Ζήσαμε τέσσερις ξεχωριστές μέρες στην Ιο: Στο νησί των αντιθέσεων που μας άρεσε....

avanti.1

Έλα λοιπόν απ’ την αρχή να ζήσουμε τα χρώματα

Ν’ ανακαλύψουμε τα δώρα του γυμνού νησιού

Ρόδινοι και γαλάζιοι τρούλοι θ’ αναστήσουν το αίσθημα

Προσανατολισμοί, Οδυσσέας Ελύτης.

avanti.2
Το γυμνό νησί˙ θα μπορούσε αυτό να ήταν το όνομά του, μια ξέρα στο Αιγαίο ανάμεσα σε τόσες άλλες, Σίκινος, Σαντορίνη, Ηρακλειά, Πάρος. Όπου και αν κοιτάξεις έναν βράχο αντικρίζει το μάτι σου και το λιγοστό πράσινο μοιάζει τυχαία να φύτρωσε εκεί ή καταλάθος ενάντια σε κάθε εμπόδιο της αιγαιοπελαγίτικης φύσης. Η Ίος ή Νιος, σκέφτεσαι όταν την πρωτοβλέπεις, είναι σαν θαύμα που οι κάτοικοι έχτισαν και μετέτρεψαν σε δικό τους τόπο και δικό τους παράδεισο.

avanti.3
Οι ομορφιές του νησιού είναι πολλές και αξίζει νατις δούμε. Το όνομα της προέρχεται από τη λέξη Ία, τα λουλούδια δηλαδή που φύτρωναν άφθονα στο νησί και με ατμόσφαιρα Κυκλάδων, αέρα Αιγαίου και διάθεση… πενταήμερης, η Ίος με πλήθος τουριστών εξωτερικού να την προτιμούν για πιο εναλλακτική διασκέδαση. Οι παραλίες της, όμως, η Χώρα τις ήσυχες ώρες της, το λιμάνι και οι οικισμοί της μαρτυρούν μια πλευρά της που έχει να κάνει με γνήσιες κυκλαδίτικες διακοπές. Το λέμε εμείς που ζήσαμε εκεί τέσσερις μέρες με τρείς διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο AVANTI στη Χώρα απ' όπου και οι φωτογραφίες που βλέπετε....

anatoli.ios.8

Δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ περισσοτερα για το πανέμορφο νησί της Ίου... Δυο δημοσίευματα που κάναμε στον ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ και μοιραστήκαμε μαζί σας τις εντυπώσεις μας, απ' ότι ζήσαμε εκεί... Απλά πράγματα που κάνουμε καθημερινά εδώ, σ' αυτή την ξεχωριστή διαδικτυακή γωνιά, επικοινωνίας και φιλίας...

Μερικά πράγματα δεν ξεχνιόνται εύκολα... Και σ' αυτό συντελούν πολλά... Οι καλές εμπειρίες που είχαμε με τους ανθρώπους εκεί, το γεγονός ότι περπατήσαμε πολύ στο λιμό, στη Χώρα και τον Μυλοπότα μας έδωσαν τη δυνατότητα να δούμε το νησί κάτω από ένα εντελώς διαφορετικό πρίσμα...

Τα χελιδόνια έφτιαξαν τη φωλιά τους μεσα στο σπίτι μας στο χωριό! Τι όμορφα...

xelidonofolia1
Τις είδαν δικοί μας άνθρωποι, τις φωτογραφισαν και μας τις έστειλαν... Τα χελιδόνια επέλεξαν το εξωχικό μας σπίτι στο Θραψανό να φτιάξουν φέτος τη φωλιά τους. Είδαν ησυχία και ήταν λογικό να καταλήξουν σ' αυτή την απόφαση.

xelidonofolia2
Η φωλιά είναι το καταφύγιο που παρέχει στα ζώα προστασία από τις καιρικές συνθήκες, τις επιθέσεις των εχθρών τους και δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για τον πολλαπλασιασμό τους και την ανατροφή των απογόνων τους.

xelidonofolia3
Φωλιές φτιάχνουν και χρησιμοποιούν τα περισσότερα ζώα, κυρίως όμως τα μικρά σπονδυλωτά ζώα και ιδιαίτερα τα τρωκτικά και όλα ανεξαιρέτως τα πτηνά. Σαν φωλιά επιλέγονται τα διάφορα φυσικά κοιλώματα, οι υπόγειες σπηλιές και τα ψηλά δένδρα.

xelidonofolia4
Τα πουλιά χτίζουν τη φωλιά τους με βασικό οικοδομικό εργαλείο το ράμφος τους, ενώ για υλικά χρησιμοποιούν κλαριά, λάσπη, ή και άλλα υλικά. Στο κτίσιμο παίρνουν μέρος συνήθως και τα δύο μέλη του ζευγαριού. 

