Όμορφες αναμνήσεις από τα αθώα παιδικά μου χρόνια… Ψηφίδες, η ζωή μου!

sxolio

Θυμάμαι αυτή τη φωτογραφία... Θα πρέπει να είμαι τρίτη δημοτικού ή μικρότερος και ήταν από τις κλασικές φωτογραφίες που βγάζαμε στο σχολείο. Νομίζω ο ίδιος φωτογράφος μας την έκανε και κορνίζα. Η μητέρα μου, την είχε σε περίοπτη θέση κι εγώ την κληρονόμησα. Θα τη δείτε σπίτι μου... Παραπέμπει σε όμορφες παιδικές μνήμες...

ikogenia
Τις φωτογραφίες αυτές τι έχει η Στασούλα μας, στο σπίτι της… Αν θυμάμαι καλά τις είχαμε στο πατρικό μου, πριν βάλω μπροστά να το φτιάξω στη σημερινή του μορφή, όπως το βλέπετε στο τέλος αυτής της ιστοσελίδας, χαμηλά. Σ’ αυτή εδώ, είναι όλη η οικογένεια μου και εγώ (με κρατά ως τον μικρότερο, η μητέρα μου στα πόδια της).

Όρθιοι, από αριστερά, η Στασούλα, δίπλα της η Γεωργία (δεν ζει πια…), ο Κωστής μας και η Μαλάμω. Και καθιστοί, η μητέρα μου Παπαδιό, με εμένα και φυσικά ο πατέρας μου, Λευτέρης.

Θα πρέπει να είναι τραβηγμένη από κάποιον πλανόδιο φωτογράφο, στην εξωτερική αυλή του σπιτιού μας, από αυτούς με τον τρίποδα και τις πλάκες που περνούσαν από τα χωριά τα παλιά χρόνια κι έβγαζαν μεροκάματο με τέτοιες φωτογραφίες.

mbambas.mama
Μια ακόμα φωτογραφία του πατέρα μου και της μητέρας μου, όταν ήταν νεώτεροι, που επίσης είναι μεγάλη κορνίζα σήμερα στο σπίτι της Στασούλας. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι αυθεντική. Απ’ ότι θυμάμαι από τις διηγήσεις τους, ο πατέρας μας, "έπεσε" χρονικά να πάει στρατιώτης, σε μια εποχή που τα πράγματα δεν ήταν και τόσο αυστηρά, λίγο μετά τη Γερμανική Κατοχή.

Και επειδή είχε τρία παιδιά να μεγαλώσει, συχνά «έφευγε» από το στρατό για ένα – δυο χρόνια, μέχρι που η αστυνομία (χωροφυλακή τότε…) να τον εντοπίσει και να του ζητήσει να … επιστρέψει πίσω στη μονάδα του.

Εδώ, μάλλον πρόκειται για κολάζ. Τα έκαναν αυτά, στην εποχή των παιδικών μου χρόνων... Με ένα πρωτόγονο τρόπο, αλλά τα έκαναν, οι πλανόδιοι φωτογράφοι... Έκαναν δηλαδή μόνταρα, δυο διαφορετικές φωτογραφίες σε μία και σε πολλές περιπτώσεις έβαζαν μάλιστα και… χρώματα, σε ασπρόμαυρες φωτογραφίες, σε μια εποχή που η χρωματιστή φωτογραφία δεν είχε εμφανιστεί ακόμα στη ζωή μας. Πώς δεν μπορώ να φανταστώ την τεχνική, αλλά ήταν σα να... ζωγράφιζαν τη φωτογραφία!

Αχ, πώς λαχταρώ τη στιγμή που θα τους ξαναδώ και θα τους σφίξω στην αγκαλιά μου και του δυο! Η μητέρα μου, πρόλαβε και γνώρισε την αλήθεια, αλλά και στον πατέρα μου, θα του δοθεί η ευκαιρία να μάθει… Ήταν δεκτικός, έντιμος, δίκαιος, καθαρός...

