Περάσαμε πολύ όμορφα με την Έστερ και τα κορίτσια της, όσο ήταν κοντά μας

akropoli.1
Το βλέπετε κι εσείς, από τις αναρτήσεις που κάναμε στον ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ. Δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ... Είμαστε πολύ χαρούμενοι, επειδή το ζούσαν, το έδειχναν και είναι καλά με την παρέα μας και τη φιλοξενία μας. Ακολουθήσαμε ένα εσχέδιο σχέδιο... Δεν κινηθήκαμε στην τύχη. Αλλά, μας έφυγαν. Και ήδη μας λείπουν...

ester4
Οι φωτογραφίες που βλέπετε είναι από τις πρώτες μέρες τους στην Ελλάδα... Πεζόδρομος Αποστόλου Παύλου, στο Θησείο. Αναμνήσεις όμορφες που πήραν μαζί τους με την επιστροφή στον τόπο τους...

akropoli.2
Κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε στιγμή προσπαθούσαμε να έχει κάτι να μας δώσει. Εδώ, πάνω στην Ακρόπολη η Βικτόρια με τη Χλόη... Με τα νερά τους. Έκανε πολύ ζέστη εκείνη τη μέρα...

nafplio.ester.6
Όλα πήγαν καλά λοιπόν... Η δική μας χαρά ήταν τα χαρούμενα πρόσωπα τους! Η καλή παρέα και οι ξεχωριστοί τόποι που επιλέξαμε να πάμε, ήταν ακριβώς αυτό που επιζητούσαμε... Και τώρα σχεδιάζουν το επόμενο ταξίδι τους στην Ελλάδα για του... χρόνου. Νωρίς; Για μας τους Έλληνες , ίσως. Όχι όμως για εκείνους που ξέρουν να διευθετούν το χρόνο τους.
ester5

Ακολουθούμε τους ρυθμούς της ζωής, όπως ακριβώς τους ζούμε, στην καθημερινότητα

isthmos3
Τι μπορείτε να βρείτε εδώ; Ας το πάμε λίγο ανάποδα: Τι, δεν θα βρείτε… Σίγουρα δεν θα βρείτε τίποτα το ψεύτικο ή το επιτηδευμένο... Οι ιστορίες μας είναι αληθινές και τις καταγράφουμε για να τις μοιραστούμε μαζί σας, αφού πρώτα τις ζήσουμε…

dioskuri.2
Δεν μας ενδιαφέρει η επισκεψιμότητα και τα λάικ. Δεν "πουλάμε" και δεν στηριζόμαστε στη διαφήμιση. Ότι εκ πρώτης όψεως μοιάζει ως τέτοια, έχει να κάνει με, ας την πούμε, βοήθεια σε κάποιους συνανθρώπους μας, που περιμένουν να ζήσουν έντιμα από τη δουλειά τους. Τίτποτα περισσότερο. Και πρόκειται για άδολη προσφορά...

asimula1.egion.2017
Αγνοούμε επιδεικτικά, όλα τα e-mail που παίρνουμε από ειδικούς, σχετικά με το πώς να αυξήσουμε την αναγνωσιμότητα μας. Ειλικρινά, δεν μας απασχολεί καθόλου το θέμα. Αλλά λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας, τις καλόπιστες προτάσεις, παρατηρήσεις και τα σχόλια σας, που θα μας κάνουν καλύτερους σε περιεχόμενο και ποιότητα… Δεν θεωρούμε τους εαυτούς μας αλάθητους. Δοκιμαζόμαστε καθημερινά...

to.spitiko1
Θέλουμε να παραμείνουμε, όσο οι δυνάμεις μας το επιτρέπουν, ένα Site πασπαρτού… Που ασχολείται με όλους και με όλα. Και που έχει τη διάθεση να προσφέρει ένα κομμάτι της πραγματικής ζωής, χωρίς φτιασιδώματα τεχνητά, όπως ακριβώς ο χρόνος περνάει από πάνω μας...

xalkida1

Επικαιρότητα

Αναζητούμε λίγη δροσιά σε ένα ορεινό χωριό, κοντά στη Λίμνη Πλαστήρα, τον Μεσενικόλα

mesenikola1
Και καθώς οι ζέστες συνεχίζονται στην Αθήνα, αισθανόμαστε την ανάγκη για μια βόλτα στην επαρχία. Σε ένα ορεινό χωριό με δροσιά. Εκεί, που τα τρεχούμενα νερά στις πηγές είναι κάτι το συνηθισμένο και κάθε στιγμή μπορεί να τα βρεις στο δρόμο σου.

