Μερικές αλήθειες για τα Χριστούγεννα που θα έπρεπε να γνωρίζουμε, οπωσδήποτε...

agia.grafi.xroma

Χριστούγεννα

Καληνύχτα ημέραν άρχοντες, αν είναι ορισμός σας, Χριστού την θεία γέννηση, να πω στο αρχοντικό σας.

Κάλαντα κάλαντα, όλος ο κόσμος ψάλλει, με κίνητρο μοναδικό λίγα λεφτά να βγάλει.

Ποιος άραγε έχει σκεφθεί, να ψάξει στην Γραφή, γι αυτό το θείο γεγονός, τι έχει να μας πει

Αλήθεια να γεννήθηκε ο Ιησούς χειμώνα; Προσδιορίζει η Γραφή ετούτο τον κανόνα;

Μας λένε οι Ευαγγελιστές κάποιες πληροφορίες, που σίγουρα μας βγάζουνε από τις απορίες.

Ποιμένες ήταν στους αγρούς εις τα βουνά ψηλά, μα όταν κρύο έκανε ήταν στα χειμαδιά.

Πώς καταχείμωνα λοιπόν που κάνει πάντα κρύο αν κατοικούσαν κει ψηλά θα έμπαιναν στο ψυγείο.

Ο Καίσαρας ο Αύγουστος έκανε απογραφή. Είπε να πάει ο καθείς, όπου είχε γεννηθεί.

Σκεφθείτε πώς ταξίδευαν εκείνο τον καιρό, με γαϊδουράκια κι άλογα σε δρόμο όχι στρωτό.

Δεν είναι δα παράξενο, ποιος άραγε μπορούσε, με τις συνθήκες άσχημες κάποιος να οδοιπορούσε.

Δεν στέκει με την λογική αυτή η απογραφή να γίνει καταχείμωνο σε αυτή την εποχή.

Μέσ' την Γραφή Χριστούγεννα δεν έχει αναφερθεί, πότε δεν λέει η Γραφή, πρέπει να γιορτασθεί.

Ούτε οι πρώτοι Χριστιανοί γιόρταζαν την ημέρα, μα αιώνες κάποιοι αργότερα σηκώσανε παντιέρα.

Α! Είπαν ας γιορτάσουμε την γέννηση Χριστού, χωρίς να έχουν εντολή του ύψιστου Θεού.

Σαν έγινε αυτοκράτορας της Ρώμης Κωνσταντίνος, Μέγας ονομαζόμενος, ήταν παλιά εκείνος.

Που ένωσε πολλούς λαούς, στην αυτοκρατορία. Κι έτσι εκχριστιανίστηκε η ειδωλολατρία.

Έγινε ένας συγκρητισμός, μια κίβδηλη θρησκεία που είχε μορφή χριστιανική, το γράφει η ιστορία.

Ποτέ δεν λέει η Γραφή, πότε ο Χριστός εγεννήθη. Γιατί ήθελε ο ύψιστος να ξεχαστεί στην λήθη.

Όσο και για τα έθιμα που την ακολουθούν διόλου δεν είν' Χριστιανικά που όλοι το αγνοούν.

Των δώρων η ανταλλαγή, το δένδρο στολισμένο και η γιορτή που ακολουθεί σαφώς δεν είν' γραμμένο;

Ποτέ η Γραφή η Αγία, δεν γράφει ιστορίες. Ούτε για Αϊ Βασίληδες, μωρές μυθοπλασίες.

Η γέννηση του Ιησού είναι ένα γεγονός που έδωσε σωτηρία μας, ο ύψιστος Θεός.

Πρέπει να υπακούμε στον Άγιο Θεό που μας διδάσκει διαρκώς, ποιο είναι το σωστό.

