Σε επτά μέρες, θα γιορτάσουμε την Ανάμνηση του Θανάτου του Ιησού Χριστού

proskilisi.anamnisi1.2018

Τη νύχτα πριν από τον θάνατό του, ο Ιησούς είπε στους ακολούθους του να τηρούν την επέτειο του θανάτου του. Είπε: «Εξακολουθήστε να το κάνετε αυτό σε ανάμνησή μου».—Λουκάς 22:19. Αυτό σας καλούμε να κάνουμε και φέτος, μαζί...

proskilisi.anamnisi2.2018
Παρευρεθείτε μαζί μας στην επέτειο του θανάτου του Ιησού Χριστού. Φέτος θα διεξαχθεί το Σάββατο 31 Μαρτίου. Η δική μας εκκλησία θα τη γιορτάσει στο ξενοδοχείο "Wyhdham Grand Athens", Μεγ. Αλεξάνδρου 2, Μεταξουργείο - Αθήνα, ώρα 7:30 μ.μ.

proskilisi.anamnisi3.2018
Σας προσκαλούμε θερμά να παρευρεθείτε μαζί μας σε αυτή τη σημαντική περίσταση. Θα μάθετε πώς μπορεί να ωφελήσει εσάς προσωπικά η ζωή και ο θάνατος του Ιησού. Για να προετοιμάσετε την καρδιά σας δείτε, αυτό ΕΔΩ το βίντεο, παρακαλώ, με προσοχή.

 

proskilisi.anamnisi4.2018

Ιδού μερικά δημοσιεύματα που καθιστούν το θάνατο του Ιησού τόσο σημαντικό για μας, δείτε ΕΔΩ. Κι ΕΔΩ μπορείτε να δείτε πώς αποτελεί η θυσία του Ιησού "Λύτρο" για τους πολλούς. ΕΔΩ θα λύσετε κάποιες απορίες σας, γιατί οι Μάρτυρες του Ιεχωβά τηρούν το Δείπνο του Κυρίου, διαφορετικά...

Δείτε ΕΔΩ για να βρείτε πού μπορεί να γίνεται κοντά σας, η Ανάμνηση του θανάτου του Ιησού. Και πηγαίνετε...

"Ποιός είναι στην Πραγματικότητα ο Ιησούς Χριστός;" Μια ομιλία που αξίζει να ακούσετε

proskilisi.anamnisi3.2018

Η ώρα έφτασε! Θέλουμε να σας προσκαλέσουμε σε μια πολύ σημαντική εκδήλωση.  Στις 25 Μαρτίου ημέρα Κυριακή και ώρα 7:30, θα έχουμε την ευκαιρία να κούσουμε μια ειδική ομιλία βασισμένη στην Αγία Γραφή με τίτιλο "Ποιος είναι στην Πραγματικότητα ο Ιησούς Χριστός". Η πρόσκληση δίνει λεπτομέριρες για του πού και το πως.

proskilisi.anamnisi1.2018

Γιατί Πρέπει να Τηρούμε την Ανάμνηση του Θανάτου του Ιησού;

Η απάντηση βρίσκεται στα ζητήματα με τα οποία συνδέεται αυτός ο θάνατος. Ο Ιησούς πέθανε ως ο πρώτιστος υποστηρικτής της κυριαρχίας του Ιεχωβά. Με αυτόν τον τρόπο απέδειξε ότι ο Σατανάς, που κατηγορεί τους ανθρώπους ότι υπηρετούν τον Θεό μόνο με ιδιοτελή κίνητρα, είναι ψεύτης. (Ιώβ 2:1-5· Παροιμίες 27:11) Επίσης, πεθαίνοντας ως τέλειος άνθρωπος, ο Ιησούς “έδωσε την ψυχή του λύτρο σε αντάλλαγμα για πολλούς”. (Ματθαίος 20:28)

Όταν ο Αδάμ αμάρτησε εναντίον του Θεού, έχασε την τέλεια ανθρώπινη ζωή και τις προοπτικές της. Ωστόσο, «ο Θεός αγάπησε τον κόσμο [της ανθρωπότητας] τόσο πολύ, ώστε έδωσε τον μονογενή του Γιο, για να μην καταστραφεί όποιος ασκεί πίστη σε αυτόν, αλλά να έχει αιώνια ζωή». (Ιωάννης 3:16) Πραγματικά, «ο μισθός που πληρώνει η αμαρτία είναι θάνατος, αλλά το δώρο που δίνει ο Θεός είναι αιώνια ζωή μέσω του Χριστού Ιησού του Κυρίου μας».—Ρωμαίους 6:23.

Συνεπώς, ο θάνατος του Ιησού Χριστού συνδέεται με τις δύο μεγαλύτερες εκδηλώσεις αγάπης—τη μεγάλη αγάπη που έδειξε ο Ιεχωβά για την ανθρωπότητα προσφέροντας τον Γιο του και την αυτοθυσιαστική αγάπη που έδειξε ο Ιησούς για το ανθρώπινο γένος παραδίδοντας οικειοθελώς την ανθρώπινη ζωή του.

Η Ανάμνηση του θανάτου του Ιησού μεγαλύνει εκείνες τις δύο εκδηλώσεις αγάπης. Εφόσον είμαστε αποδέκτες αυτής της αγάπης, δεν πρέπει να δείχνουμε την ευγνωμοσύνη μας για αυτήν; Ένας τρόπος να κάνουμε κάτι τέτοιο είναι το να είμαστε παρόντες στον εορτασμό του Δείπνου του Κυρίου.

Η Ανάμνηση του θανάτου του “Χριστού, του πάσχα μας”, θα πρέπει να τηρείται μόνο μία φορά κάθε χρόνο, όχι κάθε εβδομάδα ή κάθε μέρα. (1 Κορινθίους 5:7) Γιορτάζοντας το Δείπνο του Κυρίου, οι Χριστιανοί ακολουθούν την ίδια διαδικασία που ακολούθησε και ο Ιησούς όταν το θέσπισε. 

Δείτε αυτό το βίντεο για να κατανοήσετε καλύτερα τα πράγματα, σχετικά με την Ανάμνηση...

 

Δημοσιογραφικά

«Εθνικιστικά» εξώδικα σε μια εποχή που ο καιρός τρελάθηκε. Σκόνη, ήλιος, βροχή, χιόνι, χαλάζι

proskilisi.anamnisi3.2018
Είδατε χθες στην ανάρτηση μας ΕΔΩ πως ήταν η Κρήτη από την αφρικανική σκόνη… Και την ίδια ώρα διαβάζαμε πως στην Καλαμάτα έριχνε χαλάζι, στη Φλώρινα χιόνι, στη Θεσσαλονίκη πυκνή βροχή, ενώ αλλού ήταν μια ζεστή, σχετικά μέρα… Το σκηνικό αυτού του κόσμου αλλάζει. Γι’ αυτό ελάτε την Κυριακή 25/3/2018 να ακούσετε μια πολύ ενθαρρυντική ομιλία. Το χρειαζόμαστε, όλοι…

proskilisi.anamnisi4.2018
Και προσανατολίσετε την καρδιά σας για το ερχόμενο Σάββατο 31 Μαρτίου 2018 που στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens στο Μεταξουργείο, θα πραγματοποιηθεί για την εκκλησία μας, η Ανάμνηση του θανάτου του Ιησού Χριστού. Το ίδιο θα γίνει σε όλα τον κόσμο... Είτε, μπορούμε να το καταλάβουμε, είτε όχι, μας αφορά όλους αυτός ο θάνατος…

xalkida1
Ή αλλιώς επιλέξτε το… παγκάκι σας στην παραλία και συνεχίστε αδιάφοροι να… πέφτετε από τα σύννεφα, για όσα συμβαίνουν γύρω μας, δίπλα μας και μας αφορούν άμεσα. Λογικά όντα είστε... Κάποια στιγμή, πριν είναι πολύ αργά, οφείλετε να πάρετε θέση… Κι όσο κι αν γυρνάτε επίμονα αλλού το βλέμμα σας, αυτό δεν προσπερνιέται, έτσι.

efimeridesΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ 24/03/2018

Δεν ξέρω, αν την είδατε την είδηση που ακολουθεί. Εμείς δεν πιστεύαμε στα μάτια μας! Όχι πως ζούμε σε εποχές που ξαφνιαζόμαστε πια για όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας και διαβάζουμε, αλλά υπάρχουν και όρια, βρε αδελφέ… Όρια για να υπενθυμίζουν σε κάποιους, πως η λογική είναι για τους ανθρώπους.

