Να είμαστε ψύχραιμοι, σοβαροί και να εμπιστευόμαστε απόλυτα τον Ιεχωβά Θεό!

rosia.dikastiria

roloi

Τα πράγματα για τους αδελφούς μας στη Ρωσία είναι δύσκολα. Ωστόσο εκείνοι εμπιστεύονται τον Ιεχωβά και παρά τις δυσκολίες συνεχίζουν να λατρεύουν το Θεό της Αγάπης διακρατώντας ακεραιότητα στις όποιες προκλήσεις...

Ας κάνουμε μια μικρή αναφορά στα γεγονότα: Το ανώτατο δικαστήριο στη Ρωσία συνεδρίασε στις 17 Ιουλίου 2017, προκειμένου να νομιμοποιήσει μια αίολη απόφαση της 20 Απριλίου 2017, ότι τάχα μου οι Μάρτυρες του Ιεχωβά είναι... εξτρεμιστές (!) υποκύπτοντας στη θέληση Πούτιν και θρησκευτικών οργανώσεων με σκοπό να κλείσΟΦΗ τα γραφεία μας και να κάνλουξ"παράνομη" την πίστη μας. 

Μέσα σε μερικές ώρες "έκλεισε" το θέμα. Γεγονός που δείχνει ξεκάθαρα πόσο στημένο είναι το παιχνίδι, έτσι όπως παίζεται...

Αποδεικνύεται υπερήφανος και αμετανόητος σαν τον Φαραώ που αναφέρουν οι Γραφές στην Αίγυπτο. Δεν χρειάζεται ούτε θλίψη, ούτε πανικός, ούτε δάκρυα για τους 175.000 αδελφούς μας, εκεί. Ψηλά το κεφάλι!

Τίποτα δεν τελείωσε! Εκτός από το γεγονός ότι η Οργάνωση θα συνέχισει να ασκεί κάθε νόμιμο μέσο και προσφυγή σε διεθνή δικαστήρια, όπως έχει δικαίωμα επί της απόφασης, εμείς εμπιστευόμαστε απόλυτα τον Ιεχωβά! Εκείνος είναι σε θέση και θα το κάνει να φέρει την καλύτερη έκβαση. Είμαστε απόλυτα βέβαιοι. Ας περιμένουμε, παραμένοντας σε εκγρήγορση...

Ακριβώς όμως επειδή είναι πολύ σοβαρά, όσα συμβαίνουν αυτές τις μέρες στη Ρωσία επιβάλλεται να είμαστε πολύ προσεκτικοί στην αντιμετώπιση του, καθώς αναφερόμαστε σε αυτό.

Δεν υιοθετούμε λοιπόν άκριτα οποιαδήποτε πληροφορία που δεν έχει απόλυτα εξακριβωμένη πηγή προέλευσης, ελαφρά τη καρδία και δεν αναδημοσιεύουμε οποιοδήποτε δημοσίευμα αφορά αυτό το ζήτημα, επειδή τα περισσότερα από τα Site του κόσμου, είναι στοχευμένα και κατευθυνόμενα.

Ακολουθούμε τις οδηγίες της Οργάνωσης, οδηγίες που δίδονται είτε μέσα από τις εκκλησίες με τη μορφή ανακοινώσεων, είτε από τον επίσημο ιστότοπο μας jw.org

Είναι φρόνιμο να μην αναπαράγουμε και διανέμουμε κοσμικά Site, επειδή απλά αναφέρονται στο θέμα. Ξέρουμε πώς και γιατί το κάνουν. Ας αναρωτηθούμε με δεδομένο ότι δεν έχουν καμιά αντικειμενικότητα, γιατί το κάνουν και τι επιδιώκουν με αυτό; Εμείς κάναμε το χρεός μας με τις επιστολές τότε που έπρεπε. Δείτε τι έγραψε ένα οκτάχρονο παιδί από τη Ρόδο στον πρόεδρο Πούτιν.

Τέτοιες ώρες δύσκολες για τον λαό του Ιεχωβά καθώς και για τους χιλιάδες αδελφούς μας εκεί, που βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα, δεν πρέπει ούτε να τους λυπόμαστε, ούτε να ειρωνευόμαστε τον πρόεδρο Πούτιν. Σεβόμαστε τις κοσμικές εξουσίες αν και γνωρίζουμε από πού άγονται και φέρονται.

Προσευχόμαστε στον Ιεχωβά να δίνει δύναμη στους αδελφούς μας να αντέξουν την εναντίωση και τον εμπιστευόμαστε ότι και θέλει και μπορεί να φέρει την καλύτερη έκβαση στον κατάλληλο καιρό…

Ας είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι Αυτός θα το κάνει. Και ας υπακούμε την επίγεια οργάνωση του, χωρίς κανένα πνεύμα ανεξαρτησίας. Ενθάρρυνση χρειαζόμαστε όλοι… Ας μην το ξεχνάμε στιγμή, αυτό...

