Η Πανσέληνος, στο Συντάγμα και αλλού... Μια πραγματικά ανεπανάληπτη ομορφιά!

fegari.sintagma1.120919
Να βρεθείς την κατάλληλη ώρα στην κατάλληλη θέση, αυτό κι αν είναι υπέροχο. Στην πλατεία Συντάγματος καθώς το φεγγάρι, με Πανσέληνο βρίσκεται δίπλα από τη Βουλή... Κι εμείς θαυμάζουμε Εκείνον που έφτιαξε τόσο ωραία τη δημιουργία Του. Και ρουφούμε κάθε σταγάνα της ζωής, ευγνώμωνες...

fegari.sintagma2.120919
Κόσμος περπατάει αμέριμνος στην πλατεία... Χιλιάδες κόσμος! Ο καθένας κουβαλάει τα προβλήματα του, τις αγωνίες του, τα άγχη του. Οι περισσότεροι είναι με τις παρέες τους, αλλά λίγοι είναι αυτοί που σηκώνουν τα μάτια τους στον ουρανό να θαυμάσουν αυτή την ομορφιά.

fegari.sintagma3.120919
Το κτίριο της Βουλής φωτισμένο... Και στο πλάι του το φεγγάρι να του δίνει την ομορφιά που της λείπει. Είναι πριν τις εννιά το βράδυ. Αλλά τώρα βραδιάζει νωρίς και αρχίζει να έχει το απαλό κρύο του ή τη δροσιά του να την πούμε καλύτερα, που κάνει πιο υποφερτό το μακρόσυρτο φετινό καλοκαίρι.

fegari.sintagma4.120919
Οι άνθρωποι, είπαμε δεν δίνουν και τόσο σημασία. Πιο πολύ τους έκανε εντύπωση το σιντριβάνι που χθες δεν λειτουργούσε με τους σχηματισμούς των νερών και των χρωμάτων που τα φωτίζουν... Αυτοί είμαστε, δυστυχώς. Κι έτσι πορευόμαστε επιλέγοντας να χάνομαι όμορφες στιγμές...

karditsa.120919

The News

Μια πολύ όμορφη εμπειρία από την ξενάγηση μας στο νέο Μπέθελ, στη Δραπετσώνα, χθες…

bethel1
Χθες είχαμε τη χαρά να ξεναγηθούμε στο νέο Μπέθελ στη Δραπετσώνα. Η εβραϊκή λέξη «Μπέθελ», στην ελληνική «Βαιθήλ», σημαίνει «Οίκος του Θεού». (Γένεση 28:17, 19, υποσημείωση) Είναι μια ταιριαστή ονομασία για τα συγκροτήματα που έχουν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά ανά τον κόσμο, από όπου κατευθύνεται και υποστηρίζεται το έργο κηρύγματος.

bethel2
Σε κάθε Μπέθελ, υπάρχουν Χριστιανοί άντρες και γυναίκες που είναι αφοσιωμένοι στο να κάνουν το θέλημα του Θεού και να υπηρετούν τα συμφέροντα της Βασιλείας ολοχρόνια. (Ματθαίος 6:33) Κανείς τους δεν παίρνει μισθό, αλλά σε όλους παρέχεται στέγη και τροφή καθώς και ένα βοήθημα για προσωπικά έξοδα. Το ραντεβού το είχαμε κλείσει τηλεφωνικά εδώ και ένα μήνα.

bethel3
Ο καθένας στο Μπέθελ έχει έναν διορισμό, λόγου χάρη σε κάποιο γραφείο, στην κουζίνα ή στην τραπεζαρία. Μερικοί υπηρετούν στο τυπογραφείο ή στο βιβλιοδετείο, ενώ κάποιοι άλλοι στο νοικοκυριό, στο πλυντήριο, στη συντήρηση ή αλλού. Και μείς τους είδαμε όλους αυτούς του χώρους και κάποια στιγμή ανεβήκαμε στον έβδομο όροφο

bethel4
Εδώ είναι ένας τόπος που σφύζει από δραστηριότητα και υποστηρίζει το κήρυγμα της Βασιλείας. Ο κυριότερος σκοπός που εξυπηρετεί κάθε Μπέθελ είναι το να γίνει η Γραφική αλήθεια διαθέσιμη σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους. Με φόντο το λιμάνι με τα κρητικά καράβια, φωτογραφηθήκαμε.

