Ο κόσμος γιορτάζει τα Χριστούγεννα, αλλά τι πρέπει στ' αλήθεια να γνωρίζουμε γι' αυτά;

xristougΕκατομμύρια άνθρωποι παγκόσμια ετοιμάζονται να γιορτάσουν  τα Χριστούγεννα του 2017. Ίσως να είστε και εσείς ανάμεσά τους. Από την άλλη μεριά, πιθανόν να μη συνηθίζετε να συμμετέχετε στο θρησκευτικό μέρος αυτής της δημοφιλούς γιορτής.

Όπως και αν έχουν τα πράγματα, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα μείνετε ανεπηρέαστοι από τα Χριστούγεννα. Αυτή η γιορτή διαπνέει τον κόσμο του εμπορίου και της ψυχαγωγίας, ακόμη και στις μη Χριστιανικές χώρες. Πραγματικά έτσι είναι, ακόμα και η Κινέζοι στην αγορά τους έχουν... χριστουγεννιάτικα πράγματα!

Τι γνωρίζετε αλήθεια για τα Χριστούγεννα; Έχει Γραφική βάση ο εορτασμός της γέννησης του Χριστού; Τι βρίσκεται πίσω από αυτή τη δημοφιλή γιορτή, που λαβαίνει χώρα κάθε χρόνο στις 25 Δεκεμβρίου;

Η Προέλευση των Χριστουγέννωνxrist...

Η "Νέα Καθολική Εγκυκλοπαίδεια" (New Catholic Encyclopedia) αναγνωρίζει: «Η ημερομηνία γέννησης του Χριστού δεν είναι γνωστή. Τα ευαγγέλια δεν αποκαλύπτουν ούτε την ημέρα ούτε το μήνα . . .

Σύμφωνα με την υπόθεση που πρότεινε ο Χ. Γιούσενερ . . . και που την αποδέχονται οι περισσότεροι λόγιοι σήμερα, καθορίστηκε για τη γέννηση του Χριστού η ημερομηνία του χειμερινού ηλιοστασίου (25 Δεκεμβρίου στο Ιουλιανό ημερολόγιο, 6 Ιανουαρίου στο Αιγυπτιακό ημερολόγιο), επειδή εκείνη την ημέρα καθώς ο ήλιος άρχιζε την επιστροφή του στον ουρανό του βόρειου ημισφαιρίου, οι ειδωλολάτρες ακόλουθοι του Μίθρα γιόρταζαν τη γέννηση του ακατανίκητου ήλιου (dies natalis Solis Invicti).

Στις 25 Δεκεμβρίου του 274, ο Αυρηλιανός ανακήρυξε το θεό ήλιο κύριο προστάτη της αυτοκρατορίας και αφιέρωσε σε αυτόν ένα ναό στο Κάμπους Μάρτιους. Τα Χριστούγεννα είχαν την αρχή τους σε μια εποχή που η λατρεία του ήλιου ήταν ιδιαίτερα έντονη στη Ρώμη».

Δείτε μέσα από τον ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ μερικά ενημερωτικά άρθρα σχετικά με τα Χριστούγεννα ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ.

ex.xristugena

 Αρκούν, αλήθεια κάποιες πληροφορίες, όσο τεκμηριωμένες κι αν είναι, για να αλλάξουμε στάση στη ζωή μας; Όχι βέβαια! Δεν είμαι αιθεροβάμων για να πιστεύω κάτι τέτοιο.

Η συνήθεια είναι μερικές φορές, αδύνατον να ξεκουραστεί. Οι περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο ξέρουν, αντιλαμβάνονται όλες αυτές τις αλήθειες, αλλά «αφήνονται» σ’ αυτά τα έθιμα, επειδή έτσι τα βρήκαν και επειδή, λένε πως τους αλλάζουν τη ζωή τους.

Είναι όμως αυτή μια υπεύθυνη στάση; Και αξίζει να την ακολουθούμε όσοι σεβόμαστε τον εαυτό μας και τη λογική μας; Αν θέλουμε να κάνουμε όμορφες αλλαγές στη ζωή μας, να δώσουμε δώρα στους αγαπημένους μας και να δημιουργήσουμε μια όμορφη ατμόσφαιρα, μπορούμε να το κάνουμε κάθε στιγμή… Δε χρειάζεται να είναι Χριστούγεννα. Απλά πράγματα είναι. Εμείς τα κάνουμε πολύπλοκα κάποια στιγμή.

"Η Οδός, η Αλήθεια, η Ζωή" το νέο βιβλίο στην εκκλησιαστική μας μελέτη

iisus

Πιθανότατα σας αρέσει να ακούτε καλά νέα. Μάθετε λοιπόν ότι υπάρχουν πολύ καλά νέα για εσάς και για εκείνους που αγαπάτε.

Αυτά τα καλά νέα βρίσκονται στην Αγία Γραφή, ένα βιβλίο το οποίο ο Δημιουργός του σύμπαντος, ο Ιεχωβά Θεός, φρόντισε να γραφτεί πριν από χρόνια. Σε αυτό το έντυπο, θα επικεντρωθούμε σε τέσσερα βιβλία της Γραφής που περιέχουν πολύ καλά νέα για όλους μας. Τα βιβλία αυτά φέρουν τα ονόματα των ανθρώπων τους οποίους χρησιμοποίησε ο Θεός για να τα γράψουν​—Ματθαίος, Μάρκος, Λουκάς και Ιωάννης.

Πολλοί αναφέρονται σε αυτές τις τέσσερις αφηγήσεις ως τα τέσσερα Ευαγγέλια. Και οι τέσσερις παρουσιάζουν το ευαγγέλιο, δηλαδή τα καλά νέα, σχετικά με τον Ιησού​—ότι αυτός είναι το μέσο που παρέχει ο Θεός για σωτηρία και ότι, ως Βασιλιάς της ουράνιας Βασιλείας του Θεού, θα χαρίσει αιώνιες ευλογίες σε όλους όσους εκδηλώνουν πίστη σε αυτόν.​—Μάρκος 10:17, 30· 13:13.

ΓΙΑΤΙ ΓΡΑΦΤΗΚΑΝ ΤΕΣΣΕΡΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ;

Ίσως έχετε αναρωτηθεί γιατί ο Θεός ενέπνευσε τη συγγραφή τεσσάρων αφηγήσεων γύρω από τη ζωή και τις διδασκαλίες του Ιησού.

Η ύπαρξη ξεχωριστών αφηγήσεων γύρω από τα όσα είπε και έκανε ο Ιησούς έχει συγκεκριμένα οφέλη. Για παράδειγμα, φανταστείτε ότι τέσσερις άντρες στέκονται κοντά σε έναν φημισμένο δάσκαλο. Εκείνος που στέκεται μπροστά του έχει ένα γραφείο όπου εισπράττονται φόροι. Εκείνος που βρίσκεται στα δεξιά του είναι γιατρός. Ο άντρας που ακούει από τα αριστερά είναι ψαράς και πολύ στενός φίλος του δασκάλου. Ο τέταρτος άντρας, που στέκεται πίσω, είναι ο νεότερος. Και οι τέσσερις είναι έντιμοι άνθρωποι, αλλά ο καθένας έχει τα δικά του ενδιαφέροντα και συγκεντρώνει την προσοχή του σε κάτι διαφορετικό. Σε περίπτωση που ο καθένας γράψει μια αφήγηση των λόγων και των έργων του δασκάλου, οι τέσσερις αυτές εξιστορήσεις πιθανότατα θα αναδεικνύουν διαφορετικές λεπτομέρειες ή γεγονότα. Αν εμείς εξετάσουμε και τις τέσσερις αφηγήσεις, έχοντας υπόψη την οπτική γωνία ή τον αντικειμενικό σκοπό του κάθε συγγραφέα, αποκτούμε μια σφαιρική εικόνα του τι είπε και έκανε ο δάσκαλος. Το παράδειγμα αυτό δείχνει πώς μπορούμε να ωφεληθούμε από τις τέσσερις ξεχωριστές αφηγήσεις για τη ζωή του Μεγάλου Δασκάλου, του Ιησού.

