Και όμως υπάρχει λύση στα σοβαρά προβλήματα του κόσμου, το λέει ο Λόγος του Θεού

iperoxo

Προσφυγιά

Ένα μεγάλο ζήτημα, ετούτο τον καιρό είναι η φτώχεια που κτυπά τον άμοιρο λαό.

Επίσης και οι πόλεμοι, εμφύλιες συρράξεις τροφοδοτούνε συμφορές στου κόσμου τις επάλξεις κοίταξε γύρω μια ματιά, σε όλη την υδρόγειο με ένα βλέμμα καθαρό δείτε ένα μαστίγιο, που δέχονται καθημερινά, πολλοί συνάνθρωποι μας από την φτώχεια, τον λιμό καίει τη συνείδηση μας

Μην βρίσκοντας διέξοδο ,στα ίδια τους τα κράτη πήραν τους δρόμους, τα βουνά, να βρουν το μονοπάτι για ένα δρόμο ασφαλή, που θα τους οδηγήσει σε κάποιο κράτος εύπορο, την πείνα τους να λύσει.

Απ' όπου κι αν προέρχεται, από πολέμου σφαίρες ακόμα κι από δυσχερή κατάσταση στις μέρες

Πολιτικών αδίστακτων, που μόνο μέλημα τους, είναι η καρέκλα, να έχουνε, να τρώνε τα λεφτά τους.

Φρίκη είν' η κατάσταση. Παιδιά λιμοκτονούν! Αδύνατα σαν σκελετοί, θάνατο καρτερουν

Βλέπω στην τηλεόραση τους εξαθλιωμένους ζητώντας μια παρηγοριά, προτού τους πουν χαμένους

Οι μετανάστες προσφυγιάς, ζητούν μια ελπίδα και έναν τόπο για να ζουν, μακριά απ' την πατρίδα

Καθημερινά μας έρχονται, χιλιάδες πονεμένοι από ξηρά και θάλασσα, πολύ βασανισμένοι

Όμως οι άνθρωποι σκληροί, λίγο τους βοηθούν, αφήνοντας τους έρημους, σε ότι τους ζητούν.

Τα μαυρισμένα βλέμματα, γεμάτα πείνα τρόμο, απελπισμένα αναζητούν ένα καινούργιο δρόμο.

Αυτός συχνά δεν έρχεται, μένουν εγκλωβισμένοι, στα σύνορα οι πιο πολλοί, κλαίγοντας πικραμένοι.

Όσο κι αν είναι λυπηρός της προσφυγιάς ο δρόμος στην Βίβλο μέσα έχει γραφεί, σαν να είναι ταχυδρόμος, κακών μαντάτων. Στον καιρό του τέλους συστημάτων, όταν στην γη καταστροφή θα έρθει εκ των πραγμάτων που προσοχή δεν έδωσαν στην Αγία Γραφή.

Εκεί υπάρχουν συμβουλές, πως κάποιος θα σωθεί. Σε κάποιους όμως δίνεται χαρμόσυνα, μοναδική ευκαιρία να ακούσουν τα νέα για Βασιλεία. Την Βασιλεία του Θεού, που φέρνει την ειρήνη, την ευτυχία την χαρά και την αδελφοσύνη!

ΔΗΜΗΤΡΑ

Δημοσιογραφικά

Οι πρώτες 100 μέρες… Πώς τις είδαμε, πώς τις ζήσαμε… Τα πρώτα συμπεράσματα…

avgitiskiriakis131019
Μόνο αυτές οι δυο εφημερίδες, Η ΑΥΓΗ και η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, από το σύνολο του Τύπου, ασχολήθηκαν με τις 100 μέρες της νέας κυβέρνησης... Κι αυτές, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε με αντιπολιτευτική διάθεση. Αλλά το ζητούμενο για έναν άνθρωπο με υγιή προβληματισμό, δεν είναι αυτό.

iefimerida121019
Είναι να χρησιμοποιηθεί η δημοσιογραφική ιδιότητα και κυρίως η έρευνα για να μας πει αν έκαναν όσα υποσχέθηκαν ή τουλάχιστον αν έδωσαν δείγματα γραφής ότι κινούνται σ' αυτή την κατεύθυνση. Ωστόσο η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ κάνει λογοπαίγνιο μ' αυτή ακριβώς τη λέξη, υπονοώντας το αντίθετο.
efimerides
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ 19/10/2019

Ψύχραιμα θα προσπαθήσουμε να δούμε τη νεοεκλεγμένη κυβέρνηση στις πρώτες 100 μέρες να δίνει το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει στην τετραετία και να θέτει τις προτεραιότητές της. Ταυτόχρονα απολαμβάνει την «ασυλία», τόσο από τους πολιτικούς αντιπάλους της, όσο και από την ίδια την κοινωνία, η οποία την ψήφισε προκειμένου να υλοποιήσει, εκείνα για τα οποία δεσμεύτηκε.

Η φράση «επιστροφή στην κανονικότητα» έγινε viral το τελευταίο τρίμηνο, δεν υπήρχε μέρα που να μην τη διαβάσεις σε κάποιο άρθρο ή ρεπορτάζ ή να μην την ακούσεις στην τηλεόραση ή σε κάποιο ραδιόφωνο, χώρια από τις φορές που την επικαλούνταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός ή κυβερνητικά στελέχη.

Για τον ίδιο τον πρωθυπουργό, λοιπόν, όλα πάνε καλά, αλλά μπορούν και καλύτερα. «Δεν λύθηκαν ως διά μαγείας όλα τα προβλήματα μέσα σε 2,5 μήνες. Μια καλή αρχή έχουμε κάνει και πάνω σε αυτήν θέλουμε να πατήσουμε.

Ωστόσο, όσο κι αν η κυβέρνηση φροντίζει να μας θυμίζει καθημερινά πόσο κανονικά πλέον είναι όλα, τα πεπραγμένα της τη διαψεύδουν. Ας ρίξουμε μια σύντομη ματιά, σ’ αυτές τις πρώτες 100 μέρες στην εξουσία.

Πλεονάσματα: Στις 21 Ιουνίου, λίγο πριν από τις εθνικές κάλπες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το τελικό πρόγραμμα της Ν.Δ. και υπογράμμιζε: «Η Νέα Δημοκρατία την επόμενη μέρα θα ακυρώσει στην πράξη την καταστροφική πολιτική των υπερπλεονασμάτων που αυτή η κυβέρνηση συνειδητά εφάρμοσε». Τρεις μήνες μετά δεν έχει γίνει τίποτα.