masenikola2
Για πιο χωριό μιλάμε; Μα για τον Μεσενικόλα! Είναι ένα χωριό του δήμου Λίμνης Πλαστήρα, της περιφερειακής ενότητας (πρώην νομού) Καρδίτσας στη Θεσσαλία. Σύμφωνα με την απογραφή του 2011 έχει 451 κατοίκους. Το χωριό είναι κτισμένο σε υψόμετρο 700 μέτρα, 22 χιλιόμετρα δυτικά της Καρδίτσας.

masenikola3
Εδώ θα συναντήσουμε πολλές ομορφιέ,ς ξεχωριστές. Όπως αυτή τη μικρή λιμνούλα με την παλιά ξύλινη γέφυρα. Προφανώς, δεν πρέπει να παρέχει και μεγάλη ασφάλεια και γι' αυτό οι άνθρωποι, προληπτικά, έβαλαν μια κορδέλα. Αλλά δεν ξέρουμε πόσο το σέβονται αυτό. Αφορά την ασφάλεια τους.

mesenikola4
Στα ορεινά χωριά, ιδιαίτερα εκεί που έχει νερό και υπάρχει πράσινο, θα συναντήσεις δέντρα με τέτοιες ρίζες, σαν αυτές της φωτογραφίας και με βρύα πάνω τους. Αξίζει να σταματήσεις λίγο να τα δεις και να θαυμάσεις τη δημιουργία και τον Δημιουργό. Κάτι τέτοιες ώρες, αναρωτιέσαι, ποιος τα έφτιαξε, αυτά;

mesenikola5
Φυσικά πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι με γούστο, που έχουν διαμορφώσει την περιοχή, ώστε πραγματικά όλες οι αισθήσεις του περιηγητή να λειτουργούν τέλεια και να απολαμβάνουν την κάθε στιγμή. Ναι, θα ήθελα να είμαι κάπου εδώ, μια βόλτα... Θα ήταν, έτσι το νιώθω, αληθινή ξεκούραση.

mesenikola6
Αυτοσχέδια γεφυράκια, ξύλινα θα συναντήσεις πολλά στο διάβα σου... Ίσως τώρα που τα νερά δεν είναι πολλά, να μοιάζουν υπερβολή. Στις πρώτες βροχές όμως, θα φανεί η μεγάλη χρησιμότητα τους. Άσε που, έτσι όπως τα βλέπω, δεν έχουν και κανένα κόστος υπερβολικό. Απλά ξύλα είναι.

mesenikola7
Πιο πολύ απ' όλα όμως, θα ήθελα να περπατήσω μέσα σε τέτοια μονοπάτια... Σ' αυτούς τους χωματένιους δρόμους, που δεν ξέρεις που θα σε οδηγήσει η επόμενη στροφή, πίσω από τους θάμνους... Νοιώθεις, σαν να κάνει εξερεύνηση. Και στους ανθρώπους αρέσει πολύ αυτό το στοιχείο. Άσε που μου θυμίζει το χωριό μου.

mesenikola8
Άλλο ένα μονοπάτι ξεχασμένο στο χρόνο... Είναι φανερό πως το χρησιμοποιούν μόνο οι άνθρωποι που μένουν εδώ για τις δουλειές τους και ίσως κάποιος τολμηρός περιπατητής, που θέλει να νιώσει τη δροσιά της φύσης. Σκέφτομαι πόσο ωραία διαδρομή θα ήταν για μας, τους ανθρώπους της πόλης. Ελπίζω να το απολαύσατε!

Ένας παράξενος καιρός στην πόλη Γουίνιπεγκ του Καναδά, η μεγάλη ζέστη «καίει» τα πάντα...

zesti.dentra1
Αυτά μόνο στον ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ γίνονται... Ταξιδεύουμε στον κόσμο καθώς οι άνθρωποι που μας διαβάζουν, γίνονται ανταποκριτές μας. Σήμερα θα σας πάμε στη Γουίνιπεγκ ή Γουίννιπεγκ (αγγλικά Winnipeg) μια πόλη του Καναδά και πρωτεύουσα της επαρχίας της Μανιτόμπα.

