Δέκα μέρες στη Γαλλία! Ευλογία από τον Θεό στη δεύτερη επέτειο του γάμου μας

avιgnion

Ότι δεν έκανα ποτέ πριν, αποφάσισα να το κάνω τώρα που, μελετώντας το Λόγο του θεού, την Αγία Γραφή, έμαθα πόσο σοβαρός είναι ο γάμος στα μάτια Του, και το κάνω με χαρά.

Χαίρομαι την κάθε στιγμή στο γάμο μου με τη Σούλα και να ευχαριστώ τον Ιεχωβά που την έφερε στο δρόμο μου και άλλαξε, προς το καλύτερο, τη ζωή μου.

Σ’ αυτή τη λογική γιορτάζουμε αυτές τις μέρες, δυο χρόνια γάμου. 4 Απρίλη του 2015 παντρευτήκαμε στον Βανκούβερ του Καναδά, στο σπίτι του Στήβ και της Έστερ, κόρης της Σούλας.

Κάθε επέτειο λοιπόν (και ελπίζουμε να είναι πολλές στη ζωή μας…) το συνδυάζουμε με ένα ταξίδι. Πέρσι πήγαμε στην Κέρκυρα. Και φέτος είμαστε στη Γαλλία, φιλοξενούμενοι από αγαπημένους ανθρώπους: Τον σαρκικό αδελφό της Σούλα, Γιώργο Αργυρόπουλο και τη σύζυγο του, Αστρίντ.

Θα μείνουμε μαζί τους μια ολόκληρη εβδομάδα. Και είναι βέβαιο ότι θα επισκεφτούμε πολλά μέρη εδώ, στον τόπο που μένουν, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή την Νότιας Γαλλίας. Για μένα είναι η πρώτη φορά που είμαι στη Γαλλία τόσες μέρες και είμαι χαρούμενος που γνωρίζω τον Γιώργο και την Αστρίντ από κοντά.

Όπως κάνουμε κάθε φορά θα μοιραστούμε όλη την εμπειρία μέσα από την κεντρική σελίδα του ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ. Θα δείτε πολλές φωτογραφίες με σχόλια που θα τις συνοδεύουν. Ο κόσμος είναι ένα μικρό χωριό. Όσοι ασχολούνται με το διαδίκτυο το ξέρουν καλά.

Δυο χρόνια μαζί με τη Σούλα, είναι δυο όμορφα χρόνια με πολύ αγάπη και μοίρασμα. Πολλά από αυτά είναι πρωτόγνωρα συναισθήματα για μένα…

Δείτε ΕΔΩ ένα πιο αναλυτικό άρθρο για τα δυο χρόνια γάμου μας...

romi

Και κάτι από τη Γαλλία!

avinion5.070417

Η Σούλα με τη νύφη της, Αστρίντ, σε μια απογευμαατινή βόλτα που κάναμε στο Αβινιόν, έξω από το θέατρο της πόλης... Δεν είναι υπέροχο; Επιβλητικό το κτίριο!

Ας έχουμε μια όμορφη μέρα προστατευμένοι κάτω από τις φτερούγες του Ιεχωβά

Καλησπέρα ομόψυχε αδελφέ μου Νίκο
Λίγες γραμμές τολμώ και σήμερα να σου γράψω από την αναπηρική μου πολυθρόνα. Λίγες σκέψεις που θέλω με όλη μου την καρδιά να μοιραστώ μαζί σου, αλλά και με κάθε αδελφό μας και κάθε αδελφή μας. Αδέξιες σκέψεις και απλοϊκές βγαλμένες όμως από μια καρδιά γεμάτη αγάπη και ευγνωμοσύνη για τον γλυκό, τρυφερό και στοργικό μας Πατέρα Ιεχωβά. Δεν μπορώ να τρέξω ίσως στους δρόμους και στις πλατείες, μπορώ όμως με τη χάρη Του και το έλεός Του, ανάξιος και ατελής άνθρωπος εγώ, να μοιράζομαι μαζί σας ότι έχω στην καρδιά μου και ημέρα και νύχτα με κάθε ανάσα μου και κάθε χτύπο της καρδιάς μου να προσεύχομαι ο Ιεχωβά να σας ευλογεί κατά τον πλούτο της δόξας Του και να σας σκεπάζει με τις φτερούγες της χάρης και του ελέους Του. Να έχεις μια ευλογημένη ημέρα στην παρουσία του γλυκού, τρυφερού και στοργικού μας Πατέρα Ιεχωβά.    

ΕΜΠΙΣΤΕΨΟΥ ΣΕ ΚΑΘΕΤΙ ΤΟΝ ΙΕΧΩΒΑ
Του είπε, λοιπόν, ο Σαμουήλ όλα τα λόγια και δεν του έκρυψε τίποτα. Τότε αυτός είπε: «Ο Ιεχωβά είναι αυτός. Ας κάνει ό,τι φαίνεται καλό στα μάτια του». 1 Σαμουήλ. 3:18
Ίσως οι δύσκολες περιστάσεις να παραμένουν, οι θλίψεις να γίνονται πολλές φορές αβάσταχτες και η κατάσταση στη ζωή σου να μην αλλάζει. Ίσως να μη βλέπεις διέξοδο πουθενά και να νομίζεις ότι όλες οι πόρτες είναι για εσένα κλειστές. Να θυμάσαι, όμως, σε παρακαλώ θερμά αδελφέ μου και αδελφή μου, εγώ ο ανάπηρος που είμαι καθηλωμένος σε μια πολυθρόνα χρόνια τώρα, να θυμάσαι σε παρακαλώ θερμά από τα βάθη της καρδιάς μου, ότι αν ο Ιεχωβά είναι ο Κύριος της ζωής σου, τότε Εκείνος θα έλθει μέσα στη θλίψη σου, μέσα στη δοκιμασία σου, μέσα στη σκοτεινιά της ζωής σου και θα σε οδηγήσει σε άσματα λυτρωτικά και δοξαστικά. Να έχεις το βλέμμα σου προσηλωμένο μόνο στον Ιεχωβά, και να είσαι βέβαιος αδελφέ μου, να είσαι βέβαιη αδελφή μου, ότι η σοφία Του δεν σφάλλει, η δύναμή Του δεν εκπίπτει, η αγάπη Του δεν αλλάζει και μέσα στη στέρηση, μέσα στη θλίψη, μέσα στον πόνο, μέσα στην απώλεια, μέσα στα δάκρυά σου να μπορείς να βροντοφωνάξεις με όλη σου την καρδιά και με όλη σου την ψυχή και με όλη σου τη διάνοια και με όλη σου τη δύναμη: «Ο Ιεχωβά είναι το φως μου και η σωτηρία μου. Ποιον θα φοβηθώ; Ο Ιεχωβά είναι το οχυρό της ζωής μου. Από ποιον θα τρομάξω; Όταν εκείνοι που πράττουν το κακό πλησίασαν εναντίον μου για να καταφάγουν τη σάρκα μου, Οι αντίδικοί μου και εχθροί μου, Οι ίδιοι σκόνταψαν και έπεσαν. Ακόμη και αν κατασκηνώσει εναντίον μου στρατόπεδο, Η καρδιά μου δεν θα φοβηθεί. Ακόμη και αν γίνει πόλεμος εναντίον μου, Και τότε θα έχω εμπιστοσύνη. Ένα πράγμα ζήτησα από τον Ιεχωβά. Αυτό θα επιζητώ: Να κατοικώ στον οίκο του Ιεχωβά όλες τις ημέρες της ζωής μου, Για να βλέπω την τερπνότητα του Ιεχωβά Και να ατενίζω με εκτίμηση το ναό του. Διότι θα με καλύψει στην κρυψώνα του την ημέρα της συμφοράς· Θα με κρύψει στο μυστικό τόπο της σκηνής του· Ψηλά σε βράχο θα με βάλει. Και τότε το κεφάλι μου θα υψωθεί πάνω από τους εχθρούς μου που βρίσκονται ολόγυρά μου· Και θα θυσιάσω στη σκηνή του θυσίες χαρούμενης φωνής». 
Τίποτα άλλο δεν μπορεί να μας χαρίσει ειρήνη και χαρά στην καρδιά μας, παρά μόνο να βλέπουμε σε καθετί τον Ιεχωβά, τον γλυκό, τρυφερό και στοργικό μας Πατέρα. Όλα Εκείνος θα τα μετατρέψει, ακόμα και εκείνα που στα μάτια μας μοιάζουν αδύνατα, σε ευλογίες πνευματικές. 


