Αυτή την Πέμπτη, θα είναι στην Αθήνα, τα παιδιά της Σούλας, Κώστας και Άννυ...

karathona1
Έρχονται! Τα παιδιά της Σούλας, ο Κώστας και η Άννυ... Θα είναι στην Αθήνα το πρωί της Πέμπτης 23 Μαϊου και θα καθίσουν κοντά μας ώς τις 17 Ιουνίου 2019! Μετράμε ανάποδα τις μέρες, περιμένοντας τους... Εδώ μια βόλτα στην Καραθώνα του Ναυπλίου, πέρσι όταν ήταν πάλι εδώ.

beliz.4
Και εδώ είναι η Άννυ, η σύζυγος του. Ο άνθρωπος πίσω από την οργάνωση των πραγμάτων... Ξέρει να χειρίζεται το διαδίκτυο κι έτσι φρόντισε για τα εισιτήρια τους, καθώς και σε συνεννόηση με τον Κώστα, για τις ημέρες που θα καθίσουν, κοντά μας. Στη φωτογραφία είναι από το Μπελίζ (η μεσαία), όπου έχει πάει στη συνάθροιση... Το πρόγραμμα, μας περιμένει να το εφαρμόσουμε... Και θα επισκεφτούμε, αρκετά μέρη της Ελλάδας. Μετέωρα, Άνδρος, Μονεμβασιά, Τζιά... Θα δείτε εικόνες από όλα αυτά τα μέρη... Με το καλό να έρθουν! Τους περιμένουμε...

kostas.ani5

Επικαιρότητα

Ο Ηλίας, η Κατερίνα, τα κεράσια και τα κορόμηλα, από την Αναστασιά των Σερρών...

ilias.katerina
Για τον Ηλία Θεολόγου, τον φίλο μου, ξέρετε. Σας έχω μιλήσει τόσες φορές και έχω γράψει άλλες τόσες στον ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ. Δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ... Στη φωτογραφία είναι με τη σύζυγο του Κατερίνα, μπροστά στο Λευκό Πύργο. Θεσσαλονίκη μεριά, σε μια Συνέλευση της περιοχής τους...

karomilia1.anastasia
Κι εδώ είναι η Κατερίνα, μπροστά σε μια κερασιά στη αυλή του σπιτιού τους. Ο Ηλίας με πήρε τηλέφωνο χθες, στεναχωρημένος, επειδή όπως δείχνει και η φωτογραφία, το πολύ κρύο έκαψε του καρπούς κι έτσι φέτος δεν θα βγάλει κεράσια. Το ίδιο έγινε και πέρσι με τις βροχές. Κι εμένα μου είχε υποσχεθεί να μου στείλει!

karomilia2.anastasia
Παρ' όλα αυτά, με διαβεβαίωσε ότι θα βρει κεράσια από τα πιο πεδινά μέρη και θα μου στείλει και μου έδωσε φωτογραφίες από την κορομηλιά της αυλής του που είναι φορτωμένη φέτος, όπως μπορείτε να δείτε κι εσείς... Τι είναι αυτό το πράγμα βρε παιδί μου... Παντού καρποί που ακόμα δεν έχουν ωριμάσει.

karomilia3.anastasia
Λίγα λοιπόν τα κεράσια, πολύ λίγα... Η φωτογραφία είναι αψευδής μάρτυρας... Τον ευχαριστώ πολύ για την ευαισθησία του, αλλά δεν χρειάζονταν να μπει στον κόπο. Τι; Είναι δυνατόν να μην πιστέψω τον φίλο μου; Ηλία μου, ξέρεις πόσο μου αρέσει που βλέπω την αληθινή ζωή μέσα από τα μάτια σου και χωριό σου...

karomilia4.anastasia
Κάθε φορά που ανεβάζεις φωτογραφίες μας υπενθυμίζεις, με έναν ιδιαίτερα απλό τρόπο, πως εκεί έξω (από το διαδίκτυο) είναι ότι πιο όμορφο υπάρχει. Τα ζώα σου, τα προβατάκια σου, οι κατσικούλες σου, τα πτηνά σου... Εύχομαι να έχετε υγεία και δύναμη με την Κατερίνα, για να τα φροντίζετε... Σας χρειάζονται.

karomilia5.anastasia
Και ναι, είναι θλίψη να βλέπεις τις κερασιές άδειες από καρπό, την εποχή που θα έπρεπε να γέρνουν τα κλαδιά τους από το βάρος. Και να συμβαίνει αυτό, που; Εκεί που βγαίνουν τα καλύτερα κεράσια, στην Αναστασιά των Σερρών... Υπομονή, φίλε Ηλία. Του χρόνου ίσως είναι καλύτερα τα πράγματα...

