Ζήσαμε τέσσερις ξεχωριστές μέρες στην Ιο: Στο νησί των αντιθέσεων που μας άρεσε....

avanti.1

Έλα λοιπόν απ’ την αρχή να ζήσουμε τα χρώματα

Ν’ ανακαλύψουμε τα δώρα του γυμνού νησιού

Ρόδινοι και γαλάζιοι τρούλοι θ’ αναστήσουν το αίσθημα

Προσανατολισμοί, Οδυσσέας Ελύτης.

avanti.2
Το γυμνό νησί˙ θα μπορούσε αυτό να ήταν το όνομά του, μια ξέρα στο Αιγαίο ανάμεσα σε τόσες άλλες, Σίκινος, Σαντορίνη, Ηρακλειά, Πάρος. Όπου και αν κοιτάξεις έναν βράχο αντικρίζει το μάτι σου και το λιγοστό πράσινο μοιάζει τυχαία να φύτρωσε εκεί ή καταλάθος ενάντια σε κάθε εμπόδιο της αιγαιοπελαγίτικης φύσης. Η Ίος ή Νιος, σκέφτεσαι όταν την πρωτοβλέπεις, είναι σαν θαύμα που οι κάτοικοι έχτισαν και μετέτρεψαν σε δικό τους τόπο και δικό τους παράδεισο.

avanti.3
Οι ομορφιές του νησιού είναι πολλές και αξίζει νατις δούμε. Το όνομα της προέρχεται από τη λέξη Ία, τα λουλούδια δηλαδή που φύτρωναν άφθονα στο νησί και με ατμόσφαιρα Κυκλάδων, αέρα Αιγαίου και διάθεση… πενταήμερης, η Ίος με πλήθος τουριστών εξωτερικού να την προτιμούν για πιο εναλλακτική διασκέδαση. Οι παραλίες της, όμως, η Χώρα τις ήσυχες ώρες της, το λιμάνι και οι οικισμοί της μαρτυρούν μια πλευρά της που έχει να κάνει με γνήσιες κυκλαδίτικες διακοπές. Το λέμε εμείς που ζήσαμε εκεί τέσσερις μέρες με τρείς διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο AVANTI στη Χώρα απ' όπου και οι φωτογραφίες που βλέπετε....

anatoli.ios.8

Δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ περισσοτερα για το πανέμορφο νησί της Ίου... Δυο δημοσίευματα που κάναμε στον ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ και μοιραστήκαμε μαζί σας τις εντυπώσεις μας, απ' ότι ζήσαμε εκεί... Απλά πράγματα που κάνουμε καθημερινά εδώ, σ' αυτή την ξεχωριστή διαδικτυακή γωνιά, επικοινωνίας και φιλίας...

Μερικά πράγματα δεν ξεχνιόνται εύκολα... Και σ' αυτό συντελούν πολλά... Οι καλές εμπειρίες που είχαμε με τους ανθρώπους εκεί, το γεγονός ότι περπατήσαμε πολύ στο λιμό, στη Χώρα και τον Μυλοπότα μας έδωσαν τη δυνατότητα να δούμε το νησί κάτω από ένα εντελώς διαφορετικό πρίσμα...

Τα χελιδόνια έφτιαξαν τη φωλιά τους μεσα στο σπίτι μας στο χωριό! Τι όμορφα...

xelidonofolia1
Τις είδαν δικοί μας άνθρωποι, τις φωτογραφισαν και μας τις έστειλαν... Τα χελιδόνια επέλεξαν το εξωχικό μας σπίτι στο Θραψανό να φτιάξουν φέτος τη φωλιά τους. Είδαν ησυχία και ήταν λογικό να καταλήξουν σ' αυτή την απόφαση.

xelidonofolia2
Η φωλιά είναι το καταφύγιο που παρέχει στα ζώα προστασία από τις καιρικές συνθήκες, τις επιθέσεις των εχθρών τους και δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για τον πολλαπλασιασμό τους και την ανατροφή των απογόνων τους.

xelidonofolia3
Φωλιές φτιάχνουν και χρησιμοποιούν τα περισσότερα ζώα, κυρίως όμως τα μικρά σπονδυλωτά ζώα και ιδιαίτερα τα τρωκτικά και όλα ανεξαιρέτως τα πτηνά. Σαν φωλιά επιλέγονται τα διάφορα φυσικά κοιλώματα, οι υπόγειες σπηλιές και τα ψηλά δένδρα.

xelidonofolia4
Τα πουλιά χτίζουν τη φωλιά τους με βασικό οικοδομικό εργαλείο το ράμφος τους, ενώ για υλικά χρησιμοποιούν κλαριά, λάσπη, ή και άλλα υλικά. Στο κτίσιμο παίρνουν μέρος συνήθως και τα δύο μέλη του ζευγαριού. 

Όπως και να έχει το πράγμα είναι πολύ όμορφο να νιώθεις ότι στο πατρικό σου βρήκαν ήσυχο τόπο, τα χελιδόνια, να φτιάξουν τη φωλιά τους... Ευχαριστούμε εκείνους που μας επεσήμαναν αυτό το γεγονός!

Ευχαριστούμε όσους μας το επεσήμαναν. Διατηρούν ζωντανή τη μνήμη μας για το χωριό!

