Και όμως υπάρχει λύση στα σοβαρά προβλήματα του κόσμου, το λέει ο Λόγος του Θεού

iperoxo

Προσφυγιά

Ένα μεγάλο ζήτημα, ετούτο τον καιρό είναι η φτώχεια που κτυπά τον άμοιρο λαό.

Επίσης και οι πόλεμοι, εμφύλιες συρράξεις τροφοδοτούνε συμφορές στου κόσμου τις επάλξεις κοίταξε γύρω μια ματιά, σε όλη την υδρόγειο με ένα βλέμμα καθαρό δείτε ένα μαστίγιο, που δέχονται καθημερινά, πολλοί συνάνθρωποι μας από την φτώχεια, τον λιμό καίει τη συνείδηση μας

Μην βρίσκοντας διέξοδο ,στα ίδια τους τα κράτη πήραν τους δρόμους, τα βουνά, να βρουν το μονοπάτι για ένα δρόμο ασφαλή, που θα τους οδηγήσει σε κάποιο κράτος εύπορο, την πείνα τους να λύσει.

Απ' όπου κι αν προέρχεται, από πολέμου σφαίρες ακόμα κι από δυσχερή κατάσταση στις μέρες

Πολιτικών αδίστακτων, που μόνο μέλημα τους, είναι η καρέκλα, να έχουνε, να τρώνε τα λεφτά τους.

Φρίκη είν' η κατάσταση. Παιδιά λιμοκτονούν! Αδύνατα σαν σκελετοί, θάνατο καρτερουν

Βλέπω στην τηλεόραση τους εξαθλιωμένους ζητώντας μια παρηγοριά, προτού τους πουν χαμένους

Οι μετανάστες προσφυγιάς, ζητούν μια ελπίδα και έναν τόπο για να ζουν, μακριά απ' την πατρίδα

Καθημερινά μας έρχονται, χιλιάδες πονεμένοι από ξηρά και θάλασσα, πολύ βασανισμένοι

Όμως οι άνθρωποι σκληροί, λίγο τους βοηθούν, αφήνοντας τους έρημους, σε ότι τους ζητούν.

Τα μαυρισμένα βλέμματα, γεμάτα πείνα τρόμο, απελπισμένα αναζητούν ένα καινούργιο δρόμο.

Αυτός συχνά δεν έρχεται, μένουν εγκλωβισμένοι, στα σύνορα οι πιο πολλοί, κλαίγοντας πικραμένοι.

Όσο κι αν είναι λυπηρός της προσφυγιάς ο δρόμος στην Βίβλο μέσα έχει γραφεί, σαν να είναι ταχυδρόμος, κακών μαντάτων. Στον καιρό του τέλους συστημάτων, όταν στην γη καταστροφή θα έρθει εκ των πραγμάτων που προσοχή δεν έδωσαν στην Αγία Γραφή.

Εκεί υπάρχουν συμβουλές, πως κάποιος θα σωθεί. Σε κάποιους όμως δίνεται χαρμόσυνα, μοναδική ευκαιρία να ακούσουν τα νέα για Βασιλεία. Την Βασιλεία του Θεού, που φέρνει την ειρήνη, την ευτυχία την χαρά και την αδελφοσύνη!

ΔΗΜΗΤΡΑ

Επικαιρότητα

Πριν από την Συνέλευση Περιοχής μας... Προετοιμάζουμε την καρδιά μας για όμορφα πράγματα

kiklamina1.141019
Με λουλούδια θα σας πάμε σήμερα... Λουλούδια που μοιάζουν με κυκλάμινα, αλλά δεν είναι... Είναι όμως πανέμορφα και μπορούν να κάνουν τη μέρα μας πιο όμορφη... Το χρειαζόμαστε! Την Κυριακή έχουμε μια πολύ όμορφη Συνέλευση Περιοχής, οπότε είναι ωραίο να προετοιμάσουμε την καρδιά μας.

