Όμορφες αναμνήσεις από τα αθώα παιδικά μου χρόνια… Ψηφίδες, η ζωή μου!

sxolio

Θυμάμαι αυτή τη φωτογραφία... Θα πρέπει να είμαι τρίτη δημοτικού ή μικρότερος και ήταν από τις κλασικές φωτογραφίες που βγάζαμε στο σχολείο. Νομίζω ο ίδιος φωτογράφος μας την έκανε και κορνίζα. Η μητέρα μου, την είχε σε περίοπτη θέση κι εγώ την κληρονόμησα. Θα τη δείτε σπίτι μου... Παραπέμπει σε όμορφες παιδικές μνήμες...

ikogenia
Τις φωτογραφίες αυτές τι έχει η Στασούλα μας, στο σπίτι της… Αν θυμάμαι καλά τις είχαμε στο πατρικό μου, πριν βάλω μπροστά να το φτιάξω στη σημερινή του μορφή, όπως το βλέπετε στο τέλος αυτής της ιστοσελίδας, χαμηλά. Σ’ αυτή εδώ, είναι όλη η οικογένεια μου και εγώ (με κρατά ως τον μικρότερο, η μητέρα μου στα πόδια της).

Όρθιοι, από αριστερά, η Στασούλα, δίπλα της η Γεωργία (δεν ζει πια…), ο Κωστής μας και η Μαλάμω. Και καθιστοί, η μητέρα μου Παπαδιό, με εμένα και φυσικά ο πατέρας μου, Λευτέρης.

Θα πρέπει να είναι τραβηγμένη από κάποιον πλανόδιο φωτογράφο, στην εξωτερική αυλή του σπιτιού μας, από αυτούς με τον τρίποδα και τις πλάκες που περνούσαν από τα χωριά τα παλιά χρόνια κι έβγαζαν μεροκάματο με τέτοιες φωτογραφίες.

mbambas.mama
Μια ακόμα φωτογραφία του πατέρα μου και της μητέρας μου, όταν ήταν νεώτεροι, που επίσης είναι μεγάλη κορνίζα σήμερα στο σπίτι της Στασούλας. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι αυθεντική. Απ’ ότι θυμάμαι από τις διηγήσεις τους, ο πατέρας μας, "έπεσε" χρονικά να πάει στρατιώτης, σε μια εποχή που τα πράγματα δεν ήταν και τόσο αυστηρά, λίγο μετά τη Γερμανική Κατοχή.

Και επειδή είχε τρία παιδιά να μεγαλώσει, συχνά «έφευγε» από το στρατό για ένα – δυο χρόνια, μέχρι που η αστυνομία (χωροφυλακή τότε…) να τον εντοπίσει και να του ζητήσει να … επιστρέψει πίσω στη μονάδα του.

Εδώ, μάλλον πρόκειται για κολάζ. Τα έκαναν αυτά, στην εποχή των παιδικών μου χρόνων... Με ένα πρωτόγονο τρόπο, αλλά τα έκαναν, οι πλανόδιοι φωτογράφοι... Έκαναν δηλαδή μόνταρα, δυο διαφορετικές φωτογραφίες σε μία και σε πολλές περιπτώσεις έβαζαν μάλιστα και… χρώματα, σε ασπρόμαυρες φωτογραφίες, σε μια εποχή που η χρωματιστή φωτογραφία δεν είχε εμφανιστεί ακόμα στη ζωή μας. Πώς δεν μπορώ να φανταστώ την τεχνική, αλλά ήταν σα να... ζωγράφιζαν τη φωτογραφία!

Αχ, πώς λαχταρώ τη στιγμή που θα τους ξαναδώ και θα τους σφίξω στην αγκαλιά μου και του δυο! Η μητέρα μου, πρόλαβε και γνώρισε την αλήθεια, αλλά και στον πατέρα μου, θα του δοθεί η ευκαιρία να μάθει… Ήταν δεκτικός, έντιμος, δίκαιος, καθαρός...

Δημοσιογραφικά

Χιροσίμα - 6η Αυγούστου 2019: Μια θλιβερή επέτειος που δεν πρέπει να ξεχάσουμε ποτέ...

 xirosima

efimeridesΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ 10/08/2019

Την περασμένη εβδομάδα είχαμε μια μέρα μνήμης, που δεν πρέπει να ξεχάσουμε. Πριν 74 χρόνια, το πρωί της 6ης Αυγούστου 1945, ρίχτηκε η πρώτη ατομική βόμβα στην πόλη της Χιροσίμα των 300.000 κατοίκων.

Η ατομική βόμβα, «Little Boy» (αγοράκι), όπως την ονόμασαν, ισοπέδωσε σχεδόν την πόλη και θανάτωσε ακαριαία 70.000 ανθρώπους και συνολικά, τις εβδομάδες που ακολούθησαν, 140.000 ανθρώπους!

Σύμφωνα με το ημερολόγιο του συγκυβερνήτη του βομβαρδιστικού, του κ. Λιούϊς, ο οποίος έγραψε τα εξής: «Ένα εκτυφλωτικό φως γέμισε το αεροσκάφος. Γυρίσαμε και κοιτάξαμε την Χιροσίμα. Η πόλη ήταν σκεπασμένη από ένα τρομερό σύννεφο, που ανέβαινε σαν μανιτάρι. Κανείς δεν μιλούσε. Ξαφνικά, όλοι άρχισαν να φωνάζουν έντρομοι. Κοιτάξτε, κοιτάξτε, κοιτάξτε. Θεέ μου, τι κάναμε;»

Χωρίς αμφιβολία, θα συμφωνήσουμε με τις δηλώσεις του Δημάρχου της πόλης της Χιροσίμα, κ. Καζούμι Ματσούϊ: «Αν η ανθρωπότητα ξεχάσει την ιστορία, ή πάψει να την κοιτάει καταπρόσωπο, μπορεί να διαπράξουμε άλλο ένα φρικιαστικό λάθος!»

Καθώς παρακολουθούμε με φρίκη και δέος τις ειδήσεις παγκόσμια και τα όσα συγκλονιστικά συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο, όπως πρωτοφανή και πρωτόγνωρη άνοδο της θερμοκρασίας, ακόμη και στην Γροιλανδία, επικίνδυνα ακραία καιρικά φαινόμενα, καταστροφικούς σεισμούς, πολλοί ειλικρινείς και λογικά σκεπτόμενοι άνθρωποι αναρωτιούνται: «Μήπως ο Θεός εξαπολύει την οργή του και τιμωρεί την ανθρωπότητα;»

Δυστυχώς, όλο και περισσότεροι άνθρωποι, επιρρίπτουν την ευθύνη στον Θεό, για όλα τα δεινά που πλήττουν την ανθρωπότητα.

