Αρχική » Ζωή

Αρχείο κατηγορίας Ζωή

Το αρχείο του ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ

Τίποτα δεν πάει χαμένο. Δείτε ΕΔΩ το αρχείο του ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ με όλα τα δημοσιεύματα από τη δημιουργία του μέχρι σήμερα…

Τελευταίες Αναρτήσεις:
Οι επισκέπτες μας
027343
Τα σχόλια σας!
Το να εκφράζεται κανείς εδώ στον ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ είναι πολύ σπουδαίο για
μας που το διαχειριζόμαστε, μας κάνει να χαιρόμαστε όταν διαβάζουμε τις απόψεις σας, τις θέσεις σας, για ζητήματα που το site "σκαλίζει".
Μπορείτε λοιπόν να μας γράφετε. Μόνο που, για να τα δείτε δημοσιευμένα εδώ, θα περιμένετε λιγάκι προκειμένου να… εγκριθούν.

Ακούστε εδώ τον Λεωνίδα Μπόνη στο ραδιόφωνο. Κάθε Τετάρτη 8-10 μ.μ.

Πολύ θερμό το καλοκαίρι, κρύος ο χειμώνας!

Το καλοκαίρι του 2024 ήταν το πιο θερμό των τελευταίων δεκαετιών. Γεμάτο καύσωνες. Αυτό κάνει πολύ δύσκολη τη ζωή μας... Οι μετεωρολόγοι μας προετοίμασαν από νωρίς και το ζήσαμε στο έπακρο. Περιμένουμε να δούμε πώς θα είναι και ο χειμώνας. Κρύο, άνυδρος, επικίνδυνος... Εμείς, που έχουμε επιλέξει να γνωρίζουμε, τι μας επιφυλάσσει το μέλλον, είμαστε σε πολύ πιο πλεονεκτική θέση από την υπόλοιπη ανθρωπότητα. Υπομονή λοιπόν και δύναμη. Όλα εξελίσσονται όπως έχει προβλεφθεί!
Απρίλιος 2025
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Ένα site που φτιάχτηκε μέσα στην πανδημία, όταν η Σούλα αποφάσισε να ασχοληθεί με κάτι που αγαπάει και λατρεύει να φτιάχνει. Τα χειροποίητα κοσμήματα! Μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ

Η αγγειοπλαστική παράδοση του Θραψανού Ηρακλείου Κρήτης

Η πλούσια και μακραίωνη παράδοση της αγγειοπλαστικής τέχνης στο χωριό Θραψανό Ηρακλείου το έχει αναδείξει ως το μεγαλύτερο κέντρο αγγειοπλαστικής στην Κρήτη, σταθμό για την ιστορία της νεότερης ελληνικής κεραμικής τέχνης. Σήμερα, στο χωριό εξακολουθούν να λειτουργούν εργαστήρια που κατασκευάζουν ακόμα μικρά και μεγάλα αποθηκευτικά αγγεία, γνωστά ως «θραψανιώτικα πιθάρια», τα οποία διακινούνται τόσο στην Ελλάδα, όσο και το εξωτερικό. Δείτε ΕΔΩ κι ένα υπέροχο ντοκιμαντέρ για την αγγειοπλαστική στο Θραψανό από την ΕΡΤ 3 που παίχτηκε τον Φλεβάρη του 2024. Κι ΕΔΩ ένα δημοσίευμα της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ για το χωριό μου.

Ένας Θραψανιώτης Αγγειοπλάστης μιλά στην T.V.

Η ώρα του δειλινού...

Αναμφισβήτητα είναι η πιο όμορφη ώρα! Η ώρα του δειλινού. Φτάνει να είσαι εκεί. Την κατάλληλη ώρα, στο κατάλληλο μέρος και να απολαμβάνεις, λεπτό το λεπτό όλη αυτή την εξαιρετική εικόνα που δεν διαρκεί και πολύ.
Αυτό είναι. Να ζεις το κάθε λεπτό, να ανασαίνεις τον αέρα και να ευχαριστείς Εκείνον που έδωσε αυτό το δώρο για μας. Και να το εκτιμάμε!
Μερικοί άνθρωποι δεν ξέρουν ή δεν μπορούν, δεν είναι σε θέση να απολαύσουν τίποτα. Ψάχνουν να βρουν τι κρύβεται πίσω από το καθετί και χάνουν την ουσία, τη ζωή. Μην το κάνετε αυτό στον εαυτό σας.

