Την Κυριακή 11 Μαρτίου 2018 θα γίνει η φετινή Συνέλευση μας στη Μαλακάσα

sinelefsi2.2017 2018

Με νωπές ακόμα τις σκέψεις της πρώτης Περιφερειακής μας Συνέλευσης, ετοιμαζόμαστε για τη δεύτερη της 11ης περιοχής, η οποία έχει προγραμματιστείν να γίνει στην αίθουσα Συνελεύσεων της Μαλακάσας, την Κυριακή 11 Μαρτίου 2018. Το θέμα της είναι «Μην παραιτείστε από το να κάνετε το καλό!» - Γαλάτες 6:9 Ως Χριστιανοί επιθυμούμε να κάνουμε το καλό από την άποψη του θεού.

Αυτό όμως δεν είναι πάντα εύκολο να γίνει. Η συνέλευση θα μας βοηθήσει να "σπέρνουμε μεριμνώντας για το πνέυμα" και να μην "σπέρνουμε μεριμνώντας για τη σάρκα". (Γαλάτες 6:8). Το πρόγραμμα  θα τονίσει πόσο αναγκαίο είναι τόσο για τους νέους, όσο και για τους ηλικιωμένους, να ζουν σύμφωνα με τις Γραφικές αρχές.

Σε αυτή τη Συνέλευση ο επίσκοπος περιοχής μας θα έχει την ευθύνη. Καλό είναι να γνωρίζουμε ότι ένα αρχείο PDF με το πρόγραμμα έχει γίνει ήδη διαθέσιμο στον ιστότοπο μας jw.org/el, δείτε ΕΔΩ στην καρτέλα ΕΚΔΟΣΕΙΣ> ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΕΙΔΗ. Ακόμα δείτε ΕΔΩ τις ερωτήσεις που θα απαντηθούν, κατά τη διάρκεια του προγράμματος της συνέλευσης, όπως επίσης στην εφαρμογή JW Library στην καρτέλα ΕΚΔΟΣΕΙΣ>ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ. Και από εκεί, μπορούμε να λάβουμε αναλυτική ενημέρωση.

Το πρόγραμμα περιέχει τους τίτλους των ομιλιών, τις βασικές ερωτήσεις που θα απαντηθούν και τα κύρια εδάφια, τους ύμνους που θα χρησιμοποιηθούν, καθώς και τη διάρκεια κάθε ομιλίας. Έχοντας αυτές τις πληροφορίες εκ των προτέρων, μπορούμε να κάνουμε σκέψεις γύρω από τους τίτλους των ομιλιών και πρόβα τους ύμνους. Ίσως δε, εντάσσοντας αυτή την προετοιμασία στη βραδιά Οικογενειακής Λατρείας. 

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 9:30 το πρωί της Κυριακής. Και θα ολοκληρωθεί στις 4:15 μ.μ. Ένας ευγενής στόχος που μπορούμε να βάλουμε είναι να είμαστε όλοι εκεί και να απαρακολουθήσουμε ολόκληρο το πρόγραμμα της συνέλευσης περιοχής.

Έτσι θα δείξουμε σεβασμό σε αυτήν την προετοιμασμένη από τον πιστό και φρόνιμο δούλο, διευθέτηση. Είναι κατάλληλο να κάνουμε τον στόχο αυτό αντικείμενο των προσευχών μας. Ο Ιεχωβά να ενεργήσει μέσα μας ώστε και να θέλουμε  και να ενεργήσουμε σε αυτή την περίπτωση - (Φιλιππησίους 2:13).

Υπενθυμίζεται στοργικά να έχουμε μαζί μας, εκτός από την ΑγίαΓραφή και ένα σημειωματάριο, το προσωπικό μας αντίτυπο της ΣΚΟΠΙΑΣ μελέτης που θα εξεταστεί εκείνη την εβδομάδα. Επειδή ένα μέρος θα αφορά τη μελέτη της.

Να θυμόμαστε ακόμα ότι οι υποψήφιοι για βάπτισμα πρέπει να φροντίσουν να προετοιμαστούν κατάλληλα με ότι αυτό περιλαβάνει. Εκείνοι γνωρίζουν και είμαστε βέβαιοι ότι θα το κάνουν με απόλυτη ευσυνειδησία.

Ας φροντίσουμε να πετύχουμε τον στόχο που έχουμε θέσει ως περιοχή, να αείμαστε έγκαιρα στις θέσεις μας ώστε να απολαύσουμε  την εισαγωγική μουσική και τον αρχικό ύμνο.

Καθώς θα προετοιμαζόμαστε μέχρι τότε γι’ αυτή τη συνέλευση, εκτός από την ετοιμασία της καρδιάς, καλό θα είναι να πάρουμε όλα εκείνα τα ενδεικνυόμενα μέτρα ώστε να παρακολουθήσουμε απρόσκοπτα ολόκληρο το πρόγραμμα που παραθέτει ο Ιεχωβά, ο «Μεγάλος Εκπαιδευτής» - Ησαΐας 30:20. Έτσι θα ωφεληθούμε καλύτερα από ένα ζωοσωτήριο και αναζωογονητικό πρόγραμμα.

Ευχόμαστε η εφαρμογή των ζωτικών πληροφοριών που θα παρουσιαστούν να μας βοηθήσουν να περιζώσουμε τη διάνοια μας για να συμμετέχουμε με ζήλο στη υπηρεσία της Βασιλείας (1 Πέτρου 1:13).

  • Δείτε, παρακαλώ κι αυτό ΕΔΩ το βίντεο του πιστού και φρόνιμου δούλου για να προετοιμάσετε την καρδιά σας.