Στον ΤΙΤΑΝΙΚΟ κάποιοι τα κατάφεραν. Από τον Καταποντισμό Αυτού του Συστήματος;

Γράφτηκε από τον/την Νίκος Θεοδωράκης. Posted in Ενθαρρυντικές Εμπειρίες

titanikos.dromologio
Επάνω το δρομολόγιο του ΤΙΤΑΝΙΚΟΥ κατέληξε στο θάνατο για πολλούς ανθρώπους που αγνόησαν τους καμαρότους και τις εκκλήσεις του πληρώματος να μπουν στις σωστικές λέμβους. Κάτω η μικρή φωτογραφία – σκίτσο δείχνει ένα επιβάτη που αν και παιδί τότε άκουσε και σώθηκε. Εσείς τι θα κάνετε. Θα ακούσετε τις προειδοποιήσεις για το τέλος αυτού του συστήματος πραγμάτων ή θα τις αγνοήσετε επιδεικτικά, όπως οι περισσότεροι;

titanikos.epivatisΠριν λίγες μέρες αναδημοσιεύσαμε από ένα ΞΥΠΝΑ του 1982, ΕΔΩ, ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο με την αφήγηση ενός επιζόντα από το ναυάγιο του… αβύθιστου ΤΙΤΑΝΙΚΟΥ, που έγινε αφορμή να γίνει και κινηματογραφική ταινία. Το επόμενο άρθρο στο ίδιο περιοδικό αποτελεί μια προειδοποίηση για όλους μας. Ας τη δούμε, παρακαλώ…

Το ναυάγιο του Τιτανικού ήταν κάτι το αφάνταστο. Σύμφωνα με τους ΤΑΙΜΣ της Νέας Υόρκης, ο κυβερνήτης του, Καπετάνιος Ε. Τζ. Σμιθ, είχε από καιρό τη γνώμη ότι «η ναυπηγική είναι μια τόσο τέλεια τέχνη σήμερα, που ήταν τελείως αδιανόητη μια πλήρης συμφορά ενός μεγάλου σύγχρονου πλοίου που να περιλαμβάνει και τους επιβάτες του.» Αλλά συνέβη. Ακόμη κι όταν το μεγάλο πλοίο άρχισε να βουλιάζει μερικοί επιβάτες αρνούνταν να πιστέψουν ότι πραγματικά κινδύνευαν. Όπως ανέφεραν οι ΤΑΙΜΣ της Νέας Υόρκης στις 19 Απριλίου 1912, ένας από αυτούς που σώθηκαν έκανε την εξής δήλωση:

«Τα μέλη του πληρώματος παρακινούσαν τον κόσμο να επιβιβαστεί στις ναυαγοσωστικές λέμβους και κανένας δεν βιάστηκε να το κάνει αυτό. Πίστευαν ότι δεν υπήρχε κίνδυνος, και η γενική εντύπωση ήταν ότι, αυτοί που είχαν απομακρυνθεί, «την είχαν πάθει» και θα έκαναν τον κόπο να ξαναγυρίσουν μετά από λίγες ώρες.

«Σ’ όλο το πλοίο, στην αρχή, οι άνθρωποι ήταν απαθείς. Η βεβαιότητα ότι το πλοίο δεν μπορούσε να βυθιστεί, ήταν τόσο μεγάλη, που πολλοί θεωρούσαν βέβαιη την ασφάλεια τους μέχρι το τελευταίο λεπτό. Ένας απ’ τους καμαρότους μας είπε μετά, ότι είχε χτυπήσει επανειλημμένα την πόρτα μιας γυναίκας, αλλά εκείνη αρνήθηκε να φύγει. Τελικά προσπάθησε να την τραβήξει έξω, αλλά τον έσπρωξε, μέχρι που τελικά την παράτησε, κι εκείνη πήγε στον βυθό της θάλασσας, όπως πιστεύεται, μέσα στην πολυτελή καμπίνα της.»

Οι ναυαγοσωστικές λέμβοι του ΤΙΤΑΝΙΚΟΥ είχαν χώρο για 1.178 άτομα — όχι βέβαια αρκετός για όλους, αλλά υπεραρκετό για τους 700 που σώθηκαν. Πολλοί πέθαναν χωρίς λόγο, επειδή οι πρώτες ναυαγοσωστικές λέμβοι έφευγαν μισοάδειες, χάρη στην πλανημένη πεποίθηση ότι το πλοίο ήταν «αβύθιστο».

Παρατηρήσατε πως ένας καμαρότος χτύπησε την πόρτα μιας επιβάτιδας, προειδοποιώντας την επανειλημμένα ότι το «αδιανόητο» συνέβαινε, κι εκείνη τον αγνόησε; ‘Τι ανοησία!’ θα μπορούσατε να πείτε.

Όμως άνθρωποι χτυπάνε επανειλημμένα και τη δική σας, πόρτα για να σας δώσουν μια επείγουσα προειδοποίηση. Αυτοί είναι οι Μάρτυρες του Ιεχωβά, πιστοί «οικονόμοι» του Παντοδύναμου Θεού. Η προειδοποίηση τους δεν είναι ότι ολόκληρο το παγκόσμιο σύστημα πραγμάτων κινδυνεύει να «βουλιάξει σε μια πλημμύρα πολέμων, εγκλήματος και ώμων βιαιοτήτων. Μάλλον, ότι ο Θεός σύντομα θα το «καταποντίσει» έτσι ώστε να μπορεί ν’ αντικατασταθεί από μια δίκαιη νέα τάξη που θα κυβερνιέται από την ουράνια βασιλεία του.

Ποια είναι η ανταπόκριση σας σ’ αυτή την προειδοποίηση; Μήπως λέτε σαν την επιβάτιδα του Τιτανικού, ‘Γελοίο Αδιανόητο!’ και κλείνετε την πόρτα σας; Μια τέτοια στάση μπορεί να στοιχίσει τη ζωή σας.

Ο Κίνδυνος Πρέπει Τώρα να είναι Φανερός

Είναι αξιοσημείωτο ότι μερικοί άγρυπνοι επιβάτες του ΤΙΤΑΝΙΚΟΥ αισθάνθηκαν την επερχόμενη συμφορά. Γιατί; Επειδή το πλοίο παραβίαζε τους πιο βασικούς κανόνες της ορθής ναυσιπλοΐας. Όπως τόνισε ένας απ’ αυτούς που σώθηκαν: «Καταλάβαμε όλο το απόγευμα ότι καταρρίπταμε όλα τα ρεκόρ για να διασχίσουμε τον ωκεανό. Επανειλημμένα είχε λεχθεί στους επιβάτες λίγες μόνο ώρες προτού χτυπήσουμε στο παγόβουνο ότι τρέχαμε με είκοσι τρία μίλια την ώρα. Όλοι ξέραμε τις προειδοποιήσεις κινδύνου που είχαν έρθει στο πλοίο εκείνη τη μέρα.»