Μια ανάσα καλοκαιρινή στην Τζιά

Δυο μέρες μόλις, στα τελειώματα του Αυγούστου του 2022, καταφέραμε να πάμε στη Τζιά, καλεσμένοι φίλων μας προκειμένου να μας φιλοξενήσουν. Και περάσαμε τόσο όμορφα που θα το κουβεντιάζουμε για καιρό.
Τι είναι αυτό που κάνει δεκτικούς τους ανθρώπους στο καλό, σε μια όμορφη κουβέντα, σε μια παρέα που αξίζει να τη ζήσεις και να την απολαύσεις παρά τις δυσκολίες; Το γεγονός ότι είμαστε άνθρωποι με αδυναμίες, αλλά προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Αυτό είναι το μυστικό!

Ραδιόφωνα

Πατήστε ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ  κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ για να ακούσετε επιλεγμένα, μουσικά, διαδικτυακα ραδιόφωνα που εκπέμπουν και στα FM... Άρα, μπορείτε να τα ακούσετε και από ένα συμβατικό ραδιόφωνο ή από το κινητό σας...

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων:

Στήλες για τα media:

Οι εφημερίδες της Κρήτης:

Αξιόλογα Site:

Στο Πήλιο, Μάιος του 2022

Ήταν ένα ταξίδι μέσα στον Μάη… Έκανε ακόμα την ψυχρούλα του, αλλά το απολαύσαμε. Είχαμε ένα απωθημένο και το ικανοποιήσαμε. Πριν μερικά χρόνια που είχαμε πάει ένα Παρασκευο Σαββατο Κύριακο δεν το χαρήκαμε, δεν το περπατήσαμε επειδή το πρώτο πρωινό που σηκωθήκαμε βρήκαμε ένα χιόνι, καμιά 20ριά πόντους στρωμένο.
Στην κεντρική σελίδα του αρχείου του ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ θα δείτε  αρκετά δημοσιεύματα. Αλλά μπορείτε να τα δείτε και από ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ.

Αγγειοπλάστες του σήμερα

Από γενιά σε γενιά περνάει αυτή η τέχνη, του αγγειοπλάστη. Κι αν την αγκάλιαζε λίγο η Πολιτεία, όλα θα ήταν καλύτερα. Στη φωτογραφία είναι ο πατέρας μου, Λευτέρης του Κουμαλή, ως αγγειοπλάστης. Τον ακολούθησε ο γιός του, ο Κωστής Θεοδωράκης και ο εγγονός του, ο Μανώλης Βολυράκης και δίπλα του ο γιος του, ο Αγησίλαος. Δείτε ΕΔΩ ένα πολύ όμορφο δημοσίευμα από το το περιοδικό "Κ" που συνοδεύει, κάθε Κυριακή, την έκδοση της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ. Για να καταλάβετε τι λέω…

Οι γονείς μου, Λευτέρης και Παπαδιώ

Ο πατέρας μου και η μάνα μου, ο Λευτέρης και η Παπαδιώ, σε μια φωτογραφία από το γάμο της Ελένης, της κόρης της Γεωργίας μας. Ήταν σε ένα κέντρο στα Πεζά, όπου έκαναν το γλέντι. Για πάντα στην καρδιά μου, ως ότι πιο ακριβό έχω. Ανυπομονώ να τους ξαναδώ στο νέο κόσμο!

Το σπίτι μας στο χωριό

Σχεδόν τα κατάφερα να φτιάξω το σπίτι στο χωριό, κληρονομιά από τους γονείς μου, αν και μου κόστισε πολύ. Έχει ακόμα κάποιες δουλειές που πρέπει να γίνουν, αλλά σιγά - σιγά.
Μακάρι να φτιάξουν τα πράγματα και να περνάμε κάνα δυο μήνες το καλοκαίρι, εκεί. Θα μας έκανε καλό, από πολλές απόψεις... Εδώ σε έναν πίνακα ζωγραφικής μιας Γερμανίδας που φιλοξενήσαμε κάποτε και μας τον έκανε δώρο. Είναι το σπίτι μας όπως ήταν τότε! Η υπογραφή λέει, 1992!
Τα αδέλφια μου. Λιγοστεύουμε!

