Υπηρεσία σταντ: Επειδή όλοι οι άνθρωποι πρέπει να ακούσουν για την αλήθεια

stant1.311015

Παλιότερη φωτογραφία από τη δημόσια μαρτυρία με σταντ στο σταθμό του ΜΕΤΡΟ Αττικής με τη σύζυγο μου, Σούλα...

Αναμφίβολα είναι υπέροχο να συμμετέχεις σε δημόσια μαρτυρία με τη μορφή σταντ σε κεντρικά σημεία της πόλης. Ευγνώμονες στον Ιεχωβά που μας χρησιμοποιεί στο έργο του.

Όπως αναφέρεται στο Βιβλίο Έτους 2013, σελίδες 16 και 17, το Νοέμβριο του 2011 άρχισε μια δοκιμαστική διευθέτηση για επίδοση δημόσιας μαρτυρίας στην Πόλη της Νέας Υόρκης. Σε περιοχές της πόλης με συχνή διέλευση πεζών τοποθετήθηκαν σε καίρια σημεία πάγκοι και ταμπλό με ελκυστικές εικόνες και έντυπα σε διάφορες γλώσσες. Κάθε μέρα περνούν από εκεί χιλιάδες άνθρωποι, περιλαμβανομένων και πολλών που ζουν σε πολυκατοικίες υψηλής ασφάλειας, καθώς και ατόμων που λείπουν συχνά από το σπίτι τους.

Η ανταπόκριση ήταν εντυπωσιακή. Πρόσφατα, μέσα σε έναν και μόνο μήνα, διατέθηκαν 3.797 περιοδικά και 7.986 βιβλία. Πολλοί περαστικοί ζήτησαν Γραφική μελέτη. Εφόσον η έμφαση δόθηκε στην έναρξη Γραφικών μελετών, οι διευθύνσεις που άφησαν τα ενδιαφερόμενα άτομα προωθήθηκαν αμέσως στην κατάλληλη εκκλησία για να καλλιεργηθεί το ενδιαφέρον.

Εφόσον αυτή η διευθέτηση είχε επιτυχία, τώρα επεκτείνεται και σε άλλες πυκνοκατοικημένες περιοχές μεγαλουπόλεων σε όλο τον κόσμο. Το τοπικό γραφείο τμήματος θα προσδιορίσει ποιες πόλεις θα ωφεληθούν από αυτή τη διευθέτηση. Συνήθως, πρόκειται για πόλεις με συγκοινωνιακούς κόμβους ή με υψηλή συγκέντρωση κτιρίων με γραφεία ή πολυκατοικιών, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα συχνή διέλευση πεζών. Κατόπιν, το γραφείο τμήματος θα αρχίσει να αλληλογραφεί με τις εκκλησίες που θα συμμετάσχουν και θα παράσχει επιπρόσθετες οδηγίες. Γενικά χρησιμοποιούνται τακτικοί και ειδικοί σκαπανείς, παρότι σε μερικές τοποθεσίες λαβαίνουν μέρος και βοηθητικοί σκαπανείς σε αυτό το έργο.

Πώς Γίνεται η Επίδοση Μαρτυρίας: Όσοι συμμετέχουν στην ειδική δραστηριότητα για επίδοση δημόσιας μαρτυρίας σε μεγαλουπόλεις συνήθως περιμένουν να έρθει κάποιος στον πάγκο ή στο φορητό σταντ παρουσίασης. Όταν πλησιάζει κάποιος, τον προτρέπουν να πάρει όποια έντυπα τον ενδιαφέρουν. Οι σκαπανείς απαντούν μετά χαράς από τις Γραφές στις ερωτήσεις που μπορεί να έχει. Αν πάρει έντυπα, οι σκαπανείς δεν αναφέρουν τη διευθέτηση περί συνεισφορών. Αν, όμως, ρωτήσει πώς χρηματοδοτείται το έργο μας, μπορούν να του εξηγήσουν ότι υπάρχει η δυνατότητα να στείλει κάποιος συνεισφορά στη διεύθυνση που αναφέρεται στο έντυπο. Αν τους δοθεί η ευκαιρία, οι σκαπανείς ρωτούν: «Θα θέλατε να σας επισκεφτεί κάποιος στο σπίτι σας;» ή «Γνωρίζετε ότι, μαζί με αυτό το έντυπο, προσφέρουμε επίσης δωρεάν Γραφική μελέτη;»

Η συμμετοχή σε αυτή τη διευθέτηση είναι πολύ ανταμειφτική. Ένα αντρόγυνο έγραψε: «Το ότι στεκόμαστε στον πάγκο και βλέπουμε χιλιάδες ανθρώπους να περνούν κάθε μέρα μάς έχει βοηθήσει να συνειδητοποιήσουμε το τεράστιο έργο που γίνεται για την προσέγγιση ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Βλέποντας αυτά τα πλήθη ανθρώπων και σκεπτόμενοι πόσο ενδιαφέρεται πραγματικά ο Ιεχωβά για κάθε άτομο, είμαστε πιο αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να διατηρούμε το έργο κηρύγματος στο επίκεντρο της ζωής μας. Φανταζόμαστε τον Ιεχωβά να εξετάζει την καρδιά όλων όσων περνούν από τον πάγκο, αναζητώντας εκείνους που είναι άξιοι. Σπάνια έχουμε νιώσει τόσο κοντά στους αγγελικούς συνεργάτες μας».

petros

Αύριο, Σάββατο 21/10, ώρα 2 μ.μ. η Ειδική Συνάθροιση «ζωντανά» από την Μαλακάσα!

agia.grafi

Μια πολύ όμορφη έκπληξη περιμένει όσους πάνε αύριο στη Μαλακάσα!

Από μια παρόμοια εκδήλωση... παλιότερα

special7.malakasa

Από την Ειδική Συνάθροιση με τον αδελφό Γουίλιαμ Τέρνερ, βοηθό στην Επιτροπή του Κυβερνώντος Σώματος (δεξιά). Μαζί με τον μεταφραστή στα ελληνικά πριν τρία χρόνια.

Μας ανακοινώθηκε από την κεντρική εκκλησία ότι αυτό το Σάββατο στις 21Οκτωβρίου 2017 στις 2 μ.μ. θα πραγματοποιηθει στην Αιθουσα Συναθροίσεων της Μαλακάσας, στη φετινή Ειδική Συνάθροιση  ομιλητής θα είναι ο Στήβεν Λέτ, ένω πέρσι ήταν ο εκπρόσωπος των κεντρικών γραφείων, Βίλυ Γκουρνόν. Όπως και πέρσι έχουν ήδη διευθετηθεί ποιες εκκλησίες θα την παρακολουθήσουν ζωντανά. Η συνάθροιση θα μεταδοθεί "ζωντανά" μέσω internet σε όλες τις Αίθουσες Βασιλείας στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Για τεχνικούς λόγους, όσοι δεν μπορέσουν να την παρακολουθήσουν ζωντανά, θα μπορέσουν να την παρακολουθήσουν σε όλη την Ελλάδα με χρονοκαθυστέρηση, εφόσον οι πρεσβύτεροι έχουν τα "κλειδια" για την ειδική εφαρμογή που θα μεταδώσει ολόκληρο το πρόγραμμα και τη μελέτη της ΣΚΟΠΙΑΣ, ενδιαμέσα.

Εμείς ΕΔΩ κι ΕΔΩ στον ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ είχαμε και παλαιότεραι καλύψει αναλυτικά την εκδήλωση αυτή, αν και δεν είχαμε καταφέρει να πάμε στη Μαλακάσα, επειδή απλά δεν ήταν η εκκλησία μας, ανάμεσα στις εκκλησίες που είχαν επιλεγεί για να παρακολουθήσουν ζωντανά το πρόγραμμα.