Στην τελική ευθεία, πλησιάζουμε την ημέρα που θα φτάσουν στην Ελλάδα τα παιδιά της Σούλας

luludia.luis1
Δεν μετράμε μόνο εμείς μέρες… Το κάνουν και τα παιδιά της Σούλας, από το Βανκούβερ του Καναδά. Καθώς προχωρούν οι μέρες και πλησιάζουμε στην Πέμπτη 23/5, η ανυπομονησία «χτυπά» κόκκινο. Το ξέρουμε αυτό, από την Άννυ που παρακολουθεί όσα γράφουμε εδώ και συντονίζει τα πράγματα για το ταξίδι τους.

luludia.luis2
Να λοιπόν, άλλος ένας σοβαρός λόγος για να χαλαρώσουμε λίγο… Επειδή, είτε το θέλουμε, είτε όχι, ο καιρός περνάει με τον ίδιο ακριβώς ρυθμό… Σε εμάς, φαίνεται, επειδή μας ενδιαφέρει πολύ, σαν να «τσουλάει» με πολύ αργούς ρυθμούς… Και πώς θα την πετύχουμε αυτή τη χαλάρωση που χρειαζόμαστε; Μα με λουλούδια από την Άνδρο.

luludia.luis3
Οι φίλοι μας εκεί, μας αγαπάνε και μας προσέχουν. Και μας προετοιμάζουν λίγο πριν πάμε ώστε η καρδιά μας να λαχταρά ακόμα περισσότερο να πάμε στα Αποίκια, να δούμε τον Λούη και τη Δήμητρα, την Χαρίκλεια στη Χώρα, την Εριφύλη στο χωριό Αλαδινού, την Ευαγγελία στην περιοχή που μένει με τον Μανώλη…

luludia.luis4
Και η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει ωραιότερο τρόπος από αυτόν… Μέσα σε αυτή τη φυσική ομορφιά, που τώρα, παρά τα σκαμπανεβάσματα του καιρού, έχει να μας δείξει τόσο υπέροχα πράγματα… Και λουλούδια ξεχωριστά από τον κήπο τους… Αν και η άνοιξη είναι παντού όμορφη, εδώ στην Άνδρο, οι επιλογές έχουν γίνει από τα χέρια των ανθρώπων που μας αγαπούν και λαχταρούν να μας σφίξουν στην αγκαλιά τους, όπως κι εμείς, άλλωστε.

luludia.luis5
Και, ειλικρινά, ευτυχώς που υπάρχουν και αυτά τα ωραία για να μην αποσπούν την προσοχή από την επίπεδη και μονότονη προεκλογική επικαιρότητα, που άλλο δεν δείχνει, από τις ανούσιες κοκορομαχίες των δύο πολιτικών κομμάτων που διεκδικούν το μεγαλύτερο κομμάτι από την πίτα των εκλογών. Ναι, εδώ τουλάχιστον, όλο και κάτι εντελώς διαφορετικό, θα δεις.

luludia.luis6
Το μάτι και η ψυχή ξεκουράζεται… Και το έχουμε τόσο ανάγκη, όσοι έχουμε καταφέρει να βγούμε, με ψυχραιμία, αλώβητοι, από αυτή τη δύνη. Βαρεθήκαμε, κουραστήκαμε να ακούμε τις ίδιες και τις ίδιες κορώνες και να βλέπουμε τις ίδιες πληρωμένες καταχωρήσεις στα κοινωνικά δίκτυα. Αρκετά! Λίγο οξυγόνο, το χρειαζόμαστε, μακριά και έξω από αυτά.

