Ξημέρωμα στο παραθεριστικό κέντρο του ΟΠΑΚΕ ΟΤΕ στην Τέμενη Αγίου

temeni1.190817

Όμορφο το ξύπνημα στην Τέμενη… Όπως και όλα όσα ζούμε εδώ, ξεχωριστό! Από το απόγευμα του Σαββάτου 19 Αυγούστου ξεκουραζόμαστε σε μια όμορφη γωνιά της Πελοποννήσου, στην Τέμενη Αιγίου. Μέσα σε ένα υπέροχο φυσικό περιβάλλον. Οι δικές μας μικρές διακοπές, έστω και στη δύση του καλοκαιριού… Τελικά, όλοι οι άνθρωποι τις χρειάζονται για να νιώσουν λίγο καλύτερα. Είναι η αλλαγή περιβάλλοντος, συνηθειών, επαφής με ανθρώπους… Κάτι από όλα αυτά και ίσως και όλα μαζί…

Ο Δημιουργός μας έχει πλάσει ώστε να επιδιώκουμε να γευτούμε το καλύτερο που μπορούμε ακόμα και σ’ αυτό το ατελές σύστημα πραγμάτων. Κι εμείς το κάνουμε κάθε φορά που οι συνθήκες μας το επιτρέπουν. Αλλά τι είναι αυτό που κάνει τις διακοπές, όπου και όπως κι επιλέξει κανείς να τις κάνει, να είναι τόσο όμορφες και ξεχωριστές;

Είναι το λίγο πιο χαλαρό του ρυθμού… Ο προγραμματισμός της τελευταίας στιγμής, ο χρόνος που έχεις στη διάθεση σου για στοχασμό, μια απρόσμενη εκδρομή, η συνάντηση με φίλους, αδελφούς και ανθρώπους που αγαπάς και θες να δεις, να ακούσεις, να μιλήσεις μαζί τους.

temeni3.190817
Δύσκολα όλα αυτά; Καθόλου, αν λάβει κανείς υπόψη του, ότι η ζωή των περισσότερων από εμάς, κινείται στα ασφυκτικά πλαίσια ενός συγκεκριμένου επαγγελματικού προγράμματος, ανάμεσα στο οποίο πρέπει να βρεις και λίγο χρόνο για τον εαυτό σου και τους ανθρώπους σου…
Κοστίζουν όλα αυτά; Και βέβαια, όλα έχουν ένα μικρό ή μεγάλο κόστος. Κι αυτός ασφαλώς διαφέρει και έχει να κάνει με τις δυνατότητες του καθενός από εμάς. Ένα όμως είναι κοινό για όλους: Ότι έχουμε προικιστεί με το προνόμιο ως νοήμονα όντα, να χρησιμοποιούμε το μυαλό μας για να βρίσκουμε λύσεις εφικτές, προσαρμοσμένες στα μέτρα μας.
Ναι, στις διακοπές μπορείς να καθορίσεις εσύ τα πράγματα, ώστε να απολαμβάνεις την κάθε στιγμή. Κι εμείς αυτό προσπαθούμε να το κάνουμε καθημερινά, ελπίζουμε με επιτυχία…
Και φυσικά θα έχουμε από εδώ καθημερινά τη δυνατότητα να τα λέμε μέσα από το Site.Αυτή η ενημέρωση, είναι πια κομμάτι της ζωής μας. Το έχετε αντιληφθεί, φαντάζομαι…

temeni2.190817

Την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017 η Συνέλευση της 11 Περιοχής στη Μαλακάσα

sinelefsi. perioxis.1.2017 18

Με νωπές ακόμα τις σκέψεις της φετινής Περιφερειακής μας Συνέλευσης, η αγάπη του Ιεχωβά ανανεώνεται με ένα ακόμα πλούσιο πνευματικό συμπόσιο Ησαΐας. 25: 6). Η επόμενη συνέλευση της 11ης πια περιοχής στην οποία ανήκει η εκκλησία μας Αθήνα Αττική θα γίνει στην αίθουσα Συνελεύσεων της Μαλακάσας την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017. Το θέμα της είναι «Μην παραιτείστε από τον να εκπληρώνετε τον Νόμο του Χριστού!» - Γαλάτες 6:2

Όπως αναφέρετε στην επιστολή του νέου επισκόπου μας Κωνσταντίνου Παπαδάκη που διαβάστηκε πρόσφατα στη συνάθροιση μας, ο νόμος του Χριστού αποτελείται από όλα όσα δίδαξε  και πρόσταξε ο Ιησούς. Πόσο ωφελούμαστε όταν υπακούμε ευλαβικά σε αυτόν τον θεϊκό νόμο σε όλες τις πτυχές της ζωής μας!

Η Συνέλευση Περιοχής μας θα τονίσει ότι προκειμένου να εκπληρώνουμε τον νόμο του Χριστού πρέπει να εφαρμόζουμε σωστά τις γραφικές αρχές. Η τελική όμως ομιλία θα αναλύσει πρακτικούς τρόπους με τους οποίους μπορούμε να εκπληρώνουμε την εντολή του Ιησού να δείχνουμε στοργική αγάπη στους ομοπίστους μας – Ιωάννη 13:34, 35

Σε αυτή τη Συνέλευση ένας εκπρόσωπος του γραφείου τμήματος θα υπηρετήσει ως επισκέπτης ομιλητής.

Καλό είναι να γνωρίζουμε ότι ένα αρχείο PDF με το τυπωμένο πρόγραμμα έχει γίνει ήδη διαθέσιμο στον ιστότοπο μας jw.org/el, δείτε ΕΔΩ στη καρτέλα ΕΚΔΟΣΕΙΣ> ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΕΙΔΗ δείτε ΕΔΩ, όπως επίσης στην εφαρμογή JW Library στην καρτέλα ΕΚΔΟΣΕΙΣ>ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ.

