Ας είμαστε ψύχραιμοι, σοβαροί και ας εμπιστευόμαστε απόλυτα τον Ιεχωβά Θεό!

rosia.dikastiria

roloiΤο ανώτατο δικαστήριο στη Ρωσία, ύστερα από αρκετές μέρες αναβολών, προκειμένου να στοιχειοθετήσει μια αίολη απόφαση το απόγευμα της 20 Απριλίου 2017, ότι τάχα μου οι Μάρτυρες του Ιεχωβά είναι... εξτρεμιστές (!) υπέκειψε στη θέληση Πούτιν και θρησκευτικών οργανώσεων με σκοπό να κλείσει τα γραφεία μας και να κάνει παράνομη την πίστη μας. 

Αποδεικνύεται υπερήφανος και αμετανόητος σαν τον Φαραώ που αναφέρουν οι Γραφές στην Αίγυπτο. Δεν χρειάζεται ούτε θλίψη, ούτε πανικός, ούτε δάκρυα για τους 175.000 αδελφούς μας, εκεί. Ψηλά το κεφάλι!

Τίποτα δεν τελείωσε! Εκτός από το γεγονός ότι η Οργάνωση θα ασκήσει έφεση, όπως έχει δικαίωμα επί της απόφασης, εμείς εμπιστευόμαστε απόλυτα τον Ιεχωβά! Εκείνος είναι σε θέση και θα το κάνει να φέρει την καλύτερη έκβαση. Είμαστε απόλυτα βέβαιοι. Ας περιμένουμε, παραμένοντας σε εκγρήγορση...

Ακριβώς όμως επειδή είναι πολύ σοβαρά, όσα συμβαίνουν αυτές τις μέρες στη Ρωσία επιβάλλεται να είμαστε πολύ προσεκτικοί και σοβαροί στην αντιμετώπιση του, καθώς αναφερόμαστε σε αυτό.

Δεν υιοθετούμε λοιπόν άκριτα οποιαδήποτε πληροφορία που δεν έχει απόλυτα εξακριβωμένη πηγή προέλευσης, ελαφρά τη καρδιά και δεν αναδημοσιεύουμε οποιοδήποτε δημοσίευμα αφορά αυτό το ζήτημα, επειδή τα περισσότερα από τα Site του κόσμου, είναι στοχευμένα και κατευθυνόμενα.

Ακολουθούμε τις οδηγίες της Οργάνωσης, οδηγίες που δίδονται είτε μέσα από τις εκκλησίες με τη μορφή ανακοινώσεων, είτε από τον επίσημο ιστότοπο μας jw.org

Είναι φρόνιμο να μην αναπαράγουμε και διανέμουμε κοσμικά Site, επειδή απλά αναφέρονται στο θέμα. Ξέρουμε πώς και γιατί το κάνουν. Ας αναρωτηθούμε με δεδομένο ότι δεν έχουν καμιά αντικειμενικότητα, γιατί το κάνουν και τι επιδιώκουν με αυτό; Εμείς κάναμε το χρεός μας με τις επιστολές. Δείτε τι έγραψε ένα οκτάχρονο παιδί από τη Ρόδο στον πρόεδρο Πούτιν.

Τέτοιες ώρες δύσκολες για τον λαό του Ιεχωβά καθώς και για τους 170.000 και πλέον αδελφούς ας εκεί που βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα, δεν πρέπει ούτε να τους λυπόμαστε, ούτε να ειρωνευόμαστε τον πρόεδρο Πούτιν. Σεβόμαστε τις κοσμικές εξουσίες αν και γνωρίζουμε από πού άγονται και φέρονται.

Προσευχόμαστε στον Ιεχωβά και τον εμπιστευόμαστε ότι και θέλει και μπορεί να φέρει την καλύτερη έκβαση στον κατάλληλο καιρό… Ας είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι Αυτός θα το κάνει. Και ας υπακούμε την επίγεια οργάνωση του, χωρίς κανένα πνεύμα ανεξαρτησίας. Ενθάρρυνση χρειαζόμαστε όλοι… Ας μην το ξεχνάμε στιγμή, αυτό...

Δείτε πιο αναλυτικές υπεύθυνες πληροφορίες ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ. Για να έχετε μια πλήρη εικόνα του τι συνέβη εκεί δείτε παρακαλώ αυτό ΕΔΩ το βίντεο.

Δέκα μέρες στη Γαλλία! Ευλογία από τον Θεό στη δεύτερη επέτειο του γάμου μας

avιgnion

Ότι δεν έκανα ποτέ πριν, αποφάσισα να το κάνω τώρα που, μελετώντας το Λόγο του θεού, την Αγία Γραφή, έμαθα πόσο σοβαρός είναι ο γάμος στα μάτια Του, και το κάνω με χαρά.

Χαίρομαι την κάθε στιγμή στο γάμο μου με τη Σούλα και να ευχαριστώ τον Ιεχωβά που την έφερε στο δρόμο μου και άλλαξε, προς το καλύτερο, τη ζωή μου.

Σ’ αυτή τη λογική γιορτάζουμε αυτές τις μέρες, δυο χρόνια γάμου. 4 Απρίλη του 2015 παντρευτήκαμε στον Βανκούβερ του Καναδά, στο σπίτι του Στήβ και της Έστερ, κόρης της Σούλας.

Κάθε επέτειο λοιπόν (και ελπίζουμε με τη βοήθεια του Ιεχωβά να είναι πολλές στη ζωή μας…) το συνδυάζουμε με ένα ταξίδι. Πέρσι πήγαμε στην Κέρκυρα. Και φέτος είμαστε στη Γαλλία, φιλοξενούμενοι από αγαπημένους ανθρώπους: Τον σαρκικό αδελφό της Σούλα, Γιώργο Αργυρόπουλο και τη σύζυγο του, Αστρίντ.

Μείναμεε μαζί τους μια ολόκληρη εβδομάδα. Και επισκεφτήκαμε πολλά μέρη, στον τόπο που μένουν, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή την Νότιας Γαλλίας. Για μένα ήταν η πρώτη φορά που πήγαινα στη Γαλλία τόσες μέρες και είμαι χαρούμενος που γνωρίζω τον Γιώργο και την Αστρίντ από κοντά.

Όπως κάνουμε κάθε φορά θα μοιραστούμε όλη την εμπειρία μέσα από την κεντρική σελίδα του ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ. Και είδατε ήδη πολλές φωτογραφίες με σχόλια που τις συνοδεύουν από εκεί. Ο κόσμος είναι ένα μικρό χωριό. Όσοι ασχολούνται με το διαδίκτυο το ξέρουν καλά.

Δυο χρόνια μαζί με τη Σούλα, είναι δυο όμορφα χρόνια με πολύ αγάπη και μοίρασμα. Πολλά από αυτά είναι πρωτόγνωρα συναισθήματα για μένα…

Δείτε ΕΔΩ ένα πιο αναλυτικό άρθρο για τα δυο χρόνια γάμου μας...

romi

Δημοσιογραφικά

Τη δεκαετία του 1980 ξεχνιόταν ο κόσμος με ένα Άρλεκιν, τώρα με το τηλεοπτικό… “Survivor”

survivor
Αλλάζει ο κόσμος για να μείνει πάντα ο ίδιος... Δείτε πόσους κύκλους έκανε για να αλλάξει ένα σλόγκαν για το διάβασμα, σλόγκαν πια για την τηλεόραση. Επειδή απλά ο κόσμος έπαψε να διαβάζει πια και προτιμά τη μασημένη τροφή που του δίνουν έτοιμη στο στόμα… Εδώ και μόνο, είναι η αλλαγή…

efimeridesΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ 22/04/2017

Παρακολουθώ ως κοινωνικό φαινόμενο αυτό που συμβαίνει με τον τηλεοπτικό Survivor” του ΣΚΑΪ, αν και από επιλογή, δεν έχω δει ούτε ένα επεισόδιο και ελπίζω ότι μέχρι το τέλος του, να μη δω κανένα.

Η όλη ιστορία, απ’ ότι έχω αντιληφθεί από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που λόγω επαγγέλματος παρακολουθώ και τον τελευταίο καιρό έχει κατακλειστεί από αναρτήσεις που το αφορούν, στηρίζεται στον ανταγωνισμό και μάλιστα στον σκληρό ανταγωνισμό, κάτω από ακραίες συνθήκες…

Και δεν είναι το μόνο τηλεοπτικό πρόγραμμα που κινείται σ’ αυτή την κατεύθυνση και τη λογική που απ’ ότι φαίνεται «πουλάει». Συνολικά δεκατρία προγράμματα της τηλεόρασης με διάφορα ξενόφερτα ονόματα, δείγμα ότι αντιγράφουν τα διάφορα τηλεοπτικά σκουπίδια από τη διεθνή αγορά που φέρνουν διαφήμιση, δηλαδή έσοδα στα ταμεία των σταθμών.

Και το χειρότερο που διάβασα σε μια έρευνα, αυτές τις μέρες, είναι ότι μια σημαντική μερίδα του τηλεοπτικού κοινού αφιερώνει (ή μήπως το σωστό είναι ξοδεύει;) τουλάχιστον ένα τρίωρο ημερησίως στην παρακολούθηση τέτοιων προγραμμάτων. Μάλιστα. Και όλα αυτά σε μια περίοδο σκληρής οικονομικής κρίσης, όπου πολλοί χάνουν τη δουλειά τους ή μειώνεται ο μισθός τους και οδηγούνται βίαια στη φτώχεια, άνθρωποι από τη μεσαία διαστρωμάτωση.