Αν κάποιος περισσότερα γι αυτά θέλει να μάθει, υπάρχει ένας ιστότοπος, αυτός θα σας διδάξει jw.org

Επικαιρότητα

Mc Arthur Glen, Designer Outlets: Η χαρά του ανθρώπου που έχει χρήματα να ξοδέψει…

mac.arthur.glen1
Εμείς πήγαμε, σαν βόλτα. Μέσω Αττικής οδού... Πραγματικά εντυπωσιάζει ως εμπορικό κέντρο. Έχεις μπροστά σου πάνω από 100 καταστήματα, με εμπορεύματα για άντρες και γυναίκες, 35-70% πιο φθηνά και μόνο 30 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας. Φάγαμε μάλιστα σε ένα ιταλικό εστιατόριο.

mac.arthur.glen2
Η εμπειρία μοναδική, ακόμα και για μένα, που δεν τρελαίνομαι να περνώ τις ώρες μου μπροστά σε καλοστολισμένες βιτρίνες με πολύ ελκυστικά προϊόντα που τα περισσότερα αξίζουν σε ποιότητα. Η Σούλα πάλι, ήταν σα να έπαιρνε μια γεύση του... παραδείσου, καθώς δεν χόρταινε να βλέπει γύρω της.

mac.arthur.glen3
Μοιάζει σαν να είσαι σε μια μικρή πόλη ή χωριό, (εξαρτάται πώς το βλέπει το μάτι σου) της Ευρώπης. Γύρω σου κυκλοφορούν πολλοί άνθρωποι, διαφόρων ηλικιών, άνδρες και γυναίκες. Κι ωστόσο, τα καταφέραμε να βγάλουμε μαζί μια φωτογραφία, να μας θυμίζει αυτό το ιδιόμορφο ταξίδι.

mac.arthur.glen4
Μας έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση ο γιορτινός, λόγω ημερών, διάκοσμος που είχαν παντού. Χωρίς να είναι προκλητικός, ούτε φτηνός, ήταν πολύ προσεγμένος. Και η μουσική που ακούγονταν σε όλους τους χώρους ήταν επίσης προσεκτικά επιλεγμένη. Ναι, είναι δουλειά τους, το παραδεχόμαστε.

mac.arthur.glen5
Η Σούλα, είχε την ευκαιρία να μπει και να μπει σε πολλά μαγαζιά. Δεν είχα την αντοχή να την ακολουθώ παντού... Και η αλήθεια είναι ότι το καταλάβαινε και δεν με πίεζε να το κάνω. Μια από αυτές τις φορές, τη φωτογράφησα καθώς έψαχνε για μένα, χωρίς να το αντιληφθεί. Για να είναι ζωντανή η φωτογραφία.

mac.arthur.glen6
Άλλη μια άποψη από το Mc Arthur Glen. Οι άνθρωποι συζητούν, κάνουν παρέες, μπαίνουν στα μαγαζιά, ψωνίζουν ή έρχονται απλά για μια βόλτα... Σε πολλούς αρέσει η βόλτα σε τέτοια μέρη. Οι ίδιοι, λένε για τον εαυτό τους: Έχουμε ικανοποιήσει πάνω από 90 εκατομμύρια καταναλωτές τον τελευταίο χρόνο, και στα 24 κέντρα μας σε 9 χώρες - Αγγλία, Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Ιταλία, Γερμανία, Αυστρία, Καναδά και Ελλάδα.

mac.arthur.glen7
Τα κέντρα μας φιλοξενούν πάνω από 3,000 καταστήματα από τα πιο διάσημα και πολυτελή brands. Καινούρια καταστήματα ανοίγουν κάθε εβδομάδα. Όλα βρίσκονται κοντά σε μεγάλες πόλεις, παρ' όλα αυτά το κάθε ένα κέντρο μας διαθέτει ένα μοναδικό μείγμα καταστημάτων και μοναδική αρχιτεκτονική σχεδίαση καθιστώντας το ως τον απόλυτο προορισμό shopping.