Μάλιστα, σε αυτό το συμπέρασμα έχουν συμβάλλει με τα σχόλιά τους, εξέχοντες κληρικοί, οι οποίοι δηλώνουν απερίφραστα: «Ο Θεός τιμωρεί τους ανθρώπους, θέλοντας να αφυπνίσει την πωρωμένη και αναίσθητη συνείδηση της ανθρωπότητας!»episimansis.neo

Εντούτοις, τέτοιες δηλώσεις και σχόλια, αποτελούν όχι μόνο βλασφημία και ύβρη για τον Θεό, αλλά επίσης πιστοποιούν βαθύτατη άγνοια, καθώς και διαστρέβλωση των διδασκαλιών της Αγίας Γραφής.

Ένας φίλος μου μελετητής της Αγίας Γραφής επί 50 και πλέον χρόνια, παρακαλεί θερμά τους απανταχού ειλικρινείς και λογικά σκεπτόμενους ανθρώπους, να μελετήσουν προσεκτικά το άρθρο με θέμα:

«Μας Τιμωρεί ο Θεός; Φυσικές Καταστροφές-Γιατί τόσο πολλές;»

Πάρτε μια γεύση: Η Αγία Γραφή προσδιορίζει τον Ιεχωβά Θεό ως τον Μεγαλειώδη Δημιουργό των πάντων, περιλαμβανομένων και των δυνάμεων της φύσης σε αυτή τη γη. (Γένεσις 1:1· Νεεμίας 9:6· Εβραίους 3:4· Αποκάλυψη 4:11) Αυτό δεν σημαίνει ότι εκείνος προκαλεί κάθε πνοή του ανέμου ή κάθε βροχόπτωση. Όχι, αλλά έχει ενεργοποιήσει ορισμένους νόμους που διέπουν τη γη και το περιβάλλον της.

Για παράδειγμα, στα εδάφια Εκκλησιαστής 1:5-7, διαβάζουμε σχετικά με τρεις από τις θεμελιώδεις λειτουργίες που καθιστούν δυνατή τη ζωή στη γη—την ανατολή και τη δύση του ήλιου καθημερινά, το αναλλοίωτο μοντέλο συμπεριφοράς των ανέμων και τον κύκλο του νερού. Ανεξάρτητα από το αν ο άνθρωπος τα έχει υπόψη του ή όχι, αυτά τα συστήματα της φύσης, και άλλα σαν αυτά, που έχουν σχέση με το κλίμα, τη γεωλογία και την οικολογία της γης, λειτουργούν επί χιλιάδες χρόνια. Στην πραγματικότητα, ο συγγραφέας του βιβλίου Εκκλησιαστής έστρεφε την προσοχή στη μεγάλη αντίθεση που υπάρχει ανάμεσα στις αναλλοίωτες και ατέλειωτες οδούς της δημιουργίας και στην εφήμερη και προσωρινή φύση της ανθρώπινης ζωής.

Ο Ιεχωβά, όχι μόνο είναι ο Δημιουργός των δυνάμεων της φύσης, αλλά έχει επίσης την ισχύ να ασκεί έλεγχο επάνω τους. Σε όλη την Αγία Γραφή βρίσκουμε αφηγήσεις σχετικά με το πώς ο Ιεχωβά ασκεί έλεγχο ή χειρίζεται τέτοιες δυνάμεις προκειμένου να εκπληρώνει το σκοπό του. Οι αφηγήσεις αυτές περιλαμβάνουν το διαχωρισμό των υδάτων της Ερυθράς Θάλασσας στις μέρες του Μωυσή και την ακινητοποίηση του ήλιου και της σελήνης σε σχέση με την πορεία τους στους ουρανούς τον καιρό του Ιησού του Ναυή. (Έξοδος 14:21-28· Ιησούς του Ναυή 10:12, 13) Ο Ιησούς Χριστός, ο Γιος του Θεού και υποσχεμένος Μεσσίας, κατέδειξε επίσης την ισχύ του πάνω στις δυνάμεις της φύσης, όπως, για παράδειγμα, τότε που γαλήνεψε μια θύελλα στη Θάλασσα της Γαλιλαίας. (Μάρκος 4:37-39) Αφηγήσεις όπως αυτές δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία για το ότι ο Ιεχωβά Θεός και ο Γιος του, ο Ιησούς Χριστός, μπορούν να ασκούν πλήρη έλεγχο σε οτιδήποτε επηρεάζει τη ζωή εδώ στη γη.—2 Χρονικών 20:6· Ιερεμίας 32:17· Ματθαίος 19:26.

Ολόκληρο το συγκεκριμένο άρθρο, υπάρχει στον ιστότοπο jw.org, και δίνει σαφείς, ξεκάθαρες και λογικές απαντήσεις, βασισμένες αποκλειστικά στην Αγία Γραφή, σχετικά με τα προαναφερόμενα ερωτήματα.  

  • Το κομμάτι αυτό θα δημοσιευτεί στις 10/8/2019 στην εβδομαδιαία εφημερίδα ΡΕΘΕΜΝΟΣ και στη στήλη μου "Επισημάνσεις"
  • Ολόκληρο το άρθρο μπορείτε να το βρείτε ΕΔΩ.

Πώς να εμπιστευτείς μια τέτοια ανθρωποίητη Δικαιοσύνη; Όταν είναι διάτρητη από παντού!

sygentrosi grigoropoulos 31 7 2019
Όπως είναι φυσικό, η δράση φέρνει αντίδραση… Ποιος δεν το ξέρει; Ακόμα κι ένα παιδί το καταλαβαίνει και κρύβετε μόλις κάνει κάτι που δεν πρέπει, για να αποφύγει την τιμωρία. Δείτε μια φωτογραφία από τα Εξάρχεια και τη διαδήλωση που έγινε στον τόπο που δολοφονήθηκε το 2008, ο μικρός Αλέξης, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση «αθώωσης» του Κορκονέα.

exarxia310719
Και το ίδιο βράδυ, τα Εξάρχεια πήραν τη γνώριμη όψη τους με τους εμπρησμούς και τις μολότοφ… Τα ξέρετε, τα έχετε δει τόσες φορές από πλάνα αρχείου στην τηλεόραση. Τόσο που τα εμπέδωσαν οι άνθρωποι, ώστε να νομίζουν ότι αυτή η περιοχή της Αθήνας, η τόσο όμορφη, είναι άβατη. Κάτι που δεν έχει σχέση με την αλήθεια...
efimerides
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ 03/08/2019

Η είδηση που μας έκανε "κλικ" την προηγούμενη εβδομάδα ήταν αυτή: Εκτός φυλακής βρίσκεται πλέον ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, ο οποίος τη Δευτέρα που μας πέρασε είχε καταδικαστεί σε 13 έτη κάθειρξη για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Στην αποφυλάκιση - εξπρές του πρώην ειδικού φρουρού, συνετέλεσαν διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα, όσον αφορά στο ελαφρυντικό του προτέρου σύννομου βίου, αλλά και στις ποινές που πλέον προβλέπονται για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας.