bethel5
Κι όχι μόνο εμείς... Το ίδιο φόντο διάλεξαν η Σούλα με την Άννυ. Λίγο πιο μακρινό για να είναι μέσα και ο φωτογράφος τους, ο Κώστας. Έχει την ομορφιά του όλο αυτό. Και πραγματικά το κάνει να ξεχωρίζει καθώς η δροσιά με το λίγο αεράκι που φυσούσε ήταν πολύ αναζωογονητική.

bethel6
Και μια ομαδική φωτογραφία μαζί με την αδελφή ξεναγό μας, η οποία έκανε το καλύτερο που μπορούσε για να μας δώσει να καταλάβουμε πού βρισκόμασταν... Την ευχαριστήσαμε και εκεί, το κάνουμε και από εδώ. Επειδή το να προσφέρεις εθελοντικά όλα αυτά τα καλά είναι πολύ μεγάλη υπόθεση τελικά...

Άλλη μια όμορφη μέρα χθες, κοντά σε αγαπημένους πνευματικούς αδελφούς. Τη χαρήκαμε!...

sinelefsi1.210419
Ήταν πολύ όμορφη και η χθεσινή μέρα... Όλο ευλογίες! Την Παρασκευή, η Ανάμνηση του θανάτου του Ιησού Χριστού, την Κυριακή, η Συνέλευση Περιοχής μας, στις εγκαταστάσεις της Μαλακάσας... Και τις χαρήκαμε και τις δύο, όπως ακριβώς τους άρμοζε...

sinelefsi2.210419
Γεμάτη η αίθουσα των Συνελεύσεων. Περίπου 1.500 ανθρώπινες ψυχές, διέθεσαν ολόκληρη τη μέρα τους για να πάρουν από τα πλούσια πνευματικά εδέσματα που είχε απλώσει στο τραπέζι του, ο αληθινός Θεός, Ιεχωβά! Πόσο ευγνώμονες είμαστε, ύστερα από ένα τέτοιο πρόγραμμα!

sinelefsi3.210419
Ξαναείδαμε ανθρώπους που είχαμε καιρό να τους δούμε και στο μεσημεριανό διάλειμμα κάναμε μια πολύ όμορφη κοινωνική συναναστροφή, ενώ ο καιρός μας επεφύλασσε μια σταθερά όμορφη μέρα, σε αντίθεση με τα σκαμπανεβάσματα, των τελευταίων ημερών.

sinelefsi4.210419
Τέσσερις νέοι αδελφοί μας έκαναν δημόσια γνωστή την απόφαση τους να αφιερωθούν και να υπηρετούν τον Ιεχωβά, με το βάφτισμα τους... Και άκουσαν, όπως και όλοι μας, μια υπέροχη ομιλία που τους υπενθύμιζε πόσο μεγάλο και σημαντικό είναι το βήμα που έκαναν.

sinelefsi5.210419
Ναι, έτσι την είδαμε τη συμμετοχή μας, ως ευλογία, ενόψει της Διεθνούς Συνέλευσης της Αθήνας. Φορτίσαμε τις μπαταρίες μας ενέργεια για πολύ καιρό, καθώς ενισχύθηκε η πίστη μας, μέσω της τόλμης. Τα γραφικά παραδείγματα των ομιλιών και των συμποσίων, μας ωφέλησαν πολύ!

santorini.210419
Αλλά δεν ήταν μόνο αυτό. Ένα μεγάλο μέρος των αδελφών που πήραμε μέρος στην εκστρατεία στη Σαντορίνη, καταφέραμε να βρεθούμε στη Μαλακάσα το μεσημέρι και να βγάλουμε μια αναμνηστική φωτογραφία. Και οι μνήμες άναψαν, μαζί με την Ανάμνηση που είδαμε από εκεί χθες... Τι ομορφιές είναι αυτές!