Και από τις χειμωνιάτικες εικόνες της Ελλάδας, ας πάμε λίγο στη ζέστη της Καραϊβικής

beliz1.2018
Αλλαγή πλάνου σήμερα... Από τα χειμωνιάτικα τοπία των περασμένων ημερών, ελάτε να σας πάμε σε ένα μέρος της γης, όπου αυτό τον καιρό είναι καλοκαίρι, με θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 30 βαθμούς. Βλέπουμε τον Κώστα τον γιο της Σούλας με δυο φρούτα εποχής. Το ένα το γνωρίζετε...

beliz2.2018
Για το καρπούζι λέω, που μας είναι γνωστό. Τι είναι αυτό όμως που εδώ δεν θα το δείτε εύκολα, επειδή είναι εισαγώμενο; Είναι ο ανανάς! Φρεσκοκομμένος (δείτε την ευρωστία των φύλλων του) σε ένα μεγάλο μέγεθος. Είναι κομμένος πριν λίγο, από δέντρα της περιοχής του Μπελίζ, από εκεί μας έρχονται και ι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε.

beliz3.2018
Tο Μπελίζ είναι η μικρότερη χώρα του ισθμού της κεντρικής Αμερικής και η μόνη με επίσημη γλώσσα τα αγγλικά. «Σφηνωμένο» ανάμεσα στο Μεξικό και τη Γουατεμάλα, έχει, ωστόσο, έξοδο σε ένα από τα ωραιότερα κομμάτια της Καραϊβικής, με παραλίες, κοραλλιογενείς υφάλους και κοραλλιογενή αμμώδη νησιά, με απόλυτη φυσική ομορφιά…

beliz4.2018
Κι αν αυτό θα μπορούσε να το προσφέρει οποιοδήποτε νησί της Καραϊβικής, το Μπελίζ έχει δύο ακόμα… πολύ δυνατά χαρτιά: μια ζούγκλα που προκαλεί σε περιπέτεια και ένα σημαντικό μερίδιο από τα εκπληκτικά μνημεία του πολιτισμού των Μάγια! Εδώ, όμως, θα φάτε με θέα τη θάλασσα. Και τι θάλασσα!

beliz5.2018
Κάπως έτσι, είναι αυτή την εποχή τα πράγματα για όσους έχουν επιλέξει να βρεθούν εκεί. Για τα παιδιά της Σούλας, λέμε. Τον γιό της Κώστα και την σύζυγο του, Άννυ, που βλέπετε και στη φωτογραφία. Γι' αυτή την επιλογή τους να αγοράσουν εδώ έναν προορισμό, έχουμε ξαναγράφει. Δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ.

beliz6.2018
Αυτή τη φορά θα συγκατοικήσουν για λίγο με άλλο ένα ζευγάρι. Λέμε για την Έστερ, την κόρη της Σούλας και τον σύζυγο της Στήβ που μέρα τη μέρα τους περιμένουν να πάνε. Και θα μείνουν αρκετό καιρό για διακοπές καθώς στην Στήβ αρέσει το ψάρεμα. Και ξέρετε τα ψάρια του Ωκεανού. Είναι λίγο μεγαλύτερα από αυτά της Μεσογείου...

Με βροχή, με ήλιο ή με χιόνια, καλά είμαστε όπου η καρδιά μας είναι καλά! Έτσι δεν είναι;

vroxi1.131218
Συμβαίνει καμιά φορά, έστω και σπάνια και τότε το... κρατάμε για να το χρησιμοποιήσουμε όταν οι περιστάσεις το επιτρέψουν. Συνέβη λοιπόν την εβδομάδα που μας πέρασε, όταν είχαμε μια υποτροπή της κακοκαιρίας. Στην Καρδίτσα χιόνια κι εδώ βροχή...

vroxi2.131218
Χρειάστηκε να βγω έξω για κάποιες δουλειές που δεν έπαιρναν αναβολή κι έτσι φωτογράφισα λίγο την κατάσταση γύρω μου, όπως ακριβώς τη ζούσα... Στην επάνω φωτογραφία, κρατώντας την ομπρέλα, χαμήλωσα λίγο το φακό πάνω στη βροχή που έπεφτε και μετά σήκωσα τα μάτια μου σ' αυτό το φράκτη.

vroxi3.131218
Όταν πια έφτασα στην πλατεία Σωτήρη Πέτρουλα ή όπως την ξέρει ο πολύς κόσμος, Αγίου Κωνσταντίνου, χαιρόμουν όλα αυτά τα άδεια παγκάκια και τις μουριές που ετοιμάζονται να χάσουν τα τελευταία φύλλα τους και να μείνουν μόνο οι βέργες ώς την επόμενη άνοιξη.