zesti.dentra2
Η πόλη βρίσκεται περίπου στο γεωγραφικό κέντρο της Βορείου Αμερικής, στο σημείο όπου ενώνονται οι ποταμοί Κόκκινος (Red) και Ασσινιμπουάν (Assiniboine). Η Γουίνιπεγκ έχει πληθυσμό 663.617 κατοίκους (2011), ενώ ο πληθυσμός της ευρύτερης αστικής περιοχής ανέρχεται σε 730.018 κατοίκους (απογραφή 2011).

zesti.dentra3
Τις προηγούμενες μέρες ο καιρός ήταν τόσο ασταθής από τη μια μέρα στην άλλη η θερμοκρασία από τους 22 πήγαινε στους 48 βαθμούς Κελσίου! Τι να αντέξει κάτω από τέτοιες συνθήκες; Ακόμα και τα δέντρα και τα φυτά, δοκιμάστηκαν. Τα φύλλα τους φαίνονται να ξεραίνονται.

zesti.dentra4
Ακόμα κι αυτή η φασολιά στο μπαλκόνι που είχε μια πολύ καλή ανάπτυξη δοκιμάστηκε σκληρά από αυτά τα απότομα σκαμπανεβάσματα του καιρού. Και δείτε πώς κατάντησε. Τι να φταίει άραγε; Ότι κάτι έχει αλλάξει στο κλίμα της γης είναι πασιφανές. Και για αυτό την ευθύνη έχει ο άνθρωπος...

Μια βραδιά στο θερινό σινεμά Cine Paris, στην Κυδαθηναίων, στην καρδιά της Πλάκας...

cine.paris.1
Τα θερινά σινεμά έχουν γίνει μέρος του αθηναϊκού καλοκαιριού εδώ και πολλές δεκαετίες και παρά την πτώση του κινηματογράφου, η αίγλη και η υπεροχή τους, τα κάνουν να ξεχωρίζουν και να κατέχουν ξεχωριστή θέση στις καρδιές των σινεφίλ.

cine.paris.2
Η Αθήνα, μια κατεξοχήν πολιτισμική πρωτεύουσα δεν θα μπορούσε να μην συμμετείχε ενεργά στη θερινή κινηματογραφική κουλτούρα και βρίσκεται στη λίστα με τις πόλεις με τα περισσότερα θερινά σινεμά. Άλλωστε, έτσι δεν έλεγε και ο Λουκιανός Κηλαηδόνης; Δείτε ΕΔΩ.

cine.paris.3
Μόνο και μόνο η διαδικασία, που χρειάζεται κανείς για να φτάσει στο Cine Paris, περπατώντας μέσα στο καλοκαίρι την Κυδαθηναίων, καθιστά το θερινό αυτό σινεμά, ιδιαίτερο. Πόσο μάλλον η ιστορικότητα του, μιας και μιλάμε για έναν από τους αρχαιότερους θερινούς κινηματογράφους της πρωτεύουσας (1920).

cine.paris.4
Αν έχεις βαρεθεί την καλοκαιρινή Αθήνα, μια βόλτα στο Cine Paris αρκεί, για να σε κάνει να νιώσεις τουρίστας στην ίδια σου την πόλη. Και μπορείς να απολαύσει την Ακρόπολη καθώς ό ήλιος πέφτει σιγά - σιγά... Κυδαθηναίων 22, Πλάκα, τηλ: 210 3222071. Τιμή εισιτηρίου: 8€ (κάθε Τετάρτη 5€)

cine.paris.5
Για την Έτσερ και τα κορίτσια της ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία. Βλέπεις δεν υπάρχουν τέτοια σινεμά στο Βανκούβερ. Η ιδέα για τη δημιουργία ενός θερινού κινηματογράφου ήταν ενός Έλληνα κομμωτή ο οποίος ζούσε πολλά χρόνια στο Παρίσι και εξαιτίας αυτού το ονόμασε Paris.

cine.paris.6
Ψάχνοντας, βρήκαμε κι άλλα στοιχεία για τον κινηματογράφο αυτόν... Στις αρχές της δεκαετίας του '60 χτήζεται το κτήριο όπου στεγάζεται σήμερα και λειτουργεί ως θερινό και χειμερινό σινεμά. στα τέλη του '60 όμως εξαιτίας της κρίση των θερινών κινηματογράφων κλείνει.

cine.paris.7
Τελικά, το 1986 ανοίγει ξανά, με νέο ιδιοκτήτη πλέον, και λειτουργεί μέχρι και σήμερα στην πιό όμορφη και γραφική γειτονιά της Αθήνας, ακριβώς κάτω από την Ακρόπολη. Το ωραία είναι ότι δεν θυμάμαι ποια ταινία είδαμε, αλλά όλο αυτό το κόνσεπτ ήταν πραγματικά μοναδικό.