Το πρόγραμμα περιέχει τους τίτλους των ομιλιών, τις βασικές ερωτήσεις που θα απαντηθούν και τα κύρια εδάφια, τους ύμνους που θα χρησιμοποιηθούν, καθώς και τη διάρκεια κάθε ομιλίας. Έχοντας αυτέ τις πληροφορίες εκ των προτέρων, μπορούμε να κάνουμε σκέψεις γύρω από τους τίτλους3 των ομιλιών και πρόβα τους ύμνους. Ίσως δε εντάσσοντας αυτή την προετοιμασία στη βραδιά Οικογενειακής Λατρείας. Δείτε το ΕΔΩ.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 9:40 το πρωί της Κυριακής. Ένας ευγενής στόχος που μπορούμε να βάλουμε ως περιοχή είναι να είμαστε όλοι στις θέσεις μας όταν αρχίσει η εισαγωγική μουσική. Έτσι θα δείξουμε σεβασμό σε αυτήν την προετοιμασμένη από τον πιστό και φρόνιμο δούλο, διευθέτηση.

Είναι κατάλληλο να κάνουμε τον στόχο αυτό αντικείμενο των προσευχών μας. Ο Ιεχωβά να ενεργήσει μέσα μας ώστε και να θέλουμε  και να ενεργήσουμε σε αυτή την περίπτωση - (Φιλιππησίους 2:13)

Υπενθυμίζεται στοργικά να έχουμε μαζί μας το προσωπικό μας αντίτυπο της ΣΚΟΠΙΑΣ μελέτης που θα εξεταστεί εκείνη την εβδομάδα. Οι υποψήφιοι για βάπτισμα πρέπει να φροντίσουν να προετοιμαστούν κατάλληλα

Καθώς θα προετοιμαζόμαστε μέχρι τότε γι’ αυτή τη συνέλευση, εκτός από την ετοιμασία της καρδιάς, καλό θα είναι να πάρουμε όλα εκείνα τα ενδεικνυόμενα μέτρα ώστε να παρακολουθήσουμε απρόσκοπτα ολόκληρο το πρόγραμμα που παραθέτει ο Ιεχωβά, ο «Μεγάλος Εκπαιδευτής» - Ησαΐας 30:20

The News

Τελευταία ημέρα της Περιφερειακής Συνέλευσης Κρήτης. Ολοκληρώνεται η ματιά μας…

3.mera.kriti.1.2007
Ολοκληρώνουμε αυτό το μικρό αφιέρωμα στην Περιφερειακή Συνέλευση Κρήτης, την τελευταία από όλες τις προγραμματισμένες τριήμερες συνελεύσεις για το 2017. Με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και με πολύ αγάπη για τους συμμετέχοντες. Και παρόντες τους 1.357!

3.mera.kriti.2.2007
Προσπαθήσαμε όλες αυτές τις μέρες να δώσουμε με αγάπη και καλή διάθεση όλη αυτή την ομορφιά που προκύπτει από τις Συνελεύσεις και το ξεχωριστό χρώμα που έχει η Κρήτη.. Οι λόγοι είναι σαφής. Αγαπούμε τον τόπο που γεννηθήκαμε…

3.mera.kriti.3.2007
Είναι σαφές και φαίνεται ξεκάθαρα από τη δομή του ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ ότι σε καμιά περίπτωση δεν θέλουμε (και δεν έχουμε κανένα τέτοιο στόχο…) να υποκαταστήσουμε το επίσημο Site της Οργάνωσης, το JW.ORG. Διότι είναι πλήρες από όλες τις απόψεις.

3.mera.kriti.4.2007
Αυτό που εμείς επιχειρήσαμε, είναι να δώσουμε την ανθρώπινη πλευρά του πράγματος. Αυτή την ομορφιά, του να συναντάς παλιούς σου γνώριμους, να μαθαίνεις νέα τους, να κουβεντιάζεις, να ακούς προσεκτικά. Αυτή είναι η ομορφιά…

3.mera.kriti.5.2007
Στον ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ, χρόνια τώρα, αυτό είναι που μας ενδιαφέρει… Η καθαρή ματιά στις όμορφες στιγμές της αδελφότητας. Εκεί που το χαμόγελο και η αγάπη κυριαρχεί. Και μας αρέσει. Και το κάνουμε πράξη καθημερινά με τα δημοσιεύματα μας.

3.mera.kriti.6.2007
Οι αναμνηστικές φωτογραφίες στα διαλείμματα είναι κάτι που όλοι το επιδιώκουν. Είπαμε, κάπως έτσι απλά χτίζονται οι μνήμες μας. Και είναι ωραίο να τις συντηρούμε όταν πρόκειται για το καλό. Κι αυτό γίνεται αυθόρμητα και με καλό σκοπό.

3.mera.kriti.7.2007
Φυσικά δεν υπάρχει χρονιά που να μην υπάρχει και αυτή η ομαδική φωτογραφία η οποία έχει να κάνει με μια συγκεκριμένη ομάδα αδελφών. Είναι εκείνοι που διακράτησαν την ακεραιότητα τους σε χρόνια δύσκολα. Φάρος για μας, σήμερα.

3.mera.kriti.8.2007
Όπως κι αυτές οι πιο ανθρώπινες. Οι αδελφές μας που είχαν την ευκαιρία να βρεθούν μαζί στο διάλειμμα των εργασιών της Συνέλευσης, την ώρα του φαγητού. Τι όμορφα που είναι! Δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ τα δύο προηγούμενα δημοσιεύματα για το ίδιο θέμα.