Η ΟΔΟΣ, Η ΑΛΗΘΕΙΑ, Η ΖΩΗ

Καθώς διαβάζετε και απολαμβάνετε το βιβλίο, να έχετε κατά νου αυτό που θέλει κυρίως να μεταδώσει σε εσάς και σε αυτούς που αγαπάτε. Να θυμάστε ότι ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός είπε στον απόστολο Θωμά: «Εγώ είμαι η οδός και η αλήθεια και η ζωή. Κανείς δεν έρχεται στον Πατέρα παρά μόνο μέσω εμού».​—Ιωάννης 14:6.

Με τη βοήθεια του βιβλίου Ιησούς​—Η Οδός, η Αλήθεια, η Ζωή, θα αντιληφθείτε πώς ο Ιησούς είναι αναμφισβήτητα «η οδός». Μόνο μέσω αυτού μπορούμε να πλησιάσουμε τον Ιεχωβά Θεό με προσευχή. Επιπλέον, ο Ιησούς είναι η οδός για να συμφιλιωθούμε με τον Θεό. (Ιωάννης 16:23· Ρωμαίους 5:8) Επομένως, μόνο μέσω του Ιησού μπορούμε να έχουμε επιδοκιμασμένη σχέση με τον Θεό.

Ο Ιησούς είναι «η αλήθεια». Μιλούσε και ζούσε σε αρμονία με την αλήθεια. Ήταν σαν να ήρθε η αλήθεια στον κόσμο όταν εμφανίστηκε ο Ιησούς. Ο Ιησούς εκπλήρωσε πάμπολλες προφητείες, οι οποίες έγιναν «Ναι μέσω αυτού». (2 Κορινθίους 1:20· Ιωάννης 1:14) Χάρη σε αυτές, διακρίνουμε τον κεντρικό του ρόλο στην επεξεργασία του σκοπού του Θεού.​—Αποκάλυψη 19:10.

Τέλος, ο Ιησούς Χριστός είναι «η ζωή». Καταβάλλοντας το λύτρο, δηλαδή καταθέτοντας την τέλεια ζωή και το τέλειο αίμα του, κατέστησε εφικτή για εμάς «την πραγματική ζωή», ή αλλιώς «την αιώνια ζωή». (1 Τιμόθεο 6:12, 19· Εφεσίους 1:7· 1 Ιωάννη 1:7) Επίσης, θα αποδειχτεί ότι είναι «η ζωή» για εκατομμύρια άτομα που έχουν πεθάνει αλλά θα αναστηθούν με την προοπτική να ζήσουν στον Παράδεισο για πάντα.​—Ιωάννης 5:28, 29.

Όλοι χρειάζεται να κατανοούμε και να εκτιμούμε τον ρόλο του Ιησού στον σκοπό του Θεού.

Τα δικά μου

Ανάσα – διάλειμμα, μια βόλτα στο Μικρολίμανο του Πειραιά με καιρό πάρα πολύ όμορφο

piraias1.101217
Την Κυριακή που μας πέρασε αν και ήμασταν στο πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου, η μέρα ήταν ηλιόλουστη κι έτσι είπαμε με τη Σούλα να βγούμε μια βόλτα. Και αποφασίσαμε να πάμε στο Μικρολίμανο του Πειραιά.

piraias2.101217
Το μέρος είναι υπέροχο! Όσοι δεν έχετε πάει, σας το προτείνουμε να το βάλετε στα άμεσα σχέδια σας. Έχει χαρακτηριστεί και όχι άδικα ως το Μονακό της Ελλάδας και ότι κι αν διαλλέξετε καφέ ή ποτό ή φαγητό, τα μαγαζιά είναι "πάνω" στη θάλασσα.

piraias3.101217
Εμείς καθίσαμε για μια σοκολάτα ζεστή σε ένα τέτοιο καφέ, το LOBY (Ναυάρχου Βότση 21-23, Πειραιάς) και μετά, καθώς ο καιρός όπως είπαμε ήταν καλός, περπατήσαμε μέχρι τον Ναυτικό Όμιλο Πειραιά... Και φωτογραφηθήκαμε, με φόντο τα μικρά σκάφη που είναι ελλιμενισμένα στη μαρίνα του.

piraias4.101217
Ενδιάμεσα, βρήκαμε μικρά σκαφάκια από τις σχολές του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιά... Και η Σούλα δεν έχασε την ευκαιρία να το παίξει καπετάνισσα, έστω κι αν όλη η δράση της εξελίχθηκε στην ασφάλεια της ξηράς. Εντάξει τώρα, θαλασσόλυκο δεν τη λες...

piraias5.101217
Δείτε όμως, μια ομορφιά το τοπίο... Γαλήνια η θάλασσα στο φυσικό λιμανάκι και στο βάθος ο Πειραιάς και τα ιστιοφόρα... Σαν πίνακας ζωγραφικής δεν μοιάζει; Εμείς έτσι νιώσαμε με αυτή τη βόλτα μας. Την απολαύσαμε πραγματικά και καθίσαμε αρκετή ώρα.

piraias6.101217
Ναι, η βόλτα σε ένα τέτοιο υπέροχο περιβάλλον, είναι μια μοναδική εμπειρία... Και ευχαριστούμε τον Ιεχωβά που μας διατηρεί σε μια καλή φυσική κατάσταση, ώστε να μπορούμε να απολαμβάνουμε τέτοιες όμορφες βόλτες σε περιοχές, κοντά στην Αθήνα, σχετικά.

piraias7.101217
Δε χάσαμε λοιπόν την ευκαιρία να αποτυπώσουμε στιγμές στις οποίες συμπεριλαμβανόμασταν. Εξάλλου εδώ στον ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ, έχουμε κι εμείς τη δική μας μικρή γωνιά, σΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ. Και θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε που σας νιώθουμε έτσι όμορφα δίπλα μας.

piraias8.101217
Τελευταίες φωτογραφίες από την κυριακάτικη βόλτα μας στο Μικρολίμανο του Πειραιά. Ένα τόπο πολύ όμορφο που μας αρέσει πολύ, δεδομένου ότι τέτοιες στιγμές, όλοι μας τις έχουμε ανάγκη και τις χρειαζόμαστε... 

piraias9.101217

Ένας μήνας εκτός εργασίας, εκτός τακτικής παρουσίας και ωραρίου στη δουλειά, δηλαδή…

pet.palia.grafio
Πώς νιώθει κανείς ύστερα από ένα μήνα μακριά από τη δουλειά, έτσι όπως την έχει συνηθίσει με τα ωράρια της και την καθημερινή παρουσία; Προσαρμόζομαι… Και κρατάω τις αναμνήσεις, όμορφες, από μια δουλειά που υπηρέτησα με πολύ αγάπη και υπευθυνότητα για σχεδόν 34 χρόνια. Εδώ μια φωτογραφία από τα  πρώτα χρόνια στην ΠΕΤ ΟΤΕ. Καθώς μάζευα τα πράγματα μου από το γραφείο μου, βρήκα διαμαντάκια…

ilios1Προσωπική εμπειρία… Με στόχο την προσαρμογή στις νέες συνθήκες, καθώς δεν έχω κι άλλη επιλογή, αφού δεν περνάει από το χέρι μου κάτι τέτοιο… Καταγράφω σκέψεις, συναισθήματα, ανησυχίες, ένα μήνα και κάτι μακριά από τη δουλειά μου.