Λίγη θάλασσα, θα τη θέλατε φαντάζομαι σήμερα. Οι ζέστες συνεχίζουν να είναι δυνατές

valtos1
Από την Πάργα που βρισκόμαστε και σήμερα, γιατί μετά το μεσημέρι επιστρέφουμε Αθήνα, να σας δώσουμε μερικές όμορφες εικόνες δροσιάς, από την παραλία που επιλέξαμε χθες για το μπάνιο μας. Πήγαμε στον Βάλτο. Μη σας ξαφνιάζει το όνομα. Καμιά σχέση με την πραγματικότητα.

valtos2
Η αμμουδιά του Βάλτου, είναι από τις πιο ωραιότερες αμμουδιές της Ελλάδας... Είναι το διαμάντι της Πάργας για τους ντόπιους, αλλά και για πολλούς φιλοξενούμενους. Βρίσκεται πίσω από το Ενετικό κάστρο της Πάργας και εκτείνεται έως τους πρόποδες του μοναστηριού των Βλαχερνών.

valtos3
Στον Βάλτο υπάρχουν εστιατόρια, καφετερίες και ξενοδοχεία αλλά και όλα σχεδόν τα θαλάσσια σπορ. Είναι βέβαια ιδιαίτερα τουριστικό το μέρος και για να ανταποκριθείς στις απαιτήσεις πρέπει να έχεις χρήματα μαζί σου. Για το παρκινγκ του αυτοκινήτου, για τις ξαπλώστρες, για οτιδήποτε.

valtos4
Το μεγαλύτερο τμήμα του Βάλτου είναι άμμος και είναι ιδανική για όλους καθώς και για παιδιά. Τα νερά είναι βαθιά και καθαρά (αν κι εμείς τις είδαμε μερικές βρωμίτσες, ίσως λόγω καιρού...) και καλό θα είναι τα παιδιά να μην αφήνονται μόνα τους αν δεν γνωρίζουν κολύμπι.

valtos5
Κατά τους μήνες Μάιο και Οκτώβρη, λένε ότι είναι ιδανικά για αυτούς που προτιμούν ησυχία, ενώ τους μήνες Ιούνιο και Σεπτέμβρη έχει αρκετό κόσμο… Τον Ιούλιο μήνα έχει ακόμη πιο πολύ κόσμο, ενώ φθάνουμε στο αποκορύφωμα τον Αύγουστο μήνα. Όντως, έτσι είναι. Το ζήσαμε χθες...

valtos6
Η αμμουδιά του Βάλτου είναι από τις μοναδικές αμμουδιές με φυσική ομορφιά, καθώς από την μια άκρη είναι το κάστρο και τα βράχια και από την άλλη το λιμανάκι και το μοναστήρι. Επίσης το πράσινο και ο ελαιώνας σχεδόν φθάνει μέχρι την άκρη της αμμουδιάς.

valtos7
Οι τουριστικοί χάρτες που επισκεφτήκαμε για να πάρουμε πληροφορίες, συστήνουν έτσι την παραλία: Όποια εποχή επισκεφτείτε τον Βάλτο, θα νοιώσετε μια ξεχωριστή αγαλλίαση και μια ψυχική ηρεμία, ξεχνώντας και αφήνοντας πίσω τα καθημερινά προβλήματα της ζωής. Δεν έχουν κι άδικο, εδώ που τα λέμε…

valtos8

Στην όμορφη Πάργα με την παρέα μας από χθες... Βόλτα στο λιμάνι της μικρής πόλης

parga1
Η Πάργα είναι παραθαλάσσια κωμόπολη που βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα του νομού Πρέβεζας της άλλοτε επαρχίας Μαργαριτίου. Είναι κτισμένη αμφιθεατρικά επί του γήλοφου Πεζόβολος σε υψόμετρο 139 μ. και έως τα παράλια του Ιόνιου Πελάγους. Έχει πληθυσμό 2.415 κατοίκους.