3.mera.kriti.9.2007

Δεύτερη μέρα της Περιφερειακής Συνέλευσης Κρήτης 2017 στο Ηράκλειο. Με αγάπη!

exot.xoroi1
Δεύτερη μέρα Συνέλευσης στο Ηράκλειο. Μερικές εικόνες με πολύ αγάπη από το Ηράκλειο Κρήτης όπου σήμερα ολοκληρώνονται οι τριήμερες εργασίες της Περιφερειακής Συνέλευση Κρήτης. Όλοι οι ομιλητές χθες ήταν εξαιρετικoί. Αυτός είναι ο εξωτερικός χώρος τους κλειστού γηπέδου μπάσκετ στα «Δύο Αοράκια».

exot.xoroi2
Άλλη μια φωτογραφία από τον εξωτερικό χώρο του σταδίου. Η ταξινόμηση των αυτοκινήτων γίνεται όπως πάντα από τους αδελφούς μας. Και τώρα τα ευχάριστα: Παρόντες ήταν 1089 ελληνόφωνες και 15 Βουλγαροφωνους. Το δράμα με τη μορφή σίριαλ, έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση. Δείτε και το χθεσινό σημείωμα ΕΔΩ.

exot.xoroi3
Λίγο πριν ξεκινήσουν οι εργασίες της Περιφερειακής Συνέλευσης Κρήτης του Σαββάτου. Πιο χαλαρά οι αδελφοί μας, ετοιμάζονται να πάρουν θέση. Ανθρώπινα, όμορφα στιγμιότυπα... Υπό τη σκέπη και την κατεύθυνση του Ιεχωβά. Πολύ θα θέλαμε να είμαστε εκεί... Λέει η καρδιά μας από μια θάλασσα της Πελοποννήσου.

exot.xoroi4
Οι αδελφοί στις κερκίδες του σταδίου. Όρθιοι, ίσως είναι η ώρα της υμνολογίας. Να, αυτός ο λαός του Ιεχωβά είναι που μας δίνει χαρά και δύναμη και χαλυβδώνει την πίστη μας. Αυτή η όμορφη αδελφότητα, όπου γης, είναι που κάνει ακόμα πιο όμορφη τη σχέση μας με τον Δημιουργό. και πιο προσωπική.

exot.xoroi5
Γενική άποψη πίσω στα παρασκήνια. Εντυπωσιακή φωτογραφία που δείχνει ξεκάθαρα εκείνους που ήταν παρόντες στη Συνέλευση. Έχει τραβηχτεί από την πίσω πλευρά, ώστε να έχουμε μια όσο το δυνατόν πιο πλήρη εικόνα, εμείς τουλάχιστον που δεν μπορέσαμε να είμαστε εκεί.

exot.xoroi6
Η πιο όμορφη στιγμή! Η ώρα που οι οκτώ υποψήφιοι για το βάπτισμα οδηγούνται στην ειδικά διαμορφωμένη πισίνα... Η φωτογραφία μας δεν είναι καθαρή. Ωστόσο τη χρησιμοποιούμε επειδή είναι αληθινή και δείχνει εκείνους που αποφάσισαν να δηλώσουν δημόσια την αφιέρωση τους στον Ιεχωβά.

exot.xoroi7jpg
Μερικοί αδελφοί μας υπεύθυνοι για την διεξαγωγή της Συνέλευσης. Έτσι συμβαίνει πάντοτε. Πίσω από κάθε μεγάλη εκδήλωση της Οργάνωσης υπάρχουν οι εθελοντές, αφανείς ήρωες που προσφέρονται να βοηθήσουν όπου κληθούν με τον καλύτερο τρόπο. Ο Ιεχωβά να τους ευλογεί!

Περιφερειακή Συνέλευση Κρήτης. Κρατάμε την παράδοση! «Ήμασταν» και φέτος εκεί...

sinel.kritis1.2017
Χρόνια τώρα, κάθε χρόνο γράφουμε για την Περιφερειακή Συνέλευση Κρήτης. Ίσως γιατί πάντα μας άρεσε. Την παρακολουθούσα από τότε που δεν γνώριζα την αλήθεια, αλλά βρισκόμουν στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, στο χωριό μου Θραψανό για διακοπές. Το θυμάστε οι παλιότεροι αναγνώστες. Δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ. Στη φωτογραφία ο Μπάμπης Δασκαλάκης με τον Νίκο Έλυμπο.

sinel.kritis2.2017
Ο ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗΣ ήταν και φέτος εκεί, με τα μάτια φίλων μας και «παρακολούθησε» τις Ομιλίες και τις Συνεντεύξεις: Δείτε πώς ο Θεός «χορηγεί υπομονή» σε κάθε είδους ανθρώπους, ακόμη και σήμερα. —Ρωμαίους 15:5. Τα Πολυμέσα: Ανακαλύψτε πώς μας διδάσκει η Αγία Γραφή αλλά και η φύση να υπομένουμε. Στη Φωτογραφία η Άννυ Δασκαλάκη με την Υβόνη Έλυμπου.

sinel.kritis3.2017
Εκεί στο Κλειστό Στάδιο Νέας Αλικαρνασσού «Δύο Αοράκια», Μικράς Ασίας 5, Νέα Αλικαρνασσός, 716 01 Ηράκλειο Κρήτης. Είδαμε το απόγευμα, την ιστορία μιας οικογένειας η οποία διαπιστώνει γιατί είπε ο Ιησούς: «Να θυμάστε τη γυναίκα του Λωτ».—Λουκάς 17:32. Ένα όμορφο ιδιότυπο σίριαλ με βαθιά μηνύματα.

sinel.kritis4.2017
Άνθρωποι από όλη την Κρήτη ήταν εκεί, παρόντες. Χαμογελαστοί, παρά τη ζέστη των ημερών και άκουγαν και συμμετείχαν... Όπως ακριβώς κάναμε κι εμείς πριν από δυο μήνες. Αλλά και τόσοι άλλοι αδελφοί μας στην Ελλάδα ή στον Κόσμο. Θυμηθείτε πώς ζήσαμε τη δικιά μας στη Μαλακάσα με βροχή. Ιδού τα δημοσιεύματα που κάναμε ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ.

sinel.kritis5.2017
Αυτό που κάνει πολύ ξεχωριστές τέτοιες μεγάλες συνάξεις του λαού του Ιεχωβά είναι πέρα από την πλούσια πνευματική τροφή, η κοινωνική συναναστροφή με τους αδελφούς, οι αναμνηστικές φωτογραφίες, έτσι ώστε να θυμούνται τη χρονιά. Είναι κάτι σαν σταθμός στη ζωή τους. Και είναι πάντα εκεί!