Δημοσιογραφικά

Γιατί δεν θα τους ψηφίσω… Μερικοί προβληματισμοί για τις εκλογές αυτής της Κυριακής…

topontiki040719
Άλλος ένας λόγος για να μην πάμε στις κάλπες… Δεν μπορεί να παρομοιάζεται με… τζόγος η εκλογική διαδικασία. Δεν μας αρέσει. Εκτιμούμε ότι ο τίτλος του ΠΟΝΤΙΚΙΟΥ που αποτυπώνει μια πραγματικότητα, είναι πολύ μακριά από τη δική μας κουλτούρα και την άποψη μας για την πολιτική.

efimeridesΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ 06/07/2019

Το πρωί της Κυριακής θα ανοίξουν οι κάλπες σε όλη την επικράτεια. Και οι Έλληνες πολίτες θα κληθούν να ψηφίσουν εκείνους που θεωρούν ικανούς να τους κυβερνήσουν για την επόμενη τετραετία, σε εποχές πολύ δύσκολες για όλους μας.

Η προεκλογική περίοδος ήταν ήδη μακριά, μιας και δεν σταμάτησε επί της ουσίας από τις ημέρες των Ευρωεκλογών, τον περασμένο Μάιο. Ακόμα και τότε, οι πολιτικοί δεν μιλούσαν για την Ευρώπη, αλλά για το σήμερα, το χθες και για το αύριο, όπως αυτοί το αντιλαμβάνονται.

Το ίδιο ακριβώς έκαναν και μέχρι να φτάσουμε ως εδώ. Αντί να μας λένε για τις προγραμματικές τους σκέψεις, αναλώνονταν ώρες ολόκληρες να μας πείσουν σχετικά με το τι δεν θα κάνουν.

Λυπάμαι, αλλά οφείλω να το πω από την αρχή: Δεν με έπεισαν, ως εν δυνάμει ψηφοφόρο, για το τι μπορούν να κάνουν, πέρα από τις προθέσεις που ενδεχομένως να έχουν. Και δεν με έπεισαν, επειδή δεν είδα και δεν άκουσα επαρκή και τεκμηριωμένα επιχειρήματα, κυρίως από τους δύο μονομάχους που διεκδικούν θέσεις ευθύνης και εξουσίας.

Από αυτούς, έχουμε να περιμένουμε απαντήσεις. Για τους άλλους που διεκδικούν ψήφο εμπιστοσύνης, μπορεί να έχουν ευγενείς ιδεολογικούς στόχους, αλλά προσωπικά έχω στο μυαλό μου, πολύ σοβαρά πράγματα, πέρα από τις φιλοδοξίες και τις καλές προθέσεις όσων πολιτεύονται.

Γνωρίζουμε ποια θα είναι η επόμενη μέρα; Κανονικά θα έπρεπε, αν είμαστε ενημερωμένοι. Θα είναι ακόμα πιο δύσκολη για όλους εμάς, τους πολλούς, βιώσαμε στη ζωή μας και την καθημερινότητα μας, όλη τη σκληρότητα αυτού του άδικου συστήματος.

Όλη αυτή η σκληρή πόλωση των προηγούμενων ημερών, έχει σπείρει το διχασμό ανάμεσα στους ανθρώπους που συνδέουν τις όποιες αλλαγές προσδοκούν και ονειρεύονται, ως μέρος της δικαιοσύνης που θα ήθελαν να έχουν, συνδέοντας τες με πολιτικά κόμματα και τους ανθρώπους που ηγούνται σ’ αυτά.

Η ζωή έχει δείξει πως οι ηγέτες έρχονται και παρέρχονται. Αλλά τα προβλήματα μένουν και πολλαπλασιάζονται. Πίσω από τα χαμογελαστά πρόσωπα των πολιτικών που καθοδηγούνται από τους επικοινωνιολόγους που έχουν προσλάβει, ξέρουν ότι τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα και οι «καλοί φίλοι μας» Ευρωπαίοι δεν πρόκειται να τους αφήσουν να υλοποιήσουν τίποτα από όσα διαβεβαιώνουν σήμερα ότι θα κάνουν.episimansis.neo

Μα τίποτα. Μόνο, ίσως, κάποιες μικρές ρωγμές στο σύστημα που θα τους επιτρέψουν να πουν πάλι μεγάλα ψέματα και ανέφικτες υποσχέσεις στις επόμενες εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν.

Και επειδή η επίθεση που δεχόμαστε ξεκινά από τη χειραγωγημένη ενημέρωση και τα συμφέροντα όσων τη διαχειρίζονται, είμαστε πολύ επιφυλακτικοί απέναντι σε… δημοσιογράφους – ανακριτές που τάχα μου ασκούν το… λειτούργημα τους. Σ’ αυτούς τους αγύρτες, αντιστεκόμαστε με κάθε τρόπο.

