Ο Ιεχωβά ο Θεός της ειρήνης και η Πηγή της. Η ειρήνη είναι καρπός του πνεύματός του

pili.trikalon1

ΕΙΡΗΝΗ

Και επί γης ειρήνη, εν ανθρώποις Ευδοκία το έψαλλαν οι Άγγελοι, σε κάποια ευκαιρία.
Που εγεννήθη ο Χριστός, τα χρόνια τα παλιά κάποιοι ποιμένες άγρυπνοι, κήρυξαν πλατιά.

Αλλά από τότε πέρασαν, 2000 χρόνια Ειρήνη δεν την είδαμε, μόνο βροντούν κανόνια.
Η προφητεία έλεγε, πως θα ‘ρθει ο καιρός να αναλάβει ο Χριστός τα πάντα, ευτυχώς!

Τώρα ναι διανύουμε, ετούτο τον καιρό που ο Ιησούς σαν Βασιλιάς θα φέρει λυτρωμό.
Όμως πριν έρθει η ώρα αυτή, να βασιλεύσει η Ειρήνη οι άνθρωποι σαν άφρονες θα ψάχνουν για γαλήνη.

Προσπάθειες γίνονται παντού, Ειρήνη υπογράφουν χαρτιά χωρίς αντίκρισμα για πέταμα υπάρχουν.
Συνδιασκέψεις γίνονται, πώς να κατορθωθεί με την των όπλων απειλή, Ειρήνη να δοθεί!

Την ζωγραφίζουν πάντοτε με ένα περιστέρι. Μ' ελιάς κλαδί στο ράμφος του, Ειρήνη να τους φέρει.
Ειρήνη σε τραγούδησαν, με χείλη πονεμένα μανάδες όπου έχασαν, βλαστάρια αγαπημένα.

Ειρήνη σε αποκάλεσαν ύψιστο αγαθό. Για να υπάρχει η χαρά, στον κόσμο τον κακό.
Δεν εννοούν πως δεν μπορούν, Ειρήνη για να φέρουν όταν οι νόμοι του Θεού δεν τους ενδιαφέρουν.

anixiatikos.kipos1
Ειρήνη μόνο έρχεται απ' τον πιστό Θεό. Όταν αυτοί αποδέχονται τον νόμο τον καλό.
Που οδηγός είν' η Γραφή, μας λέει ακριβώς τι απαιτεί από εμάς ο ύψιστος Θεός.

Θα 'ρθει στιγμή ν' αναφωνούν, ασφάλεια και Ειρήνη. Θέλουμε για να είμαστε, στην γη ευτυχισμένοι.
Όμως αυτό είναι η αρχή μιας καταστροφής, αφού ποτέ δεν πίστεψαν τα λόγια της Γραφής.

Εμείς όμως οι δούλοι του, γνωρίζουμε καλά ότι το τέλος έρχεται την πόρτα μας κτυπά.
Δεν πολεμάμε με σπαθιά με όπλα φονικά με την Γραφή στα χέρια μας, μιλάμε φιλικά.
Γνωρίστε τον Δημιουργό και γιό του τον Χριστό, τότε Ειρήνη θα 'χετε σε μέλλον κοντινό.

iliovasilema5

Η ζωή μας είναι γλυκειά, με τα πάνω της και τα κάτω της... Από εμάς εξαρτάται να της δώσουμε το πραγματικό νόημα... Ας το προσπαθούμε, καθημερινά... Μπορούμε να τα καταφέρουμε! Να είστε απόλυτα σίγουροι γι' αυτό! Και δεν υπάρχει πιο όμορφο πράγμα από την ειρήνη διάνοιας...

Κάποιοι τα έχουν καταφέρει... Γιατί όχι κι εμείς;

Δημοσιογραφικά

Μάλλον κάτι καλό τρέχει με τις συντάξεις. Αναμένουμε τις κυβερνητικές ανακοινώσεις…

avgi151118
Έτσι πανηγυρίζει σήμερα η κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, ΑΥΓΗ τη χθεσινή απόφαση του Euro Working Group που δίδει το "πράσινο" φως στην κυβέρνηση και να μην εφαρμόσει τον νόμο που την πίεσαν να ψηφίσει, για την περικοπή των συντάξεων, αλλά να δώσει και κάποια θετικά μέτρα.

kathimerini151118
Μ' αυτόν τον τρόπο παρουσιάζει σήμερα η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, το θέμα... Ώστε στον Τσίπρα έδωσαν οι Ευρωπαίου τις συντάξεις, όχι στους ανθρώπους που θα ήταν τόσο άδικο να δουν άλλη μια περικοπή να μειώνει το ήδη ισχνό εισόδημα τους... Ο Τύπος βιώνει τη δική του, κρίση αξιών...

iefimerida141118
Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε τέτοια δημοσιεύματα... Στα χρόνια που κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, κάθε χρόνο τέτοια εποχή παρουσιάζονται, κατά ένα μαγικό τρόπο πλεονάσματα στον προϋπολογισμό, που με κάποιο τρόπο τα επιστρέφουν αναλογικά στους οικονομικά αδύναμους. Ενδεικτικό το πρωτοσέλιδο της ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ.

evroekonomia131118
Η εβδομαδιαία οικονομική εφημερίδα ΕΥΡΩ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, θέτει το θέμα στις σωστές του βάσεις. Ότι κι αν θέλει να πει η ελληνική κυβέρνηση δεν θα έχει καμιά αξία αν το Eurogroup δεν δώσει τη θετική συγκατάθεση του. Τόσο ελεύθερη ως χώρα είμαστε! Το γεγονός από μόνο του σου προκαλεί θλίψη, αλλά αυτή δυστυχώς είναι η αλήθεια.

efimeridesΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ 17/11/2018

Τελικά, φαίνεται ότι το ρίσκο της κυβέρνησης να ψηφίσει ένα σκληρό για τους συνταξιούχους νομοθέτημα που της επέβαλαν οι «φίλοι μας», εταίροι μας – δανειστές μας και να μην τον εφαρμόσει, της βγαίνει. Η ειδησεογραφία συνηγορεί σ’ αυτό. Αρκεί να προσέξει κανείς τις… λεπτομέρειες.

Διαβάζουμε: Μια ανάσα πριν από την τελική συμφωνία για την μη περικοπή των συντάξεων το 2019 και την εφαρμογή θετικών μέτρων, βρίσκονται Αθήνα και Βρυξέλλες, σύμφωνα τουλάχιστον με κυβερνητικό αξιωματούχο που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, επιμένοντας ότι το «deal» για τις συντάξεις έκλεισε, ενώ άκρως ευνοϊκή για την Ελλάδα, είναι η υπό διαμόρφωση συμφωνία για τα θετικά μέτρα.

«Deal», στη γλώσσα της αγοράς μπορεί να σημαίνει και… παιχνίδι «σου δίνω, μου δίνεις». Τι και πώς, μην περιμένετε να τα μάθουμε όλα… Ως συνήθως θα μάθουμε μόνο εκείνα που αυτοί που συμμετέχουν, θα θέλουν να μας δώσουν.