Παρόντες στο άνοιγμα των θεμελίων μιας νέας Αίθουσας Βασιλείας του Θεού, στον Ωρωπό

oropos1
Ήταν για μας μια πολύ όμορφη περίσταση να "βρεθούμε" στην έναρξη των εργασιών θεμελίωσης μια νέας Αίθουσας Βασιλείας στον Ωρωπό Αττικής. "Είδαμε" τα μηχανήματα που χειρίζονταν εθελοντές αδελφοί μας, να εργάζονται με χαρά πάνω στα σχέδια των μηχανικών. Κι αυτός, ήταν αίνος στον Ιεχωβά!

oropos2
Ο απόστολος Παύλος είπε: «Έχουμε γίνει θεατρικό θέαμα στον κόσμο, και σε αγγέλους, και σε ανθρώπους». (1 Κορ. 4: 9) Τους Χριστιανούς σήμερα τους παρατηρούν οι άλλοι και αυτό αληθεύει ιδιαίτερα για την περίοδο οικοδόμησης κάποιας Αίθουσας Βασιλείας. Η εργασία που επιτελείται και το χαρωπό πνεύμα των εθελοντών δεν περνούν απαρατήρητα.

oropos3
Ως αποτέλεσμα, οι εφημερίδες τυπώνουν πηχυαίους τίτλους όπως είναι οι εξής: «Μάρτυρες του Ιεχωβά: Το Έργο τους Ήταν Καθορισμένο», «Με Αληθινό Πνεύμα Αλληλεγγύης» και «Πρωτοφανές — Φύτρωσε σε 3 Μέρες. Σαν τα Μυρμήγκια Δούλευαν Δεκάδες Μάρτυρες του Ιεχωβά στην Οικοδομή».

oropos4
Η ενότητα των εθελοντών πάντα αφήνει έκπληκτους τους παρατηρητές. Σε ένα δελτίο ειδήσεων αναφέρθηκε ότι το οικοδομικό έργο «ακουγόταν σαν συγκέντρωση μιας οικογένειας που ξανασμίγει, όπως στα παλιά χρόνια», αφού ο θόρυβος των εργασιών διανθιζόταν από «φωνές χαρωπών χαιρετισμών».

oropos5
Οι εθελοντές, περιλαμβανομένων και των ειδικευμένων τεχνιτών που βοηθούν στην οικοδόμηση Αιθουσών Βασιλείας, οπωσδήποτε είναι αξιέπαινοι. Το γεγονός ότι το κάνουν αυτό τελείως εθελοντικά, αποδεικνύει ότι το πνεύμα του Ιεχωβά ενεργεί σε αυτούς. (Πράξ. 20: 35· 1 Ιωάν. 4: 12, 13, 21) Αυτοί οι χαρωποί εθελοντές επιτελούν πάρα πολλά στο χώρο του εργοταξίου.

oropos6
Οι αδελφοί διαθέτουν το δικό τους μηχανολογικό εξοπλισμό, για να χρησιμοποιηθεί σε αυτά τα οικοδομικά έργα. Πόσο ευτυχισμένος θα πρέπει να νιώθει ο ουράνιος Πατέρας μας, ο Ιεχωβά, όταν τους βλέπει να χρησιμοποιούν τα αποκτήματά τους και τις ικανότητές τους με τόσο στοργικό τρόπο! — Παράβαλε 1 Θεσσαλονικείς 2:​6-9 και 2 Θεσσαλονικείς 3:8β.

Περιφερειακές Συνελεύσεις των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά για το 2018 στην Αθήνα

romani.ergo.1
Μια οικογένεια αδελφών μας Ρομά στο έργο διακήρυξης των καλών νέων. Ο Ιεχωβά ευλογεί τις προσπάθειες τους.

romani.ergo.2
Κάπως έτσι γίνεται το έργο στην Νέα Ζωή... Η φωτογραφία αυτή έχει παρθεί κάπου στον Ασπρόπυργο.

Σε συνέχεια της ενημέρωσης που έγινε προ διμήνου από το Γραφείο Τύπου των συνελεύσεων των Μαρτύρων του Ιεχωβά, θα θέλαμε να σας αναφέρουμε ορισμένα επιπρόσθετα στοιχεία για το πρόγραμμα που θα διεξαχθεί από την Παρασκευή 10 Αυγούστου ως την Κυριακή 12 Αυγούστου 2018.

