Σε επτά μέρες, θα γιορτάσουμε την Ανάμνηση του Θανάτου του Ιησού Χριστού

proskilisi.anamnisi1.2018

Τη νύχτα πριν από τον θάνατό του, ο Ιησούς είπε στους ακολούθους του να τηρούν την επέτειο του θανάτου του. Είπε: «Εξακολουθήστε να το κάνετε αυτό σε ανάμνησή μου».—Λουκάς 22:19. Αυτό σας καλούμε να κάνουμε και φέτος, μαζί...

proskilisi.anamnisi2.2018
Παρευρεθείτε μαζί μας στην επέτειο του θανάτου του Ιησού Χριστού. Φέτος θα διεξαχθεί το Σάββατο 31 Μαρτίου. Η δική μας εκκλησία θα τη γιορτάσει στο ξενοδοχείο "Wyhdham Grand Athens", Μεγ. Αλεξάνδρου 2, Μεταξουργείο - Αθήνα, ώρα 7:30 μ.μ.

proskilisi.anamnisi3.2018
Σας προσκαλούμε θερμά να παρευρεθείτε μαζί μας σε αυτή τη σημαντική περίσταση. Θα μάθετε πώς μπορεί να ωφελήσει εσάς προσωπικά η ζωή και ο θάνατος του Ιησού. Για να προετοιμάσετε την καρδιά σας δείτε, αυτό ΕΔΩ το βίντεο, παρακαλώ, με προσοχή.

 

proskilisi.anamnisi4.2018

Ιδού μερικά δημοσιεύματα που καθιστούν το θάνατο του Ιησού τόσο σημαντικό για μας, δείτε ΕΔΩ. Κι ΕΔΩ μπορείτε να δείτε πώς αποτελεί η θυσία του Ιησού "Λύτρο" για τους πολλούς. ΕΔΩ θα λύσετε κάποιες απορίες σας, γιατί οι Μάρτυρες του Ιεχωβά τηρούν το Δείπνο του Κυρίου, διαφορετικά...

Δείτε ΕΔΩ για να βρείτε πού μπορεί να γίνεται κοντά σας, η Ανάμνηση του θανάτου του Ιησού. Και πηγαίνετε...

"Ποιός είναι στην Πραγματικότητα ο Ιησούς Χριστός;" Μια ομιλία που αξίζει να ακούσετε

proskilisi.anamnisi3.2018

Η ώρα έφτασε! Θέλουμε να σας προσκαλέσουμε σε μια πολύ σημαντική εκδήλωση.  Στις 25 Μαρτίου ημέρα Κυριακή και ώρα 7:30, θα έχουμε την ευκαιρία να κούσουμε μια ειδική ομιλία βασισμένη στην Αγία Γραφή με τίτιλο "Ποιος είναι στην Πραγματικότητα ο Ιησούς Χριστός". Η πρόσκληση δίνει λεπτομέριρες για του πού και το πως.

proskilisi.anamnisi1.2018

Γιατί Πρέπει να Τηρούμε την Ανάμνηση του Θανάτου του Ιησού;

Η απάντηση βρίσκεται στα ζητήματα με τα οποία συνδέεται αυτός ο θάνατος. Ο Ιησούς πέθανε ως ο πρώτιστος υποστηρικτής της κυριαρχίας του Ιεχωβά. Με αυτόν τον τρόπο απέδειξε ότι ο Σατανάς, που κατηγορεί τους ανθρώπους ότι υπηρετούν τον Θεό μόνο με ιδιοτελή κίνητρα, είναι ψεύτης. (Ιώβ 2:1-5· Παροιμίες 27:11) Επίσης, πεθαίνοντας ως τέλειος άνθρωπος, ο Ιησούς “έδωσε την ψυχή του λύτρο σε αντάλλαγμα για πολλούς”. (Ματθαίος 20:28)

Όταν ο Αδάμ αμάρτησε εναντίον του Θεού, έχασε την τέλεια ανθρώπινη ζωή και τις προοπτικές της. Ωστόσο, «ο Θεός αγάπησε τον κόσμο [της ανθρωπότητας] τόσο πολύ, ώστε έδωσε τον μονογενή του Γιο, για να μην καταστραφεί όποιος ασκεί πίστη σε αυτόν, αλλά να έχει αιώνια ζωή». (Ιωάννης 3:16) Πραγματικά, «ο μισθός που πληρώνει η αμαρτία είναι θάνατος, αλλά το δώρο που δίνει ο Θεός είναι αιώνια ζωή μέσω του Χριστού Ιησού του Κυρίου μας».—Ρωμαίους 6:23.

Συνεπώς, ο θάνατος του Ιησού Χριστού συνδέεται με τις δύο μεγαλύτερες εκδηλώσεις αγάπης—τη μεγάλη αγάπη που έδειξε ο Ιεχωβά για την ανθρωπότητα προσφέροντας τον Γιο του και την αυτοθυσιαστική αγάπη που έδειξε ο Ιησούς για το ανθρώπινο γένος παραδίδοντας οικειοθελώς την ανθρώπινη ζωή του.

Η Ανάμνηση του θανάτου του Ιησού μεγαλύνει εκείνες τις δύο εκδηλώσεις αγάπης. Εφόσον είμαστε αποδέκτες αυτής της αγάπης, δεν πρέπει να δείχνουμε την ευγνωμοσύνη μας για αυτήν; Ένας τρόπος να κάνουμε κάτι τέτοιο είναι το να είμαστε παρόντες στον εορτασμό του Δείπνου του Κυρίου.

Η Ανάμνηση του θανάτου του “Χριστού, του πάσχα μας”, θα πρέπει να τηρείται μόνο μία φορά κάθε χρόνο, όχι κάθε εβδομάδα ή κάθε μέρα. (1 Κορινθίους 5:7) Γιορτάζοντας το Δείπνο του Κυρίου, οι Χριστιανοί ακολουθούν την ίδια διαδικασία που ακολούθησε και ο Ιησούς όταν το θέσπισε. 