Μια οικογενειακή φωτογραφία που έβγαλα με τα αδέλφια μου στο γάμο τη Πόπης, της κόρης του Κωστή μας. Επάνω από αριστερά η Γεωργία μας, δεν ζει πια. Δείτε ΕΔΩ μερικά πράγματα για αυτήν. Κάτω, από αριστερά, η Στασούλα μας, δείτε για αυτήν ΕΔΩ, δίπλα της η Μαλάμω, δείτε γι’ αυτήν ΕΔΩ και δίπλα της ο Κωστής μας, που και εκείνος δεν ζει πια, δείτε ΕΔΩ.

ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ Σιδηρόδρομος τ. 176

Αυτή είναι η εφημερίδα των συνταξιούχων των ΗΣΑΠ "ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ Σιδηρόδρομος" που κυκλοφορεί τώρα. Για να τη δείτε πατήστε ΕΔΩ. Κι ΕΔΩ το τ. 176, ΕΔΩ τ. 175, ΕΔΩ το τ. 174, ΕΔΩ το τ. 173, ΕΔΩ το τ. 172, ΕΔΩ το τ. 171, ΕΔΩ το τ. 170, ΕΔΩ το τ. 169, ΕΔΩ το τ.168, ΕΔΩ το τ.167 ΕΔΩ το τ.166, ΕΔΩ το τ. 165, ΕΔΩ το τ.164, ΕΔΩ το τ. 163, ΕΔΩ το τ.162. Τριάντα χρόνια αδιάλειπτης έκδοσης από τη γέννηση της, είναι μια μεγάλη επιτυχία. Παλιότερα τεύχη μπορείτε να τα δείτε σε PDF αρχείο, πηγαίνοντας στο Αρχείο του ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ. Δείτε κι ΕΔΩ το site του Σωματείου που επιμελούμαστε δημοσιογραφικά...

“Τύπος των συνταξιούχων σιδηροδρομικών” τ. 443

Έτοιμο και το 443 φύλλο... Δείτε το ΕΔΩ, Κι ΕΔΩ το τ. 442, ΕΔΩ το τ. 441 ΕΔΩ το τ. 440, ΕΔΩ το τ.439, ΕΔΩ το τ, 438, ΕΔΩ το τ. 437, ΕΔΩ το τ. 436, ΕΔΩ το τ. 435, ΕΔΩ το τ. 434,  ΕΔΩ το τ. 433, ΕΔΩ το τ. 432, ΕΔΩ το τ. 431,  ΕΔΩ το τ. 430, ΕΔΩ το τ. 429, ΕΔΩ το τ. 428, ΕΔΩ το τ. 427, ΕΔΩ το τ. 426, ΕΔΩ το τ. 425, ΕΔΩ το τ. 424, ΕΔΩ το τ. 423, ΕΔΩ το τ. 422, ΕΔΩ το τ. 421, ΕΔΩ το τ. 420, ΕΔΩ το τ. 419, ΕΔΩ το τ. 418, ΕΔΩ το τ. 417, ΕΔΩ το τ. 416, ΕΔΩ το τ. 415, ΕΔΩ το τ. 414, ΕΔΩ το τ. 413, ΕΔΩ το τ. 412, ΕΔΩ το τ. 411, ΕΔΩ το τ. 410, ΕΔΩ το τ. 409, ΕΔΩ το τ. 408, ΕΔΩ το τ. 407, ΕΔΩ το τ. 406, ΕΔΩ το τ. 405 ΕΔΩ το τ. 404 ΕΔΩ το τ. 403 ΕΔΩ το τ. 402, ΕΔΩ το τ. 401, ΕΔΩ το τ.400, ΕΔΩ το τ.399, ΕΔΩ το τ.398, ΕΔΩ το τ.397, ΕΔΩ το τ.396, ΕΔΩ το τ.395 ΕΔΩ το τ.394  ΕΔΩ το τ.393 ΕΔΩ το τ. 392, ΕΔΩ το τ. 391, ΕΔΩ το τ. 390, ΕΔΩ το τ. 389, ΕΔΩ το τ. 388, ΕΔΩ το τ. 387, ΕΔΩ τ. 386 και το 385 ΕΔΩ. Σε συνάρτηση μάλιστα με το Blog, δείτε το ΕΔΩ, είναι αυτό που λειτουργεί τώρα, με πιο συχνή ενημέρωση...