Καταρχήν αρχίζω και το συνηθίζω… Το ότι δεν μου κόστισε ιδιαίτερα, έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεν είχα στηρίξει τα πάντα πάνω στη δουλειά μου, ώστε μετά την απόλυση μου να νιώσω μετέωρος και χωρίς μέλλον και προοπτική. Ήξερα ότι κάποια στιγμή θα ερχόταν αυτή η ώρα. Τι τώρα, τι μετά από δυο χρόνια;

Υπάρχουν καθορισμένα με τους νόμους όρια ηλικίας για τον εργασιακό βίο, που όλοι οφείλουμε να σεβόμαστε… Και πώς θα μπορούσε να το λέω για τους άλλους αυτό και όταν έφτανα σε μένα, να λειτουργούσα διαφορετικά;

Η ευθύνη μου είναι να διερευνήσω με προσοχή όλα όσα χρειάζομαι, ώστε όταν έρθει εκείνη η ώρα, να είμαι έτοιμος και χωρίς σημαντικές εκκρεμότητες για το επόμενο στάδιο… Αυτό τη συνταξιοδότησης μου.

Για την ώρα είμαι καλά! Με βοήθησε πολύ, το να κρατήσω τη σωστή στάση, απέναντι στο πρόβλημα, η έρευνα στη Γραφή και η προσωπική μελέτη μου πάνω σε ανάλογες εμπειρίες άλλων, που έχουν καταγραφεί τόσο εκεί, όσο και στα έντυπα του πιστού και φρόνιμου δούλου, για το δικό μας όφελος και κυρίως η απόλυτη εμπιστοσύνη μου στον Ιεχωβά!

Ήμουν και είμαι βέβαιος πως Εκείνος θα δώσει (και δίνει πλουσιοπάροχα!) στους ταπεινούς δούλους του στον κατάλληλο καιρό, ότι χρειάζονται, προκειμένου να νιώσουν ασφαλείς σ’ αυτό το ρευστό, από κάθε άποψη τοπίο. Έτσι, κάθε μέρα Τον δοξάζω που ξυπνώ, άλλη μια μέρα στη ζωή μου, υγιής, για να αντιμετωπίσω αισιόδοξα και με ψηλά το κεφάλι, τις προκλήσεις της… Σεμνά, σταθερά και έχοντας συναίσθηση των δυνατοτήτων και των περιορισμών της ηλικίας μας που σιγά – σιγά, αρχίζουν και φαίνονται, τις νιώθω…

Και η αλήθεια είναι πως έχω δει το χέρι Του, στην καθημερινότητα μου… Και το γεγονός ότι διατηρώ άριστη ειρήνη διάνοιας, καθόλου τυχαίο δεν είναι… Μέσα στον μήνα που πέρασε «έβγαλα» δυο εκδόσεις και ετοιμάζω την τρίτη, μέχρι το τέλος του Δεκέμβρη. Κι αυτό για μένα που δεν πιστεύω στην τύχη, ξέρω ακριβώς πού οφείλετε… Εκείνος είναι δίπλα μου και με στηρίζει πολλαπλά. Και ηθικά και πρακτικά, ουσιαστικά.

Συνεχίζω λοιπόν να Τον ευχαριστώ καθημερινά και να τον τιμώ με τις πράξεις μου στη ζωή μου, για όλα αυτά που μου προσθέτει πλουσιοπάροχα!

Αν έγραψα αυτό το κομμάτι, ένα μήνα μετά την απόλυση μου, είναι για να ησυχάσω τους φίλους μου, που από αγάπη ενδιαφέρονται, ότι όλα είναι πολύ καλά στη ζωή μου, ότι δεν έχω πέσει σε καμιά μελαγχολία, ούτε στην παγίδα της κατάθλιψης που ταλαιπωρεί πολλούς συνανθρώπους μας. Οι ριζικές αλλαγές και προσαρμογές που χρειάστηκε να κάνω, ήρθαν και συνεχίζουν να έρχονται, όπως ακριβώς τις περίμενα.

Και νιώθω χαρούμενος, που έχω να κάνω σπουδαία πράγματα στην υπηρεσία τη υπηρεσία του αληθινού Θεού. Ο προγραμματισμός και οι σκέψεις μου, είναι προσανατολισμένες στο πώς να κάνω περισσότερα και πιο ουσιαστικά πράγματα σε Εκείνον που το αξίζει πραγματικά!

Για μένα τα πράγματα, εδώ και χρόνια είναι ξεκαθαρισμένα, μέσα μου. Και η πορεία μου είναι σταθερή και αμετακίνητη, μπροστά… Δεν κοιτώ ούτε δεξιά, ούτε αριστερά. Και, κυρίως, δεν κοιτώ πίσω μου. Τα πολύ πιο όμορφα, είμαι βέβαιος, με περιμένουν να τα συναντήσω, εφόσον διατηρώ την ίδια σταθερότητα η οποία πηγάζει από αρχές που εστιάζουν στην Αγία Γραφή. Σαν το καθαρό και γάργαρο νερό…

Ένα μήνα μετά, αισθάνομαι σαν να μην άλλαξε τίποτα στη ζωή μου… Είμαι πιο πολλές ώρες σπίτι μου. Κοντά στον άνθρωπο μου, χωρίς να αμελώ τις επαγγελματικές μου υποχρεώσεις, φροντίζοντας να μη διαψεύσω την εμπιστοσύνη εκείνων που με θεωρούν ικανό να προωθήσω δημοσιογραφικά τα συμφέροντα τους.

Και ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου τον Ιεχωβά θεό για την τόσο όμορφη και διακριτική υποστήριξη Του!

Ο καιρός και μερικά πράγματα που ήταν να γίνουν και έγιναν. Η καθημερινότητα όπως τη ζούμε

sinefiasmenos.uranos
Ο καιρός χθες συννεφιασμένος, αλλά πάντα όμορφος με το δικό του τρόπο. Η απόλυτη ομορφιά της δημιουργίας, ακόμα και μια μέρα που ξεκίνησε σχετικά δύσκολα και με μεγάλη βροχή, για να καταλήξει ηλιόλουστη. Ο Νοέμβρης τις έχει τέτοιες υπέροχες εκπλήξεις…

uraniotoxo
Ύστερα βγήκε το ουράνιο τόξο, δείγμα πως ο καιρός θα άλλαζε, όπως και συνέβη… Η μέρα εξελίχθηκε όμορφη και στην καρδιά μας, ακριβώς επειδή αυτό είναι το κέντρο των συναισθημάτων μας… Μερικά πράγματα είναι τόσο απλά και συνάμα τόσο όμορφα…

Χθες ήταν μια δύσκολη μέρα… Όπως όλες αυτές οι τελευταίες μέρες του Νοέμβρη, που κάπως έτσι περνάνε… Κρύο, χαμηλές θερμοκρασίες και βροχερός καιρός που δεν λέει να σταθεροποιηθεί κάπου, μα αλλάζει ώρα την ώρα…

Το πρωί ξυπνήσαμε με βροχή. Μια βροχή σταθερή που νόμιζες ότι δεν θα κόψει ποτέ. Κι όμως, κατά τις 10, όλα είχαν αλλάξει. Η βροχή σταμάτησε κι έτσι μπορέσαμε να κάνουμε τις προγραμματισμένες δουλειές στο κέντρο της Αθήνας.