Ολόκληρο το πρόγραμμα αυτής της συνέλευσης θα διεξαχθεί στη γλώσσα Ρομανί, τη γλώσσα που μιλούν οι Ρομά της Ελλάδας.

apoklistikoΟι Μάρτυρες του Ιεχωβά έχουν ασχοληθεί δραστήρια εδώ και αρκετά χρόνια με τις πνευματικές ανάγκες αυτής της ιδιαίτερης εθνοτικής ομάδας της χώρας μας και για τον λόγο αυτό εκδίδουν πλήθος εντύπων —περιοδικά, βιβλία, βιβλιάρια, φυλλάδια και βίντεο— σε δύο βασικές διαλέκτους της ρομανί που ομιλούνται στην Ελλάδα, χρησιμοποιώντας το ελληνικό αλφάβητο (εφόσον, ως γνωστόν, δεν υπάρχει επίσημη και συστηματική καταγραφή της γλώσσας των Ρομά).

Επίσης, έχουν ιδρύσει αρκετές εκκλησίες και ομίλους σε όλη την Ελλάδα, όπου η διδασκαλία και η εκπαίδευση παρέχεται αποκλειστικά στη ρομανί γλώσσα.

Στη συνέλευση αυτή θα παρευρεθούν Μάρτυρες του Ιεχωβά και φίλοι Ρομά από ολόκληρη την Ελλάδα. Δεκάδες «λευκοί» Έλληνες, οι «μπαλαμέ» ή «γκατζέ» όπως τους αποκαλούν οι Ρομά, μαθαίνουν και μιλούν τη ρομανί γλώσσα με σκοπό να διδάξουν στους Ρομά την αλήθεια της Αγίας Γραφής και να τους εκπαιδεύσουν να ενστερνιστούν τον ειρηνικό, νομοταγή, καλοσυνάτο και καθαρό τρόπο ζωής που επιδοκιμάζει ο Θεός.

Πράγματι, εκατοντάδες Ρομά σε όλη την Ελλάδα — οικογένειες, άντρες και γυναίκες, ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά — έχουν αλλάξει τη ζωή τους και τις συνήθειές τους, διατηρώντας παράλληλα τις χαρακτηριστικές πολιτιστικές συνήθειές τους, όταν αυτές δεν συγκρούονται με τις αρχές της Αγίας Γραφής.

Αυτοί οι «μπαλαμοί» Μάρτυρες του Ιεχωβά θα ενωθούν με ειρήνη και αγάπη με εκατοντάδες Ρομά που θα προσέλθουν από κοντά και μακριά — την Αθήνα, τα Μέγαρα, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, το Βόλο, την Καρδίτσα, τα Τρίκαλα, την Κόρινθο, τη Χαλκίδα, τις Σέρρες, το Μεσολόγγι, ακόμη και από τη μακρινή Κρήτη — για να παρακολουθήσουν με προσοχή και αμέριστο ενδιαφέρον το πρόγραμμα της συνέλευσης, με θέμα «ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΘΑΡΡΑΛΕΟΙ».

Αναμένεται να παρευρεθούν πάνω από 1.000 άτομα σε αυτή την περίσταση.

Σας προσκαλούμε να έρθετε στη Μαλακάσα αυτό το τριήμερο, για να διαπιστώσετε «ιδίοις όμασι» το σύγχρονο αυτό θαύμα, την αρμονική και χαρωπή συγκέντρωση ανθρώπων του λαού των Ρομά που έχουν μάθει να «περπατούν με αγάπη» και να συμπεριφέρονται «εύτακτα σύμφωνα με τον κανόνα διαγωγής» που επιτάσσει ο Λόγος του Θεού. (Γαλάτες 6:16, Εφεσίους 5:2)

Από εδώ τον ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ, αυτή τη φιλόξενη διαδικτυακή γωνία, θα δείτε υλικό από αυτή την τόσο ξεχωριστή Συνέλευση. Εν αναμονή…

Και μετά τη Μαλακάσα και το Βανκούβερ του Καναδά, πάμε σήμερα στη Γερμανία...

germania1
Οι μέρες είναι όμορφες, ξεχωριστές. Είμαστε πολύ γεμάτοι από όσο ζήσαμε στη Μαλακάσα το περασμένο τριήμερο 29/6-1/7 και ενθαρρυνόμαστε ακόμα περισσότερα καθώς μαθαίνουμε και από τους αδελφούς μας στον κόσμο, τα ίδια ακριβώς συναισθήματα.

germania2
Έτσι μετά τη Μαλακάσα (δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ) και το Βανκούβερ (δείτε ΕΔΩ) ώρα να πάμε στη Γερμανία, στο Gelsenkirchen. Είναι 50 χιλιόμετρα από την πόλη Düsseldorf. Εδώ έγινε η ελληνόφωνη Περιφερειακή Συνέλευση. Ελάτε να τη δούμε...