Όπως και να έχει το πράγμα είναι πολύ όμορφο να νιώθεις ότι στο πατρικό σου βρήκαν ήσυχο τόπο, τα χελιδόνια, να φτιάξουν τη φωλιά τους... Ευχαριστούμε εκείνους που μας επεσήμαναν αυτό το γεγονός!

Ευχαριστούμε όσους μας το επεσήμαναν. Διατηρούν ζωντανή τη μνήμη μας για το χωριό!

The News

Δυο ξεχωριστές Αναμνήσεις, όπως έφτασαν στον ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ και τις προβάλουμε

dedotsis1
Σαράντα χρόνια χωρίζουν αυτές τις δύο φωτογραφίες… Εδώ ο φυλακισμένος για την ακεραιότητα του στις φυλακές Ιωαννίνων Βασίλης Δεδότσης και ο φύλακας του, στρατιωτικός τότε, Κώστας. Είχαν μια καλή σχέση καθώς εκτιμούσε ο ένας τον άλλον για τον χαρακτήρα του και το ήθος του.

dedotsis2
Οι συγκυρίες ήρθαν έτσι που στη φετινή Ανάμνηση ο Κώστας και Βασίλης με φανερά τα σημάδια του χρόνου, βρέθηκαν μαζί… Ο χρόνος όμως δεν άμβλυνε τα συναισθήματα. Αντιθέτως η συγκίνηση ήταν πολύ μεγάλη και ο αίνος ανήκει στον Ιεχωβά που δεν αφήνει κανέναν με καλή καρδιά να πάει χαμένος.

kala.neaΣυχνά αυτά που διαβάζετε εδώ είναι γραμμένα κι από σας. Με το να συνεισφέρεται τόσο σε κείμενα όσο και σε φωτογραφίες όπως συμβαίνει με τη σημερινή ανάρτηση βοηθάτε να γίνει ακόμα πιο αξιόπιστος αυτός ο ιστότοπος. Οι φωτογραφίες που συνοδεύουν το κείμενο, αλλά και το ίδιο το κείμενο είναι από δυο φίλους (αλλά και δικούς μας) του ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ.

Ας ξεκινήσουμε με την πρώτη αφήγηση. Προσέξτε ξανά τις δύο φωτογραφίες της σημερινής ανάρτησης. Ο στρατιωτικός της φωτογραφίας κάποτε, βρέθηκε τυχαία στο έργο από δύο αδελφές, η μία εξ αυτών τηλεφώνησε στον Βασίλη Δεδότση, λέγοντάς του ότι βρήκαν ένα πολύ καλοσυνάτο άτομο, το οποίο τους είπε ότι ήταν αξιωματικός στις φυλακές Ιωαννίνων και εκτιμούσε πολύ τους νεαρούς αντιρρησίες Μάρτυρες του Ιεχωβά.

Ιδιαίτερα ζήτησε να μάθει για τον Βασίλη, μια και εργαζόταν μαζί στο ίδιο γραφείο της Διοίκησης. Αυτός ήταν ο Υποδιοικητής των Φυλακών, πολύ καλός απέναντί στους Μάρτυρες του Ιεχωβά, ευγενικός, τους σεβόταν πάρα πολύ και όπως χαρακτηριστικά σχολίασε, «αυτά τα παιδιά, σημάδεψαν για πάντα τον ψυχικό μου κόσμο».

Έτσι, η αδελφή έδωσε στον Βασίλη το τηλέφωνό του και δύο μέρες πριν την Ανάμνηση τον πήρε τηλέφωνο. Όταν του είπε ποιος είναι, ξέσπασε σε λυγμούς και υποσχέθηκε να πάει στην Ανάμνηση, μια και θα ήταν εκείνος ο ομιλητής. Και κράτησε το λόγο του. Πήγε.

‎Για σκέψου: 1977-2017, έπειτα από 40 ολόκληρα χρόνια συναντήθηκαν στην Ανάμνηση με αυτόν τον τόσο καλό, πρώην αξιωματικό των Στρατιωτικών Φυλακών Ιωαννίνων, τον πολύ αγαπητό μας Κώστα Μπαλτά!

Η συγκίνηση δεν περιγράφεται, έπεσαν ο ένας στην αγκαλιά του άλλου και έκλαιγαν σαν μικρά παιδιά! Οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους.