Σε ότι μας αφορά, ανακοινώθηκε ότι εμείς θα την παρακολουθήσουμε αύριο "ζωντανά" μέσω internet από τη Μαλακάσα. Ειδικά αυτή η συνάθροιση μας θα μεταφερθεί Σάββατο και όχι Κυριακή, όπως συνήθως. Ας το έχουμε υπόψη μας και ας κρατάμε μαζί μας και τη ΣΚΟΠΙΑ μας. Διότι το μάθημα θα γίνει κανονικά... 

spesial2.070516

Κάπως έτσι γίνεται η ζωντανή μετάδοση μέσω internet. Προβολή με προτζέκτορα... Για μια συνάθροιση που θα φτάσει τις τρεις ώρες...

special5.malakasa

Δημοσιογραφικά

Όπλα κι άλλα όπλα... Τα επιδιώκουν οι άνθρωποι νομίζοντας ότι έτσι θα είναι πιο ασφαλείς...

 EthnosI181017
Έχει σημασία να δούμε πώς παρουσίασαν οι αθηναϊκές εφημερίδες την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στην Ουάσιγκτον και την συνάντηση του με τον πλανητάρχη κ. Τράμπ… Διαλέξαμε τέσσερα χαρακτηριστικά πρωτοσέλιδα, ξεκινώντας από το ΕΘΝΟΣ.

GEleutheriaI181017
Στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ εκτιμούν ότι δεν αποκομίσαμε ως χώρα, απολύτως τίποτα και όπως βλέπετε το τονίζουν με έμφαση. Είναι αυτό το άσπρο – μαύρο των εφημερίδων ανάλογα με το πού είναι τοποθετημένες πολιτικά…

KontraNewsI181017
Φυσικά δεν είναι λίγες οι φορές που ο σημερινό τύπος ξεπερνά τα εσκαμμένα φτάνοντας στα όρια της γελοιότητας… Όπως εδώ στην KONTRA NEWS, τη φυσιολογική συνέχεια της ΑΥΡΙΑΝΗΣ του Γιώργου Κουρή…

RizospastisI181017
Σκληρός ιδιαίτερα ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ… Έχουν εδώ που τα λέμε, ένα δίκιο. Με τον μανδύα της αριστεράς, οι σημερινοί κυβερνώντες υπογράφουν τα πιο σκληρά μέτρα ή παίρνουν τις πιο σκληρές αποφάσεις που δεν τολμούσαν ούτε οι πιο… δεξιοί…

efimeridesΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ 21/10/2017

Η είδηση ότι εν μέσω οικονομικής κρίσης η Ελλάδα αύξησε (έστω και οριακά) τις πολεμικές τις δαπάνες, πέρασε σχετικά απαρατήρητη. Κι όμως θα έπρεπε να μας απασχολήσει ιδιαίτερα. Όχι δηλαδή εμάς προσωπικά, για τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης λέω, που σφυρίζουν αδιάφορα συνεργαζόμενα με την εκάστοτε εξουσία…

Συμπτωματικά συμπίπτει με τη συμπλήρωση μισού αιώνα από τη μάχη του Τζόνσον με τον Κένεντι για το αν η χώρα μας χρειαζόταν περισσότερο βούτυρο ή όπλα. Το είδαμε στο tvx.gr και τους αξίζουν συγχαρητήρια για τη δημοσιογραφική έρευνα.

Τι συνέβη τότε; Ήταν μέσα Απριλίου του 1966 όταν ο Αμερικανός πρόεδρος Λίντον Τζόνσον πρότεινε το σταδιακό περιορισμό των κοινωνικών δαπανών διακόπτοντας μεταξύ άλλων το δωρεάν φαγητό και το γάλα που διανέμονταν στα σχολεία όλης της χώρας. Αιτία ήταν η τρομακτική αύξηση των κρατικών δαπανών για τον πόλεμο του Βιετνάμ, η οποία μεταξύ άλλων είχε προκαλέσει υπερθέρμανση της αμερικανικής οικονομίας με έντονες πληθωριστικές πιέσεις.

Για τη γενιά των Baby Boomers, που έζησαν τα χρυσά χρόνια της μεταπολεμικής ανάπτυξης, μια τέτοια απόφαση ισοδυναμούσε με κήρυξη κοινωνικού πολέμου. Ο Γερουσιαστής Ρόμπερτ Κένεντι, που όπως και οι περισσότεροι συνομήλικοί του, δεν μπορούσαν να φανταστούν ένα μέλλον το οποίο θα ήταν χειρότερο από το παρελθόν τους, απάντησε αμέσως ότι η αμερικανική οικονομία ήταν σε θέση να προσφέρει «και όπλα και βούτυρο» συνεχίζοντας τον πόλεμο στο εξωτερικό χωρίς περικοπές δαπανών στο εσωτερικό.

Μισή δεκαετία αργότερα, η Αμερική συνειδητοποιούσε ότι ο Τζόνσον είχε δίκιο: Η χώρα μπορούσε να έχει είτε περισσότερα όπλα, είτε περισσότερο βούτυρο.

Αυτό που ίσως δεν γνώριζε ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Κένεντι, ήταν ότι η φράση που χρησιμοποιούσε για το βούτυρο και τα όπλα είχε γίνει παγκοσμίως γνωστή από τα ανώτατα στελέχη της ναζιστικής Γερμανίας.

Αν και αποδίδεται στο Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Ούλιαμ Τζένινγκς Μπράιαν, ήταν ο Γκέμπελς που την εισήγαγε στη σύγχρονη εποχή: «Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς βούτυρο αλλά όχι χωρίς όπλα» δήλωνε συχνά ο υπουργός προπαγάνδας του Χίτλερ, συμπληρώνοντας ότι «κανείς δεν μπορεί να πυροβολεί με βούτυρο». Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Χέρμαν Γκέρινγκ, από την ηγεσία του ναζιστικού κόμματος εξηγούσε ότι «τα όπλα μας δίνουν ισχύ, ενώ το βούτυρο απλώς μας κάνει χοντρούς».

Μερικές δεκαετίες αργότερα η Μάργκαρετ Θάτσερ χρησιμοποίησε και πάλι τη φράση λέγοντας ότι «Οι σοβιετικοί προτιμούν τα όπλα από το βούτυρο, ενώ εμείς προτιμάμε οτιδήποτε σε σχέση με τα όπλα». episimansis

Η πρόσφατη μελέτη του διεθνούς Ινστιτούτου Έρευνας για την Ειρήνη της Στοκχόλμης (SIPRI) που αποκάλυψε ότι οι παγκόσμιες πολεμικές δαπάνες για το 2015 εκτοξεύτηκαν στα 1.7 τρις δολάρια μας δίνει μια λεπτομερέστατη εικόνα για το μέλλον του πλανήτη. Από τα στοιχεία του SIRPI προκύπτει ότι η αύξηση προέρχεται κυρίως από την Ασία και την Ωκεανία, όπου μετατοπίζονται και τα σημεία έντασης στις διεθνείς σχέσεις. Αντίθετα συνεχίζεται η μειωτική τάση στη Δύση και την Αφρική, τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική. Ο πλανήτης δηλαδή σαν σύνολο επέλεξε για άλλη μια φορά τα όπλα από το βούτυρο.

Και το ερώτημα που φυσικά προκύπτει είναι γιατί η Ελλάδα, που παραδοσιακά είχε από τα μεγαλύτερα επίπεδα πολεμικών δαπανών σε παγκόσμιο επίπεδο προτίμησε να ακολουθήσει τις τάσεις της Ασίας και όχι της Δύσης.

Το έφερε στην επιφάνεια η πρόσφατη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Αμερική, η συνάντηση του με τον πρόεδρο κ Τράμπ και η συμφωνίες για την αγορά πολεμικών αεροσκαφών F16 αξίας 2,5 δις που μας… περισσεύουν. Με τις υγείες μας.