Ο τόπος που αγαπώ

Αγαπώ την Κρήτη και το χωριό μου, το Θραψανό… Γράφω γι' αυτά με μια νοσταλγία. Είχα κάποτε σχέδια. Δεν είμαι βέβαιος πια, αν μπορώ να τα πραγματοποιήσω. Όταν όμως αλλάξουν τα πράγματα θα ήθελα να περνάω εδώ μερικούς μήνες, κυρίως καλοκαιρινούς. Είναι ο τόπος μου. Οι ρίζες μου. Οι αναμνήσεις μου…

Χρηστικά Site:

Γνωρίζοντας την Αθήνα!

Ένα από τα πράγματα που θα δείτε να κάνουμε σ' αυτό το site είναι ότι προσπαθούμε να γνωρίσουμε την Αθήνα. Τους τόπους που κινούμαστε, που περπατάμε, που πορευόμαστε.
Έτσι, συχνά - πυκνά, θα δείτε τέτοιες παρουσιάσεις με δρόμους, πλατείες, γειτονιές, είτε του ιστορικού κέντρου, είτε της περιφέρειας.
Μας αρέσει και το κάνουμε αυτό με χαρά, όπως εδώ που βλέπετε κάτι από την πλατεία Κοραή με τον Λυκαβηττό στο βάθος, από το κέντρο της Αθήνας, το πανεπιστήμιο.
Νίκος Ελ. Θεοδωράκης

Θα χαρώ πολύ να δω εκτεταμένα τις απόψεις σας. Γράψτε μου εδώ: nikosth2004@yahoo.gr

Για την επικοινωνία μας στείλτε μου SMS στο τηλέφωνο 6932212755 που εξυπηρετείται από την VODAFON. 

Είμαστε στον 22ο χρόνο!

Ποιος είναι ο δημοσιογράφος, Νίκος Ελ. Θεοδωράκης, που έχει την ευθύνη της ενημέρωσης και διαχείρισης αυτoύ του Site σε καθημερινή βάση; Δείτε ΕΔΩ. Κι ΕΔΩ δείτε επίσης λίγα πράγματα για την ιστορία αυτού του ιστότοπου.

Περάσαμε υπέροχα στην Τέμενη Αιγίου

Τελικά τα καταφέραμε και περάσαμε όμορφα, τη μια βδομάδα, από 10-17 Σεπτέμβρη του 2022 που πήγαμε στο παραθεριστικό κέντρο του ΟΠΑΚΕ ΟΤΕ στην Τέμενη Αιγίου. Πετύχαμε αυτό που θέλαμε. Να ξεκουραστούμε, να αλλάξουμε παραστάσεις, να φορτώσουμε τις μπαταρίες μας για το χειμώνα που έρχεται και που όλα δείχνουν ότι θα έχει ένα μεγάλο βαθμό δυσκολίας, καθώς όλα γύρω μας, ακριβαίνουν και η ανασφάλεια τα κάνει όλα χειρότερα. Ευτυχώς η ελπίδα μας για κάτι καλύτερο έχει πολύ ισχυρή βάση.

Δείτε μερικά δημοσιεύματα που κάναμε ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ

Οι εκδρομές του Σωματείου Συνταξιούχων ΗΣΑΠ

Κι αυτό ΕΔΩ είναι το πρόγραμμα των εκδρομών για το 2025 που εξέδωσε και φέτος το Σωματείο Συνταξιούχων ΗΣΑΠ με το οποίο συνεργάζομαι σε επαγγελματική βάση.

Είναι τώρα η εποχή για να φροντίσουμε τον κήπο μας

Φυσικά! Η φροντίδα του κήπου είναι μια διαρκής διαδικασία που αλλάζει ανάλογα με την εποχή. Ακολουθούμε ορισμένες συμβουλές από ειδικούς για τη φροντίδα του κήπου μας, ανάλογα με την εποχή. Η άνοιξη είναι η ιδανική εποχή για φύτευση νέων λουλουδιών και λαχανικών. Μπορούμε να κλαδέψουμε τα φυτά μας για να ενθαρρύνουμε την ανάπτυξη. Και φυσικά  να αερίσουμε το έδαφος και να προσθέστε λίπασμα.

