Αρχική » Δημοσιογραφικά

Αρχείο κατηγορίας Δημοσιογραφικά

Το αρχείο του ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ

Τίποτα δεν πάει χαμένο. Δείτε ΕΔΩ το αρχείο του ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ με όλα τα δημοσιεύματα από τη δημιουργία του μέχρι σήμερα…

Τελευταίες Αναρτήσεις:
Οι επισκέπτες μας
027373
Τα σχόλια σας!
Το να εκφράζεται κανείς εδώ στον ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ είναι πολύ σπουδαίο για
μας που το διαχειριζόμαστε, μας κάνει να χαιρόμαστε όταν διαβάζουμε τις απόψεις σας, τις θέσεις σας, για ζητήματα που το site "σκαλίζει".
Μπορείτε λοιπόν να μας γράφετε. Μόνο που, για να τα δείτε δημοσιευμένα εδώ, θα περιμένετε λιγάκι προκειμένου να… εγκριθούν.

Ακούστε εδώ τον Λεωνίδα Μπόνη στο ραδιόφωνο. Κάθε Τετάρτη 8-10 μ.μ.

Πολύ θερμό το καλοκαίρι, κρύος ο χειμώνας!

Το καλοκαίρι του 2024 ήταν το πιο θερμό των τελευταίων δεκαετιών. Γεμάτο καύσωνες. Αυτό κάνει πολύ δύσκολη τη ζωή μας... Οι μετεωρολόγοι μας προετοίμασαν από νωρίς και το ζήσαμε στο έπακρο. Περιμένουμε να δούμε πώς θα είναι και ο χειμώνας. Κρύο, άνυδρος, επικίνδυνος... Εμείς, που έχουμε επιλέξει να γνωρίζουμε, τι μας επιφυλάσσει το μέλλον, είμαστε σε πολύ πιο πλεονεκτική θέση από την υπόλοιπη ανθρωπότητα. Υπομονή λοιπόν και δύναμη. Όλα εξελίσσονται όπως έχει προβλεφθεί!
Απρίλιος 2025
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Ένα site που φτιάχτηκε μέσα στην πανδημία, όταν η Σούλα αποφάσισε να ασχοληθεί με κάτι που αγαπάει και λατρεύει να φτιάχνει. Τα χειροποίητα κοσμήματα! Μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ

Η αγγειοπλαστική παράδοση του Θραψανού Ηρακλείου Κρήτης

Η πλούσια και μακραίωνη παράδοση της αγγειοπλαστικής τέχνης στο χωριό Θραψανό Ηρακλείου το έχει αναδείξει ως το μεγαλύτερο κέντρο αγγειοπλαστικής στην Κρήτη, σταθμό για την ιστορία της νεότερης ελληνικής κεραμικής τέχνης. Σήμερα, στο χωριό εξακολουθούν να λειτουργούν εργαστήρια που κατασκευάζουν ακόμα μικρά και μεγάλα αποθηκευτικά αγγεία, γνωστά ως «θραψανιώτικα πιθάρια», τα οποία διακινούνται τόσο στην Ελλάδα, όσο και το εξωτερικό. Δείτε ΕΔΩ κι ένα υπέροχο ντοκιμαντέρ για την αγγειοπλαστική στο Θραψανό από την ΕΡΤ 3 που παίχτηκε τον Φλεβάρη του 2024. Κι ΕΔΩ ένα δημοσίευμα της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ για το χωριό μου.

Ένας Θραψανιώτης Αγγειοπλάστης μιλά στην T.V.

Η ώρα του δειλινού...

