Περάσαμε πολύ όμορφα με την Έστερ και τα κορίτσια της, όσο ήταν κοντά μας

akropoli.1
Το βλέπετε κι εσείς, από τις αναρτήσεις που κάναμε στον ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ. Δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ... Είμαστε πολύ χαρούμενοι, επειδή το ζούσαν, το έδειχναν και είναι καλά με την παρέα μας και τη φιλοξενία μας. Ακολουθήσαμε ένα εσχέδιο σχέδιο... Δεν κινηθήκαμε στην τύχη. Αλλά, μας έφυγαν. Και ήδη μας λείπουν...

ester4
Οι φωτογραφίες που βλέπετε είναι από τις πρώτες μέρες τους στην Ελλάδα... Πεζόδρομος Αποστόλου Παύλου, στο Θησείο. Αναμνήσεις όμορφες που πήραν μαζί τους με την επιστροφή στον τόπο τους...

akropoli.2
Κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε στιγμή προσπαθούσαμε να έχει κάτι να μας δώσει. Εδώ, πάνω στην Ακρόπολη η Βικτόρια με τη Χλόη... Με τα νερά τους. Έκανε πολύ ζέστη εκείνη τη μέρα...

nafplio.ester.6
Όλα πήγαν καλά λοιπόν... Η δική μας χαρά ήταν τα χαρούμενα πρόσωπα τους! Η καλή παρέα και οι ξεχωριστοί τόποι που επιλέξαμε να πάμε, ήταν ακριβώς αυτό που επιζητούσαμε... Και τώρα σχεδιάζουν το επόμενο ταξίδι τους στην Ελλάδα για του... χρόνου. Νωρίς; Για μας τους Έλληνες , ίσως. Όχι όμως για εκείνους που ξέρουν να διευθετούν το χρόνο τους.
ester5

Ακολουθούμε τους ρυθμούς της ζωής, όπως ακριβώς τους ζούμε, στην καθημερινότητα

isthmos3
Τι μπορείτε να βρείτε εδώ; Ας το πάμε λίγο ανάποδα: Τι, δεν θα βρείτε… Σίγουρα δεν θα βρείτε τίποτα το ψεύτικο ή το επιτηδευμένο... Οι ιστορίες μας είναι αληθινές και τις καταγράφουμε για να τις μοιραστούμε μαζί σας, αφού πρώτα τις ζήσουμε…

dioskuri.2
Δεν μας ενδιαφέρει η επισκεψιμότητα και τα λάικ. Δεν "πουλάμε" και δεν στηριζόμαστε στη διαφήμιση. Ότι εκ πρώτης όψεως μοιάζει ως τέτοια, έχει να κάνει με, ας την πούμε, βοήθεια σε κάποιους συνανθρώπους μας, που περιμένουν να ζήσουν έντιμα από τη δουλειά τους. Τίτποτα περισσότερο. Και πρόκειται για άδολη προσφορά...

asimula1.egion.2017
Αγνοούμε επιδεικτικά, όλα τα e-mail που παίρνουμε από ειδικούς, σχετικά με το πώς να αυξήσουμε την αναγνωσιμότητα μας. Ειλικρινά, δεν μας απασχολεί καθόλου το θέμα. Αλλά λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας, τις καλόπιστες προτάσεις, παρατηρήσεις και τα σχόλια σας, που θα μας κάνουν καλύτερους σε περιεχόμενο και ποιότητα… Δεν θεωρούμε τους εαυτούς μας αλάθητους. Δοκιμαζόμαστε καθημερινά...

to.spitiko1
Θέλουμε να παραμείνουμε, όσο οι δυνάμεις μας το επιτρέπουν, ένα Site πασπαρτού… Που ασχολείται με όλους και με όλα. Και που έχει τη διάθεση να προσφέρει ένα κομμάτι της πραγματικής ζωής, χωρίς φτιασιδώματα τεχνητά, όπως ακριβώς ο χρόνος περνάει από πάνω μας...

xalkida1

Δημοσιογραφικά

Ο όλεθρος της φωτιάς και τα αθώα θύματα των πυρκαγιών σε Ανατολική Αττική και Κινέτα

avgi250718
Κάπως έτσι παρουσίασαν την επόμενη μέρα της μεγάλης πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική και το Πανόραμα Κινέττας με τους εκατοντάδες νεκρούς. Μαύρα πρωτοσέλιδα, όπως αυτό της ΑΥΓΗΣ, που υποδηλώνει θρήνο και οδυρμό. Ελπίζουμε αληθινό, όχι υποκριτικό.

