Αρχική » Δημοσιογραφικά
Αρχείο κατηγορίας Δημοσιογραφικά
Μια εικόνα που έχω πάρει πριν χρόνια, δεν υπάρχει πια
Θα μπορούσα να πω με σιγουριά ότι αυτή τη φωτογραφία την έχω ξαναπάρει και την έχω δημοσιεύσει κάπου. Αλλά δεν θυμάμαι, πού… Θυμάμαι όμως ότι μου έκανε εντύπωση η κατασκευή που υπήρχε στην οδό Δράμας και η λέξη που είχαν κάνει με κώνους της τροχαίας ήταν ΑΓΑΠΗ! Τέτοιες ευαισθησίες δεν τις συναντάς και πολύ συχνά στις μέρες μας.
Φυσικά το… θαύμα δεν κράτησε για πολύ. Ότι άφησαν οι βάνδαλοι στο λίγο πράσινο, ανάμεσα στη Δράμας, την Τμώλου και την Τιφύος είναι αυτό το… μαύρο στον τοίχο. Την ΑΓΑΠΗ την κατέστρεψαν. Δεν άφησαν ούτε ίχνος. Αναρωτιέμαι, γιατί τόσο μίσος γιατί τόσο κακό στους ανθρώπους. Προχώρησα λίγο το φακό και “είδα” τους ενόχους.
Αν και κάποιος πρόσθεσε τη λέξη “Αγάπη” δίπλα φρόντισαν να βάλουν την υπογραφή τους κάποιοι. ΑΝΑΡΧΙΑ, λοιπόν! Αυτό μπορεί να είναι το μέλλον της ανθρωπότητας; Αυτό θα απελευθερώσει από τους πόνους της ζωής; Πόσο παροδηγημένοι μπορεί να είναι κάποιοι οργισμένοι νέοι, που να θεωρούν πρόοδο την καταστροφή;
Ήρεμες στιγμές από μια Αθήνα που ζούμε και αγαπούμε
Αυτό το μαγαζί της “Διαμάντως” στη Σοφοκλέους 20, λίγο πιο πάνω από την Αθηνάς το επισκεπτόμαστε συχνά. Έχει όμορφα πράγματα, παραδοσιακά, διαλεγμένα προϊόντα από διάφορα σημεία της Ελλάδας. Δεν έχουν κεντρικούς προμηθευτές, με την έννοια που λειτουργεί η αγορά. Είτε είναι απευθείας δικά τους, είτε τα διαλέγουν με το γούστο τους.
Αυτή εδώ είναι η οδός Αθηνάς και στο βάθος αριστερά στη φωτογραφία μπορείτε να δείτε το δημαρχειακό μέγαρο. Εδώ γίνονται τα Δημοτικά Συμβούλια. αλλά και οι πολιτικοί γάμοι. Πετύχαμε το δρόμο άδειο από αυτοκίνητα, πράγμα που δεν συμβαίνει πολύ συχνά σε μια πόλη που κατοικούν οι μισοί Έλληνες.
Συχνά σ’ αυτή την πολύβουη πόλη δημιουργούνται εκδηλώσεις όπως ο σημερινός 41ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας, ένα παγκόσμιο αθλητικό γεγονός στο οποίο ο Δήμος είναι συνδιοργανωτής και τυγχάνει ήδη μεγάλης αποδοχής, καθώς οι συμμετοχές σε όλες τις αποστάσεις αναμένεται να αγγίξουν τους 73.000 δρομείς από 152 χώρες.
Έτοιμο και το 175 φύλλο της εφημερίδας ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ
Τα σχέδια που κάναμε, υλοποιήθηκαν στους καλύτερους δυνατούς χρόνους… Σήμερα λέγαμε να κλείσουμε το φύλλο 175 του «ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ Σιδηροδρόμου» και τελικά το κάναμε χθες, Τετάρτη. Με πλούσια ύλη, όπως κάθε φορά και με πολλά επίκαιρα θέματα. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που τον περιμένουν κάθε φορά οι συνταξιούχοι του ΗΣΑΠ, να πάει στο σπίτι τους… Είναι η επικοινωνία τους, το οξυγόνο τους, ο ομφάλιος λώρος που τους συνδέει με το δραστήριο Σωματείο τους. Χαιρόμαστε που συνεισφέρουμε σε αυτή τη χαρά τους! Δείτε το ΕΔΩ και διαβάστε το, όπως ακριβώς θα τυπωθεί.
Ο τοίχος στην Κλειούς έχει σίγουρα τη δική του ιστορία…
Δεν “ιδρώνει” το αυτί κανενός αρμοδίου. Εν προκειμένω του Δήμου Αθηναίων. Πριν πέντε χρόνια είχαμε εντοπίσει αυτό το πρόβλημα που αφορά τη ασφάλεια και τη ζωή ανθρώπων που είναι αναγκασμένοι να κινούνται καθημερινά κάτω από την απειλή του να πέσει ο τοίχος, πάνω τους, καθώς ο δρόμος είναι στενός και οι επιλογές ελάχιστες. Αυτό το βλέπετε στην κάτω φωτογραφία. Επάνω είναι η εικόνα του τοίχου, σήμερα. Ο πετρόχτιστος τοίχος, αντιστέκεται… Για πόσο ακόμα; Δυστυχώς στη χώρα που ζούμε της ανεμελιάς και της ανευθυνότητας, πρέπει πρώτα να θρηνήσουμε θύματα για να κινηθεί κάτι. Δυστυχώς… Και για να δείτε πως δεν είμαστε υπερβολικοί δείτε δυο δημοσιεύματα που έχουμε κάνει στον ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ, ΕΔΩ 8/9/2019 κι ΕΔΩ 11/2/2020. Και φυσικά κατά καιρούς ανεβάζουμε κάτι γι’ αυτό το θέμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης… Μάταιος κόπος.