Συμφωνία των Πρεσπών: Η μεγάλη αλλαγή στάσης της κυβέρνησης ήταν στο Μακεδονικό. Χαρακτηριστικά παραδείγματα, οι δηλώσεις και οι φωτογραφήσεις των Μ. Βαρβιτσιώτη και Ν. Παναγιωτόπουλου στο συνέδριο του Economist. Την ίδια ώρα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας δήλωνε στον Real Fm ότι δεν είναι προδοτική η Συμφωνία των Πρεσπών. episimansis.neo

Μάτι: Στις 7 Φεβρουαρίου 2019 ο Κ. Μητσοτάκης επέμενε ότι για την καταστροφή έφταιγε αποκλειστικά η προηγούμενη κυβέρνηση. Τον Μάρτιο, η Ν.Δ. χαρακτήριζε κυβερνητική προπαγάνδα ότι για την πρωτοφανή πυρκαγιά έφταιγε η κλιματική αλλαγή. Μετεκλογικά ο Κ. Μητσοτάκης από το βήμα της διάσκεψης του ΟΗΕ, 23 Σεπτεμβρίου 2019, παραδέχτηκε ότι η πυρκαγιά στο Μάτι ήταν απόρροια της κλιματικής αλλαγής.

Ελληνοτουρκικά: Στην πολυδιαφημισμένη συνάντηση του Κ. Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν στον ΟΗΕ, που θα οδηγούσε σε νέα αρχή τις δύο χώρες, όπως αποκάλυψε ο Σ. Πέτσας που ήταν παρών στη συνάντηση, η ελληνική πλευρά δεν έθεσε το πιο βασικό θέμα στις σχέσεις των δύο χωρών, την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο.

Ελληνικό: Ένα σίριαλ που δεν φαίνεται να έχει τέλος. Ο πρωθυπουργός είχε δεσμευτεί ότι το θέμα θα τελείωνε μέσα στην πρώτη εβδομάδα διακυβέρνησής του, έχει φτάσει Οκτώβριος και ο Αδωνις Γεωργιάδης τοποθετεί τις εξελίξεις στα τέλη του χρόνου, «αν όλα πάνε καλά».

Εργασιακά-Συλλογικές Συμβάσεις: Εδώ κι αν εφαρμόστηκε, από τις πρώτες κιόλας μέρες που η Ν.Δ. ανέβηκε στην εξουσία, το δόγμα του σοκ του νεοφιλελευθερισμού. Υποβάθμισε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας καταργώντας την αυτονομία του. Κατάργησε τον βάσιμο λόγο απόλυσης, που έβαζε φραγμό στις αυθαίρετες απολύσεις. Κατάργησε τα μέτρα προστασίας των εργολαβικών εργαζομένων. Κατάργησε τις βασικές αρχές των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Προσφυγικό: Η κυβέρνηση εκδήλωσε νωρίς τις προθέσεις της για το θέμα των προσφύγων, με την απόφαση Βρούτση για κατάργηση της εγκυκλίου που απλοποιούσε και διευκόλυνε τη διαδικασία έκδοσης ΑΜΚΑ σε πρόσφυγες και ασυνόδευτα.

Εξάρχεια: Χωρίς κανένα σχέδιο πάταξης των κυκλωμάτων ναρκωτικών και άλλων συμμοριών, κατέφυγαν σε χολιγουντιανού τύπου επιχειρήσεις στα Εξάρχεια – έχοντας πρώτα ειδοποιήσει τα τηλεοπτικά κανάλια.

Αυτά ως μια πρώτη εκτίμηση. Και βέβαια υπάρχουν πολλά ακόμα που θα συνεχίσουμε να τα παρακολουθούμε επειδή αφορά τις ζωές μας… Όχι ότι είχαμε στηρίξει καμιά ελπίδα πάνω στη νέα κυβέρνηση, αλλά μας ενδιαφέρει από δημοσιογραφική, κυρίως, άποψη…

  • Το κομμάτι αυτό θα δημοσιευτεί αυτό το Σάββατο 19/10/2019 στην εβδομαδιαία κρητική εφημερίδα ΡΕΘΕΜΝΟΣ και στη στήλη μου "Επισημάνσεις".

Για άλλη μια φορά η Τουρκία κάνει ότι θέλει αγνοώντας τους πάντες… Ποιος την ενθαρρύνει;

iefimerida101019
Είναι χαρακτηριστική η απάθεια των ΜΜΕ μπροστά στα μεγάλα γεγονότα... Μόνο τρεις εφημερίδες από το σύνολο του ελληνικού Τύπου ασχολήθηκαν με την εισβολή της Τουρκίας στο Ιράκ... Εδώ η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ. Εκκωφαντική σιωπή, αν όχι και ανοχή στις ενέργειες του Τούρκου ηγέτη.

avgi101019
Η ΑΥΓΗ αναφέρεται στο γεγονός, χωρίς κανένα πρόσχημα. Λέει τα πράγματα με το όνομα τους. Ναι, για εισβολή πρόκειται. Άνθρωποι αθώοι σκοτώνονται, αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες μπροστά στα σχέδια των ηγετών αυτού του κόσμου... Ώς πότε Θεέ μου, ώς πότε θα συνεχίζεται το κακό με τους πολέμους;

logos101019
Μέχρι και Ο ΛΟΓΟΣ μπόρεσε να διακρίνει τη σοβαρότητα του πράγματος... Και προσέξτε παρακαλώ την υποκρισία στο απόγειο της. Πώς λένε την πολεμική επιχείρηση; Μα, "Πηγή της Ειρήνης"! Τι πιο... φυσιολογικό θα πείτε... Αυτός είναι ο κόσμος που ζούμε. Με τα ψέματα, ζει.
efimerides
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ 12/10/2019

Μια νέα τουρκική στρατιωτική εισβολή στη Συρία, η τρίτη μέσα σε διάστημα τεσσάρων ετών, ξεκίνησε στις τέσσερις το απόγευμα (τοπική ώρα) της Τετάρτης 9ης Οκτωβρίου του 2019, υπό την… οργουελιανή επωνυμία «Πηγή Ειρήνης». Είχαν προηγηθεί οι επιχειρήσεις «Ασπίδα του Ευφράτη» τη διετία 2016-2017 και «Κλάδος Ελαίας» το 2018. Πίσω στο παρόν, με τις de-facto ευλογίες πλέον ενός ανερμάτιστου Ντόναλντ Τραμπ, οι Τούρκοι επιχειρούν μονομερώς να πραγματώσουν εκείνο που εδώ και χρόνια επιθυμούσαν:

Τη διαμόρφωση δηλαδή μιας ζώνης βάθους δεκάδων χιλιομέτρων εντός του συριακού εδάφους κατά μήκος των συνόρων της Συρίας με την Τουρκία.