Τι είναι λοιπόν αυτό που κάνει τη μισή Ελλάδα να συμμετέχει σε τέτοια άθλια θεάματα και την άλλη μισή να τα παρακολουθεί; Θα σας πω ότι το θέμα ως ιδεολογία, δεν είναι καινούριο.

Τη δεκαετία του ’80 το διαφημιστικό σλόγκαν που κυριαρχούσε για τα ροζ, γλυκανάλατα (ο Θεός να τα κάνει…) μυθιστορήματα, ήταν «Μ’ ένα άρλεκιν ξεχνιέσαι»… Και όσοι ζήσαμε αυτή την εποχή θυμόμαστε να τρέχουν στην πλειοψηφία τους οι γυναίκες, στα περίπτερ,α για να προμηθευτούν το αγχολυτικό τους, όπως αποκαλούνταν εκείνα τα βιβλία τσέπης με το φθηνό χαρτί και την άθλια μετάφραση.

Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που η τηλεόραση πειραματίζεται σε τέτοιους είδους χαμηλού επιπέδου, εκπομπές. Και στο παρελθόν έχουμε δει παρόμοια προγράμματα να φιγουράρουν, όπως το «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος;», όπου ο εκάστοτε παίκτης αναμετράται με τον «αόρατο» τραπεζίτη. Υποθέτω, ρητορικό το ερώτημα. Ποιος θέλει τώρα να μπει σε τέτοιες σκοτούρες…episimansis

Παρόμοια, μπορούμε να θυμηθούμε πολλές εκπομπές μαγειρικής και μάλιστα σε μια χρονική περίοδο που λόγω κρίσης, από τα νοικοκυριά απουσιάζουν πια, βασικά πράγματα σε είδη διατροφής και πρώτης ανάγκης. Αλλά αυτοί δεν πτοούνται. Παρουσιάζουν περίτεχνες συνταγές που η υλοποίηση τους χρειάζεται ένα σωρό λεφτά προκειμένου να αγοράσεις τα απαιτούμενα υλικά.

Και τι κάνει άραγε τους παίκτες να συμμετέχουν; Ίσως έχει κάποια βάση η γουορχολική ρήση για τα 15 δευτερόλεπτα δημοσιότητας…Ή ίσως βρίσκουν μια διέξοδο στη φαντασίωση τους ότι μπορούν να γίνουν κάτι σημαντικό, μέσα από μια τηλεοπτική εκπομπή ή να ξεχωρίσουν, για λίγο, από τους άλλους γύρω τους.

Και από την άλλη, οι τηλεοπτικοί σταθμοί, βρίσκουν πολύ φτηνό αυτόν τον τηλεοπτικό χρόνο που είναι, συνήθως, μεγάλης διάρκειας. Το ζητούμενο όμως είναι να διερευνήσουμε κοινωνιολογικά το φαινόμενο, να αναπαράγεται σε πολύ μεγάλες ποσότητες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ονόματα παντελώς άγνωστα, όπως αυτό τους Σάκη Τανιμανίδη, της Ειρήνης Κολιδά, του Στέλιου Χαντακάκη, του Γιώργου Αγγελόπουλου, του Κωνσταντίνου Βάσολου κ.α. παίρνουν επικές διαστάσεις, με το κουτσομπολιό να πέφτει σύννεφο. Ομάδες με ονόματα όπως «Διάσημοι» και «Μαχητές», δίνουν συνεχώς «ήρωες» της μιας βραδιάς, από τους θεατές του Survivor που κάνουν δική τους την περιπέτεια τους και συμμετέχουν νοητά, «ζώντας» τις δυσκολίες τους.

Δεν ξέρω αν εσείς με ένα Survivor ξεχνιέστε, αλλά εμένα δεν μου αρέσει καθόλου αυτή η ιστορία… Διότι η αλήθεια είναι (και το γνωρίζουν κι αυτοί που αφήνουν τον εαυτό τους να ξεχαστεί) ότι τα μεγάλα ζητήματα που φτάνουν πια στα όρια επιβίωσης, θα είναι εδώ και την επόμενη μέρα και θα μας περιμένουν άγρυπνα… Αυτό ας μην το ξεχνάμε, ποτέ…

  • Αυτό κομμάτι θα δημοσιευτεί αύριο, Σάββατο 22/4/2017 στην εβδομαδιαία κρητική εφημερίδα ΡΕΘΕΜΝΟΣ και στη στήλη μου «Επισημάνσεις».
Comment (3) Hits: 198

Τα περίφημα «αντιμέτρα» ή πώς ταΐζουν κουτόχορτο, όσους μπορούν να χειραγωγήσουν

AugiI090417
Μ’ αυτόν τον εκπληκτικό τρόπο πρόβαλε η ΑΥΓΗ στο φύλλο της Κυριακής 09/04/2017 τη συμφωνία της Μάλτας που αφορά στο κλείσιμο της αξιολόγησης και τη θέσπιση νέων μέτρων κοντά 4 δισεκατομμ. ευρώ. Έδωσε μαθαίνουμε η κυβέρνηση προτεραιότητα στα αντιμέτρα και θέλει να ψηφιστούν μαζί μετά μέτρα, αλλά θα εφαρμοστούν, εφόσον πιαστούν οι στόχοι, οπότε…

EthnosI090417
Μεγάλο… άγχος να προβάλει το θέμα όπως το ήθελε η κυβέρνηση προκειμένου να παραπλανήσει τους πολίτες και να στρέψει το ενδιαφέρον τους από τα νέα μέτρα, είχε την ίδια μέρα και η εφημερίδα του εθνικού εργολάβου κ. Μπόμπολα, ΕΘΝΟΣ… Είναι δυνατόν, ακόμα και να μην θέλεις, να μην κάνεις τους αναπόφευκτους συνειρμούς;

EfSynI100417
Την επομένη 10/04/2017 η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ήρθε με το πρωτοσέλιδο της να βάλει τη δική της πινελιά, κάνοντας το θέμα να φαίνεται ιδιαίτερα δύσκολο και τις προσπάθειες της κυβέρνησης να είναι, τάχα μου, ηρωικές. Να πούμε: άξιος ο μισθός σας συνάδελφοι που προσπαθείτε με τη συνεταιριστική σας προσπάθεια να μας πείσετε ότι ευαγγελίζεστε το νέο στο Τύπο.

EthnosI100417
Την ίδια  ανάγκη ένιωσε και το ΕΘΝΟΣ του κ. Μπόμπολα και επανήλθε δίνοντας νέα ημερομηνία που αφορά τη σύγκληση του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον. Μ’ αυτά κοροϊδεύουν τους πολίτες, ενώ στις εκδόσεις που ακολουθούν, βλέπουμε αναλυτικά το πόσο θα χάσουν οι συνταξιούχοι και μάλιστα αυτοί με την μικρή και ταπεινή σύνταξη.

AugiI130417
Και επειδή ο ντόρος είναι μεγάλος πια, η ΑΥΓΗ, το επίσημο κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ ένοιωσε την ανάγκη να κυκλοφορήσει με αυτό τον τίτλο – κοροϊδία… Ότι τάχα μου θα δίνουν δωρεά τα φάρμακα σε συνταξιούχους των 700 ευρώ και κάτω… Εάν και εφόσον φυσικά τα μέτρα είσπραξης φέρνουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Πράγμα, μάλλον δύσκολο…

efimeridesΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ 15/04/2017

Πολύς λόγος γίνεται από την κυβέρνηση αυτές τις μέρες για τα «αντιμέτρα» τα οποία θα ελαφρύνουν το βάρος από το νέο μνημόνιο, αν και εφόσον εφαρμοστούν. Διότι θα ψηφιστούν μαζί, μέτρα και «αντιμέτρα», αλλά τα πρώτα θα ισχύσουν άμεσα, ενώ τα δεύτερα θα ισχύσουν εφόσον πιαστούν οι στόχοι. Το ΑΠΕ ανακοίνωσε τα αντίμετρα της καταρχήν συμφωνίας του Eurogroup της Μάλτας, που έχουν σαν στόχο την ελάφρυνση των οικονομικά ευάλωτων οικογενειών

Σύμφωνα με αυτή την ανακοίνωση τα αντίμετρα που θα επουλώσουν τις πληγές από το νέο πακέτων μέτρων που συμφωνήθηκε για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση. Συγκεκριμένα, σημαντική θεωρείτε η ελάφρυνση στην φορολογία σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, μέσω της μείωσης των φορολογικών συντελεστών, του ΕΝΦΙΑ και της εισφοράς αλληλεγγύης.

Αναλυτικά, η λίστα των θετικών μέτρων περιέχει:

Επιδότηση στέγασης: Ξεκινώντας από το σκέλος των δαπανών (το οποίο θα βρίσκεται, ούτως ή άλλως, στο επίκεντρο των κυβερνητικών αντίμετρων το 2019), αποφασίσθηκε η επιδότηση στέγασης, ενοικίου ή δανείου -μέτρο που θα είναι στοχευμένο στα οικονομικά ευάλωτα νοικοκυριά.

Στήριξη της οικογένειας: Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση θέτει στην προμετωπίδα των δράσεών της, την καταπολέμηση της παιδικής φτώχειας μέσω της ενίσχυσης των οικογενειακών επιδομάτων που δεν θα αφορούν μόνο τους τρίτεκνους /πολύτεκνους αλλά και το πρώτο και δεύτερο παιδί.