Δείτε πιο αναλυτικές υπεύθυνες πληροφορίες ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩΓια να έχετε μια πλήρη εικόνα του τι συνέβη εκεί, δείτε παρακαλώ αυτό ΕΔΩ το βίντεο μεταγλωτισμένο στα ελληνικά. Έτσι θα έχετε μια πιο σαφή εικόνα για το τι πραγματικά, συμβαίνει στη Ρωσία αυτή την ώρα. Αν υπάρχουν νεότερα θα σας ενημερώσουμε...

Δείτε, παρακαλώ, μερικές ειδήσεις ΕΔΩ από το επίσημο Site της Οργάνωσης για τις εξελίξεις στη Ρωσία. Νεότερες πληροφορίες για τους αδελφούς μας στη Ρωσία ΕΔΩ.

Και ας εμπιστευόμαστε τον Ιεχωβά!

Επικαιρότητα

Γέμισε η Λίμνη της Λειβάδας στο χωριό, νερό από τις τελευταίες βροχές και μάλιστα ξεχειλίζει

livada1.170219
Και στο χωριό μου έχει βγάλει φέτος πολύ νερό. Η τεχνητή Λίμνη της Λειβάδας, γέμισε και ξεχειλίζει ήδη από τις μεγάλες ποσότητες νερού που έχει δεχτεί από του χείμαρρους ποταμούς. Σήμερα σας έχουμε μερικές όμορφες φωτογραφίες που δείχνουν πως την "είδαμε" την Κυριακή που μας πέρασε.

livada2.170219
Είναι πραγματικά εντυπωσιακό πόσο ψηλά είναι τα νερά. Τόσο που τα δέντρα στις όχθες της, μπήκαν όλα σχεδόν μέσα στο νερό. Μόνο κάτι κορυφές παρέμειναν έξω, για να θυμίζουν τι υπήρχε εδώ, πριν τις μεγάλες αυτές ποσότητες νερού... Φοβερό το θέαμα στην όψη του.

livada3.170219
Όπου και να σταθείς, κοντά Λίμνη, το βλέπεις αυτό! Οι αγρότες χαίρονται, επειδή ένας τέτοιος βροχερός καιρός βοηθά, ώστε να μπορεί να καλλιεργηθούν ακόμα και χέρσα χωράφια, όπως είναι τα δικά μου. Έτσι θα βοηθηθούν και οι ελιές με λίπασμα και κλάδεμα, ώστε να δέσουν καρπό.

livada4.170219
Αληθινά η όψη της Λειβάδας σου προκαλεί δέος και τρόμο, με τόσα νερά μέσα της. Το  χρώμα του νερόού, όπως βλέπετε κι εσείς, είναι ολοκόκκινο από τα φερτά υλικά που παρέσυραν οι χείμαρροι στο δρόμο τους, ως εδώ. Είναι βέβαια και ο βυθός της Λίμνης, το τέλειο κοκκινόχωμα, οπότε...

livada5.170219
Ευτυχώς, οι κατασκευαστές προέβλεψαν τέτοια φαινόμενα, κάνοντας διεξόδους για να φεύγει το περισσευούμενο νερό από την κεντρική λεκάνη της Λίμνης. Μ' αυτόν τον τρόπο, όπως βλέπετε κι εσείς στη φωτογραφία, δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσει κάποια πλευρά της και να έχουμε καταστροφές.

livada6.170219
Δεν ξέρω γιατί, αλλά εμένα προσωπικά ακόμα κι έτσι μου αρέσει η Λίμνη της Λειβάδας. Ακόμα και τώρα που μερικά πράσινα κλαδιά βγαίνουν μέσα από το νερό υποδηλώνοντας ότι κάτω από αυτό το όριο, υπάρχουν δέντρα, ακόμα κι έτσι, δεν παύει να να υπάρχει φυσική, η ομορφιά του τοπίου.

livada7.170219
Κρατάω ότι πιο όμορφο θα ήθελα να το ζούσα από κοντά, αν ήμουν εκεί και ευχαριστώ από την καρδιά μου εκείνους που βοήθησαν ώστε, αν και από μακριά, να ζήσω όλη αυτή την εξαιρετική χειμωνιάτικη εικόνα με τη Λίμνη της Λειβάδας, γεμάτη (στην κυριολεξία...) νερά!