sinel.kritis6.2017
Οι πληροφορίες μας λένε ότι την πρώτη μέρα της Περιφερειακή Συνέλευσης Κρήτης στο Ηράκλειο ήταν παρόντες 1080 μαζί Βουλγαρόφωνους. Πολύ καλά αν σκεφτεί κανείς τις συνθήκες κάτω από τις οποίες γίνεται και τον ότι ο Αύγουστος είναι από μόνος τους ένας δύσκολος μήνας για την Ελλάδα. Σήμερα και αύριο σίγουρα θα είναι περισσότεροι…

sinel.kritis7.2017
Περιμέναμε φωτογραφίες… Αλλά ξέρουμε τι σημαίνει να παρακολουθείς τόσες ώρες μια πολύ ενδιαφέρουσα Συνέλευση. Η σωματική κούραση είναι μεγάλη. Οπότε το μόνο ίσως που δεν σκέφτεται κανείς είναι να ανεβάσει φωτογραφίες στα κοινωνικά δίκτυα. Ευτυχώς όμως το ρεπορτάζ, αξιόπιστο, βγήκε…

sinel.kritis8.2017
Μένουμε εδώ για σήμερα. Με δυο ειδικά και πολλά γενικά πλάνα… Αύριο ίσως έχουμε περισσότερα από την Περιφερειακή Συνέλευση Κρήτης. Θα το παρακολουθούμε το θέμα επειδή για μας έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Και είναι ωραίο να μοιραζόμαστε πράγματα που έχουν σχέση με τον Ιεχωβά. Ενθαρρυνόμαστε όλοι…

sinel.kritis9.2017

Από το Ηράκλειο της Κρήτης, που δεν θα πάμε το φετινό καλοκαίρι, με πολύ - πολύ αγάπη!

stasula1
Αλλάζουν οι επίσκοποι περιοχής αυτόντον καιρό. Και όλες οι εκκλησίες, όπως και η δικιά μας, βγάζουν μια ομαδική φωτογραφία για να τη δώσουν ως αναμνηστικό δώρο στον αδελφό. Εδώ η εκκλησία Ηράκλειο Νοτία, η εκκλησία που πηγαίνει η αδελφή μου Στασούλα… Μπουκέτο οι αδελφοί μας… Τι ομορφιά!

stasula2
Οι ίδιοι αδελφοί σε μια ακόμα πόζα. Οι περισσότεροι μας είναι οικείοι και γνωστοί. Κάποιοι βέβαια λείπουν, αλλά πάντως οι φυσιογνωμίες μας είναι πολύ αγαπητοί. Ήταν όμορφα που την Κυριακή 13/8/2017 το απόγευμα πήγαν στο δασάκι στις Αρχάνες για μια όμορφη σεμνή παρέα με τον αδ. Γκαντούδη και τη σύζυγο του.

stasula3
Να αλλάξουμε λίγο το περιβάλλον, μένοντας πάντα στην Κρήτη. Να πάμε στο χωριό Θραψανό να δούμε πως γίνεται στον ξυλόφουρνο το παξιμάδι, ο χαρακτηριστικό ντάκος, όπως τον λένε. Η νοστιμιά του είναι κάτι το ξεχωριστό. Ιδιαίτερα από τα χέρια της Στασούλας που ξέρει να τον φτιάχνει παραδοσιακά.

stasula4
Λίγο ψωμί και κρασί! Τι θέλει ο άνθρωπος για να νιώσει καλά; Τίποτα περισσότερο. Μερικές φορές τα σπουδαία και τα μεγάλα πράγματα βρίσκονται στα απλά. Αυτή η εικόνα μου είναι πολύ γνωστή από τα παιδικά μου χρόνια. Θυμάμαι η μητέρα μου ήταν πολύ ικανοποιημένη και μείς μαζί της, αν αυτά βρίσκονταν στο τραπέζι μας.

stasula5
Τα σταφύλια στην αυλή του σπιτιού της Στασούλας μας. Δεν έχουν ακόμα κοκκινίσει. Αυτή η ποικιλία πάει συνήθως πιο πίσω. Τι όμορφα όμως που είναι καθώς κρέμονται! Χαίρεται το μάτι σου να τα βλέπει. Πόσα καλοκαίρια πέρασα σ’ αυτήν την αυλή σε βραδιές με φίλους που έκαναν την κοινωνική τους θητεία στο Αρκαλοχώρι…

stasula6

Έργο στον Εθνικό κήπο; Γιατί όχι! Μπράβο σε εκείνους που είχαν την ιδέα και την υλοποίησαν

ethn.kipos1
Ο λόγος του Θεού θα κηρυχτεί παντού.. Και να, μια απόδειξη γι' αυτό. Έργο διακήρυξης των καλών νέων στον Εθνικό Κήπο, το δημόσιο πάρκο στο κέντρο της Αθήνας. Το πάρκο είναι έκτασης 15,5 εκταρίων στο κέντρο της Αθήνας και, προσθέτοντας τον κήπο του Ζαππείου με έκταση 13 εκταρίων, το πάρκο έχει έκταση 28,5 εκταρίων (285 στρέμματα).

ethn.kipos2
Η πρώτη του ονομασία μέχρι το 1974 ήταν «Βασιλικός Κήπος». Το πάρκο βρίσκεται δίπλα από τη Βουλή των Ελλήνων και εκτείνεται προς τα νότια όπου βρίσκεται το Ζάππειο μέγαρο απέναντι από το Παναθηναϊκό στάδιο όπου τελέστηκαν οι πρώτοι Μοντέρνοι Ολυμπιακοί αγώνες το 1896.

ethn.kipos3
Ο κήπος φιλοξενεί ακόμα αρχαία ερείπια, κίονες, μωσαϊκά κτλ. Στο νοτιοανατολικό του άκρο βρίσκονται οι προτομές του Ιωάννη Καποδίστρια, του μεγάλου Φιλλέληνα Εϋνάρδου ενώ στο νότιο του άκρο βρίσκεται η προτομή των ποιητών Διονύσιου Σολωμού και του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη.