Αναμφισβήτητα είναι η πιο όμορφη ώρα! Η ώρα του δειλινού. Φτάνει να είσαι εκεί. Την κατάλληλη ώρα, στο κατάλληλο μέρος και να απολαμβάνεις, λεπτό το λεπτό όλη αυτή την εξαιρετική εικόνα που δεν διαρκεί και πολύ.
Αυτό είναι. Να ζεις το κάθε λεπτό, να ανασαίνεις τον αέρα και να ευχαριστείς Εκείνον που έδωσε αυτό το δώρο για μας. Και να το εκτιμάμε!
Μερικοί άνθρωποι δεν ξέρουν ή δεν μπορούν, δεν είναι σε θέση να απολαύσουν τίποτα. Ψάχνουν να βρουν τι κρύβεται πίσω από το καθετί και χάνουν την ουσία, τη ζωή. Μην το κάνετε αυτό στον εαυτό σας.

Μια ανάσα καλοκαιρινή στην Τζιά

Δυο μέρες μόλις, στα τελειώματα του Αυγούστου του 2022, καταφέραμε να πάμε στη Τζιά, καλεσμένοι φίλων μας προκειμένου να μας φιλοξενήσουν. Και περάσαμε τόσο όμορφα που θα το κουβεντιάζουμε για καιρό.
Τι είναι αυτό που κάνει δεκτικούς τους ανθρώπους στο καλό, σε μια όμορφη κουβέντα, σε μια παρέα που αξίζει να τη ζήσεις και να την απολαύσεις παρά τις δυσκολίες; Το γεγονός ότι είμαστε άνθρωποι με αδυναμίες, αλλά προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Αυτό είναι το μυστικό!

Ραδιόφωνα

Πατήστε ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ  κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ για να ακούσετε επιλεγμένα, μουσικά, διαδικτυακα ραδιόφωνα που εκπέμπουν και στα FM... Άρα, μπορείτε να τα ακούσετε και από ένα συμβατικό ραδιόφωνο ή από το κινητό σας...

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων:

Στήλες για τα media:

Οι εφημερίδες της Κρήτης:

Αξιόλογα Site:

Στο Πήλιο, Μάιος του 2022

Ήταν ένα ταξίδι μέσα στον Μάη… Έκανε ακόμα την ψυχρούλα του, αλλά το απολαύσαμε. Είχαμε ένα απωθημένο και το ικανοποιήσαμε. Πριν μερικά χρόνια που είχαμε πάει ένα Παρασκευο Σαββατο Κύριακο δεν το χαρήκαμε, δεν το περπατήσαμε επειδή το πρώτο πρωινό που σηκωθήκαμε βρήκαμε ένα χιόνι, καμιά 20ριά πόντους στρωμένο.
Στην κεντρική σελίδα του αρχείου του ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ θα δείτε  αρκετά δημοσιεύματα. Αλλά μπορείτε να τα δείτε και από ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ.

Αγγειοπλάστες του σήμερα

Από γενιά σε γενιά περνάει αυτή η τέχνη, του αγγειοπλάστη. Κι αν την αγκάλιαζε λίγο η Πολιτεία, όλα θα ήταν καλύτερα. Στη φωτογραφία είναι ο πατέρας μου, Λευτέρης του Κουμαλή, ως αγγειοπλάστης. Τον ακολούθησε ο γιός του, ο Κωστής Θεοδωράκης και ο εγγονός του, ο Μανώλης Βολυράκης και δίπλα του ο γιος του, ο Αγησίλαος. Δείτε ΕΔΩ ένα πολύ όμορφο δημοσίευμα από το το περιοδικό "Κ" που συνοδεύει, κάθε Κυριακή, την έκδοση της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ. Για να καταλάβετε τι λέω…

Οι γονείς μου, Λευτέρης και Παπαδιώ

Ο πατέρας μου και η μάνα μου, ο Λευτέρης και η Παπαδιώ, σε μια φωτογραφία από το γάμο της Ελένης, της κόρης της Γεωργίας μας. Ήταν σε ένα κέντρο στα Πεζά, όπου έκαναν το γλέντι. Για πάντα στην καρδιά μου, ως ότι πιο ακριβό έχω. Ανυπομονώ να τους ξαναδώ στο νέο κόσμο!