Σύμφωνα με τον ίδιο κυβερνητικό αξιωματούχο μάλιστα, το πακέτο των θετικών μέτρων θα προσεγγίσει το 1 δισ.ευρώ (για την ακρίβεια υπολογίζεται στα 965 εκατ. ευρώ). Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι θα ξεπερνά τις αρχικές προσδοκίες, όπως αυτές είχαν αποτυπωθεί στο προσχέδιο του προϋπολογισμού και έκαναν λόγο για 765 εκατομμύρια ευρώ.

Φυσικά την εξειδίκευση του, πώς θα γίνει αυτό, θα τη μάθουμε όταν υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις για το θέμα. Μέχρι τότε, οι πληροφορίες που περιέχονται σ’ αυτό το άρθρο, έχουν να κάνουν με εσκεμμένες διαρροές, προς φιλικά ή μη ΜΜΕ, με σκοπό να διαμορφώσουν ένα καλύτερο κλίμα για την κυβέρνηση.

Όπως σημειώνουν έγκυροι οικονομικοί αναλυτές, η σφραγίδα ολοκλήρωσης της συμφωνίας ανάμεσα σε Αθήνα και Θεσμούς, αναμένεται να μπει στο έκτακτο Eurogroup της 19ης Νοεμβρίου. Έχει προηγηθεί, στις 15 Νοεμβρίου, η συνεδρίαση του EuroWorking Group, όπου οριστικοποιήθηκαν οι τεχνικές λεπτομέρειες του «deal» για τις συντάξεις, αλλά και το πακέτο θετικών μέτρων.

Ωστόσο είμαστε σε θέση, βάσει του προσχεδίου του προϋπολογισμού 2019 που απέστειλε το υπουργείο Οικονομικών στην Κομισιόν, σε ότι αφορά το πακέτο θετικών μέτρων, να γνωρίζουμε ότι περιλαμβάνονται και τα εξής:

-Η μείωση του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων. Το μέτρο συνίσταται στη σταδιακή μείωση του συντελεστή φορολόγησης από 29% σε 25% σε ορίζοντα τετραετίας (μια μονάδα ανά έτος) και θα έχει δημοσιονομική επίπτωση από το 2020 και μετά.

-Η επιδότηση στις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης των νέων εργαζομένων. Το μέτρο θα καλύπτει τους νέους έως 24 ετών και αποτελείται από την επιδότηση κατά 100% των εισφορών των εργαζομένων και την κατά 50% επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών.

-Η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 10%, μεσοσταθμικά.

-Η εισαγωγή ενός νέου προγράμματος επιδότησης ενοικίου και στέγης με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

-Οι μειώσεις των ασφαλιστικών εισφορών ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών κατά 1/3 και η εφαρμογή της ελάχιστης εισοδηματικής βάσης, για την επικουρική ασφάλιση και την εφάπαξ παροχή.episimansis

-Η μείωση του φορολογικού συντελεστή των μερισμάτων. Το μέτρο αφορά στη μείωση του φορολογικού συντελεστή επί των διανεμόμενων κερδών κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες και θα έχει δημοσιονομική επίπτωση από το 2020 και μετά.

-Το πρόγραμμα βοήθειας στο σπίτι. Μετατρέπεται το τρέχον εργασιακό καθεστώς 3.000 εργαζομένων ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου.

-Η ενίσχυση των σχολικών μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

Τι δείχνουν λοιπόν όλα αυτά; Ότι κάτι κινείται θετικά ως προς τα σχέδια της κυβέρνησης. Και αν και δεν είναι δουλειά μας να παίρνουμε θέση σε τέτοια ζητήματα, μακάρι να συμβεί έτσι, ώστε να πάρουν μια μικρή ανάσα εκείνοι που πλήρωσαν ακόμα και με τη ζωή τους, όλα αυτά τα χρόνια της σκληρής λιτότητας και των μνημονίων… Θα περιμένουμε τις εξελίξεις να το δείξουν…

  • Το κείμενο αυτό θα δημοσιευτεί το Σάββατο 17/11/2018 στην εβδομαδιαία κρητική εφημερίδα ΡΕΘΕΜΝΟΣ και στη στήλη μου «Επισημάνσεις».
  • Ο πρώτος κάβος πέρασε. Δείτε ΕΔΩ. Τώρα πάμε για τον επόμενο...

Εκκλησιαστική περιουσία και μισθοί κληρικών. Θέλουν άραγε και οι δύο αυτές τις αλλαγές;

iefimerida071118
Μ' αυτόν τον τρόπο παρουσίασε την επομένη της κοινής ανακοίνωσης Τσίπρα - Ιερώνυμου η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, ως να είχε κιόλας γίνει κάτι. Αν ήταν έτσι, τότε ίσως μπορούσε να δικαιολογηθεί ο τίτλος. Όχι όμως τώρα. Τώρα, απλά κουβέντα να γίνεται...

 dimokratia071118
Και ξαφνικά, ο Κύριος απέκτησε την... Αριστερά του. Στην ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ κάνουν λογοπαίγνια ρίχνοντας ευθείες βολές στο Ιερώνυμο. Γιατί; Επειδή απλά κουβέντιασε και ανακοίνωσαν κάποιες σκέψεις δημόσια. Ειλικρινά δεν του το είχα του Ιερώνυμου. Αυτός ξεπέρασε και τον Τσίπρα στην... αριστεροσύνη...

kathimerini071118
Ο απόλυτος συντονισμός στους τίτλους ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ μας κάνει να διερωτόμαστε για τη δημοσιογραφική φτώχεια. Ποιο άραγε είναι το κέντρο που συντονίζει τέτοιες γελείες αντιδράσεις; Λίγη σοβαρότητα απέναντι στους αναγνώστες τους δεν θα έβλαπτε.

eleftheriora081118
Η αθλιότητα όμως της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΩΡΑΣ με τον τρόπο που προβάλει την είδηση δεν υπάρχει! Φυσικά σ' αυτό είχε σύμμαχο τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης κ. Τζανακόπουλο που σε μια προσπάθεια να φανεί αρεστός στους ψηφοφόρους τους, είπε ότι θα καλυφθούν οι θέσει με νέες προσλήψεις...

efimeridesΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ 10/11/2018

Έχουμε να δούμε πολλά σ’ αυτό το έργο, που έχουμε μπροστά μας. Το διαχωρισμό δηλαδή κράτους - εκκλησίας. Κατ’ άλλους και μάλιστα μητροπολίτες, «η Ορθοδοξία πουλήθηκε με δικαιολογία και επικάλυμμα την θρησκευτική ουδετερότητα!» Αυτό είναι ένα σύντομο σχόλιο ανθρώπων που είχαν μάθει αλλιώς, όλα αυτά τα χρόνια που η θρησκεία πήγαινε αγκαλιά με το κράτος.

