Επικαιρότητα

Όμορφη που θα ήταν, αν ήταν αληθινή η εικόνα της άδειας Αθήνας! Αλλά δεν είναι αλήθεια

adeia athina1
Άδεια πόλη ήταν η Αθήνα, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου. Την είδαν τα Site, οι τηλεοράσεις στα ρεπορτάζ τους, τη ζήσαμε κι εμείς που είμαστε εδώ, αυτές τις μέρες. Αλλά δεν ήταν μόνο αυτή η μέρα. Μερικές μέρες νωρίτερα είχαμε καταγράψει κι εμείς το ίδιο θέμα. Δείτε ΕΔΩ.

adeia athina2
Τίποτα δεν θυμίζει το πολυσύχναστο κέντρο της πρωτεύουσας... Ελάχιστοι επιβάτες περιμένουν τα σχεδόν άδεια λεωφορεία στις στάσεις, τα φανάρια ανάβουν και σβήνουν μάταια πολλές φορές, αφού ούτε οχήματα ούτε πεζοί διεκδικούν τον δρόμο, ενώ η ένταση του κέντρου μοιάζει να έχει ξεθυμάνει.  

adeia athina3
Σταδίου, Ακαδημίας, Πανεπιστημίου, Κηφισίας, Πατησίων, έχουν κυριολεκτικά αδειάσει. Οι μετακινήσεις στο κέντρο της πόλης για τους οδηγούς οχημάτων φαντάζουν πιο εύκολες και γρήγορες από ποτέ, αν όχι ιδανικές, με τους χρόνους να εκμηδενίζονται.  

adeia athina4
Φυσικά έτσι ήταν πάντα η Αθήνα, αυτές τις μέρες... Δείτε ΕΔΩ ένα ρεπορτάζ φωτογραφικό που έκανα στη γειτονιά που μένω, την Ακαδημία Πλάτωνα και τον Κολωνό πριν από πέντε χρόνια... Αλλά, δυστυχώς, αυτό δεν κρατάει πολύ. Είναι πολύ ωραίο για να είναι αληθινό... Οι επιστροφές των εκδρομέων θα αρχίσουν σύντομα.

adeia athina5
Πλατεία Κολοκοτρώνη. Δυο βήματα από το Σύνταγμα. Συνήθως θα τη δείτε γεμάτη κόσμο. Μια τέτοια εικόνα σπάνια μάλλον πρέπει να την κρατήσουμε για το αρχείο μας. Να λέμε "τη ζήσαμε κι έτσι την Αθήνα". Ήρεμη, ήσυχη, όπως θα έπρεπε να είναι κάθε μεγαλούπολη που σέβεται τον εαυτό της.

adeia athina6
Η άδεια Αθήνα σύντομα θα αποτελεί παρελθόν. Από τις επόμενες μέρες, όπως και κάθε χρόνο, θα μπει ξανά στους γνώριμους ρυθμούς της. Θα επιστρέψουν οι άνθρωποι που είχαν λόγους να φύγουν για λίγο στην επαρχία, να αλλάξουν παραστάσεις. Φωτογραφίες: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ. Πηγή: www.lifo.gr