Είδαμε την εφημερίδα ΤΥΠΟΣ με τους συνταξιούχους σιδηροδρομικούς, κάναμε τις αναγκαίες διορθώσεις και δώσαμε το «τυπωθείτω» ώστε να φύγει για το πιεστήριο… Τι ωραίοι άνθρωποι που είναι και πώς μου αρέσει να συνεργάζομαι μαζί τους…

Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που ρωτούν την άποψη σου και την ακούν… Δεν το κάνουν έτσι για να το κάνουν και για να δείξουν ότι είναι κάποιοι, αλλά το εννοούν στ’ αλήθεια. Και μ’ αρέσει πραγματικά, όταν συναντώ και συνεργάζομαι με τέτοιου είδους ανθρώπους, που όλο και σπανίζουν γύρω μας.

Ύστερα πήγα στον ΕΦΚΑ, στα κεντρικά του γραφεία, εκεί στη Σατωβριάνδου, ψάχνοντας να βρω έναν συγκεκριμένο άνθρωπο που μου είχαν συστήσει, μόλις δύο ημέρες νωρίτερα, από τα γραφεία του ΕΦΚΑ στην Αγίου Κωνσταντίνου, προκειμένου να του μιλήσω για ένα σοβαρό πρόβλημα σχετικό με την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Τον βρήκα εύκολα στο γραφείο του στον 4ο όροφο.

Σε αντίθεση με τον τρόπο που παρουσιάζουν τα ΜΜΕ τους δημόσιους υπαλλήλους, ο κ. Γιώργος ήταν χαμογελαστός και είχε την υπομονή να ακούσει προσεκτικά το πρόβλημα μου και να ενδιαφερθεί ουσιαστικά για να δώσει λύση.

Λέω, πραγματικά, πως αν κρατιέται ακόμα αυτό το σύστημα, κρατιέται επειδή υπάρχουν άνθρωποι σαν τον κ. Γιώργο… Σοβαρός, έμπειρος, είδε και άκουσε για το δίκιο μου και μίλησε προσωπικά στους συναδέλφους του, στη Διοίκηση για να εξυπηρετηθώ άμεσα.

Και… σαν να άνοιξαν οι ουρανοί, οι δρόμοι που μέχρι χθες φαινόταν δύσκολοι και σκοτεινοί, αδιάβατοι, ξαφνικά φωτίστηκαν και χαμογελαστοί άνθρωποι οδήγησαν τα πράγματα στη λύση τους. Πώς έφτασα από τη Σατωβριάνδου στην Καποδιστρίου, σε συγκεκριμένο άνθρωπο, ούτε κι εγώ το κατάλαβα. Ένα τηλέφωνο ήταν αρκετό.

Το μόνον που θυμάμαι καλά, είναι ότι η υπάλληλος με ρώτησε αν είχα μαζί μου τα απαραίτητα χαρτιά για να προχωρήσουμε στο αίτημα μου… Μα, εγώ, ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα δεν θα μπορούσα να φανταστώ ότι όλο αυτό που ήθελα, θα μπορούσε να γίνει τόσο γρήγορα. Και μάλιστα τόσο απλά.

Έτσι… ζήτησα να πάω σήμερα, όλα τα χρειαζούμενα χαρτιά και δικαιολογητικά. Η υπάλληλος χαμογέλασε και μου είπε ότι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα…

Τι όμορφα που είναι να ζεις με ανθρώπους που θέλουν και είναι διαθέσιμοι να σε εξυπηρετήσουν. Που σου χαμογελούν, ενώ σε βλέπουν πρώτη φορά, όχι πίσω από το γκισέ με το τζάμι, αλλά δίπλα στο γραφείο τους και σου λένε «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, ελάτε αύριο…».

Είναι μερικές φορές που ξεκινάς με μια μαυρίλα στην καρδιά, ρεαλιστικά σκεπτόμενος πως έχεις να αντιμετωπίσεις πολλά μπροστά σου και κυρίως ένα δύσκαμπτο δημόσιο που δεν είναι πάντα διαθέσιμο να σε εξυπηρετήσει και ξαφνιάζεσαι θετικά καθώς ακούς το εντελώς αντίθετο…

Αισθάνθηκα την ανάγκη να γυρίσω στα γραφεία της Διοίκησης του ΕΦΚΑ στη Σατωβριάνδου, αφού πια τα πράγματα είχαν πάρει μια καλή τροπή και να ευχαριστήσω προσωπικά τον κ. Γιώργο για το αποτέλεσμα, το τόσο άμεσο και λογικό… Ξανά χαμόγελα από τη μεριά του… Μου είπε λοιπόν με σεμνότητα, ότι δεν έκανε τίποτα περισσότερο, από όσο η θέση του επέβαλε… Του έκανε όμως εντύπωση και ο δικό μου ευγενικός τρόπος, με τον οποίο έθεσα το ζήτημα… Ποιος ξέρει πόσους εκνευρισμένους, παράλογους πολίτες έχει να αντιμετωπίσει καθημερινά από το πόστο του, σκέφτηκα.

................................

Μια καθημερινή μέρα, έξω από τη δουλειά, που αποτελεί παρελθόν πια με την κλασική έννοια του ωραρίου, αφεντικού ή εργοδότη και χωρίς δεσμεύσεις, πάνω στο αντικείμενο μου, τη δημοσιογραφία που έμαθα να την υπηρετώ ευσυνείδητα και με αγάπη…

Η μαυρίλα του πρωινού, με τη βροχή και τα μπουμπουνητά, είχε αλλάξει πια… Κυριολεκτικά και αληθινά. Είχε δώσει τη θέση του σε μια μέρα γεμάτη ηλιοφάνεια. Και μπροστά μου ξεπρόβαλε ένας Νοέμβρης όμορφος, παιχνιδιάρης που μου χαμογελούσε…

Σαν να μου έλεγε με τον τρόπο του, ότι τίποτα και κανένα πρόβλημα, όσο δύσκολο κι αν φαίνεται με την πρώτη ματιά, δεν πρέπει να αφήνουμε να μας χαλάει τη χαρά μας. Και ότι τα προβλήματα είναι εδώ για να λύνονται… Διότι λύσεις υπάρχουν, φτάνει να είμαστε σε θέση να τις δούμε και να τις εφαρμόσουμε στη ζωή μας.