Δείτε το σκεπτικό τους: Η εκκλησιαστική περιουσία, όση έχει απομείνει, χάνεται κι' αυτή! Το αδηφάγο ελληνικό κράτος, με πρόσχημα την από κοινού αξιοποίηση και εκμετάλλευσή της, εντελώς ανέξοδα οικειοποιείται και κατατρώγει το 50% αυτής. Εκτός αυτού υπάρχει ο κίνδυνος, ώστε η ακίνητη περιουσία της Εκκλησίας να ευρεθεί και αυτή στα πλοκάμια του λεγομένου Υπερταμείου, όπου σήμερα έχουν ενταχθεί ακόμη και ιεροί Ναοί - Μνημεία!

Ο εφημεριακός κλήρος «εξωπετάγεται» και ποδοπατείται! Ο Έλληνας παπάς, ο οποίος όχι μόνον εργάζεται εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο, αφού οποιαδήποτε ώρα ο χριστιανός μπορεί να τον καλέσει (!).

Καθώς, λοιπόν, ο έλληνας ορθόδοξος παπάς φέρει στους ώμους του μια ανεκτίμητη προσφορά στο Ελληνικό Γένος και Έθνος, ο ιερός ορθόδοξος κλήρος της Ελλάδας πετάγεται στα σκουπίδια! Το ελληνικό κράτος θα ξεγράψει τον ιερέα από τους καταλόγους των μισθοδοτούμενων από τον κρατικό κορβανά!

Έτσι, ενώ ο Πρωθυπουργός προεκλογικά υποσχόταν, ότι θα σχίσει τα Μνημόνια, τελικά όλως αυθαίρετα, σήμερα ξεσχίζει και ποδοπατάει τη συμφωνία με την διοικούσα εκκλησία περί μισθοδοσίας του εφημεριακού κλήρου, μια συμφωνία, που υπεγράφη πολλές δεκαετίες πριν, ως αντάλλαγμα της μεγάλης σε έκταση και αξία εκκλησιαστικής και μοναστηριακής περιουσίας, την οποία έλαβε από τη μητέρα εκκλησία. (!)

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδος προέβη και σε μια ακόμη απάτη! Είπε, ότι όσοι εφημέριοι υπηρετούν σήμερα θα παύσουν να θεωρούνται ως Δημόσιοι Υπάλληλοι! Θα μεταφερθούν σε ένα ειδικό ταμείο, που θα συσταθεί από τον εκκλησιαστικό οργανισμό. Αλλά νέες εφημεριακές θέσεις δεν θα προστεθούν. (!)

Οι θέσεις των σήμερα μισθοδοτούμενων εφημερίων έχουν μειωθεί πολύ, επειδή σήμερα ένας μεγάλος αριθμός από τις θεσμοθετημένες οργανικές εφημεριακές θέσεις είναι κενές. (!) episimansis

Επομένως ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας, παραβιάζει, καταπατεί και καταργεί τις υφιστάμενες συμφωνίες, μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας, όσον αφορά τη μισθοδοσία του κλήρου και άρα, τις υποσχέσεις της Πολιτείας προς την Εκκλησία για την προστασία και την μισθοδοσία του ιερού εφημεριακού κλήρου. Ποιός μας εγγυάται, ότι αύριο, κάποιο άλλο κυβερνητικό σχήμα, δεν θα αρνηθεί την χρηματοδότηση αυτού του ειδικού ταμείου της εκκλησίας; (!)

Οι παραπάνω δηλώσεις έγιναν, όχι από κάποιον πολιτικό, αλλά από τον μητροπολίτη Καλαβρίτων κ. Αμβρόσιο. Και είναι, μόνο ένα μέρος τους. Φροντίσαμε να αφαιρέσουμε εκείνα τα σημεία που θα σκανδάλιζαν, ακόμα και τους πιστούς του.

Ακούγοντας αυτά τα πράγματα και βλέποντας την αντίδραση του κλήρου ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε δηλώσεις του, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδο, διευκρίνισε: «Έχουμε μια ανακοίνωση ότι έχουμε πρόθεση και καλή διάθεση να βρούμε λύση με την Πολιτεία σε προβλήματα που χρονίζουν έναν αιώνα. Όλοι τα συναντάμε μπροστά μας κάθε μέρα». Η στροφή, ευδιάκριτη, φαντάζομαι…

Και πρόσθεσε: Από εδώ και πέρα έχουμε να κάνουμε έναν μεγάλο αγώνα. Να πούμε στους ιερείς μας, γιατί αυτοί είναι που κυρίως ανησυχούν ότι ό,τι είναι να γίνει θα το κάνουμε μαζί, με όλους τους ιερείς, θα βρούμε τρόπο, δεν θα κάνουμε ότι θέλει ο Αρχιεπίσκοπος, ούτε ό,τι θέλει η Σύνοδος, αλλά ό,τι θέλει και εγκρίνει η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας που θα συνέλθει και ό,τι θέλει η Πολιτεία που έδειξε την καλή της διάθεση.

Επειδή βλέπω την αγωνία των ιερέων, επαναλαμβάνω πως ό,τι θα κάνουμε, θα είναι μέσα οι ιερείς και αν δεν να υπογράψουν και συγκατατεθούν με την έννοια του γενικότερου συμφέροντος, όχι μόνο των ιερέων, αλλά του λαού μας, δεν θα γίνει απολύτως τίποτα.

Είμαστε στην αρχή ενός έργου που, αναμφίβολα θα έχει πολλά επεισόδια. Ετοιμαστείτε να τα απολαύσουμε. Κάτι είναι κι αυτό, ανάμεσα στις τεράστιες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε.
  • Το κομμάτι αυτό θα δημοσιευτεί, αύριο, Σάββατο 10/11/2018 στην εβδομαδιαία κρητική εφημερίδα ΡΕΘΕΜΝΟΣ και στη στήλη μου «Επισημάνσεις».
  • Ας διαβάσουμε και αυτό ΕΔΩ το άρθρο. Είναι μια χαρτογράφηση της ψυχολογίας του ΣΥΡΙΖΑ…
  • Και η θέση του Φαναρίου. Δείτε ΕΔΩ. Δυσφορία, το λένε τώρα...
  • Δείτε κι αυτό ΕΔΩ το άρθρο για πιο σφαιρική ενημέρωση…

Εθνικισμός, ξανά! Γιατί και πώς κάποιοι δεν αφήνουν να σβήσει η καταστροφική φωτιά;

iefimerida291018
Έτσι παρουσιάστηκε την επομένη, 29 Οκτωβρίου το επεισόδιο που κατέληξε στο θάνατο του Έλληνα ομογενή στην Αλβανία, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, από την ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΤΩΝ. Ήταν βλέπεις Δευτέρα και στα περίπτερα κυκλοφορούσαν μόνο οι απογευματινές εφημερίδες.

starpress291018
Την ίδια ημέρα άλλο ένα έντυπο που δεν το λες και ιδιαίτερα σοβαρό αν ανατρέξεις στη καθημερινή θεματολογία του, η STAR PRESS, κάτι σαν... ESPRESSO. Προσέξτε τα σημεία που τονίζει. Πού το σκότωσαν; Λέει ψέματα για το Αργυρόκαστρο και δεν αναφέρει ολοκληρωμένη την είδηση.