Και το πιο σημαντικό: Ήδη δρομολογήθηκε γραφική μελέτη και όπως σχολίασε ο ενδιαφερόμενος, "έχασα πολύτιμο χρόνο, μου λείψατε πολύ όλα αυτά τα χρόνια ".

Ναι, ο Ιεχωβά δεν θα αφήσει κανένα πρόβατό του να χαθεί!

Ας δούμε τώρα τη δεύτερη αφήγηση:

Στης πεθεράς μου το σπίτι ερχόταν ένα ζευγάρι, πιο μεγάλοι από εμάς φυσικά. Έκανα παρέα με τον πεθερό και την πεθερά μου. Συχνά όταν είχαν κόσμο τα πεθερικά μου, κατέβαινα λίγο να τους περιποιηθώ. Σε μια τέτοια περίσταση λοιπόν γνώρισα αυτό το ζευγάρι.

Ο κύριος Γιώργος, ένας πολύ μορφωμένος σκεπτόμενος άνθρωπος ,παρ’ όλο που ήταν άθεος κομμουνιστής, όπως έλεγε ο ίδιος, έτρεφε ιδιαίτερη εκτίμηση για τους Μάρτυρες του Ιεχωβά καθώς ήταν συγκρατούμενος με πολλούς από αυτούς κατά την επταετία στην Γυάρο. Λαλίστατος και παραστατικός όπως ήταν ο κύριος Γιώργος, είχε πολλά να πει για τους αδελφούς μας. Κάτι που του έκανε μεγάλη εντύπωση και δεν θα το ξεχάσει ποτέ, ήταν μια ιδιαίτερη εμπειρία που είχε.

Σας την αναφέρω, όπως ακριβώς την άκουσα. Αφηγείται λοιπόν ο κύριος Γιώργος:

Τους Μάρτυρες του Ιεχωβά, δεν τους είχαν όλους μαζί σε ένα κελί για να μην μιλάνε ο ένας στον άλλον για την πίστη τους, επειδή έτσι γίνονταν πιο δυνατοί, έλεγαν οι διευθυντές των φυλακών… Έβλεπαν ο ένας τον άλλον, στο προαύλιο την ώρα που έβγαιναν έξω. Εκεί πάντα είχαν κάτι να πουν ο ένας στον άλλον. Φαίνεται ότι έλεγαν κάτι όμορφο, καθώς ήταν όλοι χαρούμενοι όταν γυρνούσαν στα κελιά τους.

Μια μέρα λοιπόν, άνοιξη ήταν, ήλθε ένας από αυτούς και μου είπε: Σε παρακαλώ πες στον υπεύθυνο στην αναφορά ότι σε χτύπησα.

Παλάβωσες; του είπα, θα φας τιμωρία, θα πας στην τρύπα.

Δεν πειράζει, σε παρακαλώ σήμερα πρέπει να πεις ότι σε χτύπησα, πρέπει να πάω στην τρύπα... Έχοντας εκτίμηση στον συγκρατούμενο μου αυτόν, σκέφτηκα για να θέλει να πάει στην τρύπα κάποιος λόγος υπάρχει, ας του κάνω το χατίρι. Βγήκαμε λοιπόν αναφορά και τον κατήγγειλα ότι με χτύπησε.

Η σύμπτωση ήταν, έτσι νόμιζα τότε, ότι ήταν σύμπτωση… Στην αναφορά όλοι κάτι κακό είχαν να πουν εκείνη την ημέρα για τους Μάρτυρες του Ιεχωβά. Άλλος του πήρε κάτι προσωπικό του και δεν το έδινε πίσω, άλλος τον χτύπησε όπως εμένα, άλλος του μίλησε υβριστικά, άλλος του έσκισε το σεντόνι. Σκεφτήκαμε όλοι... Τι έπαθαν οι γιαχωβάδες, σήμερα; Σεληνιάστικαν; Ήταν βλέπετε πανσέληνος. Κανένας δεν γλύτωσε την τιμωρία. Όλοι μαζί στην τρύπα μέχρι αύριο το πρωί.

Να πω ότι η τρύπα ήταν ένας λάκκος σκαμμένος στη γη βαθιά με λαμαρίνες από πάνω. Μέσα εκεί στη διάρκεια της μέρας ακόμη και με λίγο ήλιο ήταν φούρνος. Κι όμως οι δικοί σας, για κάποιο λόγο ήθελαν όλοι να πάνε εκεί.