Χρησιμοποιούμε επαρκώς τις Διαφημιστικές Κάρτες JW.ORG; Χρέος μας να το κάνουμε...

karta.jw.org

Καθώς η μεγάλη θλίψη πλησιάζει, το έργο κηρύγματος που κάνουμε είναι επείγον. (Παρ 24:11, 12, 20) Για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους, μπορούμε να χρησιμοποιούμε διαφημιστικές κάρτες προκειμένου να στρέψουμε την προσοχή τους στον Λόγο του Θεού και στον ιστότοπό μας.

Η κάρτα περιέχει έναν κωδικό QR ο οποίος οδηγεί στο βίντεο Γιατί Αξίζει να Μελετήσετε την Αγία Γραφή; Και σε μια αίτηση για περισσότερες πληροφορίες ή για Γραφική μελέτη. Δείτε κι αυτό ΕΔΩ.

Κάποιοι δεν δέχονται έντυπα, αλλά θα ήθελαν να επισκεφτούν τον ιστότοπό μας. Δεν διστάζουμε να τους δώσουμε τη διαφημιστική κάρτα. Μπορεί αυτή η κάρτα να είναι η αφορμή για να γνωρίσουν την αλήθεια.... Δείτε κι αυτό ΕΔΩ.

Η αγάπη του Ιεχωβά για το ανθρώπινο γένος είναι σαν την αγάπη που τρέφει ένας Πατέρας για τα παιδιά του. (Ματ 5:45) Δεν τους στερεί τίποτα που είναι για το καλό τους, ανεξάρτητα από το τίμημα που συνεπάγεται κάτι τέτοιο για αυτόν. Η αγάπη του ξεπερνάει οτιδήποτε μπορούμε να νιώσουμε ή να εκφράσουμε. (Εφ 2:4-7· Ησ 55:8· Ρω 11:33) Τη μεγαλύτερη εκδήλωση της αγάπης του—το πιο στοργικό πράγμα που μπορεί να κάνει ένας γονέας—την επιφύλαξε για το ανθρώπινο γένος. Το έκανε αυτό δίνοντας τη ζωή του ίδιου του πιστού, μονογενούς Γιου του. (Ιωα 3:16)

Δείτε περισσότερα ΕΔΩ. Κι ΕΔΩ πηγαίνετε κατευθείαν τον ιστότοπο JW.ORG

Αυτό είναι ένα δημοσίευμα που θα μας βοηθήσει να χρησιμοποιήσουμε καλύτερα ένα ακόμα εργαλείο στο έργο του Θεού...

 

Οι αδελφοί μας είναι παντού!

filadio.istotopu1

Μιλάμε στους ανθρώπους με αγάπη και σεβασμό. Θέλουμε να γνωρίσουν την αλήθεια που οδηγεί στην αιώνια ζωή. Γι' αυτό και άνθρωποι κάθε ηλικίας είναι βέβαιο ότι κάποια στιγμή θα χτυπήσουν την πόρτα τους. Επειδή είναι συνεργάτες του Ιεχωβά σε κάτι που εξυπηρετεί το μεγαλειώδη σκοπό του.

ergo.2015

Μια όμορφη εικόνα από την προετοιμασία για το έργο... Πόσο χαιρόμαστε που ο Ιεχωβά μας έχει δώσει το προνόμιο να ασυμμετέχουμε στο πλάι Του ως συνεργάτες Του... Και πόσο μας ενθαρρύνουν τέτοιες εικόνες που δείχνουν πόσο εύτακτα και οργανωμένα γίνεται το έργο του Θεού σε όλη την γη...

Επικαιρότητα

Μια ματιά στο χωριό μου Θραψανό μέσα από τις φωτογραφίες που πήραμε με πολύ αγάπη

stasula1
Ένα μικρό διάλειμμα από την εκδρομή της Κυριακής σε Ναύπλιο και Νεμέα, για να πάμε μια βόλτα στο χωριό μου, το Θραψανό. Την ίδια μέρα η Στασούλα φιλοξενούσε, σε μεσημεριανό τραπέζι, την αδελφή μου Μαλάμω και τα παιδιά της, Παναγιώτη με τη σύζυγο του, Βάσω. Εδώ, κλασικά φωτογραφημένες, οι αδελφές μου Μαλάμω και Στασούλα...

stasula2
Τα τραπέζια της Στασούλας μας, είναι στρωμένα, καταρχήν, με πολύ αγάπη και μετά είναι τα νόστιμα φαγητά της, που κάνουν τη διαφορά... Όλη η οικογένεια φωτογραφημένη εδώ... Κι ανάμεσα τους ο Παναγιώτης με τη Βάσω και η αδελφή μου Μαλάμω που πραγματοποίησαν μια βόλτα - αστραπή, στο χωριό μας.

stasula3
Ένα, λίγο πιο κοντινό πλάνο, με την εγγονή Αναστασία, να είναι τρυφερή στον παππού της, Αγησίλαο... Και δεξιά ο Λευτέρης, ο γιος της Στασούλας και ο Παναγιώτης, ο γιός της Μαλάμως... Την ξέρω καλά της φιλοξενία της Στασούλας... Έχω ζήσει καλοκαίρια εκεί και δεν θα υπάρξει φορά που θα πάμε και δεν θα το επιχειρήσει...

stasula4
Τεχνικές, που προφανώς κάποια εφαρμογή βοηθάει... Διπλή φωτογραφία σε... μία. Στασούλα με Αγησίλαο, οι σύζυγοι και Μαλάμω με Στασούλα, οι αδελφές... Περνάνε τα χρόνια, μεγαλώνουμε. Στη μνήμη μου, τις έχω για πιο μικρές και τις δυο... Ύστερα πάλι κοιτάζω τον καθρέφτη μου και επανέρχομαι στην πραγματικότητα...