nea301018
Την επομένη παίρνουν τη σκυτάλη ΤΑ ΝΕΑ, που στην περίοδο Μαρινάκη είναι ότι χειρότερο έχουμε δει στη δημοσιογραφία. Η είδηση λέει ξεκάθαρα ότι το περιστατικό συνέβη στο χωριό Βουλιαράτες της Αλβανίας. Αλλά βλέπεις το Αργυρόκαστρο παραπέμπει σε εθνικιστικές μνήμες.

dimokratia301018
stoxos011118Από κοντά και η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, την ίδια ημέρα. Το παλεύουν οι άνθρωποι, αλλά δεν τους βγαίνει... Υπάρχουν και χειρότερα, πάντα υπάρχουν... Δείτε την εβδομαδιαία εθνικιστική (πατριωτική) εφημερίδα ΣΤΟΧΟΣ, που τον ανέδειξε κιόλας "ήρωα". Και για στηρίξει το θέμα χρησιμοποιεί μια... προφητεία του Παϊσιου... Όλα τα κακά, μαζί...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ 03/11/2018

Την είδηση τη γνωρίζουμε όλοι, αλλά ο καθένας ανάλογα με το μέσο ενημέρωσης που επέλεξε να τη μάθει. Ανήμερα της φετινής 28ης Οκτωβρίου, η αστυνομία της Αλβανίας σκότωσε έναν Έλληνα, επειδή ύψωσε την ελληνική σημαία και στη συνέχεια άρχισε να πυροβολεί με το καλάσνικοφ του.

Οι ερμηνείες πολλές. Και φυσικά, όσοι ήθελαν να κάνουν πολιτική εκμετάλλευση του ζητήματος, το έκαναν και συνεχίζουν να το κάνουν. Αν έβλεπε κανείς πιο ψύχραιμα τα πράγματα, ίσως και να κατέληγε σε διαφορετικά συμπεράσματα. Ας προσπαθήσουμε να το κάνουμε σ’ αυτό το κομμάτι, επειδή το θέμα γίνεται όλο και πιο σοβαρό.

Διαβάζουμε, ας πούμε, ότι στο υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας εκλήθη εκ νέου την περασμένη Τετάρτη η Ελληνίδα πρέσβειρα στα Τίρανα, Ελένη Σουράνη σε συνέχεια της υπόθεσης του θανάτου του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Σύμφωνα με ελληνικά ΜΜΕ, στην Ελληνίδα πρέσβειρα έγινε δεύτερο διάβημα διαμαρτυρίας σχετικά με τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα, δηλαδή «το κάψιμο αλβανικής σημαίας, ειδοποίηση για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στην αλβανική πρεσβεία, εμπρηστικές επιθέσεις σε αλβανικές επιχειρήσεις, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας μπροστά από την πρεσβεία και το προξενείο της Αλβανίας».

Τα Τίρανα φέρονται να κάλεσαν την Αθήνα, μέσω της πρέσβειρας, «να καταδικάσει και να τηρήσει σαφείς αποστάσεις από αυτές τις σοβαρές πράξεις που επηρεάζουν το κλίμα φιλικών σχέσεων μεταξύ των δύο γειτόνων».

Διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι η πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα «απάντησε με έντονο και ενδεδειγμένο τρόπο, τονίζοντας ότι η Ελλάδα είναι ένα απολύτως ασφαλές κράτος».

Υπενθυμίζεται ότι η Ελένη Σουράνη, εκλήθη και την προηγούμενη μέρα στο αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών για να της ανακοινωθεί η «ξεκάθαρη θέση των αλβανικών αρχών, όσον αφορά το θέμα του θανάτου του Κωνσταντίνου Κατσίφα», μετά την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας για διερεύνηση των ακριβών συνθηκών θανάτου του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Αλλά ποιος ήταν αυτός ο νεαρός, νέος «ήρωας», για κάποιους… Σεσημασμένος για ναρκωτικά ήταν, σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, ο 35χρονος ομογενής, που έχασε την ζωή του σε ένοπλη συμπλοκή με Αλβανούς αστυνομικούς, στο χωριό Βουλιαράτες της Αλβανίας.episimansis

Ο εθνικισμός όμως, δεν ξέρει τίποτα γι’ αυτά. Οι άνθρωποι ρίχνουν συνεχώς νερό στο μύλο του… Δείτε, ας πούξε, τη μαρτυρία του γαμπρού του, Βαγγέλη Σακελλαράκη, για το πώς έπεσε νεκρός ο 35χρονος ομογενής

Προσέξτε «συστολή» και «σοβαρότητα» στις δηλώσεις του: «Ένας περήφανος και ευτυχισμένος νεκρός με μία φυσιογνωμία – μία νεκρική μάσκα – την οποία δε μπορώ να τη περιγράψω, ήταν κάτι ασύλληπτο» Και συμπληρώνει: «Είδα ένα πρόσωπο με τέτοια νηφαλιότητα και υπερηφάνεια στο νεκροτομείο. Θα πείτε κι εσείς αν τον δείτε ότι δεν γίνεται! Δεν έχω δει τέτοιο νεκρό. Είχε αποφασίσει να πεθάνει αυτή την ώρα και αυτή την άγια μέρα».

Ο ίδιος άνθρωπος είπε ακόμα, ότι είδε την σορό του, μόνο για πέντε λεπτά ο Έλληνας ιατροδικαστής. «Δεν μας επετράπη κάτι περισσότερο. Κυνηγούσαν έναν άνθρωπο οι ειδικές δυνάμεις. Σίγουρα δεν πυροβόλησε, αλλά ακόμα και αν το δεχτούμε τα πυρά ήταν άσφαιρα. Αναρωτιέμαι, δεν ακολουθήθηκαν κάποια πρωτόκολλα; Ζητήσαμε από τον δικηγόρο μας να ρωτήσει. Θα μπορούσε να είναι ζωντανός. Έναν άνθρωπο με πάνω από 300 ενόπλους τον αφήνεις και πεινάει και διψάει, δεν τον σκοτώνεις. Αυτός ο άνθρωπος θα μπορούσε να περάσει τα σύνορα πολύ εύκολα. Γιατί ενώ βρέθηκε τόσο ψηλά και συνομιλούσε με έναν βοσκό, του ζήτησε λίγο νερό και έμεινε εκεί για περίπου μια ώρα με τρία τέταρτα. Αυτός όμως αποφάσισε να γυρίσει πίσω». Ο κ. Σακελλαράκης είπε ακόμα ότι «έφυγε με τα χέρια ανοικτά προς τον ουρανό. Ήταν αποφασισμένος να πεθάνει».

Τι προσφέρουν τέτοια πράγματα να προβάλλονται από τα ελληνικά ΜΜΕ, πέρα από την τόνωση του εθνικισμού; Και τι μπορεί να προσφέρει πέρα από περισσότερο φανατισμό και εκδήλωση εχθρότητας ανάμεσα στους δυο λαούς;

  • Το κομμάτι αυτό θα δημοσιευτεί αύριο Σάββατο 3 Νοεμβρίου στην εβδομαδιαία κρητική εφημερίδα ΡΕΘΕΜΝΟΣ και στη στήλη μου «Επισημάνσεις».