vroxi4.131218
Είναι φανερή η βροχή στην πλατεία, ε; Σιγανή, απαλή, αλλά σταθερή... Κάπως έτσι, είναι ο χειμώνας στην Αθήνα. Λιγόστεψε υπερβολικά το χώμα και δεν μυρίζει πια όταν βρέχει. Κάποτε στο χωριό, αυτό μου άρεσε πολύ. Πώς μύριζε το βρεγμένο χώμα. Ήταν μια μοναδική εμπειρία!

vroxi5.131218
Και η πλατεία από τη μεριά της Λένορμαν, άδεια από αυτοκίνητα. Έχει, όπως και να το κάνουμε, κάθε εποχή τις ομορφιές της. Φτάνει να έχουμε διάθεση να τις δούμε και να τις απολαύσουμε και να μην αφήνουμε τα προβλήματα που δημιουργούνται να βγαίνουν μπροστά και να μας στερούν τη χαρά.

xioni.2018
Εντάξει, χιόνι δεν είχαμε ακόμα, αλλά και τι μ' αυτό; Εμείς χαιρόμαστε την κάθε στιγμή, όπως ακριβώς είναι, χωρίς να.. μιζεριάζουμε ή να μεμψιμοιρούμε. Έτσι μάθαμε να κάνουμε από πάντα. Και τώρα έχουμε πολλαπλούς λόγους να το συνεχίζουμε...

Περισσότερο χιόνι από τα ορεινά και πιο συγκεκριμένα από το Ελληνόπυργο της Καρδίτσας

karditsa.orina1
Καθώς συνεχίζουμε να ζούμε στο χειμώνα, με τις ιδιομορφίες του σε κάθε μέρος της Ελλάδας, ας πάμε λίγο πιο βόρεια από την Καρδίτσα, σήμερα, στο χωριό Ελληνόπυργος σε υψόμετρο 560 μέτρων, εκεί ήταν βέβαιο ότι θα συναντούσαμε περισσότερο χιόνι.

karditsa.orina2
Εδώ, έπεσε όντως περισσότερο χιόνι... Το χωριό είναι υπέροχο. Το θυμάστε, που έχουμε ξαναγράψει γι' αυτό; Αν όχι, δείτε ΕΔΩ. Και μετά αφήστε τα μάτια σας να τρέξουν πάνω στο λευκό τοπίο, καθώς το χιόνι έχει στρωθεί για τα καλά και οι άνθρωποι δεν χορταίνουν να το φωτογραφίζουν.

karditsa.orina3
Πραγματικά, όπου κι αν να στρέψεις το βλέμμα σου, θα το δεις αυτό... Πάνω στα φυτά στο μπαλκόνι, στα αυτοκίνητα στους δρόμους, στις στέγες των σπιτιών, στα κλαδιά των δέντρων που έχουν ρίξει τα φύλλα, παντού. Ένα τοπίο μοναδικής ομορφιάς.

karditsa.orina4
Δεν είναι πολύ, αλλά αρκετό να χαρούν τα παιδιά και οι κάπως μεγαλύτεροι. Προσέξτε την ομορφιά των δέντρων καθώς το πράσινο τους ή τα κιτρινισμένα φύλλα τους, έχουν δώσει τη θέση τους, στο απίθανο λευκό που χαρακτηρίζει το χιονιά και κάνει όλους εμάς χαρούμενους.

karditsa.orina5
Κρατάω αυτές τις εικόνες, ακριβά φυλαγμένες στην καρδιά μου. Θα ήθελα να τις ζήσω και οι φωτογραφίες με βοηθούν, όπως κι εσάς, να φανταστώ ότι είμαι εκεί. Και είναι ακόμα πιο ωραία, αφού δεν κρυώνει κενείς και δεν έχει έχει ανάγκη από θέρμανση, που δεν είναι πάντα διαθέσιμη.

karditsa.orina6
Ψηλά, όπως γίνεται συνήθως υπάρχει μια ομίχλη που κάνει να μην φαίνεται καν, το βουνό και η συνέχεια των κορυφογραμμών. Δεν θέλει και πολύ προσπάθεια να νιώσεις εκείνο το πρωινό που τα παιδιά θα ξύπνησαν και θα είδαν αυτά τα χιόνια, να έχουν ντύσει το χωριό τους...

karditsa.orina7
Το χιόνι τα κάνει όλα όμορφα ή έτσι θέλω να τα βλέπω εγώ; Όπως κι αν έχει το πράγμα, η ουσία είναι αυτή η εναλλαγή του τοπίου, έστω και για λίγο, επειδή σε τέτοια μικρή ποσότητα το χιόνι, δεν πρόκειται να κρατήσει για πολύ και ίσως τώρα, να μην υπάρχει πια.