Λέμε όχι στη πολιτική και τους πολιτικούς που την εκφράζουν σε όλες τις αποχρώσεις που υπάρχουν. Λέμε όχι στην κοροϊδία και την παραπλάνηση. Λέμε όχι στα μεγάλα κούφια λόγια… Και γι’ αυτό δεν θα τους ψηφίσουμε. Τους απορρίπτουμε συνολικά. Και νιώθουμε ήδη καλύτερα.

Εμείς που το λέμε με σιγουριά και βεβαιότητα αυτό, έχουμε ήδη επιλέξει στην καρδιά μας Εκείνον που ότι υπόσχεται είμαστε απολύτως βέβαιοι, ότι μπορεί και να το κάνει. Και που δεν λέει ποτέ ψέματα… Όχι, μην ψάχνετε ανάμεσα στους ανθρώπους για να τον βρείτε.

Είναι το πιο μεγάλο και δυνατό Ον, στο σύμπαν. Και η ανθρώπινη ιστορία, στο πέρασμα των χρόνων, από τη δημιουργία του κόσμου μέχρι σήμερα, το αποδεικνύει περίτρανα. Δεν έχουμε λοιπόν καμιά αγωνία και κανένα άγχος για το τι θα δείξουν οι κάλπες με το άνοιγμα τους το βράδυ της Κυριακής.

Με μικρές παραλλαγές, ίδια θα είναι τα πράγματα για εμάς. Αυτό πια κι αν το ξέρουμε καλά, πολύ καλά!
  • Το κομμάτι αυτό δημοσιεύεται σήμερα στην εβδομαδιαία κρητική εφημερίδα ΡΕΘΕΜΝΟΣ και στη στήλη μου «Επισημάνσεις».

Σχόλια (2)

  1. Άνεμος

Κ. Θεοδωράκη, με αφορμή την βιτρίνα της ιστοσελίδας σας, θα ήθελα να σας κανω μια ερωτηση:
Ως δημοσιογραφος, πιστεύετε οτι ερευνησατε επαρκως πριν γινετε μαρτυρας του Ιεχωβα, ή απλως ακουσατε την διδασκαλια της οργανωσης, σας αρεσε και γινατε μτι;

  Συννημένα
 
  1. Νίκος Ελ. Θεοδωράκης

Αγαπητέ "Ανεμε" γιατί αλήθεια ψευδωνυμο; Θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις ονοματεπώνυμο, δε φαντάζομαι να... ντρέπεσαι.
Αν είχες διαθέσει λίγο χρόνο στο Site, θα διάβαζες το πώς και τα γιατί... Μου θυμίζεις τους φαρισαίους της εποχής του Ιησού που...

Αγαπητέ "Ανεμε" γιατί αλήθεια ψευδωνυμο; Θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις ονοματεπώνυμο, δε φαντάζομαι να... ντρέπεσαι.
Αν είχες διαθέσει λίγο χρόνο στο Site, θα διάβαζες το πώς και τα γιατί... Μου θυμίζεις τους φαρισαίους της εποχής του Ιησού που ζητούσαν να δουν σημείο για να πιστέψουν, ενώ είχαν δει τόσα και δεν πίστεψαν...
Θα μπορούσες επίσης αν δεν σου άρεσε η επιλογή μου να άλλαζες σελίδα και να πας σε κάποια άλλη από αυτές που χαϊδεύουν αυτιά...
Λυπάμαι που δεν θα θα διαθέσω χρόνο, για να σου εξηγήσω από εδώ. Μπορεί όμως κάποια μέρα να σου χτυπήσω την πόρτα στο σπίτι σου, στη δημόσια μαρτυρία, για να σου μιλήσω για την αλήθεια κι αν έχεις χρόνο και διάθεση για αιώνιο ζωή τότε, θα σου εξηγήσω με λεπτομέρειες τα πάντα...

Read More
  Συννημένα
  Το σχόλιο επεξεργάστηκε στις περίπου 1 μήνα πριν από Νίκος Θεοδωράκης Νίκος Θεοδωράκης
There are no comments posted here yet

Υποβάλετε το σχόλιό σας

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Συννημένα (0 / 3)
Share Your Location

Αυτό είναι το χωριό μου, το όμορφο Θραψανό, που ονειρευόμουν να ζήσω, κάποτε...