Γύρισαν την άλλη μέρα τσουρουφλισμένοι, διψασμένοι, καθώς νερό δεν είχε εκεί όλη μέρα, αλλά τόσο χαρούμενοι. Δεν γινόταν, έπρεπε να μάθω, τι στο καλό συνέβη εκεί πέρα. 21 άτομα στη τρύπα και βγήκαν και χαρούμενοι. Τελικά πήρα την απάντηση μου. (Να πω ότι μέχρι τώρα είχα καταλάβει εγώ τι έκαναν οι αδελφοί μας και ήδη είχα αρχίσει να προσπαθώ να κρατήσω τα δάκρυα μου)

Εσείς μια φορά το χρόνο γιορτάζετε για τον Χριστό που πέθανε και αναστήθηκε. Αυτοί λοιπόν συνεννοήθηκαν… Βρέθηκαν όλοι μαζί στη τρύπα και έκαναν τη γιορτή σας. Είχε κάνει, λέει, ένας από αυτούς κάτι ψωμάκια στο μαγειρείο και είχαν και ένα ποτήρι τσίγκινο, άδειο. Ήθελαν να έχει μέσα κρασί, αλλά ήταν αδύνατον. Μου εξήγησαν τι ακριβώς έκαναν και γιατί.

Από τότε εκτιμώ πολύ την πίστη σας και μάλιστα όταν έγινα μέλος της Διεθνούς Αμνηστίας και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όποτε τύχαινε θέμα με τους Μάρτυρες του Ιεχωβά πάντα σας υποστηρίζω.

Δεν μπορούσα να κρατήσω τα δάκρυα μου καθώς μάθαινα μετά από τόσα χρόνια πως έκαναν ανάμνηση οι αδελφοί μας, εκεί στη Γυάρο, στη σκληρά αυτή φυλακή με τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης. Για πολύ καιρό δεν μπορούσα να αφηγηθώ την εμπειρία στους φίλους, αδελφούς μου καθώς με έπιαναν τα κλάματα.

Να προσθέσω άτι κάναμε σε ένα μήνα περίπου μαζί με τον κύριο Γιώργο, Ανάμνηση. Είχαμε ξεκινήσει και μελέτη, αλλά είχε μια τόσο προκατειλημμένη σύζυγο, που δεν ήταν ποτέ δυνατόν να προχωρήσει. Ο Ιεχωβά βέβαια διαβάζει τις καρδιές και στην ανάσταση, σίγουρα θα του δοθεί ευκαιρία να τον λατρέψει.

Αυτή την εμπειρία δεν θα την ξεχάσω ποτέ.

Σκέφτομαι τώρα να την διαβάσει μέσα από τον ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ κανένας αδελφός και να πει, «ήταν εκεί ο πατέρας μου ή ήμουν κι εγώ εκεί» αν και τώρα είναι πολύ μεγάλοι οι αδελφοί που ήταν στη Γυάρο, αν ζουν κιόλας, πόσο σημαντικό θα είναι, αυτό το μοίρασμα.

Σχόλια (0)

There are no comments posted here yet

Υποβάλετε το σχόλιό σας

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Συννημένα (0 / 3)
Share Your Location

Χειμωνιάτικο τριήμερο στη Ζαγορά Πηλίου, αλλά το καλοκαίρι και κάθε εποχή είναι υπέροχα!

xionismeni.zagora1

Όλα πήγαν καλά. Με την ασφαλή επιστροφή μας ολοκληρώθηκε το ταξίδι μας στο Πήλιο τον Γενάρη του 2017... Στη Ζαγορά ήμασταν από το μεσημέρι της Παρασκευής 6/1/2017 και επιστρέψαμε στη βάση μας το βράδυ της Κυριακής! Βρήκαμε το μέρος, ύστερα από μια πολύ όμορφη διαδρομή χωρίς προβλήματα με πολύ κρύο, αν και δεν νιώθουμε κάτι τέτοιο αφού οι φίλοι μας Βικτόρια και Δημήτρης που μας φιλοξένησαν στα studio τους, είχαν φροντίσει να έχουμε επαρκή θέρμανση και ζεστή καρδιά... Έτσι, απολαμβάναμε την κάθε στιγμή... Δείτε μερικά δημοσιεύματα ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ. Θα πάρετε μια γεύση, πώς περάσαμε.

Το ταξίδι μας αυτό με τους φίλους μας, Άρη και Χάρις το είχαμε προγραμματίσει πολύ καιρό, πριν… Χωρίς να γνωρίζουμε τον καιρό, πώς θα εξελιχθεί. Εντάξει, χειμώνας ήταν, αλλά επιλέξαμε έναν ξενώνα που οι ιδιοκτήτες τους είναι γνωστοί στους φίλους μας.