Όσον αφορά τα σχολικά γεύματα, θα επεκταθεί το πρόγραμμα σε Δημοτικά και Γυμνάσια περιοχών με υψηλά ποσοστά ανεργίας και φτώχειας, με στόχο να καλυφθεί το 50% των μαθητών του Δημοτικού και του Γυμνασίου.episimansis

«Ανάσα» και για τις οικογένειες που έχουν παιδιά και τα οποία δεν έχουν πάει σχολείο ακόμη: Αυξάνεται ο συνολικός αριθμός παιδιών προσχολικής ηλικίας (0- 4 χρόνων), των οποίων οι γονείς μπορούν να είναι δικαιούχοι voucher για βρεφονηπιακούς σταθμούς. Σήμερα το μέτρο αφορά 90.000 παιδιά, αλλά το 2019, οι θέσεις θα αυξηθούν σε 120.000 και το 2020 σε 135.000. Για την κάλυψη των αιτήσεων δημιουργούνται 1.200 νέες μονάδες το 2019 και 600 νέες μονάδες το 2020, επιπλέον των 2.800 μονάδων που λειτουργούν σήμερα. (Κάθε μονάδα φιλοξενεί 25 παιδιά).

Μείωση της συμμετοχής στα φάρμακα: Παράλληλα, όλα αλλάζουν στη συμμετοχή του συνταξιούχου στη φαρμακευτική δαπάνη (προς όφελος, ασφαλώς, των συνταξιούχων, σχεδόν όλων των συνταξιούχων, όπως θα αποδειχθεί στη συνέχεια). Σύμφωνα με το ισχύον πλαίσιο, ο ασθενής καλύπτει ένα ποσοστό του συνταγογραφημένου φαρμάκου του και ανάλογα με την ασθένειά του, το ποσοστό ανέρχεται αυτό σε 0%, 10% ή 25%.

Υποστήριξη της αγροτικής υποδομής: Ενώ το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων αυξάνεται για υποδομές αγροτικής παραγωγής (δίκτυα ύδρευσης, αγροτικοί δρόμοι, αρδευτικά κανάλια, κ.ά.) καθώς και προγράμματα ενεργειακής εξοικονόμησης κτιρίων.

Μειώνονται οι φόροι σε φυσικά πρόσωπα –επιχειρήσεις: Όπως, τέλος, ανακοινώθηκε την περασμένη Παρασκευή στο Eurogroup, τα θετικά μέτρα του 2020 θα αφορούν κυρίως τις αλλαγές στη φορολογία, ειδικότερα:

Μειώνεται ο φορολογικός συντελεστής για τις επιχειρήσεις από το 29% στο 26% και ταυτόχρονα οι συντελεστές φορολόγησης φυσικών προσώπων από το 22% στο 20%. Μειώνεται ο ΕΝΦΙΑ για τα χαμηλά και μεσαία στρώματα.

Όπως, επίσης, μειώνεται η εισφορά αλληλεγγύης. Εδώ, πιο αναλυτικά, παραμένει μηδενική για τα εισοδήματα ως 12.000 ευρώ, ενώ μειώνεται για τα εισοδήματα από 12.000 και ως 65.000.

Δεν είναι άσχημα όλα αυτά, εφόσον ισχύσουν… Η αίσθηση μας όμως είναι τα βγάζουν στον αέρα ακριβώς μαζί με τα επώδυνα μέτρα που θα φορτώσουν στις πλάτες των Ελλήνων με το 4ο Μνημόνιο Τσίπρα… Και τα λένε όλα αυτά χαμογελαστά, χωρίς ίχνος ντροπής. Αλλά ποιοι την έχασαν για να τη βρουν οι πολιτικοί;

  • Το κομμάτι αυτό θα μπει στη στήλη μου «Επισημάνσεις» στην εβδομαδιαία κρητική εφημερίδα ΡΕΘΕΜΝΟΣ, που λόγω των ημερών, μάλλον πρέπει να είναι ήδη στα περίπτερα της πόλης…
Comment (0) Hits: 183

Το δώρο του Πάσχα, τι πρέπει να γνωρίζουμε γι’ αυτό και πότε ακριβώς το παίρνουμε…

piges1
Δεν έχω υλικό για να εικονογραφήσω τη σημερινή ανάρτηση. Προτιμώ κάτι από τις βόλτες μας στο Αβινιόν της Γαλλίας, μέρες όμορφες που ζούμε εδώ μια γεμάτη εβδομάδα. Αύριο το απόγευμα επιστρέφουμε στη βάση μας, παίρνοντας μαζί μας πολλές όμορφες αναμνήσεις.
piges2

efimeridesΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ 08/04/2017

Κοντεύαμε να το ξεχάσουμε. Έτσι κι αλλιώς δεν ισχύει για τους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους στον καιρό της κρίσης. Κι όμως «To δώρο Πάσχα είναι κατοχυρωμένο για όλους τους εργαζόμενους ιδιωτικού τομέα στην ελληνική επικράτεια, από την Εθνική Γενική ΣΣΕ». Αυτό ισχύει όπως αναφέρει η ΓΣΕΕ και το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων της Συνομοσπονδίας (ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ), στην ενημέρωση τους προς τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα για το δώρο Πάσχα.

Ειδικότερα, δώρο Πάσχα δικαιούνται να λάβουν, από τον εργοδότη τους, όλοι οι μισθωτοί που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου, ενώ για τον υπολογισμό του ποσού λαμβάνεται υπόψη ο τρόπος αμοιβής των μισθωτών, δηλαδή αν αμείβονται με ημερομίσθιο ή με μισθό και το χρονικό διάστημα που υπολογίζεται αρχίζει από την 1 Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου κάθε έτους.

Κι αξίζει τον κόπο να θυμηθούμε τι ισχύει σχετικά με αυτό: Έτσι εάν διήρκεσε ολόκληρο το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα δικαιούται να λάβει μισό μηνιαίο μισθό αν αμείβεται με μισθό και 15 ημερομίσθια αν αμείβεται με ημερομίσθιο.

Το δώρο Πάσχα καταβάλλεται την Μεγάλη Τετάρτη ή και νωρίτερα, ενώ παρακρατούνται εισφορές υπέρ του ΙΚΑ και Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών. Επίσης, δεν επιτρέπεται να καταβληθεί σε είδος, αλλά μόνο σε χρήμα.

Πώς υπολογίζεται αυτό; Λαμβάνεται υπόψη για τον υπολογισμό του δώρου Πάσχα: Ο χρόνος υποχρεωτικής αποχής από την εργασία των γυναικών πριν και μετά τον τοκετό.

Tο χρονικό διάστημα κατά το οποίο εργαζόμενος σπουδαστής έλαβε σπουδαστική άδεια προκειμένου να συμμετάσχει σε εξετάσεις. Ο χρόνος άδειας λουτροθεραπείας, εφόσον υπάρχει γνωμάτευση από ασφαλιστικό οργανισμό.episimansis

Αν ο μισθωτός ασθένησε κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα θα αφαιρεθούν μόνο οι ημέρες που έλαβε επίδομα ασθενείας από τον ασφαλιστικό φορέα. Παράδειγμα: Αν ένας μισθωτός απουσίασε από την εργασία του λόγω ασθένειας 60 μέρες και πήρε επίδομα ασθενείας από το ασφαλιστικό του ταμείο μόνο για 40 ημέρες, θα αφαιρεθούν από το χρονικό διάστημα της εργασιακής σχέσης μόνο οι 40 ημέρες για τις οποίες επιδοτήθηκε και όχι οι 60.

Δεν υπολογίζονται οι μέρες κατά τις οποίες ο μισθωτός απείχε από την εργασία του αδικαιολόγητα ή λόγω άδειας χωρίς αποδοχές. Βάση του υπολογισμού του Δώρου Πάσχα, αποτελούν οι αποδοχές που πραγματικά καταβάλλονται στους μισθωτούς και γενικότερα οι τακτικές αποδοχές, εφόσον αυτές είναι ίσες ή ανώτερες των νομίμων.

Σε περίπτωση που η εργασιακή σχέση έχει λυθεί πριν από την παραπάνω ημερομηνία το δώρο Πάσχα υπολογίζεται με βάση τις αποδοχές που καταβάλλονταν την ημέρα που λύθηκε η εργασιακή σχέση.

Στη έννοια των τακτικών αποδοχών περιλαμβάνονται ο μισθός ή το ημερομίσθιο, καθώς και κάθε άλλη παροχή (είτε σε χρήμα είτε σε είδος, όπως υπερεργασία, νόμιμη υπερωρία, επίδομα αδείας, επίδομα ισολογισμού, επιδόματα για τροφή, κατοικία, κτλ) εφόσον καταβάλλεται από τον εργοδότη σαν αντάλλαγμα της παρεχόμενης από τον μισθωτό εργασίας, τακτικά κάθε μήνα, ή κατ' επανάληψη περιοδικά σε ορισμένα διαστήματα του χρόνου.

Στις τακτικές αποδοχές συνυπολογίζεται και το επίδομα αδείας. Συνεπώς ο μισθωτός θα λάβει το Δώρο Πάσχα προσαυξημένο με τον συντελεστή αδείας ο οποίος ανέρχεται σε 0,04166 π.χ. εργαζόμενος με δώρο Πάσχα 900 ευρώ, με την προσαύξηση του συντελεστή αδείας θα πρέπει να πάρει 938 ευρώ.