Μιας ζώνης που θα εκτείνεται πλέον όχι μόνο δυτικά αλλά και ανατολικά του ποταμού Ευφράτη.

Μιας ζώνης που θα τελεί υπό τουρκικό έλεγχο.

Μιας ζώνης στην οποία δεν θα υπάρχουν πια ούτε Κούρδοι μαχητές (YPG/YPJ), ούτε κουρδικά κόμματα (PYD), αλλά ούτε και κουρδικές δομές de-facto αυτονομίας.

Κάπως έτσι λοιπόν, στο όνομα της «ασφάλειας» και της διαχείρισης του προσφυγικού, η Τουρκία επιχειρεί πλέον να εξαλείψει κάθε κουρδικό ίχνος, όχι μόνο αντίστασης, αλλά και πολιτικής/εθνοτικής κουρδικής έκφρασης στην ευρύτερη τουρκική γειτονιά.

Η Άγκυρα, άλλωστε, δεν το έκρυβε εδώ και χρόνια ότι αντιμετωπίζει τους Κούρδους ως μεγαλύτερη «τρομοκρατική» απειλή ακόμη και από τους τζιχαντιστές του ISIS. Και τώρα που της δόθηκε η ευκαιρία (ελέω Τραμπ), η Τουρκία του Ερντογάν, του Χουλουσί Ακάρ και του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, εξαπολύει μια νέα επίθεση σε ξένα εδάφη, αυτήν τη φορά όμως στη βάση μιας περισσότερο μακροπρόθεσμης στρατηγικής που έχει ως στόχο όχι μόνο τη στρατιωτική ήττα του «εχθρού» και την απομάκρυνσή του όσο το δυνατόν μακρύτερα από τα τουρκικά σύνορα αλλά και τη διαμόρφωση ενός μελλοντικού καθεστώτος παγιωμένης τουρκικής επικυριαρχίας στα εδάφη των στρατιωτικών επιχειρήσεων εντός της Συρίας.

Επισήμως, οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι αφού ολοκληρώσουν επιτυχώς τη στρατιωτική τους επιχείρηση, εν συνεχεία θα προχωρήσουν στην επαναπροώθηση συνολικά εκατομμυρίων Σύρων προσφύγων στα εδάφη της βόρειας Συρίας… Και κάπως έτσι δικαιολογούν την στρατιωτική τους εισβολή προσδίδοντάς της χαρακτήρα «ανθρωπιστικής επιχείρησης».episimansis.neo

Στην πράξη, ωστόσο, τα «πολεμικά παιχνίδια» της Τουρκίας εγκυμονούν κινδύνους:

Εγκυμονούν τον κίνδυνο η τζιχαντιστική απειλή να ανακάμψει δριμύτερη. Αρχικά εντός της Συρίας και εν συνεχεία ευρύτερα. Γιατί; Επειδή στις σήμερα κουρδικές περιοχές της βόρειας Συρίας υπάρχουν εγκαταστάσεις, φρουρούμενες από Κούρδους, στις οποίες κρατούνται πάνω από δέκα χιλιάδες τζιχαντιστές μαχητές, μεταξύ αυτών και πολλοί… Ευρωπαίοι.

Τι θα γίνει με όλους αυτούς εάν οι Κούρδοι αναγκαστούν να υποχωρήσουν; Θα αναλάβει η Τουρκία του Ερντογάν ξαφνικά να αρχίσει να «φυλάει» όλους εκείνους τους οποίους άλλοτε καλούσε να ανατρέψουν το καθεστώς Άσαντ.

Η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, Φλοράνς Παρλί, διεμήνυσε μέσω Twitter ότι η τουρκική επίθεση στη βορειοανατολική Συρία είναι «επικίνδυνη» και πρέπει να σταματήσει, ότι είναι πιο συγκεκριμένα «επικίνδυνη γιατί ευεργετεί το Ισλαμικό Κράτος».

Τα πολεμικά «παιχνίδια» της Τουρκίας εγκυμονούν, όμως τον κίνδυνο οι προσφυγικές ροές να αρχίσουν να ανεβαίνουν εκ νέου κατακόρυφα, με τον αριθμό των προσφύγων εντός της Τουρκίας να αυξάνεται και τις «πιέσεις» προς την Ευρώπη συνακόλουθα επίσης να αρχίσουν να εντείνονται. Γιατί; Επειδή οι άμαχοι ευλόγως τρέπονται σε φυγή όταν αρχίζουν να πέφτουν οι βόμβες και στη βόρεια Συρία υπάρχουν ήδη νεκροί μεταξύ των αμάχων από τις επιθέσεις της Τουρκίας.

Υπάρχει, πάντα και η περίπτωση η Τουρκία να προχωρήσει τελικά σε μια περιορισμένης έκτασης στρατιωτική επιχείρηση, κυρίως επικοινωνιακής στόχευσης, σε μια επιχείρηση που κύριο στόχο θα έχει οι Τούρκοι να μπορέσουν να στήσουν κάποια δικά τους προκεχωρημένα φυλάκια/παρατηρητήρια στα ανατολικά του ποταμού Ευφράτη…

Και στο μεταξύ η ανθρωπότητα παγκόσμια παρακολουθεί άναυδη τα τεκταινόμενα χωρίς να είναι σε θέση να παρέμβει και βάλει φραγμό στα σχέδια τους. Δυστυχώς…

  • Το κομμάτι αυτό θα δημοσιευτεί το Σάββατο 12/10/2019 στην εβδομαδιαία κρητική εφημερίδα ΡΕΘΕΜΝΟΣ και στη στήλη μου "Επισημάνσεις".

Δυο απεργίες, για το... δικαίωμα στην απεργία. Και πώς αυτό, καταργείται σιγά – σιγά…

apergia
Σκίτσο του Δερμετζόγλου όπως δημοσιεύτηκε στο Site Tvxs την επόμενη μέρα των επίμαχων σχολίων του πρωθυπουργού για την απε4ργία τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και κάτι ακόμα, αλλάζει άραγε κάτι αν το σχόλιο το έκανε στο Twitter και όχι στο Facebook. Εμείς το είδαμε στο τελευταίο σε ευρεία αναδημοσίευση και ποικιλότροπο σχολιασμό...