Στην Άνδρο θα βρεθούμε από τις 26 - 28 Μαΐου... Τρεις μέρες είναι λίγο, αλλά θα το παλέψουμε

andros. monopatia1
Ιδού λοιπόν που αρχίζουμε να "περπατάμε" πάνω στα σχέδια που έχουμε κάνει για τα ταξίδια μας με τα παιδιά της Σούλας, τον Κώστα και την Άννυ. Τη μέρα που στην Ελλάδα θα έχουν εκλογές εμείς θα ταξιδεύουμε για την Άνδρο, να φύγουμε με το πρώτο καράβι από τη Ραφήνα. Θα μείνουμε δυο διανυχτερεύσεις στο ξενοδοχείο «Μικρά Αγγλία» στη Χώρα στις 26 και 27 Μαΐου. 

andros. monopatia2
Αυτές τις δύο μέρες, συν μια τρίτη, την ημέρα της επιστροφής που θα προσπαθήσουμε να είναι βράδυ, θα επιχειρήσουμε να γνωρίσουμε λίγο στα παιδιά, το όμορφο νησί και τους φίλους μας, εκεί… Δεν ξέρω αν προλάβουμε να πάμε σ' αυτά τα υπέροχα μονοπάτια, αλλά θα το παλέψουμε.

andros. monopatia3
Η Άνδρος που τη ζήσαμε πέρσι για δέκα μέρες και τη γνωρίσαμε πολύ καλά, μέσα από τα μάτια του φίλου μας Λούη, έχει υπέροχα μέρη. Και πολύ πράσινο και νερά, πολλά για κυκλαδίτικο νησί. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε, καθώς θα αξιοποιήσουμε όλες τις διαθέσιμες ώρες.

andros. monopatia4
Τέτοια μοναδικά μέρη, υπάρχουν πολλά για να τα περπατήσουμε, αλλά ο χρόνος είναι λίγος. Γι' αυτό και σας βάζουμε προκαταβολικά μερικές τέτοιες υπέροχες ομορφιές τοπίων της φύσης που άγγιξαν την καρδιά μας, με το άγριο στοιχείο που διαθέτουν... Σε πολλά από αυτά τα μέρη, εμείς πήγαμε.

andros. monopatia5
Η Άνδρος καταγράφηκε με τον καλύτερο τρόπο στην καρδιά μας. Θέλεις οι άνθρωποι, θέλεις αυτός ο πανέμορφος τόπος, αλλά κυρίως οι πρώτοι, μας "γέμισαν" και μας έκαναν να θέλουμε, στην πρώτη ευκαιρία να ξαναπάμε. Ιδού λοιπόν η αφορμή τώρα, με τα παιδιά της Σούλας. Το νησί που αγαπήσαμε, ένα χρόνο μετά.

andros. monopatia8
Πολλά πράγματα, δεν αλλάζουν μέσα σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα... Αν κρίνουμε από αυτό το πέτρινο σπίτι που έχει τη δική του ιστορία, μάλλον χρειάζεται πολύ περισσότερο χρόνο στο διάβα της ιστορίας. Κι αυτή η σταθερότητα είναι που το κάνει ακόμα πιο όμορφο...

Κρατάμε ότι πιο όμορφο, έχει να μας δώσει η γη... Ομορφιές και ευωδιές, από τα λουλούδια της!

luludi.200419
Έτσι θα προσπαθήσουμε να πάμε τον καιρό, καθώς μέρα τη μέρα, φτάνουμε όλο και πιο κοντά στην ώρα που θα έρθουν τα παιδιά της Σούλας. Η λαχτάρα μας γι' αυτή την ώρα, όλο και μεγαλώνει και ευτυχώς που είμαστε πολυάσχολοι, ώστε να μπορούμε να το παλέψουμε... Είμαι βέβαιος ότι το ίδιο κάνουν κι αυτοί...

kiposV.5.080419
Στην άλλη μεριά του πλανήτη, στο Βανκούβερ του Καναδά, καθώς κι εκείνοι ετοιμάζουν τα μπαγκάζια τους γι' αυτό το μεγάλο ταξίδι στην Ελλάδα... Δεν είναι καθόλου απλό και εύκολο, όλο αυτό, αλλά όταν το κάνεις με αγάπη δεν λογαριάζεις σίγουρα, ούτε την κούραση, ούτε κάτι άλλο.

kiposV.8.230419
Επιλέξαμε και σήμερα, μερικά από τα λουλούδια που μας στείλατε, εσείς, οι αναγνώστες μας. Το κάνετε αυτό τόσο διακριτικά και τόσο όμορφα που μας συγκινείτε... Να ξέρετε όμως, ότι συμβάλετε ουσιαστικά στην ομορφιά αυτού του ιστότοπου και βοηθάτε να γίνει ακόμα καλύτερο, αυτό.