Όμορφες φωτογραφίες από το Ναύπλιο και την εκδρομή που πήγαμε την Κυριακή...

nafplio.1.2018
Σας το υποσχεθήκαμε χθες και το κάνουμε πράξη, σήμερα.... Από την εκδρομή που πήγαμε με τους αδελφούς την Κυριακή που μας πέρασε, σας έχουμε μια φουρνιά από φωτογραφίες... Δείτε το πρώτο δημοσίευμα ΕΔΩ.

nafplio.2.2018
Το σημαντικό είναι ότι περάσαμε πολύ όμορφα... Και φυσικά οι γυναίκες πέρα από τις βόλτες και την περιήγηση, είχαν την ευκαιρία να ρίξουν μια ματιά στα μαγαζιά και να πάρουν αναμνηστικά, όπως εδώ η Σούλα.

nafplio.3.2018
Ο χρόνος που μείναμε στο Ναύπλιο δεν ήταν πολύς. Τρεις ώρες γι' αυτή την πόλη που έχεις τόσα να δεις, είναι πολύ λίγες. Στο Παλαμήδι, ας πούμε, δεν καταφέραμε να ανεβούμε αυτή τη φορά... Το κρατήσαμε όμως στη φωτογραφία μας.

nafplio.4.2018
Και βέβαια τα κορίτσια, η Σούλα και η Χάρις, είχαν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν με φόντο το Μπούρτζι, που λόγω εργασιών συντήρησης που γίνονται, αυτή την περίοδο δεν ήταν επισκέψιμο...

nafplio.5.2018
Ωστόσο πάντα μια βόλτα στα στενά πανέμορφα στενάκια της παλιάς πόλης του Ναυπλίου, είναι μια πρόκληση. Κι εμείς το κάναμε, καθώς είχαμε την ευκαιρία να περπατήσουμε στην εκδρομή μας, στο Ναύπλιο.

nafplio.6.2018
Ο καιρός ήταν πολύ καλός... Με μεγάλη ηλιοφάνεια. Και οι ντυμένοι, για το κρύο φίλοι, δοκιμάστηκαν σε αντίθεση με εμένα που έμεινα με το πουλόβερ και το απόλαυσα. Ήταν όμως υπέροχη η βόλτα μας... Μια κουραστική βόλτα, επειδή θέλαμε να κάνουμε πολλά σε λίγο χρόνο.

nafplio.8.2018
Αφορμή για μια ξεχωριστές φωτογραφίες, για τις φίλες αλλά και για μας, στα στενά του Ναυπλίου. Ναι, όλα ήταν όμορφα και όλα "συνωμοτούσαν", ώστε να περάσουμε καλά με τους φίλους μας και αδελφούς μας... Υπάρχει και συνέχεια...

Ενθάρρυνση, ότι καλύτερο παίρνουμε από τις συναναστροφές μας με την αδελφότητα...

ekdromi.1.180218
Στιγμές όμορφες, μοναδικές, ανάμεσα στην αδελφότητα. Φωτογραφίες, από μια σειρά που σκοπεύουμε να ακολουθήσουν και αφορούν στη χθεσινή όμορφη εκδρομή μας στο Ναύπλιο και την Νεμέα...

ekdromi.2.180218
Όλα ήταν υπέροχα! (ή εμείς τα βλέπαμε έτσι;) Όπως και να έχει, εμείς το απολαύσαμε πραγματικά, κοντά στους φίλους μας. Θες η άψογη διοργάνωση, θες ο καιρός που ήταν ηλιόλουστος, θες η καλή διάθεση;

ekdromi.3.180218
Μερικές φορές δεν χρειάζονται και πολλά. Αυτή η τελευταία, η διάθεση δηλαδή, αρκεί για να μας κάνει να είμαστε και να νιώθουμε καλά, ανάμεσα στην αδελφότητα. Και να αλληλοενθαρρυνόμαστε από τη συναναστροφή μαζί τους.

ekdromi.4.180218
Δείτε μια ομορφιά στο μεσημεριανό φαγητό μας στο κέντρο «Όασις» της Νεμέας όπου, όπως ήταν προγραμματισμένο, καθίσαμε να γευματίσουμε... Όλα υπέροχα! Και το φαγητό εξαιρετικό και πολύ για την τιμή του. Εξαιρετικό επίσης το περιβάλλον.

ekdromi.5.180218
Είχαμε επίσης την ευκαιρία να μιλήσουμε μαζί τους, να γνωριστούμε, να ανταλλάξουμε εμπειρίες... Κάποιους τους "γνωρίζαμε" ήδη διαδικτυακά. Αλλά, τελικά, είναι πολύ διαφορετική η προσωπική επαφή και επικοινωνίας. Γι’ αυτό και την επιδιώκουμε, πάντα.

ekdromi.6.180218
Ακόμα και τους αδελφούς από τη δική μας εκκλησία, τους νιώσαμε πιο κοντά μας... Ξέρεις, τους βλέπεις στη συνάθροιση, λες μια καλημέρα, αλλά έτσι χαλαρά δεν έχεις την ευκαιρία να τους δεις, συχνά... Και είναι ωραίο, γιατί τους γνωρίζεις καλύτερα…

ekdromi.7.180218
Αυτό που μ' αρέσει πιο πολύ από όλα, όταν βρίσκομαι ανάμεσα στην αδελφότητα, είναι τα χαμογελαστά πρόσωπα... Δεν έχουν άραγε προβλήματα, αυτοί οι άνθρωποι; Είναι δυνατόν να μην έχουν; Αλλά έχουν μια διαχείριση ξεχωριστή.

ekdromi.8.180218
Τι είναι αυτό που τους κάνει να ξεχωρίζουν; Είναι η γνώση για τον αληθινό Θεό και ο τρόπος που η Γραφή εκπαιδεύει, να αντιμετωπίζουμε τις καταστάσεις. Ευχαριστούμε Γιώργο, Σταυρούλα, αδελφοί που μας δώσατε τη χαρά να περάσουμε μια πολύ όμορφη μέρα μαζί σας...