parga2
Αποτελεί ιστορική έδρα του δήμου Πάργας ενώ η δημοτική ενότητα Πάργας έχει πληθυσμό 3.904 κατοίκους (Απογραφή 2011). Έδρα του δήμου είναι το Καναλλάκι, αλλά η Πάργα αποτελεί οικονομικό, εμπορικό και τουριστικό κέντρο της περιοχής.

parga3
Η Πάργα αποτελεί το πιο πολυσύχναστο τουριστικό θέρετρο της περιοχής. Σε κοντινή απόσταση υπάρχουν οι παραλίες Κρυονέρι, Πίσω Κρυονέρι (εντός του οικισμού της Πάργας), ο Βάλτος και το Σαρακήνικο στα δυτικά, ο Λίχνος και ο Αϊ Γιαννάκης στα ανατολικά.

parga4
Απέναντι ακριβώς από την πόλη υπάρχει το γραφικό Νησί της Παναγιάς στο οποίο είναι κτισμένη εκκλησία καθώς και μεσαιωνικά ενετικά και γαλλικά κτίσματα. Εδώ περπατήσαμε το βραδάκι για να βρούμε ένα ιταλικά εστιατόριο με καλά εδέσματα.

parga5
Εδώ στην Πάργα, στο λιμάνι φωτογραφήθηκαν μαμά και κόρη. Σωστά όπως διαπιστώσαμε θεωρείται ο πιο δημοφιλής τουριστικός προορισμός της Ηπείρου. Είναι χτισμένη στις παρυφές του ενετικού κάστρου και είναι εμφανώς επηρεασμένη από την επτανησιακή αρχιτεκτονική.

parga6
Η Πάργα τους καλοκαιρινούς μήνες συνδέεται καθημερινά μέσω ακτοπλοϊκής σύνδεσης με τους Παξούς και τους Αντίπαξους. Επίσης συνδέεται με την Αμμουδιά, την Κέρκυρα και την Λευκάδα. Δεν θα μπορούσαμε σ' αυτόν τον όμορφο τόπο να μη βρούμε ένα ιδανικό μέρος για φωτογραφία.

parga7
Στην ταράτσα του "La Trattoria" του ιταλικού εστιατορίου καθίσαμε για βραδινό φαγητό. Και ήταν υπέροχα. Ένα μόνο αρνητικό σημείο, η ζέστη. Κόντευε 10 και δεν έλεγε με τίποτα να δροσίσει λίγο. Μισή ώρα αργότερα φύγαμε. Προτιμήσαμε μια βόλτα στους δρόμους...

parga8
Περίπου δεκαπέντε χιλιόμετρα από την Πάργα βρίσκεται το σημαντικότερο αρχαίο μνημείο της περιοχής. Πρόκειται για το σπουδαιότερο νεκρομαντείο της αρχαιότητας, το Νεκρομαντείο του Αχέροντα. Οι Αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι οι πηγές του ποταμού Αχέροντα αποτελούσαν τις Πύλες του Κάτω Κόσμου.

Ζωντανή η ελπίδα της επιστροφής στο Θραψανό... Βόλτα στη λίμνη της Λιβάδας...

livades.diakopes2013

Η Λιβάδα... Η τεχνιτή λίμνη στο χωριό μου που τα καλοκαίρια περνάω πολλές ώρες εδώ... Πανέμορφη και πάντα έχει κάτι εξαιρετικό να σου δώσει... Δείτε ΕΔΩ ένα βίντεο που τραβηξα πριν τρία χρόνια από τη λίμνη. Έτσι είναι και σήμερα. Δεν έχει αλλάξει τίποτα... Η ίδια ομορφιά!

panoramiki.livada.2014

Ιδού και μια πανοραμική φωτογραφία της λίμνης, που τράβηξα το χειμώνα του 2014 όταν κατέβηκα στο χωριό, για να μαζέψω τις ελιές μου... Το 2015, τις μάζεψε η  Ειρήνη Κρουσανιωτάκη, με ένα καλό συνεργείο. Ελάτε, αν θέλετε, να σας πάω στις ελιές μου στου Μπουρμά. Δείτε ΕΔΩ. Πέρσι δεν είχαν, για να δούμε φέτος...

Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ

Η Αγία Γραφή περιγράφει μερικές φορές τους ανθρώπους με βάση την εργασία που έκαναν. Μιλάει για τον “Ματθαίο, τον εισπράκτορα φόρων”, τον “Σίμωνα τον βυρσοδέψη” και τον “Λουκά, τον αγαπητό γιατρό”. (Ματθ. 10:3· Πράξ. 10:6· Κολ. 4:14) Κάτι άλλο που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους είναι οι πνευματικοί διορισμοί ή τα προνόμιά τους. Διαβάζουμε για τον Βασιλιά Δαβίδ, τον προφήτη Ηλία και τον απόστολο Παύλο. Αυτοί οι άντρες εκτιμούσαν τους θεόδοτους διορισμούς τους. Παρόμοια και εμείς, αν έχουμε προνόμια υπηρεσίας πρέπει να τα εκτιμούμε.

Ο αρχικός σκοπός του Ιεχωβά για την ανθρωπότητα ήταν να ζει για πάντα εδώ στη γη. (Γέν. 1:28· Ψαλμ. 37:29) Ο Θεός πρόσφερε γενναιόδωρα στον Αδάμ και στην Εύα διάφορα πολύτιμα δώρα που τους έδιναν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τη ζωή. (Διαβάστε Ιακώβου 1:17) Ο Ιεχωβά τούς χάρισε ελεύθερη βούληση, την ικανότητα να κάνουν λογικές σκέψεις και τη δυνατότητα να αγαπούν και να απολαμβάνουν φιλίες. Ο Δημιουργός μιλούσε στον Αδάμ και τον συμβούλευε για το πώς να δείχνει την υπακοή του. Ο Αδάμ μάθαινε επίσης πώς να καλύπτει τις ανάγκες του καθώς και πώς να φροντίζει τα ζώα και τη γη. (Γέν. 2:15-17, 19, 20) Ο Ιεχωβά προίκισε επίσης τον Αδάμ και την Εύα με τις αισθήσεις της γεύσης, της αφής, της όρασης, της ακοής και της όσφρησης. Έτσι μπορούσαν να απολαμβάνουν πλήρως την ομορφιά και τα άφθονα αγαθά του παραδεισένιου σπιτιού τους. Για το πρώτο ανθρώπινο ζευγάρι, οι δυνατότητες να έχουν απόλυτα ικανοποιητική εργασία, να νιώθουν πλήρεις και να κάνουν ανακαλύψεις ήταν απεριόριστες.

Τι μπορούμε να μάθουμε από τα λόγια που είπε ο Ιησούς στον Πέτρο; Χρειάζεται να προσέξουμε ώστε να μην αφήσουμε την αγάπη μας για τον Χριστό να εξασθενήσει και την προσοχή μας να αποσπαστεί από τα συμφέροντα της Βασιλείας. Ο Ιησούς γνώριζε πολύ καλά τις πιέσεις που σχετίζονται με τις ανησυχίες αυτού του συστήματος πραγμάτων. Ας μάθουμε να εκτιμούμε όσα έχουμε...

ΕΝΑ SITE "ΑΠΑΓΚΙΟ" ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!

Αυτόν τον ιστότοπο τον «παλεύω» πολλά χρόνια. Πολύ πριν γνωρίσω την αλήθεια και βρω σκοπό στη ζωή μου. Φανταζόμουν τον εαυτό μου συνταξιούχο στο χωριό με μια σχετικά καλή οικονομική επιφάνεια, δεδομένης μιας σύνταξης που είχα οικοδομήσει πολλά πάνω της και ήθελα να έχω κάτι για να περνάω την ώρα μου.

Σήμερα όλα έχουν αλλάξει γύρω μου, όλα εκτός από το Site αυτό. Δηλαδή, άλλαξε κι αυτό λιγάκι προσανατολισμό… Αντί να περνάει την ώρα του με κούφια δημοσιογραφικά θέματα, που δεν έχουν προσφέρουν και πολλά πράγματα στους ανθρώπους, προσφέρει ελπίδα για ένα βέβαιο, καλύτερο αύριο.

Αυτήν την αληθινή ελπίδα, προσπαθεί να βάλει στις καρδιές των αναγνωστών του και να τους ενθαρρύνει να πιστέψουν ότι όλες αυτές οι δυσκολίες κάθε μορφής που ζούμε είναι παροδικές. Τα ωραία, είναι μπροστά μας. Και μπορούμε να τα ζήσουμε, φτάνει να το θέλουμε πραγματικά.