Το σπίτι μας στο χωριό

Σχεδόν τα κατάφερα να φτιάξω το σπίτι στο χωριό, κληρονομιά από τους γονείς μου, αν και μου κόστισε πολύ. Έχει ακόμα κάποιες δουλειές που πρέπει να γίνουν, αλλά σιγά - σιγά.
Μακάρι να φτιάξουν τα πράγματα και να περνάμε κάνα δυο μήνες το καλοκαίρι, εκεί. Θα μας έκανε καλό, από πολλές απόψεις... Εδώ σε έναν πίνακα ζωγραφικής μιας Γερμανίδας που φιλοξενήσαμε κάποτε και μας τον έκανε δώρο. Είναι το σπίτι μας όπως ήταν τότε! Η υπογραφή λέει, 1992!
Τα αδέλφια μου. Λιγοστεύουμε!

Μια οικογενειακή φωτογραφία που έβγαλα με τα αδέλφια μου στο γάμο τη Πόπης, της κόρης του Κωστή μας. Επάνω από αριστερά η Γεωργία μας, δεν ζει πια. Δείτε ΕΔΩ μερικά πράγματα για αυτήν. Κάτω, από αριστερά, η Στασούλα μας, δείτε για αυτήν ΕΔΩ, δίπλα της η Μαλάμω, δείτε γι’ αυτήν ΕΔΩ και δίπλα της ο Κωστής μας, που και εκείνος δεν ζει πια, δείτε ΕΔΩ.

ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ Σιδηρόδρομος τ. 176

Αυτή είναι η εφημερίδα των συνταξιούχων των ΗΣΑΠ "ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ Σιδηρόδρομος" που κυκλοφορεί τώρα. Για να τη δείτε πατήστε ΕΔΩ. Κι ΕΔΩ το τ. 176, ΕΔΩ τ. 175, ΕΔΩ το τ. 174, ΕΔΩ το τ. 173, ΕΔΩ το τ. 172, ΕΔΩ το τ. 171, ΕΔΩ το τ. 170, ΕΔΩ το τ. 169, ΕΔΩ το τ.168, ΕΔΩ το τ.167 ΕΔΩ το τ.166, ΕΔΩ το τ. 165, ΕΔΩ το τ.164, ΕΔΩ το τ. 163, ΕΔΩ το τ.162. Τριάντα χρόνια αδιάλειπτης έκδοσης από τη γέννηση της, είναι μια μεγάλη επιτυχία. Παλιότερα τεύχη μπορείτε να τα δείτε σε PDF αρχείο, πηγαίνοντας στο Αρχείο του ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ. Δείτε κι ΕΔΩ το site του Σωματείου που επιμελούμαστε δημοσιογραφικά...

“Τύπος των συνταξιούχων σιδηροδρομικών” τ. 443

Έτοιμο και το 443 φύλλο... Δείτε το ΕΔΩ, Κι ΕΔΩ το τ. 442, ΕΔΩ το τ. 441 ΕΔΩ το τ. 440, ΕΔΩ το τ.439, ΕΔΩ το τ, 438, ΕΔΩ το τ. 437, ΕΔΩ το τ. 436, ΕΔΩ το τ. 435, ΕΔΩ το τ. 434,  ΕΔΩ το τ. 433, ΕΔΩ το τ. 432, ΕΔΩ το τ. 431,  ΕΔΩ το τ. 430, ΕΔΩ το τ. 429, ΕΔΩ το τ. 428, ΕΔΩ το τ. 427, ΕΔΩ το τ. 426, ΕΔΩ το τ. 425, ΕΔΩ το τ. 424, ΕΔΩ το τ. 423, ΕΔΩ το τ. 422, ΕΔΩ το τ. 421, ΕΔΩ το τ. 420, ΕΔΩ το τ. 419, ΕΔΩ το τ. 418, ΕΔΩ το τ. 417, ΕΔΩ το τ. 416, ΕΔΩ το τ. 415, ΕΔΩ το τ. 414, ΕΔΩ το τ. 413, ΕΔΩ το τ. 412, ΕΔΩ το τ. 411, ΕΔΩ το τ. 410, ΕΔΩ το τ. 409, ΕΔΩ το τ. 408, ΕΔΩ το τ. 407, ΕΔΩ το τ. 406, ΕΔΩ το τ. 405 ΕΔΩ το τ. 404 ΕΔΩ το τ. 403 ΕΔΩ το τ. 402, ΕΔΩ το τ. 401, ΕΔΩ το τ.400, ΕΔΩ το τ.399, ΕΔΩ το τ.398, ΕΔΩ το τ.397, ΕΔΩ το τ.396, ΕΔΩ το τ.395 ΕΔΩ το τ.394  ΕΔΩ το τ.393 ΕΔΩ το τ. 392, ΕΔΩ το τ. 391, ΕΔΩ το τ. 390, ΕΔΩ το τ. 389, ΕΔΩ το τ. 388, ΕΔΩ το τ. 387, ΕΔΩ τ. 386 και το 385 ΕΔΩ. Σε συνάρτηση μάλιστα με το Blog, δείτε το ΕΔΩ, είναι αυτό που λειτουργεί τώρα, με πιο συχνή ενημέρωση...