kiklamina2.141019
Ήδη, την περασμένη είχαμε μια πολύ ενθαρρυντική συνάντηση στο Γαλάτσι, όλοι όσοι στην Περιοχή μας έχουμε ευλογηθεί να υπηρετούμε ολοχρόνια, τον στοργικό ουράνιο πατέρα μας... Τι εκπαίδευση είναι αυτή που μας παρέχεις αγαπημένε μας Ιεχωβά! Χαίρεται η καρδιά μας, να σε ακούει.

kiklamina3.141019
Τα λουλούδια που συνοδεύουν τις σκέψεις μας σε αυτή την ανάρτηση είναι αληθινά, της εποχής. Μια εποχή που θέλει και τα κυκλάμινα, ιδιαίτερα τα άγρια, να ανθίζουν. Δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κάποιες παλιότερες αναρτήσεις που έχουμε κάνει στον ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ. Πάντα μας άρεσε αυτό το λουλούδι.

kiklamina4.141019
Η ομορφιά των λουλουδιών γαληνεύει πάντα την ψυχή μας. Θα θέλαμε να είχαμε περισσότερο χρόνο στη διάθεση μας και προσδοκούμε σ' αυτό στο νέο κόσμο για να να τα καλλιεργούμε, να τα φροντίζουμε, να τα μαθαίνουμε. Όλα! Με τα ονόματα τους. Κάτι που δεν ξέρουμε σήμερα.

kiklamina5.141019
Αυτή τη γαλήνη και ομορφιά, έχουμε ανάγκη, καθώς περνούν οι ώρες μέχρι της Συνέλευση Περιοχής μας... Είναι άλλη μια στοργική προμήθεια του Μεγάλου Εκπαιδευτή μας. Θέλει να είμαστε επαρκώς εξοπλισμένοι για να αντέξουμε τις πιέσεις αυτού του συστήματος πραγμάτων που φτάνει στο τέλους του.

Το ντελικατέσεν Βασιλόπουλου, στο κέντρο της Αθήνας, έκλεισε. Στη θέση του ο «Κρητικός»

vasilopoulos67
Τέλος εποχής για ένα από τα πιο ιστορικά καταστήματα της Αθήνας, καθώς οι Αφοί Βασιλόπουλοι την 1η Οκτωβρίου 2019 κατέβασαν ρολά. Πρόκειται για το πιο παλιό ντελικατέσεν της πρωτεύουσας που είχε τους πιο διάσημους αλλά και ισχυρούς πελάτες τα τελευταία 112 χρόνια.

kritikos1
Το κατάστημα στην Παπαρηγοπούλου, στην πλατεία Κλαυθμώνος, έκλεισε οριστικά, μετά από μεγάλες μάχες για να σωθεί από τους ιδιοκτήτες του. Οι πινακίδες Αφοί Βασιλόπουλοι έχουν κατέβει και πλέον στο σημείο λειτουργεί το σούπερ μάρκετ "Κρητικός".

deli vassilopouloi1
Σύμφωνα με πληροφορίες από το διαδίκτυο, οι 9 υπάλληλοι αποζημιώθηκαν από τους ιδιοκτήτες που διασφάλισαν και θέσεις εργασίας στο νέο κατάστημα που θα ανοίξει. Ωστόσο, οι τρεις αποφάσισαν να μείνουν και οι έξι να βρουν νέα δουλειά.

kritikos2
Οι Αφοί Βασιλόπουλοι υπήρξαν σημείο συνάντησης για όλους τους Αθηναίους που ήθελαν να κλέψουν τις εντυπώσεις με τα τραπέζια τους... Ωστόσο, το 2011 ήταν η χρονιά που ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το λουκέτο... μιας και το κατάστημα που τότε ήταν στη Σταδίου, κάηκε κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων.