Η ΓΣΕΕ έχει δημιουργήσει μια νέα online εφαρμογή που δίνει τη δυνατότητα στους εργαζόμενους να υπολογίσουν μόνοι τους το Δώρο Πάσχα που δικαιούνται. Τώρα θα μου πείτε: Γιατί να ασχοληθεί η στήλη με ένα τέτοιο θέμα; Μα διότι απλά, με το πέρασμα του χρόνου μερικά πράγματα θεωρούνται σαν να μην υπήρξαν ποτέ. Και πολλοί είναι αυτοί που θέλουν να τα εξαφανίσουν… Μην τους κάνουμε τη χάρη!

  • Το κομμάτι αυτό θα δημοσιευτεί αύριο στην εβδομαδιαία κρητική εφημερίδα ΡΕΘΕΜΝΟΣ στη στήλη μου «Επισημάνσεις».
Comment (0) Hits: 197

«Λούζονται» ότι δεν ήθελαν… Διότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια… Ποιος δεν το ξέρει;

GEleutheriaI300317
Το πρωτοσέλιδο της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ είναι σαφές. Τα έχουν βρει με τους δανειστές, ικανοποιώντας όλες τις απαιτήσεις τους. Ο χρόνος που είναι μπροστά μας είναι για να λειάνουν τα πράγματα…

AugiI300317
Η ΑΥΓΗ επιμένει ότι συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς. Τι να κάνουν κι αυτοί, δεν θα ήθελα να είμαι ως δημοσιογράφος στη θέση τους και να κάνω τα πικρά – γλυκά με ψέματα.

TaNeaI300317
Και ΤΑ ΝΕΑ στο πρωτοσέλιδο τους με ένα ενδεικτικό τίτλο, λένε στην ουσία ότι ενώ τα έχουν βρει, πέραν των άλλων να ξεπουλήσουν και τη ΔΕΗ, κλαίνε, όπως έκαναν και ως αντιπολίτευση. Μόνο που αυτή τη φορά είναι κυβέρνηση, αν λέει κάτι αυτό.

efimeridesΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ 01/04/2017

Οι διαθέσιμες πληροφορίες μέχρις στιγμής είναι ότι τα έχουν βρει κυβέρνηση και θεσμοί, ώστε να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και να υπάρξουν λόγοι σοβαροί για να φορτώσουν στις πλάτες του ελληνικού λαού νέα βάρη, περισσότερη και πιο βαριά φορολογία αλλά και νέες μειώσεις στις συντάξεις…

Το πρόβλημα μ’ αυτήν την… αριστερή κυβέρνηση, είναι ότι προσπαθεί να κάνει (και μερικές φορές το καταφέρνει…) το μαύρο – άσπρο, σε επίπεδο προπαγάνδας. Ως προς αυτό, τους βγάζουμε το καπέλο… Οι προηγούμενοι αν και με μεγάλη εμπειρία στην άσκηση εξουσίας, κινούνταν τόσο μονοκόμματα και μονόχνοτα, ώστε έφερναν απέναντι τους ακόμα και πολιτικούς φίλους του.

Ετούτοι εδώ, αν και… άπειροι στη διαχείριση εξουσίας δείχνουν να παίζουν στα δάχτυλα την υπόθεση «αποπροσανατολισμός των Ελλήνων». Δες τι μας ετοιμάζουν τώρα με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης που οσονούπω θα ανακοινώσουν πανηγυρικά. Ενώ υπογράφουν τα χειρότερα που μπορεί να φανταστεί κανείς, αυτοί «κλαίγονται» για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, την οποία υποτίθεται ότι απαιτούν οι θεσμοί…

Ή τα βάζουν δημόσια με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, γνωστό για την πολιτική διαδρομής, κ. Στουρνάρα, ότι τάχα μου απεργάζεται, μαζί με τους θεσμούς, τα χειρότερα για τη χώρα και τους πολίτες της.

Και οι αφελείς αναρωτιούνται: Αν έτσι έχουν τα πράγματα, γιατί δεν τον αλλάζουν αυτόν τον κύριο; Κυβέρνηση δεν είναι; Αν δεν μπορούν να κάνουν αυτό το απλό πράγμα, τι κοκορεύονται ότι τάχα μου κυβερνούν τη χώρα;

Είναι φανερό πια και στον πλέον αδαή, ότι εδώ υπάρχει κάποιο σχέδιο. Και πιο μπορεί να είναι αυτό; Μα πιο άλλο, από τη συνεχή επιδείνωση των όρων του Μνημονίου με περαιτέρω στόχο την ολοκληρωτική σκύλευση στον πλουτοπαραγωγικό ιστό της δύσμοιρης Ελλάδας σε ότι έχει γλυτώσει από το μέχρι σήμερα πλιάτσικο.

Το σχέδιο τους φαίνεται να έχει βάση και να κινείται σε τρία τουλάχιστον επίπεδα, τα οποία έτσι αριστοτεχνικά όπως είναι δομημένα, μοιάζουν να είναι ανεξάρτητα μεταξύ τους. Αλλά δεν είναι. Σε πρώτο επίπεδο είναι το οικονομικό. Και δεν έχουν καθόλου φαντασία. Κάνουν τα πράγματα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Αποσύρονται δήθεν οι διαπραγματευτές εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια τους. Μ’ αυτόν τον τρόπο διαμορφώνουν ένα κλίμα δήθεν αδιεξόδου και οικονομικής ασφυξίας, το ποίο επιδεινώνεται με δηλώσεις τύπου Στουρνάρα, ότι «πρέπει να κλείνουμε τη διαπραγμάτευση γιατί τα περιθώρια στενεύουν».episimansis

Σε ένα δεύτερο επίπεδο είναι το πολιτικό, τόσο μέσα από τις κρατικές δομές, όσο και μέσα από τις κραυγές και την κινδυνολογία «παραγόντων της αγοράς».

Ένα τρίτο, αλλά πολύ σημαντικό επίπεδο, είναι το επικοινωνιακό. Μέσα από τα ελεγχόμενα ΜΜΕ που κινδυνολογούν υστερικά στα πρωτοσέλιδα τους, πιέζοντας την κοινή γνώμη να δεχτεί οτιδήποτε προκειμένου να υπογραφεί η «σωτήρια» συμφωνία αξιολόγησης που θα… απογειώσει, δήθεν, την οικονομία.

Και όλα αυτά μέχρι την επόμενη φάση, την οποία θα επιλέξουν οι δανειστές για να κλείσουν ακόμα πιο σφιχτά τη θηλεία στον διαλυμένο πλέον κοινωνικό ιστό.

Και απέναντι σε όλα αυτά, έχουμε μια κυβέρνηση που δείχνει τουλάχιστον τρομαγμένη και χωρίς κανένα σχέδιο ή προγραμματισμό για να αντιμετωπίσει την κρίση… Μια κυβέρνηση που το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η πολιτική της επιβίωση και το επιδιώκει αυτό με το να κερδίζει χρόνο για το επόμενο ολισθηρό της βήμα.

Σ’ αυτό το σημείο βρισκόμαστε. Και με τον έναν ή τον άλλον τρόπο οι ανακοινώσεις θα γίνουν στον χρόνο που εκείνοι θεωρούν καλό. Εμείς όμως γνωρίζουμε και από την αρθρογραφία προηγούμενων εβδομάδων εδώ, ότι δεν έχουμε λόγους να περιμένουμε τίποτα καλό.

Τα χειρότερα έρχονται και καμιά σημασία δεν έχει τελικά το χρώμα στο σελοφάν το περιτύλιγμα… Η ουσία μετράει, όχι η εμφάνιση. Αυτά για να είμαστε ξεκάθαροι…

  • Το κομμάτι αυτό θα δημοσιευθεί αύριο, Σάββατο 1 Απριλίου 2017, στην εβδομαδιαία κρητική εφημερίδα ΡΕΘΕΜΝΟΣ στη στήλη μου «Επισημάνσεις».
Comment (1) Hits: 176

Ένα Site, το tvxs.gr γράφει για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αδελφοί μας στη Ρωσία

putin
Οι σχέσεις του προέδρου της Ρωσία με την ορθοδοξία είναι χαρακτηριστικές. Στην πραγματικότητα αυτοί είναι Ορθόρωσοι. Αυτό τους δίνει το δικαίωμα να διώκουν συμπατριώτες τους που ανήκουν σε  θρησκευτικές μειονότητες υποβάλλοντάς τους σε χριστιανικό… bulling. Πώς λέμε: «αγαπάτε αλλήλους»; Καμία σχέση.

rosia2
Η ομάδα των δεκαέξι ανδρών και γυναικών Μαρτύρων του Ιεχωβά που σέρνεται στα δικαστήρια από το 2009. Με τη βολική κατηγορία της εξτρεμιστικής δράσης, οι άνθρωποι αυτοί διώκονται  επειδή διοργανώνουν και παρακολουθούν ειρηνικές  θρησκευτικές συγκεντρώσεις. Καταδικάζονται, πληρώνουν δυσβάσταχτα πρόστιμα, οι δίκες ακυρώνονται και επαναλαμβάνονται...

rosia3
Μάρτυρες του Ιεχωβά σε στρατόπεδο εργασίας στη Mordvinia, 1957. Οι «επικίνδυνοι εχθροί του σοβιετικού κράτους» όχι μόνο από τη Ρωσία αλλά και από την Ουκρανία, τη Λιθουανία, την Εσθονία, τη Λευκορωσία, τη Μολδαβία με έναν μπόγο στα χέρια χώνονταν στα τρένα για να ταξιδέψουν χιλιόμετρα μέσα στη ρωσική στέπα και να μετεγκατασταθούν στη Σιβηρία, εξόριστοι.

domain nameΤο άρθρο της Ιφιγένειας Κοντού είναι η μοναδική Ελληνική αντικειμενική και θετική είδηση που έχουμε διαβάσει μέχρι στιγμής, όλο αυτό το διάστημα που υπάρχει η κρίση με τους αδελφούς μας στη Ρωσία, όπως θα δείτε γίνεται αναφορά σε διάφορες αξιόπιστες, ουδέτερες πηγές. Παραδείγματος χάριν στο άρθρο του GUARDIAN για την υπόθεση... Εξαιρετικό άρθρο. Αν ξέρετε αγγλικά μπορείτε να το διαβάσετε ΕΔΩ...