Κι ενώ εμείς πάμε εκδρομή στο Ναύπλιο και τη Νεμέα, ας δούμε και λίγο βόρεια τι γίνεται…

anastasia.1
Στις 9 το πρωί φεύγουμε από τον σταθμό του Μετρό στον Άγιο Αντώνιο για μια ημερήσια εκδρομή στο Ναύπλιο και τη Νεμέα... Θα είμαστε με φίλους καλούς. Και το έχουμε ανάγκη, ένα μικρό διάλειμμα, το χρειαζόμαστε,

anastasia.2
Την ώρα που εμείς θα ταξιδεύουμε με το πούλμαν για τον προορισμό μας, ελάτε να σας πάμε με τις φωτογραφίες από τον τοίχο του καλού φίλου Ηλία Θεολόγου στο χωριό του, την Αναστασιά. Με τις ανθισμένες αμυγδαλιές...

anastasia.3
Βέβαια ο Ηλίας, ευαίσθητος καθώς είναι, φωτογραφίζει λεπτομέρειες από τη δημιουργία. Δες ένα μικρό λουλούδι που βρήκε χώμα και άνθισε μέσα μια ξεχωριστή γλάστρα, έναν τσιμεντόλιθο! Άμα έχεις φαντασία...

anastasia.4
Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι γάτες του, που βρήκαν ήλιο μέσα στην κακοκαιρία και βγήκαν να τον απολαύσουν... Τους αρέσουν οι γλάστρες; Έτσι φαίνεται, αν κρίνουμε από την επιλογή της μιας, να καθίσει μέσα εκεί.

anastasia.5
Είπαμε, λεπτομέρειες! Κοίτα πού βρήκε και άνθισε αυτό το λουλουδάκι; Μέσα στις πέτρες... Πουθενά δεν υπάρχει πράσινο κι αυτό τόλμησε, μόνο του, όχι απλά να φυτρώσει, αλλά και να γίνει ένα υπέροχο άνθος!

anastasia.6
Τα πρόβατα του Ηλία είναι, όπως και όλα τα ζώα που έχει στο χωριό, στην καρδιά του. Και στην καρδιά της γυναίκας του, της Κατερίνας. Όχι μόνο διαθέτουν ατέλειωτο χρόνο για να τα φροντίζουν, αλλά ενδιαφέρονται και για τη φωτογράφιση τους. Δείτε τη σκιά του Ηλία, κάτω αριστερά.

anastasia.7
Την ώρα που στη γη μεγαλώνει σιγά - σιγά, το χορτάρι, ο φίλος μας Ηλίας, βρήκε το χρόνο να φωτογραφηθεί με φόντο το χωριό του, την Αναστασιά Σερρών. Σήμερα μόνο, δεν σε ζηλεύουμε, Ηλία... Επειδή είμαστε εκδρομή!

anastasia.8
Κρατάμε όλη αυτή ομορφιά της ανθισμένης μυγδαλιάς, από τα βόρεια, την Αναστασιά των Σερρών, το χωριό του φίλου μας Ηλία. Οι καιροί αλλάζουν. Και η τολμηρή αμυγδαλιά μας επισημαίνει πως όσο σκληρός κι αν είναι ο χειμώνας, η άνοιξη είναι μπροστά μας.

Μανουσάκια άγρια, τα λουλούδια αυτής της εποχής... Μας τα έστειλαν φίλοι, αγαπημένοι…

manusakia2018.1
Μας τα έστειλαν όπως λέμε και στον τίτλο του κομματιού, φίλοι μας. Όχι αληθινά δυστυχώς, αλλά ως φωτογραφίες τα μανουσάκια... Αλλά εμάς, που είμαστε βολικοί άνθρωποι κι έτσι μας άρεσαν... Στο κάτω - κάτω τα έχουμε ζήσει, στην επαρχία. Αλλά και εδώ στην Αθήνα μπορείτε να τα βρείτε με δύο ευρώ το ματσάκι. Τρομερά αρωματικά... Τα λένε και ζουμπούλια, όπως μας επεσήμανα φίλοι μαε, με εγάπη...

manusakia2018.2
Και δείτε τι μάθαμε γι' αυτά: Τα Ζαμπάκια (ή μανουσάκια όπως τα ξέρουμε εμείς ή ζουμπούλια) είναι οι ευκολότεροι βολβοί για φορτσάρισμα. Αυτοί οι βολβοί δεν χρειάζονται ψυχρή αποθήκευση. Μετά το φύτεμα μπορείτε να τα τοποθετήσετε απευθείας στην κουζίνα ή στο καθιστικό σας. Τα ζαμπάκια δεν χρειάζονται καν χώμα για να αναπτυχθούν.

manusakia2018.3
Ωστόσο μπορείτε να τα φυτέψετε και σε ένα δοχείο με χαλίκια, πετραδάκια, ή διογκωμένη άργιλο υδροπονίας. Το μόνο πράγμα που πρέπει να κάνετε μετά είναι να τα ποτίζετε κανονικά και μετά από τέσσερις με έξη εβδομάδες θα έχετε πανέμορφα λουλούδια με υπέροχο άρωμα. Δοκιμάστε αν έχετε το χώρο και δείτε εξαιρετικά αποτελέσματα.

manusakia2018.4
Αν φυτέψετε αυτούς τους βολβούς λίγο αργότερα, τα λουλούδια τους θα είναι κοντύτερα. Επίσης αν τοποθετήσετε τη γλάστρα με τους βολβούς δίπλα σε φωτεινό σημείο θα βοηθήσετε στην ανάπτυξη κοντύτερων λουλουδιών. Ευκαιρία, αν τα βρείτε αυτή την εποχή, πάρτε ένα ματσάκι για το σπίτι σας. Θα αλλάξουν, εντελώς, την ατμόσφαιρα.

krinakia
Κι ένα κομμάτι του αγρού από κρίνα... Όμορφο και αυθεντικό. Μας έρχεται από την αγαπημένη Ευαγγελία στην Άνδρο που συχνά - πυκνά τροφοδοτεί την ομάδα "Σταχυολογήματα" στο Viper δείχνοντας μας στην πράξη τη Δημιουργία σε όλη την ομορφιά της. Ευχαριστούμε! Τα μανουσάκια, πιο πάνω, είναι μαζεμένα από τον Αγησίλαο για τη Στασούλα.

