Επικαιρότητα

Χιόνια στην Αναστασιά των Σερρών, έστω και λίγα και μια γεύση από ένα ταξίδι στις Σέρρες

anastasia.050220
Όσο διαρκεί αυτό το κρύο, γιατί οι μετεωρολόγοι λένε πως από σήμερα θα αλλάξουν τα πράγματα, εμείς σας έχουμε μικρούς τόπους φίλων που δέχτηκαν μια μικρή επέλαση του χιονιού, αλλά αυτό τους άρεσε... Δείτε εδώ την Κατερίνα, τη σύζυγο του φίλου μας Ηλία από την Αναστασιά των Σερρών, πόσο το διασκεδάζει στην αυλή του σπιτιού της...

anastasia1.050220
Αφού λοιπόν χιόνισε εδώ, στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, ήταν δυνατόν αν μην χιονίσει στα βόρεια; Και βέβαια, ο Ηλίας φρόντισε να μας στείλει εικόνες από το χιονισμένο χωριό του, την Αναστασιά κι ας ήταν μικρή η χιονόπτωση... Σημασία δεν έχει η ποσότητα, τελικά αυτό το όμορφο τοπίο είναι που κάνει τα μάτια μας να χαίρονται.

anastasia3.050220
Να, άλλη μια μέσα από την αυλή του σπιτιού του... Είπαμε το χιόνι δεν ήταν πολύ και τώρα που εσείς βλέπετε τις φωτογραφίες εδώ στον ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ, αυτό έχει λιώσει, εντελώς... Αλλά δεν θέλαμε να χάσουμε αυτή την ομορφιά και... παρατείναμε λίγο την παραμονή τους, σαν να τις είχαμε στην καρδιά μας, τις φωτογραφίες, φυλαγμένες.

seres4
Σέρρες... Ένα σταντ με αδελφούς, μπροστά στο νέο κτίριο της Νομαρχία; Ο Ηλίας σημειώνει με έμφαση πως "ούτε καν' στην σκέψη μας θα ερχόταν πριν χρόνια, ότι μπροστά στην Νομαρχία, θα κάναμε δημόσια μαρτυρία.... Να όμως που οι περιστάσεις αλλάζουν και όπως και στο μέλλον, όλα μπορούν να γίνουν, ακόμα και τα πιο απίθανα!

seres5
Το κτίριο που στεγαζόταν η παλιά αγορά των Σερρών, επί τουρκοκρατίας... Οι Σέρρες είναι όμορφη πόλη. Εκεί κατεβαίνει ο Ηλίας με την Κατερίνα, όταν έχουν δουλειές. Αυτή τη φορά του ζήτησα εγώ, να μου βγάλει μερικές φωτογραφίες, για να γνωρίσουμε την πόλη. Δεν είναι αντιπροσωπευτικές, αλλά είναι με τα μάτια του φίλου μου.

seres6
Και φυσικά η Κατερίνα είναι κοντά του. Στη βόλτα τους, στον καφέ τους, στη λίγη χαλάρωση τους, μακριά από τις ευθύνες του σπιτιού που δεν είναι και λίγες με τα ζώα που έχουν. Μια ολόκληρη φάρμα, είναι. Και το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς, πέφτει σε εκείνην. Αλλά αυτή, πρόθυμη πάντα, βοηθά και είναι η καλύτερη σύντροφος του Ηλία.