  • Αυτό είναι το κομμάτι που δημοσιεύεται στην εβδομαδιαία κρητική εφημερίδα ΡΕΘΕΜΝΟΣ και στη στήλη μου «Επισημάνσεις» που αυτή την εβδομάδα βγήκε λίγο νωρίτερα, αντί για το Σάββατο στα περίπτερα, λόγω της απεργίας των ανθρώπων που ασχολούνται με τη διακίνηση του τύπου…

Απατεώνες καραδοκούν παντού, γύρω μας. Ας είμαστε πιο προσεκτικοί, παρακαλώ…

sms
Από πού να πρωτοπροστατευτείς και πώς; Εύκολα μπορεί κανείς να πέσει θύμα γι’ αυτό καλό είναι είμαστε πιο προσεκτικοί στην επικοινωνία μας, είτε μέσω κινητού τηλεφώνου, είτε μέσω οποιουδήποτε άλλου μέσου…

efimeridesΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ 14/10/2017

Όχι δεν σας μιλήσω εγώ για τον νέο «άθλο» της κυβέρνησης που δίνει τη δυνατότητα σε 15χρονα παιδιά να καθορίζουν την ταυτότητα φύλου τους, ούτε θα σταθώ στη συνήθη κοκορομαχία της Βουλής, μακριά και έξω από τα πραγματικά προβλήματα των ανθρώπων…

Εγώ θα σταθώ σήμερα σε μια ομάδα απατεώνων που εντόπισε η αστυνομία και που ως τώρα έχουν πέσει θύματα τους πολλοί, ιδιαίτερα άνθρωποι της τρίτης ηλικίας που δεν κατέχουν καλά το… άθλημα με τα κινητά τηλέφωνα. Βλέπεις, τα νέας γενιάς τηλέφωνα είναι πια κανονικά κομπιούτερ, όποτε εγκυμονούν τους ίδιους ακριβώς κινδύνους με το σταθερό υπολογιστή.

Εδώ όμως πρόκειται για κάτι εντελώς διαφορετικό. Οι απατεώνες στέλνουν απλά SMS. Κι έτσι μπορούν να απευθυνθούν σε κάθε τύπο τηλεφώνων, ακόμα κι αυτά τα παλιά, απλά τηλέφωνα που μόνο μιλάς ή στέλνεις SMS μηνύματα.

Ας δούμε πώς έχει το πράγμα: Την προσοχή των πολιτών εφιστά η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για κλήσεις και μηνύματα κινητής τηλεφωνίας από αριθμούς του εξωτερικού. Έτσι, με σκοπό να εξαπατήσουν τους πολίτες προσπαθούν επιτήδειοι, με κλήσεις και μηνύματα κινητής τηλεφωνίας (SMS) από άγνωστους τηλεφωνικούς αριθμούς του εξωτερικού.

Πρόκειται για αναπάντητες - ανεπιθύμητες τηλεφωνικές κλήσεις (SPAM), από άγνωστους αριθμούς υψηλής χρέωσης του εξωτερικού, οι οποίες πραγματοποιούνται κατά κανόνα μεταμεσονύχτιες ώρες, ώστε να εμφανίζονται σκόπιμα ως αναπάντητες.

Σύμφωνα με καταγγελίες, συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας έχουν λάβει αναπάντητες κλήσεις προερχόμενες από Βοσνία - Ερζεγοβίνη και Μαλδίβες, με κωδικούς κλήσης 00387 και 00960, αντίστοιχα.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περίπτωση που λάβουν τέτοιου είδους κλήσεις και μηνύματα, ώστε να αποφύγουν οικονομική εξαπάτησή τους. Δεν χρειάζεται να σπεύδουν να τηλεφωνήσουν πίσω για να δουν ποιος τους κάλεσε, όταν ο αριθμός με μια πρώτη ματιά είναι ύποπτος, λόγω των πολλών αριθμών…episimansis

Συμβουλεύει λοιπόν να μην πραγματοποιούν εξερχόμενες κλήσεις στους άγνωστους αυτούς διεθνείς αριθμούς, από τους οποίους δέχονται τις αναπάντητες-ανεπιθύμητες κλήσεις και να μην καλούν στον αριθμό του αποστολέα του μηνύματος (SMS), αλλά και να το διαγράφουν αμέσως, αφού και στις δύο περιπτώσεις ενδέχεται να υπάρχουν υψηλές χρεώσεις.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος υπενθυμίζει στους πολίτες ότι μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα μαζί της, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας: Τηλεφωνικά: 11188. Στέλνοντας e-mail στο:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Μέσω της εφαρμογής (application) για smartphones: FEELSAFE E-COMMERCE. Ακόμα και μέσω twitter: @CyberAlertGR

Θα σταματήσουν, άραγε, όλοι αυτοί οι απατεώνες να ψάχνουν να βρουν τρόπους, προκειμένου να βρίσκουν θύματα; Όχι, διότι αυτός είναι ο κόσμος που ζούμε. Αυτή είναι η κοινωνία, δομημένη πάνω σε σαθρές βάσεις χωρίς μέλλον και προοπτική. Όσες μεμονωμένες ενέργειες, από ανεξάρτητες αρχές κι αν γίνουν, σίγουρα δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά.

Είναι απαραίτητη και η δική μας συμμετοχή ως προς το να μην είμαστε τελικά τόσο αφελείς και εύπιστοι σε ότι μηνύματα λαβαίνουμε στο κινητό μας ή σε ότι μας λένε στο τηλέφωνο ή στο δρόμο. Έχουμε τη δυνατότητα στοιχειωδώς ψύχραιμα να ελέγξουμε αν έτσι έχουν τα πράγματα και να λειτουργήσουμε αναλόγως.

Το ζήτημα βέβαια είναι να προλάβουμε το κακό πριν καν αυτό συμβεί. Το αντίθετο, το να τρέχουμε δηλαδή προκειμένου να επουλώσουμε μια πληγή, είναι ότι χειρότερο μπορεί να προκύψει και ενέχει σοβαρούς κινδύνους τόσο για μας, όσο και για το οικογενειακό μας περιβάλλον.

  • Το κομμάτι αυτό θα δημοσιευτεί το Σάββατο 14/10/2017 στην εβδομαδιαία κρητική εφημερίδα ΡΕΘΕΜΝΟΣ και στη στήλη μου «Επισημάνσεις».
  • Δείτε κι αυτά ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ από την ειδησεογραφία… Μέχρι και βιβλίο έγραψαν, δείτε ΕΔΩ.

Τότε που καταλαβαίνουμε ότι επικαιρότητα δεν προσφέρει και τίποτα το σημαντικό…

neos.kosmos

Αντί να καθόμαστε και να κλαίμε τη μοίρα μας για όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας και μας σερβίρουν καθημερινά στο πιάτο της ενημέρωσης μας, είναι καλύτερα να ονειρευόμαστε ένα καλύτερο αύριο…

efimeridesΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ 07/10/2017

Το να παρακολουθείς την επικαιρότητα δεν είναι πια καθόλου εύκολο πράγμα. Οι ειδήσεις, στην πλειοψηφία τους είναι κακές. Δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα στους ανθρώπους, μόνο απογοήτευση και μελαγχολία τέτοια που μπορεί να οδηγήσει, αν δεν το ελέγξουμε και στην κατάθλιψη. Δεν υπάρχει ίχνος ελπίδας σ’ αυτόν τον κόσμο να πιαστείς από κάπου, να σταθείς όρθιος, να συνεχίσεις να το παλεύεις, τίποτα.

Γι’ αυτό κι εγώ, παρά το γεγονός ότι αποτελεί μέρος της δουλειάς μου το να την παρακολουθώ, προσπαθώ (στο βαθμό που αυτό είναι μπορετό) να μην επηρεάζομαι στην καθημερινότητα μου. Οι «ειδήσεις» τους περνάνε επιδερμικά από πάνω μου, δεν με αγγίζουν.

Βοηθάει σ’ αυτό και το γεγονός ότι έχω μια εμπειρία 34 στο χώρο της δημοσιογραφίας και πλέον χρόνων στις πλάτες μου. Έτσι από μακριά «οσμίζομαι» αν κάτι χρειάζεται παραπάνω προσοχή ή το σοφό θα ήταν να το προσπεράσω και να πάω λίγο πιο κάτω.