ethn.kipos4
Στην αρχαιότητα κομμάτι του κτήματος ήταν ο ιδιωτικός κήπος του φιλόσοφου και βοτανολόγου Θεόφραστου ενός των διαδόχων του Αριστοτέλη. Ο κήπος ήταν ένα δώρο από το Δημήτριο το Φαληρέα στο δάσκαλό του. Υπήρχε επίσης ένα ιερό και μια βιβλιοθήκη.

ethn.kipos5
Ο βασιλικός κήπος οριοθετήθηκε το 1836 από τον Φρίντριχ φον Γκέρτνερ (Friedrich von Gaertner), τον αρχιτέκτονα των ανακτόρων, σε μια έκταση 500 περίπου στρεμμάτων. Επειδή η έκταση αυτή απέκλειε τον δρόμο Αθήνας-Αμαρουσίου-Κηφισιάς, το σχέδιο αυτό αναθεωρήθηκε το 1839 από τον Χοχ (Hoch), διευθύνοντα μηχανικό τής οικοδομής των ανακτόρων.

ethn.kipos6
Ο κήπος των 155 στρεμμάτων ήταν προγραμματισμένος με εντολή της βασίλισσας ως επιστημονικός και βοτανικός κήπος καθώς και ως ιδιωτικός. το 1839 φυτεύτηκαν 15000 καλλωπιστικά φυτά που μεταφέρθηκαν από τη Γένοβα, καθώς επίσης και με αυτοφυή είδη, που μεταφέρθηκαν από το Σούνιο και την Εύβοια.

ethn.kipos7
Το ενδιαφέρον της Βασίλισσας Αμαλίας για τον Κήπο ήταν τέτοιο που λέγεται ότι περνούσε τουλάχιστον τρεις ώρες την ημέρα ασχολούμενη προσωπικά με την φροντίδα του. Στην οικογένεια της Αμαλίας, η δημιουργία και η συντήρηση πάρκων και κήπων αποτελούσε παράδοση.

ethn.kipos8
Δεν εκπλήσσει λοιπόν, που και εκείνη θέλησε να κοσμήσει την Αθήνα με ένα μεγάλο κήπο. Το 1842 μάλιστα φύτεψε η ίδια τις Ουασινγκτόνιες που υπάρχουν μέχρι σήμερα στην είσοδο της λεωφόρου Βασιλίσσης Αμαλίας. Η Βασίλισσα Αμαλία αργότερα στράφηκε στη γεωργική πολιτική και δεν συμμετείχε πλέον στη φροντίδα του κήπου.

ethn.kipos9
Ο κήπος μετονομάστηκε σε Εθνικό Κήπο το 1927 κατά την περίοδο της αβασίλευτης δημοκρατίας. Είναι ανοιχτός για το κοινό από την Ανατολή μέχρι τη Δύση του Ηλίου. Η κύρια είσοδος του πάρκου είναι από την Λεωφόρο που μετονομάστηκε σε Αμαλίας προς τιμήν της, αφού αυτή οραματίστηκε τον κήπο. Οι πληροφορίες για τον Εθνικό Κήπο είναι από το Wikipedia.

Ένα χειμωνιάτικο τριήμερο στη Ζαγορά Πηλίου, αλλά και το καλοκαίρι είναι υπέροχα!

xionismeni.zagora1

Όλα πήγαν καλά. Με την ασφαλή επιστροφή μας ολοκληρώθηκε το ταξίδι μας στο Πήλιο τον Γενάρη του 2017... Στη Ζαγορά ήμασταν από το μεσημέρι της Παρασκευής 6/1/2017 και επιστρέψαμε στη βάση μας το βράδυ της Κυριακής! Βρήκαμε το μέρος, ύστερα από μια πολύ όμορφη διαδρομή χωρίς προβλήματα με πολύ κρύο, αν και δεν νιώθουμε κάτι τέτοιο αφού οι φίλοι μας Βικτόρια και Δημήτρης που μας φιλοξένησαν στα studio τους, είχαν φροντίσει να έχουμε επαρκή θέρμανση και ζεστή καρδιά... Έτσι, απολαμβάναμε την κάθε στιγμή... Δείτε μερικά δημοσιεύματα ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ. Θα πάρετε μια γεύση, πώς περάσαμε.

Το ταξίδι μας αυτό με τους φίλους μας, Άρη και Χάρις το είχαμε προγραμματίσει πολύ καιρό, πριν… Χωρίς να γνωρίζουμε τον καιρό, πώς θα εξελιχθεί. Εντάξει, χειμώνας ήταν, αλλά επιλέξαμε έναν ξενώνα που οι ιδιοκτήτες τους είναι γνωστοί στους φίλους μας.

Το χρειαζόμασταν αυτό το ταξίδι – ανάσα. Σκεφτόμασταν την Κρήτη, αλλά στην πορεία μετρήσαμε πολλές παραμέτρους… Ήθελε περισσότερες μέρες και έξοδα και είπαμε να το αφήσουμε για το καλοκαίρι. Να το απολαύσουμε, κάτω από καλύτερες καιρικές συνθήκες.

Έτσι είδαμε τα χιόνια που εφτασαν στο μέρος που μέναμε… Δεν μας πειράζει καθόλου. Ίσως να μην καταφέραμε να κάνουμε τις βόλτες που θέλαμε, επειδή η κίνηση δεν 'ηταν πάρα πολύ εύκολη, αλλά περάσαμε πολύ όμορφα... Κάθετί εδώ είναι όμορφο. Έτσι όμορφη, φαντάζομαι θα είναι η εμπειρία και την άνοιξη ή το καλοκαίρι!