Ο τόπος που αγαπώ

Αγαπώ την Κρήτη και το χωριό μου, το Θραψανό… Γράφω γι' αυτά με μια νοσταλγία. Είχα κάποτε σχέδια. Δεν είμαι βέβαιος πια, αν μπορώ να τα πραγματοποιήσω. Όταν όμως αλλάξουν τα πράγματα θα ήθελα να περνάω εδώ μερικούς μήνες, κυρίως καλοκαιρινούς. Είναι ο τόπος μου. Οι ρίζες μου. Οι αναμνήσεις μου…

Χρηστικά Site:

Γνωρίζοντας την Αθήνα!

Ένα από τα πράγματα που θα δείτε να κάνουμε σ' αυτό το site είναι ότι προσπαθούμε να γνωρίσουμε την Αθήνα. Τους τόπους που κινούμαστε, που περπατάμε, που πορευόμαστε.
Έτσι, συχνά - πυκνά, θα δείτε τέτοιες παρουσιάσεις με δρόμους, πλατείες, γειτονιές, είτε του ιστορικού κέντρου, είτε της περιφέρειας.
Μας αρέσει και το κάνουμε αυτό με χαρά, όπως εδώ που βλέπετε κάτι από την πλατεία Κοραή με τον Λυκαβηττό στο βάθος, από το κέντρο της Αθήνας, το πανεπιστήμιο.
Νίκος Ελ. Θεοδωράκης

Θα χαρώ πολύ να δω εκτεταμένα τις απόψεις σας. Γράψτε μου εδώ: nikosth2004@yahoo.gr

Για την επικοινωνία μας στείλτε μου SMS στο τηλέφωνο 6932212755 που εξυπηρετείται από την VODAFON. 

Είμαστε στον 22ο χρόνο!

Ποιος είναι ο δημοσιογράφος, Νίκος Ελ. Θεοδωράκης, που έχει την ευθύνη της ενημέρωσης και διαχείρισης αυτoύ του Site σε καθημερινή βάση; Δείτε ΕΔΩ. Κι ΕΔΩ δείτε επίσης λίγα πράγματα για την ιστορία αυτού του ιστότοπου.

Περάσαμε υπέροχα στην Τέμενη Αιγίου

Τελικά τα καταφέραμε και περάσαμε όμορφα, τη μια βδομάδα, από 10-17 Σεπτέμβρη του 2022 που πήγαμε στο παραθεριστικό κέντρο του ΟΠΑΚΕ ΟΤΕ στην Τέμενη Αιγίου. Πετύχαμε αυτό που θέλαμε. Να ξεκουραστούμε, να αλλάξουμε παραστάσεις, να φορτώσουμε τις μπαταρίες μας για το χειμώνα που έρχεται και που όλα δείχνουν ότι θα έχει ένα μεγάλο βαθμό δυσκολίας, καθώς όλα γύρω μας, ακριβαίνουν και η ανασφάλεια τα κάνει όλα χειρότερα. Ευτυχώς η ελπίδα μας για κάτι καλύτερο έχει πολύ ισχυρή βάση.