 

rizospastis041019
Το πρωτοσέλιδο του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ της 4/10/2019, μια μέρα μετά την τελευταία απεργία στην οποία συμμετείχαν και οι δημοσιογράφοι, είναι το μόνο σε ολόκληρο τον αθηναϊκό Τύπο που κάνει μια αναφορά στη συνέχεια των απεργιακών κινητοποιήσεων κι αυτό για τους δικούς του λόγους... Στηρίζοντας το συνδικαλιστικό κίνημα που είναι στον πολιτικό του χώρο... Αμ έτσι, δεν γίνεται δουλειά...

apergia1
Άλλο ένα σκίτσο του Γεωργοπάλη σε σχέση με την απεργία όπως την αντιλαμβάνονται κάποιοι. Τι μπέρδεμα έχουν κάνει αυτά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο μυαλό των ανθρώπων... Αυτό ο τρόπος... αντίδρασης είναι για ξεκομμένους από τη ζωή ανθρώπους και όχι για ζωντανούς οργανισμούς... Τι άλλο χρειάζεται κανείς για να το καταλάβει;

efimerides
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ 05/10/2019

Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε δυο απανωτές απεργιακές κινητοποιήσεις εργαζομένων μετά την απόφαση της κυβέρνησης να περάσει μέσα στο πολυνομοσχέδιο για την ανάπτυξη και την κατάργηση κάποιων εργασιακών δικαιωμάτων. Μια στις 27 Σεπτέμβρη και μια στις 2 Οκρώβρη.

Και όλα αυτά την ώρα που τα συνδικάτα περνούν τη δική τους μεγάλη κρίση και αμφισβήτηση από την κοινωνία. Η μικρή, αναλογικά, συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις δείχνει να μην έχουν πια καμιά ουσιαστική παρέμβαση, ούτε στους εργαζόμενους που υποτίθεται ότι ελέγχουν, επειδή ανήκουν στη δύναμη τους.

Ας δούμε χαρακτηριστικά έναν κλάδο, αυτόν των δημοσιογράφων και πώς αντέδρασαν μπροστά στην απόφαση της κυβέρνησης να… καταργήσει επί της ουσίας το αναφαίρετο δικαίωμα στην απεργία. Και χρησιμοποιούμε ως παράδειγμα την ΕΣΗΕΑ επειδή δεν είναι από τα Σωματεία που χαρακτηρίζονται για τις… ταξικές του κορώνες.

Έλεγε λοιπόν η ανακοίνωση που καλούσε τους δημοσιογράφου σε 24ωρη απεργία στις 2 Οκτώβρης 2019. Ο κλάδος του Τύπου δεν έχει περιθώριο να χάσει άλλα εργασιακά δικαιώματα. Το πολυνομοσχέδιο που προωθείται εξουδετερώνει στοιχειώδη εργαλεία υπεράσπισης των εργαζομένων απέναντι σε εργοδοτικές αυθαιρεσίες.episimansis.neo

Και δείτε τι εντοπίζει η ΕΣΗΕΑ: Με τις ρυθμίσεις που προωθούνται:

Δυσχεραίνεται η προσφυγή στον Οργανισμό Μεσολάβησης Εργατικών Διαφορών (ΟΜΕΔ), και επιβάλλονται δυσμενείς μεταβολές στις συλλογικές διαπραγματεύσεις, την υπογραφή, την εφαρμογή, την υποχρεωτικότητα και επεκτασιμότητα των Σ.Σ.Ε. θέτοντας σε κίνδυνο τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Ενθαρρύνεται η μερική και η εκ περιτροπής απασχόληση, με τη δεύτερη να υπολογίζεται επί του ετήσιου χρόνου εργασίας. Προβλέπεται συγκεκριμένα ότι μπορεί ο εργοδότης και ο εργαζόμενος να «συμφωνήσουν», για ορισμένο ή αόριστο χρόνο τη μετατροπή της πλήρους σε μερική απασχόληση, καθώς και σε κάθε μορφή εκ περιτροπής απασχόληση. Ο δημοσιογραφικός κλάδος γνωρίζει πλέον πολύ καλά τις εκβιαστικές συνθήκες κάτω από τις οποίες συνάπτονται τέτοιες «συμφωνίες».

Προβλέπεται, επίσης, «ρήτρα εξαίρεσης» από την κλαδική σύμβαση για επιχειρήσεις υπό το πρόσχημα των «οικονομικών δυσκολιών».

Εγκαινιάζεται η δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών, στις οποίες «νόμιμα» θα καταστρατηγείται κάθε εργατικό δικαίωμα, δίνοντας στους εργοδότες τη δυνατότητα σύναψης τοπικών συμβάσεων κάτω από τις κλαδικές.

Κατόπιν τούτων το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ κύρηξε 24ωρη απεργία στο πλαίσιο των πανελλαδικών κινητοποιήσεων που αποφάσισαν Ομοσπονδίες, Εργατικά κέντρα και συνεργαζόμενες Ενώσεις στον χώρο του Τύπου για την Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου 2019 σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ενάντια στις μνημονιακές παρεμβάσεις που προωθεί το «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο και υπονομεύουν διαλυτικά τις Ελεύθερες Συλλογικές Διαπραγματεύσεις, υποβαθμίζοντας καίρια τη θέση και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Η ΕΣΗΕΑ κατά την διάρκεια της διαβούλευσης-εξπρές, που προηγήθηκε, προσήλθε σε διάλογο με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και κατέθεσε σχετικό υπόμνημα με τις προτάσεις της. Απάντηση έως σήμερα δεν έλαβε.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ τονίζει προς πάσα κατεύθυνση, ότι η κατάθεση και η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, ως έχει, θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων. Καλούμε τους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή στην απεργία, ετοιμότητα και εγρήγορση.

Η απεργία έγινε με μικρή συμμετοχή. Ο κ. πρωθυπουργός, μέσω Facebook, χλεύασε τις συγκεντρώσεις, πράγμα απαράδεκτο για ένα θεσμικό παράγοντα. Και φυσικά έχει τον απαιτούμενο αριθμό βουλευτών για να περάσει το νομοσχέδιο που τον ενδιαφέρει από τη Βουλή.

Θα μπορούσε αυτό να το πει κανείς, επιστροφή στην κανονικότητα… Και μπορεί αυτό να επιθυμούσαν οι ψηφοφόροι του που του έδωσαν ένα τέτοιο μεγάλο ποσοστό στις τελευταίες εκλογές. Όλα οφείλουμε να τα λαμβάνουμε υπόψη μας όταν μελετάμε ένα ζήτημα…

  • Το κομμάτι αυτό θα δημοσιευτεί στην εβδομαδιαία κρητική εφημερίδα ΡΕΘΕΜΝΟΣ και στη στήλη μου ¨Επισημάνσεις".
  • Το χειρότερο είναι ότι και τα άλλα πολιτικά κόμματα ακολούθησαν τον πρωθυπουργό και σχολίασαν τη δήλωση του στα κοινωνικά δίκτυα το σχόλιο του για την απεργία. Δείτε ΕΔΩ.