ethnos250718
Και σαν μην έφταναν όλα όσα βίωσαν οι άνθρωποι με πρωτοσέλιδα σαν αυτό του ΕΘΝΟΥΣ άφηναν να εννοηθεί ότι κάποιοι επιβουλεύονται την πατρίδα μας και χρησιμοποιούσαν λέξεις στους τίτλους που προφανώς δεν γνωρίζουν το πραγματικό νόημα τους.

kathimerini250718
Εύκολα χαρακτηρίζεις μια τραγωδία "εθνική", όπως έκανε στο πρωτοσέλιδο της η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, χαϊδεύοντας αυτιά και επιχειρώντας να στρέψει την προσοχή σε συγκεκριμένα κέντρα, ωε οι άνθρωποι που έχτισαν εκεί αυθαίρετα να ήταν άμοιροι ευθυνών.

nea250718
Κράτησα και το πρωτοσέλιδο των ΝΕΩΝ για αν σας δείξω την υπερβολή και την εστίαση στην "εθνική τραγωδία". Ενορχηστρωμένο το πράγμα. Και όσον αφορά την "τραγωδία" δεν θα διαφωνήσουμε. Με το "εθνική", επιτρέψτε μας να έχουμε τις ενστάσεις μας.

efimeridesΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ 28/07/2018

Τα φυσικά φαινόμενα καμιά αφορά αφαιρούν ανθρώπινες ζωές… Αυτή είναι μια αδιαμφισβήτητη αλήθεια που όλοι γνωρίζουμε. Και μερικοί την έχουμε δει με τα ίδια μας τα μάτια, στη ζωή μας. Επομένως, όσο κι αν αδυνατούμε να το αποδεχτούμε, επειδή δεν έχουμε πλαστεί μ’ αυτό το σκοπό, μας έχουν κάτσει στο στομάχι τόσοι νεκροί, θύματα των τελευταίων πυρκαγιών στην Αττική.

Και πώς να μην είναι έτσι, όταν ξαφνικά, από το πουθενά, μέσα σε μια μέρα φυσιολογική από άποψη των θερμοκρασιών του Ιουλίου ημέρα, σε συνθήκες καύσωνα και με ένα δυνατό αέρα, να έχουμε τόσες πυρκαγιές ταυτόχρονα… Αυτό έγινε η αφορμή και η αιτία, να χάσουν τη ζωή τους 78 άτομα (ενδεχομένως την ώρα που διαβάζετε αυτές τις γραμμές ο αριθμών των νεκρών να έχει αλλάξει προς τα χειρότερα) και ένας ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός τραυματιών, μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία.

Θα περάσουν μέρες για να διερευνηθούν τα αίτια ενός τόσο μεγάλου κακού και ίσως ποτέ να μη βρεθούν οι ένοχοι. Στο μυαλό των ανθρώπων πάνε πάντα τα χειρότερα σενάρια, από δολιοφθορές ως πολύ μεγαλύτερα πράγματα.

Η εισαγγελική εντολή για περαιτέρω έρευνα, ίσως ρίξει κάποιο φως. Όχι τίποτα, άλλο, αλλά να προστατευτούμε σε άλλες ανάλογες καταστάσεις που ίσως προκύψουν στο μέλλον. Εμείς όμως, δεν θα σταθούμε ιδιαίτερα σ’ αυτό. Ο πόνος των ανθρώπων είναι μεγάλος κι εμείς, αν μη τι άλλο, οφείλουμε να τον σεβόμαστε.

Ούτε θα λυπηθούμε που δεν έγινε η ετήσια καθιερωμένη φιέστα για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας. Πραγματικά δεν ξέρω αν αυτή την πίεση που οδηγεί στη βίαιη φτωχοποίηση στα χρόνια της κρίσης και των μνημονίων, μπορείς να το πεις Δημοκρατία. Προσωπικά έχω πολλές και μεγάλες επιφυλάξεις.