Χειμωνιάτικο τριήμερο στη Ζαγορά Πηλίου, αλλά το καλοκαίρι και κάθε εποχή είναι υπέροχα!

xionismeni.zagora1

Όλα πήγαν καλά. Με την ασφαλή επιστροφή μας ολοκληρώθηκε το ταξίδι μας στο Πήλιο τον Γενάρη του 2017... Στη Ζαγορά ήμασταν από το μεσημέρι της Παρασκευής 6/1/2017 και επιστρέψαμε στη βάση μας το βράδυ της Κυριακής! Βρήκαμε το μέρος, ύστερα από μια πολύ όμορφη διαδρομή χωρίς προβλήματα με πολύ κρύο, αν και δεν νιώθουμε κάτι τέτοιο αφού οι φίλοι μας Βικτόρια και Δημήτρης που μας φιλοξένησαν στα studio τους, είχαν φροντίσει να έχουμε επαρκή θέρμανση και ζεστή καρδιά... Έτσι, απολαμβάναμε την κάθε στιγμή... Δείτε μερικά δημοσιεύματα ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ. Θα πάρετε μια γεύση, πώς περάσαμε.

Το ταξίδι μας αυτό με τους φίλους μας, Άρη και Χάρις το είχαμε προγραμματίσει πολύ καιρό, πριν… Χωρίς να γνωρίζουμε τον καιρό, πώς θα εξελιχθεί. Εντάξει, χειμώνας ήταν, αλλά επιλέξαμε έναν ξενώνα που οι ιδιοκτήτες τους είναι γνωστοί στους φίλους μας.

Το χρειαζόμασταν αυτό το ταξίδι – ανάσα. Σκεφτόμασταν την Κρήτη, αλλά στην πορεία μετρήσαμε πολλές παραμέτρους… Ήθελε περισσότερες μέρες και έξοδα και είπαμε να το αφήσουμε για το καλοκαίρι. Να το απολαύσουμε, κάτω από καλύτερες καιρικές συνθήκες.

Έτσι είδαμε τα χιόνια που εφτασαν στο μέρος που μέναμε… Δεν μας πειράζει καθόλου. Ίσως να μην καταφέραμε να κάνουμε τις βόλτες που θέλαμε, επειδή η κίνηση δεν 'ηταν πάρα πολύ εύκολη, αλλά περάσαμε πολύ όμορφα... Κάθετί εδώ είναι όμορφο. Έτσι όμορφη, φαντάζομαι θα είναι η εμπειρία και την άνοιξη ή το καλοκαίρι!

Όλοι έχουμε κάποια στιγμή ανάγκη από μια μικρή αλλαγή και από παραστάσεις ξεχωριστές. Ξέρουμε πως έτσι κάνουμε τη ζωή μας και την καθημερινότητα μας πιο ενδιαφέρουσα για μας και για τους γύρω μας. Αυτό, στο βαθμό που περνάει από το χέρι μας, το κάνουμε καθημερινά πράξη...

Το Πήλιο όποια εποχή και αν το επισκεφθείς, είναι πανέμορφο. Σίγουρα όμως το χειμώνα έχει κάτι που το κάνει να ξεχωρίζει. Σχεδιάζουμε να ξαναπάμε το συντομότερο δυνατόν και να απολαύσουμε, όπως κάναμε και στην πρώτη επίσκεψη μας, την κάθε στιγμή… 

xionismeni.zagora2

Από τις όμορφες στιγμές που ζήσαμε στην Ζαγορά Πηλίου... Η Βικτόρια κάνει τηγανήτες στο χιονισμένο μπαλκόνι της, για να προσθέσει μια νότα αγάπης στο πρωινό που μας ετοίμαζε... Υπέροχοι. Τις απόλαυσα με την ψυχή μου... Η φιλοξενεία τους, μοναδική! Αν θέλετε να εκδράμετε στο Πήλιο, αξίζει να είναι στην πρώτη επιλογή σας. Μόνο που χρειάζεται να προηγηθεί τηλέφωνο επικοινωνίας...

Είμαστε βέβαιοι ότι θα μείνετε ενθουσιασμένοι. Ασε που θα δείτε την αδελφική αγάπη σε όλο της το μεγαλείο... Αλλά είπαμε, είναι απαραίτητο να προηγηθεί τηλέφωνο για να κλείσετε δωμάτιο, για τη διαμονή σας...

zagora110117

Ο Τάκης ξεχιονίζει τους δρόμους κάτω από το σπίτι τους... Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη πάνω από το σπίτι τους στο σαλόνι που παίρναμε μαζί του το πρωινό...