Το Εισόδημα Αλληλεγγύης που κόβεται και πώς να "έχετε" μια υποχρέωση της Πολιτείας

epidoma.alilegiis
Πόσο άδικος μπορεί να είναι ο κόσμος που ζούμε; Άλλους συνανθρώπους μας, τους διέλυσε η κρίση, τους οδήγησε βίαια στη φτωχοποίηση και τώρα περιμένουν το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης για να ζήσουν. Κι αυτό, αν δεν κάνουν κάποιες ενέργειες, κινδυνεύουν να το χάσουν.

ethnos241018
Κι άλλοι προκλητικά, χρόνια τώρα, λυμαίνονται το δημόσιο χρήμα, καταχρώμενοι τη θέση ευθύνης του υπουργού που κατείχαν για κάποιο χρονικό διάστημα. Χρόνια τώρα ο κ. Παπαντωνίου και η σύζυγός του πηγαινοέρχονταν στα ανακριτικά γραφεία. Αυτή τη φορά μάλλον ήταν η τελευταία.

iefimerida251018
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ παρουσίασε το θέμα κάπως έτσι... Πολύ προωθημένο την ώρα που άλλες "μεγάλες" εφημερίδες "αγνόησαν" προκλητικά την είδηση της προφυλάκισης του ζεύγους στον Κορυδαλλό. Ή για ξεκάρφωμα έβαλαν ένα μονοστηλάκι. Από αυτόν τον Τύπο καλούμαστε να ενημερωθούμε.

efimeridesΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ 27/10/2018

Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης καλύπτει τις ανάγκες ή κάποιες ανάγκες συνανθρώπων που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από τις πολιτικές της λιτότητας και των μνημονίων. Αυτούς στόχευσαν τα μέτρα, αυτούς φτωχοποίησαν άμεσα, εκείνοι είναι που κινδυνεύουν από την αστάθεια αυτού του συστήματος πραγμάτων.

Θα μου πεις, είναι δυνατόν σε μια χώρα που θέλει να λέγεται αξιοπρεπής, να υπάρχουν άνθρωποι που ζουν από τέτοιου είδους επιδόματα; Δυστυχώς η πραγματικότητα είναι ότι υπάρχουν και μάλιστα πολλοί, ανάμεσα μας. Μόνο που έχουν την αξιοπρέπεια να μην μιλούν για τον εαυτό τους και να τραβούν το κάρο των βασάνων τους, μόνοι τους, αδιαμαρτύρητα και χωρίς μιζέρια.

Σ' αυτούς τους ανθρώπους που αξίζει να τους βγάζουμε το καπέλο και είμαστε αλληλέγγυοι στα όσα πρωτόγνωρα περνάνε, είναι αφιερωμένο αυτό το κομμάτι. Με χαμηλούς τόνους, ταπεινά και κόντρα στις εθνικιστικές εξάρσεις των ημερών, αλλά και σε εντυπωσιακές δηλώσεις τύπου προφύλακισης για τον Γιάννο Παπαντωνίου, κατηγορούθμενο για μίζες από τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Η είδηση λοιπόν που εντοπίσαμε λέει: Από την 1η Νοεμβρίου θα εφαρμόζεται το μέτρο της διακοπής του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης για όσους δικαιούχους των νοικοκυριών που το λαμβάνουν δεν έχουν εγγραφεί στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

Η επαναχορήγηση του επιδόματος θα γίνεται και πάλι μόνο με την προϋπόθεση ότι όλα τα ενήλικα - άνεργα μέλη ενός νοικοκυριού θα έχουν εγγραφεί στον ΟΑΕΔ.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν μόνο λίγες μέρες στη διάθεσή τους, δηλαδή μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, για να προσέλθουν στις αρμόδιες υπηρεσίας του ΟΑΕΔ και να εγγραφούν στα μητρώα ανέργων.

Συγκεκριμένα, σε νέες αιτήσεις ΚΕΑ που εγκρίνονται ή τροποποιούνται, εάν είχε δηλωθεί η ένδειξη στο εργασιακό status ως «Άνεργος/η», τότε θα ισχύουν αυτές οι τρεις περιπτώσεις:

Εάν μέσα στο χρονικό περιθώριο ο δικαιούχος ή ο υποψήφιος δικαιούχος ΚΕΑ (και τα άνεργα μέλη του νοικοκυριού) κατέχουν κάρτα ανεργίας, τότε δεν χρειάζεται καμία ενέργεια από τον δικαιούχο προκειμένου να επισκεφθούν τα Κέντρα Κοινότητας, διότι αυτόματα ο ΟΑΕΔ θα ενημερώσει το σύστημα του ΚΕΑ.episimansis

Εάν δεν κατέχει ο δικαιούχος ή ο υποψήφιος δικαιούχος ΚΕΑ (και τα άνεργα μέλη του νοικοκυριού) την κάρτα ανεργίας, τότε η αίτηση ανακαλείται αυτομάτως (διακόπτεται αυτομάτως το επίδομα ΚΕΑ). Τότε σε αυτήν την περίπτωση το νοικοκυριό έχει δικαίωμα επανυποβολής αίτησης από τον επόμενο μήνα από αυτόν κατά τον οποίο εκπληρώθηκε η υποχρέωση από το σύνολο (όλων) των υπόχρεων για εγγραφή όσων μετέχουν στην αίτηση.

Εάν ο δικαιούχος ή ο υποψήφιος δικαιούχος ΚΕΑ (και τα άνεργα μέλη του νοικοκυριού) ενώ δηλώνουν άνεργοι στην αίτηση για το ΚΕΑ, αλλά δεν είναι δυνατή η εγγραφή τους λόγω των προϋποθέσεων που θέτει ο ΟΑΕΔ, τότε θα πρέπει να επισκεφθούν τα ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ προκειμένου να τους δοθεί βεβαίωση η οποία θα αναγράφει το λόγο απόρριψης εγγραφής στο μητρώο ανέργων. Την βεβαίωση αυτή θα πρέπει απαραιτήτως να προσκομιστεί από τον δικαιούχο στο γραφείο ΚΕΑ του Δήμου.

Ενθαρρυντικά είναι όλα αυτά. Φυσικά και οι άνθρωποι αυτοί από τη μεριά τους πρέπει να κάνουν το μέρος τους. Να ενημερώνονται για όλα όσα τους αφορούν, ώστε να είναι σε θέση να κάνουν χρήση των όποιων προνομίων τους παρέχει η Πολιτεία.

Εδώ μας έφτασαν οι πολιτικοί με τις πολιτικές τους ίσως και να μην έχουμε άλλη επιλογή και αν και διαφωνούμε με τη επιδοματική λογική ωστόσο ξέρουμε ότι κάποιους συνανθρώπους μας, ευάλωτους και χτυπημένους από τα όσα έχουμε ζήσει στο πετσί μας όλα αυτά τα τελευταία εννιά χρόνια, τους καλύπτει…

Μακάρι να βρίσκονταν ο τρόπος, να ερχόταν η ανάπτυξη, να άνοιγαν οι δουλειές και να μπορούσαν με αξιοπρέπεια, όπως πριν από την κρίση που ήταν στην παραγωγή να αντιμετωπίσουν την όποια κατάσταση. Θα περιμένουμε να το δούμε, αν και αποτελούν υποσχέσεις πολιτικών που καθόλου δεν εμπιστευόμαστε το λόγο τους. Και θα συνεχίσουμε να ελπίζουμε σε Εκείνον που δεν μπορεί να πει ψέματα και που υπόσχεται καλύτερες μέρες μιας πραγματικής ζωής.