Αργά το βράδυ, κάθισα να γράψω αυτές τις γραμμές… Χρειαζόμουν να βγάλω κάποια πράγματα για να νιώσω καλύτερα… Έτσι έχω μάθει να εκτονώνω οποιοδήποτε πρόβλημα. Το γράψιμο, είναι που με βοηθάει…

Μια ματιά το πατρικό μου, μέσα από πολύ πρόσφατες φωτογραφίες που το αφορούν...

spiti.vukavilies1
Λοιπόν, από καιρό σε καιρό, μου αρέσει να παρακολουθώ το πατρικό μου σπίτι στο Θραψανό. Προσπαθώ να το κρατώ ζωντανό, επειδή κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να προκύψει και ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί, αν η ανάγκη το επιβάλλει. Είμαστε προετοιμασμένοι για όλα...

spiti.vukavilies2
Έτσι πληρώνω τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού, του τηλεφώνου, διότι θέλω να υπάρχει και να λειτουργεί το internet και φυσικά του νερού. Κι έτσι μπορεί η αδελφή μου η Στασούλα να παρακολουθεί, να προσέχει, αλλά και να ποτίζει τα λίγα λουλούδια μας, τώρα που είμαστε μακριά. Την ευχαριστούμε γι' αυτό.

spiti.vukavilies3
Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι το πώς επιβίωσαν και οι δύο βουκαμβίλες που είχαμε φυτέψει πριν από αρκετά χρόνια, από την παγωνιά του φετινού χειμώνα, στις αρχές του Γενάρη, όταν το έστρωσε στο χωριό το χιόνι, για περισσότερο από δέκα πόντους, πράγμα που δεν συμβαίνει και πολύ συχνά...

spiti.vukavilies4
Όλο και μεγαλώνουν, όλο και θεριεύουν. Σε ένα χρόνο θα ξαναφτάσουν τις βουκαβίλιες που είχαμε. Τον Γενάρη που σχεδιάζουμε να κατέβουμε στο χωριό, θα ανέβω σε μια σκάλα να κατεβάσω τα ξερόκλαδα της από τη στέγη. Για την ώρα υπάρχουν εκεί, να μας θυμίζουν την καταστροφή τους.

spiti.vukavilies5
Και φυσικά κάποια στιγμή πρέπει να φτιάξουμε και τα παρτέρια... Αυτή που δείχνει να μένει σταθερή στην ανάπτυξη της είναι η τριανταφυλλιά δίπλα στη βουκαμβίλια. Είναι μια τριανταφυλλιά που φύτεψε η μητέρα μου και παρά τις εργασίες που έγιναν στο σπίτι και την ξηρασία εκείνη επέζησε. Όπως και από τον πάγο.

spiti.vukavilies6
Στις άμεσες προτεραιότητες μας είναι να μπουν πλακάκια τόσο στην εσωτερική όσο και στην εξωτερική αυλή. Αν το επιτρέψει κι ο Ιεχωβά, ελπίζω να τα καταφέρουμε... Το να ζει κανείς έστω και για λίγο σε ένα περιβάλλον όμορφο, όπως και να το κάνεις, είναι ωραίο και αναζωογονητικό.

spiti.vukavilies7
Ναι, θέλει δουλειά ακόμα το σπίτι... Αλλά τουλάχιστον διαθέτει τα βασικά και είναι κατοικήσιμο... Σιγά - σιγά, με το χρόνο, θα προσπαθήσουμε να τα βάλουμε όλα σε μια σειρά. Άλλωστε δεν υπάρχει και τίποτα που να μας πιέζει τόσο πολύ... Για την ώρα ο χρόνος δείχνει να είναι με το μέρος μας...

spiti.vukavilies8
Σ' αυτή την εσωτερική αυλή του πατρικού μου, έχω περάσει πολύ όμορφες στιγμές. Και έχω ζωντανές μνήμες από τότε που, αντί για την κεραμοσκεπή που έβαλα εγώ, είχε το πυκνό φύλλωμα από τις δύο κρεβατίνες που είχε φυτέψει ο πατέρα μου, για να κάνουν ίσκιο και δροσιά το καλοκαίρι...

Οι αναμνηστικές μας φωτογραφίες στο διάλειμμα της Συνέλευσης Περιοχής στο Grecotel

grecotel.kilinis1
Τις βγάλαμε κι εμείς τις αναμνηστικές φωτογραφίες μας στο διάλειμμα της Συνέλευσης Περιοχής που ανήκει η εκκλησία του Αιγίου την οποία σας παρουσιάσαμε στο χθεσινό σημείωμα μας. Λίγο πιο προσωπικό το σημερινό καθώς περπατήσαμε λίγο στους τεράστιους χώρους του συγκροτήματος και φωτογραφηθήκαμε στους κήπους του.

grecotel.kilinis2
Περπατήσαμε λίγο μέσα στο χώρο του ξενοδοχείου στο λίγο χρόνο που είχαμε στη διάθεση μας, διότι δεν προλαβαίναμε με τίποτα. Πρόκειται για ένα όμορφο χάος, όπου δεν ξέρεις από πού να αρχίσεις και πού να τελειώσεις. Πραγματικά χάνεσαι μέσα σ' αυτή την ξεχωριστή ομορφιά.

grecotel.kilinis3
Αυτό που μας ενδιέφερε ήταν κρατήσουμε στις αναμνήσεις μας κάτι από αυτόν τον τόπο... Και τα καταφέραμε νομίζω, καθώς επιλέξαμε όμορφα σημεία για τη φωτογράφιση. Αυτό που θέλαμε, όπως πάντα άλλωστε, είναι να είναι ζωντανές, όχι στημένες, στιλιστικές...

grecotel.kilinis4
Κι ευτυχώς πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι να βοηθήσουν... Τη συγκεκριμένοι φωτογραφία την τράβηξε ένα πολύ μικρό αγόρι... Ήταν κοντά εκεί με τη μαμά για να μια φωτογραφία δικιά τους. Ανταλλάξαμε τους φωτογράφους με την προϋπόθεση ο δικός μας φωτογράφος να ήταν ο τετράχρονος... Κι εδώ που τα λέμε δεν τα πήγε και άσχημα.

grecotel.kilinis5
Τα μέρη μέσα στο χώρο του ξενοδοχείου είναι υπέροχα... Και δεν φτάσαμε μέχρι τη θάλασσα επειδή ο χρόνος δεν ήταν με το μέρος μας και δεν προλαβαίναμε... Όλα αυτά έγινα είπαμε στη διάρκεια του διαλείμματος που έπρεπε και κάτι να "τσιμπήσουμε" για να αντέξουμε στο υπόλοιπο πρόγραμμα. Το οποίο έτσι κι αλλιώς είχε πολύ ενδιαφέρον.

grecotel.kilinis6
Η απόσταση από την Κυλλήνη μέχρι το Αίγιο είναι αρκετά μεγάλη. Ξεκινήσαμε κατά τις 5 και φτάσαμε επτά παρά. Κουρασμένοι σωματικά, αλλά πολύ ευχαριστημένοι και γεμάτοι από το πλούσιο πνευματικό πρόγραμμα από το οποίο ωφεληθήκαμε πολύ... Άσε που είδαμε τόσους αδελφούς που είχαμε γνωρίσει το καλοκαίρι...

grecotel.kilinis7
Επιστρέψαμε στη βάση μας χθες το βράδυ, αλλά κάνοντας την επιστροφή μας... εκδρομή. Περάσαμε τη γέφυρα του Ρίο και ήρθαμε από Αθηνών - Λαμία, περνόντας από Ναύπακτο και κάνοντας μια στάση για φαγητό στους Δελφούς. Δεν την είχε κάνει αυτή τη διαδρομή η Ρούλα ααι ήθελε. Δεν μπορούσα να της χαλάσω το χατίρι και το κάναμε...

grecotel.kilinis8
Και η αλήθεια είναι ότι, πέρα από την κούραση λόγω των πολύ περισσότερων χιλιομέτρων, η διαδρομή ήταν πολύ όμορφη με μεγάλες εναλλαγές τοπίων... Βουνό, θάλασσα, πεδιάδες. Και σπίτια στο πλάι του δρόμου που μας άρεσαν. Άλλοτε χωριάτικα με κεραμιδένιες στέγες κι άλλοτε πιο όμορφα, καλοχτισμένα αρχοντικά.