Αναφέρει στο άρθρο της, η καλή συνάδελφος:

Το ξεκαθαρίζω ευθύς εξαρχής: Ο τίτλος «Τόση θρησκευτική ελευθερία, από τον Στάλιν» είναι υπερβολικός. Αρκεί βέβαια να είναι κανείς ορθόδοξος. Αν δεν είναι, τόσο το χειρότερο. Ο τίτλος τότε περιγράφει μια τρομακτική πραγματικότητα. Οι υπόλοιποι Ρώσοι πολίτες – οι αλλόθρησκοι – έχουν να δουν τόση «θρησκευτική ελευθερία» από τον καιρό του Στάλιν...

Δεν μιλάμε για τους μουσουλμάνους. Ούτε για τους εβραίους. Οι αλλόθρησκοι εδώ είναι οι χριστιανοί των άλλων δογμάτων. Οι μειονότητες. Αυτοί που δεν υποτάσσονται στην Ορθοδοξία οπότε οι ορθόδοξοι μπορούν κάλλιστα να τους χαρακτηρίζουν: αίρεση. Το θέμα [ξανα]έρχεται στην επιφάνεια με την επιμονή της Ρωσικής Κυβέρνησης να βγάλει εκτός νόμου τους Μάρτυρες του Ιεχωβά της Ρωσίας χαρακτηρίζοντάς τους «εξτρεμιστική οργάνωση».

Τα διεθνή ΜΜΕ για τον νόμο περί εξτρεμισμού...

Τα περισσότερα διεθνή ΜΜΕ παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις εκφράζοντας πια απροκάλυπτα τις ανησυχίες τους.

Ο GUARDIAN σε πρόσφατο άρθρο του Giles Fraser με ημερομηνία 9 Μαρτίου 2017, αναλύει ψύχραιμα και αντικειμενικά τι σημαίνει να τολμάς να είσαι αλλόθρησκος στη Ρωσία του 2017. Σημαίνει για παράδειγμα, ότι η ρωσική αστυνομία μπορεί να εισβάλει ανά πάσα στιγμή στον ιδιωτικό χώρο λατρείας σου και να απαγορεύσει κάθε συγκέντρωση όπως έκανε στο Birobidzhan, μια ήσυχη μικρή πόλη στη Σιβηρία σε μια αίθουσα Μαρτύρων του Ιεχωβά κι αργότερα στις πόλεις Belgorod, Stary Oskol και Elista.

Με την κατηγορία της εξτρεμιστικής δράσης [!]

Εξτρεμιστική δράση από μια ομάδα ανθρώπων όπως οι Μάρτυρες του Ιεχωβά ακούγεται τουλάχιστον σαν ανέκδοτο. Εξτρεμισμός δεν υπάρχει ούτε για δείγμα. Τι κρύβεται τότε πίσω από αυτές τις κατηγορίες; Η εφημερίδα THE NEW YORK TIMES μιλά ξεκάθαρα για «στενή συμμαχία μεταξύ κυβέρνησης και Ρωσικής Ορθόδοξης εκκλησίας». Συμμαχία η οποία φαίνεται να ενισχύει επιθετικές ενέργειες αλλά και νομικές διατάξεις που έχουν σκοπό να καταπνίξουν τις δραστηριότητες των θρησκευτικών μειονοτήτων στη Ρωσία.

Οι TIMES δεν είναι το μόνο Μέσο που επιχειρεί να αναλύσει το φαινόμενο...Τα περισσότερα έγκυρα διεθνή Μέσα έχουν αντιληφθεί ότι η Ρωσία χρησιμοποιεί τη νομοθεσία της για «την πρόληψη των τρομοκρατικών επιθέσεων και της υπερεθνικιστικής βίας» ως πρόσχημα για «την ποινική δίωξη μελών ειρηνικών θρησκειών» όπως αναφέρει η HUFFINGTON POST στις 20 Μαρτίου 2016. Το REUTERS σε δημοσίευμά του δήλωσε ότι τέτοιες ενέργειες «εναντίον των Μαρτύρων του Ιεχωβά και πολλών άλλων, εντάσσονται στο ευρύ φάσμα των ποινικών διώξεων που προκάλεσε ο αντιεξτρεμιστικός νόμος της Ρωσίας». ΤΟ ASSOCIATED PRESS ανέφερε ότι οι «ενέργειες της κυβέρνησης εναντίον των Μαρτύρων του Ιεχωβά στη Ρωσία έχουν επίσης θορυβήσει τους ακτιβιστές της θρησκευτικής ελευθερίας».

Τόσο μεγάλη φασαρία για μια τόσο μικρή ομάδα πιστών...

Πόσο επικίνδυνοι είναι τέλος πάντων οι Μάρτυρες του Ιεχωβά; Η ρωσική κυβέρνηση έχει απαγορεύσει την εισαγωγή στη χώρα των εντύπων τους, ακόμη και την κατοχή της Αγίας  Γραφής, της Βίβλου που βρίσκεται σε κάθε δικαστήριο για να ορκίζονται οι απανταχού χριστιανοί [Μεσαίωνας], εμποδίζει την πρόσβαση στην επίσημη ιστοσελίδα τους, κατά καιρούς εισβάλλει στους χώρους λατρείας τους.

Να το θέσουμε λίγο διαφορετικά: Πόσο επικίνδυνη είναι τέλος πάντων η ελευθερία της έκφρασης και η ελεύθερη επιλογή θρησκεύματος στη Ρωσία του 2017; 

Η πιο πρόσφατη εξέλιξη: Στις 15 Μαρτίου 2017, το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Ρωσίας κατέθεσε αίτημα στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσικής Ομοσπονδίας να χαρακτηρίσει εξτρεμιστικό το Διοικητικό Κέντρο των Μαρτύρων του Ιεχωβά στη Ρωσία και να το διαλύσει. Με το αίτημα αυτό ζητάει να απαγορευτούν οι δραστηριότητες του Διοικητικού Κέντρου. Αν το Ανώτατο Δικαστήριο επικυρώσει το αίτημα, θα κλείσουν τα κεντρικά γραφεία των Μαρτύρων στην Αγία Πετρούπολη. Θα διαλυθούν περίπου 400 καταχωρισμένες Τοπικές Θρησκευτικές Οργανώσεις, κάτι που θα θέσει εκτός νόμου τις δραστηριότητες των 2.300 εκκλησιών των Μαρτύρων του Ιεχωβά στη Ρωσία. Οι εγκαταστάσεις των γραφείων και πιθανόν οι αίθουσες που χρησιμοποιούν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά ενδέχεται να κατασχεθούν από το Κράτος. Οι ίδιοι πλέον ως άτομα [170.000 περίπου Ρώσοι πολίτες] μπορεί να διωχθούν ποινικά απλώς και μόνο επειδή ασκούν τη λατρεία τους. [Δεν θα είναι η πρώτη φορά στη Ρωσία...]

Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά σε όλο τον κόσμο σε μια παγκόσμια κινητοποίηση, στέλνουν επιστολές κάνοντας απευθείας έκκληση για δικαίωση στο Κρεμλίνο και σε αξιωματούχους του Ανώτατου Δικαστηρίου. Στον Πρόεδρο Putin, στον Πρωθυπουργό Medvedev, στον Γενικό Εισαγγελέα Chayka, στον Υπουργό Δικαιοσύνης Konovalov, στον Υπουργό Εξωτερικών Lavrov, στον Πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου Lebedev. Το Ανώτατο Δικαστήριο αναμένεται να αποφανθεί σχετικά με το αίτημα στις 5 Απριλίου.

Η συνέχεια [αλλά και η προϊστορία] στις Αίθουσες των Δικαστηρίων...

Από το 2002 που η Ρωσία θέσπισε τον Νόμο αυτόν προκειμένου να πατάξει την τρομοκρατία, έγινε φανερό ότι ο ορισμός της εξτρεμιστικής δραστηριότητας ήταν ασαφής επομένως οι Ρώσοι αξιωματούχοι θα μπορούσαν να τον εφαρμόσουν εσφαλμένα ως κατασταλτικό μέσον. Μάλιστα, η Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα παρότρυνε τη Ρωσία να τροποποιήσει τον Νόμο και να διασαφηνίσει τι σημαίνει: “εξτρεμιστική δραστηριότητα”, έτσι ώστε να «αποκλείσει οποιαδήποτε πιθανότητα αυθαίρετης εφαρμογής». Οι αναθεωρήσεις του Νόμου όμως αντί να διασαφηνίσουν την εξτρεμιστική δραστηριότητα, διεύρυναν τη χρήση του Νόμου.