  • Το κομμάτι αυτό θα δημοσιευτεί αύριο Σάββατο 27/10/2018 στην εβδομαδιαία κρητική εφημερίδα ΡΕΘΕΜΝΟΣ και στη στήλη μου «Επισημάνσεις».

Η παραίτηση Κοτζιά, μείζον θέμα για την αντιπολίτευση. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό για μας;

eleftherostypos181018
Οι αθηναϊκές εφημερίδες της 18/10/2018 παρουσίασαν έτσι την παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών κ. Κοτζιά. Εδώ ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ, με εμφανή την αντιπολιτευτική του διάθεση, τοποθετεί τον πρωθυπουργό σε δυσχερή θέση... Έτσι είναι άμα κάνεις στρατευμένη δημοσιογραφία.

iefimerida181018
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ έχοντας ανοίξει μέτωπο με τον κ. Καμμένο υπονοεί φανερά ότι εκείνον έπρεπε να διώξει από την κυβέρνηση ο κ. Τσίπρα και όχι τον κ. Κοτζιά, το οποίο θεωρεί επιτυχημένο στο πόστο του. Φυσικά είναι καθαρό πια πως δεν υπάρχουν αντικειμενικές εφημερίδες.

avgi181018
Η ΑΥΓΗ, κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει μια άλλη τακτική εκτιμώντας ότι όλη η διαφωνία προέκυψε για την ονοματοδοσία των Σκοπίων. Το κομμάτι που θα διαβάσετε πιο κάτω λέει ευθαρσώς πως δεν πρόκειται μόνο γι' αυτό. Το πρόβλημα ήταν μεγαλύτερο.

topontiki181018
Και η εβδομαδιαία, σατιρική εφημερίδα ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ μιλά για πόλεμο στον βάλτο, υπονοώντας ότι στο παρασκήνιο ανάμεσα στους δυο υπουργούς υπήρξε πολύ λάσπη. Και εκτιμά ότι η ανάληψη του υπουργείου Εξωτερικών από τον ίδιο τον πρωθυπουργό εμπεριέχει μεγάλο ρίσκο.

efimeridesΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ 20/10/2018

Η είδηση είναι σε όλους γνωστή: Την παραίτησή του υπέβαλε το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης 17/10/2018 ο υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Κοτζιάς στον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα. Τα καθήκοντα του υπουργού Εξωτερικών ανέλαβε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, δείχνοντας έτσι πόσο σοβαρό ρόλο παίζει αυτό το- υπουργείο στην κυβέρνηση του.

Και αμέσως πήραν φωτιά τα κοινωνικά δίκτυα… Ο μέχρι χθες υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Κοτζιάς εμφανίζονταν ιδιαίτερα δυσαρεστημένος για τα όσα έγιναν στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο και τον καβγά του με τον υπουργό Άμυνας, καθώς θεώρησε ότι ο Αλέξης Τσίπρας, τήρησε ίσες αποστάσεις από τον ίδιο και τον Πάνο Καμμένο.

Πάντα κατά τις ίδιες πληροφορίες ο Νίκος Κοτζιάς αισθάνθηκε ότι δεν καλύφθηκε από τον πρωθυπουργό στο υπουργικό συμβούλιο της Τρίτης και την αντιπαράθεση του με τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο, ενώ συυνομιλητές του τελευταίου έκαναν λόγο για ετεροβαρή στάση του πρωθυπουργού και μάλιστα αναφορικά με τη συμφωνία για τα Σκόπια που την έχει υιοθετήσει και αναδείξει σε κεντρικό πυλώνα της εξωτερικής του πολιτικής.

Σύμφωνα με το παρασκήνιο που κυκλοφόρησε ευρύτατα, ο Πάνος Καμμένος κατηγόρησε τον Νίκο Κοτζιά για κακοδιαχείριση των απόρρητων κονδυλίων του υπουργείου Εξωτερικών. Ο κ. Κοτζιάς υποστήριξε ότι είναι αυτός που κατέθεσε την τροπολογία για τον έλεγχο των «μυστικών» κονδυλίων του ΥΠΕΞ και ότι δεν μπορεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας να υπαινίσσεται «κακοδιαχείριση».

Ο Νίκος Κοτζιάς κατηγόρησε τον κ. Καμμένο ότι υιοθετεί πολιτική που βλάπτει την κυβέρνηση και τη χώρα προκειμένου να εξυπηρετήσει δικές του πολιτικές και προσωπικές επιδιώξεις.

«Ο Πρωθυπουργός και σειρά υπουργών έκαναν στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο τις επιλογές τους και κατόπιν εγώ τις δικές μου» έγραψε ο Νίκος Κοτζιάς στο twitter, λίγο μετά την ανακοίνωση της παραίτησής του. «Είναι καλό να θυμούνται, όμως, τον στίχο: βαθιά να με θάψουν θέλησαν, ξέχασαν ότι είμαι σπόρος» συνέχισε. Ο πρόεδρος της Αμερικής κ. Τραμπ άνοιξε δρόμους στην επικοινωνία. Ποια ειδησεογραφικά πρακτορεία, τα κοινωνικά δίκτυα είναι αυτά που παίζουν τον πρώτο ρόλο.episimansis

«Το ΥΠΕΞ είναι το μοναδικό υπουργείο που "περνάει" τα "μυστικά κονδύλιά" του από τη Βουλή. Αυτό έγινε με νόμο του 2017. Από τότε τοποθέτηση του υπουργού Εξωτερικών, κ. Νίκου Κοτζιά, στη Βουλή για το θέμα: «Τροποποίηση του Κώδικα του Οργανισμού του ΥΠ.ΕΞ και λοιπές διατάξεις.» είχε αναφέρει από το βήμα της Βουλής ο Νίκος Κοτζιάς, σχετικά με την τροπολογία για τα απόρρητα κονδύλια.

Ο κ. Κοτζιάς ενώ ήταν αυτός που είχε πάρει την πρωτοβουλία για τον έλεγχο των «απόρρητων» κονδυλίων, ενοχλήθηκε έντονα από τις κατηγορίες Καμμένου για κακοδιαχείριση τους και με τον πρωθυπουργό να παίρνει ίσες αποστάσεις και από τους δύο υπουργούς, με αποτέλεσμα την κυβερνητική κρίση και την παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών.