germania3
Σ' αυτή την ανάρτηση μας βοήθησε πολύ ο αδελφός Άντριαν... Πολλοίς στην Ελλάδα θα τον γνωρίζετε. Έζησε εδώ με την οικογένεια του και τα παιδιά του για πολλά χρόνια. Ασχολήθηκε ως ελαιοχρωματιστής. Σε αρκετούς, όπως και σε μένα, έβαψε τα σπίτια τους.

germania4
Ο Άντριαν ήταν εξαιρετικός τεχνίτης, μα πάνω απ' όλα υπέροχος αδελφός και άνθρωπος.. Πριν δυο χρόνια αποφάσισε να επιστρέψει με την οικογένεια τους στην Ρουμανία, τόπο που γεννήθηκε, αλλά βρέθηκε στη Γερμανία, αναζητώντας μια καλύτερη τύχη.

germania5
Ασχολείται με τη φωτογραφία επαγγελματικά και ο ίδιος χρησιμοποιεί το λογότυπο του στις φωτογραφίες που βγάζει και όπως μπορείτε να δείτε κι εσείς είναι εξαιρετικές. Ο φακός; Η μηχανή; Η γνώση; Ότι κι αν είναι, το αποτέλεσμα εντυπωσιάζει.

germania6
Αφήνουμε λοιπόν στα χέρια του να μας ξεναγήσει σ' αυτή τη Συνέλευση. "Από τις καλύτερες συνελεύσεις που έχουμε παρακολουθήσει. Λάβαμε πλούσια πνευματική τροφή και ενθάρρυνση να αντιμετωπίσουμε με Θάρρος τα γεγονότα που σε λίγο έρχονται". Όπως λέει ο ίδιος...

germania7
Προσέξτε παρακαλώ καινούρια πράγματα που δεν ξέραμε, τουλάχιστον εδώ στην Ελλάδα. Στον ίδιο χώρο της Συνέλευση υπάρχει και μια διώροφη τραπεζαρία, όπου οι αδελφοί μας μπορούν να γευματίσουνε με τα φαγητά που έχουν φέρει από το σπίτι τους!

germania8
Υπέροχο, δεν είναι; Και έχει και δεύτερο όροφο για όσους θέλουν να απολαμβάνουν το γεύματους αφ' υψηλού! Καλός προγραμματισμός, άρτιος σχεδιασμός, ώστε και αυτή η ώρα του φαγητού και της μικρής ξεκούρασης, να ξεχωρίζουν...

germania9
Στη Συνέλευση ήταν παρόντες 1759 ελληνόφωνες. Και όπως σχολιάζει ο Άντριαν "Ο Ιεχωβά μας προετοιμάζει τα τελευταία χρόνια... Αυτό σημαίνει εντός ολίγου ότι κάτι... πολύ μεγάλο έρχεται. Ας είμαστε άγρυπνοι Αδέρφια". Ναι, ας είμαστε άγρυπνοι.

germania10
Εδώ έγινε η ελληνόφωνη Συνέλευση στο Gelsenkirchen της Γερμανίας. Χαρήκαμε πολύ με τον Άντριαν που φρόντισε να μας στείλει αυτό υλικό και να το μοιραστεί μαζί μας. Ο Ιεχωβά να τον στηρίζει και να τον ευλογεί ως οικογένεια αυτές τις δύσκολες μέρες.

Αυτό είναι το χωριό μου, το όμορφο Θραψανό, που ονειρευόμουν να ζήσω, κάποτε...

Αυτό είναι το χωριό μου, το Θραψανό... Φωτογραφημένο στις 6 Ιουλίου 2012. Τον αγαπώ αυτόν τον τόπο. Και κάποτε ονειρευόμουν να ζήσω εκεί αρκετό καιρό, όταν βγω στη σύνταξη. Ωστόσο έρχονται οι κυβερνώντες και με τους απίθανους πολιτικούς σαλτιμπαγκισμούς τους, αλλάζουν συνεχώς τα όρια συνταξιοδότησης...  Πέρα από αυτό όμως κι εγώ έχω αλλάξει πια, πρωτεραιότητες στη ζωή μου... Δείτε ΕΔΩ μερικά πράγματα για το χωριό μου...