Αυτό είναι το χωριό μου, το Θραψανό... Φωτογραφημένο στις 6 Ιουλίου 2012. Τον αγαπώ αυτόν τον τόπο. Και κάποτε ονειρευόμουν να ζήσω εκεί αρκετό καιρό, όταν βγω στη σύνταξη. Ωστόσο έρχονται οι κυβερνώντες και με τους απίθανους πολιτικούς σαλτιμπαγκισμούς τους, αλλάζουν συνεχώς τα όρια συνταξιοδότησης...  Πέρα από αυτό όμως κι εγώ έχω αλλάξει πια, πρωτεραιότητες στη ζωή μου... Δείτε ΕΔΩ μερικά πράγματα για το χωριό μου...

spiti2.300118

Όταν η ζωή δεν το βάζει κάτω… Οι βουκαμβίλιες που ξεράθηκαν από την παγωνιά του Γενάρη 2017 όταν το χιόνι το έστρωσε για τα καλά στο χωριό (δες την ακριβώς από κάτω φωτογραφία, διότι είναι πολύ σπάνιο το χιόνι στο χωριό μας σε υψόμετρο 350 μ.). Χρειάστηκε να περιμένουμε λίγο... Αλλά ο χρόνος δεν είναι πρόβλημα, όσο είμαστε όρθιοι, μπορούμε και αντέχουμε τις αντιξοότητες… Η φωτογραφία αυτή, είναι τραβηγμένη στις 30/1/2018 και δείχνει ξεκάθαρα ότι η ζωή συνεχίζεται...

xionismeno.spiti090117

Φωτογραφία τραβηγμένη στις 9/1/2017, στο χιονιά που άρεσε σε όλο το Θραψανό. Το πατρικό μου σπίτι, χιονισμένο. Η απόλαυση οφθαλμών… Ευχαριστώ όσους είχαν την καλοσύνη και την προνοητικότητα να μου τη στείλουν… Κάθε εποχή στο χωριό μου είναι όμορφη. Έτσι το βλέπω εγώ, έχοντας προσωπικά βιώματα… Οι όμορφες βουκαμβίλιες της φωτογραφίας, από αυτόν τον πάγο, ξεράθηκαν, σε αντίθεση με την τριανταφυλλιά που, για άλλη μια φορά, αποδείχτηκε πολύ δυνατή και άντεξε... Αλλά η ζωή δεν σταματά! Ξαναπέταξαν πράσινα κλαριά, ξαναζωντάνεψαν!

parteria6

Φτιάξαμε και τα παρτέρια στα δυο περιβολάκια στην εξωτερική αυλή... Ο επόμενος στόχος αν τον καταφέρουμε είναι να μπουν πλακάκιαν τόσο στην εσωτερική αυλή οσο και στην εξωτερική. Και μια πραγματική εξώπορτα που θα προστατεύει το σπίτι μας, καλύτερα, από τους ανόητους.

Κάποτε το θέλαμε να επιστρέψουμε, όσο τίποτα άλλο... Τώρα, δεν είμαι πια βέβαιος...

livades.diakopes2013

Η Λιβάδα... Η τεχνιτή λίμνη στο χωριό μου που τα καλοκαίρια περνούσα πολλές ώρες εδώ... Πανέμορφη και πάντα έχει κάτι εξαιρετικό να σου δώσει... Δείτε ΕΔΩ ένα βίντεο που τραβηξα πριν μερικά χρόνια από τη λίμνη. Έτσι είναι και σήμερα. Δεν έχει αλλάξει τίποτα... Η ίδια ομορφιά! Μόνο που εγώ δεν μπορώ να είμαι κοντά της, πια, με τη συχνότητα που ήμουν κάποτε...

panoramiki.livada.2014

Ιδού και μια πανοραμική φωτογραφία της λίμνης, που τράβηξα το χειμώνα του 2014 όταν κατέβηκα στο χωριό, για να μαζέψω τις ελιές μου...  Ελάτε, αν θέλετε, να σας πάω στις ελιές μου στου Μπουρμά. Δείτε ΕΔΩ. Τα τελευταία χρόνια δεν είχαν καρπό και από ότι δείχνουν τα πράγματα, ούτε και φέτος... Λογικό. Για να δώσουν καρπό, πρέπει να καλλιεργηθούν σωστά και φυσικά να βάλεις λιπάσματα. Κι αν το δεις από οικονομική άποψη, δεν είμαι βέβαιος ότι αξίζει τον κόπο...

Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ

Η Αγία Γραφή περιγράφει μερικές φορές τους ανθρώπους με βάση την εργασία που έκαναν. Μιλάει για τον “Ματθαίο, τον εισπράκτορα φόρων”, τον “Σίμωνα τον βυρσοδέψη” και τον “Λουκά, τον αγαπητό γιατρό”. (Ματθ. 10:3· Πράξ. 10:6· Κολ. 4:14) Κάτι άλλο που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους είναι οι πνευματικοί διορισμοί ή τα προνόμιά τους. Διαβάζουμε για τον Βασιλιά Δαβίδ, τον προφήτη Ηλία και τον απόστολο Παύλο. Αυτοί οι άντρες εκτιμούσαν τους θεόδοτους διορισμούς τους. Παρόμοια και εμείς, αν έχουμε προνόμια υπηρεσίας πρέπει να τα εκτιμούμε.

Ο αρχικός σκοπός του Ιεχωβά για την ανθρωπότητα ήταν να ζει για πάντα εδώ στη γη. (Γέν. 1:28· Ψαλμ. 37:29) Ο Θεός πρόσφερε γενναιόδωρα στον Αδάμ και στην Εύα διάφορα πολύτιμα δώρα που τους έδιναν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τη ζωή. (Διαβάστε Ιακώβου 1:17) Ο Ιεχωβά τούς χάρισε ελεύθερη βούληση, την ικανότητα να κάνουν λογικές σκέψεις και τη δυνατότητα να αγαπούν και να απολαμβάνουν φιλίες. Ο Δημιουργός μιλούσε στον Αδάμ και τον συμβούλευε για το πώς να δείχνει την υπακοή του. Ο Αδάμ μάθαινε επίσης πώς να καλύπτει τις ανάγκες του καθώς και πώς να φροντίζει τα ζώα και τη γη. (Γέν. 2:15-17, 19, 20) Ο Ιεχωβά προίκισε επίσης τον Αδάμ και την Εύα με τις αισθήσεις της γεύσης, της αφής, της όρασης, της ακοής και της όσφρησης. Έτσι μπορούσαν να απολαμβάνουν πλήρως την ομορφιά και τα άφθονα αγαθά του παραδεισένιου σπιτιού τους. Για το πρώτο ανθρώπινο ζευγάρι, οι δυνατότητες να έχουν απόλυτα ικανοποιητική εργασία, να νιώθουν πλήρεις και να κάνουν ανακαλύψεις ήταν απεριόριστες.

Τι μπορούμε να μάθουμε από τα λόγια που είπε ο Ιησούς στον Πέτρο; Χρειάζεται να προσέξουμε ώστε να μην αφήσουμε την αγάπη μας για τον Χριστό να εξασθενήσει και την προσοχή μας να αποσπαστεί από τα συμφέροντα της Βασιλείας. Ο Ιησούς γνώριζε πολύ καλά τις πιέσεις που σχετίζονται με τις ανησυχίες αυτού του συστήματος πραγμάτων. Ας μάθουμε να εκτιμούμε όσα έχουμε...

ΕΝΑ SITE "ΑΠΑΓΚΙΟ" ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!

Αυτόν τον ιστότοπο τον «παλεύω» πολλά χρόνια. Πολύ πριν γνωρίσω την αλήθεια και βρω σκοπό στη ζωή μου. Φανταζόμουν τον εαυτό μου συνταξιούχο στο χωριό με μια σχετικά καλή οικονομική επιφάνεια, δεδομένης μιας σύνταξης που είχα οικοδομήσει πολλά πάνω της και ήθελα να έχω κάτι για να περνάω την ώρα μου.

Σήμερα όλα έχουν αλλάξει γύρω μου, όλα εκτός από το Site αυτό. Δηλαδή, άλλαξε κι αυτό λιγάκι προσανατολισμό… Αντί να περνάει την ώρα του με κούφια δημοσιογραφικά θέματα, που δεν έχουν προσφέρουν και πολλά πράγματα στους ανθρώπους, προσφέρει ελπίδα για ένα βέβαιο, καλύτερο αύριο.

Αυτήν την αληθινή ελπίδα, προσπαθεί να βάλει στις καρδιές των αναγνωστών του και να τους ενθαρρύνει να πιστέψουν ότι όλες αυτές οι δυσκολίες κάθε μορφής που ζούμε είναι παροδικές. Τα ωραία, είναι μπροστά μας. Και μπορούμε να τα ζήσουμε, φτάνει να το θέλουμε πραγματικά.

