Επικαιρότητα

Όταν οι μουριές είχαν ακόμα φύλλα, κίτρινα, στην πλατεία Σωτήρη Πέτρουλα στον Κολωνό

sot.petrula1
Οι φωτογραφίες στο σημερινό δημοσίευμα είναι σχετικά παλιές. Τραβήχτηκαν στις 28 Δεκεμβρίου του 2021. Θυμάμαι, είχαμε βγει για δουλειά με τη Σούλα, μας άρεσαν πολύ και είπαμε να τις καταγράψουμε. Και το κάναμε. Αλλά κάτι συνέβαινε πάντα και ποτέ δεν έγινε η δημοσίευση τους στον ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ.

sot.petrula2
Το κάνουμε τώρα τρεις γεμάτους μήνες μετά κι ενώ οι μουριές έχουν κλαδευτεί και βρίσκονται σ' αυτή την κατάσταση. Είναι κάπως σαν τη ζωή. Μερικά πράγματα μας απασχολούν πολύ. Ύστερα η άμυνα μας, μάς ωθεί να αλλάξουμε θέμα. Το κάνουμε, μέχρι να επανέλθουμε μια άλλη ώρα.

sot.petrula3
Αγαπώ πολύ αυτή την ομορφιά! Μ' αρέσουν τα κιτρινισμένα φύλλα που πέφτουν σιγά, αποκαλύπτοντας τα γυμνά κλαδιά, μέχρι να έρθει το κατάλληλο συνεργείο από το Δήμο Αθηναίων και να τα κλαδέψει. να τα βοηθήσει να ξαναγίνουν στην ώρα τους.

sot.petrula4
Κι άλλες φορές λοιπόν έχω φωτογραφίσει μουριές σ' αυτή την κατάσταση. Δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ. Αλλά τελικά δεν είναι μόνο η μουριά, συμβαίνει με όλα τα φυλλοβόλα δέντρα, όπως βλέπετε κι ΕΔΩ ένα δημοσίευμα από το άλσος της Ηλιούπολης που κάναμε παλιότερα τον ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ.

sot.petrula5
Δείτε ΕΔΩ τον ίδιο χώρο στην πλατεία που κάναμε τον Απρίλη του 2020... Οι μουριές ήταν τότε καταπράσινες και ο ίσκιος του παχύς στο κατακαλόκαιρο. Στη φωτογραφεία όμως χρυσίζει ο τόπος. Κι άλλα φυλλοβόλα δέντρα προσθέτουν στην ομορφιά του τοπίου.

sot.petrula6
Η πλατεία είναι πανέμορφη με το σιντριβάνι δυστυχώς να μη λειτουργεί χρόνια τώρα... Οι άνθρωποι στη γειτονιά και τα μαγαζιά γύρω, έχουν το παράπονο ότι την καταλαμβάνουν κάθε βράδυ οι Ρωμά. Και την παραδίδουν κάθε πρωί γεμάτη σκουπίδια.

sot.petrula7
Ένα τέτοιο πρωινό ο υπάλληλος του Δήμου Αθηναίων μαζεύει τα πεσμένα φύλλα τους. Η ώρα είναι περίπου γύρω στις 11 γι' αυτό και τη βλέπετε καθαρή. Αν τύχει και περάσετε τρεις ώρες νωρίτερα, πριν δηλαδή την καθαρίσουν, η εικόνα είναι τελείως αλλιώτικη και απογοητευτική.