Εξώδικο σε τέσσερις βουλευτές έστειλαν Παμμακεδονικές Ενώσεις των Γιαννιτσών, του Καναδά, της Νοτίου Αφρικής και της Αυστραλίας, με το οποίο τους προειδοποιούν ότι υποπίπτουν σε αδικήματα που επισείουν ισόβια κάθειρξη ή θάνατο, αν περιέχεται το όνομα της Μακεδονίας στην σύνθετη ονομασία της FYROM και αν δεν διεξαχθεί δημοψήφισμα για το «Μακεδονικό».

Την αρχή γελάσαμε… Είπαμε, κάποιοι μας κάνουν πλάκα. Αλλά δεν ήταν έτσι. Το έγκριτο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, την έδωσε την είδηση… Και εκεί διαβάζουμε τα πιο απίθανα πράγματα…

Σε ένα κείμενο 25 σελίδων, αναφέρουν ότι σε αντίθετη περίπτωση από τα όσα οι ίδιοι αιτούνται, «οι βουλευτές διαπράττουν το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας και της άμεσης συνέργειας σε επιβουλή της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, τα οποία επισείουν ποινή ισόβιων δεσμών και θανάτου αντιστοίχως».

Να, που έγιναν και… δικαστές! Σου λέει ζούμε στους καιρούς που «είσαι ότι δηλώσεις», οπότε δεν είναι και κανένα φοβερό πράγμα, να μπουν σ’ αυτόν το ρόλο. Εξάλλου είναι και υπερπατριώτες από τις εσχατιές της γης. Αυτοί «αγαπούν» την πατρίδα τους, όχι σαν τους βουλευτές που είναι έτοιμοι να ξεπουλήσουν τα πάντα…

Επίσης, κάνουν λόγο για «αντισυνταγματική και αντιδημοκρατική παραχώρηση του ονόματος της “Μακεδονίας" και μάλιστα προτρέπουν τους βουλευτές που δεν θα ικανοποιήσουν τα αιτήματα των Ενώσεων, να παραιτηθούν από το αξίωμά τους, αφού προηγουμένως προβούν σε δήλωση ανεξαρτητοποίησης ώστε να μην είναι δυνατή η αναπλήρωση της έδρας τους. Να που τους δίνουν και εναλλακτικές πριν φτάσουν στην… εκτέλεση!episimansis

Τώρα εσείς γελάτε, φαντάζουμε, με όλα αυτά τα καμώματα, αλλά όπως διαβάζουμε την ύπαρξη του εξωδίκου αποκάλυψε στο Σώμα ο πρόεδρος της Βουλής κατά την τοποθέτησή του στην συνεδρίαση για την επιβολή ποινής αντικοινοβουλευτικής συμπεριφοράς που επιβλήθηκε στον αρχηγό της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο και τους βουλευτές Ηλία Κασιδιάρη και Παναγιώτη Ηλιόπουλο.

Αίσθηση προκάλεσαν οι καταγγελίες του κ. Βούτση για τα «κείμενα Παμμακεδονικών Οργανώσεων, που λίγο πολύ μας εγκαλούν για εσχάτη προδοσία και με ποινή θανάτου, αν τολμήσει κάποιος να ψηφίσει τη πρόταση του ΥΠΕΞ για σύνθετη ονομασία στη Βουλή. Κάποιοι ξέφυγαν. Και δεν είμαστε, ούτε ουδέτεροι, ούτε γραφειοκράτες να κάνουμε ότι δεν ξέρουμε. Αυτά είναι διχαστικά κηρύγματα», ανέφερε ο ίδιος.

Φοβερές όμως και οι δηλώσεις Βούτση… Στον καιρό της εποχής του ωχαδελφισμού που καλλιεργούν έντεχνα οι πάντες, αυτό βγήκε να μιλήσει, για έλλειψη ενότητας. Λες και, στοιχειωδώς, μπορείς να τη βρεις κάπου αυτή την εποχή…

Ανάμεσα στους συνυπογράφοντες του εξωδίκου είναι και ο πρώην πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Μελβούρνης και Βικτωρίας και νυν Συντονιστής του Εκτελεστικού Προεδρείου της Παμμακεδονικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας, Παναγιώτης Ιασωνίδης.

Τα ΜΜΕ, όπως διαβάζουμε, έσπευσαν να ζητήσουν διευκρινήσεις από τον κύριο αυτόν… Αλλά όλοι αυτοί, έχουν τόση τόλμη, που κάνουν ότι κάνουν και μετά… κρύβονται πίσω από το δάκτυλο τους, έχοντας την αίσθηση ότι δεν τους βλέπει κανείς…

Ο κ. Ιασωνίδης, πήρε αποστάσεις από την συγκεκριμένη απειλή θανάτου και καταδίκασε τη φρασεολογία, δηλώνοντας ότι συναίνεσε μόνο στην αποστολή εξωδίκου, χωρίς να γνωρίζει το ακριβές περιεχόμενο αυτού, ωστόσο ερωτηθείς κατά πόσο ανακαλεί την υπογραφή του, απέφυγε να τοποθετηθεί σαφώς. Όχι, που θα τοποθετούνταν…

  • Το κομμάτι αυτό δημοσιεύεται σήμερα στην εβδομαδιαία κρητική εφημερίδα ΡΕΘΕΜΝΟΣ που είναι ήδη στα περίπτερα της Κρήτης, ενώ σε λίγο θα πάει και στους συνδρομητές της σε όλο τον κόσμο, στη στήλη μου «Επισημάνσεις». Επίκαιρο θέμα, λόγω ημερών…

Είναι δυνατόν να λέγεται αυτό το κατάντημα στο ποδόσφαιρό, αθλητισμός; Όχι δεν είναι!

EfSynI130318
Μερικά πρωτοσέλιδα πολιτικών εφημερίδων που ασχολούνται με τον… αθλητισμό θα σας δώσουμε σήμερα. Κι ας ξεκινήσουμε από την ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ. Η αναφορά της σε τέσσερεις χαρακτηριστικούς, ανθρώπινους παράγοντες του ποδοσφαίρου μας οδηγεί σε συμπεράσματα.

PontikiI150318
Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το πρωτοσέλιδο της εβδομαδιαίας πολιτικής, σατιρικής εφημερίδας, ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ, σε μια πολύ καλή εικονογράφηση του ΣΤΑΘΗ, που βλέπει από πολιτική άποψη το πράγμα. Σίγουρα δεν είναι κάτι απλό. Και οπωσδήποτε δεν έχει καμιά σχέση μ’ αυτό που ξέραμε, κάποτε…

KNeaKritiI130318
Η ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ είναι μια ημερήσια εφημερίδα που εκδίδεται στο Ηράκλειο και κυκλοφορεί σε ολόκληρο το νησί. Οι υπεύθυνοι της εκτιμούν ότι αξίζει να δώσουν το πρωτοσέλιδο της στις βαθιές αλλαγές που πρέπει να γίνουν, προκειμένου το ποδόσφαιρο να ξαναπαίξει το ρόλο του.

KXaniotikaI030318
Και τα ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ διατείνονται πως έφτασε το πράγμα στο μη περαιτέρω… Οι ουσιαστικές αλλαγές πρέπει να γίνουν τώρα, σήμερα. Αύριο, ίσως να είναι πολύ αργά… Ενδιαφέρον και το εικαστικό μέρος της εικονογράφησης με την ξεφουσκωμένη μπάλα.