kiposV.9.230419
Ξανακοιτάζω μια, μια, ποιες θα χρησιμοποιήσω στη σημερινή ανάρτηση. Θέλουν να καταφέρουν να περάσουν και σε σας, ότι νιώθω εγώ. Ξεκουράζεται το μάτι μου και αγαλιάζει η ψυχή μου. Δημιουργούνται, όλες εκείνες οι προϋποθέσεις, να αισθανθούμε καλύτερα μέσα σ' αυτή τη φυσική ομορφιά.

kiposV.10.230419
Μακάρι να ήταν κάθε μέρα έτσι, αυτό το Site. Θα είχατε έτσι επιπλέον λόγους, να θέλετε να το επισκεφτείτε. Και να προσθέσετε τα δικά σας σχόλια, όπου νομίζετε ότι αξίζει να το κάνετε. Μην δυσκολεύεστε... Η τεχνολογία, αν ακολουθήσετε τις οδηγίες που σας παρέχει το σύστημα, είναι σχετικά απλή.

kiposV.11.230419
Κλείνω το σημερινό σημείωμα με ένα τριαντάφυλλο, όμορφο, γεμάτο μπουμπούκια... Κάποια σκάνε μύτη τώρα. Αλλά θα αργήσουν ακόμα λίγο μέχρι να δώσουν την ομορφιά τους και το άρωμα τους. Αλλά θα το δώσουν. Αυτό είναι το μόνο βέβαιο. Κανείς και τίποτα δεν θα μπορέσει να τα συγκρατήσει.

Άλλη μια μέρα πιο κοντά στην ώρα που θα έρθουν ο Κώστας και η Άννυ... Περνάει ο καιρός

dentro.xehoristo
Η αλήθεια είναι ότι περνάει ο καιρός γρήγορα. Θες το τρέξιμο μας, οι ευθύνες που αναλαμβάνουμε και οι απασχολήσεις που έχουμε, οι μέρες περνάνε σας αέρας. Και η άλλη εβδομάδα είναι τόσο κοντά πια, οπότε... Οπότε συνεχίζουμε να... ροκανίζουμε το χρόνο ως τις 23 Μαΐου.

velouxi1.karpenisi
Όχι, μην το μπερδέψετε. Δεν έχουμε στο μυαλό μας τίποτα που να αφορά τις επερχόμενες εκλογές. Ούτε που μας αφορούν και ούτε που μας ενδιαφέρουν. Τα παιδιά της Σούλας έχουμε στο μυαλό μας. Και τον καιρό που θα έχουμε στη διάθεση μας να πάμε σε μέρη όμορφα, όπως εδώ, στο Βελούχι.

karditsa1.170319
Όλα θα είναι δρόμος, τότε. Γι' αυτό και προσπαθούμε να διευθετήσουμε τα πράγματα με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην έχουμε κανένα πρόβλημα, μπροστά μας. Ακόμα και οι δουλειές θα έχουν μπει σε μια σειρά, ώστε να μπορέσουμε απρόσκοπτα να υλοποιήσουμε τα σχέδια μας.

velouxi2.karpenisi
Θα προλάβουμε να δούμε χιόνια στα ορεινά; Έτσι άστατος που είναι ο καιρός, όλα μπορούν να συμβούν. Ακόμα κι αυτό. Εκτός και αν στις μέρες που ακολουθούν προλάβουμε και δούμε φυσιολογικές αλλαγές. Για την ώρα, πάντα, οι καημένοι οι μετεωρολόγοι, δύσκολα μπορούν να προβλέψουν ακριβώς.

karditsa1.150319
Αλλά εμείς δεν ανησυχούμε. Έχουμε εναλλακτικές. Μερικά πράγματα γίνονται και μπορούν να ξαναγίνουν, αρκεί να είμαστε έτοιμοι, μέσα μας, να το κάνουμε. Κι εμείς θέλουμε να προσφέρουμε το καλύτερο που μπορούμε. Το αξίζουν άλλωστε και ο Κώστας και η Άννυ που έχει καθημερινή επικοινωνία μαζί μας.

velouxi3.karpenisi
Ναι, θα δούμε στις διαδρομές μας και έλατα... Ιδιαίτερα όταν πάμε Μετέωρα και κυκλοφορήσουμε στη γύρω περιοχή. Το μάτι μας χρειάζεται και τέτοιες εικόνες για να ξεφύγει από τα κτίρια κλουβιά, τις πολυκατοικίες της Αθήνας. Και ιδιαίτερα αυτή την εποχή όλα είναι πιο όμορφα στη φύση.