Η αποφυλάκιση - εξπρές του Επαμεινώνδα Κορκονέα ήρθε ένα 24ωρο μετά την χθεσινή ετυμηγορία του δικαστηρίου. Ο πρώην ειδικός φρουρός αποφυλακίστηκε από τις φυλακές Δομοκού, το μεσημέρι της Τρίτης.

Κατά πληροφορίες, πέρασε ελεύθερος την πύλη των φυλακών, αφού προηγουμένως η υπεράσπισή του είχε προσκομίσει στις αρμόδιες υπηρεσίες το απόσπασμα της απόφασης που εξέδωσε τη Δευτέρα το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας, όπως και όλα τα έγγραφα που απαιτούνται.

Με την απόφαση που εξέδωσε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας «έσπασαν» τα ισόβια που είχαν επιβληθεί σε πρώτο βαθμό στον πρώην ειδικό φρουρό για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, τον Δεκέμβριο του 2008 στα Εξάρχεια.

Και η είδηση που έχουμε μπροστά μας: Ξαναπιάνει «δουλειά» η Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή που επεξεργάστηκε τον νέο Ποινικό Κώδικα, διατάξεις του οποίου έχουν προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του dikastiko.gr η επιτροπή θα ξεκινήσει τις εργασίες της τις αμέσως επόμενες ημέρες (ίσως και μέσα στην εβδομάδα), εξετάζοντας τις δυνατότητες «διόρθωσης» μιας σειράς άρθρων που κρίνονται «προβληματικά». Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, θα απαρτίζεται από τα ίδια πρόσωπα με την προσθήκη όμως αυτή τη φορά και εκπροσώπου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.episimansis.neo

Δεν ξέρω αν σας περνάει από το μυαλό η δική μου σκέψη: Δηλαδή η προσθήκη του υπουργού είναι αυτή που θα κάνει τη διαφορά; Και πώς είναι δυνατόν η ίδια επιτροπή που έφτιαξε αυτό τον νόμο, λίγες μέρες μετά να… έλαβε πνεύμα και είδε καθαρά το φως το αληθινό;

Μεταξύ των «διορθώσεων» που εξετάζονται, όπως επισημαίνει το σχετικό ρεπορτάζ, είναι:

-Η επαναφορά της αυτεπάγγελτης δίωξης κλοπών και διαρρήξεων.

– Η αλλαγή στη διαδικασία της υφ΄ όρων απόλυσης, κυρίως των πολυισοβιτών, αφού θα καταργηθεί η δυνατότητα που δίνει ο νέος Ποινικός να υποβάλλεται αίτηση μετά τα 16 χρόνια κράτησης, και έκτισης της υπόλοιπης ποινής με περιορισμό κατ΄οίκον. Η αντίδραση ήρθε όταν έγινε αντιληπτό πως αφορά και πολυισοβίτες της 17Ν.

-Η πλημμεληματική μορφή της κατοχής μολότοφ.

– Η αυστηροποίηση των προϋποθέσεων χορήγησης άδειας σε κρατούμενους (βαρυποινίτες), ενδεχομένως και πλήρη κατάργησή τους για συγκεκριμένες κατηγορίες (π.χ τρομοκρατία).

Όσον αφορά τώρα τον χαρακτηρισμό ως πλημμέλημα της ενεργητικής δωροδοκίας εκ μέρους ιδιωτών, πηγές του Υπουργείου Δικαιοσύνης σημειώνουν ότι ενδεχομένως και να μην υπάρξει αλλαγή επί τω αυστηρότερο, καθώς στα περισσότερα κράτη της Ευρώπης για το εν λόγω αδίκημα οι ποινές που προβλέπονται είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Προσωπικά μου δίνουν την αίσθηση «σε δουλειά να βρισκόμαστε». Να έχουμε να κουβεντιάζουμε, να συμφωνούμε, να διαφωνούμε, να φύγει από πάνω μας ο Αύγουστος… Συγχωρήστε μας, αλλά δεν είναι αυτό που περιμένει ο κόσμος…

Έχει ανάγκη να νιώσει ασφαλής, με μια Δικαιοσύνη που θα έχει στο κέντρο του ενδιαφέροντος τον άνθρωπο και δεν θα παίζει παιχνίδια στα χέρια των πολιτικών…
  • Το κομμάτι αυτό θα δημοσιευτεί αύριο Σάββατο 3/8/2019 στην εβδομαδιαία κρητική εφημερίδα ΡΕΘΕΜΝΟΣ και στη στήλη μου «Επισημάνσεις».
  • Δείτε ΕΔΩ την αντίδραση, το ίδιο βράδυ της αποφυλάκισης Κορκονέα στα Εξάρχεια.

Ο Ιούλιος, των ειδήσεων… Ένα ξεχωριστό καλοκαίρι είναι το φετινό… Όπως κι αν το δεις...

fileleytheros260719
Μ' αυτά ασχολούνται σήμερα 26/7/2019 οι εφημερίδες... Δείτε τον ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ μια εφημερίδα που υποστηρίζει με τα μπούνια την νέα κυβέρνηση πως προχωρεί σε πολύ ισχυρούς συμβολισμούς... Μιλά για "σύμβολο ανάπτυξης", Δεν είναι λίγο υπερβολικό; Αλλά ποιος ασχολείται τώρα μ' αυτά;

ethnos260719
Τους ανθρώπους τους απασχολούν πιο απλά, πρακτικά πράγματα όπως επισημαίνει και το ΕΘΝΟΣ σήμερα... Πώς θα τα καταφέρουν να έχουν μια ρύθμιση για τις 120 δόσεις που να είναι σε θέση να τις υπηρετούν στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες. Η ψαλίδα της ζωής, όπως αποτυπώνεται ξεκάθαρα...

efimeridesΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ 27/07/2019

Τον Ιούλιο, φυσιολογικά, οι ρυθμοί χαλαρώνουν. Έτσι ξέραμε ως τώρα. Ε, ας το αλλάξουμε… Κάποιοι φροντίζουν να μην πέφτουμε στη ρουτίνα. Η κινητικότητα είναι στο αίμα μας, ακόμα και όταν άλλα περιμένεις.