Αρκεί να μη στηριζόμαστε στην αξιοπιστία των ανθρώπων που σήμερα είναι κι αύριο όχι… Αλλά στον Λόγο Εκείνου που είναι απόλυτα αξιόπιστος και να ακολουθούμε στη ζωή μας τις φωτεινές προειδοποιητικές  πινακίδες που έχει βάλει στο δρόμο μας…

ΚΡΕΟΝΤΑΣ, τέλος...

Το φύλλο που βλέπετε είναι το τελευταίο της εκδοτικής προσπάθειας του εξωραϊστικού συλλόγου της Κολοκυνθούς  “Κρέοντας”. Δείτε το ΕΔΩ. Είναι το τεύχος 25 κι ΕΔΩ δείτε το προηγούμενο. Ο ΚΡΕΟΝΤΑΣ αναγκάστηκε να αναστέλλει την έκδοσή του. Σε δύσκολες εποχές δεν άντεχε άλλο τα δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη. Βέβαια κάθε φύλλο που αναστέλλει την έκδοσή του θέλει να ελπίζει και ονειρεύεται την επανέκδοση του... Μακάρι να γίνει έτσι. Και να μην είναι μόνο καλές προθέσεις των ανθρώπων του Συλλόγου...

Είκοσι δύο μήνες, άνεργος...

Δυο φορές με απόλυση μέσα σε πέντε χρόνια… Ήταν Φλεβάρης του 2012 όταν απολύθηκα, με εθελούσια έξοδο, από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και η δεύτερη 1 Νοέμβρη του 2017 από το Σωματείο της ΠΕΤ ΟΤΕ όπου εργαζόμουν από το 1983 ως δημοσιογράφος.
Θεωρητικά, αιτία και των δύο απολύσεων, ήταν το γεγονός ότι ήμουν κοντά στη συνταξιοδότηση μου. Κοντά; Πόσο κοντά;
Οι συνθήκες συνεχώς αλλάζουν, με εντολή των δανειστών της χώρας μας. Αυτοί επιβάλλουν και η κυβέρνηση ( ή όποια κυβέρνηση), ως εκτελεστικό όργανο, νομοθετεί… Τι ξημερώνει λοιπόν την επόμενη μέρα; Κανείς δεν γνωρίζει…

Αλλά εγώ δεν είμαι τρομαγμένος… Έχω εμπιστοσύνη στον αληθινό Θεό Ιεχωβά και ξέρω ότι Εκείνος θα με στηρίξει και θα με προστατέψει σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς…
Όλοι, τελικά, μπροστά στην ανεργία και τον θάνατο, είμαστε ίσοι… Όλοι! Ότι δουλεια κι αν κάναμε… Αυτό που μου δίνει ειρήνη διάνοιας, ώστε να συνεχίζω να αγωνίζομαι όρθιος, είναι η πίστη πως δεν είμαι μόνος! Μπορώ και εμπιστεύομαι απόλυτα τον Ιεχωβά!

Μικρές πινελιές αγάπης

athina1

Γεμάτος όμορφες, ξεχωριστές πινελιές, είναι αυτός ο ιστότοπος. Ξεκίνησε για να καλύψει κάποιες ανάγκης έκφρασης με δημοσιογραφικό κυρίως περιεχόμενο και τον βλέπουμε να εξελίσσεται ουσιαστικά σε ένα σημείο συνάντησης και επαφής ανάμεσα σε φίλους. Και η αναφορά στις πινελιές δεν είναι καθόλου τυχαία και συμπτωματική. Κάπως έτσι δεν λειτουργούν και οι ζωγράφοι; Μόνο που εδώ το πράγμα μοιράζεται ανάμεσα στις λέξεις και τις εικόνες. Που περιγράφουν μια ζωή πραγματική, όχι από αυτές που κυριαρχούν στη φαντασία.

Η κόρη μου Ειρήνη...

Στενοχωρηθήκαμε, χωρίς λόγο για μένα, για κείνην πολύ σοβαρό. Ώρα να κάνουμε βήματα επανένωσης.  Δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ. Όλα γίνονται, αν θέλουμε...

Το "φευγιό" της αδερφής μου

Η Γιωργία μας "έφυγε" για πάντα από κοντά μας το 2011. Και ο θάνατος του Γιάννη ένα ακριβώς χρόνο μετά. Λιγοστεύουμε...

Αλλαγές στο Site μου

Σημαντικές αλλαγές αισθητικής στο Site. Μεγαλώνουμε και μαθαίνουμε... Και προσπαθούμε να το προσαρμόζουμε στις ανάγκες μας!

Developed by OnScreen - Content by Nikos Theodorakis - Powered by FRIKTORIA