Κι επειδή η ζωή χρειάζεται λίγο κέφι και καλή διάθεση, ας πάρουμε μια γεύση...

xoris.veveosi

Προσοχή! Μένουμε σπίτι, δεν βγαίνουμε παρά μόνο αν υπάρχει σοβαρή ανάγκη και πάντα αφού πάρουμε την αναγκαία άδεια. Διαφορετικά ίσως έχετε μια ακόμα πρωτόγνωρη εμπειρία να πάρετε ένα ωραίο πρόστιμο καθόλου ευκαταφρόνητο, τις δύσκολες και από οικονομική άποψη μέρες... Για την άδεια δείτε ΕΔΩ πώς θα την πάρετε…

 

Να μια άλλη εκδοχή του γνωστού τραγουδιού του Λουκιανού Κηλαηδόνη "Θα κάτσω σπίτι, θα αράξω σπίτι" γεμάτο κέφι και μπρίο από πολλούς καλλιτέχνες στην Ελλάδα. Μπορεί και να το έχετε ξαναδεί επειδή το παίζει κάθε τόσο και τόσο η τηλεόραση, αλλά θα θέλαμε να σας το προσφέρουμε κι εμείς εδώ στον ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ. Ευχαριστούμε όλους όσους συμμετέχουν...

 

Οι καλλιτέχνες προσθέτουν κάτι κάνοντας πιο όμορφη τη ζωή μας... Αξιοποιούν την τέχνη της επικοινωνίας με τον καλύτερο τρόπο και του ευχαριστούμε γι' αυτό. Αυτό είναι κάτι φτιαγμένο στην Κύπρο από ένα γνώριμο μας, τον Ανδρέα Γεωργίου που τον παρακολουθούμε μέσα από το σίριαλ "8 λέξεις" που προβάλλεται στον ΣΚΑΙ.

Κρήτη

Τοπία από το Θραψανό, το χωριό μου, με φωτογραφίες από αυτή την παράξενη εποχή...

anixiatiko.thrapsano1
Αυτές τις μέρες, καθώς τη μια μετά την άλλη μέρα, οι ανακοινώσεις με τα μέτρα που αφορούν τον κορονοϊό covid-19, μας κάνουν να νιώθουμε κάπως και την ώρα που στον κόσμο κυριαρχεί ο φόβος, εμείς εδώ, σ' αυτή τη μικρή γωνιά, θα συνεχίσουμε να είμαστε αισιόδοξοι. Τέτοιες εικόνες, σαν αυτή την ανθισμένη αμυγδαλιά, μας βοηθούν.

anixiatiko.thrapsano2
Η Λειβάδα, η τεχνητή λίμνη του χωριού μου, είναι γεμάτη με νερά αυτή την περίοδο... Έβρεξε πολύ, βλέπεις, το φετινό χειμώνα κι έτσι τα νερά της, είναι ως επάνω... Καλό αυτό, γιατί το καλοκαίρι, αν όλα πάνε καλά και ξεπεράσουμε το πρόβλημα με τον covid-19, θα μπορούν να ποτίσουν τα γύρω χωράφια και θα τα  κάνουν ακόμα πιο όμορφα και πιο παραγωγικά.

anixiatiko.thrapsano3
Μου αρέσει αυτό το μέρος. Το ξέρετε, πια... Κι έχω κάνει στον ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ πολλά δημοσιεύματα που μπορείτε να δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ... Πατήστε πάνω στους συνδέσμους για να θυμηθείτε, αν είσαστε παλιοί αναγνώστες ή να γνωρίσετε, αν τώρα ήρθατε πρώτη φορά σ' αυτόν τον ιστότοπο.

anixiatiko.thrapsano4
Αυτός είναι ο δρόμος που οδηγεί, από τη Λειβάδα στο χωριό. Γνώριμος, για μένα, τόπος. Δεν υπάρχει περίπτωση να κατέβω στο Θραψανό και να μην πάω, από αυτόν τον δρόμο, για να δω τη λίμνη, να ηρεμήσει η ψυχή μου, να χαλαρώσει η καρδιά μου... Ναι, μου αρέσει πολύ αυτή την εποχή και κάθε εποχή στο χωριό.