Δείτε αυτό το βίντεο για να κατανοήσετε καλύτερα τα πράγματα, σχετικά με την Ανάμνηση...

 

Τα δικά μου

Το σπίτι μας στο χωριό Θραψανό, μας περιμένει πάντα, σε ετοιμότητα ότι κι αν προκύψει...

spiti.2018.1
Είδαμε πριν λίγες μέρες το σπίτι μας στο Θραψανό Ηρακλείου Κρήτης σε φωτογραφίες τωρινές... Δείτε το ΕΔΩ για να το θυμηθείτε... Και τώρα θα μπούμε λίγο μέσα στο σπίτι για να δούμε σε τι κατάσταση είναι... Ας ξεκινήσουμε από την κουζίνα...

spiti.2018.2
Όλα είναι στη θέση τους... Κι αν δεν σας το λέγαμε μπορεί να νομίζατε ότι κατοικείται κιόλας... Το φως από το παράθυρο της κουζίνας εκτυφλωτικό, δυσκολεύει ακόμα και τη φωτογράφιση... Ναι, καλά καταλάβατε πρόκειται για τωρινές φωτογραφίες.

spiti.2018.3
Μια ακόμα φωτογραφία μέσα από την κουζίνα. Ετοιμαζόμαστε να περάσουμε στο σαλόνι μας και να απολαύσουμε τη θαλπωρή του τζακιού... Αυτό το ενδιάμεσο χωρίς πόρτα τα χωρίζει. Το αφήσαμε έτσι, επειδή μας άρεσε αυτή η ζωντάνια...

spiti.2018.4
Νάτο το τζάκι! Φυσικά και είναι σβηστό στολισμένο με τους ελέφαντες της Σούλας. Αν ήμασταν εκεί, θα ήταν αλλιώς τα πράγματα. Το θέλαμε πολύ να ήμασταν αυτή την περίοδο εκεί, αλλά βλέπεις το ένα θέμα προκύπτει μετά το άλλο και αλλάζουμε προγραμματισμούς.

spiti.2018.5
Ας ελπίσουμε ότι θα τα καταφέρουμε κάποια στιγμή, σύντομα να κατέβουμε. Ας μη βάζουμε πια ημερομηνίες, αφού δεν μας βγαίνουν... Αλλά είναι βέβαιο πως εδώ, θα μπορούσαμε να χαλαρώσουμε λίγο και να ξεκουραστούμε... Δεν υπάρχει καμιά απογοήτευση. Θα τα καταφέρουμε κάποια στιγμή.

spiti.2018.6
Το τραπέζι στο σαλονάκι είναι εδώ και μας περιμένει. Και το ράντζο στην περίπτωση που χρειαστεί να φιλοξενήσουμε φίλους. Για την ώρα είναι εκεί διπλωμένο... Σε τι να χρησιμεύσει σε ένα κλειστό σπίτι. Κι ευτυχώς που η Στασούλα το αερίζει και το φροντίζει, από καιρό σε καιρό.

spiti.2018.7
Ένα μέρος της κρεβατοκάμαρας με τον καθρέφτη που χρειάζεται η γυναίκα του σπιτιού για τις ανάγκες της... Το τηλέφωνο λειτουργεί. Πληρώνουμε τα πάγια, για να είναι εκεί και να μας περιμένει όταν πάμε. Με το Wi-Fi του κρατάω την επικοινωνία με αυτό το Site.

spiti.2018.8
Άλλη μια πλευρά της κρεβατοκάμαρας. Το λευκό κυριαρχεί ανάμεσα στο ξύλο της οροφής και τα αλουμινένια πορτοπαράθυρα, βαμμένα κι αυτά σε χρώμα ξύλου. Κάποτε έκανα όνειρα γι' αυτό το σπίτι. Σήμερα θέλω, απλά, να το αισθάνομαι ως αποκούμπι σε μια ώρα ανάγκης.

Το σπίτι μας στο χωριό, μέσα από χθεσινές φωτογραφίες που πήραμε από αγαπημένους μας

spiti1.300118
Θα θέλαμε να είμαστε εκεί αυτή την εποχή. Ένα σπίτι που δεν είσαι εκεί για να το ζεις θέλει φροντίδα. Για το σπίτι μας στο Θραψανό λέω, που χθες το είδαμε σε φωτογραφίες που μας έστειλαν αγαπημένοι φίλοι και τους ευχαριστούμε πολύ για την όμορφη κίνηση τους.

spiti2.300118
Ναι, το βλέπουμε κι εμείς, χρειάζεται λίγη δουλίτσα... Η ξεραμένη βουκαμβίλια από τον περσινό χιονιά και την παγωνιά που ακολούθησε, είναι ακόμα εκεί, δεμένη πάνω στα ξύλα. Κρέμεται σαν κουφάρι, την ώρα που τα νέα βλαστάρια της μεγαλώνουν, εξαιρετικά γρήγορα...

spiti3.300118
Πριν μπούμε μέσα στην εσωτερική αυλή, ας ρίξουμε μια ματιά έξω... Έτσι ακριβώς φαίνεται από την αυτοσχέδια εξώπορτα που έχουμε τοποθετήσει προσωρινά, μέχρι να βάλουμε μια σωστή... Αλλά για αυτό, θα χρειαστούμε λίγο χρόνο ακόμα... Έχουμε ήδη κάνει μεγάλα βήματα.

spiti4.300118
Μπαίνουμε στην εσωτερική αυλή... Η πόρτα της κουζίνας κλειστή... Έτσι συμβαίνει όταν λείπει η ζωή στο σπίτι. Ας ελπίσουμε πως θα τα καταφέρουμε να πάμε, έστω και για λίγο και να του δώσουμε λίγη ζωντάνια και ζωή. Όπως το χρειαζόμαστε όλοι, έτσι το χρειάζεται κι αυτό.