«Καινούργια σκέψη δώσε μου» είπα μεσ᾽ το κρεβάτι,
που ρέμβαζα ώρες πολλές χωρίς να κλείσω μάτι,
«κάποια σκέψη, που εδώ, σ᾽ αυτή την κοινωνία, 
βάλσαμο θα ᾽ναι για καρδιές γεμάτες δυστυχία,
κι όλους να κάνει να σκεφτούν τα αιώνια, τα θεία,
και την αγάπη να ποθούν και την υπηρεσία,
κάθε ιδιοτέλεια θα εξαφανισθεί
κι από την αμαρτία του ο καθένας θα λυτρωθεί.

Η νέα σκέψη έφτασε και θα σας πω το πως:
Ήρθε όταν γονάτισα και έπεσα σκυφτός
και από ΕΚΕΙΝΟΝ ζήτησα, που όλα τα γνωρίζει
και ξέρει με ποιο τρόπο Αυτός τη θλίψη να σκορπίζει.
ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ Σ’ ΟΛΑ ΤΟΝ ΘΕΟ, είτε μικρά είτε μεγάλα
και πάντα ΑΥΤΟΝ να εξυμνείς σ᾽ αυτά και σ᾽ όλα τ᾽ άλλα.
Στον θάνατο ή στη ζωή, στη συμφορά, στον πόνο
θα καταβάλεις κάθε εχθρό με τον Ιεχωβά και μόνο.

Τον είδα μεσ᾽ το πρωϊνό το φως, μεσ᾽ την αυγή,
που άρχισε ολοκάθαρη τη μέρα, τη λαμπρή.
Τον είδα μέσα στο βαρύ τ᾽ αχνό το μεσημέρι
και την δροσούλα της βροχής Τον είδα να μου φέρει…
Μεσ᾽ το θαμπό το δειλινό, σε κούραση σε θλίψη
έφερε βάλσαμο χαράς και ελπίδα να μ᾽ αλείψει.
Τον είδα τα μεσάνυχτα στ᾽ ανήσυχο κρεβάτι
τον ύπνο που έφερε απαλά στο κουρασμένο μάτι.

Τον είδα όταν ο χαμός ήρθε να με χτυπήσει
Αυτός ο ίδιος που αγαπά και μ᾽ έχει αγαπήσει,
Όταν βαρειά καθήκοντα μου βάραιναν τον ώμο,
από της έγνοιας μ᾽ έβγαλε το σκονισμένο δρόμο.
Από αρρώστιας, ταραχή κι απ᾽ την πικρή τη λύπη
μου έδωσε ανάπαυση στο νου κι ειρήνη που δεν λείπει.
Τότε η καρδιά μου γέμισε ύμνους, δοξολογία,
αφότου κοίταξα ψηλά στα αιώνια, τα θεία….

Για άλλους ήτανε παλιά για μένα ήταν νέα
Ετούτη η σκέψη που έφτασε, κι η θαυμαστή ιδέα,
κι ήταν μια αποκάλυψη καινούργια πέρα ως πέρα
αξίζει όλοι μας σ᾽ αυτήν να ζούμε νύχτα μέρα….
Να προχωρούμε ολόϊσια στης πίστεως τα ίχνη,
Τότε, αλήθεια, η ζωή θα είναι ευλογία,
Σ’ ΟΛΑ ΑΝ ΘΩΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ… Ω, τι γλυκειά ευωδία!.

ΠΑΥΛΟΣ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ

The News

Γεώργιος Σ. Δούρας: «Ο Ιεχωβά είναι η Δύναμη μου και το Άσμα μου» - Η βιογραφία του

duras.g

Η αφήγηση της ζωής του Γιώργου Σ. Δούρα γίνεται από τον ίδιο. Αντιγράφουμε από τη ΣΚΟΠΙΑ του 1966, σελ. 369-372

subscribeΌταν δημοσιεύαμε τα «Ποιήματα» του Γιώργου Σ. Δούρα, ψάξαμε να βρούμε για κείνον στοιχεία. Ήταν ελάχιστα ότι βρήκαμε. Αλλά δεν μείναμε εκεί. Συνεχίσαμε την έρευνα και ιδού τι έχει γράψει ο ίδιος για τον εαυτό του σε μια ΣΚΟΠΙΑ του 1966. Υπάρχει μόνο μια μικρή παρέμβαση στο κείμενο, σε ότι αφορά τη γλώσσα, ώστε να διαβάζεται κατανοητά από τους σημερινούς νέους.

«Συμπληρώνω, με την παρ’ αξία αγαθότητα του Θεού το έτος αυτό σαράντα πέντε ετών αφιέρωση και υπηρεσίας στον ζώντα και αληθινό Θεό Ιεχωβά. Σε όλο αυτό το μακρό χρονικό διάστημα, ο Ιεχωβά, ανάμεσα σε καλές και δύσκολες συνθήκες, υπήρξε πραγματικά η δύναμη μου και το άσμα μου, το στήριγμα και η αιτία της χαράς της καρδιά μου.

Επιθυμούσα πάντοτε να υμνώ τον Δημιουργό μου και όταν ακόμα, το 1920 ήμουν στην Αθήνα, ένας 25χρονος νέος, σπουδάζοντας ως φοιτητής Νομικής. Κυρίως ήμουν ένας λογοτέχνης, ποιητής – και πόσο μεγάλη χαρά αισθανόμουν αινώντας με τις ωδές τον Θεό, τον Δημιουργό! Πραγματικά, όμως τότε δεν γνώριζα πώς να υμνήσω τον Θεό σε πλήρη αρμονία με τα λόγια του Ησαϊα 42:10 «Ψάλλετε στον Ιεχωβά έναν νέο ύμνο, τον αίνο του από την άκρη της γης…»

Μια ερώτηση που παρακινεί σε έρευνα για γνώση

Μια μέρα συνέβη κάτι που έστρεψε τη σκέψη μου γύρω από τον Θεό. Κάποιος φίλος, αναγνώστης των ποιημάτων μου, με ρώτησε απρόοπτα: «Πιστεύεις λοιπόν, στον Θεό; Μάθεμε και μένα να πιστεύω». Σκέφτηκα λιγάκι και του απάντησα: «Είναι ζήτημα αν γνωρίζω καν τον Θεό. Εκτός απ’ αυτά που γράφω στα ποιήματα μου για να τον υμνήσω, είναι ζήτημα αν ξέρω κάτι περισσότερο για τον Θεό».