Όλοι έχουμε κάποια στιγμή ανάγκη από μια μικρή αλλαγή και από παραστάσεις ξεχωριστές. Ξέρουμε πως έτσι κάνουμε τη ζωή μας και την καθημερινότητα μας πιο ενδιαφέρουσα για μας και για τους γύρω μας. Αυτό, στο βαθμό που περνάει από το χέρι μας, το κάνουμε καθημερινά πράξη...

Το Πήλιο όποια εποχή και αν το επισκεφθείς, είναι πανέμορφο. Σίγουρα όμως το χειμώνα έχει κάτι που το κάνει να ξεχωρίζει. Σχεδιάζουμε να ξαναπάμε το συντομότερο δυνατόν και να απολαύσουμε, όπως κάναμε και στην πρώτη επίσκεψη μας, την κάθε στιγμή… 

xionismeni.zagora2

Από τις όμορφες στιγμές που ζήσαμε στην Ζαγορά Πηλίου... Η Βικτόρια κάνει τηγανήτες στο χιονισμένο μπαλκόνι της, για να προσθέσει μια νότα αγάπης στο πρωινό που μας ετοίμαζε... Υπέροχοι. Τις απόλαυσα με την ψυχή μου... Η φιλοξενεία τους, μοναδική! Αν θέλετε να εκδράμετε στο Πήλιο, αξίζει να είναι στην πρώτη επιλογή σας. Μόνο που χρειάζεται να προηγηθεί τηλέφωνο επικοινωνίας...

Είμαστε βέβαιοι ότι θα μείνετε ενθουσιασμένοι. Ασε που θα δείτε την αδελφική αγάπη σε όλο της το μεγαλείο... Αλλά είπαμε, είναι απαραίτητο να προηγηθεί τηλέφωνο για να κλείσετε δωμάτιο, για τη διαμονή σας...

zagora110117

Ο Τάκης ξεχιονίζει τους δρόμους κάτω από το σπίτι τους... Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη πάνω από το σπίτι τους στο σαλόνι που παίρναμε μαζί του το πρωινό...

Τι όμορφη που είναι η ενότητα κάτω από το πνεύμα του Ιεχωβά Θεού. Όλοι μαζί στην Κρήτη

sinelefsi.kritis.28.2016

Στη φωτογραφία εικονίζονται αδελφοί της φυλακής από τις 10ετίες του 1970 μέχρι τη 10ετία του 1990, όσοι βέβαια βρεθήκαν στην Κρήτη με αφορμή την Περιφερειακή Συνέλευση, τον Αύγουστο του 2016 Ήταν πολύ συγκινητικό για όλους να συναντηθούν με πραγματικούς φίλους και συναγωνιστές, με τους οποίους έζησαν όχι μόνο πολύ δύσκολες στιγμές, αλλά και πολύ ευχάριστες και έτσι τους ένωσε πιο σφικτά η υπέροχη ιδιότητα της αγάπης! Ειλικρινά ευχαριστούμε από καρδιάς τον Ιεχωβά για το υπέροχο δώρο της αδελφότητα, το οποίο μεγαλουργεί στους καιρούς μας! Σε όλους αυτούς τους αγωνιστές της ακεραιότητας εκπληρώθηκαν περίτρανα τα εδάφια Ησαίας 54:17 και  40:29-31.

Η εργασία είναι αγαθό! Ας βοηθήσουμε όσους έχουν πραγματική ανάγκη...

work

Όπως γνωρίζουμε, πολλοί αδελφοί μας αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την ανεργία. Θα ήθελα, λοιπόν, να παρακαλέσω τους αναγνώστες της ιστοσελίδας μου, αν γνωρίζουν κάποια πληροφορία σχετικά με εύρεση εργασίας, να επικοινωνούν με τον ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ, και να αναφέρουν τις πληροφορίες που γνωρίζουν. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε όσους αδελφούς και αδελφές μας είναι άνεργοι.
Η πράξη μας αυτή είναι σύμφωνη με τις σκέψεις που αναφέρονται στα εδάφια Ιωάννης 13: 34, 35
Ο ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗΣ γίνεται καθημερινά δέκτης μηνυμάτων αγωνίας τέτοιων καταστάσεων. Σ’ αυτή τη λογική ανταποκριθήκαμε στο δίκαιο αίτημα του Στέλιου Ηλιάκη από την Κρήτη που ζει αυτή την εποχή στη Βουλγαρία. Σας θυμίζω λίγο τα δυο δημοσιεύματα που κάναμε. Δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ.
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν πειραματικά μια μέθοδο του «ζητώ» ή «προσφέρω» εργασία. Τις επόμενες μέρες θα πάρει μια πιο ουσιαστική μορφή… Θα λάβουμε υπόψη μας και τις δικές σας παρατηρήσεις και υποδείξεις. Το e-mail που μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας είναι nikosth2004@yahoo.gr Ο ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗΣ προσφέρετε να βοηθήσει ως σύνδεσμος επαφής και επικοινωνίας.

Αυτό που εγώ θέλω από εσάς είναι ότι αγγελίες έχουμε βάλει και εξυπηρετούνται (οι αδελφοί μας δηλαδή βρήκαν δουλεια ή το διαμέρισμα νοικιάστηκε...) ας επικοινωνήσουμε μαζί μας και ας μας το πουν. Οι αγγελίες μας θέλουμε να είναι πέρα για πέρα, αληθινές και να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ευχαριστούμε!

Άλλωστε, οι ανάγκες ήταν πάντα και παραμένουν μεγάλες!