Πόσο ειλικρινής είναι άραγε η αγωνία του ΟΗΕ για την κλιματική Αλλαγή; Ή είναι υποκριτική;

iefimerida230919
Οι εφημερίδες πέρασαν στα χαμηλά μια είδηση με παγκόσμιο ενδιαφέρον. Και δεν είναι η πρώτη φορά. Συνηθισμένοι να βλέπουμε τα γεγονότα μέσα από τον μικρόκοσμο της χώρας μας, αρνούμαστε να δούμε μια πραγματικότητα που μας αφορά όλους. Το καμπανάκι χτυπά, αλλά πόσο ουσιαστικό είναι το ενδιαφέρον… Μόνο η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ αναφέρθηκε διεξοδικά.

avgi250919
Δείτε εδώ στην ΑΥΓΗ πώς παρουσιάζει το θέμα. Λέει και εκεί εστιάζει, ότι ο πρωθυπουργός με την ομιλία του από το βήμα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ήταν όλο υποκρισία αφού, αλλα έλεγε κι άλλα εννοούσε, όπως δείχνουν οι πράξεις του. Και να ήταν ο μόνος! Μήπως οι άλλοι πολιτικοί ηγέτες, ιδιαίτερα των οικονομικά ισχυρών χωρών, ενδιαφέρονται πραγματικά για το περιβάλλον; Πολύ θα θέλαμε να είναι αλήθεια, αλλά δυστυχώς, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά…
efimerides
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ 28/09/2019

Διαβάζουμε: Χιλιάδες μαθητές βγήκαν σήμερα στους δρόμους της Αυστραλίας και άλλων χωρών της περιοχής Ασίας- Ειρηνικού δίνοντας το εναρκτήριο λάκτισμα για την παγκόσμια απεργία για το κλίμα με στόχο να ζητήσουν από τους ηγέτες, που συναντήθηκαν την περασμένη Δευτέρα στην Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για το Κλίμα, να υιοθετήσουν έκτακτα μέτρα ώστε να σταματήσουν την καταστροφή του περιβάλλοντος.

«Δεν την ανάψαμε, αλλά προσπαθούμε να σβήσουμε τη φωτιά», έγραφε πανό που κρατούσε μαθητής στο Σίδνεϊ, καθώς αναρτήσεις σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν τις τεράστιες κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται στη χώρα.

«Βρισκόμαστε εδώ για να στείλουμε ένα μήνυμα σε όσους βρίσκονται στην εξουσία, για να τους δείξουμε ότι έχουμε ευαισθητοποιηθεί και ότι το θέμα αυτό είναι σημαντικό για εμάς», δήλωσε ο 16χρονος Γουίλ Κόνορ. «Διακυβεύεται το μέλλον μας».

Κι άλλη μια είδηση από την επικαιρότητα: Καθιστική βουβή διαμαρτυρία στον αύλειο χώρο μπροστά από το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν μαθητές και φοιτητές ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα που απηύθυνε η "Fridays For Future Thessaloniki".

Πρόκειται για την ομάδα που δημιουργήθηκε στη Θεσσαλονίκη ως εκπρόσωπος του παγκόσμιου κινήματος "FridaysForFuture" , το οποίο ξεκίνησε από την Σουηδή μαθήτρια Γκρέτα Τούνπεργκ τον Αύγουστο του 2018, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για την προστασία του περιβάλλοντος και την άσκηση πίεσης στις κυβερνήσεις για την εφαρμογή περιβαλλοντικών πολιτικών, μέσα από την κεντρική ιδέα αποχής των μαθητών και φοιτητών από τα μαθήματά τους κάθε Παρασκευή, προκειμένου να διαδηλώνουν.

Τα πέντε έτη από το 2015 έως το 2019 αναμένεται να αποτελέσουν τη θερμότερη περίοδο που έχει ποτέ καταγραφεί, έπειτα από το «καυτό» καλοκαίρι του 2019, μία ημέρα πριν τη Σύνοδο για το Κλίμα στη Νέα Υόρκη, παρουσία περίπου 60 ηγετών της διεθνούς κοινότητας.episimansis.neo

Η μέση θερμοκρασία για την περίοδο 2015-2019 θα είναι υψηλότερη κατά 1,1 βαθμό Κελσίου σε σύγκριση με την περίοδο 1850-1900, τονίζεται σε αυτήν την έκθεση που δημοσίευσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Μετεωρολογίας.

Τα δεδομένα αυτά, επιβεβαιώνουν την τάση των τεσσάρων προηγούμενων ετών, που ήταν ήδη τα θερμότερα τα οποία είχαν καταγραφεί, δηλαδή από το 1850. Ήταν επίσης γνωστό ότι ο Ιούλιος του 2019, που σηματοδοτήθηκε από πολλαπλά επεισόδια καύσωνα στην Ευρώπη, κατέρριψε το απόλυτο ρεκόρ θερμοκρασίας.

Άνθρακας, πετρέλαιο και φυσικό αέριο συνέχισαν την ανοδική πορεία τους το 2018. Οι εκπομπές αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου επίσης αυξήθηκαν και για το 2019 θα είναι «τουλάχιστον το ίδιο υψηλές» σε σύγκριση με το 2018, προβλέπουν οι επιστήμονες, σε αυτήν την έκθεση του ΟΗΕ.

Η συγκέντρωση διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα αναμένεται να φθάσει σε νέο υψηλό στα τέλη της χρονιάς 2019, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά δεδομένα, ήτοι 410 μέρη ανά εκατομμύριο.

Και η ελληνική πρόταση: Τη διοργάνωση διεθνούς διάσκεψης κορυφής στην Αθήνα για την αντιμετώπιση των κινδύνων που απορρέουν από την κλιματική αλλαγή για την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά, σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων εντός του 2020, προανήγγειλε κατά την ομιλία του στην ειδική Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός, που βρέθηκε στη Νέα Υόρκη για την ειδική Σύνοδο του ΟΗΕ, επεσήμανε ότι η κλιματική αλλαγή μάς αφορά όλους, ακόμη και όσους δεν πιστεύουν ότι έχει ανθρωπογενή αίτια. Και οι δράσεις μετριασμού και προσαρμογής σε αυτή χρειάζονται καταμερισμό εργασίας, συντονισμό και χρήματα.