Και, πραγματικά, δεν είχα ακριβή γνώση όσον αφορά τον Θεό.

Αλλά τι σταθμός το ερώτημα του! Έπρεπε λοιπόν να μάθω για τον Θεό, για το θέλημα του και για τον σκοπό του για τον άνθρωπο. Και δεν άργησα να ξεκινήσω έρευνα. Κάποιος μου έδωσε ένα ευαγγέλιο και αυτό υπήρξε η αρχή της έρευνας μου.

Οφείλω να ομολογήσω ότι καθώς εξέταζα τις θρησκείες του «χριστιανικού κόσμου», διδασκαλίες όπως των αιώνιων βασάνων, της τριάδας και άλλες παρόμοιες, δεν με ικανοποίησαν καθόλου. Άρχισα να διερωτώμαι μήπως οι διδασκαλίες αυτές είχαν πραγματικά ανθρώπινη προέλευση. Αλλά πώς να το εξακριβώσω αυτό; Είχα ανάγκη από βοήθεια για την κατανόηση της Γραφής. Μου δόθηκε ένα φυλλάδιο με γραφικό περιεχόμενο που είχε τίτλο «Ο Σπουδαστής των Γραφών» είχε εκδοθεί από την Εταιρία Σκοπιά και δημοσίευε ένα άρθρο με τίτλο "Η Πτώση της Βαβυλώνας". Αυτός έδειχνε πως η ψευδή θρησκεία πρόκειται σύντομα να πέσει στη λήθη. Στην τελευταία σελίδα ένα σκίτσο έδειχνε έναν τοίχο που γκρεμιζόταν και οι πέτρες που έπεφταν είχαν ονόματα «Θεωρία των αιώνιων βασάνων», «Δεν υπάρχει κακό, ούτε πόνος, ούτε θάνατος, ούτε Διάβολος», «Νηπιοβαπτισμός», «Καθαρτήριο» και πολλά άλλα. Το γκρέμισμα αυτών των πετρών, αντιπροσώπευε την αποκάλυψη της αντιγραφικότητας αυτών των διδασκαλιών.

Αφού διάβασα αυτό το φυλλάδιο, απέκτησα μερικά βιβλία της Εταιρίας Σκοπιά, από ένα βιβλιοπωλείο της Αθήνας. Άρχισα να μελετώ με απληστία του τόμους με τον τίτλο «Γραφικές Μελέτες». Στη διάρκεια της μελέτης μου των εκδόσεων της Εταιρίας Σκοπιά δεν είχα καμιά επαφή με τους εκδότες ή τους αντιπροσώπους τους. Ωστόσο ήρθε στην Αθήνα ο τότε πρόεδρος της Εταιρίας Σκοπιά, Ι. Φ. Ρόδερφοντ και αυτό το πληροφορήθηκα από τις εφημερίδες. Παρ’ όλα που δεν μπόρεσα να τον δω και να τον ακούσω, αισθάνθηκα την ανάγκη να ψάξω να βρω τους ανθρώπους που διέδιδαν αυτές τις έξοχες Γραφικές αλήθειες. Τελικά βρήκα μια μικρή εκκλησία από 15 περίπου μέλη, που ήταν η τοπική εκκλησία του Διεθνούς Συλλόγου των Σπουδαστών της Γραφής, όπως ονομαζόταν τότε οι Μάρτυρες του Ιεχωβά. Χωρίς να χάσω καιρό, ενώθηκα μαζί τους και άρχισα μια ζωή στην υπηρεσία του Θεού με κατανόηση.

Εκστρατεία Γραφικών Διαλέξεων

Το 1922 «Η Σκοπιά» δημοσίευσε το μνημειώδη λόγο του προέδρου της Εταιρίας, που εκφωνήθηκε στο Σίνταρ Πόιντ του Οχάιο και τέλειωνε με τη θεία προτροπή: «Διαφημίστε, διαφημίστε, διαφημίστε τον Βασιλέα και τη βασιλεία αυτού». Η επιθυμία μου ήταν να έχω ένα μέρος στη διαφήμιση της βασιλείας του θεού και είχα, συνεπώς το προνόμιο, με απόφαση της εκκλησίας, να δώσω ομιλίες στις επαρχίες της Ελλάδας. Δε άργησε, ωστόσο, με τη βοήθεια του Ιεχωβά, να υπηρετήσω στην Ελλάδα ως ο πρώτος «πίλγκριμ», δηλαδή, ένας περιοδεύων εκπρόσωπος της Εταιρίας Σκοπιά.

Ευχαριστώ, βέβαια τον Ιεχωβά για τις ευλογητές πείρες των επόμενων τριών ετών. Πόσο θαυμάσιες ήταν οι πείρες αυτές! Ο Ιεχωβά ήταν η ισχύ μου και το άσμα μου, φέρνοντας μου μια μεγάλη χαρά παρά το γεγονός ότι υπήρχαν πολλοί εναντιούμενοι στα αγαθά νέα της Βασιλείας, για να εμποδίσουν τις προσπάθειες μας να διδάσκουμε την Αγία Γραφή. Συχνά, με υποκίνηση του θρησκευτικού κλήρου, η αστυνομία ματαίωνε δημόσιες Γραφικές ομιλίες μας. Τις περισσότερες όμως φορές, το άγγελμα της Βασιλείας κηρύσσονταν σε αίθουσες κατάμεστες από ανθρώπους που δεχόταν θερμά την αλήθεια του Θεού!

Κάποτε σε ένα από τα νησιά της Ελλάδας, είχε αναγγελθεί μια δημόσια ομιλία και το πλήθος είχε γεμίσει την αίθουσα του θεάτρου της πόλης, περιμένοντας τον ομιλητή να αρχίσει. Η ομιλία όμως την τελευταία στιγμή απαγορεύτηκε από την αστυνομία. Επιτράπηκε μόνο στον ομιλητή να εξηγήσει με δυο λόγια από την έδρα το γεγονός της ματαίωσης της ομιλίας. Η εναντίον της Γραφής ενέργεια της αστυνομίας δυσαρέστησε έναν από τους ακροατές, ο οποίος είχε σχέσεις με το Γαλλικό Προξενείο και ο οποίος σηκώθηκε και είπε με δυνατή φωνή: «Εδώ μας απαγόρευσαν, ελάτε μαζί μου στο γαλλικό Προξενείο κι εκεί θα μας επιτραπεί!». Ξεκίνησε λοιπόν αυτός πρώτος, κοντά του ο ομιλητής και πίσω του ολόκληρο το ακροατήριο. Τι μοναδικό θέαμα, αλήθεια, ήταν αυτό δια μέσου των δρόμων της Κέρκυρας! Σε λίγο η Γραφική ομιλία δίδονταν στην αίθουσα του Γαλλικού Προξενείου προς μεγάλη χαρά όλων! Εκεί δεν μπορούσαν οι ελληνικές αρχές να μας εμποδίσουν να μιλήσουμε για την Αγία Γραφή και τη βασιλεία του θεού.