anixiatiko.thrapsano5
Δείτε, η γης είναι πράσινη, λουλουδιασμένη... Μ' αρέσει πολύ αυτή η εποχή κι αυτή που θα ακολουθήσει σε λίγο ακόμα περισσότερο, καθώς θα λουλουδιάζει όλο και πιο πολύ. Κι επειδή η ζωή, είναι ένας δρόμος, αξίζει πότε - πότε, σε ώρες που θα επιλέξουμε εμείς, να κάνουμε μια στάση και να την απολαμβάνουμε!

anixiatiko.thrapsano6
Κρατάω αυτή τη συστάδα, των ταλαιπωρημένων από το χειμώνα που φεύγει, καλαμιών... Ακριβώς δίπλα τους, η πρασινάδα, είναι η αναδημιουργία της ζωής... Αυτό ακριβώς μας υπενθυμίζει η εποχή που έρχεται... Γι' αυτό ας είμαστε δυνατοί κι ας μην τρομάζουμε, επειδή ένας ιός, επικίνδυνος, τρομάζει τους ανθρώπους. Εμείς, είμαστε βέβαιοι για το μέλλον.

Πάμε βουνό, να μαζέψουμε χόρτα και να ρίξουμε μια ματιά στην άγρια φύση; Είναι υπέροχα!

xorta.vunu1.150220
Από ένα δημοσίευμα της Βιβής Αλεξιάδου Φραντζεσκάκη‎ στην "Ομάδα για Κρήτη των γεύσεων / Crete of tastes". Υπέροχες, αυθεντικές, αληθινές φωτογραφίες από το βουνό που είχε πάει για να μαζέψει χόρτα άγρια. Και φυσικά με την ευκαιρία φωτογράφισε και μερικά λουλούδια εποχής...

xorta.vunu2.150220
Όσοι ξέρουν από χόρτα, είναι βέβαιο ότι θα το χαρούν αυτό το δημοσίευμα. Η δική μου η σχέση μαζί τους εξαντλείται στο τραπέζι, στην τελευταία φάση τους δηλαδή. Γι' αυτό και... συγχωρήστε μου τον «παραπλανητικό» τίτλο στο δημοσίευμα. Τι να μαζέψουμε μαζί, αφού εγώ δεν ξέρω να τα ξεχωρίζω;

xorta.vunu3.150220
Ωστόσο είναι υπέροχο να βλέπεις όλη αυτή τη διαδικασία... Και με μεγάλη ευχαρίστηση θα πήγαινα στο βουνό με κάποιον που γνωρίζει τα χόρτα. Μάλιστα θα έκανα ότι ήταν αναγκαίο για να  βoηθήσω όπου η παρουσία μου ήταν απαραίτητη και μάλιστα με χαρά. Η φύση, αναζωογονεί.

xorta.vunu4.150220
Κοιτάξτε με τι ευκολία τα βρίσκουν. Και πώς τα ξεχωρίζουν ανάμεσα στα άλλα αγριόχορτα... Το μαχαίρι είναι στη σωστή θέση προκειμένου να προκύψει το αναμενόμενο αποτέλεσμα. Κάτι τέτοιες ώρες θυμάμαι τη μάνα μου, με τι ταλέντο τα έβρισκε τα χόρτα και τι ωραία που τα μαγείρευε στο σπίτι μας.

xorta.vunu5.150220
Φυσικά όταν είσαι έξω στη φύση, ψάχνοντας για τα σωστά αγριόχορτα, όλο και κάποια υπέροχα λουλούδια θα συναντήσεις και θα παρασυρθείς από την ομορφιά τους. Όπως αυτές οι μικρές παπαρούνες που βγήκαν κιόλας και έχοντας θάρρος πολύ, παρά το χειμώνα που έχουμε ακόμα μπροστά μας, ομορφαίνουν την πλάση με την παρουσία τους.