Τι όμορφη που είναι η ενότητα κάτω από το πνεύμα του Ιεχωβά Θεού. Όλοι μαζί στην Κρήτη

sinelefsi.kritis.28.2016

Στη φωτογραφία εικονίζονται αδελφοί της φυλακής από τις 10ετίες του 1970 μέχρι τη 10ετία του 1990, όσοι βέβαια βρεθήκαν στην Κρήτη με αφορμή την Περιφερειακή Συνέλευση, τον Αύγουστο του 2016 Ήταν πολύ συγκινητικό για όλους να συναντηθούν με πραγματικούς φίλους και συναγωνιστές, με τους οποίους έζησαν όχι μόνο πολύ δύσκολες στιγμές, αλλά και πολύ ευχάριστες και έτσι τους ένωσε πιο σφικτά η υπέροχη ιδιότητα της αγάπης! Ειλικρινά ευχαριστούμε από καρδιάς τον Ιεχωβά για το υπέροχο δώρο της αδελφότητα, το οποίο μεγαλουργεί στους καιρούς μας! Σε όλους αυτούς τους αγωνιστές της ακεραιότητας εκπληρώθηκαν περίτρανα τα εδάφια Ησαίας 54:17 και  40:29-31.

Η εργασία είναι αγαθό! Ας βοηθήσουμε όσους έχουν πραγματική ανάγκη...

work

Όπως γνωρίζουμε, πολλοί αδελφοί μας αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την ανεργία. Θα ήθελα, λοιπόν, να παρακαλέσω τους αναγνώστες της ιστοσελίδας μου, αν γνωρίζουν κάποια πληροφορία σχετικά με εύρεση εργασίας, να επικοινωνούν με τον ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ, και να αναφέρουν τις πληροφορίες που γνωρίζουν. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε όσους αδελφούς και αδελφές μας είναι άνεργοι.
Η πράξη μας αυτή είναι σύμφωνη με τις σκέψεις που αναφέρονται στα εδάφια Ιωάννης 13: 34, 35
Ο ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗΣ γίνεται καθημερινά δέκτης μηνυμάτων αγωνίας τέτοιων καταστάσεων. Σ’ αυτή τη λογική ανταποκριθήκαμε στο δίκαιο αίτημα του Στέλιου Ηλιάκη από την Κρήτη που εκείνη την εποχή ήταν στη Βουλγαρία. Σας θυμίζω λίγο τα δυο δημοσιεύματα που κάναμε. Δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ.
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν πειραματικά μια μέθοδο του «ζητώ» ή «προσφέρω» εργασία. Τις επόμενες μέρες θα πάρει μια πιο ουσιαστική μορφή… Θα λάβουμε υπόψη μας και τις δικές σας παρατηρήσεις και υποδείξεις. Το e-mail που μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας είναι nikosth2004@yahoo.gr Ο ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗΣ προσφέρετε να βοηθήσει ως σύνδεσμος επαφής και επικοινωνίας.

Αυτό που εγώ θέλω από εσάς είναι ότι αγγελίες έχουμε βάλει και εξυπηρετούνται (οι αδελφοί μας δηλαδή βρήκαν δουλεια ή το διαμέρισμα νοικιάστηκε...) ας επικοινωνήσουμε μαζί μας και ας μας το πουν. Οι αγγελίες μας θέλουμε να είναι πέρα για πέρα, αληθινές και να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ευχαριστούμε!

Άλλωστε, οι ανάγκες ήταν πάντα και παραμένουν μεγάλες!

Συναντήθηκαν στη Συνέλευση Περιφερείας Κρήτης 2016, ύστερα από 48 ολόκληρα χρόνια!

sinelefsi.kritis.26.2016

Για φαντάσου! 48 χρόνια είναι αυτά και ο χρόνος έχει κάνει την δουλειά του. Συναντήθηκαν στη διάρκεια των εργασιών της Συνέλευσης Περιφερείας Κρήτης του 2016, ύστερα από μισό σχεδόν αιώνα... Πρωτοσυναντήθηκαν στη φυλακή όταν ήταν νεαροί, με αφορμή τη διακράτηση ουδετερότητας. Τώρα είναι πια μπαμπάδες, παππούδες και με άσπρα μαλλιά! Πραγματικά όταν βιώνεις τέτοια πράγματα είναι να συγκινείσαι πολύ και αναπόφευκτα θυμάσαι τα παλιά, τότε που αμούστακα παιδιά κρατούσαν οσιότητα στην υπόσχεσή τους να υπηρετούν μόνο τον Ιεχωβά Θεό. Τι υπέροχα παραδείγματα! Εκεί, στην Κρήτη, θα τους γνωρίζετε φαντάζομαι ποιοι είναι...

Ζωντανή η ελπίδα της επιστροφής στο Θραψανό... Βόλτα στη λίμνη της Λιβάδας...

livades.diakopes2013

Η Λιβάδα... Η τεχνιτή λίμνη στο χωριό μου που τα καλοκαίρια περνάω πολλές ώρες εδώ... Πανέμορφη και πάντα έχει κάτι εξαιρετικό να σου δώσει... Δείτε ΕΔΩ ένα βίντεο που τραβηξα πριν τρία χρόνια από τη λίμνη. Έτσι είναι και σήμερα. Δεν έχει αλλάξει τίποτα... Η ίδια ομορφιά!

panoramiki.livada.2014

Ιδού και μια πανοραμική φωτογραφία της λίμνης, που τράβηξα το χειμώνα του 2014 όταν κατέβηκα στο χωριό, για να μαζέψω τις ελιές μου... Το 2015, τις μάζεψε η  Ειρήνη Κρουσανιωτάκη, με ένα καλό συνεργείο. Ελάτε, αν θέλετε, να σας πάω στις ελιές μου στου Μπουρμά. Δείτε ΕΔΩ. Πέρσι δεν είχαν, για να δούμε φέτος...

Αυτό είναι το χωριό μου, το όμορφο Θραψανό, που θα ήθελα να ζήσω, κάποτε...