Έτσι ξαφνικά, χθες το μεσημέρι, χωρίς κανένα προγραμματισμό, βρεθήκαμε στην Πάρνηθα!

parnitha1.170219
Τα πιο ωραία που συμβαίνουν στη ζωή μας, είναι αυτά που προέκυψαν ξαφνικά, χωρίς κανέναν ιδιαίτερο προγραμματισμό, επειδή η καρδιά έτσι ήθελε και επειδή η ανάγκη υπήρχε. Όπως η χθεσινή βόλτα μας στην Πάρνηθα. Μεσημεράκι, μετά το έργο, ανεβήκαμε στο χιονισμένο βουνό.

parnitha2.170219
Και διαπιστώσαμε για μια ακόμα φορά πως τα ΜΜΕ είναι στη βάση τους γεμάτα υπερβολή, όταν στις ειδήσεις λένε για χιόνια που κατακλύζουν την Αττική, στα βόρεια προάστια. Και η αλήθεια είναι πως από μακριά φαινόταν χιονισμένη. Από κοντά όμως τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Μια γατούλα είχε αράξει στον ήλιο.

parnitha3.170219
Τον (ο Θεός να τον κάνει...) χιονάνθρωπο αυτόν τον βρήκαμε έτοιμο στη μικρή βόλτα μας. Προφανώς κάποια πριν από μας όταν τα χιόνι ήταν περισσότερα και πιο απαλό τον έκαναν. Τώρα όμως είχε απομείνει αυτό το... δείγμα. Για να γελάσουμε ζήτησα να φωτογραφηθώ δίπλα του. Και τα κατάφερα, γελώντας...

parnitha4.170219
Η Σούλα βρήκε, εκεί κοντά, άλλον λίγο καλύτερο. Ή τουλάχιστον κάποιον πιο αξιοπρεπές. Και φωτογραφήθηκε μαζί του. Τελικά όμως αυτό είναι το χιόνι που είχε η Πάρνηθα χθες από την πλευρά του Κατσιμιδίου, έξω από την ταβέρνα του Λάμπρου μας το αναμμένο τζάκι και τα κοψίδια του.

parnitha5.170219
Αυτό είναι το χιόνι λίγο πιο πέρα. Ελάχιστο και με τον ήλιο να... απειλεί τα τελευταία υπολείμματα του. Αλλά μας έκανε καλό αυτή η... ξαφνική αλλαγή. Τη χρειαζόμασταν. Και μείς άμα βάλουμε κάτι στο μυαλό μας και μας φανεί ωραίο κάνουμε ότι μπορούμε για να το υλοποιήσουμε.

parnitha6.170219
Κι άλλοι είχαν την ίδια ιδέα με μας... Έτσι μόνο λόγω της γνωριμίας μας με τον ιδιοκτήτη της ταβέρνας βρήκαμε ένα τραπέζι για δυο άτομα. Του ευχήθηκα να έχεις πάντα τέτοιες δουλειές, αλλά δυστυχώς μου είπε ότι αυτό συνέβαινε πια μόνο τις Κυριακές. Τις άλλες μέρες, τίποτα...

parnitha7.170219
Η αλήθεια είναι ότι οι εποχές άλλαξαν... Δυσκόλεψαν για πολλούς τα πράγματα και κάποιοι στερούνται πια κι αυτές τις μικρές απολαύσεις. Αλλά εμείς λέμε να μην τις χάσουμε. Μας αρέσει να είμαστε κοντά στη φύση κι εδώ τα πράγματα είναι πολύ όμορφα, όπως διαπιστώνετε κι εσείς.

«Οι υπέροχοι άνθρωποι», μια όμορφη συνεργασία από το Ρέθυμνο. Ευχαριστούμε πολύ!

pulia
Δείτε αυτά τα πουλιά καθισμένα πάνω στα σύρματα της ΔΕΗ... Η φωτογραφία είναι χθεσινή, τα είδα και θυμήθηκα πως παρά τα τόσα κρύα, χιόνια και βροχές ο Θεός τα προστατεύει και συνειδητοποίησα πως και εμάς, ποτέ δεν θα μας αφήσει όσες μπόρες και να περάσουμε στην ζωή μας. Τι λέτε κι εσείς;

avga
Αν έχετε την πολυτέλεια να ζείτε στην επαρχία, ίσως τέτοιες εικόνες σας είναι οικείες. Όχι όμως και για μας που ζούμε μισό και πλέον αιώνα τώρα στην Αθήνα, ανάμεσα σε άλλους ανθρώπους που είναι στριμωγμένοι σε πολυκατοικίες - κλουβιά. Και η μόνη σχέση που έχουμε με τα αυγά, είναι οι καρτέλες των σούπερ μάρκετ...

pl.attikis
Έτσι δεν είναι καθόλου παράξενο που τις περισσότερες φορές κυκλοφορούμε μέσα στην πόλη σκυφτοί, αγνοώντας τι συμβαίνει γύρω μας... Να, γιατί μας άρεσε πολύ το κομμάτι που μας έστειλε ο Κώστας για δημοσίευση και ακολουθεί πιο κάτω. Γιατί αποτυπώνει αλήθειες που κοντεύουμε να... ξεχάσουμε.

skarakisΘυμάμαι όταν ήμουνα μικρός δεν είχαμε ούτε τα μισά υλικά αγαθά από όσα έχουμε τώρα.