Η Ελλάδα στον διεθνή καταμερισμό εργασίας έχει αναλάβει σαφείς πρωτοβουλίες για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, συμπεριλαμβανομένης της διάβρωσης των μνημείων. Λόγια, λόγια, λόγια… Οι ηγέτες είχαν πάντα πολλά να πουν, αλλά το ζήτημα είναι τι κάνουν στην πραγματικότητα και πόσο είναι εφικτό, αυτά που λένε να τα κάνουν και πράξη…

  • Το κομμάτι αυτό θα δημοσιευτεί αύριο Σάββατο 28/9 στην εβδομαδιαία κρητική εφημερίδα ΡΕΘΕΜΝΟΣ και στη στήλη μου «Επισημάνσεις».

Φταίει λοιπόν και ο… Χατζηπετρής; Ή φταίμε κι εμείς, φταίνε κι άλλοι, που λέει και το τραγούδι

 iefimerida190919
Οι εφημερίδες θα μιλάνε για καιρό για το σκάνδαλο Novartis... Φυσικά δεν είναι οι πρώτη φορά. Και οι προηγούμενοι στήριξαν πολύ την πολιτική τους πάνω σ' αυτό το σκάνδαλο, απειλώντας και κρατώντας υπό ομηρεία τους αντιπάλους του... Τώρα σύμφωνα με την ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ είναι η ώρα της ρεβάνς.

dimokratia190919
Η εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ παρουσιάζει μ' αυτό τον τρόπο το θέμα για τη "σκοτεινή", όπως τη χαρακτηρίζει, υπόθεση... Για πολύ καιρό θα στηρίξουν πάνω σ' αυτό, το πολιτικό τους παιχνίδι. Συγνώμη, αλλά αυτό δεν απασχολεί τον πολύ κόσμο που βιώνει καιρό και για πάρα πολύ καιρό ακόμα, τις δυσκολίες των μνημονίων.

topontiki190919
ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ έχει ένα δικό του τρόπο να προσεγγίζει την επικαιρότητα... Το ζητούμενο βέβαια δεν ειναι αυτό, αλλά να μπορέσει να καταλάβει ο κόσμος τι συμβαίνει... Πράγμα αρκετά δύσκολο. Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν; Μα, να τους αγνοήσουμε, Η ζωή είναι εκεί εξω και συνεχίζεται...
efimerides
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ 21/09/2019

Ετοιμαστείτε για… επικές μάχες στη Βουλή! Με τι άλλο; Με τη Novartis φυσικά… Ας αρχίσουν λοιπόν τα όργανα… Και ας ξεκινήσουμε… ανάποδα… Αθλιότητες χαρακτηρίζει τα όσα γράφονται το τελευταίο διάστημα εναντίον του για την υπόθεση της Novartis ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ.

Ο πρώην υπουργός αλλά και ο Αλέξης Τσίπρας έχουν βρεθεί στο επίκεντρο της πολιτικής συζήτησης, καθώς φέρονται να έχουν κατονομαστεί από τους κ.κ. Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελο Βενιζέλο και Δημήτρη Αβραμόπουλο ως τα πολιτικά πρόσωπα που μεθόδευσαν την σκευωρία της Novartis -όπως την χαρακτηρίζουν στη Νέα Δημοκρατία- για να πλήξουν πολιτικά τους αντιπάλους τους.

Με τη δήλωσή του αυτή, ο πρώην υπουργός δείχνει τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθεί όταν, ανοίξει ο φάκελος στη Βουλή και παρουσιαστούν όλα τα στοιχεία- ανεξάρτητα από τον τρόπο που θα επιλέξει να αντιδράσει ο ΣΥΡΙΖΑ συνολικά αλλά και ο Αλέξης Τσίπρας.

Την ίδια ώρα, στο κυβερνητικό στρατόπεδο φαίνεται ότι η υπόθεση της Novartis εξελίσσεται σε «γρίφο» για δυνατούς λύτες.

Και αυτό γιατί η κυβέρνηση πρέπει κινηθεί με ιδιαίτερη προσοχή, ώστε αφενός να μη δώσει την εντύπωση ότι δεν θέλει να γίνει εξεταστική ή προανακριτική και αφετέρου να μην κάνει «ήρωα» τον Αλέξη Τσίπρα που θα εκμεταλλευτεί πολιτικά την υπόθεση.

Ο σφραγισμένος φάκελος της Δικαιοσύνης έχει φτάσει ήδη στη Βουλή και είναι καλά φρουρούμενος, μέχρι η Ολομέλεια να τον ανοίξει για την ενημέρωση των κομμάτων και των βουλευτών.episimansis.neo

Την ίδια ώρα, στο Μέγαρο Μαξίμου μετρούν τα θετικά και τα αρνητικά.

Τι θα γίνει, δηλαδή, στην περίπτωση που η έρευνα θέσει στο επίκεντρο (μετά τις αναφορές Σαμαρά, Αβραμόπουλου και Βενιζέλου) στον Άρειο Πάγο, τους κ.κ. Τσίπρα και Παπαγγελόπουλο;

Και πώς θα κινηθούν για να μην δώσουν τη δυνατότητα στον πρώην πρωθυπουργό να υποστηρίξει ότι η κυβέρνηση τον διώκει ποινικά εκτός από πολιτικά;

Τα σενάρια για το τι θα γίνει, δίνουν και παίρνουν. Μάλιστα, ορισμένοι που γνωρίζουν την ποινική διαδικασία και είναι συνομιλητές του Αλέξη Τσίπρα υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να τον «ηρωοποιήσει» και για αυτό μπορεί να κινηθεί διαφορετικά ακόμη και σε ό,τι αφορά στα πρόσωπα.

Στελέχη του κυβερνώντος κόμματος πάντως αποφεύγουν να κρίνουν τι θα γίνει στη μία ή την άλλη περίπτωση. «Αφού δεν έχουμε ιδέα τι αναφέρει η δικογραφία που έχει φτάσει στη Βουλή, δεν μπορούμε να πούμε απολύτως τίποτα. Όλα θα κριθούν από το τι θα αναφέρει ο φάκελος» έλεγαν στελέχη της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Μάλιστα, υπενθύμιζαν ότι βασική αντίληψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη πως «δεν θέλει ο ίδιος να ταυτίζεται η νομοθετική με την εκτελεστική εξουσία».

Έτσι, παραμένει ανοικτό αν τελικά για την έρευνα της υπόθεσης θα κατατεθεί αίτημα για εξεταστική ή για προανακριτική επιτροπή και για ποιους.

Ως προς τον χρόνο συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής, το πιθανότερο είναι να διεξαχθεί στις αρχές Οκτωβρίου μετά την κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασιστεί αν θα υπάρξει σύσταση εξεταστικής ή προανακριτικής επιτροπής για το αν η υπόθεση της Novartis μεθοδεύτηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση για την πολιτική εξόντωση των αντιπάλων της.