Για τη Βουλή, λέμε. Και φαντάζομαι το καταλάβατε, διότι όλοι εμείς οι άλλοι, είτε μας αρέσει, είτε όχι θα κινηθούμε στο ρυθμό τους. Επειδή πολλά πράγματα, μας αφορούν άμεσα… Αφορά, δηλαδή, τις ζωές μας.

Το ακούμε σε όλους τους τόνους από τα ΜΜΕ… Υπάρχει μια έντονη κινητικότητα στην κατάθεση νομοσχεδίων. Προφανώς η νέα κυβέρνηση, θέλει να δείξει στους ψηφοφόρους της ότι είναι σε θέση να υλοποιήσει ότι υποσχέθηκε.

Έτσι λοιπόν, το τυπικό τηρείται με ευλάβεια… Φάγαμε την πρώτη εβδομάδα με πληκτικούς μονολόγους των πολιτικών κομμάτων και την αναμενόμενη ψήφο εμπιστοσύνης που έδωσαν οι 152 βουλευτές της Ν.Δ.

Τα ΜΜΕ που είναι φιλικά διακείμενα στην κυβέρνηση, μας ενημερώνουν καθημερινά πως οι άνθρωποι της έχουν σηκώσει τα μανίκια. Να διορθώσουν τα λάθη της προηγούμενης και να… φτιάξουν τα δικά τους.

Φυσιολογικοί κύκλοι στην πολιτικοί είναι αυτοί, αλλά οι άνθρωποι αγωνιούν… Και δικαιολογημένα! Θα κινούνται τα νομοσχέδια που θα φέρουν στη λογική της υπεράσπισης των αδυνάμων; Θα καταργήσουν επιδόματα ή απλά θα αλλάξουν ονομασίες; Αυτό πια με τις ονομασίες, μοιάζει πολύ τραγικό…

Όποιος σκέφτεται απλά, πρακτικά, δεν στέκεται στο όνομα, αλλά στην ουσία… Κι εδώ, ακριβώς, έγκειται η αγωνία… Επειδή οι ευπαθείς ομάδες πολιτών που έχουν πληγεί όλα αυτά τα χρόνια της λιτότητας και των μνημονίων, θέλουν να αισθάνονται πιο ασφαλείς.episimansis.neo

Αν και εμείς θα ακολουθήσουμε την πεπατημένη, στο βαθμό που μπορούμε… Φεύγουμε για τις μικρές διακοπές μας, στη βόρειο Ελλάδα. Εκεί, στη Χαλκιδική. Που πρόσφατα δοκιμάστηκε σκληρά, για δέκα μόλις λεπτά από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους επτά συνάνθρωποι μας.

Φυσικά δεν πάμε για… ρεπορτάζ, αν και ο δημοσιογράφος μέσα μας, πεθαίνει πάντα τελευταίος… Στόχος μας είναι, όπως και όλων όσων σχεδιάζουν διακοπές, να ξεκουραστούμε, να αλλάξουμε εικόνες και παραστάσεις και να φορτίσουμε τις μπαταρίες μας για τον χειμώνα.

Κατά τα άλλα, θα παρακολουθούμε την επικαιρότητα, για να τη σχολιάζουμε με το δικό μας ψύχραιμο τρόπο. Ευελπιστώντας ότι ίσως βοηθήσουμε κάποιους συνανθρώπους μας να δουν λίγο πιο καθαρά την κατάσταση που ζουν και βιώνουν…

Το κάνουμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, όσο μας επιτρέπεται και έτσι και με τη δική μας συνεισφορά, αυτή την εφημερίδα που κρατάτε στα χέρια σας, να ξεχωρίζει.

Ας χάσουμε λίγο από την θερινή ραστώνη… Έτσι κι αλλιώς, εμείς δεν είχαμε ποτέ αυτό το προνόμιο. Ούτε μας άρεσε, ούτε μας αφορούσε. Η ενημέρωση μας από αξιόπιστες πηγές, είναι, έτσι κι αλλιώς, καθημερινή.

Το κάνουμε από… επαγγελματική διαστροφή… Και είναι από αυτά που προσπαθούμε να καλλιεργήσουμε για να… απαλλαγούμε από αυτήν, αν και δεν είναι και τόσο εύκολο. Μπολιάζεσαι βαθιά. Και δεν μπορείς από μόνος σου να τα καταφέρεις. Το ξέρουμε καλά αυτό και αυτός είναι ο λόγος που ζητάμε βοήθεια από εκεί που ξέρουμε ότι μπορεί να μας δοθεί…

Ας βρίσκεται σε μια υπερδιέγερση, η κυβέρνηση. Αν είναι αλήθεια. Ή αν απλά αυτό θέλουν να δώσουν τα φιλικά της ΜΜΕ για να δώσουν την αίσθηση πως ήρθαν αποφασισμένοι να λύσουν προβλήματα και εκκρεμότητες.

Βέβαια, αν είναι ψέμα, θα αποκαλυφθεί σύντομα… Κάπου θα υπάρξει μια διαρροή, κάποιο μέσο δεν θα ελέγξουν… Συμβαίνουν αυτά. Η ιστορία είναι γεμάτη με παρόμοια παραδείγματα…

Να γιατί, αν και Ιούλιος, εμείς θα παρακολουθούμε όσα συμβαίνουν γύρω μας και θα σας ενημερώνουμε για τις αλήθειες. Επειδή κάποιος πρέπει να τις πει. Κι εμείς είμαστε αποφασισμένοι να το κάνουμε με ευσυνειδησία…

  • Το κομμάτι αυτό θα δημοσιευτεί αύριο, Σάββατο 27 Ιουλίου 2019 στην εβδομαδιαία κρητική εφημερίδα ΡΕΘΕΜΝΟΣ και στη στήλη μου "Επισημάνσεις".

Ο Ιούλιος… αλλιώς! Εν μέσω ενός ιδιότυπου καλοκαιριού με τα πιο παράξενα πράγματα

44EE2D33 5814 48B8 A91D 16C5FE283EAC
Λίγο πριν ακόμα ορκιστεί η νέα Βουλή κι ενώ είδαμε τα πρώτα δείγματα γραφής της νέας κυβέρνησης, η εφημερίδα ΑΥΓΗ παρουσιάζει μ’ αυτόν τον τρόπο τις πρώτες περπατησιές της… Ιδιαίτερα αυστηρό, θα λέγαμε… Πίκρα βγάζει και όχι καλόπιστη κριτική, το δημοσίευμα…

efimeridesΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ 20/07/2019

Αυτό που βιώνουμε το φετινό καλοκαίρι μάλλον δεν έχει να κάνει με όσα ξέραμε ώς τώρα. Και ας το δούμε λίγο, παρακαλώ: Σας μοιάζει εσάς αυτός ο καιρός για Ιούλιος; Είναι τα καιρικά φαινόμενα και οι θερμοκρασίες, λογικές;

Όχι βέβαια! Είδατε τι συνέβη στη Χαλκιδική, καθώς τα ακραία καιρικά φαινόμενα δεν κράτησαν πάνω από δέκα λεπτά, της ώρας…

Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το ξαφνικό μπουρίνι…Κι από την άλλη, όλο αυτό το κακό, συνεχίζει να υπάρχει. Μια βρέχει καταρρακτωδώς ή βγάζει μεγαλύτερα κομμάτια χαλάζι που καταστρέφει την αγροτική παραγωγή και από την άλλη είναι χαρακτηριστική η αστάθεια των φαινομένων.

Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι από εμάς δεν θυμόμαστε κάτι ανάλογο… Τον Ιούλιο τον ξέραμε σαν ένα πολύ ζεστό μήνα με ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες και δεν είναι καθόλου τυχαίο που κάποιοι από εμάς τον επιλέγαμε για τις διακοπές μας.

Τώρα, πώς να κάνεις σχέδια, με τι ψυχικό σθένος να ξεκινήσεις, καθώς δεν ξέρεις τι μπορεί να σου ξημερώσει αύριο;

Κι είναι και από την άλλη, όλες αυτές οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις μετά τις εκλογές στις 7 Ιουλίου και την αλλαγή στην κυβερνητική εξουσία που ξεβόλεψε κάποιους, αλλά επανέφερε αρκετά καβαλημένη καλάμια σε μέρη γνώριμα από το παρελθόν.

Ήδη ορκίστηκαν οι τριακόσιοι τη Βουλήσεις, ορίστηκαν οι γενικοί γραμματείς στα υπουργεία (με αρκετές εκπλήξεις, είναι η αλήθεια…) και δεν μένει παρά να δούμε τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης και τα πρώτα νομοσχέδια για να διαπιστώσουμε στο σημείο που μας αφορούν ως πολίτες, προς ποια μεριά κινούνται.

Δεν είμαστε προκατειλημμένοι, ούτε βιαστικοί. Δίνουμε μια πίστωση στο χρόνο και το ευεργέτημα της αμφιβολίας και της καλής πρόθεσης. Και θα ήμασταν πολύ χαρούμενοι αν οι προεκλογικές υποσχέσεις στους ψηφοφόρους τους, αρχίσουν να γίνονται πράξεις.

Αλλά πατάμε τα πόδια μας στη γη… Και έχουμε την απαιτούμενη ψυχραιμία. Επίσης παρακολουθούμε, λόγω δουλειάς, την επικαιρότητα έτσι όπως διαμορφώνεται, από αξιόπιστες πηγές. Γι’ αυτό και κρατάμε μερικές επιφυλάξεις, έχοντας ήδη σε άλλο άρθρο κάνει γνωστή, την άποψη μας για την πολιτική και όσους τηepisimansis.neoν υπηρετούν, ότι χρώματα κι αν έχουν.

Να το πούμε λοιπόν από την αρχή ότι πέρα από το επικοινωνιακό, που ως τώρα δείχνουν να το χειρίζονται καλά και τους βοήθησε πολύ στο να πάρουν το απρόσμενα μεγάλο ποσοστό στις εκλογές, για να διαχειριστούν τα πράγματα του τόπου, το ζητούμενο είναι να ασχοληθούν και με την ουσία των προβλημάτων.

Κι αυτό δεν έχει να κάνει με το αν πάνε ξημερώματα (από τις 7:30, είδα μερικούς…) στα υπουργικά γραφεία τους, αλλά τι κάνουν και με τι ασχολούνται όση ώρα είναι εκεί. Θα ενδιαφερθούν να λύσουν ή θα δημιουργήσουν νέα προβλήματα στον κόσμο, στη λογική του «να εξυπηρετήσουμε τους φίλους, τους κολλητούς»; Ο χρόνος θα δείξει.

Κι εμείς, συνεχίζοντας να διατηρούμε το πλεονέκτημα της ουδέτερης στάσης, που απομακρύνει απλό τα κακοτράχαλα μονοπάτια του φανατισμού, θα είμαστε σε θέση να ασκήσουμε εποικοδομητική κριτική.

Κάνει καλό σε όλους να βλέπουν τα πράγματι από μια κάποια απόσταση και μακάρι να το είχαμε κάνει όλοι πράξη στη ζωή μας… Αλλά δυστυχώς, οι περισσότεροι έχουν επιλέξει να κοιτάζουν μέσα από παραμορφωτικούς κομματικούς φακούς που διαστρεβλώνουν την αλήθεια και την πραγματικότητα.

Ας δούμε λοιπόν τις πρώτες 100 ημέρες της νέας διακυβέρνησης… Και ποιος δεν το δικαιούται, όταν μάλιστα οι πρώτες κινήσεις γίνονται μέσα σ’ αυτό το ιδίοτυπο καλοκαίρι που ζουμε;
  • Το κομμάτι αυτό θα δημοσιευτεί αύριο Σάββατο στην εβδομαδιαία κρητική εφημερίδα ΡΕΘΕΜΝΟΣ, στη στήλη μου «Επισημάνσεις».

Εχουμε μια νέα, αλλά όχι και τόσο «ευέλικτη» κυβέρνηση… 51 άτομα, δεν τα λες και λίγα…

eleftherostypos080719
Με αυτό το πρωτοσέλιδο υποδέχτηκε την επομένη των εκλογών , Δευτέρα 8 Ιουλίου ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ τη νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη. "Θρίαμβος" και μάλιστα γαλάζιος! Τι να κάνουν κι αυτοί. Εδώ το πανηγύριζαν μόνο με τις δημοσκοπήσεις, όχι να έχουν και το το αποτέλεσμα της κάλπης να κινείται στην ίδια κατεύθυνση...

iefimerida080719
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, το είδε εντελώς διαφορετικά... Φυσικά τονίζει ιδιαίτερα τον έντονο δικομματισμό που εξαφάνισε πολλά πολιτικά κόμματα από τη Βουλή, ακόμα και τη Χρυσή Αυγή, ενώ έφερε δυο νέα μικρά, τον Βελόπουλο, που δεν είναι και το... απαύγασμα της πολιτικής και τον Γιάνη Βαρουφάκη με το ΜΕΡΑ25.

nea080719
Άλλος ένας πανηγυρισμός από ΤΑ ΝΕΑ, ιδιοκτησίας του κ. Μαρινάκη. Λογικό. Όλο αυτό τον καιρό, έκανε κριτική στην απερχόμενη κυβέρνηση. Καιρός να πανηγυρίσει κι αυτή λίγο με το πουλέν που υποστηρίζει... Προσέξτε λίγο τον πλάγιο τίτλο, αναφέρεται σε παντοδύναμο πρωθυπουργό τετραετίας. Εντάξει, χαλαρώστε λίγο παιδιά...

efimeridesΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ 13/07/2019

Οι εκλογές έγιναν. Και η εναλλαγή στην κυβέρνηση επίσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε στην αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία. Δεν είχαμε καμιά αμφιβολία ότι το σύστημα ξέρει να ελίσσεται. Κι έτσι κι αλλιώς. Το ζητούμενο είναι να εξασφαλίζει τα συμφέροντα των δυνατών… Το άδικο σύστημα που λέγαμε…

Η – καθόλου μικρή κι ευέλικτη – κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει 51 μέλη, έχει 21 εξωκοινοβουλευτικά στελέχη και έχει επίσης μόλις 5 γυναίκες, Διαθέτει πλεόνασμα τεχνοκρατών και τίτλων μεταπτυχιακής αριστείας, μαζί με υψηλές δόσεις πολιτικού μάρκετινγκ.

Το – εγγύς – μέλλον θα δείξει εάν αυτό το μίγμα τεχνοκρατικής αριστείας και εσωκομματικών ισορροπιών μπορεί να παράξει και πολιτικό έργο πέραν του διαχειριστικού μάναζτμεντ, έως τότε όμως το εγχείρημα της «καινοτόμου διακυβέρνησης» θα μπορεί να προβάλλεται μέσω μικρών επικοινωνιακών τρικ.

Το πρώτο είναι η πανστρατιά των εξειδικευμένων υφυπουργών, 29 στον αριθμό, που η καινοτομία του ρόλου τους συνίσταται στο ότι δεν θα έχουν απλώς ένα γενικό πεδίο αρμοδιοτήτων, αλλά συγκεκριμένα projects με «μετρήσιμους στόχους» για να φέρουν εις πέρας.

Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται παρά για μια αναβάθμιση του ρόλου των θεματικών Γενικών Γραμματέων σε επίπεδο υφυπουργού. Το αυτό ισχύει και με την πολυδιαφημισμένη κατάργηση των αναπληρωτών, αφού με βάση το «μοντέλο Μητσοτάκη», οι υφυπουργοί θα αναφέρονται απ’ ευθείας στο πρωθυπουργικό γραφείο και όχι στους προϊσταμένους τους.

Το δεύτερο τρικ είναι η μετατροπή του Μαξίμου σε… καγκελαρία – δηλαδή, η οργάνωση του πρωθυπουργικού Γραφείου, σε κέντρο αναφοράς και ελέγχου της διακυβέρνησης στο πρότυπο της γερμανικής καγκελαρίας, όπως θα προβλέπει το πρώτο νομοσχέδιο που θα φέρει η κυβέρνηση στην Βουλή.

Στην πραγματικότητα, και εδώ δεν πρόκειται παρά για θεσμοθέτηση της ήδη γνωστής έως τώρα λειτουργίας του πρωθυπουργικού επιτελείου – με την έξυπνη ενδεχομένως κίνηση ότι αίρονται θεσμικά οι μύθοι και οι σκιές περί του ρόλου των περίφημων «υπογείων του Μαξίμου».

Πέραν τούτων, η συγκρότηση του υπουργικού συμβουλίου Μητσοτάκη δεν ήταν παρά η επιβεβαίωση της εγκατάστασης του νεοφιλελεύθερου δόγματος στον πυρήνα της οικονομικής πολιτικής και η συνάντηση του πολιτικού μάρκετινγκ με τις απαιτήσεις των ιστορικών οικογενειών – και βαρονιών – της ΝΔ.

Ως προς το πρώτο σκέλος, οι τοποθετήσεις του Θεόδωρου Σκυλακάκη και του Γιώργου Ζαββού στις θέσεις των υφυπουργών για την Δημοσιονομική Πολιτική και για το Χρηματοπιστωτικό Σύστημα αντίστοιχα, είναι ενδεικτικές της φιλοσοφίας της κυβέρνησης. episimansis.neo

Στις αμφιλεγόμενες τοποθετήσεις στο ευρύτερο οικονομικό επιτελείο σημειώνεται και η στελέχωση του υπουργείου Εργασίας. Ο νέος – και παλαιός – υπουργός Γιάννης Βρούτσης είναι εκείνος που χαρακτήριζε «επικίνδυνη αυταπάτη» τον κατώτατο μισθό των 750 ευρώ, ο δε υφυπουργός Νότης Μηταράκης βαρύνεται ο ίδιος ως εργοδότης με καταδίκη για αδήλωτη εργασία.

Στην εσωκομματική σημειολογία του κυβερνητικού σχήματος οι πρώτες καραμπόλες ήταν ενδεικτικές των δύσκολων ισορροπιών που καλείται να υπηρετήσει ως πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η πλέον ηχηρή περίπτωση ίσως ήταν εκείνη της Ολγας Κεφαλογιάννη. Της προτάθηκε το υπουργείο Τουρισμού, εκείνη επέμεινε να πάρει μαζί και το Πολιτισμού και όταν η απαίτηση δεν έγινε δεκτή, επέλεξε να μείνει εκτός κυβέρνησης.

Στην επιμονή άλλης εσωκομματικής βαρονίας, εκείνης του σαμαρικού μπλοκ, αποδίδεται και η τελική υπουργοποίηση του Μάκη Βορίδη έστω και στο σχετικά «χαμηλόβαθμο» υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής, οι πληροφορίες έφεραν τον Μάκη Βορίδη «κομμένο» από την κυβέρνηση καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ήθελε δύο στελέχη της σκληρής ακροδεξιάς πτέρυγας εντός της κυβέρνησής του. Οι πληροφορίες, ωστόσο, αναφέρουν ότι η απαίτηση Σαμαρά, τέθηκε με τελεσιγραφικό τρόπο.

Αυτή θα είναι η νέα κυβέρνηση που έχουμε. Ο Θεός να είναι μαζί μας για να αντέξουμε τους πειρασμούς τους.

  • Το κομμάτι αυτό θα δημοσιευτεί στο φύλλο της 13/7/2019 της εβδομαδιαίας κρητικής εφημερίδας, ΡΕΘΕΜΝΟΣ και στη στήλη μου «Επισημάνσεις».

Αυτό είναι το χωριό μου, το όμορφο Θραψανό, που ονειρευόμουν να ζήσω, κάποτε...