Ζωντανή η ελπίδα της επιστροφής στο Θραψανό... Βόλτα στη λίμνη της Λιβάδας...

livades.diakopes2013

Η Λιβάδα... Η τεχνιτή λίμνη στο χωριό μου που τα καλοκαίρια περνάω πολλές ώρες εδώ... Πανέμορφη και πάντα έχει κάτι εξαιρετικό να σου δώσει... Δείτε ΕΔΩ ένα βίντεο που τραβηξα πριν τρία χρόνια από τη λίμνη. Έτσι είναι και σήμερα. Δεν έχει αλλάξει τίποτα... Η ίδια ομορφιά!

panoramiki.livada.2014

Ιδού και μια πανοραμική φωτογραφία της λίμνης, που τράβηξα το χειμώνα του 2014 όταν κατέβηκα στο χωριό, για να μαζέψω τις ελιές μου... Το 2015, τις μάζεψε η  Ειρήνη Κρουσανιωτάκη, με ένα καλό συνεργείο. Ελάτε, αν θέλετε, να σας πάω στις ελιές μου στου Μπουρμά. Δείτε ΕΔΩ. Τα τελευταία χρόνια δεν είχαν και από ότι δείχνουν τα πράγματα, ούτε και φέτος...

Αυτό είναι το χωριό μου, το όμορφο Θραψανό, που θα ήθελα να ζήσω, κάποτε...

Αυτό είναι το χωριό μου, το Θραψανό... Φωτογραφημένο στις 6 Ιουλίου 2012. Τον αγαπώ αυτόν τον τόπο. Και ονειρεύομαι να ζήσω εκεί αρκετό καιρό, όταν βγω στη σύνταξη. Ωστόσο έρχονται οι κυβερνώντες και με τους απίθανους πολιτικούς σαλτιμπαγκισμούς τους, αλλάζουν συνεχώς τα όρια συνταξιοδότησης... Έτσι αρχίζω να συνειδητοποιώ πως ίσως να μην το ζήσω και ποτέ... Δεν πειράζει. Είμαι καλά και αυτό έχει σημασία... Δείτε ΕΔΩ μερικά πράγματα για το χωριό μου...

spiti2.300118

Όταν η ζωή δεν το βάζει κάτω… Οι βουκαμβίλιες που ξεράθηκαν από την παγωνιά του Γενάρη 2017 όταν το χιόνι το έστρωσε για τα καλά στο χωριό (δες την ακριβώς από κάτω φωτογραφία, διότι είναι πολύ σπάνιο το χιόνι στο χωριό μας σε υψόμετρο 350 μ.). Θα χρειαστεί να περιμένουμε λίγο. Αλλά ο χρόνος δεν είναι πρόβλημα, όσο είμαστε όρθιοι, μπορούμε και αντέχουμε τις αντιξοότητες… Η φωτογραφία αυτή είναι τραβηγμένη στις 30/1/2018 και δείχνει ξεκάθαρα ότι η ζωή συνεχίζεται...

xionismeno.spiti090117

Φωτογραφία τραβηγμένη στις 9/1/2017 στο χιονιά που άρεσε σε όλο το Θραψανό. Το πατρικό μου σπίτι, χιονισμένο. Η απόλαυση οφθαλμών… Ευχαριστώ όσους είχαν την καλοσύνη και την προνοητικότητα να μου τη στείλουν… Κάθε εποχή στο χωριό μου είναι όμορφη. Έτσι το βλέπω εγώ, έχοντας προσωπικά βιώματα… Οι όμορφες βουκαμβίλιες της φωτογραφίας, από αυτόν τον πάγο, ξεράθηκαν, σε αντίθεση με την τριανταφυλλιά που, για άλλη μια φορά, αποδείχτηκε πολύ δυνατή και άντεξε... Αλλά η ζωή δεν σταματά! Ξαναπέταξαν πράσινα κλαριά, ξαναζωντάνεψαν!

parteria6

Φτιάξαμε και τα παρτέρια στα δυο περιβολάκια στην εξωτερική αυλή...

Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ

Η Αγία Γραφή περιγράφει μερικές φορές τους ανθρώπους με βάση την εργασία που έκαναν. Μιλάει για τον “Ματθαίο, τον εισπράκτορα φόρων”, τον “Σίμωνα τον βυρσοδέψη” και τον “Λουκά, τον αγαπητό γιατρό”. (Ματθ. 10:3· Πράξ. 10:6· Κολ. 4:14) Κάτι άλλο που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους είναι οι πνευματικοί διορισμοί ή τα προνόμιά τους. Διαβάζουμε για τον Βασιλιά Δαβίδ, τον προφήτη Ηλία και τον απόστολο Παύλο. Αυτοί οι άντρες εκτιμούσαν τους θεόδοτους διορισμούς τους. Παρόμοια και εμείς, αν έχουμε προνόμια υπηρεσίας πρέπει να τα εκτιμούμε.

Ο αρχικός σκοπός του Ιεχωβά για την ανθρωπότητα ήταν να ζει για πάντα εδώ στη γη. (Γέν. 1:28· Ψαλμ. 37:29) Ο Θεός πρόσφερε γενναιόδωρα στον Αδάμ και στην Εύα διάφορα πολύτιμα δώρα που τους έδιναν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τη ζωή. (Διαβάστε Ιακώβου 1:17) Ο Ιεχωβά τούς χάρισε ελεύθερη βούληση, την ικανότητα να κάνουν λογικές σκέψεις και τη δυνατότητα να αγαπούν και να απολαμβάνουν φιλίες. Ο Δημιουργός μιλούσε στον Αδάμ και τον συμβούλευε για το πώς να δείχνει την υπακοή του. Ο Αδάμ μάθαινε επίσης πώς να καλύπτει τις ανάγκες του καθώς και πώς να φροντίζει τα ζώα και τη γη. (Γέν. 2:15-17, 19, 20) Ο Ιεχωβά προίκισε επίσης τον Αδάμ και την Εύα με τις αισθήσεις της γεύσης, της αφής, της όρασης, της ακοής και της όσφρησης. Έτσι μπορούσαν να απολαμβάνουν πλήρως την ομορφιά και τα άφθονα αγαθά του παραδεισένιου σπιτιού τους. Για το πρώτο ανθρώπινο ζευγάρι, οι δυνατότητες να έχουν απόλυτα ικανοποιητική εργασία, να νιώθουν πλήρεις και να κάνουν ανακαλύψεις ήταν απεριόριστες.

Τι μπορούμε να μάθουμε από τα λόγια που είπε ο Ιησούς στον Πέτρο; Χρειάζεται να προσέξουμε ώστε να μην αφήσουμε την αγάπη μας για τον Χριστό να εξασθενήσει και την προσοχή μας να αποσπαστεί από τα συμφέροντα της Βασιλείας. Ο Ιησούς γνώριζε πολύ καλά τις πιέσεις που σχετίζονται με τις ανησυχίες αυτού του συστήματος πραγμάτων. Ας μάθουμε να εκτιμούμε όσα έχουμε...

ΕΝΑ SITE "ΑΠΑΓΚΙΟ" ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!

Αυτόν τον ιστότοπο τον «παλεύω» πολλά χρόνια. Πολύ πριν γνωρίσω την αλήθεια και βρω σκοπό στη ζωή μου. Φανταζόμουν τον εαυτό μου συνταξιούχο στο χωριό με μια σχετικά καλή οικονομική επιφάνεια, δεδομένης μιας σύνταξης που είχα οικοδομήσει πολλά πάνω της και ήθελα να έχω κάτι για να περνάω την ώρα μου.

Σήμερα όλα έχουν αλλάξει γύρω μου, όλα εκτός από το Site αυτό. Δηλαδή, άλλαξε κι αυτό λιγάκι προσανατολισμό… Αντί να περνάει την ώρα του με κούφια δημοσιογραφικά θέματα, που δεν έχουν προσφέρουν και πολλά πράγματα στους ανθρώπους, προσφέρει ελπίδα για ένα βέβαιο, καλύτερο αύριο.

Αυτήν την αληθινή ελπίδα, προσπαθεί να βάλει στις καρδιές των αναγνωστών του και να τους ενθαρρύνει να πιστέψουν ότι όλες αυτές οι δυσκολίες κάθε μορφής που ζούμε είναι παροδικές. Τα ωραία, είναι μπροστά μας. Και μπορούμε να τα ζήσουμε, φτάνει να το θέλουμε πραγματικά.