Το χρειαζόμασταν αυτό το ταξίδι – ανάσα. Σκεφτόμασταν την Κρήτη, αλλά στην πορεία μετρήσαμε πολλές παραμέτρους… Ήθελε περισσότερες μέρες και έξοδα και είπαμε να το αφήσουμε για το καλοκαίρι. Να το απολαύσουμε, κάτω από καλύτερες καιρικές συνθήκες.

Έτσι είδαμε τα χιόνια που εφτασαν στο μέρος που μέναμε… Δεν μας πειράζει καθόλου. Ίσως να μην καταφέραμε να κάνουμε τις βόλτες που θέλαμε, επειδή η κίνηση δεν 'ηταν πάρα πολύ εύκολη, αλλά περάσαμε πολύ όμορφα... Κάθετί εδώ είναι όμορφο. Έτσι όμορφη, φαντάζομαι θα είναι η εμπειρία και την άνοιξη ή το καλοκαίρι!

Όλοι έχουμε κάποια στιγμή ανάγκη από μια μικρή αλλαγή και από παραστάσεις ξεχωριστές. Ξέρουμε πως έτσι κάνουμε τη ζωή μας και την καθημερινότητα μας πιο ενδιαφέρουσα για μας και για τους γύρω μας. Αυτό, στο βαθμό που περνάει από το χέρι μας, το κάνουμε καθημερινά πράξη...

Το Πήλιο όποια εποχή και αν το επισκεφθείς, είναι πανέμορφο. Σίγουρα όμως το χειμώνα έχει κάτι που το κάνει να ξεχωρίζει. Σχεδιάζουμε να ξαναπάμε το συντομότερο δυνατόν και να απολαύσουμε, όπως κάναμε και στην πρώτη επίσκεψη μας, την κάθε στιγμή… 

xionismeni.zagora2

Από τις όμορφες στιγμές που ζήσαμε στην Ζαγορά Πηλίου... Η Βικτόρια κάνει τηγανήτες στο χιονισμένο μπαλκόνι της, για να προσθέσει μια νότα αγάπης στο πρωινό που μας ετοίμαζε... Υπέροχοι. Τις απόλαυσα με την ψυχή μου... Η φιλοξενεία τους, μοναδική! Αν θέλετε να εκδράμετε στο Πήλιο, αξίζει να είναι στην πρώτη επιλογή σας. Μόνο που χρειάζεται να προηγηθεί τηλέφωνο επικοινωνίας...

Είμαστε βέβαιοι ότι θα μείνετε ενθουσιασμένοι. Ασε που θα δείτε την αδελφική αγάπη σε όλο της το μεγαλείο... Αλλά είπαμε, είναι απαραίτητο να προηγηθεί τηλέφωνο για να κλείσετε δωμάτιο, για τη διαμονή σας...

zagora110117

Ο Τάκης ξεχιονίζει τους δρόμους κάτω από το σπίτι τους... Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη πάνω από το σπίτι τους στο σαλόνι που παίρναμε μαζί τους το πρωινό...

Η εργασία είναι αγαθό! Ας βοηθήσουμε όσους έχουν πραγματική ανάγκη...

work

Όπως γνωρίζουμε, πολλοί αδελφοί μας αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την ανεργία. Θα ήθελα, λοιπόν, να παρακαλέσω τους αναγνώστες της ιστοσελίδας μου, αν γνωρίζουν κάποια πληροφορία σχετικά με εύρεση εργασίας, να επικοινωνούν με τον ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ, και να αναφέρουν τις πληροφορίες που γνωρίζουν. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε όσους αδελφούς και αδελφές μας είναι άνεργοι.
Η πράξη μας αυτή είναι σύμφωνη με τις σκέψεις που αναφέρονται στα εδάφια Ιωάννης 13: 34, 35
Ο ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗΣ γίνεται καθημερινά δέκτης μηνυμάτων αγωνίας τέτοιων καταστάσεων. Σ’ αυτή τη λογική ανταποκριθήκαμε στο δίκαιο αίτημα του Στέλιου Ηλιάκη από την Κρήτη που εκείνη την εποχή ήταν στη Βουλγαρία. Σας θυμίζω λίγο τα δυο δημοσιεύματα που κάναμε. Δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ.
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν πειραματικά μια μέθοδο του «ζητώ» ή «προσφέρω» εργασία. Τις επόμενες μέρες θα πάρει μια πιο ουσιαστική μορφή… Θα λάβουμε υπόψη μας και τις δικές σας παρατηρήσεις και υποδείξεις. Το e-mail που μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας είναι nikosth2004@yahoo.gr Ο ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗΣ προσφέρετε να βοηθήσει ως σύνδεσμος επαφής και επικοινωνίας.