Συναντήθηκαν στη Συνέλευση Περιφερείας Κρήτης 2016, ύστερα από 48 ολόκληρα χρόνια!

sinelefsi.kritis.26.2016

Για φαντάσου! 48 χρόνια είναι αυτά και ο χρόνος έχει κάνει την δουλειά του. Συναντήθηκαν στη διάρκεια των εργασιών της Συνέλευσης Περιφερείας Κρήτης του 2016, ύστερα από μισό σχεδόν αιώνα... Πρωτοσυναντήθηκαν στη φυλακή όταν ήταν νεαροί, με αφορμή τη διακράτηση ουδετερότητας. Τώρα είναι πια μπαμπάδες, παππούδες και με άσπρα μαλλιά! Πραγματικά όταν βιώνεις τέτοια πράγματα είναι να συγκινείσαι πολύ και αναπόφευκτα θυμάσαι τα παλιά, τότε που αμούστακα παιδιά κρατούσαν οσιότητα στην υπόσχεσή τους να υπηρετούν μόνο τον Ιεχωβά Θεό. Τι υπέροχα παραδείγματα! Εκεί, στην Κρήτη, θα τους γνωρίζετε φαντάζομαι ποιοι είναι...

Ζωντανή η ελπίδα της επιστροφής στο Θραψανό... Βόλτα στη λίμνη της Λιβάδας...

livades.diakopes2013

Η Λιβάδα... Η τεχνιτή λίμνη στο χωριό μου που τα καλοκαίρια περνάω πολλές ώρες εδώ... Πανέμορφη και πάντα έχει κάτι εξαιρετικό να σου δώσει... Δείτε ΕΔΩ ένα βίντεο που τραβηξα πριν τρία χρόνια από τη λίμνη. Έτσι είναι και σήμερα. Δεν έχει αλλάξει τίποτα...

panoramiki.livada.2014

Ιδού και μια πανοραμική φωτογραφία της λίμνης, που τράβηξα το χειμώνα του 2014 όταν κατέβηκα στο χωριό, για να μαζέψω τις ελιές μου... Το 2015, τις μάζεψε η Ειρήνη, η γυναίκα του ανηψιού μου Λευτέρη Βολυράκη, Ειρήνη Κρουσανιωτάκη, με ένα καλό συνεργείο. Ελάτε, αν θέλετε, να σας πάω στις ελιές μου στου Μπουρμά. Δείτε ΕΔΩ.

Αυτό είναι το χωριό μου, το όμορφο Θραψανό, που θα ήθελα να ζήσω, κάποτε...

Αυτό είναι το χωριό μου, το Θραψανό... Φωτογραφημένο στις 6 Ιουλίου 2012. Τον αγαπώ αυτόν τον τόπο. Και ονειρεύομαι να ζήσω εδώ ήρεμα, ήσυχα, χωρίς τις εντάσεις της δουλειάς, όταν με το καλό βγω στη σύνταξη... Ελπίζω να μου συμβεί αυτό το καλό... Και μακάρι να πάνε όλα καλά στο σπίτι που φτιάχνω για να μπορέσω να μείνω εκεί... Ωστόσο έρχονται οι κυβερνώντες και με τους απίθανους πολιτικούς σαλτιμπαγκισμούς τους, αλλάζουν συνεχώς τα όρια συνταξιοδότησης... Έτσι αρχίζω να συνειδητοποιώ πως ίσως να μην το ζήσω και ποτέ... Δεν πειράζει. Είμαι καλά και αυτό έχει σημασία... Δείτε ΕΔΩ μερικά πράγματα για το χωριό μου...

xionismeno.spiti090117

Φωτογραφία τραβηγμένη στις 9/1/2017 στο χιονιά που άρεσε σε όλο το Θραψανό. Το πατρικό μου σπίτι, χιονισμένο. Η απόλαυση οφθαλμών… Ευχαριστώ όσους είχαν την καλοσύνη και την προνοητικότητα να μου τη στείλουν… Κάθε εποχή στο χωριό μου είναι όμορφη. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία… Τώρα μαθαίνω ότι οι όμορφες βουκαμβίλιες της φωτογραφίας, από αυτόν τον πάγο, ξεράθηκαν, σε αντίθεση με την τριανταφυλλιά που για άλλη μια φορά αποδείχτηκε πολύ δυνατή και άντεξε...

ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ

Τις δυσκολίες που βιώνει ολόκληρη η κοινωνία στην εποχή των μνημονίων, βιώνει και ο Τύπος. Και δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς.

Έπρεπε να ζήσω για να το δω κι αυτό. Μια... δήθεν σοσιαλιστική κυβέρνηση, αυτή του Γιώργου Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ έβαλε λουκέτο στην ελεύθερη διακίνηση των ιδεών. Έκλεισε εφημερίδες, αντί να τις στηρίζει με κάθε τρόπο και δυσκόλεψε πολύ τη συνέχιση της έκδοσης πολλών εφημερίδων.

Τον Αύγουστο του 2011 η κυβέρνηση εφάρμοσε μια παράγραφο που πέρασε στο ντούκου μέσα στο Μεσοπρόθεσμο, χωρίς να τη διαβάσουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. (όπως άλλωστε έκαναν παντού στη συνέχεια...) και με την οποία σταματά η επιδότηση των ταχυδρομικών τελών των εφημερίδων, τουλάχιστον όπως τη γνωρίζαμε μέχρι σήμερα και... ουσιαστικά τετραπλασιάζει τα έξοδα αποστολής στους συνδρομητές.

Προφανώς ουδείς υποψιάστηκε τι προβλήματα θα δημιουργούσε μια τέτοια απόφαση... Η ζωή το έδειξε στη συνέχεια... Εφημερίδες αναγκάστηκαν να κλείσουν, δημοσιογράφοι έχασαν τη δουλειά τους, τυπογραφεία απέλυσαν εργαζόμενους, αν δεν έκλεισαν και τα ίδια... Η περίπτωση της press line είναι χαρακτηριστική...

Αναρωτιέμαι: Αυτό ήθελαν πραγματικά; Να κλείσουν οι μικρές εφημερίδες που βγάζουν οι εξωραϊστικοί σύλλογοι και τα συνδικάτα; Ήθελαν να φιμώσουν τις εφημερίδες της περιφέρειας, να τις κλείσουν; Διότι ποια εφημερίδα θα αντέξει κάτω από αυτό το καθεστώς; Ποιος συνδρομητής θα δεχτεί, σε καιρούς άγριας λιτότητας να τετραπλασιαστεί το ποσό που δίνει, για να φτάνει το έντυπο στο σπίτι του;

ΕΝΑ SITE "ΑΠΑΓΚΙΟ" ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!