Γιατί αυτή η επικίνδυνη, ιλιγγιώδης ταχύτητα; Ένας άλλος από αυτούς που σώθηκαν θυμάται τα εξής: «Προτού αποσυρθώ [το βράδυ της συμφοράς] είχα μια φιλική κουβέντα με τον Τσαρλς Χ. Χέυς, πρόεδρο της Γκραντ Τρανκ Ρέιλροουντ. Ένα από τα τελευταία πράγματα που είπε ο Κος Χέυς ήταν: «Η Γουάιτ Στάρ, η Κιούναρντ, και οι Αμβούργο-Αμερικανικές Γραμμές αφιερώνουν την προσοχή τους και την ευφυΐα τους στο να συναγωνίζονται η μια την άλλη ν’ αποκτήσουν την υπεροχή στα πολυτελή πλοία και να σημειώσουν ρεκόρ ταχύτητας. Δεν θ’ αργήσει η στιγμή που θα ξεσπάσει κάποια τρομερή συμφορά. Ο καημένος, μετά από λίγες ώρες ήταν νεκρός!»

Δεν είναι η σημερινή παγκόσμια κατάσταση παρόμοια μ’ αυτή; Ο ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ, μη δίνοντας σημασία στον κίνδυνο, εμπιστευόμενος στο μύθο της δικής του ασφάλειας, αγωνιζόταν έναν επικίνδυνο αγώνα ταχύτητας. Τα έθνη του κόσμου σήμερα είναι αναμεμιγμένα σ’ έναν πολύ πιο επικίνδυνο αγώνα εξοπλισμών, με την πεποίθηση, όπως και ο καπετάνιος του ΤΙΤΑΝΙΚΟΥ, ότι δεν θα επακολουθήσει συμφορά. Αλλά έχουν λόγους να το πιστεύουν αυτό; Ή η πεποίθηση τους είναι σφαλερή; Οι προσεκτικοί παρατηρητές του παγκοσμίου σκηνικού ισχυρίζονται ότι οι πιθανότητες για καταστροφή είναι ολοένα και μεγαλύτερες.

Αν υποκύπτετε στον πειρασμό να λέτε ‘Αστείο! Γελοίο!’, όταν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά σας προειδοποιούν για την επερχόμενη καταστροφή αυτού του συστήματος πραγμάτων, θυμηθείτε: Αυτός ο κόσμος παραβιάζει τους πιο βασικούς κανόνες της ορθής διακυβερνήσεως, της ορθής οικολογίας και των ορθών διεθνών σχέσεων. Γιατί λοιπόν η καταστροφή φαίνεται απίθανη;

stis.portes1Ανάγκη να Προσέξουμε την Προειδοποίηση

Φυσικά, η απλή γνώση για τον κίνδυνο δεν θα σώσει κανέναν από το τέλος αυτού του παγκόσμιο συστήματος, όπως ακριβώς δεν έσωσε και τον κ. Χέυς στον ΤΙΤΑΝΙΚΟ. Αυτοί που σώθηκαν από τον ΤΙΤΑΝΙΚΟ ήταν εκείνοι που έκαναν τα κατάλληλα βήματα για ν’ ανταποκριθούν στις προειδοποιήσεις του κινδύνου.

Για πολλούς, αυτά τα βήματα ήταν να εγκαταλείψουν μια άνετη καμπίνα τα μεσάνυχτα και να τρέξουν βιαστικά σ’ ένα παγωμένο κατάστρωμα, φορώντας μόνο μια ρόμπα. Σήμαινε ν’ ακολουθήσουν αυστηρά και ταπεινά τις οδηγίες των καμαρότων και του πληρώματος και να μπουν σε μια μικρή ναυαγοσωστική λέμβο, αφήνοντας ίσως, πίσω τους ένα σύζυγο ή έναν αδελφό. Σήμαινε ν’ απομακρυνθούν μέσα σ’ αυτή τη μικρή βάρκα από ένα πλοίο που περιγράφτηκε τότε σαν «ένα μεγάλο δεκαπενταώροφο πλωτό παλάτι, καταπληκτικό και μεγαλόπρεπο σε κάθε λεπτομέρεια . . . με . . . μεγάλα σαλόνια κι εστιατόρια, ένα μικρό θέατρο, γήπεδα σκουάς και τένις, πισίνες, ατμόλουτρα και ηλεκτρικά μπάνια· μεγάλα καπνιστήρια, χαρτοπαικτικές αίθουσες θαυμάσιες αίθουσες μουσικής, σαλόνια με τζαμαρίες, χειμερινούς κήπους, αυλές με φοινικόδεντρα, γυμναστήριο και . . . ακόμη και μικρά γήπεδα γκολφ.» Σήμαινε να εγκαταλείψουν όλη την πολυτέλεια και την άνεση τους για μια άβολη θέση σε μια ξέσκεπη βάρκα μέσα στην παγωμένη θάλασσα. Σήμαινε, τουλάχιστον γι’ αυτούς που μπήκαν στις πρώτες ναυαγοσωστικές λέμβους να υπερνικήσουν το φόβο της κοροϊδίας των άλλων που έλεγαν ότι «είχαν εξαπατηθεί» κι ότι γρήγορα, ντροπιασμένοι, θα ξαναγύριζαν στον ΤΙΤΑΝΙΚΟ. Ναι, ακόμη κι αν είχατε ακούσει την προειδοποίηση, μπορεί να μην ήταν εύκολο να την προσέξτε! Η υπακοή σ’ αυτή την προειδοποίηση απαιτούσε αποφασιστικότητα, ταπεινότητα, απάρνηση του υλισμού, κι ένα πνεύμα αυτοθυσιαστικής αποδοχής των ταλαιπωριών. Αλλά άξιζε τον κόπο! Η άλλη λύση χάριζε λίγα ακόμη άνετα λεπτά, κι έπειτα θάνατος.