Αυτό που εγώ θέλω από εσάς είναι ότι αγγελίες έχουμε βάλει και εξυπηρετούνται (οι αδελφοί μας δηλαδή βρήκαν δουλεια ή το διαμέρισμα νοικιάστηκε...) ας επικοινωνήσουμε μαζί μας και ας μας το πουν. Οι αγγελίες μας θέλουμε να είναι πέρα για πέρα, αληθινές και να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ευχαριστούμε!

Άλλωστε, οι ανάγκες ήταν πάντα και παραμένουν μεγάλες!

Ζωντανή η ελπίδα της επιστροφής στο Θραψανό... Βόλτα στη λίμνη της Λιβάδας...

livades.diakopes2013

Η Λιβάδα... Η τεχνιτή λίμνη στο χωριό μου που τα καλοκαίρια περνάω πολλές ώρες εδώ... Πανέμορφη και πάντα έχει κάτι εξαιρετικό να σου δώσει... Δείτε ΕΔΩ ένα βίντεο που τραβηξα πριν τρία χρόνια από τη λίμνη. Έτσι είναι και σήμερα. Δεν έχει αλλάξει τίποτα... Η ίδια ομορφιά!

panoramiki.livada.2014

Ιδού και μια πανοραμική φωτογραφία της λίμνης, που τράβηξα το χειμώνα του 2014 όταν κατέβηκα στο χωριό, για να μαζέψω τις ελιές μου... Το 2015, τις μάζεψε η  Ειρήνη Κρουσανιωτάκη, με ένα καλό συνεργείο. Ελάτε, αν θέλετε, να σας πάω στις ελιές μου στου Μπουρμά. Δείτε ΕΔΩ. Πέρσι δεν είχαν, για να δούμε φέτος...

Αυτό είναι το χωριό μου, το όμορφο Θραψανό, που θα ήθελα να ζήσω, κάποτε...

Αυτό είναι το χωριό μου, το Θραψανό... Φωτογραφημένο στις 6 Ιουλίου 2012. Τον αγαπώ αυτόν τον τόπο. Και ονειρεύομαι να ζήσω εκεί αρκετό καιρό, όταν βγω στη σύνταξη. Ωστόσο έρχονται οι κυβερνώντες και με τους απίθανους πολιτικούς σαλτιμπαγκισμούς τους, αλλάζουν συνεχώς τα όρια συνταξιοδότησης... Έτσι αρχίζω να συνειδητοποιώ πως ίσως να μην το ζήσω και ποτέ... Δεν πειράζει. Είμαι καλά και αυτό έχει σημασία... Δείτε ΕΔΩ μερικά πράγματα για το χωριό μου...

spiti2.300118

Όταν η ζωή δεν το βάζει κάτω… Οι βουκαμβίλιες που ξεράθηκαν από την παγωνιά του Γενάρη 2017 όταν το χιόνι το έστρωσε για τα καλά στο χωριό (δες την ακριβώς από κάτω φωτογραφία, διότι είναι πολύ σπάνιο το χιόνι στο χωριό μας σε υψόμετρο 350 μ.). Θα χρειαστεί να περιμένουμε λίγο. Αλλά ο χρόνος δεν είναι πρόβλημα, όσο είμαστε όρθιοι, μπορούμε και αντέχουμε τις αντιξοότητες… Η φωτογραφία αυτή είναι τραβηγμένη στις 30/1/2018 και δείχνει ξεκάθαρα ότι η ζωή συνεχίζεται...

xionismeno.spiti090117

Φωτογραφία τραβηγμένη στις 9/1/2017 στο χιονιά που άρεσε σε όλο το Θραψανό. Το πατρικό μου σπίτι, χιονισμένο. Η απόλαυση οφθαλμών… Ευχαριστώ όσους είχαν την καλοσύνη και την προνοητικότητα να μου τη στείλουν… Κάθε εποχή στο χωριό μου είναι όμορφη. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία… Οι όμορφες βουκαμβίλιες της φωτογραφίας, από αυτόν τον πάγο, ξεράθηκαν, σε αντίθεση με την τριανταφυλλιά που, για άλλη μια φορά, αποδείχτηκε πολύ δυνατή και άντεξε... Αλλά η ζωή δεν σταματά! Ξαναπέταξαν πράσινα κλαριά, ξαναζωντάνεψαν!

Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ

Η Αγία Γραφή περιγράφει μερικές φορές τους ανθρώπους με βάση την εργασία που έκαναν. Μιλάει για τον “Ματθαίο, τον εισπράκτορα φόρων”, τον “Σίμωνα τον βυρσοδέψη” και τον “Λουκά, τον αγαπητό γιατρό”. (Ματθ. 10:3· Πράξ. 10:6· Κολ. 4:14) Κάτι άλλο που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους είναι οι πνευματικοί διορισμοί ή τα προνόμιά τους. Διαβάζουμε για τον Βασιλιά Δαβίδ, τον προφήτη Ηλία και τον απόστολο Παύλο. Αυτοί οι άντρες εκτιμούσαν τους θεόδοτους διορισμούς τους. Παρόμοια και εμείς, αν έχουμε προνόμια υπηρεσίας πρέπει να τα εκτιμούμε.

Ο αρχικός σκοπός του Ιεχωβά για την ανθρωπότητα ήταν να ζει για πάντα εδώ στη γη. (Γέν. 1:28· Ψαλμ. 37:29) Ο Θεός πρόσφερε γενναιόδωρα στον Αδάμ και στην Εύα διάφορα πολύτιμα δώρα που τους έδιναν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τη ζωή. (Διαβάστε Ιακώβου 1:17) Ο Ιεχωβά τούς χάρισε ελεύθερη βούληση, την ικανότητα να κάνουν λογικές σκέψεις και τη δυνατότητα να αγαπούν και να απολαμβάνουν φιλίες. Ο Δημιουργός μιλούσε στον Αδάμ και τον συμβούλευε για το πώς να δείχνει την υπακοή του. Ο Αδάμ μάθαινε επίσης πώς να καλύπτει τις ανάγκες του καθώς και πώς να φροντίζει τα ζώα και τη γη. (Γέν. 2:15-17, 19, 20) Ο Ιεχωβά προίκισε επίσης τον Αδάμ και την Εύα με τις αισθήσεις της γεύσης, της αφής, της όρασης, της ακοής και της όσφρησης. Έτσι μπορούσαν να απολαμβάνουν πλήρως την ομορφιά και τα άφθονα αγαθά του παραδεισένιου σπιτιού τους. Για το πρώτο ανθρώπινο ζευγάρι, οι δυνατότητες να έχουν απόλυτα ικανοποιητική εργασία, να νιώθουν πλήρεις και να κάνουν ανακαλύψεις ήταν απεριόριστες.

Τι μπορούμε να μάθουμε από τα λόγια που είπε ο Ιησούς στον Πέτρο; Χρειάζεται να προσέξουμε ώστε να μην αφήσουμε την αγάπη μας για τον Χριστό να εξασθενήσει και την προσοχή μας να αποσπαστεί από τα συμφέροντα της Βασιλείας. Ο Ιησούς γνώριζε πολύ καλά τις πιέσεις που σχετίζονται με τις ανησυχίες αυτού του συστήματος πραγμάτων. Ας μάθουμε να εκτιμούμε όσα έχουμε...

ΕΝΑ SITE "ΑΠΑΓΚΙΟ" ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!

Αυτόν τον ιστότοπο τον «παλεύω» πολλά χρόνια. Πολύ πριν γνωρίσω την αλήθεια και βρω σκοπό στη ζωή μου. Φανταζόμουν τον εαυτό μου συνταξιούχο στο χωριό με μια σχετικά καλή οικονομική επιφάνεια, δεδομένης μιας σύνταξης που είχα οικοδομήσει πολλά πάνω της και ήθελα να έχω κάτι για να περνάω την ώρα μου.

Σήμερα όλα έχουν αλλάξει γύρω μου, όλα εκτός από το Site αυτό. Δηλαδή, άλλαξε κι αυτό λιγάκι προσανατολισμό… Αντί να περνάει την ώρα του με κούφια δημοσιογραφικά θέματα, που δεν έχουν προσφέρουν και πολλά πράγματα στους ανθρώπους, προσφέρει ελπίδα για ένα βέβαιο, καλύτερο αύριο.

Αυτήν την αληθινή ελπίδα, προσπαθεί να βάλει στις καρδιές των αναγνωστών του και να τους ενθαρρύνει να πιστέψουν ότι όλες αυτές οι δυσκολίες κάθε μορφής που ζούμε είναι παροδικές. Τα ωραία, είναι μπροστά μας. Και μπορούμε να τα ζήσουμε, φτάνει να το θέλουμε πραγματικά.