Δεν θα σταθώ λοιπόν στην απαγωγή Λεμπιδάκη για την οποία τα ΜΜΕ, ιδιαίτερα της Κρήτης (μιας και το θέμα είχε μια εντοπιότητα οπότε δικαιολογεί μια υπερπροβολή…). Φαντάζομαι και η εφημερίδα που κρατάτε στα χέρια σας θα έχει χώρο στις σελίδες της.

Δεν θα ασχοληθώ ούτε με το θέμα το δικό μας, των επαγγελματιών δημοσιογράφων που βλέπουμε να καταβαραθρώνεται το ταμείο μας, ο ΕΔΟΕΑΠ, ο οποίος παρέχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και επικούρηση στα μέλη του. Έτσι τα κατάντησαν αυτοί που μας κυβερνούν, διαχρονικά.

Συγκεκριμένες, στοχευμένες, σχεδιασμένες κινήσεις, αν και δεν φημίζονται για κάτι τέτοιο. Πρώτα έκοψαν το αγγελιόσημο που λειτουργούσε ως οικονομικός πόρος και τώρα ψάχνουν να βρουν… πόρο! Ή θα το στριμώξουν κι αυτό στο περίφημο ΕΦΚΑ ή ΕΟΠΠΥ ή δεν ξέρω κι εγώ πώς θα λέγεται το χωνευτήρι που προσβάλει την προσωπικότητα των ανθρώπων με την ύπαρξη και «λειτουργία» του.episimansis

Ούτε θα πω τίποτα (αν και θα έπρεπε…) για τους συνταξιούχους που έχουν δει στα χρόνια των μνημονίων το εισόδημα της σύνταξης τους να μειώνεται συνεχώς και χθες τους πόνεσε η ψυχή μου, καθώς τους έβλεπα έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας να περιμένουν παρά την ηλικία τους, υπομονετικά μια απόφαση που θα είναι κοντά στη λογική και θα τους επιστρέφει όλα τα κλεμμένα…

Είπα την αρχή, ότι δεν θα σας μαυρίσω εγώ την καρδιά. Το κάνουν άλλοι «συνάδελφοι» μου καθημερινά από τα πόστα μεγάλης δημοσιότητας που τους έχει δώσει το σύστημα που υπηρετούν για να φοβίζουν τον κόσμο… Γι’ αυτό ας προσπαθήσουμε να σας ενθαρρύνουμε λίγο. Επειδή απ’ αυτό πάσχουμε, μας λείπει μια κάποια καλή είδηση που ίσως να μην αφορά το άμεσο και κοντινό μέλλον.

Ας είναι και μακροπρόθεσμο, φτάνει να μας ξαναφέρει το χαμόγελο και την αληθινή ελπίδα που όλοι έχουμε τόσο ανάγκη. Ας δούμε τι λέει η Αγία Γραφή, ένα βιβλίο που δίνει απαντήσεις στα ερωτήματα της ζωής και μπορεί να μας κάνει καλύτερους ανθρώπους:

«Η έντονη ανησυχία στην καρδιά του ανθρώπου θα την κάνει να λυγίσει, αλλά ο καλός λόγος τη χαροποιεί». (Παροιμίες 12:25) Ένας ιδιαίτερα «καλός λόγος» βρίσκεται στα καλά νέα της βασιλείας του Θεού. (Ματθαίος 24:14) Εκείνη η Βασιλεία, μια κυβέρνηση από τον Θεό, σύντομα θα κάνει αυτό που δεν θα μπορούσαμε ποτέ να κάνουμε μόνοι μας — θα εξαλείψει όλες τις ανησυχίες αφανίζοντας τις θεμελιώδεις αιτίες τους, κάτι που συμπεριλαμβάνει τις αρρώστιες και τον θάνατο! «[Ο Θεός] θα εξαλείψει κάθε δάκρυ από τα μάτια [μας], και ο θάνατος δεν θα υπάρχει πια, ούτε πένθος ούτε κραυγή ούτε πόνος δεν θα υπάρχουν πια». — Αποκάλυψη 21:4. «Είθε ο Θεός που δίνει ελπίδα να σας γεμίσει με κάθε χαρά και ειρήνη εφόσον πιστεύετε». — Ρωμαίους 15:13.

Μερικές σκέψεις διαφορετικές από αυτές που προβάλλουν τα ΜΜΕ, ήρεμες, όμορφες ενθαρρυντικές και όλα μπορούν να αλλάξουν. Το έχετε δοκιμάσει ποτέ; Ίσως έχει έρθει η ώρα να κατεβάσετε τις Γραφές σας από το ράφι…

  • Αυτό το κομμάτι θα δημοσιευτεί το Σάββατο 07/10/2017 στην εβδομαδιαία κρητική εφημερίδα ΡΕΘΕΜΝΟΣ και στη στήλη μου «Επισημάνσεις».

Καιροί δύσκολοι στην αντιμετώπιση τους, με το σπαθί της Εφορίας στον κόρφο μας…

antigrafeas
Η λέξη «παράδεισος» έχει χρησιμοποιηθεί για να προσδιορίσει την πρώτη κατοικία του ανθρώπου, τον κήπο της Εδέμ. (Γένεση 2:7-15) Η Γραφή παρουσιάζει αυτόν τον κήπο ως πραγματικό μέρος όπου το πρώτο ανθρώπινο ζευγάρι ζούσε χωρίς τον κίνδυνο της αρρώστιας ή του θανάτου. (Γένεση 1:27, 28) Επειδή όμως παρήκουσαν τον Θεό, έχασαν το παραδεισιακό τους σπίτι. Ωστόσο, πολλές προφητείες της Γραφής μιλάνε για ένα μέλλον στο οποίο οι άνθρωποι θα απολαμβάνουν τον αποκαταστημένο Παράδεισο.

efimeridesΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ 30/09/2017

Οι καιροί είναι δύσκολοι. Το νιώθουμε, το ζούμε στην καθημερινότητα μας. Από παντού δεχόμαστε πιέσεις, κυρίως οικονομικές… Και οι αιτίες είναι πολλές. Οκτώ συνεχόμενα χρόνια στα Μνημόνια και σε εποχές λιτότητας, δεν είναι καθόλου λίγα. Και έχουν αφήσει τα σημάδια τους, παντού.

Στην κοινωνία, όπου η μικρομεσαία και μεσαία τάξη έχουν εξαφανιστεί, κυριολεκτικά. Οι τράπεζες, αφού πέρασαν μια περίοδο γαλαντομίας (σκόπιμης για πολλούς…) έχουν κλείσει τους κρουνούς χρηματοδότησης της αγοράς που αργοπεθαίνει.

Τώρα το μόνο για το οποίο ενδιαφέρονται είναι η δική τους ανακεφαλαίωση. Στο πλαίσιο αυτό, άλλες πολύ έντονα και άλλες όχι και τόσο, επιδιώκουν να εισπράξουν ότι μπορούν από τα «κόκκινα» δάνεια των πελατών τους, όποια ποσά κι αν είναι αυτά.

Και οι άνθρωποι; Γι’ αυτούς το ενδιαφέρον από την κυβέρνηση είναι μάλλον επιδερμικό και για τα μάτια του κόσμου. Με τα επιδόματα δεν ζει ο άνθρωπος σε επίπεδο αξιοπρέπειας. Άσε που κι αυτά οι δανειστές «φίλοι» μας, Ευρωπαίοι, ζητούν να τα καταργήσουν…

Κι από την άλλη, έχουμε ένα αδηφάγο κράτος που υπερφορολογεί τον πολίτη, ζητώντας συνεχώς να… προπληρώνει τις υποχρεώσεις του, την ώρα που από παντού μειώνονται ή είναι ανύπαρκτες οι αμοιβές στον ιδιωτικό ή στον δημόσιο τομέα.