Αποτέλεσμα: Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά πληρώνουν την ασάφεια. Δεν έχει τέλος η ταλαιπωρία που περνούν εδώ και χρόνια στο Taganrog, μια ιστορική πόλη στην εσχατιά της Ρωσίας, στην επαρχία Rostov, στα σύνορα με την Ουκρανία. Την ιδιαίτερη πατρίδα του Anton Chekhov, \ του Pyotr Ilyich Tchaikovsky και του Ιωάννη Βαρβάκη. Εδώ μια ομάδα δεκαέξι ανδρών και γυναικών Μαρτύρων του Ιεχωβά σέρνεται κατ’ επανάληψη στα δικαστήρια από το 2009. Με τη βολική κατηγορία της εξτρεμιστικής δράσης, οι άνθρωποι αυτοί διώκονται επειδή διοργανώνουν και παρακολουθούν ειρηνικές θρησκευτικές συγκεντρώσεις. Καταδικάζονται, πληρώνουν δυσβάσταχτα πρόστιμα, οι δίκες ακυρώνονται και επαναλαμβάνονται... Στην πραγματικότητα, δικάζονται για το θρησκευτικό τους πιστεύω. Όπως δήλωσε ο πιο ηλικιωμένος από τους κατηγορούμενους, ο 70χρονος Aleksei Koptev: «πρέπει είτε να φύγω από το Taganrog είτε να αλλάξω θρησκεία». Απλό. Ε τώρα, ο Aleksei Koptev δεν θα έχει ούτε και αυτή την επιλογή. Σε λίγο όλη η χώρα θα είναι εχθρική για το θρήσκευμά του από άκρη σ’ άκρη.

Θερμά επεισόδια από [πολύ] πιστούς Ρώσους

Οι Ρώσοι στην πλειονότητά τους είναι ορθόδοξοι. Αυτό είναι γνωστό. Όπως και οι περισσότεροι Έλληνες, Σέρβοι, Βούλγαροι, Ουκρανοί. Ναι, αλλά οι Ρώσοι δεν είναι απλώς ορθόδοξοι. Είναι πολύ ορθόδοξοι. Ορθόρωσοι. Αυτό τους δίνει το δικαίωμα να διώκουν συμπατριώτες τους που ανήκουν σε θρησκευτικές μειονότητες υποβάλλοντάς τους σε χριστιανικό… bulling. Πώς λέμε: «αγαπάτε αλλήλους»; Καμία σχέση.

Το πρόβλημα δεν είναι καινούργιο. Σύμφωνα με στοιχεία από το forum για τη θρησκευτική ελευθερία στην Ευρώπη [foref-europe.org ], η αντιπάθεια εναντίον των Μαρτύρων του Ιεχωβά  υποκινεί χρόνια τώρα, θερμόαιμους υποστηρικτές της Ορθοδοξίας να οργανώνουν επιθέσεις εναντίον τους. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2010, δύο βόμβες Μολότωφ έπεσαν σε «Αίθουσα Βασιλείας» των Μαρτύρων του Ιεχωβά [τον χώρο λατρείας που διατηρούν] στο Volzhsky, στην επαρχία Volgograd. Η φωτιά προκάλεσε –ευτυχώς– μόνο υλικές ζημιές αφού η αίθουσα ήταν άδεια. Κατά τα άλλα, η ομάδα των Μαρτύρων είναι αυτή που κατηγορείται για εξτρεμιστική δράση στη Ρωσία.

Στο Taganrog, όσον καιρό διεξάγονται οι δίκες, οι «καλοί Ρώσοι χριστιανοί» [οι Ορθόρωσοι που λέγαμε] δεν μπορούν να αφήσουν τα πράγματα αποκλειστικά στα χέρια της Δικαιοσύνης. Αναλαμβάνουν κι οι ίδιοι δράση: το 2014 επιτίθενται σε κάποιους από τους ανθρώπους αυτούς, τους ληστεύουν και τους ξυλοκοπούν ενώ η αστυνομία –κάτι γίνεται και – δεν μπορεί να συλλάβει τους δράστες... [Άκου τώρα]. Παρόμοιες επιθέσεις με ξυλοδαρμό και ληστεία έχουν δεχθεί επίσης κάποιοι προτεστάντες και πεντηκοστιανοί στην ίδια περιοχή αλλά τουλάχιστον, αυτοί δεν έχουν και τον Νόμο εναντίον τους. [http://remodify.livejournal.com/4059.html]

Αναμενόμενο μια και οι άλλες θρησκευτικές ομάδες μπορεί να μην υποτάσσονται στην Ορθοδοξία  αλλά πάντως πολεμούν υπέρ του Ρωσικού Κράτους. Οπότε την γλιτώνουν με έναν απλό ξυλοδαρμό. Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά είναι οι μόνοι που δεν δέχονται να πολεμήσουν. Αντιρρησίες συνείδησης. Μόνο που η Ρωσία δεν είναι Hollywood. Εδώ δεν πρόκειται να βρεθεί κανένας Μελ Γκίμπσον να κάνει ταινία τον ηρωισμό μιας χούφτας «τρελών» που προτιμούν να σκοτωθούν παρά να σκοτώσουν.

Κι έτσι το σαρκοφάγο φυτό του θρησκευτικού φανατισμού και της μισαλλοδοξίας, καλλιεργείται, ποτίζεται, θεριεύει. Φαίνεται ότι η Ρωσία του Πούτιν νοσταλγεί την εποχή που οι θρησκευτικές μειονότητες πήγαιναν στη Σιβηρία για καθαρό αέρα. Εν μία νυκτί, ξεσπιτώνονταν αυτοί οι «επικίνδυνοι εχθροί του σοβιετικού κράτους» όχι μόνο από τη Ρωσία αλλά και από την Ουκρανία, τη Λιθουανία, την Εσθονία, τη Λευκορωσία, τη Μολδαβία και με έναν μπόγο στα χέρια χώνονταν στα τρένα για να ταξιδέψουν χιλιόμετρα μέσα στη ρωσική στέπα και να μετεγκατασταθούν στη μέση του πουθενά. Με αυτή η τακτική βέβαια [την περίφημη Операция "Север"[Operation North (disambiguation)], εμπνεύσεως του Viktor Abakumov] το σοβιετικό καθεστώς όχι μόνο δεν τους ξερίζωσε ως θρήσκευμα, αλλά τους έδωσε την ευκαιρία να δημιουργήσουν κι άλλες, καινούργιες εκκλησίες στον τόπο εξορίας τους: την ανυποψίαστη ως τότε Σιβηρία.

Στη Ρωσία, έχει ήδη αρχίσει να γίνεται λόγος για απελάσεις θρησκευτικών μειονοτήτων. Της εξής μίας δήλαδή: των «απεχθέστατων» Μαρτύρων του Ιεχωβά. Ξεκινάει η νέα Operation North; Το μόνο που μας μένει μετά είναι να τους [ξανα]δούμε και με τα μοβ τρίγωνα στα πέτα.

  • Της Ιφιγένειας Κοντού. Το κείμενο της δημοσιεύτηκε στο site http://tvxs.gr. Ολόκληρο το άρθρο, όπως ακριβώς δημοσιεύτηκε μπορείτε να το διαβάσετε ΕΔΩ.
  • Δείτε κι αυτές ΕΔΩ τις συμπληρωματικές πληροφορίες. Πρόκειται για το λήμμα "Επιχείρηση Βορράς" Операция "Север"[Operation North (disambiguation) στο WIKIPEDIA.
Comment (0) Hits: 621

Ζήσαμε ένα υπέροχο τριήμερο στη Ζαγορά Πηλίου κοντά σε φίλους αγαπημένους

xionismeni.zagora1

Όλα πήγαν καλά. Με την ασφαλή επιστροφή μας ολοκληρώθηκε το ταξίδι μας στο Πήλιο... Στη Ζαγορά είμασταν από το μεσημέρι της Παρασκευής 6/1/2017 και επιστρέψαμε στη βάση μας το βράδυ της Κυριακής! Βρήκαμε το μέρος, ύστερα από μια πολύ όμορφη διαδρομή χωρίς προβλήματα με πολύ κρύο, αν και δεν νιώθουμε κάτι τέτοιο αφού οι φίλοι μας Βικτόρια και Δημήτρης που μας φιλοξενούν στα studio τους, έχουν φροντίσει να έχουμε επαρκή θέρμανση και ζεστή καρδιά... Έτσι, απολαμβάνουμε την κάθε στιγμή... Δείτε μερικά δημοσιεύματα ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ. Να πάρετε μια γεύση πώς περάσαμε.

Το ταξίδι μας αυτό με τους φίλους μας, Άρη και Χάρις το είχαμε προγραμματίσει εδώ και πολύ καιρό… Χωρίς να γνωρίζουμε τον καιρό, πώς θα εξελιχθεί αυτός. Εντάξει, χειμώνας είναι, αλλά επιλέξαμε έναν ξενώνα που οι ιδιοκτήτες τους είναι γνωστοί στους φίλους μας.

Το χρειαζόμαστε αυτό το ταξίδι – ανάσα. Σκεφτόμασταν την Κρήτη, αλλά στην πορεία μετρήσαμε πολλές παραμέτρους… Ήθελε περισσότερες μέρες και έξοδα και είπαμε να το αφήσουμε για το καλοκαίρι. Να το απολαύσουμε, κάτω από καλύτερες καιρικές συνθήκες.