Το 1925 η κατάσταση της υγείας μου με ανάγκασε να σταματήσω το έργο του περιοδεύοντα αντιπροσώπου. Και στο διάστημα αυτό, που η υγεία μου δεν μου επέτρεπε να εργαστώ όσο ήθελα, είχα τα ίδια αισθήματα με τον ψαλμωδό που είπε: «Όταν έμεινα σιωπηλός, τα κόκαλα μου φθάρηκαν εξαιτίας των στεναγμών μου όλη την ημέρα» (Ψαλμός 32:3). Ήλπιζα στον Ιεχωβά για ανανέωση των δυνάμεων μου, γνωρίζοντας ότι είναι γραμμένο: «Τα αγόρια και θα εξαντληθούν και θα αποκάμουν… αλλά εκείνοι που ελπίζουν στον Ιεχωβά θα ανακτήσουν τη δύναμη τους» (Ησαϊας 40: 30-31).

Συλλήψεις και φυλάκιση για χάρη του Ευαγγελίου

Με τον καιρό ξαναβρήκα τις δυνάμεις μου και απόλαυσα πολύ περισσότερα προνόμια στην υπηρεσία του Ιεχωβά. Όταν επιβλήθηκε η δικτατορία του Μεταξά, το 1936, έγινα μέτοχος μιας ασυνήθιστης πείρας, μαζί με άλλους Μάρτυρες του Ιεχωβά. Οι αρχές έκλεισαν την αίθουσα των συναθροίσεων μας στην Αθήνα, καθώς και το γραφείο τμήματος της Εταιρίας. Όλοι σχεδόν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά στην πόλη των Αθηνών συνελήφθησαν και για ένα περίπου μήνα ήταν κρατούμενοι σε διάφορα αστυνομικά τμήματα.

Οι αρχές μας ζήτησαν να αποκηρύξουμε τις Γραφικές μας πεποιθήσεις. Αλλά αυτό δεν έγινε. Βλέποντας ότι δεν μπορούσαν να μας εκφοβήσουν να εγκαταλείψουμε την πίστη μας, έκαναν τότε διευθετήσεις για να μας εκτοπίσουν σε διάφορα νησιά της Ελλάδας. Αλλά την τελευταία στιγμή το σχέδιο τους ματαιώθηκε. Ένα πρόσωπο προσκείμενο στον τότε δικτάτορα, έτυχε να ακούσει από κάποιον Μάρτυρα του Ιεχωβά τα άγγελμα της Βασιλείας. Αυτός ο άνθρωπος θεώρησε τερατώδη την απόφαση εκτόπισης των Μαρτύρων του Ιεχωβά. Είπε στον δικτάτορα: «Οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι πολιτικοί μας αντίπαλοι. Τι κάνουν; Περιμένουν τη βασιλεία του Θεού. Καλώς να έρθει! Την περιμένουμε κι εμείς…»

Ο Μεταξάς πείστηκε και έδωσε διαταγή στον υπουργό για θέματα Ασφαλείας να ματαιώσει την απόφαση. Ο υπουργός τότε μας κάλεσε όλους (100 περίπου Μάρτυρες) σε μια μεγάλη αίθουσα του υπουργείου του, μας έδωσε τη νουθεσία του και στη συνέχεια μας άφησε ελεύθερους.

Στη συνέχεια των επόμενων δέκα ετών, είχα πολλά προνόμια να υπηρετώ τους αδελφούς μου. Μολονότι οι δημόσιες Γραφικές ομιλίες είχαν απαγορευθεί, ως ένας υπηρέτης εκκλησίας, είχα την ευκαιρία να δίνω ομιλίες για τη βασιλεία του Θεού σε ομίλους, σε ιδιωτικές κατοικίες στην Αθήνα. Σε μια περίπτωση ένα άτομο από το ίδιο σπίτι, μέσα στο ποίο γινόταν η ομιλία κάλεσε την αστυνομία. Συνελήφθηκα μαζί με άλλους αδελφούς. Στη δίκη που επακολούθησε καταδικάστηκα σε διετή φυλάκιση.

Αυτή η φυλάκιση ήταν μια πείρα νέα στη Χριστιανική μου ζωή, αλλά πόσο πολύτιμη! Ταλαιπωρία του σώματος σε τρεις διαφορετικές φυλακές, ναι, τι ευφροσύνη πνεύματος! Αν και ο ύπνος δεν ήταν πάντοτε άνετος πάνω στο τσιμέντο της φυλακής, εν τούτοις μου χάριζε συχνά πολύτιμες ευκαιρίες να κηρύττω. Κατά καιρούς μίλησα σε τόσους πολλούς συγκρατουμένους μου, ώστε είχα την εντύπωση ότι βρίσκομαι σε μια «εκστρατεία δημόσιων ομιλιών». Επιπλέον ο «ποιητής» είχε την ευκαιρία να θυμηθεί ότι μπορούσε με στοίχους να αινεί τον Ιεχωβά και το έπραξε στις μακρές ώρες που δεν είχε απασχόληση, εκφράζοντας τους πόνους και τις χαρές μιας, χάριν του Χριστού φυλάκισης. Η διετής φυλάκιση όμως μειώθηκε σε έξη μήνες. Κι έτσι γρήγορα βρέθηκα πάλι στο πλευρό των αγαπημένων μου αδελφών.

Ήταν, νομίζω, αυτό απάντηση σε μια από τις θεοκρατικές, δηκτικές μου ωδές:

«… Κύριε, ω μη βρεθείς μακριά.

Κύριε, ω μην αργήσεις’

Λευτέρωσε τους δούλους με χέρι κραταιό,

Κι ωδήν εμείς θα ψάλουμε καινούργια στ’ ονομά σου

-Κιθάρα, αντήχα, τέλια της, αρμονικά κρουσθείτε-

Γιατί είναι θαυμαστό!»

Οι έξη μήνες φυλάκισης ήταν για μένα, επίσης μια ευκαιρία να καλυτερέψω τα αγγλικά μου, ώστε, όταν βγήκα να είμαι περισσότερο εφοδιασμένος να χρησιμοποιηθώ στο γραφέιο της Εταιρίας, στο τμήμα μεταφράσεων. Αυτό συνέχισε να είναι το προνόμιο μου κατά τα τελευταία δεκαεννέα χρόνια.

Όταν γνώρισα την αλήθεια, το 1920 οι γνώστες της αλήθειας στην Ελλάδα δεν ήταν, όπως ήδη το αναφέραμε, περισσότεροι από δεκαπέντε. Σήμερα οι διαγγελείς της Βασιλείας ξεπερνούν τις 11.000! Είναι χαρά μας μαζί με την πιστή σύζυγό μου να περιλαμβανόμαστε ανάμεσα τους.

Ο Ιεχωβά ήταν με τον λαό τους στην Ελλάδα. Προσωπικά Τον ευγνωμονώ και υψώνω το όνομα του για καθετί που έχει να κάνει με μένα. Οτιδήποτε κι αν μας περιμένει, είμαι βέβαιος ότι ο Ιεχωβά για τον πιστό του λαό, θα εξακολουθεί να είναι η δύναμη και το άσμα τους.

(Ο αδελφός Δούρας, του οποίου η ελπίδα ήταν το «βραβείο της άνω κλήσεως» που αναφέρεται στην προς Φιλιππησίους 3:14 παρέμεινε πιστός στη διακονία στο Μπέθελ Αθηνών ώς τον θάνατο του στις 15 Οκτωβρίου 1965, μόλις είχε επιστρέψει σπίτι του, από μια συνάθροιση εκκλησίας. Όπως συμβαίνει και με τους άλλους που έχουν κληθεί στην ουράνια βασιλεία και οι οποίοι τερματίζουν πιστά την επίγεια πορεία τους «τα έργα τους πηγαίνουν μαζί τους» - Αποκάλυψη 14:13).