Θα μας στοιχειώνουν οι φωτογραφίες με τους ανθρώπους που υπέστησαν τεράστιες καταστροφές στην περιουσία τους, είτε αυτή αφορούσε σπίτια ή αυτοκίνητα, αλλά πιο πολύ η απώλεια τόσων πολλών ανθρώπινων ζωών. Εδώ είναι το σημείο. Κι αν εξετάζουμε σήμερα, όλη αυτή την υπόθεση, είναι για να μην ξαναζήσουμε, όσο περνάει από το χέρι μας, κάτι τέτοιο…

Μπορεί όντως η πυρκαγιά να προκλήθηκε από φυσικά αίτια, αλλά το ζήτημα είναι πώς αντιμετωπίστηκε από έναν, υποτίθεται, υπεύθυνο κρατικό μηχανισμό που όφειλε, αν μη τι άλλο, να προστατεύει εκείνους που πριμοδοτούν πανάκριβα μέσα από ένα άδικο φορολογικό σύστημα που λειτουργεί σε βάρος τους.

Η καρδιά μας, ακόμα και όλων εμάς, που ως παρατηρητές ζήσαμε όλη αυτή τη διαδικασία, είναι συντετριμμένη. Φανταζόμαστε πως αισθάνονται εκείνοι που έχασαν ανθρώπους τους, σ’ αυτή την άνιση μάχη με τις φωτιές.

Περιμένουμε, δικαιολογημένα, απαντήσεις υπεύθυνες, όχι υπεκφυγές, όχι πολιτικαντισμούς. Μακριά από μας τέτοια παιχνιδάκια… Όταν το έγκλημα αφορά ανθρώπινες ζωές, κανείς δεν έχει το δικαίωμα ούτε να υπεκφεύγει, ούτε να κάνει μικροπολιτική πάνω στα αποκαΐδια.episimansis

Ας δούμε, μια φορά έστω, τη δικαιοσύνη να λάμψει. Αλλά πώς μπορεί να γίνει αυτό; Εμείς ξέρουμε πως ούτε και αυτοί εδώ που μας κυβερνούν, ούτε και οι προηγούμενοι (και είμαστε απόλυτα βέβαιοι, ούτε και οι επόμενοι…) όση καλή διάθεση κι αν έχουν, δεν είναι σε θέση να το κάνουν.

Αντί λοιπόν να εντοπίζουν οι τίτλοι των εφημερίδων στην εθνική τραγωδία και να προβάλλουν την εικόνα μιας μισοκαμμένης ελληνικής σημαίας ως πειστήριο ενοχής, ας είναι πιο σοβαρές, στο βαθμό που κάποιοι τις εμπιστεύονται ακόμα.

Και ας προσπαθήσουν να κάνουν το καλύτερο που μπορούν στην ψύχραιμη και χωρίς κραυγές ενημέρωση. Η ευθύνη που τους αναλογεί, δεν είναι μικρή. Και προς το παρόν τουλάχιστον, μη προκαλούν με τις αμετροεπείς δηλώσεις σε ξύλινους τίτλους. Συναγωνίζονται στην αφερεγγυότητα τους πολιτικούς. Τόσο δύσκολο είναι το κατανοήσουν εκείνοι που τις διευθύνουν;

  • Το κομμάτι αυτό θα δημοσιευτεί το Σάββατο 28/7/2018 στην εβδομαδιαία κρητική εφημερίδα ΡΕΘΕΜΝΟΣ και στη στήλη μου «Επισημάνσεις».

Σχόλια (0)

There are no comments posted here yet

Υποβάλετε το σχόλιό σας

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Συννημένα (0 / 3)
Share Your Location

Ζωντανή η ελπίδα της επιστροφής στο Θραψανό... Βόλτα στη λίμνη της Λιβάδας...

livades.diakopes2013

Η Λιβάδα... Η τεχνιτή λίμνη στο χωριό μου που τα καλοκαίρια περνάω πολλές ώρες εδώ... Πανέμορφη και πάντα έχει κάτι εξαιρετικό να σου δώσει... Δείτε ΕΔΩ ένα βίντεο που τραβηξα πριν τρία χρόνια από τη λίμνη. Έτσι είναι και σήμερα. Δεν έχει αλλάξει τίποτα... Η ίδια ομορφιά!

panoramiki.livada.2014

Ιδού και μια πανοραμική φωτογραφία της λίμνης, που τράβηξα το χειμώνα του 2014 όταν κατέβηκα στο χωριό, για να μαζέψω τις ελιές μου... Το 2015, τις μάζεψε η  Ειρήνη Κρουσανιωτάκη, με ένα καλό συνεργείο. Ελάτε, αν θέλετε, να σας πάω στις ελιές μου στου Μπουρμά. Δείτε ΕΔΩ. Πέρσι δεν είχαν, για να δούμε φέτος...

Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ

Η Αγία Γραφή περιγράφει μερικές φορές τους ανθρώπους με βάση την εργασία που έκαναν. Μιλάει για τον “Ματθαίο, τον εισπράκτορα φόρων”, τον “Σίμωνα τον βυρσοδέψη” και τον “Λουκά, τον αγαπητό γιατρό”. (Ματθ. 10:3· Πράξ. 10:6· Κολ. 4:14) Κάτι άλλο που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους είναι οι πνευματικοί διορισμοί ή τα προνόμιά τους. Διαβάζουμε για τον Βασιλιά Δαβίδ, τον προφήτη Ηλία και τον απόστολο Παύλο. Αυτοί οι άντρες εκτιμούσαν τους θεόδοτους διορισμούς τους. Παρόμοια και εμείς, αν έχουμε προνόμια υπηρεσίας πρέπει να τα εκτιμούμε.

Ο αρχικός σκοπός του Ιεχωβά για την ανθρωπότητα ήταν να ζει για πάντα εδώ στη γη. (Γέν. 1:28· Ψαλμ. 37:29) Ο Θεός πρόσφερε γενναιόδωρα στον Αδάμ και στην Εύα διάφορα πολύτιμα δώρα που τους έδιναν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τη ζωή. (Διαβάστε Ιακώβου 1:17) Ο Ιεχωβά τούς χάρισε ελεύθερη βούληση, την ικανότητα να κάνουν λογικές σκέψεις και τη δυνατότητα να αγαπούν και να απολαμβάνουν φιλίες. Ο Δημιουργός μιλούσε στον Αδάμ και τον συμβούλευε για το πώς να δείχνει την υπακοή του. Ο Αδάμ μάθαινε επίσης πώς να καλύπτει τις ανάγκες του καθώς και πώς να φροντίζει τα ζώα και τη γη. (Γέν. 2:15-17, 19, 20) Ο Ιεχωβά προίκισε επίσης τον Αδάμ και την Εύα με τις αισθήσεις της γεύσης, της αφής, της όρασης, της ακοής και της όσφρησης. Έτσι μπορούσαν να απολαμβάνουν πλήρως την ομορφιά και τα άφθονα αγαθά του παραδεισένιου σπιτιού τους. Για το πρώτο ανθρώπινο ζευγάρι, οι δυνατότητες να έχουν απόλυτα ικανοποιητική εργασία, να νιώθουν πλήρεις και να κάνουν ανακαλύψεις ήταν απεριόριστες.

Τι μπορούμε να μάθουμε από τα λόγια που είπε ο Ιησούς στον Πέτρο; Χρειάζεται να προσέξουμε ώστε να μην αφήσουμε την αγάπη μας για τον Χριστό να εξασθενήσει και την προσοχή μας να αποσπαστεί από τα συμφέροντα της Βασιλείας. Ο Ιησούς γνώριζε πολύ καλά τις πιέσεις που σχετίζονται με τις ανησυχίες αυτού του συστήματος πραγμάτων. Ας μάθουμε να εκτιμούμε όσα έχουμε...

ΕΝΑ SITE "ΑΠΑΓΚΙΟ" ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!

Αυτόν τον ιστότοπο τον «παλεύω» πολλά χρόνια. Πολύ πριν γνωρίσω την αλήθεια και βρω σκοπό στη ζωή μου. Φανταζόμουν τον εαυτό μου συνταξιούχο στο χωριό με μια σχετικά καλή οικονομική επιφάνεια, δεδομένης μιας σύνταξης που είχα οικοδομήσει πολλά πάνω της και ήθελα να έχω κάτι για να περνάω την ώρα μου.

Σήμερα όλα έχουν αλλάξει γύρω μου, όλα εκτός από το Site αυτό. Δηλαδή, άλλαξε κι αυτό λιγάκι προσανατολισμό… Αντί να περνάει την ώρα του με κούφια δημοσιογραφικά θέματα, που δεν έχουν προσφέρουν και πολλά πράγματα στους ανθρώπους, προσφέρει ελπίδα για ένα βέβαιο, καλύτερο αύριο.

Αυτήν την αληθινή ελπίδα, προσπαθεί να βάλει στις καρδιές των αναγνωστών του και να τους ενθαρρύνει να πιστέψουν ότι όλες αυτές οι δυσκολίες κάθε μορφής που ζούμε είναι παροδικές. Τα ωραία, είναι μπροστά μας. Και μπορούμε να τα ζήσουμε, φτάνει να το θέλουμε πραγματικά.