Για τον τρόπο που θα κινηθεί, πάντως, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι: «Κανείς δεν αμφισβήτησε ότι υπάρχει διεθνώς σκάνδαλο όσον αφορά τα φάρμακα, αλλά η δίωξη πολιτικών έγινε μόνο στην Ελλάδα και αποσκοπούσε σε πολιτικά κέρδη».

Ας περιμένουμε λίγο και θα δούμε… Και τότε θα διαπιστώσουμε ότι, όπως λέει το γνωστό τραγούδι «φταίει ο… Χατζηπετρής», τελικά… Το λες και κατάντια στην πολιτική, αυτό.

  • Το κομμάτι αυτό θα δημοσιευτεί αυτό το Σάββατο 21/9/2019 στην εβδομαδιαία εφημερίδα της Κρήτης ΡΕΘΕΜΝΟΣ και στη στήλη μου "Επισημάνσεις"...

Αυτό είναι το χωριό μου, το όμορφο Θραψανό, που ονειρευόμουν να ζήσω, κάποτε...

Αυτό είναι το χωριό μου, το Θραψανό... Φωτογραφημένο στις 6 Ιουλίου 2012. Τον αγαπώ αυτόν τον τόπο. Και κάποτε ονειρευόμουν να ζήσω εκεί αρκετό καιρό, όταν βγω στη σύνταξη. Ωστόσο έρχονται οι κυβερνώντες και με τους απίθανους πολιτικούς σαλτιμπαγκισμούς τους, αλλάζουν συνεχώς τα όρια συνταξιοδότησης...  Πέρα από αυτό όμως κι εγώ έχω αλλάξει πια, πρωτεραιότητες στη ζωή μου... Δείτε ΕΔΩ μερικά πράγματα για το χωριό μου...

spiti2.300118

Όταν η ζωή δεν το βάζει κάτω… Οι βουκαμβίλιες που ξεράθηκαν από την παγωνιά του Γενάρη 2017 όταν το χιόνι το έστρωσε για τα καλά στο χωριό (δες την ακριβώς από κάτω φωτογραφία, διότι είναι πολύ σπάνιο το χιόνι στο χωριό μας σε υψόμετρο 350 μ.). Χρειάστηκε να περιμένουμε λίγο... Αλλά ο χρόνος δεν είναι πρόβλημα, όσο είμαστε όρθιοι, μπορούμε και αντέχουμε τις αντιξοότητες… Η φωτογραφία αυτή, είναι τραβηγμένη στις 30/1/2018 και δείχνει ξεκάθαρα ότι η ζωή συνεχίζεται...

xionismeno.spiti090117

Φωτογραφία τραβηγμένη στις 9/1/2017, στο χιονιά που άρεσε σε όλο το Θραψανό. Το πατρικό μου σπίτι, χιονισμένο. Η απόλαυση οφθαλμών… Ευχαριστώ όσους είχαν την καλοσύνη και την προνοητικότητα να μου τη στείλουν… Κάθε εποχή στο χωριό μου είναι όμορφη. Έτσι το βλέπω εγώ, έχοντας προσωπικά βιώματα… Οι όμορφες βουκαμβίλιες της φωτογραφίας, από αυτόν τον πάγο, ξεράθηκαν, σε αντίθεση με την τριανταφυλλιά που, για άλλη μια φορά, αποδείχτηκε πολύ δυνατή και άντεξε... Αλλά η ζωή δεν σταματά! Ξαναπέταξαν πράσινα κλαριά, ξαναζωντάνεψαν!

parteria6

Φτιάξαμε και τα παρτέρια στα δυο περιβολάκια στην εξωτερική αυλή... Ο επόμενος στόχος, αν θάλει ο Θεός και τον καταφέρουμε, είναι να μπουν πλακάκια τόσο στην εσωτερική αυλή, όσο και στην εξωτερική. Και μια πραγματική εξώπορτα που θα προστατεύει το σπίτι μας, καλύτερα, από τους ανόητους που δεν λείπουν.

Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ

Η Αγία Γραφή περιγράφει μερικές φορές τους ανθρώπους με βάση την εργασία που έκαναν. Μιλάει για τον “Ματθαίο, τον εισπράκτορα φόρων”, τον “Σίμωνα τον βυρσοδέψη” και τον “Λουκά, τον αγαπητό γιατρό”. (Ματθ. 10:3· Πράξ. 10:6· Κολ. 4:14) Κάτι άλλο που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους είναι οι πνευματικοί διορισμοί ή τα προνόμιά τους. Διαβάζουμε για τον Βασιλιά Δαβίδ, τον προφήτη Ηλία και τον απόστολο Παύλο. Αυτοί οι άντρες εκτιμούσαν τους θεόδοτους διορισμούς τους. Παρόμοια και εμείς, αν έχουμε προνόμια υπηρεσίας πρέπει να τα εκτιμούμε.

Ο αρχικός σκοπός του Ιεχωβά για την ανθρωπότητα ήταν να ζει για πάντα εδώ στη γη. (Γέν. 1:28· Ψαλμ. 37:29) Ο Θεός πρόσφερε γενναιόδωρα στον Αδάμ και στην Εύα διάφορα πολύτιμα δώρα που τους έδιναν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τη ζωή. (Διαβάστε Ιακώβου 1:17) Ο Ιεχωβά τούς χάρισε ελεύθερη βούληση, την ικανότητα να κάνουν λογικές σκέψεις και τη δυνατότητα να αγαπούν και να απολαμβάνουν φιλίες. Ο Δημιουργός μιλούσε στον Αδάμ και τον συμβούλευε για το πώς να δείχνει την υπακοή του. Ο Αδάμ μάθαινε επίσης πώς να καλύπτει τις ανάγκες του καθώς και πώς να φροντίζει τα ζώα και τη γη. (Γέν. 2:15-17, 19, 20) Ο Ιεχωβά προίκισε επίσης τον Αδάμ και την Εύα με τις αισθήσεις της γεύσης, της αφής, της όρασης, της ακοής και της όσφρησης. Έτσι μπορούσαν να απολαμβάνουν πλήρως την ομορφιά και τα άφθονα αγαθά του παραδεισένιου σπιτιού τους. Για το πρώτο ανθρώπινο ζευγάρι, οι δυνατότητες να έχουν απόλυτα ικανοποιητική εργασία, να νιώθουν πλήρεις και να κάνουν ανακαλύψεις ήταν απεριόριστες.