xorta.vunu6.150220

Έχετε πάει στη Βιάννο, στα νότια του Ηρακλείου Κρήτης; Ελάτε να σας ξεναγήσουμε...

vianos1.080220
Η Άνω Βιάννος είναι χωριό και Κοινότητα στην ομώνυμη επαρχία του Νομού Ηρακλείου Κρήτης, έδρα του Δήμου Βιάννου. Κατά την απογραφή του 2001 βρέθηκε να έχει 878 κατοίκους. Είναι κτισμένη αμφιθεατρικά στην πλαγιά που σχηματίζουν οι πρόποδες της Δίκτης, σε υψόμετρο 560 μ., με θέα προς τον ελαιώνα της επαρχίας Βιάννου.

vianos2.080220
Είναι χτισμένη στα ερείπια της αρχαίας πόλης Βίεννος ή Βίεννα που ήταν ανεξάρτητη και αυτόνομη, και έκοβε δικά της νομίσματα που απεικόνιζαν κεφάλι γυναίκας από τη μία όψη και από την άλλη λουλούδι. Εμείς θα σας τη γνωρίσουμε μέσα από ειδική εκστρατεία της εκκλησία Ηράκλειο Νοτία. Ανήκει στο τομέα της,

vianos3.080220
Η απόστασή της από την Ιεράπετρα είναι 38 χιλιόμετρα. Συχνά η Άνω Βιάννος αναφέρεται μόνο με το όνομα Βιάννος, όπως π.χ. στις πληροφοριακές πινακίδες της Τροχαίας. Τα σημαντικότερα προϊόντα είναι το λάδι, τα χαρούπια και τα γαλακτοκομικά. Και τα στενά δρομάκια της έχουν κάτι το εκπληκτικά όμορφο.

vianos4.080220
Το χωριό ανάμεσα στα άλλα έχει Κέντρο Υγείας, τράπεζες, ΚΕΠ, ΚΑΠΗ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, νηπιαγωγείο, Δημοτικό Σχολείο, Γυμνάσιο και Λύκειο, ταβέρνες και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Ενεργός είναι και ο πολιτιστικός σύλλογος, με το όνομα "Ο Πατούχας", ο οποίος ιδρύθηκε το 1957. Το ίδιο όνομα έχει και η τοπική ποδοσφαιρική ομάδα, η οποία αγωνίζεται στη Β΄ κατηγορία του Τοπικού Πρωταθλήματος.

vianos5.080220
Η Βιάννος είναι η γενέτειρα του μεγάλου Κρητικού συγγραφέα και δημοσιογράφου, επονομαζόμενου και ως πατέρα του χρονογραφήματος, ιδρυτικού στελέχους και πρώτου πρόεδρου της ΕΣΗΕΑ του Ιωάννη Κονδυλάκη. Έτσι για να ξέρουμε μερικά πράγματα για την ιστορία του τόπου και τους ανθρώπους της...

Πονάει η ψυχή τους να βλέπουν να ξεριζώνονται οι αιωνόβιες ελιές, στα χωράφια τους...

kiperas1
Το όνομα του, Μανώλης Άνδρουλάκης ή Γιακουμάκης του Ίακώβ και της Αικατερίνης Φραγκιαδουλάκη από το χωριό Λιλιανό, ο ίδιος γέννημα - θρέμμα του Ευαγγελισμού, ένας από τους εργάτες γής, του χωριού Μουχτάρο, που με αίμα και ιδρώτα και όπως λένε στην Κρήτη, καταλώντας την ζωή του, φύτεψε 10άδες χιλιάδες ελαιόδενδρα.