spiti2.300118

Όταν η ζωή δεν το βάζει κάτω… Οι βουκαμβίλιες που ξεράθηκαν από την παγωνιά του Γενάρη 2017 όταν το χιόνι το έστρωσε για τα καλά στο χωριό (δες την ακριβώς από κάτω φωτογραφία, διότι είναι πολύ σπάνιο το χιόνι στο χωριό μας σε υψόμετρο 350 μ.). Χρειάστηκε να περιμένουμε λίγο... Αλλά ο χρόνος δεν είναι πρόβλημα, όσο είμαστε όρθιοι, μπορούμε και αντέχουμε τις αντιξοότητες… Η φωτογραφία αυτή, είναι τραβηγμένη στις 30/1/2018 και δείχνει ξεκάθαρα ότι η ζωή συνεχίζεται...

xionismeno.spiti090117

Φωτογραφία τραβηγμένη στις 9/1/2017, στο χιονιά που άρεσε σε όλο το Θραψανό. Το πατρικό μου σπίτι, χιονισμένο. Η απόλαυση οφθαλμών… Ευχαριστώ όσους είχαν την καλοσύνη και την προνοητικότητα να μου τη στείλουν… Κάθε εποχή στο χωριό μου είναι όμορφη. Έτσι το βλέπω εγώ, έχοντας προσωπικά βιώματα… Οι όμορφες βουκαμβίλιες της φωτογραφίας, από αυτόν τον πάγο, ξεράθηκαν, σε αντίθεση με την τριανταφυλλιά που, για άλλη μια φορά, αποδείχτηκε πολύ δυνατή και άντεξε... Αλλά η ζωή δεν σταματά! Ξαναπέταξαν πράσινα κλαριά, ξαναζωντάνεψαν!

parteria6

Φτιάξαμε και τα παρτέρια στα δυο περιβολάκια στην εξωτερική αυλή... Ο επόμενος στόχος αν τον καταφέρουμε είναι να μπουν πλακάκιαν τόσο στην εσωτερική αυλή οσο και στην εξωτερική. Και μια πραγματική εξώπορτα που θα προστατεύει το σπίτι μας, καλύτερα, από τους ανόητους.

Κάποτε το θέλαμε να επιστρέψουμε, όσο τίποτα άλλο... Τώρα, δεν είμαι πια βέβαιος...

livades.diakopes2013

Η Λιβάδα... Η τεχνιτή λίμνη στο χωριό μου που τα καλοκαίρια περνούσα πολλές ώρες εδώ... Πανέμορφη και πάντα έχει κάτι εξαιρετικό να σου δώσει... Δείτε ΕΔΩ ένα βίντεο που τραβηξα πριν μερικά χρόνια από τη λίμνη. Έτσι είναι και σήμερα. Δεν έχει αλλάξει τίποτα... Η ίδια ομορφιά! Μόνο που εγώ δεν μπορώ να είμαι κοντά της, πια, με τη συχνότητα που ήμουν κάποτε...

panoramiki.livada.2014

Ιδού και μια πανοραμική φωτογραφία της λίμνης, που τράβηξα το χειμώνα του 2014 όταν κατέβηκα στο χωριό, για να μαζέψω τις ελιές μου...  Ελάτε, αν θέλετε, να σας πάω στις ελιές μου στου Μπουρμά. Δείτε ΕΔΩ. Τα τελευταία χρόνια δεν είχαν καρπό και από ότι δείχνουν τα πράγματα, ούτε και φέτος... Λογικό. Για να δώσουν καρπό, πρέπει να καλλιεργηθούν σωστά και φυσικά να βάλεις λιπάσματα. Κι αν το δεις από οικονομική άποψη, δεν είμαι βέβαιος ότι αξίζει τον κόπο...

Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ

Η Αγία Γραφή περιγράφει μερικές φορές τους ανθρώπους με βάση την εργασία που έκαναν. Μιλάει για τον “Ματθαίο, τον εισπράκτορα φόρων”, τον “Σίμωνα τον βυρσοδέψη” και τον “Λουκά, τον αγαπητό γιατρό”. (Ματθ. 10:3· Πράξ. 10:6· Κολ. 4:14) Κάτι άλλο που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους είναι οι πνευματικοί διορισμοί ή τα προνόμιά τους. Διαβάζουμε για τον Βασιλιά Δαβίδ, τον προφήτη Ηλία και τον απόστολο Παύλο. Αυτοί οι άντρες εκτιμούσαν τους θεόδοτους διορισμούς τους. Παρόμοια και εμείς, αν έχουμε προνόμια υπηρεσίας πρέπει να τα εκτιμούμε.