Χειμωνιάτικο τριήμερο στη Ζαγορά Πηλίου, αλλά το καλοκαίρι και κάθε εποχή είναι υπέροχα!

xionismeni.zagora1

Όλα πήγαν καλά. Με την ασφαλή επιστροφή μας ολοκληρώθηκε το ταξίδι μας στο Πήλιο τον Γενάρη του 2017... Στη Ζαγορά ήμασταν από το μεσημέρι της Παρασκευής 6/1/2017 και επιστρέψαμε στη βάση μας το βράδυ της Κυριακής! Βρήκαμε το μέρος, ύστερα από μια πολύ όμορφη διαδρομή χωρίς προβλήματα με πολύ κρύο, αν και δεν νιώθουμε κάτι τέτοιο αφού οι φίλοι μας Βικτόρια και Δημήτρης που μας φιλοξένησαν στα studio τους, είχαν φροντίσει να έχουμε επαρκή θέρμανση και ζεστή καρδιά... Έτσι, απολαμβάναμε την κάθε στιγμή... Δείτε μερικά δημοσιεύματα ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ. Θα πάρετε μια γεύση, πώς περάσαμε.

Το ταξίδι μας αυτό με τους φίλους μας, Άρη και Χάρις το είχαμε προγραμματίσει πολύ καιρό, πριν… Χωρίς να γνωρίζουμε τον καιρό, πώς θα εξελιχθεί. Εντάξει, χειμώνας ήταν, αλλά επιλέξαμε έναν ξενώνα που οι ιδιοκτήτες τους είναι γνωστοί στους φίλους μας.

Το χρειαζόμασταν αυτό το ταξίδι – ανάσα. Σκεφτόμασταν την Κρήτη, αλλά στην πορεία μετρήσαμε πολλές παραμέτρους… Ήθελε περισσότερες μέρες και έξοδα και είπαμε να το αφήσουμε για το καλοκαίρι. Να το απολαύσουμε, κάτω από καλύτερες καιρικές συνθήκες.

Έτσι είδαμε τα χιόνια που εφτασαν στο μέρος που μέναμε… Δεν μας πειράζει καθόλου. Ίσως να μην καταφέραμε να κάνουμε τις βόλτες που θέλαμε, επειδή η κίνηση δεν 'ηταν πάρα πολύ εύκολη, αλλά περάσαμε πολύ όμορφα... Κάθετί εδώ είναι όμορφο. Έτσι όμορφη, φαντάζομαι θα είναι η εμπειρία και την άνοιξη ή το καλοκαίρι!

Όλοι έχουμε κάποια στιγμή ανάγκη από μια μικρή αλλαγή και από παραστάσεις ξεχωριστές. Ξέρουμε πως έτσι κάνουμε τη ζωή μας και την καθημερινότητα μας πιο ενδιαφέρουσα για μας και για τους γύρω μας. Αυτό, στο βαθμό που περνάει από το χέρι μας, το κάνουμε καθημερινά πράξη...

Το Πήλιο όποια εποχή και αν το επισκεφθείς, είναι πανέμορφο. Σίγουρα όμως το χειμώνα έχει κάτι που το κάνει να ξεχωρίζει. Σχεδιάζουμε να ξαναπάμε το συντομότερο δυνατόν και να απολαύσουμε, όπως κάναμε και στην πρώτη επίσκεψη μας, την κάθε στιγμή… 

xionismeni.zagora2

Από τις όμορφες στιγμές που ζήσαμε στην Ζαγορά Πηλίου... Η Βικτόρια κάνει τηγανήτες στο χιονισμένο μπαλκόνι της, για να προσθέσει μια νότα αγάπης στο πρωινό που μας ετοίμαζε... Υπέροχοι. Τις απόλαυσα με την ψυχή μου... Η φιλοξενεία τους, μοναδική! Αν θέλετε να εκδράμετε στο Πήλιο, αξίζει να είναι στην πρώτη επιλογή σας. Μόνο που χρειάζεται να προηγηθεί τηλέφωνο επικοινωνίας...

Είμαστε βέβαιοι ότι θα μείνετε ενθουσιασμένοι. Ασε που θα δείτε την αδελφική αγάπη σε όλο της το μεγαλείο... Αλλά είπαμε, είναι απαραίτητο να προηγηθεί τηλέφωνο για να κλείσετε δωμάτιο, για τη διαμονή σας...

zagora110117

Ο Τάκης ξεχιονίζει τους δρόμους κάτω από το σπίτι τους... Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη πάνω από το σπίτι τους στο σαλόνι που παίρναμε μαζί του το πρωινό...

Τι όμορφη που είναι η ενότητα κάτω από το πνεύμα του Ιεχωβά Θεού. Όλοι μαζί στην Κρήτη

sinelefsi.kritis.28.2016

Στη φωτογραφία εικονίζονται αδελφοί της φυλακής από τις 10ετίες του 1970 μέχρι τη 10ετία του 1990, όσοι βέβαια βρεθήκαν στην Κρήτη με αφορμή την Περιφερειακή Συνέλευση, τον Αύγουστο του 2016 Ήταν πολύ συγκινητικό για όλους να συναντηθούν με πραγματικούς φίλους και συναγωνιστές, με τους οποίους έζησαν όχι μόνο πολύ δύσκολες στιγμές, αλλά και πολύ ευχάριστες και έτσι τους ένωσε πιο σφικτά η υπέροχη ιδιότητα της αγάπης! Ειλικρινά ευχαριστούμε από καρδιάς τον Ιεχωβά για το υπέροχο δώρο της αδελφότητα, το οποίο μεγαλουργεί στους καιρούς μας! Σε όλους αυτούς τους αγωνιστές της ακεραιότητας εκπληρώθηκαν περίτρανα τα εδάφια Ησαίας 54:17 και  40:29-31.

Η εργασία είναι αγαθό! Ας βοηθήσουμε όσους έχουν πραγματική ανάγκη...

work

Όπως γνωρίζουμε, πολλοί αδελφοί μας αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την ανεργία. Θα ήθελα, λοιπόν, να παρακαλέσω τους αναγνώστες της ιστοσελίδας μου, αν γνωρίζουν κάποια πληροφορία σχετικά με εύρεση εργασίας, να επικοινωνούν με τον ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ, και να αναφέρουν τις πληροφορίες που γνωρίζουν. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε όσους αδελφούς και αδελφές μας είναι άνεργοι.
Η πράξη μας αυτή είναι σύμφωνη με τις σκέψεις που αναφέρονται στα εδάφια Ιωάννης 13: 34, 35
Ο ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗΣ γίνεται καθημερινά δέκτης μηνυμάτων αγωνίας τέτοιων καταστάσεων. Σ’ αυτή τη λογική ανταποκριθήκαμε στο δίκαιο αίτημα του Στέλιου Ηλιάκη από την Κρήτη που εκείνη την εποχή ήταν στη Βουλγαρία. Σας θυμίζω λίγο τα δυο δημοσιεύματα που κάναμε. Δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ.
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν πειραματικά μια μέθοδο του «ζητώ» ή «προσφέρω» εργασία. Τις επόμενες μέρες θα πάρει μια πιο ουσιαστική μορφή… Θα λάβουμε υπόψη μας και τις δικές σας παρατηρήσεις και υποδείξεις. Το e-mail που μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας είναι nikosth2004@yahoo.gr Ο ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗΣ προσφέρετε να βοηθήσει ως σύνδεσμος επαφής και επικοινωνίας.