Ήδη Βουλιάζει

Το τωρινό παγκόσμιο σύστημα ‘βουλιάζει’ από το 1914, όταν με τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο άρχισε η αξιοσημείωτη εκπλήρωση της προφητείας του Ιησού, που βρίσκεται στη Γραφή στο Ματθαίο κεφάλαιο 24, Λουκά κεφάλαιο 21 και Μάρκο κεφάλαιο 13. Ο Ιησούς είπε τα εξής: «Θέλει εγερθή έθνος επί έθνος και βασιλεία επί βασιλείαν, και θέλουσι γείνει πείναι και λοιμοί και σεισμοί κατά τόπους πάντα δε ταύτα είναι αρχή ωδινών.»—Ματθ. 24:7, 8.

Όπως έδειξε στη συνέχεια ο Ιησούς, αυτές τις ‘ωδίνες’ θα τις ακολουθούσε ο διωγμός των Χριστιανών, η έγερση ψευδοπροφητών, η αύξηση του εγκλήματος και της ανομίας, και το παγκόσμιο κήρυγμα των αγαθών νέων της βασιλείας του Θεού. «Και τότε,» είπε ο Ιησούς, «θέλει έλθει το τέλος.»—Ματθ. 24:9-14.

Ποιος μπορεί ν’ αρνηθεί ότι αυτές οι προφητείες επαληθεύουν ολοένα και περισσότερο από το 1914 και μετά; Θα έμοιαζε με τους επιβάτες του ΤΙΤΑΝΙΚΟΥ που αρνήθηκαν να πιστέψουν ότι το μεγάλο πλοίο είχε πραγματικά χτυπήσει από ένα παγόβουνο!

Αυτό που συνέβη σ’ αυτό το παγκόσμιο σύστημα το 1914, ήταν κάτι πολύ πιο σημαντικό από οποιαδήποτε πρόσκρουση σε ένα απλό παγόβουνο. Η Γραφική χρονολόγηση δείχνει ότι το 1914 ο Ιεχωβά Θεός ενθρόνισε τον Ιησού Χριστό σαν δικαιωματικό άρχοντα πάνω σ’ αυτή τη γη. Το πρώτο βήμα του Χριστού ήταν να ρίξει τον Σατανά ή Διάβολο από τον ουρανό στην περιοχή της γης, με αποτέλεσμα αυτό που περιγράφεται θαυμάσια στην Αποκάλυψη 12:12: «Ουαί εις τους κατοικούντας την γην και την θάλασσαν, διότι κατέβη ο διάβολος εις εσάς έχων θυμόν μέγαν, επειδή γνωρίζει ότι ολίγον καιρόν έχει.»

Αυτός ο ‘ολίγος καιρός’ των παγκοσμίων «ουαί» άρχισε το 1914. Πόσο θα διαρκέσει; Ο Ιησούς έδειξε ότι θα τερματιζόταν μέσα στη διάρκεια της ζωής της γενιάς εκείνης που είδε την αρχή της. (Ματθ. 24:34) Πώς θα τελειώσει αυτή η περίοδος των «ουαί»; Όχι βαθμιαία, αλλά ξαφνικά, γιατί αυτό το βυθιζόμενο παγκόσμιο πολιτικό σύστημα τερματίζει τη σταδιοδρομία του στη σφοδρή σύγκρουση ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις του κόσμου και στις αγγελικές στρατιές του Χριστού, μια τελική αναμέτρηση που είναι γνωστή ως μάχη του Αρμαγεδδώνα.—Αποκ. 16:14, 16· 19:11-21.

Έτσι μην εξαπατάστε από οποιαδήποτε ψεύτικη «αισιοδοξία» αυτού του συστήματος πραγμάτων! Μερικοί μοιάζουν με τους ανόητους επιβάτες του ΤΙΤΑΝΙΚΟΥ που «ειρωνεύονταν το ζήτημα». Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τις τότε ειδήσεις των εφημερίδων, μερικά από τα κομμάτια του πάγου [από το παγόβουνο στο οποίο χτύπησε ο Τιτανικός] έπεσαν στο κατάστρωμα και μερικοί αστείοι τα μάζευαν και τα έδιναν σ’ άλλους τριγύρω, προσφέροντας τα σαν ενθύμια της περιστάσεως.

Παρόμοια και σήμερα υπάρχουν «εμπαίκται» που πράγματι, λένε, ότι ο κόσμος είχε πάντα πολέμους, εγκλήματα και άλλα προβλήματα. Έτσι, ρωτάνε, ‘γιατί όλη αυτή η φασαρία;’ (2 Πέτρ. 3:3, 4) Αυτό το παγκόσμιο ‘πολιτικό σύστημα’ μπορεί να επιπλεύσει για πολύ ακόμα, ισχυρίζονται. Αλλά μην ξεχνάτε! Ο πόλεμος, η ανομία, η πείνα κι άλλα προβλήματα είναι αποδείξεις ότι το πλοίο βουλιάζει. Δεν θα το βουλιάξουν τελικά αυτοί. Ο Θεός θα το κάνει αυτό — ξαφνικά και σύντομα!

stis.portes2Το Κατάστρωμα Γέρνει

Όμως, δυο παγκόσμιοι πόλεμοι, πρωτοφανείς σεισμοί, εκατομμύρια θύματα κάθε χρόνο από παγκόσμια πείνα, η επιτάχυνση στον αγώνα των εξοπλισμών — όλα αυτά δείχνουν καθαρά στους συνετούς ανθρώπους ότι το κατάστρωμα αυτού του παγκοσμίου πλοίου γέρνει. Ο χρόνος του τελειώνει. Όπως ακριβώς οι επιβάτες του ΤΙΤΑΝΙΚΟΥ δεν μπόρεσαν να βρουν αρκετές ναυαγοσωστικές λέμβους, όταν τελικά κατάλαβαν τη σοβαρότητα της καταστάσεως τους, έτσι και η Βίβλος δείχνει ότι, όταν πολλοί άνθρωποι τελικά καταλάβουν ότι αυτό το παγκόσμιο σύστημα καταστρέφεται, θα είναι πολύ αργά. Δεν θα υπάρχουν πια «ναυαγοσωστικές λέμβοι».—Ματθ. 24:38-42.