O παππούς ταΐζει τα περιστέρια στην πλατεία Αττικής
Τον είδα να κάθεται στο κάγκελο του πάρκου της πλατείας Αττικής. Μόνος του, περιτριγυρισμένος από τα περιστέρια. Κρατούσε μια τσάντα σούπερ μάρκετ, πλαστική. Και μέσα της είχε ένα ψωμί. Το έκοβε με το χέρια του, το έκανε ψίχουλα και τα τάιζε. Κι αυτά στριμώχνονταν για να επωφεληθούν από το φαγητό που τους έριχνε.
Παρατηρούσα για αρκετή ώρα όλη αυτή τη διαδικασία. Και κάποια στιγμή τον πλησίασα και τον επαίνεσα γι’ αυτό που έκανε. «Κάτι πρέπει να φάνε κι αυτά τα καημένα», λέει και συμπληρώνει πως αντί να πετάει τα απομεινάρια του ψωμιού από το σπίτι του, συνηθίζει να έρχεται εδώ και να ταΐζει τα περιστέρια. Το θεωρεί προσωπική του υπόθεση.
Ευαίσθητοι απάνθρωποι! Και όμως υπάρχουν ανάμεσα μας, σ’ αυτόν τον σκληρό κόσμο. Τι σημασία έχουν οι ηλικίες σ’ αυτές τις περιπτώσεις; Αυτό που μετράει είναι ότι καταλαβαίνει τις ανάγκες αυτών των πουλιών και έρχεται καθημερινά να τις καλύψει. Σε κάποιο βαθμό, φυσικά… «Καμία φορά, αν δεν έχω απόθεμα, πάνω και αγοράζω. Κι αυτά κάποιος πρέπει να τα φροντίσει»…
Μια κυριακάτικη μέρα του Νοέμβρη με ενδιαφέρον
Ξενοδοχείο NOVOTEL, Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2024, από τα ξημερώματα λόγω της υπηρεσίας που είχαμε να επιτελέσουμε. Τι όμορφη περίσταση! Το να υπηρετείς τον Υπέρτατατο Θεό σε μια θέση ευθύνης, είναι μεγάλο προνόμιο. Και παρά την κούραση το χαρήκαμε. Τη φωτογραφία την τράβηξε ένας φίλος χωρίς να το γνωρίζω και μου την έστειλε στο Viber.
Ημέρα ήρεμη, ήσυχη, αλλά με τη χαρά να μοιράζεσαι πράγματα ωφέλημα με ολόκληρη την πνευματική οικογένεια. Ένα πλούσιο τραπέζι στρωμένο για μας. Μια ολόκληρη περιοχή! Χαρούμενοι που διατηρηθήκαμε ζωντανοί, για να το ζήσουμε κι αυτό.
Σκόπιμα δεν επιλέγω να μοιραστώ πράγματα για ότι ζήσαμε. Μόνο συναισθήματα. Κι αυτά ήταν σίγουρα τα καλύτερα. Μάς ενίσχυσαν, μας ενθάρρυναν, ήταν σα να φορτώσαμε τις μπαταρίες μας με μια ιδιότυπη ενέργεια που δίνει Ζωή, Χαρά, Ειρήνη, Ευεξία…
Άλλη μια εφημερίδα του ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ στο τυπογραφείο
Αυτές τις μέρες έχω βάλει μπροστά και σχεδιάζω το 175 τεύχος της διμηνιαίας εφημερίδα ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ Σιδηρόδρομος. Δεκαέξι σελίδες ταμπλόιντ που μπορείτε να δείτε, αν βλέπετε αυτό το site από υπολογιστή στην αριστερή πλευρά του, όπου υπάρχει μόνιμα ή αν το βλέπετε από το κινητό σας θα χρειαστεί να πάτε επτά δημοσιεύματα κάτω και μετά καθώς θα προχωρείτε, θα το βρείτε μπροστά σας.
Η διαδικασία είναι η ίδια πάντα. Έχουμε κλείσει από πολύ νωρίς ραντεβού για το πότε θα κατέβω στο Σωματείο τους, πάνω από τον τερματικό σταθμό του ΗΣΑΠ στον Πειραιά, με είσοδο από την πλατεία Λουδοβίκου. Και αφού ανέβεις δυο ορόφους, με τις σκάλες ή το ασανσέρ, βγαίνεις σ’ αυτόν το διάδρομο με το μωσαϊκό. Γεμάτοι οι τοίχοι του από εικόνες – πορτραίτα από την ιστορία του ΗΣΑΠ.
Είναι εντυπωσιακό αλλά αυτούς τους ανθρώπους τους γνώρισα επαγγελματικά πριν από 30 χρόνια, όταν με κάλεσαν στην Μενάνδρου, στην Αθήνα ήταν τότε το Σωματείο, για να μου προτείνουν την ανάθεση της έκδοσης του ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ, έχοντας τη δημοσιογραφική ευθύνη και επιμέλεια. Ξεκινήσαμε δειλά – δειλά, κάθε μήνα, με οκτώ σελίδες και δίχρωμη, για να γίνουν στη συνέχεια 12 και μετά 16 σελίδες και τετράχρωμη, αλλά δίμηνη πια, μέχρι και σήμερα…
Από τις πιο απάνθρωπες και σκληρές φυλακές της Ευρώπης. Ευτυχώς... κάποιος σώφρων άρχοντας αυτού του τόπου κατάλαβε ότι δεν τιμά…