Ένα κήπος όπως κι αν είναι θέλει φροντίδα όλες τις εποχές. Το καλοκαίρι, τα φυτά χρειάζονται πότισμα  τακτικά, ειδικά κατά τη διάρκεια των θερμών περιόδων. Προσέχουμε και αφαιρούμε τα ζιζάνια για να αποτρέψουμε την εξάπλωσή τους. Τα προστατεύουμε από τα έντομα και τις ασθένειες. Και φυσικά τα κλαδεύουμε από καιρό σε καιρό για να διατηρήσουν την υγεία, αλλά και το σχήμα τους.

Το φθινόπωρο μπορούμε να φυτέψουμε  βολβούς για να ανθίσουν την άνοιξη. Κλαδεύουμε τα φυλλοβόλα δέντρα και  τους θάμνους. Καθαρίζουμε τα φύλλα και τα υπολείμματα από τον κήπο μας και προετοιμάζουμε το έδαφος για τον χειμώνα. Το χειμώνας προσπαθούμε να προστατέψουμε τα ευαίσθητα φυτά από το κρύο. Κλαδεύουμε τα αειθαλή δέντρα και θάμνους. Προγραμματίζουμε τον κήπο μας για την επόμενη χρονιά.

Κάπου οι κουτσουπιές άνθισαν, κι εδώ αρχίζουν επίσης…

Η Κουτσουπιά, λατ. Cercis siliquastrum, (επιστ. Κέρκις η κερατονιοειδής) λέγεται και κότσικας ή κουτσίκι. Είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο δέντρο της μεσογειακής και της ελληνικής υπαίθρου που ξεχωρίζει κάθε άνοιξη στους αγρούς με τα πυκνά μωβ άνθη της. Αρχίζουμε και τα βλέπουμε και στην περιοχή μας. Χθες, η πλατεία Σωτήρη Πέτρουλα ήταν ολάνθιστη.

Η κουτσουπιά είναι φυλλοβόλο δέντρο που φτάνει σε ύψος τα πέντε μέτρα. Έχει φύλλα καρδιοειδή και άνθη έντονα μωβ. Η περίοδος ανθοφορίας της είναι από τα τέλη Φεβρουαρίου μέχρι και τα τέλη Απριλίου. Αναπτύσσεται τόσο στην παραθαλάσια όσο και στην ορεινή ζώνη. Φυτεύεται συχνά σε πάρκα στις πόλεις ως καλλωπιστικό φυτό και πολλαπλασιάζεται με σπέρματα.

Χάρη στο ωραίο του φύλλωμα και στην πλούσια ανθοφορία του, θεωρείται εξαιρετικό καλλωπιστικό δένδρο, γι΄αυτό και φυτεύεται στους κήπους. Έχει καλής ποιότητας ξύλο, το οποίο χρησιμοποιείται στην τορνευτική. Τις φωτογραφίες τις πήραμε από την ομάδα “Φυτά έντομα και άλλα της φύσης”. Και πρώτη φορά είδαμε κουτσουπιές με λευκά άνθη!

Η άνοιξη στο χωριό μπαίνει με ανθισμένες μαργαρίτες

Η άνοιξη πάντα φέρνει μια όμορφη αλλαγή στην ατμόσφαιρα, έτσι δεν είναι; Τα χρώματα ζωντανεύουν, οι μυρωδιές των ανθισμένων λουλουδιών γεμίζουν τον αέρα και η φύση φαίνεται να ξυπνά από τον χειμερινό ύπνο της. Είναι σαν να ανοίγει η πόρτα για νέες αρχές. Δείτε τώρα μερικές εικόνες του Πέτρου Πατσαλαρήδη, από την άνοιξη με ανθισμένες μαργαρίτες..

Οι μαργαρίτες την άνοιξη είναι σύμβολο απλότητας και ομορφιάς. Τα λευκά πέταλα με τον κίτρινο πυρήνα μοιάζουν με μικρούς ήλιους πάνω στο πράσινο χορτάρι, φέρνοντας χαρά σε κάθε γωνιά της φύσης. Είναι υπέροχες για ένα περίπατο στην εξοχή ή ακόμα και για να μαζέψει κανείς μερικές για το σπίτι…