Αρκεί να μη στηριζόμαστε στην αξιοπιστία των ανθρώπων που σήμερα είναι κι αύριο όχι… Αλλά στον Λόγο Εκείνου που είναι απόλυτα αξιόπιστος και να ακολουθούμε στη ζωή μας τις φωτεινές προειδοποιητικές  πινακίδες που έχει βάλει στο δρόμο μας…

ΚΡΕΟΝΤΑΣ, τέλος...

Το φύλλο που βλέπετε είναι το τελευταίο της εκδοτικής προσπάθειας του εξωραϊστικού συλλόγου της Κολοκυνθούς  “Κρέοντας”. Δείτε το ΕΔΩ. Είναι το τεύχος 25 κι ΕΔΩ δείτε το προηγούμενο. Ο ΚΡΕΟΝΤΑΣ αναγκάστηκε να αναστέλλει την έκδοσή του. Σε δύσκολες εποχές δεν άντεχε άλλο τα δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη. Βέβαια κάθε φύλλο που αναστέλλει την έκδοσή του θέλει να ελπίζει και ονειρεύεται την επανέκδοση του... Μακάρι να γίνει έτσι. Και να μην είναι μόνο καλές προθέσεις των ανθρώπων του Συλλόγου...

Δεκαοκτώ μήνες, άνεργος...

Δυο φορές με απόλυση μέσα σε πέντε χρόνια… Ήταν Φλεβάρης του 2012 όταν απολύθηκα, με εθελούσια έξοδο, από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και η δεύτερη 1 Νοέμβρη του 2017 από το Σωματείο της ΠΕΤ ΟΤΕ όπου εργαζόμουν από το 1983 ως δημοσιογράφος.

Θεωρητικά, αιτία και των δύο απολύσεων ήταν το γεγονός ότι ήμουν κοντά στη συνταξιοδότηση μου. Κοντά; Πόσο κοντά;

Οι συνθήκες συνεχώς αλλάζουν, με εντολή των δανειστών της χώρας μας. Αυτοί επιβάλλουν και η κυβέρνηση, ως εκτελεστικό όργανο, νομοθετεί… Τι ξημερώνει λοιπόν την επόμενη μέρα; Κανείς δεν γνωρίζει…

Αλλά εγώ δεν είμαι τρομαγμένος… Έχω εμπιστοσύνη στον αληθινό Θεό Ιεχωβά και ξέρω ότι Εκείνος θα με στηρίξει και θα με προστατέψει σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς…

Όλοι, τελικά, μπροστά στην ανεργία και τον θάνατο είμαστε ίσοι… Όλοι! Ότι δουλεια κι αν κάνουμε… Αυτό που μου δίνει ειρήνη διάνοιας ώστε να συνεχίζω να αγωνίζομαι όρθιος, είναι η πίστη πως δεν είμαι μόνος!

Μικρές πινελιές αγάπης

athina1

Γεμάτος όμορφες, ξεχωριστές πινελιές, είναι αυτός ο ιστότοπος. Ξεκίνησε για να καλύψει κάποιες ανάγκης έκφρασης με δημοσιογραφικό κυρίως περιεχόμενο και τον βλέπουμε να εξελίσσεται ουσιαστικά σε ένα σημείο συνάντησης και επαφής ανάμεσα σε φίλους. Και η αναφορά στις πινελιές δεν είναι καθόλου τυχαία και συμπτωματική. Κάπως έτσι δεν λειτουργούν και οι ζωγράφοι; Μόνο που εδώ το πράγμα μοιράζεται ανάμεσα στις λέξεις και τις εικόνες. Που περιγράφουν μια ζωή πραγματική, όχι από αυτές που κυριαρχούν στη φαντασία.

Η κόρη μου Ειρήνη...

Στενοχωρηθήκαμε, χωρίς λόγο για μένα, για κείνην πολύ σοβαρό. Ώρα να κάνουμε βήματα επανένωσης.  Δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ. Όλα γίνονται, αν θέλουμε...

Το "φευγιό" της αδερφής μου

Η Γιωργία μας "έφυγε" για πάντα από κοντά μας το 2011. Και ο θάνατος του Γιάννη ένα ακριβώς χρόνο μετά. Λιγοστεύουμε...

Αλλαγές στο Site μου

Σημαντικές αλλαγές αισθητικής στο Site. Μεγαλώνουμε και μαθαίνουμε... Και προσπαθούμε να το προσαρμόζουμε στις ανάγκες μας!

Developed by OnScreen - Content by Nikos Theodorakis - Powered by FRIKTORIA