deli vassilopouloi2
Ο αριθμός 19 φαίνεται πως ήταν κομβικός για το πιο παλιό ντελικατέσεν της Αθήνας... Καθώς έκλεισε τις πόρτες του, αλλά άνοιξε επίσης στον αριθμό 19. Όλα ξεκίνησαν το 1907 όταν στον αριθμό 19 της οδού Σταδίου οι επιχειρηματίες Αλεξάνδρου και Τσολίνα, άνοιξαν ένα κατάστημα με τη ταμπέλα «εδώδιμα αποικιακά» (δηλαδή τρόφιμα από άλλες αποικίες).

basilop2
Το άρθρο που μας έκανε "κλικ" για αυτό το δημοσίευμα μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ... Ευχαριστούμε του φίλο μας Γιώργο Κρικώνη που αν και ζει μακριά από την Αθήνα, το επεσήμανε... Μερικές φορές, οι φίλοι γράφουν ιστορία. Παρακολουθούμε την Αθήνα που αλλάζει σελίδα και πρόσωπο, οριστικά.

Να γράφεις για τον Εθνικό Κήπο και να το παρουσιάζεις μέσα σ’ αυτόν… Υπέροχο, αλήθεια!

vivlio.ethn.kipos1
Τις φωτογραφίες της σημερινής ανάρτησης, τις πήραμε από στο Facebook του Ilias Provopoulos, έναν συνάδελφο που εκτιμούμε ιδιαίτερα για το καλό γράψιμο του και για την ευαισθησία του στην επιλογή θεμάτων... Από αριστερά: Βάσιας Τσοκόπουλος, Νίκος Βατόπουλος, Ελένη Στρούλια, Σταύρος Πετσόπουλος, Θοδωρής Γκόνης, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Ελένη Κοκκίδου, Θανάσης Δήμου και Γιάννης Ξανθούλης.

vivlio.ethn.kipos2
Γραφεί ο καλός συνάδελφος: Δεν μπορούσε να ήταν άλλη εκδήλωση με την οποία θα ξεκινούσα τον χειμερινό διάλογό μου με την πόλη, τους ανθρώπους και τα γεγονότα, η χθεσινή παρουσίαση του εξαιρετικού βιβλίου του Θοδωρή Γκόνη και της Ελένης Στρούλια «Εθνικός Κήπος, Περίπατος μαθητείας – 20 + 1 στάσεις» με νυχτερινές φωτογραφίες του Στράτου Καλαφάτη (Εκδόσεις «Άγρα»).

vivlio.ethn.kipos3
Η παρουσίαση έγινε στο καφενείο του Εθνικού Κήπου και εκτός από τον εκδότη Σταύρο Πετσόπουλο μίλησαν οι Νίκος Βατόπουλος, δημοσιογράφος, Βάσιας Τσοκόπουλος, ιστορικός, Ελένη Στρούλια, σκηνογράφος και ενδυματολόγος και ο Θοδωρής Γκόνης. Αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασαν οι ηθοποιοί Ελένη Κοκκίδου, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης και Θανάσης Δήμου ενώ μουσική έπαιξαν και τραγούδησαν οι αδελφοί Μιχάλης και Παντελής Καλογεράκης.

vivlio.ethn.kipos4
Το βιβλίο στηρίζεται στην εμπνευσμένη παράσταση του Θοδωρή Γκόνη πάνω στην ιστορία του Εθνικού Κήπου και της βασίλισσας Αμαλίας που παρουσιάστηκε στο φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου δυο συνεχόμενες χρονιές, το 2017 και το 2018. Και όσοι την είδαν, λένε πως ήταν κάτι πάρα πολύ όμορφη!