Τώρα βλέπουμε τον καιρό να χαλάει πάλι… Και τα χιόνια μας εφτασαν στο μέρος που μένουμε… Δεν μας πειράζει καθόλου. Ίσως να μην καταφέρουμε να κάνουμε τις βόλτες που θέλαμε επειδή η κίνηση δεν είναι πάρα πολύ εύκολη, αλλά περνάμε πολύ όμορφα... Κάθετ'ι εδώ είναι όμορφο

Και είχαμε ανάγκη από μια μικρή αλλαγή και από παραστάσεις ξεχωριστές. Ξέρουμε πως έτσι κάνουμε τη ζωή μας και την καθημερινότητα μας πιο ενδιαφέρουσα για μας και για τους γύρω μας. Αυτό, στο βαθμό που περνάει από το χέρι μας το κάνουμε καθημερινά πράξη...

Το Πήλιο όποια εποχή και αν το επισκεφθείς, είναι πανέμορφο. Σίγουρα όμως το χειμώνα έχει κάτι που το κάνει να ξεχωρίζει. Σχεδιάζουμε να ξαναπάμε το συντομότερο δυνατόν και να απολαύσουμε, όπως κάναμερ και στην πρώτη επίσκεψη μαςε, την κάθε στιγμή. Καταλαβαίνεται, φαντάζομαι τι εννοούμε αφού μέσα από αυτό το Site, βλέπετε  ήδη φωτογραφίες από εκεί 

xionismeni.zagora2

Η Βικτόρια κάνει τηγανήτες στο χιονισμένο μπαλκόνι της, για να προσθέσει μια νότα αγάπης στο πρωινό που μας ετοίμαζε... Υπέροχοι. Τις απόλαυσα με την ψυχή... Η φιλοξενεία τους, μοναδική! Αν θέλετε να εκδράμετε στο Πήλιο, αξίζει να είναι στην πρώτη επιλογή σας. Μόνο που χρειάζεται να προηγηθεί τηλέφωνο...

Είμαστε βέβαιοι ότι θα μεινετε ενθουσιασμένοι. Ασε που θα δείτε την αδελφική αγάπη σε όλο της το μεγαλείο... Αλλά είπαμε, είναι απαραίτητο να προηγηθεί τηλέφωνο για να κλείσετε δωμάτιο, για τη διαμονή σας...

zagora110117

Ο Τάκης ξεχιονίζει τους δρόμους κάτω από το σπίτι τους...

Τι όμορφη που είναι η ενότητα κάτω από το πνεύμα του Ιεχωβά Θεού. Όλοι μαζί στην Κρήτη

sinelefsi.kritis.28.2016

Στη φωτογραφία εικονίζονται αδελφοί της φυλακής από τις 10ετίες του 1970 μέχρι τη 10ετία του 1990, όσοι βέβαια βρεθήκαν στην Κρήτη με αφορμή την Περιφερειακή Συνέλευση, τον Αύγουστο του 2016 Ήταν πολύ συγκινητικό για όλους να συναντηθούν με πραγματικούς φίλους και συναγωνιστές, με τους οποίους έζησαν όχι μόνο πολύ δύσκολες στιγμές, αλλά και πολύ ευχάριστες και έτσι τους ένωσε πιο σφικτά η υπέροχη ιδιότητα της αγάπης! Ειλικρινά ευχαριστούμε από καρδιάς τον Ιεχωβά για το υπέροχο δώρο της αδελφότητα, το οποίο μεγαλουργεί στους καιρούς μας! Σε όλους αυτούς τους αγωνιστές της ακεραιότητας εκπληρώθηκαν περίτρανα τα εδάφια Ησαίας 54:17 και  40:29-31.

Η εργασία είναι αγαθό! Ας βοηθήσουμε όσους έχουν πραγματική ανάγκη...

work

Όπως γνωρίζουμε, πολλοί αδελφοί μας αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την ανεργία. Θα ήθελα, λοιπόν, να παρακαλέσω τους αναγνώστες της ιστοσελίδας μου, αν γνωρίζουν κάποια πληροφορία σχετικά με εύρεση εργασίας, να επικοινωνούν με τον ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ, και να αναφέρουν τις πληροφορίες που γνωρίζουν. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε όσους αδελφούς και αδελφές μας είναι άνεργοι.
Η πράξη μας αυτή είναι σύμφωνη με τις σκέψεις που αναφέρονται στα εδάφια Ιωάννης 13: 34, 35
Ο ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗΣ γίνεται καθημερινά δέκτης μηνυμάτων αγωνίας τέτοιων καταστάσεων. Σ’ αυτή τη λογική ανταποκριθήκαμε στο δίκαιο αίτημα του Στέλιου Ηλιάκη από την Κρήτη που ζει αυτή την εποχή στη Βουλγαρία. Σας θυμίζω λίγο τα δυο δημοσιεύματα που κάναμε. Δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ.
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν πειραματικά μια μέθοδο του «ζητώ» ή «προσφέρω» εργασία. Τις επόμενες μέρες θα πάρει μια πιο ουσιαστική μορφή… Θα λάβουμε υπόψη μας και τις δικές σας παρατηρήσεις και υποδείξεις. Το e-mail που μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας είναι nikosth2004@yahoo.gr Ο ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗΣ προσφέρετε να βοηθήσει ως σύνδεσμος επαφής και επικοινωνίας.

Συναντήθηκαν στη Συνέλευση Περιφερείας Κρήτης 2016, ύστερα από 48 ολόκληρα χρόνια!

sinelefsi.kritis.26.2016

Για φαντάσου! 48 χρόνια είναι αυτά και ο χρόνος έχει κάνει την δουλειά του. Συναντήθηκαν στη διάρκεια των εργασιών της Συνέλευσης Περιφερείας Κρήτης του 2016, ύστερα από μισό σχεδόν αιώνα... Πρωτοσυναντήθηκαν στη φυλακή όταν ήταν νεαροί, με αφορμή τη διακράτηση ουδετερότητας. Τώρα είναι πια μπαμπάδες, παππούδες και με άσπρα μαλλιά! Πραγματικά όταν βιώνεις τέτοια πράγματα είναι να συγκινείσαι πολύ και αναπόφευκτα θυμάσαι τα παλιά, τότε που αμούστακα παιδιά κρατούσαν οσιότητα στην υπόσχεσή τους να υπηρετούν μόνο τον Ιεχωβά Θεό. Τι υπέροχα παραδείγματα! Εκεί, στην Κρήτη, θα τους γνωρίζετε φαντάζομαι ποιοι είναι...

Ζωντανή η ελπίδα της επιστροφής στο Θραψανό... Βόλτα στη λίμνη της Λιβάδας...

livades.diakopes2013

Η Λιβάδα... Η τεχνιτή λίμνη στο χωριό μου που τα καλοκαίρια περνάω πολλές ώρες εδώ... Πανέμορφη και πάντα έχει κάτι εξαιρετικό να σου δώσει... Δείτε ΕΔΩ ένα βίντεο που τραβηξα πριν τρία χρόνια από τη λίμνη. Έτσι είναι και σήμερα. Δεν έχει αλλάξει τίποτα...

panoramiki.livada.2014

Ιδού και μια πανοραμική φωτογραφία της λίμνης, που τράβηξα το χειμώνα του 2014 όταν κατέβηκα στο χωριό, για να μαζέψω τις ελιές μου... Το 2015, τις μάζεψε η Ειρήνη, η γυναίκα του ανηψιού μου Λευτέρη Βολυράκη, με ένα καλό συνεργείο. Ελάτε, αν θέλετε, να σας πάω στις ελιές μου στου Μπουρμά. Δείτε ΕΔΩ.

Αυτό είναι το χωριό μου, το όμορφο Θραψανό, που θα ήθελα να ζήσω, κάποτε...

Αυτό είναι το χωριό μου, το Θραψανό... Φωτογραφημένο στις 6 Ιουλίου 2012. Τον αγαπώ αυτόν τον τόπο. Και ονειρεύομαι να ζήσω εδώ ήρεμα, ήσυχα, χωρίς τις εντάσεις της δουλειάς, όταν με το καλό βγω στη σύνταξη... Ελπίζω να μου συμβεί αυτό το καλό... Και μακάρι να πάνε όλα καλά στο σπίτι που φτιάχνω για να μπορέσω να μείνω εκεί... Ωστόσο έρχονται οι κυβερνώντες και με τους απίθανους πολιτικούς σαλτιμπαγκισμούς τους, αλλάζουν συυνεχώς τα όρια συνταξιοδότησης... Έτσι αρχίζω να συνειδητοποιώ πως ίσως να μην το ζήσω και ποτέ... Δεν πειράζει. Είμαι καλά και αυτό έχει σημασία... Δείτε ΕΔΩ μερικά πράγματα για το χωριό μου...

xionismeno.spiti090117

Φωτογραφία τραβηγμένη στις 9/1/2017 στο χιονιά που άρεσε σε όλο το Θραψανό. Το πατρικό μου σπίτι, χιονισμένο. Η απόλαυση οφθαλμών… Ευχαριστώ όσους είχαν την καλοσύνη και την προνοητικότητα να μου τη στείλουν… Κάθε εποχή στο χωριό μου είναι όμορφη. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία…

Λαιμητόμος και για τους δημοσιογράφους το ασφαλιστικό. Τώρα στοχεύουν στον ΕΔΟΕΑΠ

banner gia site

Εκατόν πενήτα τρείς βουλευτές ψήφισαν την καταδίκη μας. 153, Οι ίδιοι που ούρλιαζαν όταν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, ψήφιζαν μνημόνια. Κάποιοι απ' αυτούς τους θυμόμαστε που είχαν βγει από τα παράθυρα της Βουλής και είχαν αναρτήσει πανό. Κάποιοι άλλοι είχαν φάει ξύλο και δακρυγόνα. Και δεν είναι μόνο αυτό. Εκείνο που μας έκανε να νιώσουμε πολύ άσχημα το βράδυ που ψηφίστηκε το νομοσχέδιο μαζί με το νέο φορολογικό που θα μας αποτελιώσει, είναι ότι χειροκροτούσαν που τα κατάφεραν και το πέρασαν! Ίδιοι, ανίκανοι, όλοι οι πολιτικοί... Μακριά τους... Όσο πιο μακριά γίνεται. Δεν τους έχουμε πια, καμιά απολύτως εμπιστοσύνη... Μετά το ΕΤΑΠ ΜΜΕ, τώρα βάζουν στο στόχαστρο τον ιατροφαρμακευτικό μας φορέα, τον ΕΔΟΕΑΠ κάθώς έκοψαν τους πόρους χρηματοδότησης του από το αγγελιόσημο...

ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ

Έπρεπε να ζήσω για να το δω κι αυτό. Μια... δήθεν σοσιαλιστική κυβέρνηση, αυτή του Γιώργου Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ έβαλε λουκέτο στην ελεύθερη διακίνηση των ιδεών. Έκλεισε εφημερίδες, αντί να τις στηρίζει με κάθε τρόπο και δυσκόλεψε πολύ τη συνέχιση της έκδοσης πολλών εφημερίδων.

Τον Αύγουστο του 2011 η κυβέρνηση εφάρμοσε μια παράγραφο που πέρασε στο ντούκου μέσα στο Μεσοπρόθεσμο, χωρίς να τη διαβάσουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. (όπως άλλωστε έκαναν παντού στη συνέχεια...) που το ψήφισαν και με την οποία σταματά η επιδότηση των ταχυδρομικών τελών των εφημερίδων, τουλάχιστον όπως τη γνωρίζαμε μέχρι σήμερα και... ουσιαστικά τετραπλασιάζει τα έξοδα αποστολής στους συνδρομητές.

Προφανώς ουδείς υποψιάστηκε τι προβλήματα μπορεί να δημιουργούσε μια τέτοια απόφαση... Η ζωή το έδειξε στη συνέχεια... Εφημερίδες αναγκάστηκαν να κλείσουν, δημοσιογράφοι έχασαν τη δουλειά τους, τυπογραφεία απέλυσαν εργαζόμενους, αν δεν έκλεισαν και τα ίδια... Η περίπτωση της press line είναι χαρακτηριστική...

Αναρωτιέμαι: Αυτό ήθελαν πραγματικά; Να κλείσουν οι μικρές εφημερίδες που βγάζουν οι εξωραϊστικοί σύλλογοι και τα συνδικάτα; Ήθελαν να φιμώσουν τις εφημερίδες της περιφέρειας, να τις κλείσουν; Διότι ποια εφημερίδα θα αντέξει κάτω από αυτό το καθεστώς; Ποιος συνδρομητής θα δεχτεί, σε καιρούς άγριας λιτότητας να τετραπλασιαστεί το ποσό που δίνει, για να φτάνει το έντυπο στο σπίτι του;

Σκεφθείτε λίγο τις εφημερίδες που βγαίνουν από αγάπη για τις μικρές πατρίδες... Αυτές, που πάνε να τους βρουν σε όλη την Ελλάδα και τον κόσμο. Νομίζετε ότι θα αντέξουν; Πολύ αμφιβάλω... Ήδη έβαλαν συνδρομή, ετήσια και μάλιστα αρμυρή στα μέλη τους. Αλλά είναι λύση αυτή;

ΔΥΟ ΚΑΛA ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ SITE ΜΑΣ

Το να λένε οι συνάδελφοί σου καλές κουβέντες για σένα δεν είναι και κάτι συνηθισμένο, ιδιαίτερα στο δημοσιογραφικό χώρο. Αλλά ούτε και η Θεοδοσία Κοντζόγλου είναι ένας συνηθισμένος άνθρωπος. Γνωριζόμαστε περισσότερα από 20 χρόνια και η γνωριμία κρατάει... Σαν την παλιά... κολώνια...

Και να, τώρα, που επιμελείται μια στήλη για τα Blog στο καταξιωμένο περιοδικό τέχνης “Ως3”. Προβάλει, με πολύ καλά λόγια τούτο εδώ τον ιστότοπο. Ο σύνδεσμος που είχαμε για να το δείτε, έληξε. Αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι... Δημοσιοποίησε σε ένα ευρύ κοινό, ένα Site που φτιάχνεται καθημερινά, πετραδάκι – πετραδάκι, με καθαρά υλικά από την καρδιά μου...

Μικρές σταλαγματιές ομορφιάς, καθαρού δροσερού νερού αλήθειας που, δυστυχώς, δεν είναι σε θέση να τις δεχτούν οι περισσότεροι. Έμαθαν να θέλουν χάδια... Αλλά από εμένα, δεν θα τα δουν. Δεν το έκανα ποτέ, δεν θα το κάνω και τώρα από τούτη τη διαδικτυακή  γωνιά...

Το Site αυτό θα συνεχίσει να είναι μια ελεύθερη δημοσιογραφική έπαλξη. Σ' αυτό άλλωστε «χρωστά» και την όποια επιτυχία της...

Άσε που, από την επισκεψιμότητα, θα δω κι εγώ, τι από τα θέματα που ανεβάζω σας αρέσουν περισσότερο...Καλή ανάγνωση... Και σχολιάστε τα θέματα, ο διάλογος κάνει καλό! Μπείτε στη διαδικασία, είναι πανεύκολο πια...

ΚΡΕΟΝΤΑΣ, τέλος...

Το φύλλο που βλέπετε είναι το τελευταίο της εκδοτικής προσπάθειας του εξωραϊστικού συλλόγου της Κολοκυνθούς  “Κρέοντας”. Δείτε το ΕΔΩ. Είναι το τεύχος 25 κι ΕΔΩ δείτε το προηγούμενο. Ο ΚΡΕΟΝΤΑΣ αναγκάστηκε να αναστέλλει την έκδοσή του. Σε δύσκολες εποχές δεν άντεχε άλλο τα δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη. Βέβαια κάθε φύλλο που αναστέλλει την έκδοσή του θέλει να ελπίζει και ονειρεύεται την επανέκδοση του... Μακάρι να ήταν αλήθεια, αυτό. Κι όχι μόνο προθέσεις των ανθρώπων του Συλλόγου...

Μια τηλεοπτική όαση!

studio1

Μια ευχάριστη ανακοίνωση επεφύλαξε μεταξύ άλλων το κυβερνών σώμα στην ετήσια συνάθροιση του, το 2014. Αφορούσε τη δημιουργία τηλεοπτικού σταθμού τελευταίας τεχνολογίας που εκπέμπει μέσω internet. Από τον Μάϊο 2015 το κανάλι το έχουμε με ελληνικούς υπότιτλους, και τώρα μεταγλωττισμένο στα ελληνικά, ώστε να το παρακολουθούμε καλύτερα, όλοι εμείς που δεν γνωρίζουμε καλά αγγλικά. Από εδώ μπορείτε επίσης να δείτε παρά πολλά χρήσιμα βίντεο και φυσικά στις αρχές κάθε μήνα, το Jehovah’s Witnesses Broadcasting... Δοκιμάστε το. Θα οφεληθείτε πάρα πολύ και θα ενισχύσετε την πνευματικότητα σας... ΕΔΩ δείτε το πρόγραμμα του Μαρτίου 2017 που εκπέμπετε τώρα...

Διαθέσιμος για δουλειά

Από το Γενάρη του 2012 που σταμάτησα την εργασία μου στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, δηλώνω ότι είμαι διαθέσιμος για δημοσιογραφική δουλειά. Το λεω τώρα τόσο καιρό, χωρίς αποτέλεσμα, έχοντας συναίσθηση των δυσκολιών μιας κοινωνίας που βιώνει τα μνημόνια στο πετσί της... Με περισσότερα από 33 χρόνια εμπειρίας σε δημοσιογραφικά έντυπα, είμαι σε θέση να υλοποιήσω κάθε εκδοτική προσπάθεια με τον καλύτερο τρόπο. Σ' αυτό το Site θα δείτε ενδεικτικές δουλειές μου σε εφημερίδες που εκδίδω ήδη... Παρακαλώ, επικοινωνήστε μαζί μου στο τηλέφωνο 6932212755 Αγαπώ πολύ, αυτό που ξέρω να κάνω με απόλυτη ευσυνειδησία. Η εργασία είναι μια έντιμη προσπάθεια για την επιβίωση. Προσωπικά το πιστεύω αυτό... Γι' αυτό και παρά τις δυσκολίες συνεχίζω να αγωνίζομαι έντιμα, να βρω κάτι επιπλέον... 

Ο Γάμος της Ειρήνης...

Η Ειρήνη με τον Χριστόφορο παντρεύτηκαν στις 10/10/2010. Το μωρό τους ήρθε στις 28/08/13. Να τους ζήσει! Κι έτσι έγινα παππούς...

Το "φευγιό" της αδερφής μου

Η Γιωργία μας "έφυγε" για πάντα από κοντά μας το 2011. Και ο θάνατος του Γιάννη ένα ακριβώς χρόνο μετά. Λιγοστεύουμε...

Αλλαγές στο Site μου

Σημαντικές αλλαγές αισθητικής στο Site. Μεγαλώνουμε και μαθαίνουμε... Πώς σας φαίνετε η νέα μορφή του από 9/9/2013;

Developed by OnScreen - Content by Nikos Theodorakis - Powered by FRIKTORIA