Δείτε μερικά δημοσιεύματα που κάναμε ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ

Οι εκδρομές του Σωματείου Συνταξιούχων ΗΣΑΠ

Κι αυτό ΕΔΩ είναι το πρόγραμμα των εκδρομών για το 2025 που εξέδωσε και φέτος το Σωματείο Συνταξιούχων ΗΣΑΠ με το οποίο συνεργάζομαι σε επαγγελματική βάση.

Κάποτε και σήμερα τα Σεπόλια, ο σταθμός του Μετρό

Τη δεκαετία του 1980, η περιοχή των Σεπολίων ήταν γνωστή για τους κήπους και τα περιβόλια της. Οι κήποι αυτοί ήταν γεμάτοι με λαχανικά, φρούτα και λουλούδια και αποτελούσαν σημαντικό μέρος της καθημερινής ζωής των κατοίκων. Οι κάτοικοι καλλιεργούσαν τα δικά τους προϊόντα και απολάμβαναν τη φύση μέσα στην πόλη. Σήμερα είναι, έτσι όπως βλέπετε στις φωτογραφίες…

Η περιοχή ήταν επίσης γνωστή για τα ρέματα και τα μικρά ποταμάκια που έβγαιναν από τον Κηφισό και τους παραποτάμους του. Οι κήποι και τα περιβόλια ήταν διάσπαρτα ανάμεσα στα χαμηλά λαϊκά σπίτια και τα εργοστάσια της περιοχής. Εγώ τα έζησα όλα αυτά, αλλά δείτε τα ΕΔΩ και μέσα από μια εργασία των μαθητών του 53 Γυμνασίου Αθηνών που τότε λειτουργούσε στην περιοχή.

Ο σταθμός Μετρό Σεπολίων στην Αθήνα εγκαινιάστηκε στις 28 Ιανουαρίου 20002. Είναι υπόγειος και διαθέτει δύο πλευρικές αποβάθρες, αμαξοστάσιο και μηχανοστάσιο. Από την έναρξη της λειτουργίας του υπήρξε αρχικά τερματικός σταθμός της γραμμής 2, μέχρι την επέκταση της γραμμής ώς τον σταθμό Αγίου Αντωνίου, στις 9 Αυγούστου 2004.

Πήρα χθες την ύλη για το νέο φύλλο του ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ

Το ραντεβού μας με τον πρόεδρο, Θύμιο Ρουσιά, είχε προγραμματιστεί για σήμερα, εδώ και αρκετές μέρες. Στην πορεία όμως, προέκυψε η σημερινή κινητοποίηση, οπότε και το αλλάξαμε για μια μέρα νωρίτερα. Το κάναμε λοιπόν χθες το πρωί. Κατέβηκα, ως συνήθως, με τη μηχανή. Έτσι ήταν ο καιρός όταν έφτασα στο κτίριο που στεγάζεται το Σωματείο. Πλατεία Λουδοβίκου, στο λιμάνι του Πειραιά.

Η είσοδός του είναι από εδώ. Συνήθως αυτή η πόρτα είναι ανοιχτή, αλλά τώρα λόγο κρύου, ο θυρωρός την έκλεισε. Έπρεπε απλά να τη σπρώξει κανείς, για να μπει. Ούτε να χτυπήσει, ούτε να περιμένει… Είναι το κτίριο του τερματικού σταθμού του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου. Και ο ΗΣΑΠ νοίκιαζε πολλά γραφεία σε ιδιώτες δικηγόρους ή επαγγελματίες, για γραφεία.