Αυτό που εγώ θέλω από εσάς είναι ότι αγγελίες έχουμε βάλει και εξυπηρετούνται (οι αδελφοί μας δηλαδή βρήκαν δουλεια ή το διαμέρισμα νοικιάστηκε...) ας επικοινωνήσουμε μαζί μας και ας μας το πουν. Οι αγγελίες μας θέλουμε να είναι πέρα για πέρα, αληθινές και να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ευχαριστούμε!

Άλλωστε, οι ανάγκες ήταν πάντα και παραμένουν μεγάλες!

Συναντήθηκαν στη Συνέλευση Περιφερείας Κρήτης 2016, ύστερα από 48 ολόκληρα χρόνια!

sinelefsi.kritis.26.2016

Για φαντάσου! 48 χρόνια είναι αυτά και ο χρόνος έχει κάνει την δουλειά του. Συναντήθηκαν στη διάρκεια των εργασιών της Συνέλευσης Περιφερείας Κρήτης του 2016, ύστερα από μισό σχεδόν αιώνα... Πρωτοσυναντήθηκαν στη φυλακή όταν ήταν νεαροί, με αφορμή τη διακράτηση ουδετερότητας. Τώρα είναι πια μπαμπάδες, παππούδες και με άσπρα μαλλιά! Πραγματικά όταν βιώνεις τέτοια πράγματα είναι να συγκινείσαι πολύ και αναπόφευκτα θυμάσαι τα παλιά, τότε που αμούστακα παιδιά κρατούσαν οσιότητα στην υπόσχεσή τους να υπηρετούν μόνο τον Ιεχωβά Θεό. Τι υπέροχα παραδείγματα! Εκεί, στην Κρήτη, θα τους γνωρίζετε φαντάζομαι ποιοι είναι...

Ζωντανή η ελπίδα της επιστροφής στο Θραψανό... Βόλτα στη λίμνη της Λιβάδας...

livades.diakopes2013

Η Λιβάδα... Η τεχνιτή λίμνη στο χωριό μου που τα καλοκαίρια περνάω πολλές ώρες εδώ... Πανέμορφη και πάντα έχει κάτι εξαιρετικό να σου δώσει... Δείτε ΕΔΩ ένα βίντεο που τραβηξα πριν τρία χρόνια από τη λίμνη. Έτσι είναι και σήμερα. Δεν έχει αλλάξει τίποτα... Η ίδια ομορφιά!

panoramiki.livada.2014

Ιδού και μια πανοραμική φωτογραφία της λίμνης, που τράβηξα το χειμώνα του 2014 όταν κατέβηκα στο χωριό, για να μαζέψω τις ελιές μου... Το 2015, τις μάζεψε η  Ειρήνη Κρουσανιωτάκη, με ένα καλό συνεργείο. Ελάτε, αν θέλετε, να σας πάω στις ελιές μου στου Μπουρμά. Δείτε ΕΔΩ. Πέρσι δεν είχαν, για να δούμε φέτος...

Αυτό είναι το χωριό μου, το όμορφο Θραψανό, που θα ήθελα να ζήσω, κάποτε...

Αυτό είναι το χωριό μου, το Θραψανό... Φωτογραφημένο στις 6 Ιουλίου 2012. Τον αγαπώ αυτόν τον τόπο. Και ονειρεύομαι να ζήσω εκεί αρκετό καιρό, όταν βγω στη σύνταξη. Ωστόσο έρχονται οι κυβερνώντες και με τους απίθανους πολιτικούς σαλτιμπαγκισμούς τους, αλλάζουν συνεχώς τα όρια συνταξιοδότησης... Έτσι αρχίζω να συνειδητοποιώ πως ίσως να μην το ζήσω και ποτέ... Δεν πειράζει. Είμαι καλά και αυτό έχει σημασία... Δείτε ΕΔΩ μερικά πράγματα για το χωριό μου...

spiti.kalokeri1

Όταν η ζωή δεν το βάζει κάτω… Οι βουκαμβίλιες που ξεράθηκαν από την παγωνιά του Γενάρη 2017 όταν το χιόνι το έστρωσε για τα καλά στο χωριό (δες την ακριβώς από κάτω φωτογραφία, διότι είναι πολύ σπάνιο το χιόνι στο χωριό μας σε υψόμετρο 350 μ.). Θα χρειαστεί να περιμένουμε λίγο. Αλλά ο χρόνος δεν είναι πρόβλημα, όσο είμαστε όρθιοι, μπορούμε και αντέχουμε τις αντιξοότητες…

xionismeno.spiti090117

Φωτογραφία τραβηγμένη στις 9/1/2017 στο χιονιά που άρεσε σε όλο το Θραψανό. Το πατρικό μου σπίτι, χιονισμένο. Η απόλαυση οφθαλμών… Ευχαριστώ όσους είχαν την καλοσύνη και την προνοητικότητα να μου τη στείλουν… Κάθε εποχή στο χωριό μου είναι όμορφη. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία… Οι όμορφες βουκαμβίλιες της φωτογραφίας, από αυτόν τον πάγο, ξεράθηκαν, σε αντίθεση με την τριανταφυλλιά που για άλλη μια φορά αποδείχτηκε πολύ δυνατή και άντεξε... Αλλά η ζωή δεν σταματά! Ξαναπέταξαν πράσινα κλαριά, ξαναζωντάνεψαν!

Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ

Η Αγία Γραφή περιγράφει μερικές φορές τους ανθρώπους με βάση την εργασία που έκαναν. Μιλάει για τον “Ματθαίο, τον εισπράκτορα φόρων”, τον “Σίμωνα τον βυρσοδέψη” και τον “Λουκά, τον αγαπητό γιατρό”. (Ματθ. 10:3· Πράξ. 10:6· Κολ. 4:14) Κάτι άλλο που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους είναι οι πνευματικοί διορισμοί ή τα προνόμιά τους. Διαβάζουμε για τον Βασιλιά Δαβίδ, τον προφήτη Ηλία και τον απόστολο Παύλο. Αυτοί οι άντρες εκτιμούσαν τους θεόδοτους διορισμούς τους. Παρόμοια και εμείς, αν έχουμε προνόμια υπηρεσίας πρέπει να τα εκτιμούμε.

Ο αρχικός σκοπός του Ιεχωβά για την ανθρωπότητα ήταν να ζει για πάντα εδώ στη γη. (Γέν. 1:28· Ψαλμ. 37:29) Ο Θεός πρόσφερε γενναιόδωρα στον Αδάμ και στην Εύα διάφορα πολύτιμα δώρα που τους έδιναν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τη ζωή. (Διαβάστε Ιακώβου 1:17) Ο Ιεχωβά τούς χάρισε ελεύθερη βούληση, την ικανότητα να κάνουν λογικές σκέψεις και τη δυνατότητα να αγαπούν και να απολαμβάνουν φιλίες. Ο Δημιουργός μιλούσε στον Αδάμ και τον συμβούλευε για το πώς να δείχνει την υπακοή του. Ο Αδάμ μάθαινε επίσης πώς να καλύπτει τις ανάγκες του καθώς και πώς να φροντίζει τα ζώα και τη γη. (Γέν. 2:15-17, 19, 20) Ο Ιεχωβά προίκισε επίσης τον Αδάμ και την Εύα με τις αισθήσεις της γεύσης, της αφής, της όρασης, της ακοής και της όσφρησης. Έτσι μπορούσαν να απολαμβάνουν πλήρως την ομορφιά και τα άφθονα αγαθά του παραδεισένιου σπιτιού τους. Για το πρώτο ανθρώπινο ζευγάρι, οι δυνατότητες να έχουν απόλυτα ικανοποιητική εργασία, να νιώθουν πλήρεις και να κάνουν ανακαλύψεις ήταν απεριόριστες.