 

Αυτόν τον ιστότοπο τον «παλεύω» πολλά χρόνια. Πολύ πριν γνωρίσω την αλήθεια και βρω σκοπό στη ζωή μου. Φανταζόμουν τον εαυτό μου συνταξιούχο στο χωριό με μια σχετικά καλή οικονομική επιφάνεια, δεδομένης μιας σύνταξης που είχα οικοδομήσει πολλά πάνω της και ήθελα να έχω κάτι για να περνάω την ώρα μου.

Σήμερα όλα έχουν αλλάξει γύρω μου, όλα εκτός από το Site αυτό. Δηλαδή, άλλαξε κι αυτό λιγάκι προσανατολισμό… Αντί να περνάει την ώρα τους με κούφια δημοσιογραφικά θέματα που δεν έχουν προσφέρουν και πολλά πράγματα στους ανθρώπους, προσφέρει ελπίδα για ένα βέβαιο, καλύτερο αύριο.

Αυτήν την αληθινή ελπίδα προσπαθεί να βάλει στις καρδιές των αναγνωστών του και να τους ενθαρρύνει να πιστέψουν ότι όλες αυτές οι δυσκολίες κάθε μορφής που ζούμε είναι παροδικές. Τα ωραία είναι μπροστά μας. Και μπορούμε να τα ζήσουμε, φτάνει να το θέλουμε πραγματικά.

Αρκεί να μη στηριζόμαστε στην αξιοπιστία των ανθρώπων που σήμερα είναι κι αύριο όχι… Αλλά στον Λόγο Εκείνου που είναι απόλυτα αξιόπιστος και να ακολουθούμε στη ζωή μας τις φωτεινές προειδοποιητικές  πινακίδες που έχει βάλει στο δρόμο μας…

ΚΡΕΟΝΤΑΣ, τέλος...

Το φύλλο που βλέπετε είναι το τελευταίο της εκδοτικής προσπάθειας του εξωραϊστικού συλλόγου της Κολοκυνθούς  “Κρέοντας”. Δείτε το ΕΔΩ. Είναι το τεύχος 25 κι ΕΔΩ δείτε το προηγούμενο. Ο ΚΡΕΟΝΤΑΣ αναγκάστηκε να αναστέλλει την έκδοσή του. Σε δύσκολες εποχές δεν άντεχε άλλο τα δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη. Βέβαια κάθε φύλλο που αναστέλλει την έκδοσή του θέλει να ελπίζει και ονειρεύεται την επανέκδοση του... Μακάρι να ήταν αλήθεια, αυτό. Κι όχι μόνο προθέσεις των ανθρώπων του Συλλόγου...

Μια τηλεοπτική όαση!

studio1

Μια ευχάριστη ανακοίνωση επεφύλαξε μεταξύ άλλων το κυβερνών σώμα στην ετήσια συνάθροιση του, το 2014. Αφορούσε τη δημιουργία τηλεοπτικού σταθμού τελευταίας τεχνολογίας που εκπέμπει μέσω internet. Από τον Μάϊο 2015 το κανάλι το έχουμε με ελληνικούς υπότιτλους, και τώρα μεταγλωττισμένο στα ελληνικά, ώστε να το παρακολουθούμε καλύτερα, όλοι εμείς που δεν γνωρίζουμε καλά αγγλικά. Από εδώ μπορείτε επίσης να δείτε παρά πολλά χρήσιμα βίντεο και φυσικά στις αρχές κάθε μήνα, το Jehovah’s Witnesses Broadcasting... Δοκιμάστε το. Θα οφεληθείτε πάρα πολύ και θα ενισχύσετε την πνευματικότητα σας... ΕΔΩ δείτε το πρόγραμμα του Ιουλίου 2017 που εκπέμπετε τώρα...

Διαθέσιμος για δουλειά

Από το Γενάρη του 2012 που σταμάτησα την εργασία μου στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, δηλώνω ότι είμαι διαθέσιμος για δημοσιογραφική δουλειά. Το λεω τώρα τόσο καιρό, χωρίς αποτέλεσμα, έχοντας συναίσθηση των δυσκολιών μιας κοινωνίας που βιώνει τα μνημόνια στο πετσί της... Με περισσότερα από 33 χρόνια εμπειρίας σε δημοσιογραφικά έντυπα, είμαι σε θέση να υλοποιήσω κάθε εκδοτική προσπάθεια με τον καλύτερο τρόπο. Σ' αυτό το Site θα δείτε ενδεικτικές δουλειές μου σε εφημερίδες που εκδίδω ήδη... Παρακαλώ, επικοινωνήστε μαζί μου στο τηλέφωνο 6932212755 Αγαπώ πολύ, αυτό που ξέρω να κάνω με απόλυτη ευσυνειδησία. Η εργασία είναι μια έντιμη προσπάθεια για την επιβίωση. Προσωπικά το πιστεύω αυτό... Γι' αυτό και παρά τις δυσκολίες συνεχίζω να αγωνίζομαι έντιμα, να βρω κάτι επιπλέον... 

Ο Γάμος της Ειρήνης...

Η Ειρήνη με τον Χριστόφορο παντρεύτηκαν στις 10/10/2010. Το μωρό τους ήρθε στις 28/08/13. Να τους ζήσει! Κι έτσι έγινα παππούς...

Το "φευγιό" της αδερφής μου

Η Γιωργία μας "έφυγε" για πάντα από κοντά μας το 2011. Και ο θάνατος του Γιάννη ένα ακριβώς χρόνο μετά. Λιγοστεύουμε...

Αλλαγές στο Site μου

Σημαντικές αλλαγές αισθητικής στο Site. Μεγαλώνουμε και μαθαίνουμε... Πώς σας φαίνετε η νέα μορφή του από 9/9/2013;

Developed by OnScreen - Content by Nikos Theodorakis - Powered by FRIKTORIA