Αυτό είναι το χωριό μου, το Θραψανό... Φωτογραφημένο στις 6 Ιουλίου 2012. Τον αγαπώ αυτόν τον τόπο. Και κάποτε ονειρευόμουν να ζήσω εκεί αρκετό καιρό, όταν βγω στη σύνταξη. Ωστόσο έρχονται οι κυβερνώντες και με τους απίθανους πολιτικούς σαλτιμπαγκισμούς τους, αλλάζουν συνεχώς τα όρια συνταξιοδότησης...  Πέρα από αυτό όμως κι εγώ έχω αλλάξει πια, πρωτεραιότητες στη ζωή μου... Δείτε ΕΔΩ μερικά πράγματα για το χωριό μου...

spiti2.300118

Όταν η ζωή δεν το βάζει κάτω… Οι βουκαμβίλιες που ξεράθηκαν από την παγωνιά του Γενάρη 2017 όταν το χιόνι το έστρωσε για τα καλά στο χωριό (δες την ακριβώς από κάτω φωτογραφία, διότι είναι πολύ σπάνιο το χιόνι στο χωριό μας σε υψόμετρο 350 μ.). Χρειάστηκε να περιμένουμε λίγο... Αλλά ο χρόνος δεν είναι πρόβλημα, όσο είμαστε όρθιοι, μπορούμε και αντέχουμε τις αντιξοότητες… Η φωτογραφία αυτή, είναι τραβηγμένη στις 30/1/2018 και δείχνει ξεκάθαρα ότι η ζωή συνεχίζεται...

xionismeno.spiti090117

Φωτογραφία τραβηγμένη στις 9/1/2017, στο χιονιά που άρεσε σε όλο το Θραψανό. Το πατρικό μου σπίτι, χιονισμένο. Η απόλαυση οφθαλμών… Ευχαριστώ όσους είχαν την καλοσύνη και την προνοητικότητα να μου τη στείλουν… Κάθε εποχή στο χωριό μου είναι όμορφη. Έτσι το βλέπω εγώ, έχοντας προσωπικά βιώματα… Οι όμορφες βουκαμβίλιες της φωτογραφίας, από αυτόν τον πάγο, ξεράθηκαν, σε αντίθεση με την τριανταφυλλιά που, για άλλη μια φορά, αποδείχτηκε πολύ δυνατή και άντεξε... Αλλά η ζωή δεν σταματά! Ξαναπέταξαν πράσινα κλαριά, ξαναζωντάνεψαν!

parteria6

Φτιάξαμε και τα παρτέρια στα δυο περιβολάκια στην εξωτερική αυλή... Ο επόμενος στόχος αν τον καταφέρουμε είναι να μπουν πλακάκιαν τόσο στην εσωτερική αυλή οσο και στην εξωτερική. Και μια πραγματική εξώπορτα που θα προστατεύει το σπίτι μας, καλύτερα, από τους ανόητους.

Κάποτε το θέλαμε να επιστρέψουμε, όσο τίποτα άλλο... Τώρα, δεν είμαι πια βέβαιος...

livades.diakopes2013

Η Λιβάδα... Η τεχνιτή λίμνη στο χωριό μου που τα καλοκαίρια περνούσα πολλές ώρες εδώ... Πανέμορφη και πάντα έχει κάτι εξαιρετικό να σου δώσει... Δείτε ΕΔΩ ένα βίντεο που τραβηξα πριν μερικά χρόνια από τη λίμνη. Έτσι είναι και σήμερα. Δεν έχει αλλάξει τίποτα... Η ίδια ομορφιά! Μόνο που εγώ δεν μπορώ να είμαι κοντά της, πια, με τη συχνότητα που ήμουν κάποτε...

panoramiki.livada.2014

Ιδού και μια πανοραμική φωτογραφία της λίμνης, που τράβηξα το χειμώνα του 2014 όταν κατέβηκα στο χωριό, για να μαζέψω τις ελιές μου...  Ελάτε, αν θέλετε, να σας πάω στις ελιές μου στου Μπουρμά. Δείτε ΕΔΩ. Τα τελευταία χρόνια δεν είχαν καρπό και από ότι δείχνουν τα πράγματα, ούτε και φέτος... Λογικό. Για να δώσουν καρπό, πρέπει να καλλιεργηθούν σωστά και φυσικά να βάλεις λιπάσματα. Κι αν το δεις από οικονομική άποψη, δεν είμαι βέβαιος ότι αξίζει τον κόπο...

Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ

Η Αγία Γραφή περιγράφει μερικές φορές τους ανθρώπους με βάση την εργασία που έκαναν. Μιλάει για τον “Ματθαίο, τον εισπράκτορα φόρων”, τον “Σίμωνα τον βυρσοδέψη” και τον “Λουκά, τον αγαπητό γιατρό”. (Ματθ. 10:3· Πράξ. 10:6· Κολ. 4:14) Κάτι άλλο που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους είναι οι πνευματικοί διορισμοί ή τα προνόμιά τους. Διαβάζουμε για τον Βασιλιά Δαβίδ, τον προφήτη Ηλία και τον απόστολο Παύλο. Αυτοί οι άντρες εκτιμούσαν τους θεόδοτους διορισμούς τους. Παρόμοια και εμείς, αν έχουμε προνόμια υπηρεσίας πρέπει να τα εκτιμούμε.

Ο αρχικός σκοπός του Ιεχωβά για την ανθρωπότητα ήταν να ζει για πάντα εδώ στη γη. (Γέν. 1:28· Ψαλμ. 37:29) Ο Θεός πρόσφερε γενναιόδωρα στον Αδάμ και στην Εύα διάφορα πολύτιμα δώρα που τους έδιναν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τη ζωή. (Διαβάστε Ιακώβου 1:17) Ο Ιεχωβά τούς χάρισε ελεύθερη βούληση, την ικανότητα να κάνουν λογικές σκέψεις και τη δυνατότητα να αγαπούν και να απολαμβάνουν φιλίες. Ο Δημιουργός μιλούσε στον Αδάμ και τον συμβούλευε για το πώς να δείχνει την υπακοή του. Ο Αδάμ μάθαινε επίσης πώς να καλύπτει τις ανάγκες του καθώς και πώς να φροντίζει τα ζώα και τη γη. (Γέν. 2:15-17, 19, 20) Ο Ιεχωβά προίκισε επίσης τον Αδάμ και την Εύα με τις αισθήσεις της γεύσης, της αφής, της όρασης, της ακοής και της όσφρησης. Έτσι μπορούσαν να απολαμβάνουν πλήρως την ομορφιά και τα άφθονα αγαθά του παραδεισένιου σπιτιού τους. Για το πρώτο ανθρώπινο ζευγάρι, οι δυνατότητες να έχουν απόλυτα ικανοποιητική εργασία, να νιώθουν πλήρεις και να κάνουν ανακαλύψεις ήταν απεριόριστες.