spiti5.300118
Η Στασούλα, η αδελφή μου, φροντίζει να κρατά στη ζωή τα λίγα λουλούδια και την ευχαριστούμε πολύ γι' αυτό. Εδώ η κρεβατοκάμαρα μας, με τα χαλάκι μπροστά στην πόρτα του! Μου έχει λείψει... Αλλά είπαμε, πρέπει να υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να καταφέρουμε να πάμε.

spiti6.300118
Δείτε πώς μεγαλώνει η βουκαμβίλια! Έχει ανάγκη να στηριχτεί κάπου. Θα μεγαλώσει γρήγορα, ήδη μας εκπλήσσει, πώς τα έχει καταφέρει μέσα σε ένα χρόνο, καθώς είχε ξεραθεί εντελώς... Είναι φοβερή η δύναμη της αναδημιουργίας, να την βλέπεις στην πράξη.

spiti7.300118
Απέναντι ακριβώς από το σπίτι μας, ότι δηλαδή βλέπεις μέσα από την αυλή μας... Τα σπίτια των γειτόνων μας... Το πράσινο, φυσικό σεντόνι, σιγά - σιγά απλώνεται πάνω στο χώμα... Οι βροχές και ο ήλιος είναι βέβαιο ότι θα το κάνει να θεριέψει, τις επόμενες μέρες.

Στην αγαπημένη Σούλα, στο άλλο μου μισό, με άφατη χαρά για την επιστροφή της κοντά μου…

sinelefsi2.2017
Η Σούλα είναι πια κοντά μου. Επέτρεψε από το ταξίδι της τριών εβδομάδων στο Βανκούβερ του Καναδά. Να πω ότι δεν μου έλλειψε θα ήταν ψέμα. Έμαθα και μου αρέσει να μοιράζομαι πράγματα μαζί της. Και έτσι πρέπει. Αυτό θέλει ο Ιεχωβά να συμβαίνει μέσα στο γάμο που ευλόγησε…
grecotel.kilinis8

Υπερβολή; Όχι, δεν το βλέπω έτσι. Σε ένα προσωπικό Site μπορεί να συμβεί κι αυτό. Να καταχωρηθεί ένα ποίημα που έφτασε χθες στο e-mail μου γραμμένο για μας από τον καλό μου φίλο, Παύλο και τον ευχαριστώ πολύ για τη όμορφη σκέψη του:

Ξύπνησα και ήσουν εκεί
δίπλα μου μέσα στη νύχτα
με άγγιξες και ηρέμησες το φόβο μου
Μεταμόρφωσες το σκοτάδι σε φως!

Ξύπνησα και σε είδα εκεί
δίπλα μου όπως και πριν
Η καρδιά μου πέταξε για να έρθει κοντά σου
να σε αισθανθώ κοντά μου ακόμη μια φορά
να αισθανθώ την αγάπη σου ακόμη μια φορά.

Η δύναμή σου, με έκανε δυνατό.
Αν και η ζωή μας πλήγωσε
τώρα, που η νύχτα μοιάζει μακρινή και σκοτεινή
η αγάπη σου λάμπει μέσα στην καρδιά μου …
η αγάπη σου θα λάμπει μέσα στην καρδιά μου ...

Να κρατάτε πάντοτε ο ένας το χέρι του άλλου με αγάπη.

Αδέλφια σας αγαπώ και προσεύχομαι για εσάς. Χαίρομαι που γύρισε η αδελφή μου στην Ελλάδα. Ο Ιεχωβά να σας ευλογεί κατά τον πλούτο της δόξας Του και να σας σκεπάζει με τις φτερούγες της χάρης και του ελέους Του.

Ο ελάχιστος μεταξύ των αδελφών σας Παύλος.

Ευχαριστούμε πολύ, αδελφέ… Μας σκέφτεσαι, μας αγαπάς και όπως έχεις την ευχέρεια να εκφράζεσαι στο γραπτό λόγω, μπορείς να μας συγκινήσεις. Τα κατάφερες! Να είσαι πάντα καλά! Ο Ιεχωβά να σε ευλογεί!

Μερικές εικόνες από την επιστροφή του Σούλας. Αεροδρόμιο του Βανκούβερ... Πανέμορφο, δεν βρίσκετε;

aer.vancuver1.100118
Λίγο πριν επιβιβαστεί στο αεροσκάφος της KLM που θα τη φέρει στην Ελλάδα μέσω Αμστερνταμ η Σούλα φωτογραφίζεται στο πανέμορφο διεθνές αεροδρόμιο του Βανκούβερ...

aer.vancuver2.100118
Ναι, τέτοια όμορφα μέρη τα έχει μέσα το αεροδρόμιο. Τεράστιο. Χάνεσαι αν δεν προσέξεις. Αρχίζει ήδη και δημιουργεί προσμονή για το επόμενο ταξίδι. Άξιοι οι σχεδιαστές του...

aer.vancuver3.100118
Ένα τεράστιο ενυδρείο. Το μέγεθος του ίσως μπορείτε να το δείτε στην πρώτη φωτογραφία της σημερινής ανάρτησης... Πανέμορφο δεν είναι; Ναι, το Βανκούβερ σε αποχαιρετά με πανέμορφες εικόνες

aer.vancuver4.100118
Και μια γενικότερη εικόνα μέσα στο αεροδρόμιο... Σας κάνει εντύπωση τόσο πράσινο μέσα στον σταθμό αναμονής, λίγο πριν την επιβίβαση στο αεροσκάφος. Πρωτόγνωρα πράγματα για μας...