Το τρελό είναι ότι σ’ αυτούς τους ανθρώπους που ποδοπατούνται από ένα ασύδοτο κράτος, δεν παρέχεται με επάρκεια καμιά υπηρεσία (νοσοκομεία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, παιδεία, δρόμους, δημόσιες υπηρεσίες (για να αναφέρουμε μερικά…) κατηγορούνται μάλιστα μέσα από τα φιλικά τους ΜΜΕ ότι τάχα μου, όλοι είναι καπάτσοι που προσπαθούν να κλέψουν το ελληνικό δημόσιο, κρίνοντας προφανώς εξ ιδίων.episimansis

Έλεος!... Η προπαγάνδα έχει και τα όρια της. Δεν είναι δυνατόν από τη μια το σύστημα να είναι τόσο άδικο και από την άλλη να γίνεται τιμητής της δήθεν εντιμότητας. Σας έχουμε γνωρίσει από την καλή και από την ανάποδη.

Και δεν σας εμπιστευόμαστε πια, στο ελάχιστο. Ότι πείτε είναι λόγος κενός και άνευ περιεχομένου. Και ξέρουμε ότι το κάνετε αυτό για να χαϊδέψετε αυτιά. Αλλά σας δηλώνουμε ότι τα δικά μας, δεν είναι διαθέσιμα. Και πολλών άλλων ανθρώπων, ανάμεσα μας.

Ο Σεπτέμβρης που μας αφήνει ήταν ένας δύσκολος μήνας. Η δόση του ΕΝΦΙΑ, η δόση της Εφορίας, η δόση από τη ρύθμιση των χρεών της Εφορίας… Δόσεις παντού. Θυμίζει άλλες εποχές των ελληνικών ασπρόμαυρων ταινιών, τότε που ήταν πάρα πολύ της μόδας οι δόσεις.

Όμως κάπως πρέπει και να επιβιώσουμε. Το ψάχνουμε, το παλεύουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και επιθυμούμε να αλλάξουμε αυτό το κλίμα σε βάρος μας. Και αυτούς τους προβληματισμούς μας καταθέτουμε εδώ. Προκειμένου να τους μοιραστούμε και να ενθαρρυνθούμε.

Επειδή δεν ελπίζουμε τίποτα πια από αυτό το σύστημα πραγμάτων που καταρρέει εκκωφαντικά. Η ελπίδα μας, η πίστη και η εμπιστοσύνη μας είναι αλλού. Κάπου πολύ πιο σταθερά και πιο σίγουρα. Μακριά και πέρα από τη σιγουριά των ανθρώπων, όσο έντιμοι κι αν παρουσιάζονται ή αν είναι…

Αυτός ο πονηρός κόσμος έχει καταδικαστεί εδώ και πολύ καιρό, και η εκτέλεσή του είναι τώρα πολύ κοντά. Η Αγία Γραφή, ένα βιβλίο αληθειών, λέει: «Ο κόσμος παρέρχεται». Το τέλος του κόσμου είναι βέβαιο.

Στην περίπτωση αυτού του κόσμου, η ποινή έχει καθοριστεί από τον απόλυτα δίκαιο Κυρίαρχο του σύμπαντος. Και δεν θα υπάρξει καμιά αναβολή στην εκτέλεση ούτε θα αιωρούνται αμφιβολίες για το αν η ποινή ήταν δίκαιη. Μόλις εκτελεστεί αυτή η ποινή, όλα τα νοήμονα πλάσματα στο σύμπαν θα συμφωνήσουν εγκάρδια ότι αποδόθηκε δικαιοσύνη. Η ανακούφιση θα είναι τεράστια! Φανταστείτε μια τέτοια ώρα, τι όμορφα πραγματικά που θα είναι…

  • Το κομμάτι αυτό θα δημοσιευτεί το Σάββατο 30/09/2017 στην εβδομαδιαία κρητική εφημερίδα ΡΕΘΕΜΝΟΣ στη στήλη μου «Επισημάνσεις».

Διατροφικός εφιάλτης στο πιάτο μας. Αν ξέραμε τι τρώμε… Πόσες φορές θα το πούμε;

avga
Το να ξέρουμε τι μας σερβίρουν στο πιάτο μας είναι μεγάλη υπόθεση. Βεβαίως δεν είναι ένα εύκολο πράγμα, αλλά δεν απογοητευόμαστε. Προσέχουμε όσο περνάει από το χέρι μας. Μέχρι να αλλάξουν τα πράγματα (που θα αλλάξουν, όχι με χέρι ανθρώπινο…) προς το καλύτερο…

molismeni.thalasa
Η μόλυνση του περιβάλλοντος έχει τις συνέπειες της και στη διατροφική αλυσίδα… Το πρόσφατο ναυάγιο του πετρελαιοφόρου στο Σαρωνικό και οι τόνοι μαζούτ που γέμισα τη θαλάσσια περιοχή αποτελεί πολύ μεγάλο κίνδυνο μόλυνσης… Ένας Θεός ξέρει τι ψάρια θα μας ταΐσουν…

efimeridesΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ 23/09/2017

Τέτοιες ειδήσεις τις βλέπουμε συνεχώς μπροστά μας, στις μέρες μας: Η εκπτωτική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Aldi αποσύρει προληπτικά όλα τα αυγά από τα ράφια περισσότερων από 4.000 καταστημάτων της στη Γερμανία, καθώς αυξάνονται οι φόβοι για ενδεχόμενη μόλυνσή τους από εντομοκτόνο, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Ίχνη του εντομοκτόνου Fipronil βρέθηκαν σε αυγά στο Βέλγιο και στην Ολλανδία, γεγονός που οδήγησε στο προσωρινό κλείσιμο ορισμένων ορνιθοτροφείων, ενώ τα σούπερ μάρκετ σταμάτησαν την πώληση αυγών από την Ολλανδία. Το fipronil θεωρείται μετρίως τοξικό από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και υψηλές δόσεις του προκαλούν ναυτία και ζάλη. Πολύ μεγάλες ποσότητες μπορεί να προκαλέσουν βλάβη στα νεφρά, το ήπαρ και τους λεμφαδένες.

Ερευνητές υποψιάζονται πως το χημικό μπορεί να πέρασε στα αυγά μέσω ενός μολυσμένου μέσου καθαρισμού από το άκαρι (είδος ζιζανίου). Το απορρυπαντικό αυτό ονομάζεται Dega 16 και χρησιμοποιείται στον καθαρισμό αχυρώνων. Ποινικές έρευνες έχουν αρχίσει τόσο στο Βέλγιο όσο και στην Ολλανδία.

Περίπου 180 ορθνιθοτροφεία έκλεισαν προσωρινά στην Ολλανδία και μερικά προχώρησαν σε θανάτωση των πουλερικών τους. Μερικές αλυσίδες σούπερ μάρκετ, συμπεριλαμβανομένων των γερμανικών REWE και Penny, αφαίρεσαν τα ολλανδικά αυγά από τα ράφια τους. Το Aldi είναι η πρώτη μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ που σταματά εντελώς την πώληση αυγών, ανεξάρτητα από την προέλευσή τους.