Ευτυχώς που δεν είναι στη ζωή, να βλέπει, την καταστροφή που έχει γίνει και τον ξεριζωμό των ελαιόδεντρων που φύτεψε.kiperas8

Όλα αυτά τα έχει γράψει στη σελίδα του, στο Facebook, o Μηνάς Ανδρεαδάκης, πρόεδρος της κοινότητας Ευαγγελισμού, Δήμου Μινώα Πεδιάδας, Νομού Ηρακλείου Κρήτης.

Αυτός, ήταν αδελφός της μητέρας του Μηνά. Φύτεψε σχεδόν όλες τις ελιές του Ευαγγελισμού ως εργάτης και τις δικές του, ως ιδιοκτήτης, τις πότιζε με τον γάιδαρο (της φωτογραφίας) όσο ζούσε και μετά που έφυγε ο γάιδαρος του, κουβαλούσε στον ώμο του το μπιτόνι από τη λίμνη που ισοπέδωσαν, πριν από ένα μήνα...

Η φωτογραφία του Μανώλη Ανδρουλάκη, είναι από το αρχείο του Κωστή Φερετζάκη, εγγονού του. Ευχαριστούμε για την άδεια της δημοσίευσης, όπως και για τις φωτογραφίες αυτού του δημοσιεύματος...

Πoνάνε κι αυτοί, όπως κι εμείς, με το έγκλημα που γίνεται στην ευρύτερη περιοχή της Πεδιάδας και ειδικά στα χωριά Ευαγγελισμός, όπου στο 62% τα λιόφυτα δημεύτηκαν στην ουσία και τα υπόλοιπα είναι από τα Ρουσοχωρια και τον Αρχάγγελο, από τα έργα για το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι.

kiperas2
Στο ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ έχουμε δηλώσει ήδη την αντίθεση μας στην κατασκευή του αεροδρομίου που θα υποβαθμίσει την ποιότητα της ζωής με διάφορα δημοσιεύματα ως τώρα... Ελάτε να δούμε μερικά ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ. Δημοσιεύματα που έχουν γίνει εδώ από το 2010 έως και το 2014... Οι ελιές που φρόντισε ο Μανώλης Ανδρουλάκης στην περιοχή του Κυπερά, ήταν έτσι...

kiperas3
Λέμε ήταν... Γιατί τώρα δεν υπάρχουν πια... Στις 28 Δεκεμβρίου κάναμε το πρώτο μας επιτόπιο ρεπορτάζ στο χώρο. Δείτε ΕΔΩ. Και τα συναισθήματα μας ήταν ανάμικτα... Με θλίψη λέγαμε ότι τα έργα, δυστυχώς προχωρούν και μάλλον δεν θα το αποφύγουμε το αεροδρόμιο... Οι σημερινές όμως φωτογραφίες του Μηνά Ανδρεαδάκη είναι συγκλονιστικές.

kiperas4
Τα συναισθήματα των πρώην ιδιοκτητών είναι ότι δεν θέλουν να πηγαίνουν στον τόπο της μεγάλης καταστροφής, γιατί κλαίνε δεν θέλουν να κόψουν τα δέντρα τους να τα φέρουν σπίτι για το τζάκι, επειδή είναι ο κόπος των πατεράδων τους και των παππούδων τους και στην περιοχή υπάρχει ένταση και συναισθηματική φόρτιση, αφού στην πραγματικότητα, δήμευσαν τις περιουσίες τους.

kiperas5
Και τι δίνουν; Η αποζημίωση που έχουν πει να δώσουν και έχουν δώσει σε καμιά διακοσαριά άτομα είναι 5.000 ευρώ μικτά σε ένα ελαιόφυτο που έχει 15 δέντρα μαζί με τη γη του. Από αυτά τα 5.000 ευρώ θα πάρει 10% ο δικηγόρος και έχουν πληρώσει και τοπογραφικά και συμβολαιογραφικά έξοδα. Οπότε αντιλαμβάνεστε τι τους μένει...