Ο δικός μου απολογισμός για το 2017… Κυρίαρχο το υπέροχο ταξίδι μας στη Γαλλία

avinion1.070417
Τον δικό μου απολογισμό στη σχέση αγάπης, με τη σύντροφο της ζωής μου, Σούλα, θέλω να κάνω σήμερα, τελευταία μέρα της χρονιάς που φεύγει. Και προτάσσω σ’ αυτή την εσωτερική αναδρομή, το ταξίδι μας στη Γαλλία, με αφορμή τη δεύτερη επέτειο του γάμου μας. Ένα θεσμό που σεβόμαστε και τιμούμε και οι δύο. Εδώ στα τείχη της πόλης του Αβινιόν που μένουν ο Γιώργος, ο αδελφός της και η σύζυγος της, Αστρίντ.

epistrofi1.080417
Εικόνες όμορφες που θέλουμε να ζούμε κάθε χρόνο. Φέτος, αν το επιτρέψει ο Ιεχωβά, έχουμε άλλα σχέδια που θα σας τα ανακοινώσουμε στην ώρα τους. Επειδή τα ταξίδια είναι μέσα στο αίμα μας. Και θεωρούμε τους εαυτούς μας τυχερούς που σ’ αυτόν τον τομέα, μας αρέσουν τα ίδια πράγματα. Μπορούμε έτσι και απολαμβάνουμε την κάθε στιγμή. Εδώ στο αεροδρόμιο της Ρώμης.

galia2
Με τους σαρκικούς και πνευματικούς αδελφούς μας, Γιώργο και Αστρίντ. Μας φιλοξένησαν κοντά δέκα μέρες στο σπίτι τους, στο Αβινιόν και έκαναν τα πάντα για να περάσουμε όμορφα και αξέχαστα. Με εντυπωσίασε το μεστό πρόγραμμα τους, το οποίο είχαν προσχεδιάσει, ώστε να επωφεληθούμε τα μέγιστα, από τη συναναστροφή μας μαζί τους.

galia4
Αυτό που μας έκανε πολύ θετική εντύπωση, ήταν η φιλοξενία τους. Εδώ είμαστε στο σπίτι του αδελφού της Αστρίντ λίγο έξω από την πόλη του Αβινιόν. Τι ευλογίες ήταν αυτές που μας πρόσφερε!… Μάλλον δεν ξεχνιούνται εύκολα, τέτοια πράγματα. Μένουν βαθιά χαραγμένα για πάντα στην καρδιά. Υπόχρεοι να ανταποδώσουμε, αν και όποτε θελήσουν και καταφέρουν να έρθουν στην Αθήνα. Με μεγάλη μας χαρά…

galia5
Στο σπίτι του Γιώργου, στο Αβινιόν, ένα μεσημέρι… Στο πλάνο η σύζυγός του Αστρίντ. Φωτογράφος ο ίδιος. Τι όμορφα που περάσαμε κοντά τους! Άνοιξαν την αγκαλιά τους και μας πήραν μαζί τους, με πολύ αγάπη, δίπλα τους, κάνοντας μας να νιώσουμε σαν στο σπίτι μας. Ένα ακόμα «ευχαριστώ» και από εδώ, ίσως είναι λίγο για να ανταποδώσει τη χαρά μας.

gevma1.2017
Μαζί τους στην όμορφη ταβέρνα στις όχθες του ποταμού Ροδανού που διασχίζει το Αβινιόν, όπου είχαμε κλείσει για να γιορτάσουμε τη δεύτερη επέτειο του γάμου μας. Θυμάμαι πόσο όμορφα και σοφά ενεργήσαμε που πήγαμε πρώτα σε μια βόλτα μας να το δούμε από κοντά και να διαπιστώσουμε πόσο αλήθεια ήταν όσα βλέπαμε στη διαδικτυακή έρευνα μας. Σήμερα η Σούλα λείπει μακριά μου. Είναι στα παιδιά της στον Καναδά, αλλά περιμένω με λαχτάρα την επιστροφή της…

karpentras
Οι φωτογραφίες μας από εκεί είναι πάρα πολλές. Έπρεπε να επιλέξω μόνο επτά. Και το έκανα με μεγάλη δυσκολία. Ωστόσο, εσείς μπορείτε να δείτε πώς περάσαμε τότε και να ξαναθυμηθείτε δημοσιεύματα που διαβάσατε από τον ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ, όπως αυτά που σας βάζουμε με τους ανάλογους συνδέσμους. Δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ. Έτσι, με τόση αγάπη, η ζωή, ακόμα κι αυτή η ζωή, γίνεται πιο όμορφη…

piges2

Ανάσα – διάλειμμα, μια βόλτα στο Μικρολίμανο του Πειραιά με καιρό πάρα πολύ όμορφο

piraias1.101217
Την Κυριακή που μας πέρασε αν και ήμασταν στο πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου, η μέρα ήταν ηλιόλουστη κι έτσι είπαμε με τη Σούλα να βγούμε μια βόλτα. Και αποφασίσαμε να πάμε στο Μικρολίμανο του Πειραιά.

piraias2.101217
Το μέρος είναι υπέροχο! Όσοι δεν έχετε πάει, σας το προτείνουμε να το βάλετε στα άμεσα σχέδια σας. Έχει χαρακτηριστεί και όχι άδικα ως το Μονακό της Ελλάδας και ότι κι αν διαλλέξετε καφέ ή ποτό ή φαγητό, τα μαγαζιά είναι "πάνω" στη θάλασσα.

piraias3.101217
Εμείς καθίσαμε για μια σοκολάτα ζεστή σε ένα τέτοιο καφέ, το LOBY (Ναυάρχου Βότση 21-23, Πειραιάς) και μετά, καθώς ο καιρός όπως είπαμε ήταν καλός, περπατήσαμε μέχρι τον Ναυτικό Όμιλο Πειραιά... Και φωτογραφηθήκαμε, με φόντο τα μικρά σκάφη που είναι ελλιμενισμένα στη μαρίνα του.

piraias4.101217
Ενδιάμεσα, βρήκαμε μικρά σκαφάκια από τις σχολές του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιά... Και η Σούλα δεν έχασε την ευκαιρία να το παίξει καπετάνισσα, έστω κι αν όλη η δράση της εξελίχθηκε στην ασφάλεια της ξηράς. Εντάξει τώρα, θαλασσόλυκο δεν τη λες...