Όταν εκείνες οι ναυαγοσωστικές λέμβοι έφυγαν, εκείνοι που έμειναν πίσω δεν είχαν καμιά ελπίδα να σωθούν. Δεν είχε σημασία που ο Τζων Τζέικομπ Άστορ ο Δ΄ είχε προσωπική περιουσία που ανερχόταν στα 100.000.000 δολάρια τότε. Τα χρήματα του δεν μπόρεσαν να του σώσουν τη ζωή. Ούτε τα χρήματα του γιου του Βίνσεντ μπόρεσαν. Στην πόλη της Νέας Υόρκης, τον περιέγραφαν ως «σχεδόν υστερικό από τη θλίψη», καθώς βομβάρδιζε το τηλεγραφείο, λέγοντας στον καθένα «ότι θα έδινε όλα τα χρήματα που θα του ζητούσαν αν ο χειριστής του ασυρμάτου του έλεγε μόνο ότι πήρε την είδηση πως ο πατέρας του είχε σωθεί.» Όλα μάταια.

Ναι, η καταστροφή του ΤΙΤΑΝΙΚΟΥ ήταν μεγάλη, αλλά η καταστροφή, που βρίσκεται ακριβώς μπροστά μας, γι’ αυτό το σύστημα πραγμάτων είναι πολύ μεγαλύτερη. Περίπου το ένα τρίτο των επιβατών του ΤΙΤΑΝΙΚΟΥ κατόρθωσε να ξεφύγει το θάνατο. Όμως, δεν υπάρχει καμιά Γραφική ένδειξη που να δείχνει ότι ένα τόσο μεγάλο μέρος από τον παγκόσμιο πληθυσμό θα επιζήσει από την επερχόμενη καταστροφή αυτού του συστήματος πραγμάτων. Αντίθετα «εν εκείνη τη ημέρα θέλουσι κοίτεσθαι τεθανατωμένοι παρά Κυρίου απ’ άκρου της γης έως άκρου της γης.» (Ιερ. 25:33) Οι νεκροί θα περιλαμβάνουν, βασιλείς . . . χιλίαρχους ισχυρούς . . . ελεύθερους και δούλους . . . μικρούς και μεγάλους — Αποκ. 19:18.

Οι προειδοποιήσεις έχουν δοθεί στις σελίδες αυτού του περιοδικού και του συνοδευτικού του Η ΣΚΟΠΙΑ, για πολλά χρονιά τώρα. Υπάρχει ακόμα καιρός για τους ταπεινούς να βρουν θέση σε μια «ναυαγοσωστική λέμβο» με το ν’ ακολουθήσουν τις Γραφικά βασισμένες οδηγίες των «οικονόμων», που εξακολουθούν να έρχονται ο πόρτες τους. Αλλά ο χρόνος τελειώνει! Γιατί να μη ρωτήσετε τους Μάρτυρες του Ιεχωβά τι πρέπει να κάνετε για να επιζήσετε από το ναυάγιο αυτού του συστήματος πραγμάτων αφού υπάρχει ακόμα η ευκαιρία;

  • Αναδημοσίευση από το ΞΥΠΝΑ του 1982, σ. 9-12

Σχόλια (0)

There are no comments posted here yet

Υποβάλετε το σχόλιό σας

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Συννημένα (0 / 3)
Share Your Location

Χειμωνιάτικο τριήμερο στη Ζαγορά Πηλίου, αλλά το καλοκαίρι και κάθε εποχή είναι υπέροχα!

xionismeni.zagora1

Όλα πήγαν καλά. Με την ασφαλή επιστροφή μας ολοκληρώθηκε το ταξίδι μας στο Πήλιο τον Γενάρη του 2017... Στη Ζαγορά ήμασταν από το μεσημέρι της Παρασκευής 6/1/2017 και επιστρέψαμε στη βάση μας το βράδυ της Κυριακής! Βρήκαμε το μέρος, ύστερα από μια πολύ όμορφη διαδρομή χωρίς προβλήματα με πολύ κρύο, αν και δεν νιώθουμε κάτι τέτοιο αφού οι φίλοι μας Βικτόρια και Δημήτρης που μας φιλοξένησαν στα studio τους, είχαν φροντίσει να έχουμε επαρκή θέρμανση και ζεστή καρδιά... Έτσι, απολαμβάναμε την κάθε στιγμή... Δείτε μερικά δημοσιεύματα ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ. Θα πάρετε μια γεύση, πώς περάσαμε.

Το ταξίδι μας αυτό με τους φίλους μας, Άρη και Χάρις το είχαμε προγραμματίσει πολύ καιρό, πριν… Χωρίς να γνωρίζουμε τον καιρό, πώς θα εξελιχθεί. Εντάξει, χειμώνας ήταν, αλλά επιλέξαμε έναν ξενώνα που οι ιδιοκτήτες τους είναι γνωστοί στους φίλους μας.

Το χρειαζόμασταν αυτό το ταξίδι – ανάσα. Σκεφτόμασταν την Κρήτη, αλλά στην πορεία μετρήσαμε πολλές παραμέτρους… Ήθελε περισσότερες μέρες και έξοδα και είπαμε να το αφήσουμε για το καλοκαίρι. Να το απολαύσουμε, κάτω από καλύτερες καιρικές συνθήκες.