Ζούσαμε χωρίς τηλεόραση, υπολογιστές, ιντερνέτ και σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, χωρίς κινητά τηλέφωνα, οθόνες αφής, ψηφιακές βιντεοκάμερες και όλα τα εργαλεία που έχουν βγει δήθεν για να καλυτερέψουν τη ζωή μας.

Τότε, ακόμη και με τα λίγα, ήμασταν πιο ευτυχισμένοι από όσο είμαστε τώρα.

Θυμάμαι τους παππούδες μου, τους συγγενείς, τους γείτονες και τους φίλους μου από τη γειτονιά κι από το σχολείο.

Κανείς τους δεν είχε αυτά που έχουμε σήμερα κι όμως όλοι τους ήταν πιο χαρούμενοι κι ευτυχισμένοι από ότι είναι οι άνθρωποι τώρα.

Και είχαν υπέροχες ιστορίες να μοιραστούν μαζί σου…

Μερικές φορές σκληρές και δύσκολες, άλλες φορές ονειρικές κι απίστευτες, μα όλες τους βγαλμένες από την αληθινή ζωή.

Πραγματικά υπέροχοι άνθρωποι…

Θυμάμαι μια φορά, λοιπόν, όταν πήγαινα ακόμα στην τελευταία τάξη του λυκείου. Πρέπει να ‘τανε αρχές της άνοιξης. Λίγο πριν τελειώσει η σχολική μου ζωή κι αρχίσει η άλλη… η πραγματική…

Σχολώντας το μεσημέρι και καθώς γύριζα σπίτι με τα πόδια, άρχισε να βρέχει. Δεν είχα ομπρέλα μαζί μου και δεν υπήρχε τίποτα να προστατευθώ. Αλλά να σας πω μια αλήθεια; Δεν ήθελα κιόλας! Σήκωσα το κεφάλι μου ψηλά στον ουρανό και καθώς σκέφτηκα ότι αυτή θα ήταν ίσως η τελευταία μαθητική μου βροχή, άρχισα να βαδίζω ολοένα και πιο αργά…

Δεν είχα μαζί μου i-phone να γράψω στο facebook πόσο ωραίο συναίσθημα είναι να βαδίζεις στη βροχή χαζεύοντας. Ούτε Instagram να ανεβάσω μια ψαγμένη φωτογραφία με τις σταγόνες της βροχής.

Αλλά είχα μια στιγμή. Μια μοναδική στιγμή μέσα στο χρόνο που δε θα χρειαζόμουν κανένα χρονολόγιο για να ανατρέξω και να τη θυμηθώ.

Θα ήταν μια ιστορία που θα μπορούσα να διηγηθώ κι εγώ μαζί με όλους εκείνους τους υπέροχους ανθρώπους. Εκείνα τα όμορφα πλάσματα που στιγμάτισαν τη ζωή μου.

Και τώρα τι;

Τώρα που ‘χω αποκτήσει όλα όσα μου «έλειπαν» κάποτε κι ακόμα παραπάνω…

Τώρα που μόλις ζήσω μια στιγμή, μια παρέα, μια ιστορία, ένα τραγούδι, ή μια φωτογραφία θα το «ποστάρω» στο Facebook, θα μαζέψω like και comments με smiley faces. Τώρα, δηλαδή, είμαι πραγματικά χαρούμενος;

Με έκαναν άραγε αυτά καλύτερο, πιο ευτυχισμένο ή πιο υπέροχο άνθρωπο;

Μπα… Τα όμορφα πλάσματα που κάποτε θαύμαζα απέχουν πολύ από μένα…

Τελικά αργούμε να καταλάβουμε στη ζωή μας πως η ευτυχία δεν μετριέται ποσοτικά.

Μπερδευτήκαμε λιγάκι νομίζοντας πως η μέθοδος της πρόσθεσης θα μας φέρει ευτυχία. Μα είναι τελικά η αφαίρεση αυτή που χρειάζεται.

Όπως τότε που τρέχαμε με τα κοντά παντελονάκια στην εξοχή κάτω από τον καυτό ήλιο κι η μόνη μας συντροφιά ήταν τα δέντρα και τα τζιτζίκια, μα ήμασταν πραγματικά ευτυχισμένοι…

Τότε που για να μαζευτούμε δε μας έστελναν μήνυμα. Απλά έβγαζε η μάνα μια διαπεραστική φωνή. Κι αν τολμούσες ας μην πήγαινες σπίτι…

Μήπως τελικά θα ‘πρεπε να γίνουμε σαν τα μικρά παιδιά;

Μήπως να αφήσουμε ξανά να βγει προς τα έξω αυτό το παιδί που ο καθένας μας κρύβει μέσα του;

Έχεις σκεφτεί που θα είμαστε σε 50 χρόνια από τώρα;

Τι θα ‘χει απομείνει τότε τελικά;

Μη μου το πεις. Απλώς σκέψου το…

Κι αν το αποφασίσεις, μη δειλιάσεις.