vivlio.ethn.kipos5
Στιγμιότυπο από την παρουσίαση του βιβλίου. Από αριστερά, Νίκος Βατόπουλος, Ελένη Στρούλια, Σταύρος Πετσόπουλος. Για τον πρώτο που ξέρω καλά από την εποχή της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ, είμαι σε θέση να σας διαβεβαιώσω πόσο πολύ αγαπά την Αθήνα και πόσο έχει ασχοληθεί με τα αρχοντικά της και έχει γράψει γι’ αυτά…

vivlio.ethn.kipos6
Σταύρος Πετσόπουλος, Θοδωρής Γκόνης. Άλλοι δυο άνθρωποι από το χώρο της Τέχνης που είχαν να προσθέσουν με το λόγο τους στην παρουσίαση του βιβλίου. Επίσημα χαρακτηρισμένος ως ιστορικός τόπος, ο Εθνικός (άλλοτε Βασιλικός) Κήπος είναι ένα μάτι του κυκλώνα στο κέντρο της Αθήνας: σημείο νηνεμίας τριγυρισμένο από την ένταση της πόλης, που φέρει μέσα του τη μνήμη και την ιστορία της.

Αυτό, σίγουρα, δεν το έχετε ξαναδεί... Μπάσκετ στην πλατεία Συντάγματος! Εμείς το είδαμε

basket.sintagma1
Συνέβη την Κυριακή που μας πέρασε και το... είδαμε! Στην καρδιά της Αθήνας, στην Πλατεία Συντάγματος, είχε στηθεί ένα πρωτοποριακό γήπεδο για 3ΟΝ3 με χρώμα ΝΒΑ και για 48 ώρες, παιδιά έπαιζαν μπάσκετ με αυθεντική street culture. ΟΙ φωτογραφίες που βλέπετε, είναι ακριβώς από αυτή την εκδήλωση.

basket.sintagma2
Φυσικά δεν ήταν... αυθεντικά γήπεδα μπάσκετ... Η adidas και το SLAMDUNK by Sneaker 10 διοργάνωσαν το #FREETOCREATE 3ON3, το απόλυτο Streetball tournament στην Πλατεία Συντάγματος στις 12 και 13 Οκτωβρίου 2019, το Σαββατοκύριακο δηλαδή που μας πέρασε... Πέρα από το αθλητικό μέρος της εκδήλωσης, εμείς κρατήσαμε την πολύ δυνατή μουσική.

basket.sintagma3
Ήταν δύο ημέρες γεμάτες μπάσκετ, μουσική και εκπλήξεις στο κέντρο της Αθήνας, σε μια γιορτή του street culture, όπως διαβάσαμε στα σχετικά δημοσιεύματα, για όλους τους νέους της Αθήνας! Εκδηλώσεις απόαυτές που δεν συναντούμε και τόσο συχνά, στην πιο κεντρική πλατεία της Αθήνας, από την οποία περνάνε καθημερινά, χιλιάδες πολίτες.

basket.sintagma4
Εάν ήσουν αγόρι ή κορίτσι από 13 έως 24 ετών, δεν είχες παρά να δηλώσεις έγκαιρα συμμετοχή στο www.freetocreate.gr γιανα διεκδικήσεις μοναδικά δώρα από το SLAMDUNK by Sneaker 10, το αυθεντικό σπίτι του μπάσκετ, που μόλις άνοιξε τις πύλες του στην οδό Ερμού 37. Να την, η διαφήμιση!

basket.sintagma5
Το #FREETOCREATE 3ON3 διεξήχθη σε ένα μοναδικό γήπεδο που έφερε το ΝΒΑ στην καρδιά της πρωτεύουσας. Οι αγώνες ήταν δεκάλεπτοι, με ρολόι 12 δευτερολέπτων. Χωρίς ανάσα, break και ημίχρονα. Κάθε κατοχή μετρούσε και όποιος έφτανε πρώτος στα 21 κέρδιζε το ματς!

basket.sintagma6
Όλοι όσοι αγαπούν το μπάσκετ και το street culture, μπόρεσαν να ζήσουν μοναδικές εμπειρίες εντός και εκτός γηπέδου. Κι εμείς βρεθήκαμε εκεί την Κυριακή το απόγευμα, έχοντας άλλες δραστηριότητες να κάνουμε. Μας έκανε όμως εντύπωση, όλη αυτή η διαδικασία, οπότε και καταγράψαμε το γεγονός.