Τους έντονους διαλόγους μεταξύ του Πάνου Καμμένου και του Νίκου Κοτζιά στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο, αποκάλυψε ο βουλευτής της ΝΔ και αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης. Για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους. Και κατά τη γνώμη μας δεν έπραξε παράτυπα ο κ. Κακλαμάνης. Ότι συζητείται εκεί θα πρέπει να το γνωρίζει ο ελληνικός λαός.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα ισχυρίστηκε ο κ. Κακλαμάνης, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ANT1, η κόντρα των δύο ήταν πέρα από το Μακεδονικό, αφού όπως είπαμε ο Πάνος Καμμένος κατηγόρησε το Νίκο Κοτζιά για κακοδιαχείριση μυστικών κονδυλίων του ΥΠΕΞ.

Κάπως έτσι ξέσπασε μια υποβόσκουσα κρίση στο εσωτερικό της κυβέρνησης Τσίπρα. Προσωπικά δεν μου κάνει καθόλου εντύπωση. Όταν για να συγκροτήσεις κυβέρνηση είσαι αναγκασμένος να συνεργαστείς με ανομοιογενείς ομάδες ήταν ζήτημα χρόνου να ξεσπάσει κρίση. Το γεγονός ότι αυτό συνέβη μισό χρόνο πριν τη λήξη της τετραετίας, δείχνει ότι και πολύ άντεξαν. Ας είμαστε έτοιμοι να δούμε ακόμα χειρότερα πράγματα. Γιατί, με βεβαιότητα, θα τα δούμε.

  • Το κομμάτι αυτό θα δημοσιευτεί αύριο Σάββατο 20/10/2018 στην εβδομαδιαία κρητική εφημερίδα ΡΕΘΕΜΝΟΣ και στη στήλη μου «Επισημάνσεις».

Ζωντανή η ελπίδα της επιστροφής στο Θραψανό... Βόλτα στη λίμνη της Λιβάδας...

livades.diakopes2013

Η Λιβάδα... Η τεχνιτή λίμνη στο χωριό μου που τα καλοκαίρια περνάω πολλές ώρες εδώ... Πανέμορφη και πάντα έχει κάτι εξαιρετικό να σου δώσει... Δείτε ΕΔΩ ένα βίντεο που τραβηξα πριν τρία χρόνια από τη λίμνη. Έτσι είναι και σήμερα. Δεν έχει αλλάξει τίποτα... Η ίδια ομορφιά!

panoramiki.livada.2014

Ιδού και μια πανοραμική φωτογραφία της λίμνης, που τράβηξα το χειμώνα του 2014 όταν κατέβηκα στο χωριό, για να μαζέψω τις ελιές μου... Το 2015, τις μάζεψε η  Ειρήνη Κρουσανιωτάκη, με ένα καλό συνεργείο. Ελάτε, αν θέλετε, να σας πάω στις ελιές μου στου Μπουρμά. Δείτε ΕΔΩ. Τα τελευταία χρόνια δεν είχαν και από ότι δείχνουν τα πράγματα, ούτε και φέτος...

Αυτό είναι το χωριό μου, το όμορφο Θραψανό, που θα ήθελα να ζήσω, κάποτε...

Αυτό είναι το χωριό μου, το Θραψανό... Φωτογραφημένο στις 6 Ιουλίου 2012. Τον αγαπώ αυτόν τον τόπο. Και ονειρεύομαι να ζήσω εκεί αρκετό καιρό, όταν βγω στη σύνταξη. Ωστόσο έρχονται οι κυβερνώντες και με τους απίθανους πολιτικούς σαλτιμπαγκισμούς τους, αλλάζουν συνεχώς τα όρια συνταξιοδότησης... Έτσι αρχίζω να συνειδητοποιώ πως ίσως να μην το ζήσω και ποτέ... Δεν πειράζει. Είμαι καλά και αυτό έχει σημασία... Δείτε ΕΔΩ μερικά πράγματα για το χωριό μου...

spiti2.300118

Όταν η ζωή δεν το βάζει κάτω… Οι βουκαμβίλιες που ξεράθηκαν από την παγωνιά του Γενάρη 2017 όταν το χιόνι το έστρωσε για τα καλά στο χωριό (δες την ακριβώς από κάτω φωτογραφία, διότι είναι πολύ σπάνιο το χιόνι στο χωριό μας σε υψόμετρο 350 μ.). Θα χρειαστεί να περιμένουμε λίγο. Αλλά ο χρόνος δεν είναι πρόβλημα, όσο είμαστε όρθιοι, μπορούμε και αντέχουμε τις αντιξοότητες… Η φωτογραφία αυτή είναι τραβηγμένη στις 30/1/2018 και δείχνει ξεκάθαρα ότι η ζωή συνεχίζεται...

xionismeno.spiti090117

Φωτογραφία τραβηγμένη στις 9/1/2017 στο χιονιά που άρεσε σε όλο το Θραψανό. Το πατρικό μου σπίτι, χιονισμένο. Η απόλαυση οφθαλμών… Ευχαριστώ όσους είχαν την καλοσύνη και την προνοητικότητα να μου τη στείλουν… Κάθε εποχή στο χωριό μου είναι όμορφη. Έτσι το βλέπω εγώ, έχοντας προσωπικά βιώματα… Οι όμορφες βουκαμβίλιες της φωτογραφίας, από αυτόν τον πάγο, ξεράθηκαν, σε αντίθεση με την τριανταφυλλιά που, για άλλη μια φορά, αποδείχτηκε πολύ δυνατή και άντεξε... Αλλά η ζωή δεν σταματά! Ξαναπέταξαν πράσινα κλαριά, ξαναζωντάνεψαν!

Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ

Η Αγία Γραφή περιγράφει μερικές φορές τους ανθρώπους με βάση την εργασία που έκαναν. Μιλάει για τον “Ματθαίο, τον εισπράκτορα φόρων”, τον “Σίμωνα τον βυρσοδέψη” και τον “Λουκά, τον αγαπητό γιατρό”. (Ματθ. 10:3· Πράξ. 10:6· Κολ. 4:14) Κάτι άλλο που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους είναι οι πνευματικοί διορισμοί ή τα προνόμιά τους. Διαβάζουμε για τον Βασιλιά Δαβίδ, τον προφήτη Ηλία και τον απόστολο Παύλο. Αυτοί οι άντρες εκτιμούσαν τους θεόδοτους διορισμούς τους. Παρόμοια και εμείς, αν έχουμε προνόμια υπηρεσίας πρέπει να τα εκτιμούμε.

Ο αρχικός σκοπός του Ιεχωβά για την ανθρωπότητα ήταν να ζει για πάντα εδώ στη γη. (Γέν. 1:28· Ψαλμ. 37:29) Ο Θεός πρόσφερε γενναιόδωρα στον Αδάμ και στην Εύα διάφορα πολύτιμα δώρα που τους έδιναν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τη ζωή. (Διαβάστε Ιακώβου 1:17) Ο Ιεχωβά τούς χάρισε ελεύθερη βούληση, την ικανότητα να κάνουν λογικές σκέψεις και τη δυνατότητα να αγαπούν και να απολαμβάνουν φιλίες. Ο Δημιουργός μιλούσε στον Αδάμ και τον συμβούλευε για το πώς να δείχνει την υπακοή του. Ο Αδάμ μάθαινε επίσης πώς να καλύπτει τις ανάγκες του καθώς και πώς να φροντίζει τα ζώα και τη γη. (Γέν. 2:15-17, 19, 20) Ο Ιεχωβά προίκισε επίσης τον Αδάμ και την Εύα με τις αισθήσεις της γεύσης, της αφής, της όρασης, της ακοής και της όσφρησης. Έτσι μπορούσαν να απολαμβάνουν πλήρως την ομορφιά και τα άφθονα αγαθά του παραδεισένιου σπιτιού τους. Για το πρώτο ανθρώπινο ζευγάρι, οι δυνατότητες να έχουν απόλυτα ικανοποιητική εργασία, να νιώθουν πλήρεις και να κάνουν ανακαλύψεις ήταν απεριόριστες.