piraias5.101217
Δείτε όμως, μια ομορφιά το τοπίο... Γαλήνια η θάλασσα στο φυσικό λιμανάκι και στο βάθος ο Πειραιάς και τα ιστιοφόρα... Σαν πίνακας ζωγραφικής δεν μοιάζει; Εμείς έτσι νιώσαμε με αυτή τη βόλτα μας. Την απολαύσαμε πραγματικά και καθίσαμε αρκετή ώρα.

piraias6.101217
Ναι, η βόλτα σε ένα τέτοιο υπέροχο περιβάλλον, είναι μια μοναδική εμπειρία... Και ευχαριστούμε τον Ιεχωβά που μας διατηρεί σε μια καλή φυσική κατάσταση, ώστε να μπορούμε να απολαμβάνουμε τέτοιες όμορφες βόλτες σε περιοχές, κοντά στην Αθήνα, σχετικά.

piraias7.101217
Δε χάσαμε λοιπόν την ευκαιρία να αποτυπώσουμε στιγμές στις οποίες συμπεριλαμβανόμασταν. Εξάλλου εδώ στον ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ, έχουμε κι εμείς τη δική μας μικρή γωνιά, σΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ. Και θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε που σας νιώθουμε έτσι όμορφα δίπλα μας.

piraias8.101217
Τελευταίες φωτογραφίες από την κυριακάτικη βόλτα μας στο Μικρολίμανο του Πειραιά. Ένα τόπο πολύ όμορφο που μας αρέσει πολύ, δεδομένου ότι τέτοιες στιγμές, όλοι μας τις έχουμε ανάγκη και τις χρειαζόμαστε... 

piraias9.101217

Χειμωνιάτικο τριήμερο στη Ζαγορά Πηλίου, αλλά το καλοκαίρι και κάθε εποχή είναι υπέροχα!

xionismeni.zagora1

Όλα πήγαν καλά. Με την ασφαλή επιστροφή μας ολοκληρώθηκε το ταξίδι μας στο Πήλιο τον Γενάρη του 2017... Στη Ζαγορά ήμασταν από το μεσημέρι της Παρασκευής 6/1/2017 και επιστρέψαμε στη βάση μας το βράδυ της Κυριακής! Βρήκαμε το μέρος, ύστερα από μια πολύ όμορφη διαδρομή χωρίς προβλήματα με πολύ κρύο, αν και δεν νιώθουμε κάτι τέτοιο αφού οι φίλοι μας Βικτόρια και Δημήτρης που μας φιλοξένησαν στα studio τους, είχαν φροντίσει να έχουμε επαρκή θέρμανση και ζεστή καρδιά... Έτσι, απολαμβάναμε την κάθε στιγμή... Δείτε μερικά δημοσιεύματα ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ. Θα πάρετε μια γεύση, πώς περάσαμε.

Το ταξίδι μας αυτό με τους φίλους μας, Άρη και Χάρις το είχαμε προγραμματίσει πολύ καιρό, πριν… Χωρίς να γνωρίζουμε τον καιρό, πώς θα εξελιχθεί. Εντάξει, χειμώνας ήταν, αλλά επιλέξαμε έναν ξενώνα που οι ιδιοκτήτες τους είναι γνωστοί στους φίλους μας.

Το χρειαζόμασταν αυτό το ταξίδι – ανάσα. Σκεφτόμασταν την Κρήτη, αλλά στην πορεία μετρήσαμε πολλές παραμέτρους… Ήθελε περισσότερες μέρες και έξοδα και είπαμε να το αφήσουμε για το καλοκαίρι. Να το απολαύσουμε, κάτω από καλύτερες καιρικές συνθήκες.

Έτσι είδαμε τα χιόνια που εφτασαν στο μέρος που μέναμε… Δεν μας πειράζει καθόλου. Ίσως να μην καταφέραμε να κάνουμε τις βόλτες που θέλαμε, επειδή η κίνηση δεν 'ηταν πάρα πολύ εύκολη, αλλά περάσαμε πολύ όμορφα... Κάθετί εδώ είναι όμορφο. Έτσι όμορφη, φαντάζομαι θα είναι η εμπειρία και την άνοιξη ή το καλοκαίρι!

Όλοι έχουμε κάποια στιγμή ανάγκη από μια μικρή αλλαγή και από παραστάσεις ξεχωριστές. Ξέρουμε πως έτσι κάνουμε τη ζωή μας και την καθημερινότητα μας πιο ενδιαφέρουσα για μας και για τους γύρω μας. Αυτό, στο βαθμό που περνάει από το χέρι μας, το κάνουμε καθημερινά πράξη...

Το Πήλιο όποια εποχή και αν το επισκεφθείς, είναι πανέμορφο. Σίγουρα όμως το χειμώνα έχει κάτι που το κάνει να ξεχωρίζει. Σχεδιάζουμε να ξαναπάμε το συντομότερο δυνατόν και να απολαύσουμε, όπως κάναμε και στην πρώτη επίσκεψη μας, την κάθε στιγμή… 

xionismeni.zagora2

Από τις όμορφες στιγμές που ζήσαμε στην Ζαγορά Πηλίου... Η Βικτόρια κάνει τηγανήτες στο χιονισμένο μπαλκόνι της, για να προσθέσει μια νότα αγάπης στο πρωινό που μας ετοίμαζε... Υπέροχοι. Τις απόλαυσα με την ψυχή μου... Η φιλοξενεία τους, μοναδική! Αν θέλετε να εκδράμετε στο Πήλιο, αξίζει να είναι στην πρώτη επιλογή σας. Μόνο που χρειάζεται να προηγηθεί τηλέφωνο επικοινωνίας...

Είμαστε βέβαιοι ότι θα μείνετε ενθουσιασμένοι. Ασε που θα δείτε την αδελφική αγάπη σε όλο της το μεγαλείο... Αλλά είπαμε, είναι απαραίτητο να προηγηθεί τηλέφωνο για να κλείσετε δωμάτιο, για τη διαμονή σας...

zagora110117

Ο Τάκης ξεχιονίζει τους δρόμους κάτω από το σπίτι τους... Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη πάνω από το σπίτι τους στο σαλόνι που παίρναμε μαζί του το πρωινό...