Μια βόλτα στην Αθήνα που ίσως δεν ξέρουμε... Η παλιά αρχοντιά της, φεύγει σιγά - σιγά...

athina1.131019
Είχα την ευκαιρία χθες, να περπατήσω στους δρόμους της Αθήνας, στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας Αττικής, κοντά στον σταθμό του ΗΣΑΠ. Και συγκεκριμένα στην οδό Αριστομένους... Εδώ θα συναντήσεις τέτοια σπίτια. Εγκαταλειμμένα μεν, αλλά με αισθητή την αρχοντιά τους, σε βάθος χρόνου.

athina2.131019
Ο καιρός ήταν καλός, ηλιόλουστος και η γάτα που έπεσε στην αντίληψη μας, επωφελήθηκε και ανέβηκε στο καπώ αυτού του αυτοκινήτου, για να μαζέψει ήλιο. Αρέσει αυτό στις γάτες... Φαντάζομαι θα το έχει δει κι εσείς στον τόπο που μένετε. Οι γάτες είναι παντού, το ίδιο ναζιάρες.

athina3.131019
Σε ένα πεζοδρόμιο της Αριστομένους, είδαμε αυτό το έπιπλο, εγκαταλειμμένο πάνω στο πεζοδρόμιο. Δεν ξέρω σε τι μπορεί να χρησίμευε, αλλά όπως μπορείτε να δει τε κι εσείς, είναι γερή κατασκευή. Είμαι βέβαιος ότι δεν πρόκειται να "καθίσει" πολύ εκεί... Κάποιος θα το χρειαστεί και θα το πάρει. Μόνο που είναι βαρύ και θέλει μέσο μεταφοράς.

athina4.131019
Στη γωνία Αριστομένους και Σωζοπόλεως συναντήσαμε αυτό το εγκαταλειμμένο οικόπεδο. Το θυμόμουν. Εδώ ήταν η ταβέρνα "Τα Κούρβουλα"! Παλιά, πολύ παλιά, όταν ήταν στις δόξες της, είχαμε φάει από τα κοψίδια της και είχαμε ακούσει τη ζωντανή μουσική της... Τώρα στέκει εκεί, ερείπιο. Ζωντανή μόνο στις μνήμες μας.

athina5.131019
Μένουμε λίγο στην Αριστομένους χαμηλά, στα όρια με την Προύσσης, όπου είδαμε αυτό το σπίτι. Μια ολόκληρη οικοδομή σε εγκατάλειψη! Η εξώπορτα δεν έχει πια τζάμια, είναι σπασμένα και μοιάζει κουφάρι, ότι έχει απομείνει. Κρίμα, γιατί δείχνει ότι κάποτε πρέπει να είχε μεγάλες δόξες.

athina6.131019
Στη γωνία ακριβώς απέναντι από τα πρώην "Κούρβουλα", Αριστομένους και Σωζοπόλεως, είναι αυτό το εγκαταλειμμένο οικόπεδο. Και όπως κάθε εγκαταλειμμένο μέρος στην Αθήνα, με τον καιρό, γεμίζει συκιές... Αγριοσυκιές. Δεν κάνουν καρπό, αλλά γεμίζουν τον τόπο και καθιστούν σχεδόν ανεκμετάλλευτο το χώρο. Και επικίνδυνο...

Αυτό είναι το χωριό μου, το όμορφο Θραψανό, που ονειρευόμουν να ζήσω, κάποτε...