Έτσι είδαμε τα χιόνια που εφτασαν στο μέρος που μέναμε… Δεν μας πειράζει καθόλου. Ίσως να μην καταφέραμε να κάνουμε τις βόλτες που θέλαμε, επειδή η κίνηση δεν 'ηταν πάρα πολύ εύκολη, αλλά περάσαμε πολύ όμορφα... Κάθετί εδώ είναι όμορφο. Έτσι όμορφη, φαντάζομαι θα είναι η εμπειρία και την άνοιξη ή το καλοκαίρι!

Όλοι έχουμε κάποια στιγμή ανάγκη από μια μικρή αλλαγή και από παραστάσεις ξεχωριστές. Ξέρουμε πως έτσι κάνουμε τη ζωή μας και την καθημερινότητα μας πιο ενδιαφέρουσα για μας και για τους γύρω μας. Αυτό, στο βαθμό που περνάει από το χέρι μας, το κάνουμε καθημερινά πράξη...

Το Πήλιο όποια εποχή και αν το επισκεφθείς, είναι πανέμορφο. Σίγουρα όμως το χειμώνα έχει κάτι που το κάνει να ξεχωρίζει. Σχεδιάζουμε να ξαναπάμε το συντομότερο δυνατόν και να απολαύσουμε, όπως κάναμε και στην πρώτη επίσκεψη μας, την κάθε στιγμή… 

xionismeni.zagora2

Από τις όμορφες στιγμές που ζήσαμε στην Ζαγορά Πηλίου... Η Βικτόρια κάνει τηγανήτες στο χιονισμένο μπαλκόνι της, για να προσθέσει μια νότα αγάπης στο πρωινό που μας ετοίμαζε... Υπέροχοι. Τις απόλαυσα με την ψυχή μου... Η φιλοξενεία τους, μοναδική! Αν θέλετε να εκδράμετε στο Πήλιο, αξίζει να είναι στην πρώτη επιλογή σας. Μόνο που χρειάζεται να προηγηθεί τηλέφωνο επικοινωνίας...

Είμαστε βέβαιοι ότι θα μείνετε ενθουσιασμένοι. Ασε που θα δείτε την αδελφική αγάπη σε όλο της το μεγαλείο... Αλλά είπαμε, είναι απαραίτητο να προηγηθεί τηλέφωνο για να κλείσετε δωμάτιο, για τη διαμονή σας...

zagora110117

Ο Τάκης ξεχιονίζει τους δρόμους κάτω από το σπίτι τους... Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη πάνω από το σπίτι τους στο σαλόνι που παίρναμε μαζί τους το πρωινό...

Η εργασία είναι αγαθό! Ας βοηθήσουμε όσους έχουν πραγματική ανάγκη...

work

Όπως γνωρίζουμε, πολλοί αδελφοί μας αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την ανεργία. Θα ήθελα, λοιπόν, να παρακαλέσω τους αναγνώστες της ιστοσελίδας μου, αν γνωρίζουν κάποια πληροφορία σχετικά με εύρεση εργασίας, να επικοινωνούν με τον ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ, και να αναφέρουν τις πληροφορίες που γνωρίζουν. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε όσους αδελφούς και αδελφές μας είναι άνεργοι.
Η πράξη μας αυτή είναι σύμφωνη με τις σκέψεις που αναφέρονται στα εδάφια Ιωάννης 13: 34, 35
Ο ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗΣ γίνεται καθημερινά δέκτης μηνυμάτων αγωνίας τέτοιων καταστάσεων. Σ’ αυτή τη λογική ανταποκριθήκαμε στο δίκαιο αίτημα του Στέλιου Ηλιάκη από την Κρήτη που εκείνη την εποχή ήταν στη Βουλγαρία. Σας θυμίζω λίγο τα δυο δημοσιεύματα που κάναμε. Δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ.
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν πειραματικά μια μέθοδο του «ζητώ» ή «προσφέρω» εργασία. Τις επόμενες μέρες θα πάρει μια πιο ουσιαστική μορφή… Θα λάβουμε υπόψη μας και τις δικές σας παρατηρήσεις και υποδείξεις. Το e-mail που μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας είναι nikosth2004@yahoo.gr Ο ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗΣ προσφέρετε να βοηθήσει ως σύνδεσμος επαφής και επικοινωνίας.

Αυτό που εγώ θέλω από εσάς είναι ότι αγγελίες έχουμε βάλει και εξυπηρετούνται (οι αδελφοί μας δηλαδή βρήκαν δουλεια ή το διαμέρισμα νοικιάστηκε...) ας επικοινωνήσουμε μαζί μας και ας μας το πουν. Οι αγγελίες μας θέλουμε να είναι πέρα για πέρα, αληθινές και να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ευχαριστούμε!

Άλλωστε, οι ανάγκες ήταν πάντα και παραμένουν μεγάλες!

Ζωντανή η ελπίδα της επιστροφής στο Θραψανό... Βόλτα στη λίμνη της Λιβάδας...

livades.diakopes2013

Η Λιβάδα... Η τεχνιτή λίμνη στο χωριό μου που τα καλοκαίρια περνάω πολλές ώρες εδώ... Πανέμορφη και πάντα έχει κάτι εξαιρετικό να σου δώσει... Δείτε ΕΔΩ ένα βίντεο που τραβηξα πριν τρία χρόνια από τη λίμνη. Έτσι είναι και σήμερα. Δεν έχει αλλάξει τίποτα... Η ίδια ομορφιά!

panoramiki.livada.2014

Ιδού και μια πανοραμική φωτογραφία της λίμνης, που τράβηξα το χειμώνα του 2014 όταν κατέβηκα στο χωριό, για να μαζέψω τις ελιές μου... Το 2015, τις μάζεψε η  Ειρήνη Κρουσανιωτάκη, με ένα καλό συνεργείο. Ελάτε, αν θέλετε, να σας πάω στις ελιές μου στου Μπουρμά. Δείτε ΕΔΩ. Πέρσι δεν είχαν, για να δούμε φέτος...