Ο πίνακας δεξιά, μας το υπενθυμίζει. Κάθε δίμηνο που πηγαίνω να πάρω την ύλη για το έντυπο που έχω την ευθύνη της δημοσιογραφικής επιμέλειας του, προτιμώ τις σκάλες, αντί για το ασανσέρ. Δυο όροφοι είναι, οπότε κάνει καλό με τη γυμναστική. Εντάξει, το ύψος των ορόφων δεν έχει να κάνει με το ύψος των διαμερισμάτων στις πολυκατοικίες, είναι πολύ μεγαλύτερο.

Προχωρούν οι εργασίες υπογειοποίησης των γραμμών ΟΣΕ

Αυτή τη φορά δεν είναι λόγια ή υπόνοιες. Το είδαμε με τα μάτια μας και το φωτογραφήσαμε, μάλιστα πάνω από την υπερυψωμένη γέφυρα που ενώνει τις δυο πλευρές της Κωνσταντινουπόλεως. Τις μοιραζόμαστε με χαρά μαζί σας. Και χαρήκαμε ιδιαίτερα για εκείνους τους ανθρώπους που ζουν σε σπίτια κοντά στο έργο και έχουν ταλαιπωρηθεί ιδιαίτερα από το θόρυβο, τη σκόνη και την κυκλοφοριακή κίνηση με το αυτοκίνητο.

Η υπογειοποίηση των γραμμών του ΟΣΕ στα Σεπόλια είναι ένα σημαντικό έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η πρόοδος του έργου έχει φτάσει περίπου στο 50%. Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή τετραπλού σιδηροδρομικού διαδρόμου μήκους 2,36 χλμ., εκ των οποίων τα 1,91 χλμ. θα είναι πλήρως υπογειοποιημένα.

Η ολοκλήρωση του έργου αναμένεται στα τέλη του 2025 με αρχές του 2026. Το έργο αυτό θα αυξήσει σημαντικά τη χωρητικότητα του δικτύου και θα βελτιώσει την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής στην περιοχή, καθώς οι σημερινές γραμμές και οι επικίνδυνες ισόπεδες διαβάσεις θα μετατραπούν σε χώρους αναψυχής. Βρε, λες να προλάβουμε να το δούμε ολοκληρωμένο;

Video για την υπογειοποίηση γραμμών ΟΣΕ στα Σεπόλια

Η ΕΡΓΟΣΕ παρουσίασε στις 21 Νοεμβρίου 2018 ως φωτορεαλιστική απεικόνιση το έργο «Κατασκευή τετραπλού σιδηροδρομικού διαδρόμου στο τμήμα Έξοδος Σ.Σ. Αθηνών (Σ.Σ.Α.) – Τρεις Γέφυρες, με υπογειοποίηση στην περιοχή Σεπολίων», παρουσία του γενικού γραμματέα του υπουργείου Μεταφορών κ. Θάνου Βούρδα.

Δεκέμβριος του 2023 τότε π[ου μόλις ξεκίναγαν όλα. Και κανείς δε φανταζόταν ότι με τους ρυθμούς που κινείται το ελληνικό δημόσιο θα έκαναν ακριβώς αυτό που υποσχέθηκαν. Κι όμως όλα προχωρούν με καλούς ρυθμούς και σχεδόν το 50% του ε΄ργου είναι ήδη έτοιμο!

Η μεγάλη υπογειοποίηση στα Σεπόλια -Προχωρά ο εντυπωσιακός τετραπλός σιδηροδρομικός διάδρομος (Video) Συνεχίζονται οι εργασίες για το μεγάλο έργο κατασκευής τετραπλού σιδηροδρομικού διαδρόμου στην περιοχή των Σεπολίων που θα αλλάξει ριζικά την περιοχή.