Υποβάλετε το σχόλιό σας

Υποβολή σχολίου σαν επισκέπτης

0

Άτομα σε αυτή τη συνομιλία

 • Καλημερα Αδερφε Νικο σε ευχαριστουμε για της υπεροχες ερευνες που κανεις και ιδιετερα της θεοκρατικες που ωφελουν να σε ευλογει ο Ιεχωβα για αυτην την προσπαθια που κανεις

 • Επισκέπτης - ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΑΝΔΡ. ΒΗΤΟΣ

  Σε ευχαριστούμε πολύ αδ. Νίκο για την έρευνα.Ο Ιεχωβά να σε ευλογεί.

 • Σ΄ευχαριστούμε Νίκο, χρήσιμες υπενθυμίσεις και ενθαρρυντικές εμπειρίες.
  Το Βιβλίο του Έτους 1994 αφιερώνει 50 σελίδες στην Ελλάδα. Στη σελίδα 92 υπάρχει μια αναφορά στον Γιώργο Δούρα και στον πρώην αρχιμανδρίτη και καθηγητή θεολογίας Πολύκαρπο Κυνηγόπουλο.

  Ένας Ιεράρχης Γνωρίζει την Αλήθεια
  Παρ’ όλο αυτόν το διωγμό που υποκινούνταν από τον κλήρο και ο οποίος λάβαινε χώρα στη διάρκεια του πολέμου, η Ελένη Κουζιώνη γνώρισε την αλήθεια από έναν ιερέα! Η ίδια αφηγήθηκε: «Υπηρετούσα ως καθηγήτρια σε γυμνάσιο θηλέων στην Αθήνα. Το 1941, ένας αρχιμανδρίτης και καθηγητής θεολογίας τον οποίο γνώριζα καλά, ο Πολύκαρπος Κυνηγόπουλος, διορίστηκε στο γυμνάσιο όπου εργαζόμουν. Ένα παιδί που ήταν Μάρτυρας του Ιεχωβά και εργαζόταν ως λούστρος στα πεζοδρόμια κήρυξε στον κ. Κυνηγόπουλο ενώ του γυάλιζε τα παπούτσια. Αυτός έδειξε ενδιαφέρον και μου μίλησε για αυτή τη συζήτηση· πήγαμε μαζί στο σπίτι του Γεωργίου Δούρα. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που άκουσα για το σκοπό που έχει ο Θεός να κάνει αυτή τη γη παράδεισο. Καθώς φεύγαμε, είπα στο θεολόγο: ‘Εδώ είναι η αλήθεια. Εγώ στην εκκλησία δεν πηγαίνω ξανά’. ‘Μη βιάζεστε’, με προειδοποίησε, ‘αφήστε να μελετήσουμε πρώτα’. ‘Και βέβαια θα μελετήσουμε’, του είπα, ‘αλλά εγώ δεν θα το κουνήσω από εδώ. Εσείς μπορείτε να πάτε όπου θέλετε’. Στο μεταξύ, αυτός επισκέφτηκε όλους τους μητροπολίτες που γνώριζε στην περιοχή της Αθήνας, αλλά κανείς τους δεν έδωσε σημασία.
  »Κατόπιν, ένας ντόπιος παπάς άρχισε να ψάχνει για μάρτυρες που θα μπορούσαν να καταγγείλουν τον κ. Κυνηγόπουλο. Προειδοποίησα το φίλο μου σχετικά με τον κίνδυνο που διέτρεχε, και αυτός αμέσως ξυρίστηκε, έκοψε τα μαλλιά του, φόρεσε καφέ κουστούμι και βγήκε άλλος άνθρωπος. Ετοίμασε γραπτή απολογία, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους είχε γίνει Μάρτυρας του Ιεχωβά, και υπέβαλε το έγγραφο αυτό αυτοπροσώπως στις εκκλησιαστικές αρχές». Προς το τέλος του 1943, αυτός και η σαρκική αδελφή του, η Σοφία Ιασωνίδου, καθώς και η Ελένη Κουζιώνη, βαφτίστηκαν. Τώρα, αυτός δεν ήταν πια ο «Πατήρ Πολύκαρπος», αλλά ο αδελφός Κυνηγόπουλος.

 • Αγαπητοί μου Ελένη και Σωτήρη. Αποτελεί και για μένα πηγή πνευματικής ενέργειας η έρευνα πάνω σε ζητήματα που αφορούν στην πίστη και την ακεραιότητα και είναι υπέροχο να συναντάς πολύ συχνά ισχυρά παραδείγματα τέτοια από ανθρώπους που δεν διαφέρουν και [πολύ από εμάς, σήμερα. Ανθρώπους ατελείς που έδιδαν καθημερινά μακρές και μεγάλες μάχες για να υπερασπιστούν τις υψηλές αξίες πάνω στις οποίες βάσιζαν την ισχυρή πίστη τους. Και ο Γιώργος Δούρας υπήρξε αναμφίβολα ένας από αυτούς. Γι αυτό καθετί που τον αφορά είναι σαν λαμπρός φάρος που φωτίζει τις ζωές μας…

  Το σχόλιο επεξεργάστηκε στις περίπου 2 χρόνια πρίν από Νίκος Θεοδωράκης
 • Ευχαριστώ πολύ Γιάννη για την έρευνα που έκανες και για το γεγονός ότι επεσήμανες από το βιβλίο έτους του 1994 αυτή τη μοναδική εμπειρία. Ναι, είναι σπουδαίο να μαθαίνουμε από τέτοια γεγονότα, ιδιαίτερα εμείς οι νεώτεροι στην αλήθεια… Διότι όπως πολύ σωστά έχουν επισημαίνει πολλοί αδελφοί, σίγουρα αντλούμε ενθάρρυνση από τέτοιες εμπειρίες… Είναι εκπληκτικό μερικές φορές. Εκεί που νομίζουμε ότι οι δικές μας εμπειρίες είναι που μας χαλυβδώνουν στην πίστη, ανακαλύπτουμε ότι παρόμοια λειτουργούν και οι εμπειρίες άλλων, όπως αυτή η πολύ πρωτότυπη που καταγράφεις στο σχόλιο σου. Μακάρι να σε μιμηθούν κι άλλοι αδελφοί…

 • TON ADERFO POY EITAN LOUSTROS PREPEI NA TON GNWRISA TO 1976 STHN ATHINA,PHGA KAI TOU MILHSA.AN EINAI AYTOS.EIXE PROBLHMA EIXE KAMPOYRA,KAI EITAN KONTOS,EITAN SYNITHOS STHN AKADHMIAS.AKOYSA PWS OTAN PHGE O ARXIMANDRITHS NA TOY KATHARISEI TA PAPOYTSIA TOY EIPE O ADELFOS LOYSTROS.KAI EIDA EIS TA KRASPEDA SAS AIMAPOLWN ATHOWN ANTHROPWN,KAPWS ETSI KSE KINHSE H SYZITHSI.