Και ας πάμε στα δικά μας: Ανησυχία για τις επιπτώσεις στη ζωή των ανθρώπων έχει δημιουργήσει η πετρελαιοκηλίδα από το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ» και τη ρύπανση που έχει προκαλέσει σε διάφορα σημεία της ακτογραμμής από τη Σαλαμίνα μέχρι τη Βούλα.episimansis

Μια τέτοιας μορφής μόλυνση εκτός από τις καταστροφικές επιπτώσεις για το περιβάλλον, μπορεί να έχει δυσμενείς επιπτώσεις τόσο στην αλιεία όσο και στη διατροφική αλυσίδα, λένε ειδικοί, σημειώνοντας πως ήδη το υπουργείο Υγείας έχει επισημάνει ότι η ρύπανση από την πετρελαιοκηλίδα είναι πιθανό να περάσει στη διατροφική αλυσίδα, ανάλογα βέβαια με το βαθμό επηρεασμού της περιβαλλοντικής μόλυνσης.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι τα υδατοδιαλυτά συστατικά του αργού πετρελαίου και των διυλισµένων προϊόντων του περιέχουν µια ποικιλία ενώσεων που είναι τοξικές για ένα ευρύ φάσµα θαλασσίων οργανισµών. Αναφέρουν επίσης ότι τα αυγά, οι προνύµφες των ψαριών και τα νεαρά άτοµα είναι πιο ευαίσθητα στη ρύπανση από πετρελαιοειδή, δεδομένου ότι το πετρέλαιο προκαλεί διαταραχές στη φυσιολογία και τη συµπεριφορά των οργανισµών, καθώς και ανωµαλίες στην ανάπτυξη των ψαριών. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι ακόμα και ίχνη πετρελαίου στο νερό επηρεάζουν τη συµπεριφορά των θαλασσίων οργανισµών και τους ρυθµούς αφοµοίωσης της τροφής».

Φαίνεται, ότι το στρώμα πετρελαίου στην επιφάνεια της θάλασσας μειώνει στο ελάχιστο την ανανέωση του νερού με το οξυγόνο του αέρα, εμποδίζει τις ακτίνες του ήλιου να περάσουν βαθιά στη θάλασσα, περιορίζοντας έτσι τη φωτοσύνθεση και προκαλεί αύξηση της θερμοκρασίας του νερού οδηγώντας μαλάκια και φυτά σε ασφυξία, όπως συμβαίνει και με τα ψάρια εκείνα που δεν εγκαταλείπουν έγκαιρα τη ρυπασμένη περιοχή.

Γενικά όμως οι ειδικοί αναφέρουν ότι ενώ τα ενήλικα ψάρια που κολυμπούν ελεύθερα, τα καλαμάρια και οι γαρίδες σπάνια επηρεάζονται από την έκθεση σε πετρελαιοκηλίδα, λόγω του ότι οι συγκεντρώσεις του πετρελαίου στο νερό είναι σπάνια ικανές για να προκαλέσουν βλάβες, τα αυγά των ψαριών και οι προνύμφες τους είναι ευάλωτα στη ρύπανση από πετρέλαιο και έχει παρατηρηθεί θάνατος των προνυμφών και μείωση του ποσοστού εκκολαπτόμενων αυγών σε συγκεντρώσεις πετρελαίου 10-25 ng/L.

Η Greenpeace, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η πίσσα στις παραλίες καταστρέφει τους φυτικούς και ζωικούς οργανισμούς, ενώ έχει υπολογιστεί ότι απαιτούνται 2-3 χρόνια για να αποκατασταθεί μερικώς η παράκτια χλωρίδα. Ο Θεός να βάλει το χέρι του. Αν ξέραμε τι τρώμε…

  • Το κομμάτι αυτό θα δημοσιευτεί το Σάββατο 23/9/2017 στην εβδομαδιαία κρητική εφημερίδα ΡΕΘΕΜΝΟΣ και στη στήλη μου «Επισημάνσεις».

Χειμωνιάτικο τριήμερο στη Ζαγορά Πηλίου, αλλά το καλοκαίρι και κάθε εποχή είναι υπέροχα!

xionismeni.zagora1

Όλα πήγαν καλά. Με την ασφαλή επιστροφή μας ολοκληρώθηκε το ταξίδι μας στο Πήλιο τον Γενάρη του 2017... Στη Ζαγορά ήμασταν από το μεσημέρι της Παρασκευής 6/1/2017 και επιστρέψαμε στη βάση μας το βράδυ της Κυριακής! Βρήκαμε το μέρος, ύστερα από μια πολύ όμορφη διαδρομή χωρίς προβλήματα με πολύ κρύο, αν και δεν νιώθουμε κάτι τέτοιο αφού οι φίλοι μας Βικτόρια και Δημήτρης που μας φιλοξένησαν στα studio τους, είχαν φροντίσει να έχουμε επαρκή θέρμανση και ζεστή καρδιά... Έτσι, απολαμβάναμε την κάθε στιγμή... Δείτε μερικά δημοσιεύματα ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ. Θα πάρετε μια γεύση, πώς περάσαμε.

Το ταξίδι μας αυτό με τους φίλους μας, Άρη και Χάρις το είχαμε προγραμματίσει πολύ καιρό, πριν… Χωρίς να γνωρίζουμε τον καιρό, πώς θα εξελιχθεί. Εντάξει, χειμώνας ήταν, αλλά επιλέξαμε έναν ξενώνα που οι ιδιοκτήτες τους είναι γνωστοί στους φίλους μας.

Το χρειαζόμασταν αυτό το ταξίδι – ανάσα. Σκεφτόμασταν την Κρήτη, αλλά στην πορεία μετρήσαμε πολλές παραμέτρους… Ήθελε περισσότερες μέρες και έξοδα και είπαμε να το αφήσουμε για το καλοκαίρι. Να το απολαύσουμε, κάτω από καλύτερες καιρικές συνθήκες.

Έτσι είδαμε τα χιόνια που εφτασαν στο μέρος που μέναμε… Δεν μας πειράζει καθόλου. Ίσως να μην καταφέραμε να κάνουμε τις βόλτες που θέλαμε, επειδή η κίνηση δεν 'ηταν πάρα πολύ εύκολη, αλλά περάσαμε πολύ όμορφα... Κάθετί εδώ είναι όμορφο. Έτσι όμορφη, φαντάζομαι θα είναι η εμπειρία και την άνοιξη ή το καλοκαίρι!

Όλοι έχουμε κάποια στιγμή ανάγκη από μια μικρή αλλαγή και από παραστάσεις ξεχωριστές. Ξέρουμε πως έτσι κάνουμε τη ζωή μας και την καθημερινότητα μας πιο ενδιαφέρουσα για μας και για τους γύρω μας. Αυτό, στο βαθμό που περνάει από το χέρι μας, το κάνουμε καθημερινά πράξη...

Το Πήλιο όποια εποχή και αν το επισκεφθείς, είναι πανέμορφο. Σίγουρα όμως το χειμώνα έχει κάτι που το κάνει να ξεχωρίζει. Σχεδιάζουμε να ξαναπάμε το συντομότερο δυνατόν και να απολαύσουμε, όπως κάναμε και στην πρώτη επίσκεψη μας, την κάθε στιγμή… 

xionismeni.zagora2

Από τις όμορφες στιγμές που ζήσαμε στην Ζαγορά Πηλίου... Η Βικτόρια κάνει τηγανήτες στο χιονισμένο μπαλκόνι της, για να προσθέσει μια νότα αγάπης στο πρωινό που μας ετοίμαζε... Υπέροχοι. Τις απόλαυσα με την ψυχή μου... Η φιλοξενεία τους, μοναδική! Αν θέλετε να εκδράμετε στο Πήλιο, αξίζει να είναι στην πρώτη επιλογή σας. Μόνο που χρειάζεται να προηγηθεί τηλέφωνο επικοινωνίας...

Είμαστε βέβαιοι ότι θα μείνετε ενθουσιασμένοι. Ασε που θα δείτε την αδελφική αγάπη σε όλο της το μεγαλείο... Αλλά είπαμε, είναι απαραίτητο να προηγηθεί τηλέφωνο για να κλείσετε δωμάτιο, για τη διαμονή σας...

zagora110117

Ο Τάκης ξεχιονίζει τους δρόμους κάτω από το σπίτι τους... Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη πάνω από το σπίτι τους στο σαλόνι που παίρναμε μαζί του το πρωινό...