Αυτό είναι το χωριό μου, το Θραψανό... Φωτογραφημένο στις 6 Ιουλίου 2012. Τον αγαπώ αυτόν τον τόπο. Και κάποτε ονειρευόμουν να ζήσω εκεί αρκετό καιρό, όταν βγω στη σύνταξη. Ωστόσο έρχονται οι κυβερνώντες και με τους απίθανους πολιτικούς σαλτιμπαγκισμούς τους, αλλάζουν συνεχώς τα όρια συνταξιοδότησης...  Πέρα από αυτό όμως κι εγώ έχω αλλάξει πια, πρωτεραιότητες στη ζωή μου... Δείτε ΕΔΩ μερικά πράγματα για το χωριό μου...

spiti2.300118

Όταν η ζωή δεν το βάζει κάτω… Οι βουκαμβίλιες που ξεράθηκαν από την παγωνιά του Γενάρη 2017 όταν το χιόνι το έστρωσε για τα καλά στο χωριό (δες την ακριβώς από κάτω φωτογραφία, διότι είναι πολύ σπάνιο το χιόνι στο χωριό μας σε υψόμετρο 350 μ.). Χρειάστηκε να περιμένουμε λίγο... Αλλά ο χρόνος δεν είναι πρόβλημα, όσο είμαστε όρθιοι, μπορούμε και αντέχουμε τις αντιξοότητες… Η φωτογραφία αυτή, είναι τραβηγμένη στις 30/1/2018 και δείχνει ξεκάθαρα ότι η ζωή συνεχίζεται...

xionismeno.spiti090117

Φωτογραφία τραβηγμένη στις 9/1/2017, στο χιονιά που άρεσε σε όλο το Θραψανό. Το πατρικό μου σπίτι, χιονισμένο. Η απόλαυση οφθαλμών… Ευχαριστώ όσους είχαν την καλοσύνη και την προνοητικότητα να μου τη στείλουν… Κάθε εποχή στο χωριό μου είναι όμορφη. Έτσι το βλέπω εγώ, έχοντας προσωπικά βιώματα… Οι όμορφες βουκαμβίλιες της φωτογραφίας, από αυτόν τον πάγο, ξεράθηκαν, σε αντίθεση με την τριανταφυλλιά που, για άλλη μια φορά, αποδείχτηκε πολύ δυνατή και άντεξε... Αλλά η ζωή δεν σταματά! Ξαναπέταξαν πράσινα κλαριά, ξαναζωντάνεψαν!

parteria6

Φτιάξαμε και τα παρτέρια στα δυο περιβολάκια στην εξωτερική αυλή... Ο επόμενος στόχος, αν θάλει ο Θεός και τον καταφέρουμε, είναι να μπουν πλακάκια τόσο στην εσωτερική αυλή, όσο και στην εξωτερική. Και μια πραγματική εξώπορτα που θα προστατεύει το σπίτι μας, καλύτερα, από τους ανόητους που δεν λείπουν.

Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ

Η Αγία Γραφή περιγράφει μερικές φορές τους ανθρώπους με βάση την εργασία που έκαναν. Μιλάει για τον “Ματθαίο, τον εισπράκτορα φόρων”, τον “Σίμωνα τον βυρσοδέψη” και τον “Λουκά, τον αγαπητό γιατρό”. (Ματθ. 10:3· Πράξ. 10:6· Κολ. 4:14) Κάτι άλλο που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους είναι οι πνευματικοί διορισμοί ή τα προνόμιά τους. Διαβάζουμε για τον Βασιλιά Δαβίδ, τον προφήτη Ηλία και τον απόστολο Παύλο. Αυτοί οι άντρες εκτιμούσαν τους θεόδοτους διορισμούς τους. Παρόμοια και εμείς, αν έχουμε προνόμια υπηρεσίας πρέπει να τα εκτιμούμε.