Τι μπορούμε να μάθουμε από τα λόγια που είπε ο Ιησούς στον Πέτρο; Χρειάζεται να προσέξουμε ώστε να μην αφήσουμε την αγάπη μας για τον Χριστό να εξασθενήσει και την προσοχή μας να αποσπαστεί από τα συμφέροντα της Βασιλείας. Ο Ιησούς γνώριζε πολύ καλά τις πιέσεις που σχετίζονται με τις ανησυχίες αυτού του συστήματος πραγμάτων. Ας μάθουμε να εκτιμούμε όσα έχουμε...

ΕΝΑ SITE "ΑΠΑΓΚΙΟ" ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!

Αυτόν τον ιστότοπο τον «παλεύω» πολλά χρόνια. Πολύ πριν γνωρίσω την αλήθεια και βρω σκοπό στη ζωή μου. Φανταζόμουν τον εαυτό μου συνταξιούχο στο χωριό με μια σχετικά καλή οικονομική επιφάνεια, δεδομένης μιας σύνταξης που είχα οικοδομήσει πολλά πάνω της και ήθελα να έχω κάτι για να περνάω την ώρα μου.

Σήμερα όλα έχουν αλλάξει γύρω μου, όλα εκτός από το Site αυτό. Δηλαδή, άλλαξε κι αυτό λιγάκι προσανατολισμό… Αντί να περνάει την ώρα του με κούφια δημοσιογραφικά θέματα, που δεν έχουν προσφέρουν και πολλά πράγματα στους ανθρώπους, προσφέρει ελπίδα για ένα βέβαιο, καλύτερο αύριο.

Αυτήν την αληθινή ελπίδα, προσπαθεί να βάλει στις καρδιές των αναγνωστών του και να τους ενθαρρύνει να πιστέψουν ότι όλες αυτές οι δυσκολίες κάθε μορφής που ζούμε είναι παροδικές. Τα ωραία, είναι μπροστά μας. Και μπορούμε να τα ζήσουμε, φτάνει να το θέλουμε πραγματικά.

Αρκεί να μη στηριζόμαστε στην αξιοπιστία των ανθρώπων που σήμερα είναι κι αύριο όχι… Αλλά στον Λόγο Εκείνου που είναι απόλυτα αξιόπιστος και να ακολουθούμε στη ζωή μας τις φωτεινές προειδοποιητικές  πινακίδες που έχει βάλει στο δρόμο μας…

ΚΡΕΟΝΤΑΣ, τέλος...

Το φύλλο που βλέπετε είναι το τελευταίο της εκδοτικής προσπάθειας του εξωραϊστικού συλλόγου της Κολοκυνθούς  “Κρέοντας”. Δείτε το ΕΔΩ. Είναι το τεύχος 25 κι ΕΔΩ δείτε το προηγούμενο. Ο ΚΡΕΟΝΤΑΣ αναγκάστηκε να αναστέλλει την έκδοσή του. Σε δύσκολες εποχές δεν άντεχε άλλο τα δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη. Βέβαια κάθε φύλλο που αναστέλλει την έκδοσή του θέλει να ελπίζει και ονειρεύεται την επανέκδοση του... Μακάρι να γίνει έτσι. Και να μην είναι μόνο καλές προθέσεις των ανθρώπων του Συλλόγου...

Δυο χρόνια, άνεργος...

Δυο φορές με απόλυση μέσα σε πέντε χρόνια… Ήταν Φλεβάρης του 2012 όταν απολύθηκα, με εθελούσια έξοδο, από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και η δεύτερη 1 Νοέμβρη του 2017 από το Σωματείο της ΠΕΤ ΟΤΕ όπου εργαζόμουν από το 1983 ως δημοσιογράφος.
Θεωρητικά, αιτία και των δύο απολύσεων, ήταν το γεγονός ότι ήμουν κοντά στη συνταξιοδότηση μου. Κοντά; Πόσο κοντά;
Οι συνθήκες συνεχώς αλλάζουν, με εντολή των δανειστών της χώρας μας. Αυτοί επιβάλλουν και η κυβέρνηση ( ή όποια κυβέρνηση), ως εκτελεστικό όργανο, νομοθετεί… Τι ξημερώνει λοιπόν την επόμενη μέρα; Κανείς δεν γνωρίζει…
Αλλά εγώ δεν είμαι τρομαγμένος… Έχω εμπιστοσύνη στον αληθινό Θεό Ιεχωβά και ξέρω ότι Εκείνος θα με στηρίξει και θα με προστατέψει σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς…
Όλοι, τελικά, μπροστά στην ανεργία και τον θάνατο, είμαστε ίσοι… Όλοι! Ότι δουλεια κι αν κάναμε… Αυτό που μου δίνει ειρήνη διάνοιας, ώστε να συνεχίζω να αγωνίζομαι όρθιος, είναι η πίστη πως δεν είμαι μόνος! Μπορώ και εμπιστεύομαι απόλυτα τον Ιεχωβά! Και να που έφτασε ο καιρός για να ετοιμάσω τα χαρτιά για τη συνταξιοδότηση μου!

Μικρές πινελιές αγάπης

athina1

Γεμάτος όμορφες, ξεχωριστές πινελιές, είναι αυτός ο ιστότοπος. Ξεκίνησε για να καλύψει κάποιες ανάγκης έκφρασης με δημοσιογραφικό κυρίως περιεχόμενο και τον βλέπουμε να εξελίσσεται ουσιαστικά σε ένα σημείο συνάντησης και επαφής ανάμεσα σε φίλους. Και η αναφορά στις πινελιές δεν είναι καθόλου τυχαία και συμπτωματική. Κάπως έτσι δεν λειτουργούν και οι ζωγράφοι; Μόνο που εδώ το πράγμα μοιράζεται ανάμεσα στις λέξεις και τις εικόνες. Που περιγράφουν μια ζωή πραγματική, όχι από αυτές που κυριαρχούν στη φαντασία.

Η κόρη μου Ειρήνη...

Το πείσμα είναι ο χειρότερος σύμβουλος... Στενοχωρηθήκαμε, χωρίς λόγο για μένα, για κείνην πολύ σοβαρό. Δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ

Το "φευγιό" της αδερφής μου

Η Γιωργία μας "έφυγε" για πάντα από κοντά μας το 2011. Και ο θάνατος του Γιάννη έναν ακριβώς χρόνο, μετά. Λιγοστεύουμε...

Αλλαγές στο Site μου

Σημαντικές αλλαγές αισθητικής στο Site. Ωριμάζουμε και μαθαίνουμε... Και προσπαθούμε να το προσαρμόζουμε στις ανάγκες μας!

Developed by OnScreen - Content by Nikos Theodorakis - Powered by FRIKTORIA