 • Είδες πόσα πράγματα μαθαίνουμε Αθανασία; Και είναι τόσοι πολλοί αδελφοί που δεν γνωρίζουν και μαθαίνουν από τον ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ. Αυτό είναι το όμορφο…
  Μόνο που θα ήθελα να σε παρακαλέσω για κάτι: Γνωρίζεις τόσα πολλά πράγματα. Άλλαξε το πληκτρολόγιο σου στα ελληνικά. Και δεν είναι απαραίτητο να γράφεις μόνο κεφαλαία. Πεζά, διαβάζονται καλύτερα.
  Αν εκπαιδευτείς λίγο τα e-mail σου μπορεί να γίνουν τροφή για πολλούς αδελφούς και να είναι ωφέλημα. Θα χαρώ πολύ να δω αυτές τις αλλαγές… Και να ξέρεις, έχω αρκετή υπομονή. Ασκώ αυτή την όμορφη ιδιότητα…

Ζήσαμε ένα υπέροχο τριήμερο στη Ζαγορά Πηλίου κοντά σε φίλους αγαπημένους

xionismeni.zagora1

Όλα πήγαν καλά. Με την ασφαλή επιστροφή μας ολοκληρώθηκε το ταξίδι μας στο Πήλιο... Στη Ζαγορά είμασταν από το μεσημέρι της Παρασκευής 6/1/2017 και επιστρέψαμε στη βάση μας το βράδυ της Κυριακής! Βρήκαμε το μέρος, ύστερα από μια πολύ όμορφη διαδρομή χωρίς προβλήματα με πολύ κρύο, αν και δεν νιώθουμε κάτι τέτοιο αφού οι φίλοι μας Βικτόρια και Δημήτρης που μας φιλοξενούν στα studio τους, έχουν φροντίσει να έχουμε επαρκή θέρμανση και ζεστή καρδιά... Έτσι, απολαμβάνουμε την κάθε στιγμή... Δείτε μερικά δημοσιεύματα ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ. Να πάρετε μια γεύση πώς περάσαμε.

Το ταξίδι μας αυτό με τους φίλους μας, Άρη και Χάρις το είχαμε προγραμματίσει εδώ και πολύ καιρό… Χωρίς να γνωρίζουμε τον καιρό, πώς θα εξελιχθεί αυτός. Εντάξει, χειμώνας είναι, αλλά επιλέξαμε έναν ξενώνα που οι ιδιοκτήτες τους είναι γνωστοί στους φίλους μας.

Το χρειαζόμαστε αυτό το ταξίδι – ανάσα. Σκεφτόμασταν την Κρήτη, αλλά στην πορεία μετρήσαμε πολλές παραμέτρους… Ήθελε περισσότερες μέρες και έξοδα και είπαμε να το αφήσουμε για το καλοκαίρι. Να το απολαύσουμε, κάτω από καλύτερες καιρικές συνθήκες.

Τώρα βλέπουμε τον καιρό να χαλάει πάλι… Και τα χιόνια μας εφτασαν στο μέρος που μένουμε… Δεν μας πειράζει καθόλου. Ίσως να μην καταφέρουμε να κάνουμε τις βόλτες που θέλαμε επειδή η κίνηση δεν είναι πάρα πολύ εύκολη, αλλά περνάμε πολύ όμορφα... Κάθετ'ι εδώ είναι όμορφο

Και είχαμε ανάγκη από μια μικρή αλλαγή και από παραστάσεις ξεχωριστές. Ξέρουμε πως έτσι κάνουμε τη ζωή μας και την καθημερινότητα μας πιο ενδιαφέρουσα για μας και για τους γύρω μας. Αυτό, στο βαθμό που περνάει από το χέρι μας το κάνουμε καθημερινά πράξη...

Το Πήλιο όποια εποχή και αν το επισκεφθείς, είναι πανέμορφο. Σίγουρα όμως το χειμώνα έχει κάτι που το κάνει να ξεχωρίζει. Σχεδιάζουμε να ξαναπάμε το συντομότερο δυνατόν και να απολαύσουμε, όπως κάναμερ και στην πρώτη επίσκεψη μαςε, την κάθε στιγμή. Καταλαβαίνεται, φαντάζομαι τι εννοούμε αφού μέσα από αυτό το Site, βλέπετε  ήδη φωτογραφίες από εκεί 

xionismeni.zagora2

Η Βικτόρια κάνει τηγανήτες στο χιονισμένο μπαλκόνι της, για να προσθέσει μια νότα αγάπης στο πρωινό που μας ετοίμαζε... Υπέροχοι. Τις απόλαυσα με την ψυχή... Η φιλοξενεία τους, μοναδική! Αν θέλετε να εκδράμετε στο Πήλιο, αξίζει να είναι στην πρώτη επιλογή σας. Μόνο που χρειάζεται να προηγηθεί τηλέφωνο...

Είμαστε βέβαιοι ότι θα μεινετε ενθουσιασμένοι. Ασε που θα δείτε την αδελφική αγάπη σε όλο της το μεγαλείο... Αλλά είπαμε, είναι απαραίτητο να προηγηθεί τηλέφωνο για να κλείσετε δωμάτιο, για τη διαμονή σας...

zagora110117

Ο Τάκης ξεχιονίζει τους δρόμους κάτω από το σπίτι τους...

Τι όμορφη που είναι η ενότητα κάτω από το πνεύμα του Ιεχωβά Θεού. Όλοι μαζί στην Κρήτη

sinelefsi.kritis.28.2016

Στη φωτογραφία εικονίζονται αδελφοί της φυλακής από τις 10ετίες του 1970 μέχρι τη 10ετία του 1990, όσοι βέβαια βρεθήκαν στην Κρήτη με αφορμή την Περιφερειακή Συνέλευση, τον Αύγουστο του 2016 Ήταν πολύ συγκινητικό για όλους να συναντηθούν με πραγματικούς φίλους και συναγωνιστές, με τους οποίους έζησαν όχι μόνο πολύ δύσκολες στιγμές, αλλά και πολύ ευχάριστες και έτσι τους ένωσε πιο σφικτά η υπέροχη ιδιότητα της αγάπης! Ειλικρινά ευχαριστούμε από καρδιάς τον Ιεχωβά για το υπέροχο δώρο της αδελφότητα, το οποίο μεγαλουργεί στους καιρούς μας! Σε όλους αυτούς τους αγωνιστές της ακεραιότητας εκπληρώθηκαν περίτρανα τα εδάφια Ησαίας 54:17 και  40:29-31.

Η εργασία είναι αγαθό! Ας βοηθήσουμε όσους έχουν πραγματική ανάγκη...

work

Όπως γνωρίζουμε, πολλοί αδελφοί μας αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την ανεργία. Θα ήθελα, λοιπόν, να παρακαλέσω τους αναγνώστες της ιστοσελίδας μου, αν γνωρίζουν κάποια πληροφορία σχετικά με εύρεση εργασίας, να επικοινωνούν με τον ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ, και να αναφέρουν τις πληροφορίες που γνωρίζουν. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε όσους αδελφούς και αδελφές μας είναι άνεργοι.
Η πράξη μας αυτή είναι σύμφωνη με τις σκέψεις που αναφέρονται στα εδάφια Ιωάννης 13: 34, 35
Ο ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗΣ γίνεται καθημερινά δέκτης μηνυμάτων αγωνίας τέτοιων καταστάσεων. Σ’ αυτή τη λογική ανταποκριθήκαμε στο δίκαιο αίτημα του Στέλιου Ηλιάκη από την Κρήτη που ζει αυτή την εποχή στη Βουλγαρία. Σας θυμίζω λίγο τα δυο δημοσιεύματα που κάναμε. Δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ.
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν πειραματικά μια μέθοδο του «ζητώ» ή «προσφέρω» εργασία. Τις επόμενες μέρες θα πάρει μια πιο ουσιαστική μορφή… Θα λάβουμε υπόψη μας και τις δικές σας παρατηρήσεις και υποδείξεις. Το e-mail που μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας είναι nikosth2004@yahoo.gr Ο ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗΣ προσφέρετε να βοηθήσει ως σύνδεσμος επαφής και επικοινωνίας.