AugiI130318
Μεγάλα λόγια από την ΑΥΓΗ την εφημερίδα του κόμματος που κυβερνά την Ελλάδα, σήμερα. Ελπίζουμε να τη διαβάζουν τουλάχιστον αυτοί και να πάρουν το μήνυμα. Ούτε το σύστημα που δημιούργησαν είναι σε θέση να τους ανεχτεί άλλο… Καιρός να πάνε ένα βήμα πιο κάτω…

efimeridesΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ 17/03/2018

Με αφορμή το επεισόδιο που έλαβε χώρα σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, την περασμένη εβδομάδα στο πλαίσιο του πρωταθλήματος, όταν ο πρόεδρος της μιας ομάδας μπήκε στον αγωνιστικό χώρο απειλώντας ευθέως τον διαιτητή με όπλο, γράφεται αυτό το κομμάτι.

Και γράφεται καθώς αισθάνομαι θλίψη με όλα αυτά που συμβαίνουν σ’ αυτό που μερικοί ονομάζουν «αθλητισμό» και είναι περήφανοι που έχουν δώσει ένα μεγάλο μέρος της ζωής τους, καθώς είναι οπαδοί ποδοσφαιρικών ομάδων που δεν αγωνίζονται πια για τη φανέλα τους, αλλά ως Ανώνυμες Εταιρίες ενδιαφέρονται για τα κέρδη των ιδιοκτητών τους.

Από τη μια, λέω πως ήταν πολύ σωστή η απόφαση να διακοπεί το πρωτάθλημα, τι να το κάνεις ένα τέτοιο πρωτάθλημα… Κι από την άλλη σκέφτομαι ,πως δεν είναι δυνατόν να καθίσουν με σταυρωμένα τα χέρια όλοι αυτοί που συμμετέχουν σ’ αυτή την κερδοφόρα βιομηχανία.

Και περιμένω να δω, όπως και πολλοί αντικειμενικοί παρατηρητές, πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Αν και κατά βάση, ξέρω... Θα το κρατήσουν στην επιφάνεια για όσο βολεύει, πολιτικά, τους κρατούντες και μετά θα το… θάψουν για να συνεχίσουν κανονικά τη ζωή τους…

Ζούμε σε μια εποχή όπου οι αξίες δοκιμάζονται στο έπακρο… Όπου οι οικονομικά ισχυροί, όπως ο κ. Σαββίδης (και προφανώς δεν είναι ο μόνος…) που πάνω του στράφηκαν οι προβολείς της δημοσιότητας, είναι εκείνοι που νομίζουν ότι μπορεί να κάνουν ότι θέλουν, όπως θέλουν, όποτε θέλουν και να μένουν ατιμώρητοι.

Και οι αστυνομικοί; Ναι, εκείνοι που ήταν παρόντες στο γήπεδο για συγκεκριμένο σκοπό τη διαφύλαξη της τάξης, δεν είδαν, λένε στην έκθεση τους το όπλο του συγκεκριμένου κυρίου, εκείνου του όπλου που είναι καταγραμμένο ευκρινώς σε όλες τις φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.episimansis

Το χειρότερο όμως είναι, πως στο όνομα κάποιου οικονομικά ισχυρού εξευτελίζεται κάθε ίχνος δικαιοσύνης, καθώς ο άνθρωπος «εξαφανίστηκε» έως ότου εκπνεύσει το 48ωρο του αυτοφώρου, ενώ την ίδια ώρα, προφανώς ακολουθώντας οδηγίες των νομικών τους συμβούλων, ζητούσε μέσω επίσημης επιστολής του ΠΑΟΚ, συγνώμη για το συγκεκριμένο περιστατικό.

Για πόσο κάφρους περνούν την ελληνική κοινωνία, ώστε να νομίζουν ότι θα αποδεχτεί, ασυζητητεί, οτιδήποτε της σερβίρουν επιτηδευμένα; Ξαναγυρνάμε λοιπόν στην ερώτηση, αν αυτό που ζούμε είναι αθλητισμός, δηλαδή μια έκφραση του πολιτισμού…

Παρακαλώ μη γελάτε… Ο συλλογισμός μου μπορεί να μοιάζει απλοϊκός, αλλά για σκεφτείτε ότι κάποιοι «παίζουν» με τις ευαίσθητες ψυχούλες παιδιών, που τα βάζουν από νωρίς να δηλώσουν ότι ανήκουν στη μια ή στην άλλη ομάδα, ως εν δυνάμει οπαδοί.

Όχι, τέτοιον αθλητισμό, δεν τον θέλουμε… Ας κάτσουν στην ησυχία τους και αν μπορέσουν να βρουν λύσεις αποδεκτές από όλους τους εμπλεκόμενους, καθαρές, ας το κάνουν…

Ουδόλως μας ενδιαφέρει αν κάποιος και ποιος, θα ωφεληθεί από μια τέτοια ενέργεια. Ούτε και μας απασχολεί, ποιος θα σηκώσει το τρόπαιο του νικητή στο τέλος της σεζόν. Έτσι κι αλλιώς δεν είμαστε από κείνους που πανηγυρίζουν για τέτοια πράγματα.

Συνειδητά, θα παραμείνουμε ρομαντικοί. Στην εποχή που τα παιδιά αγωνίζονταν πραγματικά για τη φανέλα τους, με τίμια μέσα. Τότε που κανείς από τους σημερινούς παράγοντες του ποδοσφαίρου δεν θα ήθελε ούτε θα ενδιαφέρονταν για το ποδόσφαιρο. Μια διοργάνωση στην οποία έδιναν, δεν έπαιρναν, οι τότε παράγοντες…

Δεν μας ενδιαφέρει λοιπόν ένας τέτοιος αθλητισμός… Ας τον… λουστούν, όσοι οδήγησαν τα πράγματα σ’ αυτόν τον κατήφορο. Θερίζουν τώρα, ότι έσπειραν! Λογικό δεν είναι; Γιατί παραξενεύονται;

  • Αυτό το κομμάτι θα δημοσιευτεί το Σάββατο 17/3/2018 στην εβδομαδιαία κρητική εφημερίδα ΡΕΘΕΜΝΟΣ και στη στήλη μου «Επισημάνσεις».

Αυτό είναι «κούρεμα»! Η επιμονή μιας δανειολήπτριας τη δικαίωσε απόλυτα από το δικαστήριο

fovos
Καμιά φορά και τα ανθρώπινα δικαστήρια μπορεί να δικαιώσουν τους ανθρώπους, όταν το δίκιο είναι εξώφθαλμο… Στα χρόνια της κρίσης και των μνημονίων δημιουργήθηκε μια νέα τάξη, οι νεόπτωχοι, εκείνοι δηλαδή που βρέθηκαν χωρίς τη θέληση τους από μια καλή και φυσιολογική ζωή, στον πάτο… Και δεν είναι καθόλου λίγοι αυτοί, οι συνάνθρωποι μας…

efimeridesΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ 10/03/2018

Η είδηση μας έρχεται από την Ηλεία της Πελοποννήσου και είναι πέρα για πέρα αληθινή: Εντυπωσιακό "κούρεμα" χρέους σε γυναίκα δανειολήπτη από την Αμαλιάδα, μετά από απόφαση που εξέδωσε πρόσφατα το Μονομελές Πρωτοδικείο Αμαλιάδας το οποίο από συνολική οφειλή ύψους 376.264,85 ευρώ διαγράφει τις 340.529, 87 ευρώ!

Αυτό συνεπάγεται ότι η γυναίκα θα κληθεί να καταβάλλει στις πιστώτριες τράπεζες το χρηματικό ποσό των 35.739,98 ευρώ.

Είναι ίσως το μεγαλύτερο ποσό που ‘κουρέματος’ που έχει καταγραφεί στην περιοχή και δικαιώνει πλήρως την γυναίκα που είχε προσφύγει δικαστικά, ενώ ως απόφαση αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία γιατί αρχικά είχε απορριφθεί το αίτημά της.