kiperas6
Οι φωτογραφίες είναι παρμένες από τον τόπο του μεγάλου εγκλήματος από την τοποθεσία Γεράνεια, Kυπερά, μια περιχή του Ευαγγελισμού, η οποία βρίσκεται ανάμεσα στα χωριά Ρουσοχώρια και Ευαγγελισμός, όπου είναι και η λίμνη που ισοπέδωσαν. Ας σημειωθεί ότι στην περιοχή υπάρχουν αρχαιολογικά ευρήματα τα οποία δεν έχουν αξιολογηθεί και τα έθαψαν, τα σκέπασαν. Κι αυτή η φωτογραφία για να θυμόμαστε πώς ήταν…

Αγάπη είναι κι ένα δέμα που έρχεται από την Κρήτη γεμάτο από καλούδια της καρδιάς...

dema1.110120
Με αποφθέγματα που "ψάρεψα" από το διαδίκτυο θέλω να κάνω τη σημερινή μου ανάρτηση... Με αφορμή ένα δέμα που πήρα χθες το πρωί από τη Στασούλα. Κατέβηκα στο λιμάνι ξημερώματα για να το παραλάβω... Aγάπη, λοιπόν, είναι να βλέπεις στα μάτια κάποιου, ολόκληρο τον κόσμο. - Γιώργος Αρτινόπουλος.

dema2.110120
Αγάπη είναι να είσαι πρόθυμος να θυσιάσεις ακόμα και τον εαυτό σου για αυτόν που αγαπάς. Αγάπη είναι να μπορείς να κατανοείς και να σέβεσαι τον άλλο και τις αποφάσεις του. Αγάπη είναι να βλέπεις κάποιον που είναι λάθος και εσύ να του δείξεις τον σωστό δρόμο....

dema3.110120
Αγάπη είναι να αγαπάς κάποιον και να θες το καλό του και μόνο. Όταν δεν μπορείς να τον έχεις κι όμως γνωρίζεις πως ο άλλος είναι καλά κι ευτυχισμένος και να είσαι και εσύ μαζί του γιατί θες το καλό του και δεν βάζεις τον εγωισμό σου πάνω απ' όλα....Γιώργος Αρτινόπουλος.

dema4.110120
Αγάπη είναι να κάθεσαι σε ένα παγκάκι με τον συνάνθρωπό σου μετά από χρόνια και να κουβεντιάζεις ήρεμα. Η αγάπη απαιτεί μηδενική δύναμη, μηδενική εξουσία, όπου υπάρχει εξουσία δεν υπάρχει αγάπη. Το ένα είναι σκιά του άλλου, άλλωστε. - Ανώνυμος.

dema5.110120
Αγάπη είναι ο ιδρώτας στο μπλουζάκι σου/τα σβησμένα τα τσιγάρα στο τασάκι σου/η σκόνη στα παπούτσια που φοράς/ τα κομμένα νύχια που πετάς/Η λάμψη των ματιών σου/το σουσάμι απ' το κουλούρι στις σχισμούλες των δοντιών σου/ Αγάπη είναι εσύ. - Νίκος Καρβέλας.

dema6.110120
Αγάπη είναι, πάνω απ’όλα να χαρίζεις τον εαυτό σου. - Ζαν Ανούιγ. Αγάπη: πονόδοντος στη καρδιά. - Χάινριχ Χάινε. Αγαπώ έναν άλλον άνθρωπο σημαίνει τον βοηθώ να αγαπήσει τον Θεό. - Σαίρεν Κίρκεγκωρ. Λέξεις, κουβέντες... Πολύ μικρές, τελικά, μπροστά σε μια μεγάλη κίνηση αγάπης...

Αυτό είναι το χωριό μου, το όμορφο Θραψανό, που ονειρευόμουν να ζήσω, κάποτε...