Αρκεί να μη στηριζόμαστε στην αξιοπιστία των ανθρώπων που σήμερα είναι κι αύριο όχι… Αλλά στον Λόγο Εκείνου που είναι απόλυτα αξιόπιστος και να ακολουθούμε στη ζωή μας τις φωτεινές προειδοποιητικές  πινακίδες που έχει βάλει στο δρόμο μας…

ΚΡΕΟΝΤΑΣ, τέλος...

Το φύλλο που βλέπετε είναι το τελευταίο της εκδοτικής προσπάθειας του εξωραϊστικού συλλόγου της Κολοκυνθούς  “Κρέοντας”. Δείτε το ΕΔΩ. Είναι το τεύχος 25 κι ΕΔΩ δείτε το προηγούμενο. Ο ΚΡΕΟΝΤΑΣ αναγκάστηκε να αναστέλλει την έκδοσή του. Σε δύσκολες εποχές δεν άντεχε άλλο τα δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη. Βέβαια κάθε φύλλο που αναστέλλει την έκδοσή του θέλει να ελπίζει και ονειρεύεται την επανέκδοση του... Μακάρι να έτσι. Κι όχι μόνο προθέσεις των ανθρώπων του Συλλόγου...

Στην ανεργία πρώτη φορά

Δυο φορές με απόλυση μέσα σε πέντε χρόνια… Ήταν Φλεβάρης του 2012 όταν απολύθηκα με εθελούσια έξοδο από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και τώρα 1 Νοέμβρη του 2017 από το Σωματείο της ΠΕΤ ΟΤΕ όπου εργαζόμουν από το 1983 ως δημοσιογράφος.

Θεωρητικά, αιτία και των δύο απολύσεων ήταν το γεγονός ότι ήμουν κοντά στη συνταξιοδότηση μου. Κοντά; Πόσο κοντά;

Οι συνθήκες συνεχώς αλλάζουν, με εντολή των δανειστών της χώρας μας. Αυτοί επιβάλλουν και η κυβέρνηση ως εκτελεστικό όργανο νομοθετεί… Τι ξημερώνει λοιπόν την επόμενη μέρα; Κανείς δεν γνωρίζει…

Αλλά εγώ δεν είμαι τρομαγμένος… Έχω εμπιστοσύνη στον αληθινό Θεό Ιεχωβά και ξέρω ότι Εκείνος θα με στηρίξει και θα με προστατέψει σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς…

Όλοι, τελικά, μπροστά στην ανεργία και τον θάνατο είμαστε ίσοι… Όλοι! Ότι δουλεια κι αν κάνουμε… Αυτό που μου δίνει ειρήνη διάνοιας ώστε να συνεχίζω να αγωνίζομαι όρθιος, είναι η πίστη πως δεν είμαι μόνος! 

Μικρές πινελιές αγάπης

athina1

Γεμάτο όμορφες, ξεχωριστές πινελιές, είναι αυτός ο ιστότοπος. Ξεκίνησε για να καλύψει κάποιες ανάγκης έκφρασης με δημοσιογραφικό κυρίως περιεχόμενο και το βλέπουμε να εξελίσσεται ουσιαστικά σε ένα σημείο συνάντησης και επαφής ανάμεσα σε φίλους. Και η αναφορά στις πινελιές δεν είναι καθόλου τυχαία και συμπτωματική. Κάπως έτσι δεν λειτουργούν και οι ζωγράφοι; Μόνο που εδώ το πράγμα μοιράζεται ανάμεσα στις λέξεις και τις εικόνες. Που περιγράφουν μια ζωή πραγματική, όχι από αυτές που κυριαρχούν στη φαντασία.

Ο Γάμος της Ειρήνης...

Η Ειρήνη με τον Χριστόφορο παντρεύτηκαν στις 10/10/2010. Το μωρό τους ήρθε στις 28/08/13. Να τους ζήσει! Κι έτσι έγινα παππούς...

Το "φευγιό" της αδερφής μου

Η Γιωργία μας "έφυγε" για πάντα από κοντά μας το 2011. Και ο θάνατος του Γιάννη ένα ακριβώς χρόνο μετά. Λιγοστεύουμε...

Αλλαγές στο Site μου

Σημαντικές αλλαγές αισθητικής στο Site. Μεγαλώνουμε και μαθαίνουμε... Πώς σας φαίνετε η νέα μορφή του από 9/9/2013;

Developed by OnScreen - Content by Nikos Theodorakis - Powered by FRIKTORIA