Τι όμορφη που είναι η ενότητα κάτω από το πνεύμα του Ιεχωβά Θεού. Όλοι μαζί στην Κρήτη

sinelefsi.kritis.28.2016

Στη φωτογραφία εικονίζονται αδελφοί της φυλακής από τις 10ετίες του 1970 μέχρι τη 10ετία του 1990, όσοι βέβαια βρεθήκαν στην Κρήτη με αφορμή την Περιφερειακή Συνέλευση, τον Αύγουστο του 2016 Ήταν πολύ συγκινητικό για όλους να συναντηθούν με πραγματικούς φίλους και συναγωνιστές, με τους οποίους έζησαν όχι μόνο πολύ δύσκολες στιγμές, αλλά και πολύ ευχάριστες και έτσι τους ένωσε πιο σφικτά η υπέροχη ιδιότητα της αγάπης! Ειλικρινά ευχαριστούμε από καρδιάς τον Ιεχωβά για το υπέροχο δώρο της αδελφότητα, το οποίο μεγαλουργεί στους καιρούς μας! Σε όλους αυτούς τους αγωνιστές της ακεραιότητας εκπληρώθηκαν περίτρανα τα εδάφια Ησαίας 54:17 και  40:29-31.

Η εργασία είναι αγαθό! Ας βοηθήσουμε όσους έχουν πραγματική ανάγκη...

work

Όπως γνωρίζουμε, πολλοί αδελφοί μας αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την ανεργία. Θα ήθελα, λοιπόν, να παρακαλέσω τους αναγνώστες της ιστοσελίδας μου, αν γνωρίζουν κάποια πληροφορία σχετικά με εύρεση εργασίας, να επικοινωνούν με τον ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ, και να αναφέρουν τις πληροφορίες που γνωρίζουν. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε όσους αδελφούς και αδελφές μας είναι άνεργοι.
Η πράξη μας αυτή είναι σύμφωνη με τις σκέψεις που αναφέρονται στα εδάφια Ιωάννης 13: 34, 35
Ο ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗΣ γίνεται καθημερινά δέκτης μηνυμάτων αγωνίας τέτοιων καταστάσεων. Σ’ αυτή τη λογική ανταποκριθήκαμε στο δίκαιο αίτημα του Στέλιου Ηλιάκη από την Κρήτη που εκείνη την εποχή ήταν στη Βουλγαρία. Σας θυμίζω λίγο τα δυο δημοσιεύματα που κάναμε. Δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ.
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν πειραματικά μια μέθοδο του «ζητώ» ή «προσφέρω» εργασία. Τις επόμενες μέρες θα πάρει μια πιο ουσιαστική μορφή… Θα λάβουμε υπόψη μας και τις δικές σας παρατηρήσεις και υποδείξεις. Το e-mail που μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας είναι nikosth2004@yahoo.gr Ο ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗΣ προσφέρετε να βοηθήσει ως σύνδεσμος επαφής και επικοινωνίας.

Αυτό που εγώ θέλω από εσάς είναι ότι αγγελίες έχουμε βάλει και εξυπηρετούνται (οι αδελφοί μας δηλαδή βρήκαν δουλεια ή το διαμέρισμα νοικιάστηκε...) ας επικοινωνήσουμε μαζί μας και ας μας το πουν. Οι αγγελίες μας θέλουμε να είναι πέρα για πέρα, αληθινές και να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ευχαριστούμε!

Άλλωστε, οι ανάγκες ήταν πάντα και παραμένουν μεγάλες!

Συναντήθηκαν στη Συνέλευση Περιφερείας Κρήτης 2016, ύστερα από 48 ολόκληρα χρόνια!

sinelefsi.kritis.26.2016

Για φαντάσου! 48 χρόνια είναι αυτά και ο χρόνος έχει κάνει την δουλειά του. Συναντήθηκαν στη διάρκεια των εργασιών της Συνέλευσης Περιφερείας Κρήτης του 2016, ύστερα από μισό σχεδόν αιώνα... Πρωτοσυναντήθηκαν στη φυλακή όταν ήταν νεαροί, με αφορμή τη διακράτηση ουδετερότητας. Τώρα είναι πια μπαμπάδες, παππούδες και με άσπρα μαλλιά! Πραγματικά όταν βιώνεις τέτοια πράγματα είναι να συγκινείσαι πολύ και αναπόφευκτα θυμάσαι τα παλιά, τότε που αμούστακα παιδιά κρατούσαν οσιότητα στην υπόσχεσή τους να υπηρετούν μόνο τον Ιεχωβά Θεό. Τι υπέροχα παραδείγματα! Εκεί, στην Κρήτη, θα τους γνωρίζετε φαντάζομαι ποιοι είναι...

Ζωντανή η ελπίδα της επιστροφής στο Θραψανό... Βόλτα στη λίμνη της Λιβάδας...

livades.diakopes2013

Η Λιβάδα... Η τεχνιτή λίμνη στο χωριό μου που τα καλοκαίρια περνάω πολλές ώρες εδώ... Πανέμορφη και πάντα έχει κάτι εξαιρετικό να σου δώσει... Δείτε ΕΔΩ ένα βίντεο που τραβηξα πριν τρία χρόνια από τη λίμνη. Έτσι είναι και σήμερα. Δεν έχει αλλάξει τίποτα... Η ίδια ομορφιά!

panoramiki.livada.2014

Ιδού και μια πανοραμική φωτογραφία της λίμνης, που τράβηξα το χειμώνα του 2014 όταν κατέβηκα στο χωριό, για να μαζέψω τις ελιές μου... Το 2015, τις μάζεψε η  Ειρήνη Κρουσανιωτάκη, με ένα καλό συνεργείο. Ελάτε, αν θέλετε, να σας πάω στις ελιές μου στου Μπουρμά. Δείτε ΕΔΩ. Πέρσι δεν είχαν, για να δούμε φέτος...