Ο αρχικός σκοπός του Ιεχωβά για την ανθρωπότητα ήταν να ζει για πάντα εδώ στη γη. (Γέν. 1:28· Ψαλμ. 37:29) Ο Θεός πρόσφερε γενναιόδωρα στον Αδάμ και στην Εύα διάφορα πολύτιμα δώρα που τους έδιναν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τη ζωή. (Διαβάστε Ιακώβου 1:17) Ο Ιεχωβά τούς χάρισε ελεύθερη βούληση, την ικανότητα να κάνουν λογικές σκέψεις και τη δυνατότητα να αγαπούν και να απολαμβάνουν φιλίες. Ο Δημιουργός μιλούσε στον Αδάμ και τον συμβούλευε για το πώς να δείχνει την υπακοή του. Ο Αδάμ μάθαινε επίσης πώς να καλύπτει τις ανάγκες του καθώς και πώς να φροντίζει τα ζώα και τη γη. (Γέν. 2:15-17, 19, 20) Ο Ιεχωβά προίκισε επίσης τον Αδάμ και την Εύα με τις αισθήσεις της γεύσης, της αφής, της όρασης, της ακοής και της όσφρησης. Έτσι μπορούσαν να απολαμβάνουν πλήρως την ομορφιά και τα άφθονα αγαθά του παραδεισένιου σπιτιού τους. Για το πρώτο ανθρώπινο ζευγάρι, οι δυνατότητες να έχουν απόλυτα ικανοποιητική εργασία, να νιώθουν πλήρεις και να κάνουν ανακαλύψεις ήταν απεριόριστες.

Τι μπορούμε να μάθουμε από τα λόγια που είπε ο Ιησούς στον Πέτρο; Χρειάζεται να προσέξουμε ώστε να μην αφήσουμε την αγάπη μας για τον Χριστό να εξασθενήσει και την προσοχή μας να αποσπαστεί από τα συμφέροντα της Βασιλείας. Ο Ιησούς γνώριζε πολύ καλά τις πιέσεις που σχετίζονται με τις ανησυχίες αυτού του συστήματος πραγμάτων. Ας μάθουμε να εκτιμούμε όσα έχουμε...

ΕΝΑ SITE "ΑΠΑΓΚΙΟ" ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!

Αυτόν τον ιστότοπο τον «παλεύω» πολλά χρόνια. Πολύ πριν γνωρίσω την αλήθεια και βρω σκοπό στη ζωή μου. Φανταζόμουν τον εαυτό μου συνταξιούχο στο χωριό με μια σχετικά καλή οικονομική επιφάνεια, δεδομένης μιας σύνταξης που είχα οικοδομήσει πολλά πάνω της και ήθελα να έχω κάτι για να περνάω την ώρα μου.

Σήμερα όλα έχουν αλλάξει γύρω μου, όλα εκτός από το Site αυτό. Δηλαδή, άλλαξε κι αυτό λιγάκι προσανατολισμό… Αντί να περνάει την ώρα του με κούφια δημοσιογραφικά θέματα, που δεν έχουν προσφέρουν και πολλά πράγματα στους ανθρώπους, προσφέρει ελπίδα για ένα βέβαιο, καλύτερο αύριο.

Αυτήν την αληθινή ελπίδα, προσπαθεί να βάλει στις καρδιές των αναγνωστών του και να τους ενθαρρύνει να πιστέψουν ότι όλες αυτές οι δυσκολίες κάθε μορφής που ζούμε είναι παροδικές. Τα ωραία, είναι μπροστά μας. Και μπορούμε να τα ζήσουμε, φτάνει να το θέλουμε πραγματικά.

Αρκεί να μη στηριζόμαστε στην αξιοπιστία των ανθρώπων που σήμερα είναι κι αύριο όχι… Αλλά στον Λόγο Εκείνου που είναι απόλυτα αξιόπιστος και να ακολουθούμε στη ζωή μας τις φωτεινές προειδοποιητικές  πινακίδες που έχει βάλει στο δρόμο μας…

ΚΡΕΟΝΤΑΣ, τέλος...