Τι όμορφη που είναι η ενότητα κάτω από το πνεύμα του Ιεχωβά Θεού. Όλοι μαζί στην Κρήτη

sinelefsi.kritis.28.2016

Στη φωτογραφία εικονίζονται αδελφοί της φυλακής από τις 10ετίες του 1970 μέχρι τη 10ετία του 1990, όσοι βέβαια βρεθήκαν στην Κρήτη με αφορμή την Περιφερειακή Συνέλευση, τον Αύγουστο του 2016 Ήταν πολύ συγκινητικό για όλους να συναντηθούν με πραγματικούς φίλους και συναγωνιστές, με τους οποίους έζησαν όχι μόνο πολύ δύσκολες στιγμές, αλλά και πολύ ευχάριστες και έτσι τους ένωσε πιο σφικτά η υπέροχη ιδιότητα της αγάπης! Ειλικρινά ευχαριστούμε από καρδιάς τον Ιεχωβά για το υπέροχο δώρο της αδελφότητα, το οποίο μεγαλουργεί στους καιρούς μας! Σε όλους αυτούς τους αγωνιστές της ακεραιότητας εκπληρώθηκαν περίτρανα τα εδάφια Ησαίας 54:17 και  40:29-31.

Η εργασία είναι αγαθό! Ας βοηθήσουμε όσους έχουν πραγματική ανάγκη...

work

Όπως γνωρίζουμε, πολλοί αδελφοί μας αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την ανεργία. Θα ήθελα, λοιπόν, να παρακαλέσω τους αναγνώστες της ιστοσελίδας μου, αν γνωρίζουν κάποια πληροφορία σχετικά με εύρεση εργασίας, να επικοινωνούν με τον ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ, και να αναφέρουν τις πληροφορίες που γνωρίζουν. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε όσους αδελφούς και αδελφές μας είναι άνεργοι.
Η πράξη μας αυτή είναι σύμφωνη με τις σκέψεις που αναφέρονται στα εδάφια Ιωάννης 13: 34, 35
Ο ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗΣ γίνεται καθημερινά δέκτης μηνυμάτων αγωνίας τέτοιων καταστάσεων. Σ’ αυτή τη λογική ανταποκριθήκαμε στο δίκαιο αίτημα του Στέλιου Ηλιάκη από την Κρήτη που εκείνη την εποχή ήταν στη Βουλγαρία. Σας θυμίζω λίγο τα δυο δημοσιεύματα που κάναμε. Δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ.
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν πειραματικά μια μέθοδο του «ζητώ» ή «προσφέρω» εργασία. Τις επόμενες μέρες θα πάρει μια πιο ουσιαστική μορφή… Θα λάβουμε υπόψη μας και τις δικές σας παρατηρήσεις και υποδείξεις. Το e-mail που μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας είναι nikosth2004@yahoo.gr Ο ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗΣ προσφέρετε να βοηθήσει ως σύνδεσμος επαφής και επικοινωνίας.

Αυτό που εγώ θέλω από εσάς είναι ότι αγγελίες έχουμε βάλει και εξυπηρετούνται (οι αδελφοί μας δηλαδή βρήκαν δουλεια ή το διαμέρισμα νοικιάστηκε...) ας επικοινωνήσουμε μαζί μας και ας μας το πουν. Οι αγγελίες μας θέλουμε να είναι πέρα για πέρα, αληθινές και να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ευχαριστούμε!

Άλλωστε, οι ανάγκες ήταν πάντα και παραμένουν μεγάλες!

Συναντήθηκαν στη Συνέλευση Περιφερείας Κρήτης 2016, ύστερα από 48 ολόκληρα χρόνια!

sinelefsi.kritis.26.2016

Για φαντάσου! 48 χρόνια είναι αυτά και ο χρόνος έχει κάνει την δουλειά του. Συναντήθηκαν στη διάρκεια των εργασιών της Συνέλευσης Περιφερείας Κρήτης του 2016, ύστερα από μισό σχεδόν αιώνα... Πρωτοσυναντήθηκαν στη φυλακή όταν ήταν νεαροί, με αφορμή τη διακράτηση ουδετερότητας. Τώρα είναι πια μπαμπάδες, παππούδες και με άσπρα μαλλιά! Πραγματικά όταν βιώνεις τέτοια πράγματα είναι να συγκινείσαι πολύ και αναπόφευκτα θυμάσαι τα παλιά, τότε που αμούστακα παιδιά κρατούσαν οσιότητα στην υπόσχεσή τους να υπηρετούν μόνο τον Ιεχωβά Θεό. Τι υπέροχα παραδείγματα! Εκεί, στην Κρήτη, θα τους γνωρίζετε φαντάζομαι ποιοι είναι...

Ζωντανή η ελπίδα της επιστροφής στο Θραψανό... Βόλτα στη λίμνη της Λιβάδας...

livades.diakopes2013

Η Λιβάδα... Η τεχνιτή λίμνη στο χωριό μου που τα καλοκαίρια περνάω πολλές ώρες εδώ... Πανέμορφη και πάντα έχει κάτι εξαιρετικό να σου δώσει... Δείτε ΕΔΩ ένα βίντεο που τραβηξα πριν τρία χρόνια από τη λίμνη. Έτσι είναι και σήμερα. Δεν έχει αλλάξει τίποτα... Η ίδια ομορφιά!

panoramiki.livada.2014

Ιδού και μια πανοραμική φωτογραφία της λίμνης, που τράβηξα το χειμώνα του 2014 όταν κατέβηκα στο χωριό, για να μαζέψω τις ελιές μου... Το 2015, τις μάζεψε η  Ειρήνη Κρουσανιωτάκη, με ένα καλό συνεργείο. Ελάτε, αν θέλετε, να σας πάω στις ελιές μου στου Μπουρμά. Δείτε ΕΔΩ. Πέρσι δεν είχαν, για να δούμε φέτος...

Αυτό είναι το χωριό μου, το όμορφο Θραψανό, που θα ήθελα να ζήσω, κάποτε...

Αυτό είναι το χωριό μου, το Θραψανό... Φωτογραφημένο στις 6 Ιουλίου 2012. Τον αγαπώ αυτόν τον τόπο. Και ονειρεύομαι να ζήσω εκεί αρκετό καιρό, όταν βγω στη σύνταξη. Ωστόσο έρχονται οι κυβερνώντες και με τους απίθανους πολιτικούς σαλτιμπαγκισμούς τους, αλλάζουν συνεχώς τα όρια συνταξιοδότησης... Έτσι αρχίζω να συνειδητοποιώ πως ίσως να μην το ζήσω και ποτέ... Δεν πειράζει. Είμαι καλά και αυτό έχει σημασία... Δείτε ΕΔΩ μερικά πράγματα για το χωριό μου...

spiti.kalokeri1

Όταν η ζωή δεν το βάζει κάτω… Οι βουκαμβίλιες που ξεράθηκαν από την παγωνιά του Γενάρη 2017 όταν το χιόνι το έστρωσε για τα καλά στο χωριό (δες την ακριβώς από κάτω φωτογραφία, διότι είναι πολύ σπάνιο το χιόνι στο χωριό μας σε υψόμετρο 350 μ.). Θα χρειαστεί να περιμένουμε λίγο. Αλλά ο χρόνος δεν είναι πρόβλημα, όσο είμαστε όρθιοι, μπορούμε και αντέχουμε τις αντιξοότητες…

xionismeno.spiti090117

Φωτογραφία τραβηγμένη στις 9/1/2017 στο χιονιά που άρεσε σε όλο το Θραψανό. Το πατρικό μου σπίτι, χιονισμένο. Η απόλαυση οφθαλμών… Ευχαριστώ όσους είχαν την καλοσύνη και την προνοητικότητα να μου τη στείλουν… Κάθε εποχή στο χωριό μου είναι όμορφη. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία… Οι όμορφες βουκαμβίλιες της φωτογραφίας, από αυτόν τον πάγο, ξεράθηκαν, σε αντίθεση με την τριανταφυλλιά που για άλλη μια φορά αποδείχτηκε πολύ δυνατή και άντεξε... Αλλά η ζωή δεν σταματά! Ξαναπέταξαν πράσινα κλαρία, ξαναζωντάνεψαν!

ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ

Τις δυσκολίες που βιώνει ολόκληρη η κοινωνία στην εποχή των μνημονίων, βιώνει και ο Τύπος. Και δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς.