Συναντήθηκαν στη Συνέλευση Περιφερείας Κρήτης 2016, ύστερα από 48 ολόκληρα χρόνια!

sinelefsi.kritis.26.2016

Για φαντάσου! 48 χρόνια είναι αυτά και ο χρόνος έχει κάνει την δουλειά του. Συναντήθηκαν στη διάρκεια των εργασιών της Συνέλευσης Περιφερείας Κρήτης του 2016, ύστερα από μισό σχεδόν αιώνα... Πρωτοσυναντήθηκαν στη φυλακή όταν ήταν νεαροί, με αφορμή τη διακράτηση ουδετερότητας. Τώρα είναι πια μπαμπάδες, παππούδες και με άσπρα μαλλιά! Πραγματικά όταν βιώνεις τέτοια πράγματα είναι να συγκινείσαι πολύ και αναπόφευκτα θυμάσαι τα παλιά, τότε που αμούστακα παιδιά κρατούσαν οσιότητα στην υπόσχεσή τους να υπηρετούν μόνο τον Ιεχωβά Θεό. Τι υπέροχα παραδείγματα! Εκεί, στην Κρήτη, θα τους γνωρίζετε φαντάζομαι ποιοι είναι...

Ζωντανή η ελπίδα της επιστροφής στο Θραψανό... Βόλτα στη λίμνη της Λιβάδας...

livades.diakopes2013

Η Λιβάδα... Η τεχνιτή λίμνη στο χωριό μου που τα καλοκαίρια περνάω πολλές ώρες εδώ... Πανέμορφη και πάντα έχει κάτι εξαιρετικό να σου δώσει... Δείτε ΕΔΩ ένα βίντεο που τραβηξα πριν τρία χρόνια από τη λίμνη. Έτσι είναι και σήμερα. Δεν έχει αλλάξει τίποτα...

panoramiki.livada.2014

Ιδού και μια πανοραμική φωτογραφία της λίμνης, που τράβηξα το χειμώνα του 2014 όταν κατέβηκα στο χωριό, για να μαζέψω τις ελιές μου... Το 2015, τις μάζεψε η Ειρήνη, η γυναίκα του ανηψιού μου Λευτέρη Βολυράκη, με ένα καλό συνεργείο. Ελάτε, αν θέλετε, να σας πάω στις ελιές μου στου Μπουρμά. Δείτε ΕΔΩ.

Αυτό είναι το χωριό μου, το όμορφο Θραψανό, που θα ήθελα να ζήσω, κάποτε...

Αυτό είναι το χωριό μου, το Θραψανό... Φωτογραφημένο στις 6 Ιουλίου 2012. Τον αγαπώ αυτόν τον τόπο. Και ονειρεύομαι να ζήσω εδώ ήρεμα, ήσυχα, χωρίς τις εντάσεις της δουλειάς, όταν με το καλό βγω στη σύνταξη... Ελπίζω να μου συμβεί αυτό το καλό... Και μακάρι να πάνε όλα καλά στο σπίτι που φτιάχνω για να μπορέσω να μείνω εκεί... Ωστόσο έρχονται οι κυβερνώντες και με τους απίθανους πολιτικούς σαλτιμπαγκισμούς τους, αλλάζουν συυνεχώς τα όρια συνταξιοδότησης... Έτσι αρχίζω να συνειδητοποιώ πως ίσως να μην το ζήσω και ποτέ... Δεν πειράζει. Είμαι καλά και αυτό έχει σημασία... Δείτε ΕΔΩ μερικά πράγματα για το χωριό μου...

xionismeno.spiti090117

Φωτογραφία τραβηγμένη στις 9/1/2017 στο χιονιά που άρεσε σε όλο το Θραψανό. Το πατρικό μου σπίτι, χιονισμένο. Η απόλαυση οφθαλμών… Ευχαριστώ όσους είχαν την καλοσύνη και την προνοητικότητα να μου τη στείλουν… Κάθε εποχή στο χωριό μου είναι όμορφη. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία…

Λαιμητόμος και για τους δημοσιογράφους το ασφαλιστικό. Τώρα στοχεύουν στον ΕΔΟΕΑΠ

banner gia site

Εκατόν πενήτα τρείς βουλευτές ψήφισαν την καταδίκη μας. 153, Οι ίδιοι που ούρλιαζαν όταν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, ψήφιζαν μνημόνια. Κάποιοι απ' αυτούς τους θυμόμαστε που είχαν βγει από τα παράθυρα της Βουλής και είχαν αναρτήσει πανό. Κάποιοι άλλοι είχαν φάει ξύλο και δακρυγόνα. Και δεν είναι μόνο αυτό. Εκείνο που μας έκανε να νιώσουμε πολύ άσχημα το βράδυ που ψηφίστηκε το νομοσχέδιο μαζί με το νέο φορολογικό που θα μας αποτελιώσει, είναι ότι χειροκροτούσαν που τα κατάφεραν και το πέρασαν! Ίδιοι, ανίκανοι, όλοι οι πολιτικοί... Μακριά τους... Όσο πιο μακριά γίνεται. Δεν τους έχουμε πια, καμιά απολύτως εμπιστοσύνη... Μετά το ΕΤΑΠ ΜΜΕ, τώρα βάζουν στο στόχαστρο τον ιατροφαρμακευτικό μας φορέα, τον ΕΔΟΕΑΠ κάθώς έκοψαν τους πόρους χρηματοδότησης του από το αγγελιόσημο...

ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ

Έπρεπε να ζήσω για να το δω κι αυτό. Μια... δήθεν σοσιαλιστική κυβέρνηση, αυτή του Γιώργου Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ έβαλε λουκέτο στην ελεύθερη διακίνηση των ιδεών. Έκλεισε εφημερίδες, αντί να τις στηρίζει με κάθε τρόπο και δυσκόλεψε πολύ τη συνέχιση της έκδοσης πολλών εφημερίδων.

Τον Αύγουστο του 2011 η κυβέρνηση εφάρμοσε μια παράγραφο που πέρασε στο ντούκου μέσα στο Μεσοπρόθεσμο, χωρίς να τη διαβάσουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. (όπως άλλωστε έκαναν παντού στη συνέχεια...) που το ψήφισαν και με την οποία σταματά η επιδότηση των ταχυδρομικών τελών των εφημερίδων, τουλάχιστον όπως τη γνωρίζαμε μέχρι σήμερα και... ουσιαστικά τετραπλασιάζει τα έξοδα αποστολής στους συνδρομητές.

Προφανώς ουδείς υποψιάστηκε τι προβλήματα μπορεί να δημιουργούσε μια τέτοια απόφαση... Η ζωή το έδειξε στη συνέχεια... Εφημερίδες αναγκάστηκαν να κλείσουν, δημοσιογράφοι έχασαν τη δουλειά τους, τυπογραφεία απέλυσαν εργαζόμενους, αν δεν έκλεισαν και τα ίδια... Η περίπτωση της press line είναι χαρακτηριστική...