Φωτογραφίες από την Καρδίτσα στο πρώτο λιγοστό χιόνι που έριξε για φέτος μέχρις στιγμής

karditsa.xioni1
Τις προηγούμενες μέρες που είχαμε δυνατό κρύο στην Αθήνα και βροχές, φίλοι μας από την πόλη της Καρδίτσας, μας έστειλαν αυτές τις φωτογραφίες καθώς ξύπνησαν και είδαν το πρώτο χιονάκι για φέτος, να έχει απλωθεί ελαφρά στους δρόμους, πάνω στα δέντρα και όπου αλλού μπορούσε να σταθεί.

karditsa.xioni2
Ήταν πολύ λίγο. Ίσα που οι κεραμιδένιες στέγες, έχασαν το κόκκινο τους και πήραν για λίγο το λευκό, που κάνει τις καρδιές μικρών και μεγάλων να πάλλονται από χαρά... Είναι αυτές οι στιγμές που βγαίνεις έξω και λες "να προλάβω να το καταγράψω πριν λιώσει"...

karditsa.xioni3
Στους δρόμους καταχνιά και πάνω στο γρασίδι, μόλις που φαίνεται λίγο... Φυσικά δεν θα κρατήσει πολύ αυτό το χιόνι. Σύντομα θα φύγει. Η υπόσχεση "αν το στρώσει πιο πολύ, θα σου στείλουμε καλύτερες" δεν ίσχυσε. Διότι απλά, δεν το έστρωσε περισσότερο. Ήταν λίγο και για σύντομο χρόνο.

karditsa.xioni4
Όμορφα, ζωντανά τοπία, από μια πόλη που περνά από το φθινόπωρο, στο χειμώνα ομαλά. Όχι βίαια. Δείτε: Κάτω, πεσμένα, τα κιτρινισμένα φύλλα των δέντρων και πάνω τους, το λίγο χιόνι. Ίσα να σηματοδοτήσουν το πέρασμα από τη μια εποχή στην άλλη. Μόνο αυτό, τίποτα άλλο.

karditsa.xioni5
Τέτοιες εικόνες τις κρατάς ακριβά φυλαγμένες στην καρδιά σου. Ιδιαίτερα εγώ, που έζησα και μεγάλωσα σε ένα τόπο όπου το χιόνι δεν είναι από τα πολύ συνηθισμένα πράγματα. Κι εμείς ως παιδιά, αλλά και ως μεγάλοι, λαχταρούσαμε να το δούμε να πέφτει χιόνι παρόλο που οι συνέπειες δεν ήταν συχνά, οι καλύτερες.

karditsa.xioni6
Σε κάποιο αυτοκίνητο παρκαρισμένα σε απάγκιο, όπου μάλλον βοηθούσε κι ο αέρας, το έβλεπες λίγο περισσότερο... Την ίδια ώρα εμείς στην Αθήνα παγώναμε από το βοριαδάκι που "ξύριζε" και δημιουργούσε συνθήκες ισχυρής παγωνιάς. Κι αλίμονο σε όσους δεν είχαν θέρμανση να το αντιμετωπίσουν.