Ειδικότερα, πρόκειται για νεαρή γυναίκα διαζευγμένη, μητέρα δύο ανήλικων παιδιών, η οποία είχε λάβει δάνεια από τρεις τράπεζες, την ‘Τράπεζα Eurobank-Ergasias’, την ‘Τράπεζα Πειραιώς’ και την Τράπεζα ‘Alpha’. Επρόκειτο για δάνεια στεγαστικά καταναλωτικά και για την επαγγελματική της απασχόληση και το ύψος της οφειλής είχε φθάσει τις 376.264,85 ευρώ.episimansis

Η γυναίκα αδυνατούσε να αποπληρώσει τις δόσεις και το έτος 2015 έκανε αίτηση για να υπαχθεί στον ‘Νόμο Κατσέλη’. Ωστόσο, η αίτησή της απορρίφθηκε από το Ειρηνοδικείο με το αιτιολογικό ότι ήταν ‘έμπορος’, κάτι που όμως δεν ισχύει στην περίπτωσή της. Έτσι, η γυναίκα προχώρησε στην υποβολή έφεσης και τελικά η υπόθεση εξετάστηκε πριν από λίγο καιρό από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αμαλιάδας και η απόφαση που αποτελεί ‘σωτηρία’ για την γυναίκα, εκδόθηκε προ ημερών.

Πρόκειται για ένα μεγάλο ‘κούρεμα’ των οφειλών της γυναίκας, η οποία μπορεί πλέον να επανεκκινήσει την ζωή της, αφού ήταν αδύνατο να καταβάλει στις τράπεζες τα ποσά που όφειλε.

Σύμφωνα πάντα με την είδηση, το Δικαστήριο αποφάσισε για μία πενταετία η γυναίκα να καταβάλλει μηνιαίως το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ, δηλαδή συνολικά 9.000 ευρώ σε πέντε χρόνια. Επίσης, για την διάσωση της κύριας κατοικίας της η γυναίκα μετά το πέρας των πέντε ετών από την έκδοση της απόφασης, θα καταβάλλει μηνιαίως και για δεκαπέντε χρόνια το χρηματικό ποσό των 148,55 ευρώ, ήτοι 180 δόσεις. Το συνολικό ποσό που θα καταβληθεί ανέρχεται σε 26.739,98 ευρώ.

Δηλαδή για μία εικοσαετία η γυναίκα καλείται να αποπληρώσει τα δάνειά της καταβάλλοντας το χρηματικό ποσό των 35.739,98 ευρώ, αντί για 376.264, 85 ευρώ.

Την υπόθεση χειρίστηκε ο δικηγόρος κ. Κωνσταντίνος Κουτρούλης, εκπροσωπώντας την Δικηγορική εταιρεία ‘Α. Πατρινός- Κ. Κουτρούλης και συνεργάτες’. Ο ίδιος μετά την έκδοση της απόφασης ανέφερε: «Η πελάτισσά μου, αν και υπέστη μία σχετικά χρονοβόρα δικαστική διαμάχη, με την έκδοση της απόφασης δικαιώθηκε και μπορεί πια να ξεκινήσει εκ νέου την ζωή της».

Μεταφέρω την είδηση στη στήλη μου για να δώσω κουράγιο σε όλους εκείνους, που βρέθηκαν στην ανάγκη να γίνουν δανειολήπτες σε μια εποχή που μπορούσαν ή που οι τράπεζες έδιναν αφειδώς χρήματα και χωρίς ελέγχους και οι ίδιες τώρα, απειλούσαν με κατασχέσεις επειδή δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους, χωρίς να φταίνε οι ίδιοι.

Διδάγματα που παίρνουμε από την ιστορία είναι ότι δεν χρειάζεται να πέφτουμε στην κατάθλιψη, να φοβόμαστε να σηκώσουμε το τηλέφωνο μην είναι στην άλλη άκρη της γραμμής εισπρακτικές εταιρίες που εκβιάζουν και ασχημονούν, να απογοητευόμαστε, επειδή βγαίνουν προβλήματα στο δρόμο μας. Διότι, όλα μπορούν να γίνουν.

Φτάνει να είμαστε μεθοδικοί σε ότι κάνουμε και να επιμένουμε παρά τα προβλήματα που ενδεχομένως παρουσιαστούν. Η λύση, έστω και από την ανθρώπινη δικαιοσύνη, θα έρθει, διότι η λογική δεν εγκατέλειψε την πραγματικότητα. Είναι εδώ, να μας θυμίζει πως μπορούμε ακόμα να κάνουμε πολλά πράγματα για να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας.

Δεν εγκαταλείπουμε, επιμένουμε, νικούμε… Πείτε το ακόμα μερικές φορές και θα το πιστέψετε στ’ αλήθεια. Γιατί πραγματικά μπορεί να συμβεί!

  • Το κομμάτι αυτό θα δημοσιευτεί το Σάββατο 10/3/2018 στην εβδομαδιαία κρητική εφημερίδα ΡΕΘΕΜΝΟΣ και στη στήλη μου «Επισημάνσεις».

Ανασχηματισμός… Μετά τις τελευταίες εξελίξεις ήταν αναπόφευκτος για το σύστημα

EthnosI280218
Μ' αυτό το πρωτοσέλιδο, η εφημερίδα ΕΘΝΟΣ, προανήγγειλε τον κυβερνητικό ανασχηματισμό μετά τα τελευταία γεγονότα και τις αποκαλύψεις για ηθικά παραπτώματα σε υπουργούς της.

EthnosI010318
Την επομένη, η ίδια εφημερίδα είχε αυτό το πρωτοσέλιδο... Εκτιμούσε δηλαδή, ότι ο ανασχηματισμός είχε συνοχή, λες κι αυτό μπορεί να λέει κάτι για τους ταλαίπωρους αναγνώστες της, που υφίσταται τα όσα μύρια από τα μνημόνια σε βάρος τους...

GFileleftherosI010318
Τη ημέρα που ορκίζονταν οι νέοι υπουργοί, η εφημερίδα ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ κυκλοφόρησε μ' αυτό το πρωτοσέλιδο "παίζοντας" με τον Κουβέλη, γνωστό σε όσους παρακολουθούν την πολιτική, για την πορεία του.

efimeridesΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ 03/03/2018

Δομικός, διορθωτικός ή όπως αλλιώς κι αν τον πεις, ο ανασχηματισμός, μετά την αποχώρηση του υπουργικού ζεύγους Δημήτρη Παπαδημητρίου και η Ράνιας Αντωνοπούλου, έγινε. Αναμενόμενο. Δεν θα μπορούσε να υπάρχει συνέχεια, σ’ αυτή την πρόκληση.

Μπαλώθηκαν έτσι και κάποιες κενές, από το παρελθόν, θέσεις στην κυβέρνηση και επειδή το σχήμα ήταν… μικρό πρόσθεσαν και ένα ακόμα, υφυπουργό στο υπ. Πολιτισμού! Τι να πούμε, τα σχόλια τα αφήνουμε σε άλλους, πιο ειδικούς, συναδέλφους.

Εμείς θα μείνουμε στην περίπτωση του υπουργικού ζεύγους που η ανόητη συμπεριφορά τους, έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει… Ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας τους βρήκε στην Αμερική, όπου εργάζονταν ως οικονομολόγοι σε πανεπιστήμια και τους ενέταξε στο κυβερνητικό σχήμα. Η Νέα Υόρκη ήταν και μάλλον θα ξαναγίνει, ο τόπος μόνιμης κατοικίας του ζευγαριού. Εδώ «πρόσφεραν» ως εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί. Ο Δημήτρης και η Ράνια ήρθαν να… βοηθήσουν τη χώρα τους! Αυτή ίσως είναι μια πρώτη, ρηχή πολιτική σκέψη…

Το ζεύγος, όπως μάθαμε, διατηρεί κατοικία στη Γλυφάδα. Νοικιάζει όμως και δεύτερη στο Κολωνάκι, προκειμένου να είναι κοντά στη δουλειά. Αυτή η κατοικία επιδοτούνταν με χίλια ευρώ τον μήνα, δια της υπουργικής αποζημίωσης που λάμβανε η κυρία Αντωνοπούλου. Τώρα η ίδια μετά το σάλο που ξεσηκώθηκε, δήλωσε ότι θα επιστρέψει στο δημόσιο, το ποσό των 23.000 ευρώ που εισέπραξε για το ενοίκιο.episimansis

Μιλάμε βέβαια για σταγόνες στο ποτήρι του τραπεζικού λογαριασμού τους. Το ζεύγος δηλώνει ετήσια εισοδήματα μισού εκατομμυρίου ευρώ, κατέχει επενδυτικά προϊόντα 3 εκατ. ευρώ, βίλα στη Σύρο, ιδιόκτητες κατοικίες στη Γλυφάδα και στη Νέα Υόρκη.

