Επικαιρότητα

Ανοιξιάτικες ομορφιές γύρω μας, μέσα μας... Αλλάζουν όλα στη φύση, ξαναγεννιέται

puli.se.bubukia180322
Μια ιδιότυπη ανοιξιάτικη φωτογραφία του Anastasios Karayiannakis, δημοσιευμένη στη ομάδα "Άγρια Φύση στην Ελλάδα" που μας άρεσε πολύ. Ο ίδιος της έβαλε για λεζάντα: Χαζεύοντας τους Σπίνους στην αυλή. Πραγματικά όμορφη!

anixi.160322
Αυτή η φωτογραφία είναι του χρηστος μπουρνελης, δημοσιευμένη στην ομάδα "Κρήτη μου όμορφο νησί". Ο ίδιος σημειώνει στην ανάρτηση του: Άνθισαν οι αμυγδαλιές στο χωριό, η Άνοιξη έφτασε, λιγάκι υπομονή. Αχ αυτή η υπόμονη, τόσο χρήσιμη, αλλά πώς την καλλιεργείς;

knautia.arvensis
Ονομάζεται Knautia arvensis και είναι της οικογένειας Caprifoliaceae/ Dipsacaceae. Δεν μπόρεσα να βρω την ελληνική του ονομασία, αλλά μου άρεσε πολύ και το έβαλα... Η φωτογραφία είναι του Χαράλαμπος Λουφακης δημοσιευμένη στην ομάδα "GreekFlora".

tripodion210322
Εδώ φωτογράφος είναι ο Boby Henderson από την ομάδα "Βιοποικιλότητα της Λακωνία". Το φυτό ονομάζεται Tripodion tetraphylum. Τριπόδιο, επειδή το φυτό συχνά έχει τρεις βλαστούς, διατεταγμένους έτσι ώστε να μοιάζει με τα πόδια ενός τρίποδου.

primula.200322
Φωτογράφος είναι η Katerina Tourlidaki και το υπέροχο αυτό Primula vulgaris, το είδαμε στην ομάδα "GreekFlora" από τους πρόποδες Βερμίου στη Νάουσα. Η υπέροχη πριμούλα που θα τη δεις στη λαϊκή να πωλείται προς ένα ή δύο ευρώ.

anixiatiki
Η Άνοιξη... είναι ο τρόπος του Θεού να πει: "Πάμε άλλη μια φορά", λέει η Σταματία Παπά από τη Θεσσαλονίκη. Και πόσο δίκιο έχει... Όλη ομορφιά μαζεμένη σε μια φωτογραφία με ένα ανθισμένο δέντρο της πόλης... Ανοίξτε την καρδιά σας και χαρείτε αυτή την εποχή.