Αυτό είναι το χωριό μου, το Θραψανό... Φωτογραφημένο στις 6 Ιουλίου 2012. Τον αγαπώ αυτόν τον τόπο. Και κάποτε ονειρευόμουν να ζήσω εκεί αρκετό καιρό, όταν βγω στη σύνταξη. Ωστόσο έρχονται οι κυβερνώντες και με τους απίθανους πολιτικούς σαλτιμπαγκισμούς τους, αλλάζουν συνεχώς τα όρια συνταξιοδότησης...  Πέρα από αυτό όμως κι εγώ έχω αλλάξει πια, πρωτεραιότητες στη ζωή μου... Δείτε ΕΔΩ μερικά πράγματα για το χωριό μου...

spiti2.300118

Όταν η ζωή δεν το βάζει κάτω… Οι βουκαμβίλιες που ξεράθηκαν από την παγωνιά του Γενάρη 2017 όταν το χιόνι το έστρωσε για τα καλά στο χωριό (δες την ακριβώς από κάτω φωτογραφία, διότι είναι πολύ σπάνιο το χιόνι στο χωριό μας σε υψόμετρο 350 μ.). Χρειάστηκε να περιμένουμε λίγο... Αλλά ο χρόνος δεν είναι πρόβλημα, όσο είμαστε όρθιοι, μπορούμε και αντέχουμε τις αντιξοότητες… Η φωτογραφία αυτή, είναι τραβηγμένη στις 30/1/2018 και δείχνει ξεκάθαρα ότι η ζωή συνεχίζεται...

xionismeno.spiti090117

Φωτογραφία τραβηγμένη στις 9/1/2017, στο χιονιά που άρεσε σε όλο το Θραψανό. Το πατρικό μου σπίτι, χιονισμένο. Η απόλαυση οφθαλμών… Ευχαριστώ όσους είχαν την καλοσύνη και την προνοητικότητα να μου τη στείλουν… Κάθε εποχή στο χωριό μου είναι όμορφη. Έτσι το βλέπω εγώ, έχοντας προσωπικά βιώματα… Οι όμορφες βουκαμβίλιες της φωτογραφίας, από αυτόν τον πάγο, ξεράθηκαν, σε αντίθεση με την τριανταφυλλιά που, για άλλη μια φορά, αποδείχτηκε πολύ δυνατή και άντεξε... Αλλά η ζωή δεν σταματά! Ξαναπέταξαν πράσινα κλαριά, ξαναζωντάνεψαν!

parteria6

Φτιάξαμε και τα παρτέρια στα δυο περιβολάκια στην εξωτερική αυλή... Ο επόμενος στόχος, αν θάλει ο Θεός και τον καταφέρουμε, είναι να μπουν πλακάκια τόσο στην εσωτερική αυλή, όσο και στην εξωτερική. Και μια πραγματική εξώπορτα που θα προστατεύει το σπίτι μας, καλύτερα, από τους ανόητους που δεν λείπουν.

Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ

Η Αγία Γραφή περιγράφει μερικές φορές τους ανθρώπους με βάση την εργασία που έκαναν. Μιλάει για τον “Ματθαίο, τον εισπράκτορα φόρων”, τον “Σίμωνα τον βυρσοδέψη” και τον “Λουκά, τον αγαπητό γιατρό”. (Ματθ. 10:3· Πράξ. 10:6· Κολ. 4:14) Κάτι άλλο που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους είναι οι πνευματικοί διορισμοί ή τα προνόμιά τους. Διαβάζουμε για τον Βασιλιά Δαβίδ, τον προφήτη Ηλία και τον απόστολο Παύλο. Αυτοί οι άντρες εκτιμούσαν τους θεόδοτους διορισμούς τους. Παρόμοια και εμείς, αν έχουμε προνόμια υπηρεσίας πρέπει να τα εκτιμούμε.