Τι μπορούμε να μάθουμε από τα λόγια που είπε ο Ιησούς στον Πέτρο; Χρειάζεται να προσέξουμε ώστε να μην αφήσουμε την αγάπη μας για τον Χριστό να εξασθενήσει και την προσοχή μας να αποσπαστεί από τα συμφέροντα της Βασιλείας. Ο Ιησούς γνώριζε πολύ καλά τις πιέσεις που σχετίζονται με τις ανησυχίες αυτού του συστήματος πραγμάτων. Ας μάθουμε να εκτιμούμε όσα έχουμε...

ΕΝΑ SITE "ΑΠΑΓΚΙΟ" ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!

Αυτόν τον ιστότοπο τον «παλεύω» πολλά χρόνια. Πολύ πριν γνωρίσω την αλήθεια και βρω σκοπό στη ζωή μου. Φανταζόμουν τον εαυτό μου συνταξιούχο στο χωριό με μια σχετικά καλή οικονομική επιφάνεια, δεδομένης μιας σύνταξης που είχα οικοδομήσει πολλά πάνω της και ήθελα να έχω κάτι για να περνάω την ώρα μου.

Σήμερα όλα έχουν αλλάξει γύρω μου, όλα εκτός από το Site αυτό. Δηλαδή, άλλαξε κι αυτό λιγάκι προσανατολισμό… Αντί να περνάει την ώρα του με κούφια δημοσιογραφικά θέματα, που δεν έχουν προσφέρουν και πολλά πράγματα στους ανθρώπους, προσφέρει ελπίδα για ένα βέβαιο, καλύτερο αύριο.

Αυτήν την αληθινή ελπίδα, προσπαθεί να βάλει στις καρδιές των αναγνωστών του και να τους ενθαρρύνει να πιστέψουν ότι όλες αυτές οι δυσκολίες κάθε μορφής που ζούμε είναι παροδικές. Τα ωραία, είναι μπροστά μας. Και μπορούμε να τα ζήσουμε, φτάνει να το θέλουμε πραγματικά.

Αρκεί να μη στηριζόμαστε στην αξιοπιστία των ανθρώπων που σήμερα είναι κι αύριο όχι… Αλλά στον Λόγο Εκείνου που είναι απόλυτα αξιόπιστος και να ακολουθούμε στη ζωή μας τις φωτεινές προειδοποιητικές  πινακίδες που έχει βάλει στο δρόμο μας…

ΚΡΕΟΝΤΑΣ, τέλος...

Το φύλλο που βλέπετε είναι το τελευταίο της εκδοτικής προσπάθειας του εξωραϊστικού συλλόγου της Κολοκυνθούς  “Κρέοντας”. Δείτε το ΕΔΩ. Είναι το τεύχος 25 κι ΕΔΩ δείτε το προηγούμενο. Ο ΚΡΕΟΝΤΑΣ αναγκάστηκε να αναστέλλει την έκδοσή του. Σε δύσκολες εποχές δεν άντεχε άλλο τα δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη. Βέβαια κάθε φύλλο που αναστέλλει την έκδοσή του θέλει να ελπίζει και ονειρεύεται την επανέκδοση του... Μακάρι να γίνει έτσι. Και να μην είναι μόνο καλές προθέσεις των ανθρώπων του Συλλόγου...

Δώδεκα μήνες στην ανεργία

Δυο φορές με απόλυση μέσα σε πέντε χρόνια… Ήταν Φλεβάρης του 2012 όταν απολύθηκα, με εθελούσια έξοδο, από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και η δεύτερη 1 Νοέμβρη του 2017 από το Σωματείο της ΠΕΤ ΟΤΕ όπου εργαζόμουν από το 1983 ως δημοσιογράφος.

Θεωρητικά, αιτία και των δύο απολύσεων ήταν το γεγονός ότι ήμουν κοντά στη συνταξιοδότηση μου. Κοντά; Πόσο κοντά;

Οι συνθήκες συνεχώς αλλάζουν, με εντολή των δανειστών της χώρας μας. Αυτοί επιβάλλουν και η κυβέρνηση, ως εκτελεστικό όργανο, νομοθετεί… Τι ξημερώνει λοιπόν την επόμενη μέρα; Κανείς δεν γνωρίζει…

Αλλά εγώ δεν είμαι τρομαγμένος… Έχω εμπιστοσύνη στον αληθινό Θεό Ιεχωβά και ξέρω ότι Εκείνος θα με στηρίξει και θα με προστατέψει σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς…

Όλοι, τελικά, μπροστά στην ανεργία και τον θάνατο είμαστε ίσοι… Όλοι! Ότι δουλεια κι αν κάνουμε… Αυτό που μου δίνει ειρήνη διάνοιας ώστε να συνεχίζω να αγωνίζομαι όρθιος, είναι η πίστη πως δεν είμαι μόνος!

Μικρές πινελιές αγάπης

athina1

Γεμάτο όμορφες, ξεχωριστές πινελιές, είναι αυτός ο ιστότοπος. Ξεκίνησε για να καλύψει κάποιες ανάγκης έκφρασης με δημοσιογραφικό κυρίως περιεχόμενο και το βλέπουμε να εξελίσσεται ουσιαστικά σε ένα σημείο συνάντησης και επαφής ανάμεσα σε φίλους. Και η αναφορά στις πινελιές δεν είναι καθόλου τυχαία και συμπτωματική. Κάπως έτσι δεν λειτουργούν και οι ζωγράφοι; Μόνο που εδώ το πράγμα μοιράζεται ανάμεσα στις λέξεις και τις εικόνες. Που περιγράφουν μια ζωή πραγματική, όχι από αυτές που κυριαρχούν στη φαντασία.

Ο Γάμος της Ειρήνης...

Η Ειρήνη με τον Χριστόφορο παντρεύτηκαν στις 10/10/2010. Το μωρό τους ήρθε στις 28/08/13. Να τους ζήσει! Κι έτσι έγινα παππούς...

Το "φευγιό" της αδερφής μου

Η Γιωργία μας "έφυγε" για πάντα από κοντά μας το 2011. Και ο θάνατος του Γιάννη ένα ακριβώς χρόνο μετά. Λιγοστεύουμε...

Αλλαγές στο Site μου

Σημαντικές αλλαγές αισθητικής στο Site. Μεγαλώνουμε και μαθαίνουμε... Πώς σας φαίνετε η νέα μορφή του από 9/9/2013;

Developed by OnScreen - Content by Nikos Theodorakis - Powered by FRIKTORIA