Το ενδιαφέρον για την περίπτωση του ζεύγους, δεν είναι μόνο πολιτικό. Είναι, κυρίως, ανθρώπινο. Η συμπεριφορά τους, είναι μία μικρή σπουδή στην αλαζονεία. Ίσως και στην απληστία.

Δεν έχει να κάνει ούτε με την Αριστερά. Και από τους άλλους, έχουμε δει τα ίδια ή και χειρότερα πράγματα. Και από αυτή τη στήλη στο παρελθόν έχουμε αναρωτηθεί, σ’ αυτούς τους καιρούς των μνημονίων και της κρίσης, πώς είναι δυνατόν οι πολιτικοί να συνεχίζουν να παίρνουν τις παχυλές αποζημιώσεις τους, όταν περικόπτουν συντάξεις και ζητούν από τον λαό να μάθει να ζει, στη δυστυχία.

Συγχωρήστε μου, αλλά στο παρελθόν υπήρξαν άνθρωποι που ακριβώς επειδή είδαν και ένοιωσαν την ανάγκη ανοικοδόμησης, αποποιήθηκαν την πληρωμή τους. Να σας θυμίσω μέσα από την Γραφή την περίπτωση του κυβερνήτη της Ιερουσαλήμ, Νεεμία: Ο Βασιλιάς Αρταξέρξης διόρισε τον Νεεμία κυβερνήτη της περιοχής. Εντούτοις, παρά την εξέχουσα θέση του, τον προσωπικό του πλούτο και τη σημαντική εξουσία του, ο Νεεμίας δεν καταδυνάστευε τους άλλους. Αντίθετα, τους υπηρετούσε με δικά του έξοδα.

Δείτε πως το παρουσιάζει ο ίδιος, στο ομώνυμο βιβλίο της Γραφής, κεφάλαιο 5 και στα εδάφια 14-17:

14 Επιπρόσθετα, από την ημέρα που με διόρισε κυβερνήτη τους στη γη του Ιούδα, από το εικοστό έτος ως το τριακοστό δεύτερο έτος του βασιλιά Αρταξέρξη, 12 χρόνια, ούτε εγώ ούτε οι αδελφοί μου φάγαμε την τροφή που χορηγείται για τον κυβερνήτη. 15 Αλλά οι προηγούμενοι κυβερνήτες, που ήταν πριν από εμένα, είχαν καταβαρύνει τον λαό και έπαιρναν καθημερινά από αυτούς 40 σίκλους ασήμι για ψωμί και κρασί. Επίσης, οι υπηρέτες τους είχαν καταδυναστεύσει τον λαό. Εγώ όμως δεν ενήργησα έτσι επειδή φοβόμουν τον Θεό.16 Επιπλέον, έδωσα χέρι βοήθειας στο έργο αυτού του τείχους, και ούτε έναν αγρό δεν αποκτήσαμε· όλοι οι υπηρέτες μου ήταν συγκεντρωμένοι εκεί για το έργο. 17 Στο τραπέζι μου έτρωγαν 150 Ιουδαίοι και υποκυβερνήτες, καθώς και εκείνοι που έρχονταν σε εμάς από τα έθνη. 18 Κάθε ημέρα ετοίμαζαν για εμένα έναν ταύρο, έξι εκλεκτά πρόβατα, καθώς και πουλιά, και μία φορά στις 10 ημέρες είχαμε κάθε λογής κρασί με αφθονία. Παρ’ όλα αυτά, δεν απαίτησα την τροφή που χορηγείται για τον κυβερνήτη, επειδή ο λαός είχε ήδη στους ώμους του βαρύ φορτίο υπηρεσίας.

Άλλες εποχές, άλλα ήθη και άλλες συνειδήσεις, θα μου πείτε. Συμφωνώ, απολύτως… Τι συγκρίνουμε, τώρα…

  • Αυτό το κομμάτι θα δημοσιευτεί στο φύλλο του Σαββάτου 3/3/2018 της εβδομαδιαίας κρητικής εφημερίδα ΡΕΘΕΜΝΟΣ και στη στήλη μου "Επισημάνσεις".

Η Βουλή ψήφισε… Παραπέμπονται δέκα στην Προανακριτική για το σκάνδαλο Novartis

EthnosI220218
Μ’ αυτό το πρωτοσέλιδο κυκλοφόρησε την επομένη της ψηφοφορίας στη Βουλή η εφημερίδα ΕΘΝΟΣ… Δεν ξέρω αν αποδίδεται το κλίμα που επικρατούσε τη δεδομένη στιγμή… Στο κομμάτι που ακολουθεί κάνουμε ια προσπάθεια να προσεγγίσουμε τα πράγματα ψύχραιμα…

efimeridesΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ 24/02/2018

Την παραπομπή δύο πρώην πρωθυπουργών και οκτώ πρώην υπουργών σε προανακριτική επιτροπή για το σκάνδαλο Novartis αποφάσισε τα ξημερώματα της Πέμπτης 21/2/2018, η Ολομέλεια της Βουλής, έπειτα από μια μαραθώνια διαδικασία που διήρκεσε συνολικά περί τις 20 ώρες.

Φυσικά, δεν ξενυχτήσαμε για να παρακολουθήσουμε ένα στημένο «θέατρο» των πολιτικών σε βάρος μας, το μάθαμε από τα Site της επόμενη ημέρας. Και τι σημαίνει αυτό;

Σημαίνει ότι οι πρώην πρωθυπουργοί Αντώνης Σαμαράς και Παναγιώτης Πικραμμένος (έστω και υπηρεσιακός…) αλλά και οι τότε υπουργοί Ευάγγελος Βενιζέλος, Γιάννης Στουρνάρας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Μάριος Σαλμάς, Ανδρέας Λυκουρέντζος, Άδωνις Γεωργιάδης, Ανδρέας Λοβέρδος, Γιώργος Κουτρουμάνης, θα συνεχιστεί αυτό το «θέατρο» για πολύ καιρό, είτε μας αρέσει, είτε όχι…

Η συζήτηση, όπως γνωρίζουν όσοι παρακολούθησαν έστω και από δημοσιογραφική υποχρέωση, την όλη υπόθεση, ξεκίνησε στις 9 το πρωί της Τετάρτης και η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε, όπως ήδη αναφέραμε, στις 6 το πρωί της Πέμπτης. Τι… αντοχές έχουν πια αυτοί οι βουλευτές… Ας τους προστεθεί άλλο ένα επίδομα, παρακαλώ…

Τα διαδικαστικά τώρα: Η προανακριτική επιτροπή που θα συσταθεί θα έχει 21 μέλη και αρχικό χρόνο περάτωσης των εργασιών της τον ένα μήνα. Ν.Δ. και ΔΗ.ΣΥ. ζήτησαν τουλάχιστον 3 μήνες. Η επιτροπή θα ερευνήσει την ενδεχόμενη τέλεση των αδικημάτων της δωροδοκίας, της δωροληψίας και του «ξεπλύματος» μαύρου χρήματος.

Τι αναφέρει το ρεπορτάζ; Τα κυβερνητικά κόμματα ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛΛ. είχαν ταχθεί υπέρ, πλην της περίπτωσης του Μάριου Σαλμά για τον οποίο οι ΑΝ.ΕΛΛ. διά του Πάνου Καμμένου εξέφρασαν την αντίθεσή τους, δίνοντας το δικαίωμα για ψήφο κατά συνείδηση, ώστε να συνεργαστεί με τις αρχές.

Η Ν.Δ. ουσιαστικά απείχε από την ψηφοφορία με τους βουλευτές της να φωνάζουν «ναι στην προανακριτική» από τα έδρανά τους.

Το Κίνημα Αλλαγής (Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι) έριξε άκυρο ψηφοδέλτιο στην κάλπη, το οποίο έγραφε: «Ναι στην σύσταση Επιτροπής για Προκαταρκτική Εξέταση (με πλήρεις αρμοδιότητες σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής)».