Ο αρχικός σκοπός του Ιεχωβά για την ανθρωπότητα ήταν να ζει για πάντα εδώ στη γη. (Γέν. 1:28· Ψαλμ. 37:29) Ο Θεός πρόσφερε γενναιόδωρα στον Αδάμ και στην Εύα διάφορα πολύτιμα δώρα που τους έδιναν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τη ζωή. (Διαβάστε Ιακώβου 1:17) Ο Ιεχωβά τούς χάρισε ελεύθερη βούληση, την ικανότητα να κάνουν λογικές σκέψεις και τη δυνατότητα να αγαπούν και να απολαμβάνουν φιλίες. Ο Δημιουργός μιλούσε στον Αδάμ και τον συμβούλευε για το πώς να δείχνει την υπακοή του. Ο Αδάμ μάθαινε επίσης πώς να καλύπτει τις ανάγκες του καθώς και πώς να φροντίζει τα ζώα και τη γη. (Γέν. 2:15-17, 19, 20) Ο Ιεχωβά προίκισε επίσης τον Αδάμ και την Εύα με τις αισθήσεις της γεύσης, της αφής, της όρασης, της ακοής και της όσφρησης. Έτσι μπορούσαν να απολαμβάνουν πλήρως την ομορφιά και τα άφθονα αγαθά του παραδεισένιου σπιτιού τους. Για το πρώτο ανθρώπινο ζευγάρι, οι δυνατότητες να έχουν απόλυτα ικανοποιητική εργασία, να νιώθουν πλήρεις και να κάνουν ανακαλύψεις ήταν απεριόριστες.

Τι μπορούμε να μάθουμε από τα λόγια που είπε ο Ιησούς στον Πέτρο; Χρειάζεται να προσέξουμε ώστε να μην αφήσουμε την αγάπη μας για τον Χριστό να εξασθενήσει και την προσοχή μας να αποσπαστεί από τα συμφέροντα της Βασιλείας. Ο Ιησούς γνώριζε πολύ καλά τις πιέσεις που σχετίζονται με τις ανησυχίες αυτού του συστήματος πραγμάτων. Ας μάθουμε να εκτιμούμε όσα έχουμε...

ΕΝΑ SITE "ΑΠΑΓΚΙΟ" ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!

Αυτόν τον ιστότοπο τον «παλεύω» πολλά χρόνια. Πολύ πριν γνωρίσω την αλήθεια και βρω σκοπό στη ζωή μου. Φανταζόμουν τον εαυτό μου συνταξιούχο στο χωριό με μια σχετικά καλή οικονομική επιφάνεια, δεδομένης μιας σύνταξης που είχα οικοδομήσει πολλά πάνω της και ήθελα να έχω κάτι για να περνάω την ώρα μου.

Σήμερα όλα έχουν αλλάξει γύρω μου, όλα εκτός από το Site αυτό. Δηλαδή, άλλαξε κι αυτό λιγάκι προσανατολισμό… Αντί να περνάει την ώρα του με κούφια δημοσιογραφικά θέματα, που δεν έχουν προσφέρουν και πολλά πράγματα στους ανθρώπους, προσφέρει ελπίδα για ένα βέβαιο, καλύτερο αύριο.

Αυτήν την αληθινή ελπίδα, προσπαθεί να βάλει στις καρδιές των αναγνωστών του και να τους ενθαρρύνει να πιστέψουν ότι όλες αυτές οι δυσκολίες κάθε μορφής που ζούμε είναι παροδικές. Τα ωραία, είναι μπροστά μας. Και μπορούμε να τα ζήσουμε, φτάνει να το θέλουμε πραγματικά.

Αρκεί να μη στηριζόμαστε στην αξιοπιστία των ανθρώπων που σήμερα είναι κι αύριο όχι… Αλλά στον Λόγο Εκείνου που είναι απόλυτα αξιόπιστος και να ακολουθούμε στη ζωή μας τις φωτεινές προειδοποιητικές  πινακίδες που έχει βάλει στο δρόμο μας…

ΚΡΕΟΝΤΑΣ, τέλος...