Αυτό είναι το χωριό μου, το όμορφο Θραψανό, που θα ήθελα να ζήσω, κάποτε...

Αυτό είναι το χωριό μου, το Θραψανό... Φωτογραφημένο στις 6 Ιουλίου 2012. Τον αγαπώ αυτόν τον τόπο. Και ονειρεύομαι να ζήσω εκεί αρκετό καιρό, όταν βγω στη σύνταξη. Ωστόσο έρχονται οι κυβερνώντες και με τους απίθανους πολιτικούς σαλτιμπαγκισμούς τους, αλλάζουν συνεχώς τα όρια συνταξιοδότησης... Έτσι αρχίζω να συνειδητοποιώ πως ίσως να μην το ζήσω και ποτέ... Δεν πειράζει. Είμαι καλά και αυτό έχει σημασία... Δείτε ΕΔΩ μερικά πράγματα για το χωριό μου...

spiti2.300118

Όταν η ζωή δεν το βάζει κάτω… Οι βουκαμβίλιες που ξεράθηκαν από την παγωνιά του Γενάρη 2017 όταν το χιόνι το έστρωσε για τα καλά στο χωριό (δες την ακριβώς από κάτω φωτογραφία, διότι είναι πολύ σπάνιο το χιόνι στο χωριό μας σε υψόμετρο 350 μ.). Θα χρειαστεί να περιμένουμε λίγο. Αλλά ο χρόνος δεν είναι πρόβλημα, όσο είμαστε όρθιοι, μπορούμε και αντέχουμε τις αντιξοότητες… Η φωτογραφία αυτή είναι τραβηγμένη στις 30/1/2018 και δείχνει ξεκάθαρα ότι η ζωή συνεχίζεται...

xionismeno.spiti090117

Φωτογραφία τραβηγμένη στις 9/1/2017 στο χιονιά που άρεσε σε όλο το Θραψανό. Το πατρικό μου σπίτι, χιονισμένο. Η απόλαυση οφθαλμών… Ευχαριστώ όσους είχαν την καλοσύνη και την προνοητικότητα να μου τη στείλουν… Κάθε εποχή στο χωριό μου είναι όμορφη. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία… Οι όμορφες βουκαμβίλιες της φωτογραφίας, από αυτόν τον πάγο, ξεράθηκαν, σε αντίθεση με την τριανταφυλλιά που, για άλλη μια φορά, αποδείχτηκε πολύ δυνατή και άντεξε... Αλλά η ζωή δεν σταματά! Ξαναπέταξαν πράσινα κλαριά, ξαναζωντάνεψαν!

Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ

Η Αγία Γραφή περιγράφει μερικές φορές τους ανθρώπους με βάση την εργασία που έκαναν. Μιλάει για τον “Ματθαίο, τον εισπράκτορα φόρων”, τον “Σίμωνα τον βυρσοδέψη” και τον “Λουκά, τον αγαπητό γιατρό”. (Ματθ. 10:3· Πράξ. 10:6· Κολ. 4:14) Κάτι άλλο που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους είναι οι πνευματικοί διορισμοί ή τα προνόμιά τους. Διαβάζουμε για τον Βασιλιά Δαβίδ, τον προφήτη Ηλία και τον απόστολο Παύλο. Αυτοί οι άντρες εκτιμούσαν τους θεόδοτους διορισμούς τους. Παρόμοια και εμείς, αν έχουμε προνόμια υπηρεσίας πρέπει να τα εκτιμούμε.

Ο αρχικός σκοπός του Ιεχωβά για την ανθρωπότητα ήταν να ζει για πάντα εδώ στη γη. (Γέν. 1:28· Ψαλμ. 37:29) Ο Θεός πρόσφερε γενναιόδωρα στον Αδάμ και στην Εύα διάφορα πολύτιμα δώρα που τους έδιναν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τη ζωή. (Διαβάστε Ιακώβου 1:17) Ο Ιεχωβά τούς χάρισε ελεύθερη βούληση, την ικανότητα να κάνουν λογικές σκέψεις και τη δυνατότητα να αγαπούν και να απολαμβάνουν φιλίες. Ο Δημιουργός μιλούσε στον Αδάμ και τον συμβούλευε για το πώς να δείχνει την υπακοή του. Ο Αδάμ μάθαινε επίσης πώς να καλύπτει τις ανάγκες του καθώς και πώς να φροντίζει τα ζώα και τη γη. (Γέν. 2:15-17, 19, 20) Ο Ιεχωβά προίκισε επίσης τον Αδάμ και την Εύα με τις αισθήσεις της γεύσης, της αφής, της όρασης, της ακοής και της όσφρησης. Έτσι μπορούσαν να απολαμβάνουν πλήρως την ομορφιά και τα άφθονα αγαθά του παραδεισένιου σπιτιού τους. Για το πρώτο ανθρώπινο ζευγάρι, οι δυνατότητες να έχουν απόλυτα ικανοποιητική εργασία, να νιώθουν πλήρεις και να κάνουν ανακαλύψεις ήταν απεριόριστες.

Τι μπορούμε να μάθουμε από τα λόγια που είπε ο Ιησούς στον Πέτρο; Χρειάζεται να προσέξουμε ώστε να μην αφήσουμε την αγάπη μας για τον Χριστό να εξασθενήσει και την προσοχή μας να αποσπαστεί από τα συμφέροντα της Βασιλείας. Ο Ιησούς γνώριζε πολύ καλά τις πιέσεις που σχετίζονται με τις ανησυχίες αυτού του συστήματος πραγμάτων. Ας μάθουμε να εκτιμούμε όσα έχουμε...

ΕΝΑ SITE "ΑΠΑΓΚΙΟ" ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!