Αυτό είναι το χωριό μου, το Θραψανό... Φωτογραφημένο στις 6 Ιουλίου 2012. Τον αγαπώ αυτόν τον τόπο. Και ονειρεύομαι να ζήσω εκεί αρκετό καιρό, όταν βγω στη σύνταξη. Ωστόσο έρχονται οι κυβερνώντες και με τους απίθανους πολιτικούς σαλτιμπαγκισμούς τους, αλλάζουν συνεχώς τα όρια συνταξιοδότησης... Έτσι αρχίζω να συνειδητοποιώ πως ίσως να μην το ζήσω και ποτέ... Δεν πειράζει. Είμαι καλά και αυτό έχει σημασία... Δείτε ΕΔΩ μερικά πράγματα για το χωριό μου...

spiti2.300118

Όταν η ζωή δεν το βάζει κάτω… Οι βουκαμβίλιες που ξεράθηκαν από την παγωνιά του Γενάρη 2017 όταν το χιόνι το έστρωσε για τα καλά στο χωριό (δες την ακριβώς από κάτω φωτογραφία, διότι είναι πολύ σπάνιο το χιόνι στο χωριό μας σε υψόμετρο 350 μ.). Θα χρειαστεί να περιμένουμε λίγο. Αλλά ο χρόνος δεν είναι πρόβλημα, όσο είμαστε όρθιοι, μπορούμε και αντέχουμε τις αντιξοότητες… Η φωτογραφία αυτή είναι τραβηγμένη στις 30/1/2018 και δείχνει ξεκάθαρα ότι η ζωή συνεχίζεται...

xionismeno.spiti090117

Φωτογραφία τραβηγμένη στις 9/1/2017 στο χιονιά που άρεσε σε όλο το Θραψανό. Το πατρικό μου σπίτι, χιονισμένο. Η απόλαυση οφθαλμών… Ευχαριστώ όσους είχαν την καλοσύνη και την προνοητικότητα να μου τη στείλουν… Κάθε εποχή στο χωριό μου είναι όμορφη. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία… Οι όμορφες βουκαμβίλιες της φωτογραφίας, από αυτόν τον πάγο, ξεράθηκαν, σε αντίθεση με την τριανταφυλλιά που, για άλλη μια φορά, αποδείχτηκε πολύ δυνατή και άντεξε... Αλλά η ζωή δεν σταματά! Ξαναπέταξαν πράσινα κλαριά, ξαναζωντάνεψαν!

Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ

Η Αγία Γραφή περιγράφει μερικές φορές τους ανθρώπους με βάση την εργασία που έκαναν. Μιλάει για τον “Ματθαίο, τον εισπράκτορα φόρων”, τον “Σίμωνα τον βυρσοδέψη” και τον “Λουκά, τον αγαπητό γιατρό”. (Ματθ. 10:3· Πράξ. 10:6· Κολ. 4:14) Κάτι άλλο που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους είναι οι πνευματικοί διορισμοί ή τα προνόμιά τους. Διαβάζουμε για τον Βασιλιά Δαβίδ, τον προφήτη Ηλία και τον απόστολο Παύλο. Αυτοί οι άντρες εκτιμούσαν τους θεόδοτους διορισμούς τους. Παρόμοια και εμείς, αν έχουμε προνόμια υπηρεσίας πρέπει να τα εκτιμούμε.

Ο αρχικός σκοπός του Ιεχωβά για την ανθρωπότητα ήταν να ζει για πάντα εδώ στη γη. (Γέν. 1:28· Ψαλμ. 37:29) Ο Θεός πρόσφερε γενναιόδωρα στον Αδάμ και στην Εύα διάφορα πολύτιμα δώρα που τους έδιναν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τη ζωή. (Διαβάστε Ιακώβου 1:17) Ο Ιεχωβά τούς χάρισε ελεύθερη βούληση, την ικανότητα να κάνουν λογικές σκέψεις και τη δυνατότητα να αγαπούν και να απολαμβάνουν φιλίες. Ο Δημιουργός μιλούσε στον Αδάμ και τον συμβούλευε για το πώς να δείχνει την υπακοή του. Ο Αδάμ μάθαινε επίσης πώς να καλύπτει τις ανάγκες του καθώς και πώς να φροντίζει τα ζώα και τη γη. (Γέν. 2:15-17, 19, 20) Ο Ιεχωβά προίκισε επίσης τον Αδάμ και την Εύα με τις αισθήσεις της γεύσης, της αφής, της όρασης, της ακοής και της όσφρησης. Έτσι μπορούσαν να απολαμβάνουν πλήρως την ομορφιά και τα άφθονα αγαθά του παραδεισένιου σπιτιού τους. Για το πρώτο ανθρώπινο ζευγάρι, οι δυνατότητες να έχουν απόλυτα ικανοποιητική εργασία, να νιώθουν πλήρεις και να κάνουν ανακαλύψεις ήταν απεριόριστες.

Τι μπορούμε να μάθουμε από τα λόγια που είπε ο Ιησούς στον Πέτρο; Χρειάζεται να προσέξουμε ώστε να μην αφήσουμε την αγάπη μας για τον Χριστό να εξασθενήσει και την προσοχή μας να αποσπαστεί από τα συμφέροντα της Βασιλείας. Ο Ιησούς γνώριζε πολύ καλά τις πιέσεις που σχετίζονται με τις ανησυχίες αυτού του συστήματος πραγμάτων. Ας μάθουμε να εκτιμούμε όσα έχουμε...

ΕΝΑ SITE "ΑΠΑΓΚΙΟ" ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!

Αυτόν τον ιστότοπο τον «παλεύω» πολλά χρόνια. Πολύ πριν γνωρίσω την αλήθεια και βρω σκοπό στη ζωή μου. Φανταζόμουν τον εαυτό μου συνταξιούχο στο χωριό με μια σχετικά καλή οικονομική επιφάνεια, δεδομένης μιας σύνταξης που είχα οικοδομήσει πολλά πάνω της και ήθελα να έχω κάτι για να περνάω την ώρα μου.