Το φύλλο που βλέπετε είναι το τελευταίο της εκδοτικής προσπάθειας του εξωραϊστικού συλλόγου της Κολοκυνθούς  “Κρέοντας”. Δείτε το ΕΔΩ. Είναι το τεύχος 25 κι ΕΔΩ δείτε το προηγούμενο. Ο ΚΡΕΟΝΤΑΣ αναγκάστηκε να αναστέλλει την έκδοσή του. Σε δύσκολες εποχές δεν άντεχε άλλο τα δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη. Βέβαια κάθε φύλλο που αναστέλλει την έκδοσή του θέλει να ελπίζει και ονειρεύεται την επανέκδοση του... Μακάρι να γίνει έτσι. Και να μην είναι μόνο καλές προθέσεις των ανθρώπων του Συλλόγου...

Περιμένοντας τη σύνταξη...

Δυο φορές με απόλυση μέσα σε πέντε χρόνια… Φλεβάρη του 2012 απολύθηκα, με εθελούσια έξοδο, από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και 1 Νοέμβρη του 2017 από το Σωματείο της ΠΕΤ ΟΤΕ όπου εργαζόμουν από το 1983, ως δημοσιογράφος.
Θεωρητικά, αιτία και των δύο απολύσεων, ήταν το γεγονός ότι ήμουν κοντά στη συνταξιοδότηση μου. Κοντά; Πόσο κοντά; Μάλλον πολύ μακρυα, όπως δείχνουν τα πράγματα...
Την 1 Νοέμβρη 2019, κατέθεσα τα χαρτιά μου για τη συνταξιοδότηση... Και περιμένω. Μέχρι στιγμή, κανένα νέο.
Αλλά δεν είμαι τρομαγμένος… Έχω εμπιστοσύνη στον αληθινό Θεό Ιεχωβά και ξέρω ότι Εκείνος θα με στηρίξει και θα με προστατέψει σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς… Τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα την εποχή του κονοϊού Covid-19
Όλοι, μπροστά στην ανεργία και τον θάνατο, είμαστε ίσοι… Όλοι! Ότι δουλεια κι αν κάναμε… Αυτό που μου δίνει ειρήνη διάνοιας, ώστε να συνεχίζω να αγωνίζομαι όρθιος, είναι η πίστη, πως δεν είμαι μόνος! Μπορώ να εμπιστεύομαι απόλυτα τον Ιεχωβά! Δίνω καθημερινά τις μικρές ή μεγάλες μάχες. Με αξιοπρέπεια!

Μικρές πινελιές αγάπης

athina1

Γεμάτος όμορφες, ξεχωριστές πινελιές, είναι αυτός ο ιστότοπος. Ξεκίνησε για να καλύψει κάποιες ανάγκης έκφρασης με δημοσιογραφικό κυρίως περιεχόμενο και τον βλέπουμε να εξελίσσεται ουσιαστικά σε ένα σημείο συνάντησης και επαφής ανάμεσα σε φίλους. Και η αναφορά στις πινελιές δεν είναι καθόλου τυχαία και συμπτωματική. Κάπως έτσι δεν λειτουργούν και οι ζωγράφοι; Μόνο που εδώ το πράγμα μοιράζεται ανάμεσα στις λέξεις και τις εικόνες. Που περιγράφουν μια ζωή πραγματική, όχι από αυτές που κυριαρχούν στη φαντασία.

Η κόρη μου Ειρήνη...

Το πείσμα είναι ο χειρότερος σύμβουλος... Στενοχωρηθήκαμε, χωρίς λόγο για μένα, για κείνην πολύ σοβαρό. Δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ

Το "φευγιό" της αδερφής μου

Η Γιωργία μας "έφυγε" για πάντα από κοντά μας το 2011. Και ο θάνατος του Γιάννη έναν ακριβώς χρόνο, μετά. Λιγοστεύουμε...

Αλλαγές στο Site μου

Σημαντικές αλλαγές αισθητικής στο Site. Ωριμάζουμε και μαθαίνουμε... Και προσπαθούμε να το προσαρμόζουμε στις ανάγκες μας!

Developed by OnScreen - Content by Nikos Theodorakis - Powered by FRIKTORIA