Ο αρχικός σκοπός του Ιεχωβά για την ανθρωπότητα ήταν να ζει για πάντα εδώ στη γη. (Γέν. 1:28· Ψαλμ. 37:29) Ο Θεός πρόσφερε γενναιόδωρα στον Αδάμ και στην Εύα διάφορα πολύτιμα δώρα που τους έδιναν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τη ζωή. (Διαβάστε Ιακώβου 1:17) Ο Ιεχωβά τούς χάρισε ελεύθερη βούληση, την ικανότητα να κάνουν λογικές σκέψεις και τη δυνατότητα να αγαπούν και να απολαμβάνουν φιλίες. Ο Δημιουργός μιλούσε στον Αδάμ και τον συμβούλευε για το πώς να δείχνει την υπακοή του. Ο Αδάμ μάθαινε επίσης πώς να καλύπτει τις ανάγκες του καθώς και πώς να φροντίζει τα ζώα και τη γη. (Γέν. 2:15-17, 19, 20) Ο Ιεχωβά προίκισε επίσης τον Αδάμ και την Εύα με τις αισθήσεις της γεύσης, της αφής, της όρασης, της ακοής και της όσφρησης. Έτσι μπορούσαν να απολαμβάνουν πλήρως την ομορφιά και τα άφθονα αγαθά του παραδεισένιου σπιτιού τους. Για το πρώτο ανθρώπινο ζευγάρι, οι δυνατότητες να έχουν απόλυτα ικανοποιητική εργασία, να νιώθουν πλήρεις και να κάνουν ανακαλύψεις ήταν απεριόριστες.

Τι μπορούμε να μάθουμε από τα λόγια που είπε ο Ιησούς στον Πέτρο; Χρειάζεται να προσέξουμε ώστε να μην αφήσουμε την αγάπη μας για τον Χριστό να εξασθενήσει και την προσοχή μας να αποσπαστεί από τα συμφέροντα της Βασιλείας. Ο Ιησούς γνώριζε πολύ καλά τις πιέσεις που σχετίζονται με τις ανησυχίες αυτού του συστήματος πραγμάτων. Ας μάθουμε να εκτιμούμε όσα έχουμε...

ΕΝΑ SITE "ΑΠΑΓΚΙΟ" ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!

Αυτόν τον ιστότοπο τον «παλεύω» πολλά χρόνια. Πολύ πριν γνωρίσω την αλήθεια και βρω σκοπό στη ζωή μου. Φανταζόμουν τον εαυτό μου συνταξιούχο στο χωριό με μια σχετικά καλή οικονομική επιφάνεια, δεδομένης μιας σύνταξης που είχα οικοδομήσει πολλά πάνω της και ήθελα να έχω κάτι για να περνάω την ώρα μου.

Σήμερα όλα έχουν αλλάξει γύρω μου, όλα εκτός από το Site αυτό. Δηλαδή, άλλαξε κι αυτό λιγάκι προσανατολισμό… Αντί να περνάει την ώρα του με κούφια δημοσιογραφικά θέματα, που δεν έχουν προσφέρουν και πολλά πράγματα στους ανθρώπους, προσφέρει ελπίδα για ένα βέβαιο, καλύτερο αύριο.

Αυτήν την αληθινή ελπίδα, προσπαθεί να βάλει στις καρδιές των αναγνωστών του και να τους ενθαρρύνει να πιστέψουν ότι όλες αυτές οι δυσκολίες κάθε μορφής που ζούμε είναι παροδικές. Τα ωραία, είναι μπροστά μας. Και μπορούμε να τα ζήσουμε, φτάνει να το θέλουμε πραγματικά.

Αρκεί να μη στηριζόμαστε στην αξιοπιστία των ανθρώπων που σήμερα είναι κι αύριο όχι… Αλλά στον Λόγο Εκείνου που είναι απόλυτα αξιόπιστος και να ακολουθούμε στη ζωή μας τις φωτεινές προειδοποιητικές  πινακίδες που έχει βάλει στο δρόμο μας…

ΚΡΕΟΝΤΑΣ, τέλος...