Αυτό είναι το χωριό μου, το όμορφο Θραψανό, που θα ήθελα να ζήσω, κάποτε...

Αυτό είναι το χωριό μου, το Θραψανό... Φωτογραφημένο στις 6 Ιουλίου 2012. Τον αγαπώ αυτόν τον τόπο. Και ονειρεύομαι να ζήσω εκεί αρκετό καιρό, όταν βγω στη σύνταξη. Ωστόσο έρχονται οι κυβερνώντες και με τους απίθανους πολιτικούς σαλτιμπαγκισμούς τους, αλλάζουν συνεχώς τα όρια συνταξιοδότησης... Έτσι αρχίζω να συνειδητοποιώ πως ίσως να μην το ζήσω και ποτέ... Δεν πειράζει. Είμαι καλά και αυτό έχει σημασία... Δείτε ΕΔΩ μερικά πράγματα για το χωριό μου...

spiti2.300118

Όταν η ζωή δεν το βάζει κάτω… Οι βουκαμβίλιες που ξεράθηκαν από την παγωνιά του Γενάρη 2017 όταν το χιόνι το έστρωσε για τα καλά στο χωριό (δες την ακριβώς από κάτω φωτογραφία, διότι είναι πολύ σπάνιο το χιόνι στο χωριό μας σε υψόμετρο 350 μ.). Θα χρειαστεί να περιμένουμε λίγο. Αλλά ο χρόνος δεν είναι πρόβλημα, όσο είμαστε όρθιοι, μπορούμε και αντέχουμε τις αντιξοότητες… Η φωτογραφία αυτή είναι τραβηγμένη στις 30/1/2018 και δείχνει ξεκάθαρα ότι η ζωή συνεχίζεται...

xionismeno.spiti090117

Φωτογραφία τραβηγμένη στις 9/1/2017 στο χιονιά που άρεσε σε όλο το Θραψανό. Το πατρικό μου σπίτι, χιονισμένο. Η απόλαυση οφθαλμών… Ευχαριστώ όσους είχαν την καλοσύνη και την προνοητικότητα να μου τη στείλουν… Κάθε εποχή στο χωριό μου είναι όμορφη. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία… Οι όμορφες βουκαμβίλιες της φωτογραφίας, από αυτόν τον πάγο, ξεράθηκαν, σε αντίθεση με την τριανταφυλλιά που, για άλλη μια φορά, αποδείχτηκε πολύ δυνατή και άντεξε... Αλλά η ζωή δεν σταματά! Ξαναπέταξαν πράσινα κλαριά, ξαναζωντάνεψαν!

Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ

Η Αγία Γραφή περιγράφει μερικές φορές τους ανθρώπους με βάση την εργασία που έκαναν. Μιλάει για τον “Ματθαίο, τον εισπράκτορα φόρων”, τον “Σίμωνα τον βυρσοδέψη” και τον “Λουκά, τον αγαπητό γιατρό”. (Ματθ. 10:3· Πράξ. 10:6· Κολ. 4:14) Κάτι άλλο που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους είναι οι πνευματικοί διορισμοί ή τα προνόμιά τους. Διαβάζουμε για τον Βασιλιά Δαβίδ, τον προφήτη Ηλία και τον απόστολο Παύλο. Αυτοί οι άντρες εκτιμούσαν τους θεόδοτους διορισμούς τους. Παρόμοια και εμείς, αν έχουμε προνόμια υπηρεσίας πρέπει να τα εκτιμούμε.

Ο αρχικός σκοπός του Ιεχωβά για την ανθρωπότητα ήταν να ζει για πάντα εδώ στη γη. (Γέν. 1:28· Ψαλμ. 37:29) Ο Θεός πρόσφερε γενναιόδωρα στον Αδάμ και στην Εύα διάφορα πολύτιμα δώρα που τους έδιναν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τη ζωή. (Διαβάστε Ιακώβου 1:17) Ο Ιεχωβά τούς χάρισε ελεύθερη βούληση, την ικανότητα να κάνουν λογικές σκέψεις και τη δυνατότητα να αγαπούν και να απολαμβάνουν φιλίες. Ο Δημιουργός μιλούσε στον Αδάμ και τον συμβούλευε για το πώς να δείχνει την υπακοή του. Ο Αδάμ μάθαινε επίσης πώς να καλύπτει τις ανάγκες του καθώς και πώς να φροντίζει τα ζώα και τη γη. (Γέν. 2:15-17, 19, 20) Ο Ιεχωβά προίκισε επίσης τον Αδάμ και την Εύα με τις αισθήσεις της γεύσης, της αφής, της όρασης, της ακοής και της όσφρησης. Έτσι μπορούσαν να απολαμβάνουν πλήρως την ομορφιά και τα άφθονα αγαθά του παραδεισένιου σπιτιού τους. Για το πρώτο ανθρώπινο ζευγάρι, οι δυνατότητες να έχουν απόλυτα ικανοποιητική εργασία, να νιώθουν πλήρεις και να κάνουν ανακαλύψεις ήταν απεριόριστες.

Τι μπορούμε να μάθουμε από τα λόγια που είπε ο Ιησούς στον Πέτρο; Χρειάζεται να προσέξουμε ώστε να μην αφήσουμε την αγάπη μας για τον Χριστό να εξασθενήσει και την προσοχή μας να αποσπαστεί από τα συμφέροντα της Βασιλείας. Ο Ιησούς γνώριζε πολύ καλά τις πιέσεις που σχετίζονται με τις ανησυχίες αυτού του συστήματος πραγμάτων. Ας μάθουμε να εκτιμούμε όσα έχουμε...