Έπρεπε να ζήσω για να το δω κι αυτό. Μια... δήθεν σοσιαλιστική κυβέρνηση, αυτή του Γιώργου Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ έβαλε λουκέτο στην ελεύθερη διακίνηση των ιδεών. Έκλεισε εφημερίδες, αντί να τις στηρίζει με κάθε τρόπο και δυσκόλεψε πολύ τη συνέχιση της έκδοσης πολλών εφημερίδων.

Τον Αύγουστο του 2011 η κυβέρνηση εφάρμοσε μια παράγραφο που πέρασε στο ντούκου μέσα στο Μεσοπρόθεσμο, χωρίς να τη διαβάσουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. (όπως άλλωστε έκαναν παντού στη συνέχεια...) και με την οποία σταματά η επιδότηση των ταχυδρομικών τελών των εφημερίδων, τουλάχιστον όπως τη γνωρίζαμε μέχρι σήμερα και... ουσιαστικά τετραπλασιάζει τα έξοδα αποστολής στους συνδρομητές.

Προφανώς ουδείς υποψιάστηκε τι προβλήματα θα δημιουργούσε μια τέτοια απόφαση... Η ζωή το έδειξε στη συνέχεια... Εφημερίδες αναγκάστηκαν να κλείσουν, δημοσιογράφοι έχασαν τη δουλειά τους, τυπογραφεία απέλυσαν εργαζόμενους, αν δεν έκλεισαν και τα ίδια... Η περίπτωση της press line είναι χαρακτηριστική...

Αναρωτιέμαι: Αυτό ήθελαν πραγματικά; Να κλείσουν οι μικρές εφημερίδες που βγάζουν οι εξωραϊστικοί σύλλογοι και τα συνδικάτα; Ήθελαν να φιμώσουν τις εφημερίδες της περιφέρειας, να τις κλείσουν; Διότι ποια εφημερίδα θα αντέξει κάτω από αυτό το καθεστώς; 

ΕΝΑ SITE "ΑΠΑΓΚΙΟ" ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!

Αυτόν τον ιστότοπο τον «παλεύω» πολλά χρόνια. Πολύ πριν γνωρίσω την αλήθεια και βρω σκοπό στη ζωή μου. Φανταζόμουν τον εαυτό μου συνταξιούχο στο χωριό με μια σχετικά καλή οικονομική επιφάνεια, δεδομένης μιας σύνταξης που είχα οικοδομήσει πολλά πάνω της και ήθελα να έχω κάτι για να περνάω την ώρα μου.

Σήμερα όλα έχουν αλλάξει γύρω μου, όλα εκτός από το Site αυτό. Δηλαδή, άλλαξε κι αυτό λιγάκι προσανατολισμό… Αντί να περνάει την ώρα τους με κούφια δημοσιογραφικά θέματα που δεν έχουν προσφέρουν και πολλά πράγματα στους ανθρώπους, προσφέρει ελπίδα για ένα βέβαιο, καλύτερο αύριο.

Αυτήν την αληθινή ελπίδα προσπαθεί να βάλει στις καρδιές των αναγνωστών του και να τους ενθαρρύνει να πιστέψουν ότι όλες αυτές οι δυσκολίες κάθε μορφής που ζούμε είναι παροδικές. Τα ωραία είναι μπροστά μας. Και μπορούμε να τα ζήσουμε, φτάνει να το θέλουμε πραγματικά.

Αρκεί να μη στηριζόμαστε στην αξιοπιστία των ανθρώπων που σήμερα είναι κι αύριο όχι… Αλλά στον Λόγο Εκείνου που είναι απόλυτα αξιόπιστος και να ακολουθούμε στη ζωή μας τις φωτεινές προειδοποιητικές  πινακίδες που έχει βάλει στο δρόμο μας…

ΚΡΕΟΝΤΑΣ, τέλος...

Το φύλλο που βλέπετε είναι το τελευταίο της εκδοτικής προσπάθειας του εξωραϊστικού συλλόγου της Κολοκυνθούς  “Κρέοντας”. Δείτε το ΕΔΩ. Είναι το τεύχος 25 κι ΕΔΩ δείτε το προηγούμενο. Ο ΚΡΕΟΝΤΑΣ αναγκάστηκε να αναστέλλει την έκδοσή του. Σε δύσκολες εποχές δεν άντεχε άλλο τα δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη. Βέβαια κάθε φύλλο που αναστέλλει την έκδοσή του θέλει να ελπίζει και ονειρεύεται την επανέκδοση του... Μακάρι να ήταν αλήθεια, αυτό. Κι όχι μόνο προθέσεις των ανθρώπων του Συλλόγου...

Μια τηλεοπτική όαση!

studio1

Μια ευχάριστη ανακοίνωση επεφύλαξε μεταξύ άλλων το κυβερνών σώμα στην ετήσια συνάθροιση του, το 2014. Αφορούσε τη δημιουργία τηλεοπτικού σταθμού τελευταίας τεχνολογίας που εκπέμπει μέσω internet. Από τον Μάϊο 2015 το κανάλι το έχουμε με ελληνικούς υπότιτλους, και τώρα μεταγλωττισμένο στα ελληνικά, ώστε να το παρακολουθούμε καλύτερα, όλοι εμείς που δεν γνωρίζουμε καλά αγγλικά. Από εδώ μπορείτε επίσης να δείτε παρά πολλά χρήσιμα βίντεο και φυσικά στις αρχές κάθε μήνα, το Jehovah’s Witnesses Broadcasting... Δοκιμάστε το. Θα οφεληθείτε πάρα πολύ και θα ενισχύσετε την πνευματικότητα σας... ΕΔΩ δείτε το πρόγραμμα του Οκτωβρίου 2017 που εκπέμπετε τώρα... Σίγουρα είναι πολύ ενδιαφέρον!

Διαθέσιμος για δουλειά

Από το Γενάρη του 2012 που σταμάτησα την εργασία μου στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, δηλώνω ότι είμαι διαθέσιμος για δημοσιογραφική δουλειά. Το λεω τώρα τόσο καιρό, χωρίς αποτέλεσμα, έχοντας συναίσθηση των δυσκολιών μιας κοινωνίας που βιώνει τα μνημόνια στο πετσί της... Με περισσότερα από 33 χρόνια εμπειρίας σε δημοσιογραφικά έντυπα, είμαι σε θέση να υλοποιήσω κάθε εκδοτική προσπάθεια με τον καλύτερο τρόπο. Σ' αυτό το Site θα δείτε ενδεικτικές δουλειές μου σε εφημερίδες που εκδίδω ήδη... Παρακαλώ, επικοινωνήστε μαζί μου στο τηλέφωνο 6932212755 Αγαπώ πολύ, αυτό που ξέρω να κάνω με απόλυτη ευσυνειδησία. Η εργασία είναι μια έντιμη προσπάθεια για την επιβίωση. Προσωπικά το πιστεύω αυτό... Γι' αυτό και παρά τις δυσκολίες συνεχίζω να αγωνίζομαι έντιμα, να βρω κάτι επιπλέον... 

Ο Γάμος της Ειρήνης...

Η Ειρήνη με τον Χριστόφορο παντρεύτηκαν στις 10/10/2010. Το μωρό τους ήρθε στις 28/08/13. Να τους ζήσει! Κι έτσι έγινα παππούς...

Το "φευγιό" της αδερφής μου

Η Γιωργία μας "έφυγε" για πάντα από κοντά μας το 2011. Και ο θάνατος του Γιάννη ένα ακριβώς χρόνο μετά. Λιγοστεύουμε...

Αλλαγές στο Site μου

Σημαντικές αλλαγές αισθητικής στο Site. Μεγαλώνουμε και μαθαίνουμε... Πώς σας φαίνετε η νέα μορφή του από 9/9/2013;

Developed by OnScreen - Content by Nikos Theodorakis - Powered by FRIKTORIA