Ζωντανή η ελπίδα της επιστροφής στο Θραψανό... Βόλτα στη λίμνη της Λιβάδας...

livades.diakopes2013

Η Λιβάδα... Η τεχνιτή λίμνη στο χωριό μου που τα καλοκαίρια περνάω πολλές ώρες εδώ... Πανέμορφη και πάντα έχει κάτι εξαιρετικό να σου δώσει... Δείτε ΕΔΩ ένα βίντεο που τραβηξα πριν τρία χρόνια από τη λίμνη. Έτσι είναι και σήμερα. Δεν έχει αλλάξει τίποτα... Η ίδια ομορφιά!

panoramiki.livada.2014

Ιδού και μια πανοραμική φωτογραφία της λίμνης, που τράβηξα το χειμώνα του 2014 όταν κατέβηκα στο χωριό, για να μαζέψω τις ελιές μου... Το 2015, τις μάζεψε η  Ειρήνη Κρουσανιωτάκη, με ένα καλό συνεργείο. Ελάτε, αν θέλετε, να σας πάω στις ελιές μου στου Μπουρμά. Δείτε ΕΔΩ. Τα τελευταία χρόνια δεν είχαν και από ότι δείχνουν τα πράγματα, ούτε και φέτος...

Αυτό είναι το χωριό μου, το όμορφο Θραψανό, που θα ήθελα να ζήσω, κάποτε...

Αυτό είναι το χωριό μου, το Θραψανό... Φωτογραφημένο στις 6 Ιουλίου 2012. Τον αγαπώ αυτόν τον τόπο. Και ονειρεύομαι να ζήσω εκεί αρκετό καιρό, όταν βγω στη σύνταξη. Ωστόσο έρχονται οι κυβερνώντες και με τους απίθανους πολιτικούς σαλτιμπαγκισμούς τους, αλλάζουν συνεχώς τα όρια συνταξιοδότησης... Έτσι αρχίζω να συνειδητοποιώ πως ίσως να μην το ζήσω και ποτέ... Δεν πειράζει. Είμαι καλά και αυτό έχει σημασία... Δείτε ΕΔΩ μερικά πράγματα για το χωριό μου...

spiti2.300118

Όταν η ζωή δεν το βάζει κάτω… Οι βουκαμβίλιες που ξεράθηκαν από την παγωνιά του Γενάρη 2017 όταν το χιόνι το έστρωσε για τα καλά στο χωριό (δες την ακριβώς από κάτω φωτογραφία, διότι είναι πολύ σπάνιο το χιόνι στο χωριό μας σε υψόμετρο 350 μ.). Θα χρειαστεί να περιμένουμε λίγο. Αλλά ο χρόνος δεν είναι πρόβλημα, όσο είμαστε όρθιοι, μπορούμε και αντέχουμε τις αντιξοότητες… Η φωτογραφία αυτή είναι τραβηγμένη στις 30/1/2018 και δείχνει ξεκάθαρα ότι η ζωή συνεχίζεται...

xionismeno.spiti090117

Φωτογραφία τραβηγμένη στις 9/1/2017 στο χιονιά που άρεσε σε όλο το Θραψανό. Το πατρικό μου σπίτι, χιονισμένο. Η απόλαυση οφθαλμών… Ευχαριστώ όσους είχαν την καλοσύνη και την προνοητικότητα να μου τη στείλουν… Κάθε εποχή στο χωριό μου είναι όμορφη. Έτσι το βλέπω εγώ, έχοντας προσωπικά βιώματα… Οι όμορφες βουκαμβίλιες της φωτογραφίας, από αυτόν τον πάγο, ξεράθηκαν, σε αντίθεση με την τριανταφυλλιά που, για άλλη μια φορά, αποδείχτηκε πολύ δυνατή και άντεξε... Αλλά η ζωή δεν σταματά! Ξαναπέταξαν πράσινα κλαριά, ξαναζωντάνεψαν!

parteria6

Φτιάξαμε και τα παρτέρια στα δυο περιβολάκια στην εξωτερική αυλή...

Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ

Η Αγία Γραφή περιγράφει μερικές φορές τους ανθρώπους με βάση την εργασία που έκαναν. Μιλάει για τον “Ματθαίο, τον εισπράκτορα φόρων”, τον “Σίμωνα τον βυρσοδέψη” και τον “Λουκά, τον αγαπητό γιατρό”. (Ματθ. 10:3· Πράξ. 10:6· Κολ. 4:14) Κάτι άλλο που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους είναι οι πνευματικοί διορισμοί ή τα προνόμιά τους. Διαβάζουμε για τον Βασιλιά Δαβίδ, τον προφήτη Ηλία και τον απόστολο Παύλο. Αυτοί οι άντρες εκτιμούσαν τους θεόδοτους διορισμούς τους. Παρόμοια και εμείς, αν έχουμε προνόμια υπηρεσίας πρέπει να τα εκτιμούμε.