Τι μπορούμε να μάθουμε από τα λόγια που είπε ο Ιησούς στον Πέτρο; Χρειάζεται να προσέξουμε ώστε να μην αφήσουμε την αγάπη μας για τον Χριστό να εξασθενήσει και την προσοχή μας να αποσπαστεί από τα συμφέροντα της Βασιλείας. Ο Ιησούς γνώριζε πολύ καλά τις πιέσεις που σχετίζονται με τις ανησυχίες αυτού του συστήματος πραγμάτων. Ας μάθουμε να εκτιμούμε όσα έχουμε...

ΕΝΑ SITE "ΑΠΑΓΚΙΟ" ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!

Αυτόν τον ιστότοπο τον «παλεύω» πολλά χρόνια. Πολύ πριν γνωρίσω την αλήθεια και βρω σκοπό στη ζωή μου. Φανταζόμουν τον εαυτό μου συνταξιούχο στο χωριό με μια σχετικά καλή οικονομική επιφάνεια, δεδομένης μιας σύνταξης που είχα οικοδομήσει πολλά πάνω της και ήθελα να έχω κάτι για να περνάω την ώρα μου.

Σήμερα όλα έχουν αλλάξει γύρω μου, όλα εκτός από το Site αυτό. Δηλαδή, άλλαξε κι αυτό λιγάκι προσανατολισμό… Αντί να περνάει την ώρα τους με κούφια δημοσιογραφικά θέματα που δεν έχουν προσφέρουν και πολλά πράγματα στους ανθρώπους, προσφέρει ελπίδα για ένα βέβαιο, καλύτερο αύριο.

Αυτήν την αληθινή ελπίδα προσπαθεί να βάλει στις καρδιές των αναγνωστών του και να τους ενθαρρύνει να πιστέψουν ότι όλες αυτές οι δυσκολίες κάθε μορφής που ζούμε είναι παροδικές. Τα ωραία είναι μπροστά μας. Και μπορούμε να τα ζήσουμε, φτάνει να το θέλουμε πραγματικά.

Αρκεί να μη στηριζόμαστε στην αξιοπιστία των ανθρώπων που σήμερα είναι κι αύριο όχι… Αλλά στον Λόγο Εκείνου που είναι απόλυτα αξιόπιστος και να ακολουθούμε στη ζωή μας τις φωτεινές προειδοποιητικές  πινακίδες που έχει βάλει στο δρόμο μας…

ΚΡΕΟΝΤΑΣ, τέλος...

Το φύλλο που βλέπετε είναι το τελευταίο της εκδοτικής προσπάθειας του εξωραϊστικού συλλόγου της Κολοκυνθούς  “Κρέοντας”. Δείτε το ΕΔΩ. Είναι το τεύχος 25 κι ΕΔΩ δείτε το προηγούμενο. Ο ΚΡΕΟΝΤΑΣ αναγκάστηκε να αναστέλλει την έκδοσή του. Σε δύσκολες εποχές δεν άντεχε άλλο τα δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη. Βέβαια κάθε φύλλο που αναστέλλει την έκδοσή του θέλει να ελπίζει και ονειρεύεται την επανέκδοση του... Μακάρι να έτσι. Κι όχι μόνο προθέσεις των ανθρώπων του Συλλόγου...

Μια τηλεοπτική όαση!

studio1

Μια ευχάριστη ανακοίνωση επεφύλαξε μεταξύ άλλων το Κυβερνών Σώμα στην ετήσια συνάθροιση του, το 2014. Αφορούσε τη δημιουργία τηλεοπτικού σταθμού τελευταίας τεχνολογίας που εκπέμπει μέσω internet. Από τον Μάϊο 2015 το κανάλι το έχουμε με ελληνικούς υπότιτλους, και τώρα μεταγλωττισμένο στα ελληνικά, ώστε να το παρακολουθούμε καλύτερα, όλοι εμείς που δεν γνωρίζουμε καλά αγγλικά. Από εδώ μπορείτε επίσης να δείτε παρά πολλά χρήσιμα βίντεο και φυσικά στις αρχές κάθε μήνα, το Jehovah’s Witnesses Broadcasting... Θα οφεληθείτε πάρα πολύ και θα ενισχύσετε την πνευματικότητα σας... ΕΔΩ δείτε το πρόγραμμα του Δεκεμβρίου 2017 που εκπέμπετε τώρα... Κι ΕΔΩ μια γνωριμία με τους σπουδαστές.

Στην ανεργία πρώτη φορά

Δυο φορές με απόλυση μέσα σε πέντε χρόνια… Ήταν Φλεβάρης του 2012 όταν απολύθηκα με εθελούσια έξοδο από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και τώρα 1 Νοέμβρη του 2017 από το Σωματείο της ΠΕΤ ΟΤΕ όπου εργαζόμουν από το 1983 ως δημοσιογράφος.

Θεωρητικά, αιτία και των δύο απολύσεων ήταν το γεγονός ότι ήμουν κοντά στη συνταξιοδότηση μου. Κοντά; Πόσο κοντά;

Οι συνθήκες συνεχώς αλλάζουν, με εντολή των δανειστών της χώρας μας. Αυτοί επιβάλλουν και η κυβέρνηση ως εκτελεστικό όργανο νομοθετεί… Τι ξημερώνει λοιπόν την επόμενη μέρα; Κανείς δεν γνωρίζει…

Αλλά εγώ δεν είμαι τρομαγμένος… Έχω εμπιστοσύνη στον αληθινό Θεό Ιεχωβά και ξέρω ότι Εκείνος θα με στηρίξει και θα με προστατέψει σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς…

Όλοι, τελικά, μπροστά στην ανεργία και τον θάνατο είμαστε ίσοι… Όλοι! Ότι δουλεια κι αν κάνουμε… Αυτό που μου δίνει ειρήνη διάνοιας ώστε να συνεχίζω να αγωνίζομαι όρθιος, είναι η πίστη πως δεν είμαι μόνος! 

Ο Γάμος της Ειρήνης...

Η Ειρήνη με τον Χριστόφορο παντρεύτηκαν στις 10/10/2010. Το μωρό τους ήρθε στις 28/08/13. Να τους ζήσει! Κι έτσι έγινα παππούς...

Το "φευγιό" της αδερφής μου

Η Γιωργία μας "έφυγε" για πάντα από κοντά μας το 2011. Και ο θάνατος του Γιάννη ένα ακριβώς χρόνο μετά. Λιγοστεύουμε...

Αλλαγές στο Site μου

Σημαντικές αλλαγές αισθητικής στο Site. Μεγαλώνουμε και μαθαίνουμε... Πώς σας φαίνετε η νέα μορφή του από 9/9/2013;

Developed by OnScreen - Content by Nikos Theodorakis - Powered by FRIKTORIA