Σήμερα όλα έχουν αλλάξει γύρω μου, όλα εκτός από το Site αυτό. Δηλαδή, άλλαξε κι αυτό λιγάκι προσανατολισμό… Αντί να περνάει την ώρα του με κούφια δημοσιογραφικά θέματα, που δεν έχουν προσφέρουν και πολλά πράγματα στους ανθρώπους, προσφέρει ελπίδα για ένα βέβαιο, καλύτερο αύριο.

Αυτήν την αληθινή ελπίδα, προσπαθεί να βάλει στις καρδιές των αναγνωστών του και να τους ενθαρρύνει να πιστέψουν ότι όλες αυτές οι δυσκολίες κάθε μορφής που ζούμε είναι παροδικές. Τα ωραία, είναι μπροστά μας. Και μπορούμε να τα ζήσουμε, φτάνει να το θέλουμε πραγματικά.

Αρκεί να μη στηριζόμαστε στην αξιοπιστία των ανθρώπων που σήμερα είναι κι αύριο όχι… Αλλά στον Λόγο Εκείνου που είναι απόλυτα αξιόπιστος και να ακολουθούμε στη ζωή μας τις φωτεινές προειδοποιητικές  πινακίδες που έχει βάλει στο δρόμο μας…

ΚΡΕΟΝΤΑΣ, τέλος...

Το φύλλο που βλέπετε είναι το τελευταίο της εκδοτικής προσπάθειας του εξωραϊστικού συλλόγου της Κολοκυνθούς  “Κρέοντας”. Δείτε το ΕΔΩ. Είναι το τεύχος 25 κι ΕΔΩ δείτε το προηγούμενο. Ο ΚΡΕΟΝΤΑΣ αναγκάστηκε να αναστέλλει την έκδοσή του. Σε δύσκολες εποχές δεν άντεχε άλλο τα δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη. Βέβαια κάθε φύλλο που αναστέλλει την έκδοσή του θέλει να ελπίζει και ονειρεύεται την επανέκδοση του... Μακάρι να έτσι. Κι όχι μόνο προθέσεις των ανθρώπων του Συλλόγου...

Μια τηλεοπτική όαση!

studio1

Μια ευχάριστη ανακοίνωση επεφύλαξε μεταξύ άλλων το Κυβερνών Σώμα στην ετήσια συνάθροιση του, το 2014. Αφορούσε τη δημιουργία τηλεοπτικού σταθμού τελευταίας τεχνολογίας που εκπέμπει μέσω internet. Από τον Μάϊο 2015 το κανάλι το έχουμε με ελληνικούς υπότιτλους, και τώρα μεταγλωττισμένο στα ελληνικά, ώστε να το παρακολουθούμε καλύτερα, όλοι εμείς που δεν γνωρίζουμε καλά αγγλικά. Από εδώ μπορείτε επίσης να δείτε παρά πολλά χρήσιμα βίντεο και φυσικά στις αρχές κάθε μήνα, το Jehovah’s Witnesses Broadcasting... Θα ωφεληθείτε πάρα πολύ και θα ενισχύσετε την πνευματικότητα σας... ΕΔΩ, δείτε το πρόγραμμα του Ιανουαρίου 2018... Σχεδόν δυο ώρες πρόγραμμα!

Στην ανεργία πρώτη φορά

Δυο φορές με απόλυση μέσα σε πέντε χρόνια… Ήταν Φλεβάρης του 2012 όταν απολύθηκα με εθελούσια έξοδο από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και τώρα 1 Νοέμβρη του 2017 από το Σωματείο της ΠΕΤ ΟΤΕ όπου εργαζόμουν από το 1983 ως δημοσιογράφος.

Θεωρητικά, αιτία και των δύο απολύσεων ήταν το γεγονός ότι ήμουν κοντά στη συνταξιοδότηση μου. Κοντά; Πόσο κοντά;

Οι συνθήκες συνεχώς αλλάζουν, με εντολή των δανειστών της χώρας μας. Αυτοί επιβάλλουν και η κυβέρνηση ως εκτελεστικό όργανο νομοθετεί… Τι ξημερώνει λοιπόν την επόμενη μέρα; Κανείς δεν γνωρίζει…

Αλλά εγώ δεν είμαι τρομαγμένος… Έχω εμπιστοσύνη στον αληθινό Θεό Ιεχωβά και ξέρω ότι Εκείνος θα με στηρίξει και θα με προστατέψει σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς…

Όλοι, τελικά, μπροστά στην ανεργία και τον θάνατο είμαστε ίσοι… Όλοι! Ότι δουλεια κι αν κάνουμε… Αυτό που μου δίνει ειρήνη διάνοιας ώστε να συνεχίζω να αγωνίζομαι όρθιος, είναι η πίστη πως δεν είμαι μόνος! 

Ο Γάμος της Ειρήνης...

Η Ειρήνη με τον Χριστόφορο παντρεύτηκαν στις 10/10/2010. Το μωρό τους ήρθε στις 28/08/13. Να τους ζήσει! Κι έτσι έγινα παππούς...

Το "φευγιό" της αδερφής μου

Η Γιωργία μας "έφυγε" για πάντα από κοντά μας το 2011. Και ο θάνατος του Γιάννη ένα ακριβώς χρόνο μετά. Λιγοστεύουμε...

Αλλαγές στο Site μου

Σημαντικές αλλαγές αισθητικής στο Site. Μεγαλώνουμε και μαθαίνουμε... Πώς σας φαίνετε η νέα μορφή του από 9/9/2013;

Developed by OnScreen - Content by Nikos Theodorakis - Powered by FRIKTORIA