Έτοιμο και το τεύχος 176 της εφημερίδας ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ

Τις προηγούμενες μέρες, ανάμεσα στα άλλα τρεξίματα μας, είχαμε κι αυτό. Ολοκληρώσαμε τη νέα εφημερίδα του Σωματείου συνταξιούχων ΗΣΑΠ, “Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος”. 30 γεμάτα χρόνια είμαι κοντά τους σ’ αυτή την προσπάθεια, ως επαγγελματίας. Διαβάσατε πρόσφατα την ομιλία μου, σε συνέχειες (Δείτε τη ξανά ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ). Και μετά, με την ησυχία σας, πατήστε ΕΔΩ για να την ξεφυλλίσετε όπως ακριβώς θα κυκλοφορήσει σε λίγο. Για την ώρα ακολουθεί τη διαδικασία έκδοσης ενός εντύπου. Πάει πιεστήριο, βιβλιοδεσία, σακουλοποίηση και μετά στο ταχυδρομείο. Έτσι θα φτάσει στα σπίτια όλων των μελών του Σωματείου…

Είδαμε μια πολύ καλή ελληνική ταινία – “Υπάρχω!”

Αυτή την εβδομάδα, ο Στέλιος Καζαντζίδης και το «Υπάρχω» του Γιώργου Τσεμπερόπουλου (μαζί, θεωρώ) άνοιξαν με τρόπο που έκανε τα σινεμά να θυμηθούν μέρες… «Τιτανικού»! Πήγαμε λοιπόν κι εμείς με τους φίλους μας στον παλιό κινηματογράφο ΤΡΙΑΝΟΝ, επί της Κοδρικτώνος.

Από μόνο του το «Υπάρχω» έκοψε όσα εισιτήρια είχαμε μετρήσει συνολικά στο προηγούμενο τετραήμερο! 117.680 ήταν το «score» σ’ εκείνο το box-office report, τα 196.008 φτάσαμε εδώ, με την ταινία του Γιώργου Τσεμπερόπουλου να κόβει από μόνη της 117.703 εισιτήρια (από 160 οθόνες)!

Μοιραία (λόγω θέματος και περιεχομένου), οι συγκρίσεις θα πρέπει να γίνουν με την «Ευτυχία» του Άγγελου Φραντζή, η οποία είχε ακριβώς την ίδια ημερομηνία εξόδου το 2019! Η πρώτη μέρα εκείνης είχε φτάσει τα 7.228 εισιτήρια (από 109 οθόνες). Μακάρι να είναι ένα καλό σημάδι ότι ο κόσμος επιστρέφει στον κινηματογράφο.

Κερδίσαμε την καρδιά των αναγνωστών μας-4

Συνέχεια τέταρτη και τελευταία από την ομιλία για τα 30 χρόνια κυκλοφορίας του ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ. Σήμερα είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος και φορτισμένος συναισθηματικά και για έναν ακόμα λόγο. Το μωρό που γεννήθηκε πριν από 30 χρόνια, έχει γίνει ώριμο πια, τόσο που έχει καταφέρει να κερδίσει την καρδιά σας. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο αυτό.

Όλοι όσοι εργάζονται για την έκδοση του ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ και δεν είναι πολλοί, η ψυχή, η καρδιά, ο παλμός τους εγχειρήματος, είναι ο πρόεδρος Θύμιος Ρουσσιάς, που έχει καταναλώσει πολλά  στυλό, σελίδες Α4 και ώρες αμέτρητες για να καταγραφούν όλα αυτά που διαβάζετε στις 16 σελίδες κάθε έκδοσης. Δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ και τα τρία προηγούμενα δημοσιεύματα για να έχετε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα.

Αν κάποιος έθετε το ερώτημα, αν άξιζε όταν ξεκινούσαμε πριν 30 χρόνια αυτό το εγχείρημα, θα του απαντούσα με σιγουριά και αυτοπεποίθηση ότι άξιζε και με το παραπάνω. Σε μια εποχή που μεγάλες συνδικαλιστικές οργανώσεις, είτε δεν μπαίνουν στη διαδικασία έκδοσης εφημερίδων, είτε σταματούν και την έκδοση που είχαν, είναι πολύ ενθαρρυντικό που το Σωματείο Συνταξιούχων στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο συνεχίζει σταθερά να προωθεί αυτόν τον τρόπο επικοινωνίας με τα μέλη του.