Πολύ το θέλω να γίνουμε υπέροχοι άνθρωποι… Πάμε μαζί…

  • Του Κώστα Σκαράκη, από το Ρέθυμνο.
  • Δείτε και μια συνέντευξη του Κώστα. Διαβάστε την, ΕΔΩ, για να τον γνωρίσετε καλύτερα..

Η Μικρά Αγγλία ταξιδεύει με μποφόρ! Μια ταινία, ένας τίτλος που πάει γάντι στη θάλασσα

thalasa.trikimismeni1
Ο Λούης έχει ένα πολύ καθαρό μάτι. Συχνά καταγράφει με το φωτογραφικό του φακό πράγματα που πραγματικά γεμίζουν τη ζωή μας, ιδιαίτερα όσων από μας έχουμε επιλέξει ή είμαστε υποχρεωμένοι να ζούμε στο απρόσωπο κέντρο της Αθήνας. Και γιατί Μικρά Αγγλία; Αυτή είναι η αναφορά στην Άνδρο μέσα από την ομώνυμη ταινία. Δείτε την ΕΔΩ.

thalasa.trikimismeni2
Αυτές τις δύσκολες τελευταίες μέρες καθώς ο χειμώνας μεταλλάσσεται συνεχώς και επανέρχεται εκεί που νομίζουμε ότι έχει φύγει, είναι όμορφες τέτοιες εικόνες που αν τις δεις και λίγο αφαιρετικά, δεν είναι μακριά από έναν πίνακα ζωγραφικής. Αφρισμένη φουρτουνιασμένη θάλασσα σαν την καρδιά μας, ένα πράγμα…

thalasa.trikimismeni4
Δείτε τη στις κορυφογραμμές του νησιού… Εκεί που δυνατοί, μανιασμένοι άνεμοι λυσσομανούν και δεν αφήνουν τα καράβια να πλησιάζουν. Μια ατμόσφαιρα νοτισμένη από την υγρασία τόσο που τίποτα πια δεν είναι καθαρό στο φακό. Κι ωστόσο ο Λούης, επιμένει. Και τον ευχαριστούμε γι’ αυτό, επειδή μας μεταφέρει ρεαλιστικά σε έναν άλλον κόσμο.

thalasa.trikimismeni5
Τα χρώματα λιγοστεύουν. Τα έχει αυτά ο χειμώνας. Αλλά δεν ανησυχούμε. Ξέρουμε πως θα κάνει τον κύκλο του και η άνοιξη θα έρθει οπωσδήποτε να ομορφύνει τον τόπο. Θα δούμε τέτοιες φωτογραφίες. Είμαστε βέβαιοι ότι οι φίλοι μας θα μας στείλουν. Ως τότε, ας μείνουμε σ’ αυτές που χαρακτηρίζουν κυριολεκτικά τον χειμώνα…

Βόλτα στην Αθήνα και μια κλεφτή ματιά στα λουλούδια της Δήμητρας, στην Άνδρο...

klimataria1
Για την αστάθεια του καιρού θέλουμε να σας μιλήσουμε σήμερα χρησιμοποιώντας μια κάπως ανορθόδοξη μέθοδο στο γράψιμο μας. Θα ξεκινήσουμε από εκεί που είχαμε μείνει στη βόλτα μας την περασμένη Κυριακή στο Μοναστηράκι. Δείτε ΕΔΩ για να τη θυμηθείτε...

klimataria2
Ο καιρός ήταν όμορφος και είχε μια ηλιοφάνεια εκπληκτική. Οπότε θεωρήσαμε καλό να την ολοκληρώσουμε τη βόλτα μας με ένα γεύμα στην παλιά ταβέρνα "Η κληματαριά" που βρίσκεται στην πλατεία Θεάτρου, στην ευρύτερη περιοχή του Ψυρρή. Και αποδείχτηκε πολύ καλή επιλογή...

klimataria3
Αν και είχε ζωντανή μουσική την ώρα που καθίσαμε εμείς δεν είχαν ακόμα αρχίσει. Το πάλκο ήταν άδειο. Μάθαμε λοιπόν πως κάθε τριήμερο Παρασκευής Σάββατο και Κυριακή έχουν από τις 4-7 μια φορά και μετά, το βράδυ 11-2 δεύτερη φορά. Τα φαγητά και οι τιμές τους, είναι προσεγγίσιμες.