Τι μπορούμε να μάθουμε από τα λόγια που είπε ο Ιησούς στον Πέτρο; Χρειάζεται να προσέξουμε ώστε να μην αφήσουμε την αγάπη μας για τον Χριστό να εξασθενήσει και την προσοχή μας να αποσπαστεί από τα συμφέροντα της Βασιλείας. Ο Ιησούς γνώριζε πολύ καλά τις πιέσεις που σχετίζονται με τις ανησυχίες αυτού του συστήματος πραγμάτων. Ας μάθουμε να εκτιμούμε όσα έχουμε...

ΕΝΑ SITE "ΑΠΑΓΚΙΟ" ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!

Αυτόν τον ιστότοπο τον «παλεύω» πολλά χρόνια. Πολύ πριν γνωρίσω την αλήθεια και βρω σκοπό στη ζωή μου. Φανταζόμουν τον εαυτό μου συνταξιούχο στο χωριό με μια σχετικά καλή οικονομική επιφάνεια, δεδομένης μιας σύνταξης που είχα οικοδομήσει πολλά πάνω της και ήθελα να έχω κάτι για να περνάω την ώρα μου.

Σήμερα όλα έχουν αλλάξει γύρω μου, όλα εκτός από το Site αυτό. Δηλαδή, άλλαξε κι αυτό λιγάκι προσανατολισμό… Αντί να περνάει την ώρα του με κούφια δημοσιογραφικά θέματα, που δεν έχουν προσφέρουν και πολλά πράγματα στους ανθρώπους, προσφέρει ελπίδα για ένα βέβαιο, καλύτερο αύριο.

Αυτήν την αληθινή ελπίδα, προσπαθεί να βάλει στις καρδιές των αναγνωστών του και να τους ενθαρρύνει να πιστέψουν ότι όλες αυτές οι δυσκολίες κάθε μορφής που ζούμε είναι παροδικές. Τα ωραία, είναι μπροστά μας. Και μπορούμε να τα ζήσουμε, φτάνει να το θέλουμε πραγματικά.

Αρκεί να μη στηριζόμαστε στην αξιοπιστία των ανθρώπων που σήμερα είναι κι αύριο όχι… Αλλά στον Λόγο Εκείνου που είναι απόλυτα αξιόπιστος και να ακολουθούμε στη ζωή μας τις φωτεινές προειδοποιητικές  πινακίδες που έχει βάλει στο δρόμο μας…

ΚΡΕΟΝΤΑΣ, τέλος...

Το φύλλο που βλέπετε είναι το τελευταίο της εκδοτικής προσπάθειας του εξωραϊστικού συλλόγου της Κολοκυνθούς  “Κρέοντας”. Δείτε το ΕΔΩ. Είναι το τεύχος 25 κι ΕΔΩ δείτε το προηγούμενο. Ο ΚΡΕΟΝΤΑΣ αναγκάστηκε να αναστέλλει την έκδοσή του. Σε δύσκολες εποχές δεν άντεχε άλλο τα δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη. Βέβαια κάθε φύλλο που αναστέλλει την έκδοσή του θέλει να ελπίζει και ονειρεύεται την επανέκδοση του... Μακάρι να γίνει έτσι. Και να μην είναι μόνο καλές προθέσεις των ανθρώπων του Συλλόγου...

Είκοσι δύο μήνες, άνεργος...

Δυο φορές με απόλυση μέσα σε πέντε χρόνια… Ήταν Φλεβάρης του 2012 όταν απολύθηκα, με εθελούσια έξοδο, από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και η δεύτερη 1 Νοέμβρη του 2017 από το Σωματείο της ΠΕΤ ΟΤΕ όπου εργαζόμουν από το 1983 ως δημοσιογράφος.
Θεωρητικά, αιτία και των δύο απολύσεων, ήταν το γεγονός ότι ήμουν κοντά στη συνταξιοδότηση μου. Κοντά; Πόσο κοντά;
Οι συνθήκες συνεχώς αλλάζουν, με εντολή των δανειστών της χώρας μας. Αυτοί επιβάλλουν και η κυβέρνηση ( ή όποια κυβέρνηση), ως εκτελεστικό όργανο, νομοθετεί… Τι ξημερώνει λοιπόν την επόμενη μέρα; Κανείς δεν γνωρίζει…

Αλλά εγώ δεν είμαι τρομαγμένος… Έχω εμπιστοσύνη στον αληθινό Θεό Ιεχωβά και ξέρω ότι Εκείνος θα με στηρίξει και θα με προστατέψει σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς…
Όλοι, τελικά, μπροστά στην ανεργία και τον θάνατο, είμαστε ίσοι… Όλοι! Ότι δουλεια κι αν κάναμε… Αυτό που μου δίνει ειρήνη διάνοιας, ώστε να συνεχίζω να αγωνίζομαι όρθιος, είναι η πίστη πως δεν είμαι μόνος! Μπορώ και εμπιστεύομαι απόλυτα τον Ιεχωβά!

Μικρές πινελιές αγάπης

athina1

Γεμάτος όμορφες, ξεχωριστές πινελιές, είναι αυτός ο ιστότοπος. Ξεκίνησε για να καλύψει κάποιες ανάγκης έκφρασης με δημοσιογραφικό κυρίως περιεχόμενο και τον βλέπουμε να εξελίσσεται ουσιαστικά σε ένα σημείο συνάντησης και επαφής ανάμεσα σε φίλους. Και η αναφορά στις πινελιές δεν είναι καθόλου τυχαία και συμπτωματική. Κάπως έτσι δεν λειτουργούν και οι ζωγράφοι; Μόνο που εδώ το πράγμα μοιράζεται ανάμεσα στις λέξεις και τις εικόνες. Που περιγράφουν μια ζωή πραγματική, όχι από αυτές που κυριαρχούν στη φαντασία.

Η κόρη μου Ειρήνη...

Στενοχωρηθήκαμε, χωρίς λόγο για μένα, για κείνην πολύ σοβαρό. Ώρα να κάνουμε βήματα επανένωσης.  Δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ. Όλα γίνονται, αν θέλουμε...

Το "φευγιό" της αδερφής μου

Η Γιωργία μας "έφυγε" για πάντα από κοντά μας το 2011. Και ο θάνατος του Γιάννη ένα ακριβώς χρόνο μετά. Λιγοστεύουμε...

Αλλαγές στο Site μου

Σημαντικές αλλαγές αισθητικής στο Site. Μεγαλώνουμε και μαθαίνουμε... Και προσπαθούμε να το προσαρμόζουμε στις ανάγκες μας!

Developed by OnScreen - Content by Nikos Theodorakis - Powered by FRIKTORIA