Ο αρχικός σκοπός του Ιεχωβά για την ανθρωπότητα ήταν να ζει για πάντα εδώ στη γη. (Γέν. 1:28· Ψαλμ. 37:29) Ο Θεός πρόσφερε γενναιόδωρα στον Αδάμ και στην Εύα διάφορα πολύτιμα δώρα που τους έδιναν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τη ζωή. (Διαβάστε Ιακώβου 1:17) Ο Ιεχωβά τούς χάρισε ελεύθερη βούληση, την ικανότητα να κάνουν λογικές σκέψεις και τη δυνατότητα να αγαπούν και να απολαμβάνουν φιλίες. Ο Δημιουργός μιλούσε στον Αδάμ και τον συμβούλευε για το πώς να δείχνει την υπακοή του. Ο Αδάμ μάθαινε επίσης πώς να καλύπτει τις ανάγκες του καθώς και πώς να φροντίζει τα ζώα και τη γη. (Γέν. 2:15-17, 19, 20) Ο Ιεχωβά προίκισε επίσης τον Αδάμ και την Εύα με τις αισθήσεις της γεύσης, της αφής, της όρασης, της ακοής και της όσφρησης. Έτσι μπορούσαν να απολαμβάνουν πλήρως την ομορφιά και τα άφθονα αγαθά του παραδεισένιου σπιτιού τους. Για το πρώτο ανθρώπινο ζευγάρι, οι δυνατότητες να έχουν απόλυτα ικανοποιητική εργασία, να νιώθουν πλήρεις και να κάνουν ανακαλύψεις ήταν απεριόριστες.

Τι μπορούμε να μάθουμε από τα λόγια που είπε ο Ιησούς στον Πέτρο; Χρειάζεται να προσέξουμε ώστε να μην αφήσουμε την αγάπη μας για τον Χριστό να εξασθενήσει και την προσοχή μας να αποσπαστεί από τα συμφέροντα της Βασιλείας. Ο Ιησούς γνώριζε πολύ καλά τις πιέσεις που σχετίζονται με τις ανησυχίες αυτού του συστήματος πραγμάτων. Ας μάθουμε να εκτιμούμε όσα έχουμε...

ΕΝΑ SITE "ΑΠΑΓΚΙΟ" ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!

Αυτόν τον ιστότοπο τον «παλεύω» πολλά χρόνια. Πολύ πριν γνωρίσω την αλήθεια και βρω σκοπό στη ζωή μου. Φανταζόμουν τον εαυτό μου συνταξιούχο στο χωριό με μια σχετικά καλή οικονομική επιφάνεια, δεδομένης μιας σύνταξης που είχα οικοδομήσει πολλά πάνω της και ήθελα να έχω κάτι για να περνάω την ώρα μου.

Σήμερα όλα έχουν αλλάξει γύρω μου, όλα εκτός από το Site αυτό. Δηλαδή, άλλαξε κι αυτό λιγάκι προσανατολισμό… Αντί να περνάει την ώρα του με κούφια δημοσιογραφικά θέματα, που δεν έχουν προσφέρουν και πολλά πράγματα στους ανθρώπους, προσφέρει ελπίδα για ένα βέβαιο, καλύτερο αύριο.

Αυτήν την αληθινή ελπίδα, προσπαθεί να βάλει στις καρδιές των αναγνωστών του και να τους ενθαρρύνει να πιστέψουν ότι όλες αυτές οι δυσκολίες κάθε μορφής που ζούμε είναι παροδικές. Τα ωραία, είναι μπροστά μας. Και μπορούμε να τα ζήσουμε, φτάνει να το θέλουμε πραγματικά.

Αρκεί να μη στηριζόμαστε στην αξιοπιστία των ανθρώπων που σήμερα είναι κι αύριο όχι… Αλλά στον Λόγο Εκείνου που είναι απόλυτα αξιόπιστος και να ακολουθούμε στη ζωή μας τις φωτεινές προειδοποιητικές  πινακίδες που έχει βάλει στο δρόμο μας…

ΚΡΕΟΝΤΑΣ, τέλος...