luludi1.meta.xioni
Κι εκεί λοιπόν που βλέπεις τον ήλιο με... δόντια, έρχεται το κρύο, η παγωνιά και το χιόνι... Αυτό το λουλούδι, μας το έστειλε η φίλη μας Δήμητρα από την Άνδρο και είναι από την αυλή της. Ο χιονιάς το έκανε να μοιάζει σα να κάνει μετάνοιες... Θα το δείτε πιο κάτω πως είναι χωρίς χιόνια.

metro.sepolion
Αυτή είναι μια φωτογραφία από το σταθμό του Μετρό στα Σεπόλια. Πρωινό με ήλιο, αν και στο βάθος φαίνεται ο βρυφορτωμένος, μαύρος ουρανός που δεν προμηνύει καλά πράγματα. Παρ' όλα αυτά για δυο περίπου ώρες, δεν μας δυσκόλεψε στο έργο μας στον τομέα...

luludi1.prin.xioni
Νάτο το φυτό στην αυλή της Δήμητρας όταν χάθηκαν τα χιόνια και όρθωσε το ανάστημα του. Εντάξει, μερικά πράγματα δεν μπορείς να τα αποφύγεις. Στέκεις εκεί και τα υπομένεις. Το ζήτημα είναι να έχεις τη δύναμη να το κάνεις. Κι εμείς είμαστε κοντά και δίπλα σε Εκείνον που προμηθεύει δύναμη!

Ζωντανή η ελπίδα της επιστροφής στο Θραψανό... Βόλτα στη λίμνη της Λιβάδας...

livades.diakopes2013

Η Λιβάδα... Η τεχνιτή λίμνη στο χωριό μου που τα καλοκαίρια περνάω πολλές ώρες εδώ... Πανέμορφη και πάντα έχει κάτι εξαιρετικό να σου δώσει... Δείτε ΕΔΩ ένα βίντεο που τραβηξα πριν τρία χρόνια από τη λίμνη. Έτσι είναι και σήμερα. Δεν έχει αλλάξει τίποτα... Η ίδια ομορφιά!

panoramiki.livada.2014

Ιδού και μια πανοραμική φωτογραφία της λίμνης, που τράβηξα το χειμώνα του 2014 όταν κατέβηκα στο χωριό, για να μαζέψω τις ελιές μου... Το 2015, τις μάζεψε η  Ειρήνη Κρουσανιωτάκη, με ένα καλό συνεργείο. Ελάτε, αν θέλετε, να σας πάω στις ελιές μου στου Μπουρμά. Δείτε ΕΔΩ. Τα τελευταία χρόνια δεν είχαν και από ότι δείχνουν τα πράγματα, ούτε και φέτος...

Αυτό είναι το χωριό μου, το όμορφο Θραψανό, που θα ήθελα να ζήσω, κάποτε...

Αυτό είναι το χωριό μου, το Θραψανό... Φωτογραφημένο στις 6 Ιουλίου 2012. Τον αγαπώ αυτόν τον τόπο. Και ονειρεύομαι να ζήσω εκεί αρκετό καιρό, όταν βγω στη σύνταξη. Ωστόσο έρχονται οι κυβερνώντες και με τους απίθανους πολιτικούς σαλτιμπαγκισμούς τους, αλλάζουν συνεχώς τα όρια συνταξιοδότησης... Έτσι αρχίζω να συνειδητοποιώ πως ίσως να μην το ζήσω και ποτέ... Δεν πειράζει. Είμαι καλά και αυτό έχει σημασία... Δείτε ΕΔΩ μερικά πράγματα για το χωριό μου...

spiti2.300118

Όταν η ζωή δεν το βάζει κάτω… Οι βουκαμβίλιες που ξεράθηκαν από την παγωνιά του Γενάρη 2017 όταν το χιόνι το έστρωσε για τα καλά στο χωριό (δες την ακριβώς από κάτω φωτογραφία, διότι είναι πολύ σπάνιο το χιόνι στο χωριό μας σε υψόμετρο 350 μ.). Θα χρειαστεί να περιμένουμε λίγο. Αλλά ο χρόνος δεν είναι πρόβλημα, όσο είμαστε όρθιοι, μπορούμε και αντέχουμε τις αντιξοότητες… Η φωτογραφία αυτή είναι τραβηγμένη στις 30/1/2018 και δείχνει ξεκάθαρα ότι η ζωή συνεχίζεται...

xionismeno.spiti090117

Φωτογραφία τραβηγμένη στις 9/1/2017 στο χιονιά που άρεσε σε όλο το Θραψανό. Το πατρικό μου σπίτι, χιονισμένο. Η απόλαυση οφθαλμών… Ευχαριστώ όσους είχαν την καλοσύνη και την προνοητικότητα να μου τη στείλουν… Κάθε εποχή στο χωριό μου είναι όμορφη. Έτσι το βλέπω εγώ, έχοντας προσωπικά βιώματα… Οι όμορφες βουκαμβίλιες της φωτογραφίας, από αυτόν τον πάγο, ξεράθηκαν, σε αντίθεση με την τριανταφυλλιά που, για άλλη μια φορά, αποδείχτηκε πολύ δυνατή και άντεξε... Αλλά η ζωή δεν σταματά! Ξαναπέταξαν πράσινα κλαριά, ξαναζωντάνεψαν!

parteria6

Φτιάξαμε και τα παρτέρια στα δυο περιβολάκια στην εξωτερική αυλή...

Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ

Η Αγία Γραφή περιγράφει μερικές φορές τους ανθρώπους με βάση την εργασία που έκαναν. Μιλάει για τον “Ματθαίο, τον εισπράκτορα φόρων”, τον “Σίμωνα τον βυρσοδέψη” και τον “Λουκά, τον αγαπητό γιατρό”. (Ματθ. 10:3· Πράξ. 10:6· Κολ. 4:14) Κάτι άλλο που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους είναι οι πνευματικοί διορισμοί ή τα προνόμιά τους. Διαβάζουμε για τον Βασιλιά Δαβίδ, τον προφήτη Ηλία και τον απόστολο Παύλο. Αυτοί οι άντρες εκτιμούσαν τους θεόδοτους διορισμούς τους. Παρόμοια και εμείς, αν έχουμε προνόμια υπηρεσίας πρέπει να τα εκτιμούμε.

Ο αρχικός σκοπός του Ιεχωβά για την ανθρωπότητα ήταν να ζει για πάντα εδώ στη γη. (Γέν. 1:28· Ψαλμ. 37:29) Ο Θεός πρόσφερε γενναιόδωρα στον Αδάμ και στην Εύα διάφορα πολύτιμα δώρα που τους έδιναν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τη ζωή. (Διαβάστε Ιακώβου 1:17) Ο Ιεχωβά τούς χάρισε ελεύθερη βούληση, την ικανότητα να κάνουν λογικές σκέψεις και τη δυνατότητα να αγαπούν και να απολαμβάνουν φιλίες. Ο Δημιουργός μιλούσε στον Αδάμ και τον συμβούλευε για το πώς να δείχνει την υπακοή του. Ο Αδάμ μάθαινε επίσης πώς να καλύπτει τις ανάγκες του καθώς και πώς να φροντίζει τα ζώα και τη γη. (Γέν. 2:15-17, 19, 20) Ο Ιεχωβά προίκισε επίσης τον Αδάμ και την Εύα με τις αισθήσεις της γεύσης, της αφής, της όρασης, της ακοής και της όσφρησης. Έτσι μπορούσαν να απολαμβάνουν πλήρως την ομορφιά και τα άφθονα αγαθά του παραδεισένιου σπιτιού τους. Για το πρώτο ανθρώπινο ζευγάρι, οι δυνατότητες να έχουν απόλυτα ικανοποιητική εργασία, να νιώθουν πλήρεις και να κάνουν ανακαλύψεις ήταν απεριόριστες.

Τι μπορούμε να μάθουμε από τα λόγια που είπε ο Ιησούς στον Πέτρο; Χρειάζεται να προσέξουμε ώστε να μην αφήσουμε την αγάπη μας για τον Χριστό να εξασθενήσει και την προσοχή μας να αποσπαστεί από τα συμφέροντα της Βασιλείας. Ο Ιησούς γνώριζε πολύ καλά τις πιέσεις που σχετίζονται με τις ανησυχίες αυτού του συστήματος πραγμάτων. Ας μάθουμε να εκτιμούμε όσα έχουμε...

ΕΝΑ SITE "ΑΠΑΓΚΙΟ" ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!

Αυτόν τον ιστότοπο τον «παλεύω» πολλά χρόνια. Πολύ πριν γνωρίσω την αλήθεια και βρω σκοπό στη ζωή μου. Φανταζόμουν τον εαυτό μου συνταξιούχο στο χωριό με μια σχετικά καλή οικονομική επιφάνεια, δεδομένης μιας σύνταξης που είχα οικοδομήσει πολλά πάνω της και ήθελα να έχω κάτι για να περνάω την ώρα μου.

Σήμερα όλα έχουν αλλάξει γύρω μου, όλα εκτός από το Site αυτό. Δηλαδή, άλλαξε κι αυτό λιγάκι προσανατολισμό… Αντί να περνάει την ώρα του με κούφια δημοσιογραφικά θέματα, που δεν έχουν προσφέρουν και πολλά πράγματα στους ανθρώπους, προσφέρει ελπίδα για ένα βέβαιο, καλύτερο αύριο.