Αρκεί να μη στηριζόμαστε στην αξιοπιστία των ανθρώπων που σήμερα είναι κι αύριο όχι… Αλλά στον Λόγο Εκείνου που είναι απόλυτα αξιόπιστος και να ακολουθούμε στη ζωή μας τις φωτεινές προειδοποιητικές  πινακίδες που έχει βάλει στο δρόμο μας…

ΚΡΕΟΝΤΑΣ, τέλος...

Το φύλλο που βλέπετε είναι το τελευταίο της εκδοτικής προσπάθειας του εξωραϊστικού συλλόγου της Κολοκυνθούς  “Κρέοντας”. Δείτε το ΕΔΩ. Είναι το τεύχος 25 κι ΕΔΩ δείτε το προηγούμενο. Ο ΚΡΕΟΝΤΑΣ αναγκάστηκε να αναστέλλει την έκδοσή του. Σε δύσκολες εποχές δεν άντεχε άλλο τα δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη. Βέβαια κάθε φύλλο που αναστέλλει την έκδοσή του θέλει να ελπίζει και ονειρεύεται την επανέκδοση του... Μακάρι να γίνει έτσι. Και να μην είναι μόνο καλές προθέσεις των ανθρώπων του Συλλόγου...

Στην ανεργία πρώτη φορά

Δυο φορές με απόλυση μέσα σε πέντε χρόνια… Ήταν Φλεβάρης του 2012 όταν απολύθηκα με εθελούσια έξοδο από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και τώρα 1 Νοέμβρη του 2017 από το Σωματείο της ΠΕΤ ΟΤΕ όπου εργαζόμουν από το 1983 ως δημοσιογράφος.

Θεωρητικά, αιτία και των δύο απολύσεων ήταν το γεγονός ότι ήμουν κοντά στη συνταξιοδότηση μου. Κοντά; Πόσο κοντά;

Οι συνθήκες συνεχώς αλλάζουν, με εντολή των δανειστών της χώρας μας. Αυτοί επιβάλλουν και η κυβέρνηση ως εκτελεστικό όργανο νομοθετεί… Τι ξημερώνει λοιπόν την επόμενη μέρα; Κανείς δεν γνωρίζει…

Αλλά εγώ δεν είμαι τρομαγμένος… Έχω εμπιστοσύνη στον αληθινό Θεό Ιεχωβά και ξέρω ότι Εκείνος θα με στηρίξει και θα με προστατέψει σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς…

Όλοι, τελικά, μπροστά στην ανεργία και τον θάνατο είμαστε ίσοι… Όλοι! Ότι δουλεια κι αν κάνουμε… Αυτό που μου δίνει ειρήνη διάνοιας ώστε να συνεχίζω να αγωνίζομαι όρθιος, είναι η πίστη πως δεν είμαι μόνος! 

Μικρές πινελιές αγάπης

athina1

Γεμάτο όμορφες, ξεχωριστές πινελιές, είναι αυτός ο ιστότοπος. Ξεκίνησε για να καλύψει κάποιες ανάγκης έκφρασης με δημοσιογραφικό κυρίως περιεχόμενο και το βλέπουμε να εξελίσσεται ουσιαστικά σε ένα σημείο συνάντησης και επαφής ανάμεσα σε φίλους. Και η αναφορά στις πινελιές δεν είναι καθόλου τυχαία και συμπτωματική. Κάπως έτσι δεν λειτουργούν και οι ζωγράφοι; Μόνο που εδώ το πράγμα μοιράζεται ανάμεσα στις λέξεις και τις εικόνες. Που περιγράφουν μια ζωή πραγματική, όχι από αυτές που κυριαρχούν στη φαντασία.

Ο Γάμος της Ειρήνης...

Η Ειρήνη με τον Χριστόφορο παντρεύτηκαν στις 10/10/2010. Το μωρό τους ήρθε στις 28/08/13. Να τους ζήσει! Κι έτσι έγινα παππούς...

Το "φευγιό" της αδερφής μου

Η Γιωργία μας "έφυγε" για πάντα από κοντά μας το 2011. Και ο θάνατος του Γιάννη ένα ακριβώς χρόνο μετά. Λιγοστεύουμε...

Αλλαγές στο Site μου

Σημαντικές αλλαγές αισθητικής στο Site. Μεγαλώνουμε και μαθαίνουμε... Πώς σας φαίνετε η νέα μορφή του από 9/9/2013;

Developed by OnScreen - Content by Nikos Theodorakis - Powered by FRIKTORIA