Το φύλλο που βλέπετε είναι το τελευταίο της εκδοτικής προσπάθειας του εξωραϊστικού συλλόγου της Κολοκυνθούς  “Κρέοντας”. Δείτε το ΕΔΩ. Είναι το τεύχος 25 κι ΕΔΩ δείτε το προηγούμενο. Ο ΚΡΕΟΝΤΑΣ αναγκάστηκε να αναστέλλει την έκδοσή του. Σε δύσκολες εποχές δεν άντεχε άλλο τα δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη. Βέβαια κάθε φύλλο που αναστέλλει την έκδοσή του θέλει να ελπίζει και ονειρεύεται την επανέκδοση του... Μακάρι να γίνει έτσι. Και να μην είναι μόνο καλές προθέσεις των ανθρώπων του Συλλόγου...

Δεκατέσσερις μήνες, άνεργος

Δυο φορές με απόλυση μέσα σε πέντε χρόνια… Ήταν Φλεβάρης του 2012 όταν απολύθηκα, με εθελούσια έξοδο, από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και η δεύτερη 1 Νοέμβρη του 2017 από το Σωματείο της ΠΕΤ ΟΤΕ όπου εργαζόμουν από το 1983 ως δημοσιογράφος.

Θεωρητικά, αιτία και των δύο απολύσεων ήταν το γεγονός ότι ήμουν κοντά στη συνταξιοδότηση μου. Κοντά; Πόσο κοντά;

Οι συνθήκες συνεχώς αλλάζουν, με εντολή των δανειστών της χώρας μας. Αυτοί επιβάλλουν και η κυβέρνηση, ως εκτελεστικό όργανο, νομοθετεί… Τι ξημερώνει λοιπόν την επόμενη μέρα; Κανείς δεν γνωρίζει…

Αλλά εγώ δεν είμαι τρομαγμένος… Έχω εμπιστοσύνη στον αληθινό Θεό Ιεχωβά και ξέρω ότι Εκείνος θα με στηρίξει και θα με προστατέψει σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς…

Όλοι, τελικά, μπροστά στην ανεργία και τον θάνατο είμαστε ίσοι… Όλοι! Ότι δουλεια κι αν κάνουμε… Αυτό που μου δίνει ειρήνη διάνοιας ώστε να συνεχίζω να αγωνίζομαι όρθιος, είναι η πίστη πως δεν είμαι μόνος!

Μικρές πινελιές αγάπης

athina1

Γεμάτο όμορφες, ξεχωριστές πινελιές, είναι αυτός ο ιστότοπος. Ξεκίνησε για να καλύψει κάποιες ανάγκης έκφρασης με δημοσιογραφικό κυρίως περιεχόμενο και το βλέπουμε να εξελίσσεται ουσιαστικά σε ένα σημείο συνάντησης και επαφής ανάμεσα σε φίλους. Και η αναφορά στις πινελιές δεν είναι καθόλου τυχαία και συμπτωματική. Κάπως έτσι δεν λειτουργούν και οι ζωγράφοι; Μόνο που εδώ το πράγμα μοιράζεται ανάμεσα στις λέξεις και τις εικόνες. Που περιγράφουν μια ζωή πραγματική, όχι από αυτές που κυριαρχούν στη φαντασία.

Ο Γάμος της Ειρήνης...

Η Ειρήνη με τον Χριστόφορο παντρεύτηκαν στις 10/10/2010. Το μωρό τους ήρθε στις 28/08/13. Να τους ζήσει! Κι έτσι έγινα παππούς...

Το "φευγιό" της αδερφής μου

Η Γιωργία μας "έφυγε" για πάντα από κοντά μας το 2011. Και ο θάνατος του Γιάννη ένα ακριβώς χρόνο μετά. Λιγοστεύουμε...

Αλλαγές στο Site μου

Σημαντικές αλλαγές αισθητικής στο Site. Μεγαλώνουμε και μαθαίνουμε... Πώς σας φαίνετε η νέα μορφή του από 9/9/2013;

Developed by OnScreen - Content by Nikos Theodorakis - Powered by FRIKTORIA