Η Ένωση Κεντρώων ψήφισε «παρών». ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή ψήφισαν υπέρ για όλα τα πρόσωπα.episimansis

Αναλυτικά, οι ψήφοι ανά πολιτικό πρόσωπο έχουν ως εξής:

Δημήτρης Αβραμόπουλος: Ψήφισαν: 218, Έγκυρα: 192, Άκυρα: 26, Υπέρ: 188, Παρών: 4

Ευάγγελος Βενιζέλος: Ψήφισαν: 217, Έγκυρα: 191, Άκυρα: 26, Υπέρ: 185, Παρών: 6

Άδωνις Γεωργιάδης: Ψήφισαν: 218, Έγκυρα: 192, Άκυρα: 26, Υπέρ: 186, Παρών: 6

Γιώργος Κουτρουμάνης: Ψήφισαν: 217, Έγκυρα: 192, Άκυρα: 25, Υπέρ: 186, Παρών: 4, Κατά: 1

Ανδρέας Λοβέρδος: Ψήφισαν: 217, Έγκυρα: 190, Άκυρα: 27, Υπέρ: 186, Παρών: 4

Ανδρέας Λυκουρέντζος: Ψήφισαν: 218, Έγκυρα: 190, Άκυρα: 28, Υπέρ: 180, Παρών: 8, Κατά: 2

Παναγιώτης Πικραμένος: Ψήφισαν: 218, Έγκυρα: 180, Άκυρα: 28, Υπέρ: 170, Παρών: 12, Κατά: 8

Μάριος Σαλμάς: Ψήφισαν: 218, Έγκυρα: 192, Άκυρα: 26, Υπέρ: 159, Παρών: 16, Κατά: 17

Αντώνης Σαμαράς: Ψήφισαν: 218, Έγκυρα: 191, Άκυρα: 27, Υπέρ: 182, Παρών: 6, Κατά: 3

Γιάννης Στουρνάρας: Ψήφισαν: 218, Έγκυρα: 190, Άκυρα: 28, Υπέρ: 182, Παρών: 6, Κατά: 2

Έχουν αξία όλα αυτά; Προσωπικά πιστεύουμε όχι. Αλλά ας αφήσουμε το χρόνο να μιλήσει. Είναι ο καλύτερος κριτής…

  • Το κομμάτι αυτό δημοσιεύεται σήμερα στην εβδομαδιαία κρητική εφημερίδα ΡΕΘΕΜΝΟΣ και στη στήλη μου «Επισημάνσεις».

Χειμωνιάτικο τριήμερο στη Ζαγορά Πηλίου, αλλά το καλοκαίρι και κάθε εποχή είναι υπέροχα!

xionismeni.zagora1

Όλα πήγαν καλά. Με την ασφαλή επιστροφή μας ολοκληρώθηκε το ταξίδι μας στο Πήλιο τον Γενάρη του 2017... Στη Ζαγορά ήμασταν από το μεσημέρι της Παρασκευής 6/1/2017 και επιστρέψαμε στη βάση μας το βράδυ της Κυριακής! Βρήκαμε το μέρος, ύστερα από μια πολύ όμορφη διαδρομή χωρίς προβλήματα με πολύ κρύο, αν και δεν νιώθουμε κάτι τέτοιο αφού οι φίλοι μας Βικτόρια και Δημήτρης που μας φιλοξένησαν στα studio τους, είχαν φροντίσει να έχουμε επαρκή θέρμανση και ζεστή καρδιά... Έτσι, απολαμβάναμε την κάθε στιγμή... Δείτε μερικά δημοσιεύματα ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ. Θα πάρετε μια γεύση, πώς περάσαμε.

Το ταξίδι μας αυτό με τους φίλους μας, Άρη και Χάρις το είχαμε προγραμματίσει πολύ καιρό, πριν… Χωρίς να γνωρίζουμε τον καιρό, πώς θα εξελιχθεί. Εντάξει, χειμώνας ήταν, αλλά επιλέξαμε έναν ξενώνα που οι ιδιοκτήτες τους είναι γνωστοί στους φίλους μας.

Το χρειαζόμασταν αυτό το ταξίδι – ανάσα. Σκεφτόμασταν την Κρήτη, αλλά στην πορεία μετρήσαμε πολλές παραμέτρους… Ήθελε περισσότερες μέρες και έξοδα και είπαμε να το αφήσουμε για το καλοκαίρι. Να το απολαύσουμε, κάτω από καλύτερες καιρικές συνθήκες.

Έτσι είδαμε τα χιόνια που εφτασαν στο μέρος που μέναμε… Δεν μας πειράζει καθόλου. Ίσως να μην καταφέραμε να κάνουμε τις βόλτες που θέλαμε, επειδή η κίνηση δεν 'ηταν πάρα πολύ εύκολη, αλλά περάσαμε πολύ όμορφα... Κάθετί εδώ είναι όμορφο. Έτσι όμορφη, φαντάζομαι θα είναι η εμπειρία και την άνοιξη ή το καλοκαίρι!

Όλοι έχουμε κάποια στιγμή ανάγκη από μια μικρή αλλαγή και από παραστάσεις ξεχωριστές. Ξέρουμε πως έτσι κάνουμε τη ζωή μας και την καθημερινότητα μας πιο ενδιαφέρουσα για μας και για τους γύρω μας. Αυτό, στο βαθμό που περνάει από το χέρι μας, το κάνουμε καθημερινά πράξη...

Το Πήλιο όποια εποχή και αν το επισκεφθείς, είναι πανέμορφο. Σίγουρα όμως το χειμώνα έχει κάτι που το κάνει να ξεχωρίζει. Σχεδιάζουμε να ξαναπάμε το συντομότερο δυνατόν και να απολαύσουμε, όπως κάναμε και στην πρώτη επίσκεψη μας, την κάθε στιγμή… 

xionismeni.zagora2

Από τις όμορφες στιγμές που ζήσαμε στην Ζαγορά Πηλίου... Η Βικτόρια κάνει τηγανήτες στο χιονισμένο μπαλκόνι της, για να προσθέσει μια νότα αγάπης στο πρωινό που μας ετοίμαζε... Υπέροχοι. Τις απόλαυσα με την ψυχή μου... Η φιλοξενεία τους, μοναδική! Αν θέλετε να εκδράμετε στο Πήλιο, αξίζει να είναι στην πρώτη επιλογή σας. Μόνο που χρειάζεται να προηγηθεί τηλέφωνο επικοινωνίας...

Είμαστε βέβαιοι ότι θα μείνετε ενθουσιασμένοι. Ασε που θα δείτε την αδελφική αγάπη σε όλο της το μεγαλείο... Αλλά είπαμε, είναι απαραίτητο να προηγηθεί τηλέφωνο για να κλείσετε δωμάτιο, για τη διαμονή σας...

zagora110117

Ο Τάκης ξεχιονίζει τους δρόμους κάτω από το σπίτι τους... Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη πάνω από το σπίτι τους στο σαλόνι που παίρναμε μαζί του το πρωινό...

Τι όμορφη που είναι η ενότητα κάτω από το πνεύμα του Ιεχωβά Θεού. Όλοι μαζί στην Κρήτη

sinelefsi.kritis.28.2016

Στη φωτογραφία εικονίζονται αδελφοί της φυλακής από τις 10ετίες του 1970 μέχρι τη 10ετία του 1990, όσοι βέβαια βρεθήκαν στην Κρήτη με αφορμή την Περιφερειακή Συνέλευση, τον Αύγουστο του 2016 Ήταν πολύ συγκινητικό για όλους να συναντηθούν με πραγματικούς φίλους και συναγωνιστές, με τους οποίους έζησαν όχι μόνο πολύ δύσκολες στιγμές, αλλά και πολύ ευχάριστες και έτσι τους ένωσε πιο σφικτά η υπέροχη ιδιότητα της αγάπης! Ειλικρινά ευχαριστούμε από καρδιάς τον Ιεχωβά για το υπέροχο δώρο της αδελφότητα, το οποίο μεγαλουργεί στους καιρούς μας! Σε όλους αυτούς τους αγωνιστές της ακεραιότητας εκπληρώθηκαν περίτρανα τα εδάφια Ησαίας 54:17 και  40:29-31.