Αυτόν τον ιστότοπο τον «παλεύω» πολλά χρόνια. Πολύ πριν γνωρίσω την αλήθεια και βρω σκοπό στη ζωή μου. Φανταζόμουν τον εαυτό μου συνταξιούχο στο χωριό με μια σχετικά καλή οικονομική επιφάνεια, δεδομένης μιας σύνταξης που είχα οικοδομήσει πολλά πάνω της και ήθελα να έχω κάτι για να περνάω την ώρα μου.

Σήμερα όλα έχουν αλλάξει γύρω μου, όλα εκτός από το Site αυτό. Δηλαδή, άλλαξε κι αυτό λιγάκι προσανατολισμό… Αντί να περνάει την ώρα του με κούφια δημοσιογραφικά θέματα, που δεν έχουν προσφέρουν και πολλά πράγματα στους ανθρώπους, προσφέρει ελπίδα για ένα βέβαιο, καλύτερο αύριο.

Αυτήν την αληθινή ελπίδα, προσπαθεί να βάλει στις καρδιές των αναγνωστών του και να τους ενθαρρύνει να πιστέψουν ότι όλες αυτές οι δυσκολίες κάθε μορφής που ζούμε είναι παροδικές. Τα ωραία, είναι μπροστά μας. Και μπορούμε να τα ζήσουμε, φτάνει να το θέλουμε πραγματικά.

Αρκεί να μη στηριζόμαστε στην αξιοπιστία των ανθρώπων που σήμερα είναι κι αύριο όχι… Αλλά στον Λόγο Εκείνου που είναι απόλυτα αξιόπιστος και να ακολουθούμε στη ζωή μας τις φωτεινές προειδοποιητικές  πινακίδες που έχει βάλει στο δρόμο μας…

ΚΡΕΟΝΤΑΣ, τέλος...

Το φύλλο που βλέπετε είναι το τελευταίο της εκδοτικής προσπάθειας του εξωραϊστικού συλλόγου της Κολοκυνθούς  “Κρέοντας”. Δείτε το ΕΔΩ. Είναι το τεύχος 25 κι ΕΔΩ δείτε το προηγούμενο. Ο ΚΡΕΟΝΤΑΣ αναγκάστηκε να αναστέλλει την έκδοσή του. Σε δύσκολες εποχές δεν άντεχε άλλο τα δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη. Βέβαια κάθε φύλλο που αναστέλλει την έκδοσή του θέλει να ελπίζει και ονειρεύεται την επανέκδοση του... Μακάρι να έτσι. Κι όχι μόνο προθέσεις των ανθρώπων του Συλλόγου...

JW Broadcasting Μαρτίου

studio1

Μια ευχάριστη ανακοίνωση επεφύλαξε μεταξύ άλλων το Κυβερνών Σώμα στην ετήσια συνάθροιση του, το 2014. Αφορούσε τη δημιουργία τηλεοπτικού σταθμού τελευταίας τεχνολογίας που εκπέμπει μέσω internet. Από τον Μάϊο 2015 το κανάλι το έχουμε με ελληνικούς υπότιτλους, και τώρα μεταγλωττισμένο στα ελληνικά, ώστε να το παρακολουθούμε καλύτερα, όλοι εμείς που δεν γνωρίζουμε καλά αγγλικά. Από εδώ μπορείτε επίσης να δείτε παρά πολλά χρήσιμα βίντεο και φυσικά στις αρχές κάθε μήνα, το Jehovah’s Witnesses Broadcasting... Θα ωφεληθείτε πάρα πολύ και θα ενισχύσετε την πνευματικότητα σας... ΕΔΩ, δείτε το πρόγραμμα του Μαρτίου 2018... Θέμα του έχει, την εμπιστοσύνη!

Στην ανεργία πρώτη φορά

Δυο φορές με απόλυση μέσα σε πέντε χρόνια… Ήταν Φλεβάρης του 2012 όταν απολύθηκα με εθελούσια έξοδο από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και τώρα 1 Νοέμβρη του 2017 από το Σωματείο της ΠΕΤ ΟΤΕ όπου εργαζόμουν από το 1983 ως δημοσιογράφος.

Θεωρητικά, αιτία και των δύο απολύσεων ήταν το γεγονός ότι ήμουν κοντά στη συνταξιοδότηση μου. Κοντά; Πόσο κοντά;

Οι συνθήκες συνεχώς αλλάζουν, με εντολή των δανειστών της χώρας μας. Αυτοί επιβάλλουν και η κυβέρνηση ως εκτελεστικό όργανο νομοθετεί… Τι ξημερώνει λοιπόν την επόμενη μέρα; Κανείς δεν γνωρίζει…

Αλλά εγώ δεν είμαι τρομαγμένος… Έχω εμπιστοσύνη στον αληθινό Θεό Ιεχωβά και ξέρω ότι Εκείνος θα με στηρίξει και θα με προστατέψει σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς…

Όλοι, τελικά, μπροστά στην ανεργία και τον θάνατο είμαστε ίσοι… Όλοι! Ότι δουλεια κι αν κάνουμε… Αυτό που μου δίνει ειρήνη διάνοιας ώστε να συνεχίζω να αγωνίζομαι όρθιος, είναι η πίστη πως δεν είμαι μόνος! 

Ο Γάμος της Ειρήνης...

Η Ειρήνη με τον Χριστόφορο παντρεύτηκαν στις 10/10/2010. Το μωρό τους ήρθε στις 28/08/13. Να τους ζήσει! Κι έτσι έγινα παππούς...

Το "φευγιό" της αδερφής μου

Η Γιωργία μας "έφυγε" για πάντα από κοντά μας το 2011. Και ο θάνατος του Γιάννη ένα ακριβώς χρόνο μετά. Λιγοστεύουμε...

Αλλαγές στο Site μου

Σημαντικές αλλαγές αισθητικής στο Site. Μεγαλώνουμε και μαθαίνουμε... Πώς σας φαίνετε η νέα μορφή του από 9/9/2013;

Developed by OnScreen - Content by Nikos Theodorakis - Powered by FRIKTORIA