Αρκεί να μη στηριζόμαστε στην αξιοπιστία των ανθρώπων που σήμερα είναι κι αύριο όχι… Αλλά στον Λόγο Εκείνου που είναι απόλυτα αξιόπιστος και να ακολουθούμε στη ζωή μας τις φωτεινές προειδοποιητικές  πινακίδες που έχει βάλει στο δρόμο μας…

ΚΡΕΟΝΤΑΣ, τέλος...

Το φύλλο που βλέπετε είναι το τελευταίο της εκδοτικής προσπάθειας του εξωραϊστικού συλλόγου της Κολοκυνθούς  “Κρέοντας”. Δείτε το ΕΔΩ. Είναι το τεύχος 25 κι ΕΔΩ δείτε το προηγούμενο. Ο ΚΡΕΟΝΤΑΣ αναγκάστηκε να αναστέλλει την έκδοσή του. Σε δύσκολες εποχές δεν άντεχε άλλο τα δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη. Βέβαια κάθε φύλλο που αναστέλλει την έκδοσή του θέλει να ελπίζει και ονειρεύεται την επανέκδοση του... Μακάρι να γίνει έτσι. Και να μην είναι μόνο καλές προθέσεις των ανθρώπων του Συλλόγου...

Στην ανεργία πρώτη φορά

Δυο φορές με απόλυση μέσα σε πέντε χρόνια… Ήταν Φλεβάρης του 2012 όταν απολύθηκα με εθελούσια έξοδο από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και τώρα 1 Νοέμβρη του 2017 από το Σωματείο της ΠΕΤ ΟΤΕ όπου εργαζόμουν από το 1983 ως δημοσιογράφος.

Θεωρητικά, αιτία και των δύο απολύσεων ήταν το γεγονός ότι ήμουν κοντά στη συνταξιοδότηση μου. Κοντά; Πόσο κοντά;

Οι συνθήκες συνεχώς αλλάζουν, με εντολή των δανειστών της χώρας μας. Αυτοί επιβάλλουν και η κυβέρνηση ως εκτελεστικό όργανο νομοθετεί… Τι ξημερώνει λοιπόν την επόμενη μέρα; Κανείς δεν γνωρίζει…

Αλλά εγώ δεν είμαι τρομαγμένος… Έχω εμπιστοσύνη στον αληθινό Θεό Ιεχωβά και ξέρω ότι Εκείνος θα με στηρίξει και θα με προστατέψει σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς…

Όλοι, τελικά, μπροστά στην ανεργία και τον θάνατο είμαστε ίσοι… Όλοι! Ότι δουλεια κι αν κάνουμε… Αυτό που μου δίνει ειρήνη διάνοιας ώστε να συνεχίζω να αγωνίζομαι όρθιος, είναι η πίστη πως δεν είμαι μόνος! 

Μικρές πινελιές αγάπης

athina1

Γεμάτο όμορφες, ξεχωριστές πινελιές, είναι αυτός ο ιστότοπος. Ξεκίνησε για να καλύψει κάποιες ανάγκης έκφρασης με δημοσιογραφικό κυρίως περιεχόμενο και το βλέπουμε να εξελίσσεται ουσιαστικά σε ένα σημείο συνάντησης και επαφής ανάμεσα σε φίλους. Και η αναφορά στις πινελιές δεν είναι καθόλου τυχαία και συμπτωματική. Κάπως έτσι δεν λειτουργούν και οι ζωγράφοι; Μόνο που εδώ το πράγμα μοιράζεται ανάμεσα στις λέξεις και τις εικόνες. Που περιγράφουν μια ζωή πραγματική, όχι από αυτές που κυριαρχούν στη φαντασία.

Ο Γάμος της Ειρήνης...

Η Ειρήνη με τον Χριστόφορο παντρεύτηκαν στις 10/10/2010. Το μωρό τους ήρθε στις 28/08/13. Να τους ζήσει! Κι έτσι έγινα παππούς...

Το "φευγιό" της αδερφής μου

Η Γιωργία μας "έφυγε" για πάντα από κοντά μας το 2011. Και ο θάνατος του Γιάννη ένα ακριβώς χρόνο μετά. Λιγοστεύουμε...

Αλλαγές στο Site μου

Σημαντικές αλλαγές αισθητικής στο Site. Μεγαλώνουμε και μαθαίνουμε... Πώς σας φαίνετε η νέα μορφή του από 9/9/2013;

Developed by OnScreen - Content by Nikos Theodorakis - Powered by FRIKTORIA