Η εργασία είναι αγαθό! Ας βοηθήσουμε όσους έχουν πραγματική ανάγκη...

work

Όπως γνωρίζουμε, πολλοί αδελφοί μας αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την ανεργία. Θα ήθελα, λοιπόν, να παρακαλέσω τους αναγνώστες της ιστοσελίδας μου, αν γνωρίζουν κάποια πληροφορία σχετικά με εύρεση εργασίας, να επικοινωνούν με τον ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ, και να αναφέρουν τις πληροφορίες που γνωρίζουν. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε όσους αδελφούς και αδελφές μας είναι άνεργοι.
Η πράξη μας αυτή είναι σύμφωνη με τις σκέψεις που αναφέρονται στα εδάφια Ιωάννης 13: 34, 35
Ο ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗΣ γίνεται καθημερινά δέκτης μηνυμάτων αγωνίας τέτοιων καταστάσεων. Σ’ αυτή τη λογική ανταποκριθήκαμε στο δίκαιο αίτημα του Στέλιου Ηλιάκη από την Κρήτη που εκείνη την εποχή ήταν στη Βουλγαρία. Σας θυμίζω λίγο τα δυο δημοσιεύματα που κάναμε. Δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ.
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν πειραματικά μια μέθοδο του «ζητώ» ή «προσφέρω» εργασία. Τις επόμενες μέρες θα πάρει μια πιο ουσιαστική μορφή… Θα λάβουμε υπόψη μας και τις δικές σας παρατηρήσεις και υποδείξεις. Το e-mail που μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας είναι nikosth2004@yahoo.gr Ο ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗΣ προσφέρετε να βοηθήσει ως σύνδεσμος επαφής και επικοινωνίας.

Αυτό που εγώ θέλω από εσάς είναι ότι αγγελίες έχουμε βάλει και εξυπηρετούνται (οι αδελφοί μας δηλαδή βρήκαν δουλεια ή το διαμέρισμα νοικιάστηκε...) ας επικοινωνήσουμε μαζί μας και ας μας το πουν. Οι αγγελίες μας θέλουμε να είναι πέρα για πέρα, αληθινές και να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ευχαριστούμε!

Άλλωστε, οι ανάγκες ήταν πάντα και παραμένουν μεγάλες!

Συναντήθηκαν στη Συνέλευση Περιφερείας Κρήτης 2016, ύστερα από 48 ολόκληρα χρόνια!

sinelefsi.kritis.26.2016

Για φαντάσου! 48 χρόνια είναι αυτά και ο χρόνος έχει κάνει την δουλειά του. Συναντήθηκαν στη διάρκεια των εργασιών της Συνέλευσης Περιφερείας Κρήτης του 2016, ύστερα από μισό σχεδόν αιώνα... Πρωτοσυναντήθηκαν στη φυλακή όταν ήταν νεαροί, με αφορμή τη διακράτηση ουδετερότητας. Τώρα είναι πια μπαμπάδες, παππούδες και με άσπρα μαλλιά! Πραγματικά όταν βιώνεις τέτοια πράγματα είναι να συγκινείσαι πολύ και αναπόφευκτα θυμάσαι τα παλιά, τότε που αμούστακα παιδιά κρατούσαν οσιότητα στην υπόσχεσή τους να υπηρετούν μόνο τον Ιεχωβά Θεό. Τι υπέροχα παραδείγματα! Εκεί, στην Κρήτη, θα τους γνωρίζετε φαντάζομαι ποιοι είναι...

Ζωντανή η ελπίδα της επιστροφής στο Θραψανό... Βόλτα στη λίμνη της Λιβάδας...

livades.diakopes2013

Η Λιβάδα... Η τεχνιτή λίμνη στο χωριό μου που τα καλοκαίρια περνάω πολλές ώρες εδώ... Πανέμορφη και πάντα έχει κάτι εξαιρετικό να σου δώσει... Δείτε ΕΔΩ ένα βίντεο που τραβηξα πριν τρία χρόνια από τη λίμνη. Έτσι είναι και σήμερα. Δεν έχει αλλάξει τίποτα... Η ίδια ομορφιά!

panoramiki.livada.2014

Ιδού και μια πανοραμική φωτογραφία της λίμνης, που τράβηξα το χειμώνα του 2014 όταν κατέβηκα στο χωριό, για να μαζέψω τις ελιές μου... Το 2015, τις μάζεψε η  Ειρήνη Κρουσανιωτάκη, με ένα καλό συνεργείο. Ελάτε, αν θέλετε, να σας πάω στις ελιές μου στου Μπουρμά. Δείτε ΕΔΩ. Πέρσι δεν είχαν, για να δούμε φέτος...

Αυτό είναι το χωριό μου, το όμορφο Θραψανό, που θα ήθελα να ζήσω, κάποτε...

Αυτό είναι το χωριό μου, το Θραψανό... Φωτογραφημένο στις 6 Ιουλίου 2012. Τον αγαπώ αυτόν τον τόπο. Και ονειρεύομαι να ζήσω εκεί αρκετό καιρό, όταν βγω στη σύνταξη. Ωστόσο έρχονται οι κυβερνώντες και με τους απίθανους πολιτικούς σαλτιμπαγκισμούς τους, αλλάζουν συνεχώς τα όρια συνταξιοδότησης... Έτσι αρχίζω να συνειδητοποιώ πως ίσως να μην το ζήσω και ποτέ... Δεν πειράζει. Είμαι καλά και αυτό έχει σημασία... Δείτε ΕΔΩ μερικά πράγματα για το χωριό μου...

spiti2.300118

Όταν η ζωή δεν το βάζει κάτω… Οι βουκαμβίλιες που ξεράθηκαν από την παγωνιά του Γενάρη 2017 όταν το χιόνι το έστρωσε για τα καλά στο χωριό (δες την ακριβώς από κάτω φωτογραφία, διότι είναι πολύ σπάνιο το χιόνι στο χωριό μας σε υψόμετρο 350 μ.). Θα χρειαστεί να περιμένουμε λίγο. Αλλά ο χρόνος δεν είναι πρόβλημα, όσο είμαστε όρθιοι, μπορούμε και αντέχουμε τις αντιξοότητες… Η φωτογραφία αυτή είναι τραβηγμένη στις 30/1/2018 και δείχνει ξεκάθαρα ότι η ζωή συνεχίζεται...

xionismeno.spiti090117

Φωτογραφία τραβηγμένη στις 9/1/2017 στο χιονιά που άρεσε σε όλο το Θραψανό. Το πατρικό μου σπίτι, χιονισμένο. Η απόλαυση οφθαλμών… Ευχαριστώ όσους είχαν την καλοσύνη και την προνοητικότητα να μου τη στείλουν… Κάθε εποχή στο χωριό μου είναι όμορφη. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία… Οι όμορφες βουκαμβίλιες της φωτογραφίας, από αυτόν τον πάγο, ξεράθηκαν, σε αντίθεση με την τριανταφυλλιά που, για άλλη μια φορά, αποδείχτηκε πολύ δυνατή και άντεξε... Αλλά η ζωή δεν σταματά! Ξαναπέταξαν πράσινα κλαριά, ξαναζωντάνεψαν!

Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ

Η Αγία Γραφή περιγράφει μερικές φορές τους ανθρώπους με βάση την εργασία που έκαναν. Μιλάει για τον “Ματθαίο, τον εισπράκτορα φόρων”, τον “Σίμωνα τον βυρσοδέψη” και τον “Λουκά, τον αγαπητό γιατρό”. (Ματθ. 10:3· Πράξ. 10:6· Κολ. 4:14) Κάτι άλλο που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους είναι οι πνευματικοί διορισμοί ή τα προνόμιά τους. Διαβάζουμε για τον Βασιλιά Δαβίδ, τον προφήτη Ηλία και τον απόστολο Παύλο. Αυτοί οι άντρες εκτιμούσαν τους θεόδοτους διορισμούς τους. Παρόμοια και εμείς, αν έχουμε προνόμια υπηρεσίας πρέπει να τα εκτιμούμε.