Αυτήν την αληθινή ελπίδα, προσπαθεί να βάλει στις καρδιές των αναγνωστών του και να τους ενθαρρύνει να πιστέψουν ότι όλες αυτές οι δυσκολίες κάθε μορφής που ζούμε είναι παροδικές. Τα ωραία, είναι μπροστά μας. Και μπορούμε να τα ζήσουμε, φτάνει να το θέλουμε πραγματικά.

Αρκεί να μη στηριζόμαστε στην αξιοπιστία των ανθρώπων που σήμερα είναι κι αύριο όχι… Αλλά στον Λόγο Εκείνου που είναι απόλυτα αξιόπιστος και να ακολουθούμε στη ζωή μας τις φωτεινές προειδοποιητικές  πινακίδες που έχει βάλει στο δρόμο μας…

ΚΡΕΟΝΤΑΣ, τέλος...

Το φύλλο που βλέπετε είναι το τελευταίο της εκδοτικής προσπάθειας του εξωραϊστικού συλλόγου της Κολοκυνθούς  “Κρέοντας”. Δείτε το ΕΔΩ. Είναι το τεύχος 25 κι ΕΔΩ δείτε το προηγούμενο. Ο ΚΡΕΟΝΤΑΣ αναγκάστηκε να αναστέλλει την έκδοσή του. Σε δύσκολες εποχές δεν άντεχε άλλο τα δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη. Βέβαια κάθε φύλλο που αναστέλλει την έκδοσή του θέλει να ελπίζει και ονειρεύεται την επανέκδοση του... Μακάρι να γίνει έτσι. Και να μην είναι μόνο καλές προθέσεις των ανθρώπων του Συλλόγου...

Δεκαέξι μήνες, άνεργος...

Δυο φορές με απόλυση μέσα σε πέντε χρόνια… Ήταν Φλεβάρης του 2012 όταν απολύθηκα, με εθελούσια έξοδο, από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και η δεύτερη 1 Νοέμβρη του 2017 από το Σωματείο της ΠΕΤ ΟΤΕ όπου εργαζόμουν από το 1983 ως δημοσιογράφος.

Θεωρητικά, αιτία και των δύο απολύσεων ήταν το γεγονός ότι ήμουν κοντά στη συνταξιοδότηση μου. Κοντά; Πόσο κοντά;

Οι συνθήκες συνεχώς αλλάζουν, με εντολή των δανειστών της χώρας μας. Αυτοί επιβάλλουν και η κυβέρνηση, ως εκτελεστικό όργανο, νομοθετεί… Τι ξημερώνει λοιπόν την επόμενη μέρα; Κανείς δεν γνωρίζει…

Αλλά εγώ δεν είμαι τρομαγμένος… Έχω εμπιστοσύνη στον αληθινό Θεό Ιεχωβά και ξέρω ότι Εκείνος θα με στηρίξει και θα με προστατέψει σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς…

Όλοι, τελικά, μπροστά στην ανεργία και τον θάνατο είμαστε ίσοι… Όλοι! Ότι δουλεια κι αν κάνουμε… Αυτό που μου δίνει ειρήνη διάνοιας ώστε να συνεχίζω να αγωνίζομαι όρθιος, είναι η πίστη πως δεν είμαι μόνος!

Μικρές πινελιές αγάπης

athina1

Γεμάτος όμορφες, ξεχωριστές πινελιές, είναι αυτός ο ιστότοπος. Ξεκίνησε για να καλύψει κάποιες ανάγκης έκφρασης με δημοσιογραφικό κυρίως περιεχόμενο και τον βλέπουμε να εξελίσσεται ουσιαστικά σε ένα σημείο συνάντησης και επαφής ανάμεσα σε φίλους. Και η αναφορά στις πινελιές δεν είναι καθόλου τυχαία και συμπτωματική. Κάπως έτσι δεν λειτουργούν και οι ζωγράφοι; Μόνο που εδώ το πράγμα μοιράζεται ανάμεσα στις λέξεις και τις εικόνες. Που περιγράφουν μια ζωή πραγματική, όχι από αυτές που κυριαρχούν στη φαντασία.

Η κόρη μου Ειρήνη...

Στενοχωρηθήκαμε, χωρίς λόγο για μένα, για κείνην πολύ σοβαρό. Ώρα να κάνουμε βήματα επανένωσης.  Δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ. Όλα γίνονται, αν θέλουμε...

Το "φευγιό" της αδερφής μου

Η Γιωργία μας "έφυγε" για πάντα από κοντά μας το 2011. Και ο θάνατος του Γιάννη ένα ακριβώς χρόνο μετά. Λιγοστεύουμε...

Αλλαγές στο Site μου

Σημαντικές αλλαγές αισθητικής στο Site. Μεγαλώνουμε και μαθαίνουμε... Και προσπαθούμε να το προσαρμόζουμε στις ανάγκες μας!

Developed by OnScreen - Content by Nikos Theodorakis - Powered by FRIKTORIA