Το φύλλο που βλέπετε είναι το τελευταίο της εκδοτικής προσπάθειας του εξωραϊστικού συλλόγου της Κολοκυνθούς  “Κρέοντας”. Δείτε το ΕΔΩ. Είναι το τεύχος 25 κι ΕΔΩ δείτε το προηγούμενο. Ο ΚΡΕΟΝΤΑΣ αναγκάστηκε να αναστέλλει την έκδοσή του. Σε δύσκολες εποχές δεν άντεχε άλλο τα δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη. Βέβαια κάθε φύλλο που αναστέλλει την έκδοσή του θέλει να ελπίζει και ονειρεύεται την επανέκδοση του... Μακάρι να γίνει έτσι. Και να μην είναι μόνο καλές προθέσεις των ανθρώπων του Συλλόγου...

Δυο χρόνια, άνεργος...

Δυο φορές με απόλυση μέσα σε πέντε χρόνια… Ήταν Φλεβάρης του 2012 όταν απολύθηκα, με εθελούσια έξοδο, από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και η δεύτερη 1 Νοέμβρη του 2017 από το Σωματείο της ΠΕΤ ΟΤΕ όπου εργαζόμουν από το 1983 ως δημοσιογράφος.
Θεωρητικά, αιτία και των δύο απολύσεων, ήταν το γεγονός ότι ήμουν κοντά στη συνταξιοδότηση μου. Κοντά; Πόσο κοντά;
Οι συνθήκες συνεχώς αλλάζουν, με εντολή των δανειστών της χώρας μας. Αυτοί επιβάλλουν και η κυβέρνηση ( ή όποια κυβέρνηση), ως εκτελεστικό όργανο, νομοθετεί… Τι ξημερώνει λοιπόν την επόμενη μέρα; Κανείς δεν γνωρίζει…
Αλλά εγώ δεν είμαι τρομαγμένος… Έχω εμπιστοσύνη στον αληθινό Θεό Ιεχωβά και ξέρω ότι Εκείνος θα με στηρίξει και θα με προστατέψει σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς…
Όλοι, τελικά, μπροστά στην ανεργία και τον θάνατο, είμαστε ίσοι… Όλοι! Ότι δουλεια κι αν κάναμε… Αυτό που μου δίνει ειρήνη διάνοιας, ώστε να συνεχίζω να αγωνίζομαι όρθιος, είναι η πίστη πως δεν είμαι μόνος! Μπορώ και εμπιστεύομαι απόλυτα τον Ιεχωβά! Και να που έφτασε ο καιρός για να ετοιμάσω τα χαρτιά για τη συνταξιοδότηση μου!

Μικρές πινελιές αγάπης

athina1

Γεμάτος όμορφες, ξεχωριστές πινελιές, είναι αυτός ο ιστότοπος. Ξεκίνησε για να καλύψει κάποιες ανάγκης έκφρασης με δημοσιογραφικό κυρίως περιεχόμενο και τον βλέπουμε να εξελίσσεται ουσιαστικά σε ένα σημείο συνάντησης και επαφής ανάμεσα σε φίλους. Και η αναφορά στις πινελιές δεν είναι καθόλου τυχαία και συμπτωματική. Κάπως έτσι δεν λειτουργούν και οι ζωγράφοι; Μόνο που εδώ το πράγμα μοιράζεται ανάμεσα στις λέξεις και τις εικόνες. Που περιγράφουν μια ζωή πραγματική, όχι από αυτές που κυριαρχούν στη φαντασία.

Η κόρη μου Ειρήνη...

Το πείσμα είναι ο χειρότερος σύμβουλος... Στενοχωρηθήκαμε, χωρίς λόγο για μένα, για κείνην πολύ σοβαρό. Δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ

Το "φευγιό" της αδερφής μου

Η Γιωργία μας "έφυγε" για πάντα από κοντά μας το 2011. Και ο θάνατος του Γιάννη έναν ακριβώς χρόνο, μετά. Λιγοστεύουμε...

Αλλαγές στο Site μου

Σημαντικές αλλαγές αισθητικής στο Site. Ωριμάζουμε και μαθαίνουμε... Και προσπαθούμε να το προσαρμόζουμε στις ανάγκες μας!

Developed by OnScreen - Content by Nikos Theodorakis - Powered by FRIKTORIA