Επικαιρότητα

Βρήκαμε στο Βόλο το κτίριο που στεγάζει τη FRIKTORIA που μας φιλοξενεί στους σέρβερ

friktoria1.080522
Καθώς βρεθήκαμε στο Βόλο, σε μια βόλτα μας από τη Ζαγορά, είπαμε να βρούμε τα γραφεία της FRIKTORIAS, της εταιρίας που μας φιλοξενεί στους σέρβερ της. Τα πράγματα ήταν σχετικά απλά. Η Google, τη βρήκε στο πι και φι. Αλλά ήταν Κυριακή και το κτίριο κλειστό. Αν ήταν ανοιχτό, θα χαιρόμαστε να γνωρίσουμε από κοντά τα παιδιά.

friktoria2.080522
Ο δρόμος τους, ένα μικρό στενό κοντά στο λιμάνι. Ήσυχος, χωρίς κίνηση. Χρειάστηκα λίγη βοήθεια από έναν περαστικό. Ήξερε! Και με οδήγησε σωστά. Να είναι καλά! Στις περιφερειακές πόλεις τα πράγματα είναι πιο απλά και οι άνθρωποι πιο ομιλητικοί. Ανοίγονται χωρίς αναστολές, σα να σε ήξεραν από πάντα.

friktoria3.080522
Άφησα το αυτοκίνητο σε έναν παράπλευρο δρόμο προκειμένου να τραβήξω τις φωτογραφίες του κτιρίου, Κανείς δεν με ρώτησε το πώς και το γιατί. Μ’ αρέσουν οι άνθρωποι που δεν ασχολούνται με τους άλλους, παρά μόνο με τον εαυτό τους. Μοιάζουν να είναι καλύτεροι. Και σίγουρα πιο συμπαθείς…

friktoria4.080522
Έχουμε μιλήσει πολλές φορές τηλεφωνικά με τα παιδιά που εργάζονται εδώ. Και πάντα με αφορμή κάποιο πρόβλημα τεχνικό που ίσως αντιμετώπιζα στον ιστότοπο που διαβάζετε. Είναι πολύ ευγενικά, αν και οι χρόνοι τους, δεν είναι απόλυτα συντονισμένοι με αυτούς των μεγαλουπόλεων. Καθόλου παράξενο αυτό, αν σκεφτείς τον αέρα που αναπνέουν.

friktoria5.080522
Γενικά, είμαι ευχαριστημένος. Βεβαίως κανείς δεν είναι τέλειος, αλλά όλοι προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε και ο ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗΣ, γενικά, είναι καλά εδώ. Εύχομαι και ελπίζω έτσι να συνεχιστεί η συνεργασία μας και στη συνέχεια. Και γιατί να μη συμβεί, δηλαδή; Οι απαιτήσεις που έχουμε, καλύπτονται με τον καλύτερο τρόπο.

friktoria6.080522
Έφυγα από το Βόλο με μια μικρή ικανοποίηση. Γνώρισα το «σπίτι μας». Αν είχα επιλέξει την Google, ίσως δεν ήξερα πού θα ήταν. Μπορεί και σε κάποιο σύννεφο σαν αυτά του διαδικτύου. Αλλά πιστέψτε με, αλλιώς είναι να σηκώνει το τηλέφωνο στην επικοινωνία, ένας άνθρωπος που μιλάει τη γλώσσα σου και σε καταλαβαίνει κι αλλιώς μια άλλη γλώσσα, ξένη σε σένα.