Ο αρχικός σκοπός του Ιεχωβά για την ανθρωπότητα ήταν να ζει για πάντα εδώ στη γη. (Γέν. 1:28· Ψαλμ. 37:29) Ο Θεός πρόσφερε γενναιόδωρα στον Αδάμ και στην Εύα διάφορα πολύτιμα δώρα που τους έδιναν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τη ζωή. (Διαβάστε Ιακώβου 1:17) Ο Ιεχωβά τούς χάρισε ελεύθερη βούληση, την ικανότητα να κάνουν λογικές σκέψεις και τη δυνατότητα να αγαπούν και να απολαμβάνουν φιλίες. Ο Δημιουργός μιλούσε στον Αδάμ και τον συμβούλευε για το πώς να δείχνει την υπακοή του. Ο Αδάμ μάθαινε επίσης πώς να καλύπτει τις ανάγκες του καθώς και πώς να φροντίζει τα ζώα και τη γη. (Γέν. 2:15-17, 19, 20) Ο Ιεχωβά προίκισε επίσης τον Αδάμ και την Εύα με τις αισθήσεις της γεύσης, της αφής, της όρασης, της ακοής και της όσφρησης. Έτσι μπορούσαν να απολαμβάνουν πλήρως την ομορφιά και τα άφθονα αγαθά του παραδεισένιου σπιτιού τους. Για το πρώτο ανθρώπινο ζευγάρι, οι δυνατότητες να έχουν απόλυτα ικανοποιητική εργασία, να νιώθουν πλήρεις και να κάνουν ανακαλύψεις ήταν απεριόριστες.

Τι μπορούμε να μάθουμε από τα λόγια που είπε ο Ιησούς στον Πέτρο; Χρειάζεται να προσέξουμε ώστε να μην αφήσουμε την αγάπη μας για τον Χριστό να εξασθενήσει και την προσοχή μας να αποσπαστεί από τα συμφέροντα της Βασιλείας. Ο Ιησούς γνώριζε πολύ καλά τις πιέσεις που σχετίζονται με τις ανησυχίες αυτού του συστήματος πραγμάτων. Ας μάθουμε να εκτιμούμε όσα έχουμε...

ΕΝΑ SITE "ΑΠΑΓΚΙΟ" ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!

Αυτόν τον ιστότοπο τον «παλεύω» πολλά χρόνια. Πολύ πριν γνωρίσω την αλήθεια και βρω σκοπό στη ζωή μου. Φανταζόμουν τον εαυτό μου συνταξιούχο στο χωριό με μια σχετικά καλή οικονομική επιφάνεια, δεδομένης μιας σύνταξης που είχα οικοδομήσει πολλά πάνω της και ήθελα να έχω κάτι για να περνάω την ώρα μου.

Σήμερα όλα έχουν αλλάξει γύρω μου, όλα εκτός από το Site αυτό. Δηλαδή, άλλαξε κι αυτό λιγάκι προσανατολισμό… Αντί να περνάει την ώρα του με κούφια δημοσιογραφικά θέματα, που δεν έχουν προσφέρουν και πολλά πράγματα στους ανθρώπους, προσφέρει ελπίδα για ένα βέβαιο, καλύτερο αύριο.

Αυτήν την αληθινή ελπίδα, προσπαθεί να βάλει στις καρδιές των αναγνωστών του και να τους ενθαρρύνει να πιστέψουν ότι όλες αυτές οι δυσκολίες κάθε μορφής που ζούμε είναι παροδικές. Τα ωραία, είναι μπροστά μας. Και μπορούμε να τα ζήσουμε, φτάνει να το θέλουμε πραγματικά.

Αρκεί να μη στηριζόμαστε στην αξιοπιστία των ανθρώπων που σήμερα είναι κι αύριο όχι… Αλλά στον Λόγο Εκείνου που είναι απόλυτα αξιόπιστος και να ακολουθούμε στη ζωή μας τις φωτεινές προειδοποιητικές  πινακίδες που έχει βάλει στο δρόμο μας…

ΚΡΕΟΝΤΑΣ, τέλος...

Το φύλλο που βλέπετε είναι το τελευταίο της εκδοτικής προσπάθειας του εξωραϊστικού συλλόγου της Κολοκυνθούς  “Κρέοντας”. Δείτε το ΕΔΩ. Είναι το τεύχος 25 κι ΕΔΩ δείτε το προηγούμενο. Ο ΚΡΕΟΝΤΑΣ αναγκάστηκε να αναστέλλει την έκδοσή του. Σε δύσκολες εποχές δεν άντεχε άλλο τα δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη. Βέβαια κάθε φύλλο που αναστέλλει την έκδοσή του θέλει να ελπίζει και ονειρεύεται την επανέκδοση του... Μακάρι να έτσι. Κι όχι μόνο προθέσεις των ανθρώπων του Συλλόγου...

JW Broadcasting Μαρτίου

studio1

Μια ευχάριστη ανακοίνωση επεφύλαξε μεταξύ άλλων το Κυβερνών Σώμα στην ετήσια συνάθροιση του, το 2014. Αφορούσε τη δημιουργία τηλεοπτικού σταθμού τελευταίας τεχνολογίας που εκπέμπει μέσω internet. Από τον Μάϊο 2015 το κανάλι το έχουμε με ελληνικούς υπότιτλους, και τώρα μεταγλωττισμένο στα ελληνικά, ώστε να το παρακολουθούμε καλύτερα, όλοι εμείς που δεν γνωρίζουμε καλά αγγλικά. Από εδώ μπορείτε επίσης να δείτε παρά πολλά χρήσιμα βίντεο και φυσικά στις αρχές κάθε μήνα, το Jehovah’s Witnesses Broadcasting... Θα ωφεληθείτε πάρα πολύ και θα ενισχύσετε την πνευματικότητα σας... ΕΔΩ, δείτε το πρόγραμμα του Μαρτίου 2018... Θέμα του έχει, την εμπιστοσύνη!

Στην ανεργία πρώτη φορά

Δυο φορές με απόλυση μέσα σε πέντε χρόνια… Ήταν Φλεβάρης του 2012 όταν απολύθηκα με εθελούσια έξοδο από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και τώρα 1 Νοέμβρη του 2017 από το Σωματείο της ΠΕΤ ΟΤΕ όπου εργαζόμουν από το 1983 ως δημοσιογράφος.

Θεωρητικά, αιτία και των δύο απολύσεων ήταν το γεγονός ότι ήμουν κοντά στη συνταξιοδότηση μου. Κοντά; Πόσο κοντά;

Οι συνθήκες συνεχώς αλλάζουν, με εντολή των δανειστών της χώρας μας. Αυτοί επιβάλλουν και η κυβέρνηση ως εκτελεστικό όργανο νομοθετεί… Τι ξημερώνει λοιπόν την επόμενη μέρα; Κανείς δεν γνωρίζει…

Αλλά εγώ δεν είμαι τρομαγμένος… Έχω εμπιστοσύνη στον αληθινό Θεό Ιεχωβά και ξέρω ότι Εκείνος θα με στηρίξει και θα με προστατέψει σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς…

Όλοι, τελικά, μπροστά στην ανεργία και τον θάνατο είμαστε ίσοι… Όλοι! Ότι δουλεια κι αν κάνουμε… Αυτό που μου δίνει ειρήνη διάνοιας ώστε να συνεχίζω να αγωνίζομαι όρθιος, είναι η πίστη πως δεν είμαι μόνος! 

Ο Γάμος της Ειρήνης...

Η Ειρήνη με τον Χριστόφορο παντρεύτηκαν στις 10/10/2010. Το μωρό τους ήρθε στις 28/08/13. Να τους ζήσει! Κι έτσι έγινα παππούς...

Το "φευγιό" της αδερφής μου

Η Γιωργία μας "έφυγε" για πάντα από κοντά μας το 2011. Και ο θάνατος του Γιάννη ένα ακριβώς χρόνο μετά. Λιγοστεύουμε...

Αλλαγές στο Site μου

Σημαντικές αλλαγές αισθητικής στο Site. Μεγαλώνουμε και μαθαίνουμε... Πώς σας φαίνετε η νέα μορφή του από 9/9/2013;

Developed by OnScreen - Content by Nikos Theodorakis - Powered by FRIKTORIA