ΕΝΑ SITE "ΑΠΑΓΚΙΟ" ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!

Αυτόν τον ιστότοπο τον «παλεύω» πολλά χρόνια. Πολύ πριν γνωρίσω την αλήθεια και βρω σκοπό στη ζωή μου. Φανταζόμουν τον εαυτό μου συνταξιούχο στο χωριό με μια σχετικά καλή οικονομική επιφάνεια, δεδομένης μιας σύνταξης που είχα οικοδομήσει πολλά πάνω της και ήθελα να έχω κάτι για να περνάω την ώρα μου.

Σήμερα όλα έχουν αλλάξει γύρω μου, όλα εκτός από το Site αυτό. Δηλαδή, άλλαξε κι αυτό λιγάκι προσανατολισμό… Αντί να περνάει την ώρα του με κούφια δημοσιογραφικά θέματα, που δεν έχουν προσφέρουν και πολλά πράγματα στους ανθρώπους, προσφέρει ελπίδα για ένα βέβαιο, καλύτερο αύριο.

Αυτήν την αληθινή ελπίδα, προσπαθεί να βάλει στις καρδιές των αναγνωστών του και να τους ενθαρρύνει να πιστέψουν ότι όλες αυτές οι δυσκολίες κάθε μορφής που ζούμε είναι παροδικές. Τα ωραία, είναι μπροστά μας. Και μπορούμε να τα ζήσουμε, φτάνει να το θέλουμε πραγματικά.

Αρκεί να μη στηριζόμαστε στην αξιοπιστία των ανθρώπων που σήμερα είναι κι αύριο όχι… Αλλά στον Λόγο Εκείνου που είναι απόλυτα αξιόπιστος και να ακολουθούμε στη ζωή μας τις φωτεινές προειδοποιητικές  πινακίδες που έχει βάλει στο δρόμο μας…

ΚΡΕΟΝΤΑΣ, τέλος...

Το φύλλο που βλέπετε είναι το τελευταίο της εκδοτικής προσπάθειας του εξωραϊστικού συλλόγου της Κολοκυνθούς  “Κρέοντας”. Δείτε το ΕΔΩ. Είναι το τεύχος 25 κι ΕΔΩ δείτε το προηγούμενο. Ο ΚΡΕΟΝΤΑΣ αναγκάστηκε να αναστέλλει την έκδοσή του. Σε δύσκολες εποχές δεν άντεχε άλλο τα δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη. Βέβαια κάθε φύλλο που αναστέλλει την έκδοσή του θέλει να ελπίζει και ονειρεύεται την επανέκδοση του... Μακάρι να έτσι. Κι όχι μόνο προθέσεις των ανθρώπων του Συλλόγου...

Στην ανεργία πρώτη φορά

Δυο φορές με απόλυση μέσα σε πέντε χρόνια… Ήταν Φλεβάρης του 2012 όταν απολύθηκα με εθελούσια έξοδο από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και τώρα 1 Νοέμβρη του 2017 από το Σωματείο της ΠΕΤ ΟΤΕ όπου εργαζόμουν από το 1983 ως δημοσιογράφος.

Θεωρητικά, αιτία και των δύο απολύσεων ήταν το γεγονός ότι ήμουν κοντά στη συνταξιοδότηση μου. Κοντά; Πόσο κοντά;

Οι συνθήκες συνεχώς αλλάζουν, με εντολή των δανειστών της χώρας μας. Αυτοί επιβάλλουν και η κυβέρνηση ως εκτελεστικό όργανο νομοθετεί… Τι ξημερώνει λοιπόν την επόμενη μέρα; Κανείς δεν γνωρίζει…

Αλλά εγώ δεν είμαι τρομαγμένος… Έχω εμπιστοσύνη στον αληθινό Θεό Ιεχωβά και ξέρω ότι Εκείνος θα με στηρίξει και θα με προστατέψει σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς…

Όλοι, τελικά, μπροστά στην ανεργία και τον θάνατο είμαστε ίσοι… Όλοι! Ότι δουλεια κι αν κάνουμε… Αυτό που μου δίνει ειρήνη διάνοιας ώστε να συνεχίζω να αγωνίζομαι όρθιος, είναι η πίστη πως δεν είμαι μόνος! 

Μικρές πινελιές αγάπης

athina1

Γεμάτο όμορφες, ξεχωριστές πινελιές, είναι αυτός ο ιστότοπος. Ξεκίνησε για να καλύψει κάποιες ανάγκης έκφρασης με δημοσιογραφικό κυρίως περιεχόμενο και το βλέπουμε να εξελίσσεται ουσιαστικά σε ένα σημείο συνάντησης και επαφής ανάμεσα σε φίλους. Και η αναφορά στις πινελιές δεν είναι καθόλου τυχαία και συμπτωματική. Κάπως έτσι δεν λειτουργούν και οι ζωγράφοι; Μόνο που εδώ το πράγμα μοιράζεται ανάμεσα στις λέξεις και τις εικόνες. Που περιγράφουν μια ζωή πραγματική, όχι από αυτές που κυριαρχούν στη φαντασία.

Ο Γάμος της Ειρήνης...

Η Ειρήνη με τον Χριστόφορο παντρεύτηκαν στις 10/10/2010. Το μωρό τους ήρθε στις 28/08/13. Να τους ζήσει! Κι έτσι έγινα παππούς...

Το "φευγιό" της αδερφής μου

Η Γιωργία μας "έφυγε" για πάντα από κοντά μας το 2011. Και ο θάνατος του Γιάννη ένα ακριβώς χρόνο μετά. Λιγοστεύουμε...

Αλλαγές στο Site μου

Σημαντικές αλλαγές αισθητικής στο Site. Μεγαλώνουμε και μαθαίνουμε... Πώς σας φαίνετε η νέα μορφή του από 9/9/2013;

Developed by OnScreen - Content by Nikos Theodorakis - Powered by FRIKTORIA