Αναρωτιέμαι: Αυτό ήθελαν πραγματικά; Να κλείσουν οι μικρές εφημερίδες που βγάζουν οι εξωραϊστικοί σύλλογοι και τα συνδικάτα; Ήθελαν να φιμώσουν τις εφημερίδες της περιφέρειας, να τις κλείσουν; Διότι ποια εφημερίδα θα αντέξει κάτω από αυτό το καθεστώς; Ποιος συνδρομητής θα δεχτεί, σε καιρούς άγριας λιτότητας να τετραπλασιαστεί το ποσό που δίνει, για να φτάνει το έντυπο στο σπίτι του;

Σκεφθείτε λίγο τις εφημερίδες που βγαίνουν από αγάπη για τις μικρές πατρίδες... Αυτές, που πάνε να τους βρουν σε όλη την Ελλάδα και τον κόσμο. Νομίζετε ότι θα αντέξουν; Πολύ αμφιβάλω... Ήδη έβαλαν συνδρομή, ετήσια και μάλιστα αρμυρή στα μέλη τους. Αλλά είναι λύση αυτή;

ΔΥΟ ΚΑΛA ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ SITE ΜΑΣ

Το να λένε οι συνάδελφοί σου καλές κουβέντες για σένα δεν είναι και κάτι συνηθισμένο, ιδιαίτερα στο δημοσιογραφικό χώρο. Αλλά ούτε και η Θεοδοσία Κοντζόγλου είναι ένας συνηθισμένος άνθρωπος. Γνωριζόμαστε περισσότερα από 20 χρόνια και η γνωριμία κρατάει... Σαν την παλιά... κολώνια...

Και να, τώρα, που επιμελείται μια στήλη για τα Blog στο καταξιωμένο περιοδικό τέχνης “Ως3”. Προβάλει, με πολύ καλά λόγια τούτο εδώ τον ιστότοπο. Ο σύνδεσμος που είχαμε για να το δείτε, έληξε. Αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι... Δημοσιοποίησε σε ένα ευρύ κοινό, ένα Site που φτιάχνεται καθημερινά, πετραδάκι – πετραδάκι, με καθαρά υλικά από την καρδιά μου...

Μικρές σταλαγματιές ομορφιάς, καθαρού δροσερού νερού αλήθειας που, δυστυχώς, δεν είναι σε θέση να τις δεχτούν οι περισσότεροι. Έμαθαν να θέλουν χάδια... Αλλά από εμένα, δεν θα τα δουν. Δεν το έκανα ποτέ, δεν θα το κάνω και τώρα από τούτη τη διαδικτυακή  γωνιά...

Το Site αυτό θα συνεχίσει να είναι μια ελεύθερη δημοσιογραφική έπαλξη. Σ' αυτό άλλωστε «χρωστά» και την όποια επιτυχία της...

Άσε που, από την επισκεψιμότητα, θα δω κι εγώ, τι από τα θέματα που ανεβάζω σας αρέσουν περισσότερο...Καλή ανάγνωση... Και σχολιάστε τα θέματα, ο διάλογος κάνει καλό! Μπείτε στη διαδικασία, είναι πανεύκολο πια...

ΚΡΕΟΝΤΑΣ, τέλος...

Το φύλλο που βλέπετε είναι το τελευταίο της εκδοτικής προσπάθειας του εξωραϊστικού συλλόγου της Κολοκυνθούς  “Κρέοντας”. Δείτε το ΕΔΩ. Είναι το τεύχος 25 κι ΕΔΩ δείτε το προηγούμενο. Ο ΚΡΕΟΝΤΑΣ αναγκάστηκε να αναστέλλει την έκδοσή του. Σε δύσκολες εποχές δεν άντεχε άλλο τα δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη. Βέβαια κάθε φύλλο που αναστέλλει την έκδοσή του θέλει να ελπίζει και ονειρεύεται την επανέκδοση του... Μακάρι να ήταν αλήθεια, αυτό. Κι όχι μόνο προθέσεις των ανθρώπων του Συλλόγου...

Μια τηλεοπτική όαση!

studio1

Μια ευχάριστη ανακοίνωση επεφύλαξε μεταξύ άλλων το κυβερνών σώμα στην ετήσια συνάθροιση του, το 2014. Αφορούσε τη δημιουργία τηλεοπτικού σταθμού τελευταίας τεχνολογίας που εκπέμπει μέσω internet. Από τον Μάϊο 2015 το κανάλι το έχουμε με ελληνικούς υπότιτλους, και τώρα μεταγλωττισμένο στα ελληνικά, ώστε να το παρακολουθούμε καλύτερα, όλοι εμείς που δεν γνωρίζουμε καλά αγγλικά. Από εδώ μπορείτε επίσης να δείτε παρά πολλά χρήσιμα βίντεο και φυσικά στις αρχές κάθε μήνα, το Jehovah’s Witnesses Broadcasting... Δοκιμάστε το. Θα οφεληθείτε πάρα πολύ και θα ενισχύσετε την πνευματικότητα σας... ΕΔΩ δείτε το πρόγραμμα του Μαρτίου 2017 που εκπέμπετε τώρα...

Διαθέσιμος για δουλειά

Από το Γενάρη του 2012 που σταμάτησα την εργασία μου στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, δηλώνω ότι είμαι διαθέσιμος για δημοσιογραφική δουλειά. Το λεω τώρα τόσο καιρό, χωρίς αποτέλεσμα, έχοντας συναίσθηση των δυσκολιών μιας κοινωνίας που βιώνει τα μνημόνια στο πετσί της... Με περισσότερα από 33 χρόνια εμπειρίας σε δημοσιογραφικά έντυπα, είμαι σε θέση να υλοποιήσω κάθε εκδοτική προσπάθεια με τον καλύτερο τρόπο. Σ' αυτό το Site θα δείτε ενδεικτικές δουλειές μου σε εφημερίδες που εκδίδω ήδη... Παρακαλώ, επικοινωνήστε μαζί μου στο τηλέφωνο 6932212755 Αγαπώ πολύ, αυτό που ξέρω να κάνω με απόλυτη ευσυνειδησία. Η εργασία είναι μια έντιμη προσπάθεια για την επιβίωση. Προσωπικά το πιστεύω αυτό... Γι' αυτό και παρά τις δυσκολίες συνεχίζω να αγωνίζομαι έντιμα, να βρω κάτι επιπλέον... 

Ο Γάμος της Ειρήνης...

Η Ειρήνη με τον Χριστόφορο παντρεύτηκαν στις 10/10/2010. Το μωρό τους ήρθε στις 28/08/13. Να τους ζήσει! Κι έτσι έγινα παππούς...

Το "φευγιό" της αδερφής μου

Η Γιωργία μας "έφυγε" για πάντα από κοντά μας το 2011. Και ο θάνατος του Γιάννη ένα ακριβώς χρόνο μετά. Λιγοστεύουμε...

Αλλαγές στο Site μου

Σημαντικές αλλαγές αισθητικής στο Site. Μεγαλώνουμε και μαθαίνουμε... Πώς σας φαίνετε η νέα μορφή του από 9/9/2013;

Developed by OnScreen - Content by Nikos Theodorakis - Powered by FRIKTORIA