Το φύλλο που βλέπετε είναι το τελευταίο της εκδοτικής προσπάθειας του εξωραϊστικού συλλόγου της Κολοκυνθούς  “Κρέοντας”. Δείτε το ΕΔΩ. Είναι το τεύχος 25 κι ΕΔΩ δείτε το προηγούμενο. Ο ΚΡΕΟΝΤΑΣ αναγκάστηκε να αναστέλλει την έκδοσή του. Σε δύσκολες εποχές δεν άντεχε άλλο τα δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη. Βέβαια κάθε φύλλο που αναστέλλει την έκδοσή του θέλει να ελπίζει και ονειρεύεται την επανέκδοση του... Μακάρι να γίνει έτσι. Και να μην είναι μόνο καλές προθέσεις των ανθρώπων του Συλλόγου...

Είκοσι τρεις μήνες, άνεργος...

Δυο φορές με απόλυση μέσα σε πέντε χρόνια… Ήταν Φλεβάρης του 2012 όταν απολύθηκα, με εθελούσια έξοδο, από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και η δεύτερη 1 Νοέμβρη του 2017 από το Σωματείο της ΠΕΤ ΟΤΕ όπου εργαζόμουν από το 1983 ως δημοσιογράφος.
Θεωρητικά, αιτία και των δύο απολύσεων, ήταν το γεγονός ότι ήμουν κοντά στη συνταξιοδότηση μου. Κοντά; Πόσο κοντά;
Οι συνθήκες συνεχώς αλλάζουν, με εντολή των δανειστών της χώρας μας. Αυτοί επιβάλλουν και η κυβέρνηση ( ή όποια κυβέρνηση), ως εκτελεστικό όργανο, νομοθετεί… Τι ξημερώνει λοιπόν την επόμενη μέρα; Κανείς δεν γνωρίζει…

Αλλά εγώ δεν είμαι τρομαγμένος… Έχω εμπιστοσύνη στον αληθινό Θεό Ιεχωβά και ξέρω ότι Εκείνος θα με στηρίξει και θα με προστατέψει σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς…
Όλοι, τελικά, μπροστά στην ανεργία και τον θάνατο, είμαστε ίσοι… Όλοι! Ότι δουλεια κι αν κάναμε… Αυτό που μου δίνει ειρήνη διάνοιας, ώστε να συνεχίζω να αγωνίζομαι όρθιος, είναι η πίστη πως δεν είμαι μόνος! Μπορώ και εμπιστεύομαι απόλυτα τον Ιεχωβά!

Μικρές πινελιές αγάπης

athina1

Γεμάτος όμορφες, ξεχωριστές πινελιές, είναι αυτός ο ιστότοπος. Ξεκίνησε για να καλύψει κάποιες ανάγκης έκφρασης με δημοσιογραφικό κυρίως περιεχόμενο και τον βλέπουμε να εξελίσσεται ουσιαστικά σε ένα σημείο συνάντησης και επαφής ανάμεσα σε φίλους. Και η αναφορά στις πινελιές δεν είναι καθόλου τυχαία και συμπτωματική. Κάπως έτσι δεν λειτουργούν και οι ζωγράφοι; Μόνο που εδώ το πράγμα μοιράζεται ανάμεσα στις λέξεις και τις εικόνες. Που περιγράφουν μια ζωή πραγματική, όχι από αυτές που κυριαρχούν στη φαντασία.

Η κόρη μου Ειρήνη...

Στενοχωρηθήκαμε, χωρίς λόγο για μένα, για κείνην πολύ σοβαρό. Ώρα να κάνουμε βήματα επανένωσης.  Δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ. Όλα γίνονται, αν θέλουμε...

Το "φευγιό" της αδερφής μου

Η Γιωργία μας "έφυγε" για πάντα από κοντά μας το 2011. Και ο θάνατος του Γιάννη ένα ακριβώς χρόνο μετά. Λιγοστεύουμε...

Αλλαγές στο Site μου

Σημαντικές αλλαγές αισθητικής στο Site. Μεγαλώνουμε και μαθαίνουμε... Και προσπαθούμε να το προσαρμόζουμε στις ανάγκες μας!

Developed by OnScreen - Content by Nikos Theodorakis - Powered by FRIKTORIA