Πανέμορφες, γεμίζουν τον κάμπο ή τους λόφους. Φυτρώνουν παντού, από μόνες τους. Πέρα από την ομορφιά τους οι μαργαρίτες χρησιμοποιούνται συχνά για διακόσμηση, κατασκευές στεφανιών, ακόμα και ως βρώσιμο λουλούδι σε σαλάτες ή επιδόρπια. Θα το έχει ξανακούσει, φαντάζομαι… Αλλά εμείς σ’ αυτό το δημοσίευμα θα μείνουμε περισσότερο στο αισθητικό μέρος…

Φρέζιες, ότι χρώμα κι αν έχουν, ομορφαίνουν τη ζωή μας

Κι αν είναι αυτό το λουλούδι ο ορισμός της άνοιξης! Λέμε για τις όμορφες φρέζιες και ότι χρώμα κι αν έχουν ξεχωρίζουν για το απαλά όμορφο άρωμα τους. Η φρέζια (Freesia) είναι γένος ποωδών πολυετών ανθοφόρων φυτών της οικογένειας Ιριδίδες… Προσωπικά μας αρέσει πάρα πολύ!

Περιγράφηκε για πρώτη φορά ως γένος από τον Κρίστιαν Φρίντριχ Έκλον (1886) και πήρε το όνομά του από τον Γερμανό βοτανολόγο και ιατρό Φρίντριχ Φρέεζε (1795-1876). Είναι ιθαγενές στην ανατολική πλευρά της νότιας Αφρικής, από τη νότια Κένυα έως τη Νότια Αφρική, τα περισσότερα είδη βρίσκονται στις επαρχίες του Ακρωτηρίου. Από την ομάδα “αγαπώ τα φυτά”, φωτογραφίες της Ανθούλας Ψαραδέλλη Τσαγκαρέλλη.  

Είδη του πρώην γένους Anomatheca περιλαμβάνονται τώρα στη φρέζια. Τα φυτά που είναι κοινώς γνωστά ως «φρέζιες», με αρωματικά λουλούδια σε σχήμα χωνιού, είναι καλλιεργούμενα υβρίδια μιας σειράς ειδών φρέζιας. Μερικά άλλα είδη καλλιεργούνται επίσης ως καλλωπιστικά φυτά. Τη φωτογραφία αυτή την πήραμε από την ομάδα “Ορεινή Ναυπακτία”. Άρα, ευδοκιμούν άνετα και στη χώρα μας. Ευχαριστούμε!

Λουλούδια εποχής μέσα από μάτια του φίλου, Νic Gpan

Τα λουλούδια που ανθίζουν αυτή εποχή είναι συνήθως ανθεκτικά στο κρύο και προσφέρουν χρώμα και ομορφιά στη χειμερινή φύση. Εδώ είναι μερικά από τα λουλούδια που μπορεί να δείτε αυτή την εποχή: Γιασεμί (Jasminum nudiflorum): Αυτό το φυτό ανθίζει τον χειμώνα με κίτρινα άνθη και είναι ανθεκτικό στο κρύο. Εδώ ένας Υάκινθος

Καμέλια (Camellia japonica): Οι καμέλιες ανθίζουν τον χειμώνα με μεγάλα, εντυπωσιακά άνθη σε διάφορα χρώματα, όπως κόκκινο, ροζ και λευκό. Κρόκος (Crocus): Οι κρόκοι είναι μικρά λουλούδια που ανθίζουν νωρίς τον χειμώνα και την άνοιξη, με χρώματα όπως κίτρινο, μοβ και λευκό. Κυκλάμινο (Cyclamen): Τα κυκλάμινα ανθίζουν τον χειμώνα με όμορφα άνθη σε αποχρώσεις του ροζ, κόκκινου και λευκού. Εδώ μια πριμουλα

Έλλεβος (Helleborus): Γνωστός και ως Χριστουγεννιάτικο Ρόδο, ο έλλεβος ανθίζει τον χειμώνα με άνθη σε αποχρώσεις του λευκού, ροζ και μοβ. Αυτά τα λουλούδια φέρνουν χρώμα και ζωντάνια στη χειμερινή φύση και είναι ιδανικά για κήπους και μπαλκόνια. Κι εδώ μια ανεμώνη και ένα μπουκετάκι ίριδες. Από την ομάδα «Άγρια χόρτα, θάμνοι και λουλούδια του τόπου μας». Οι φωτογραφίες δια χειρός Νic Gpan….

Μια λεμονιά σαν μια μικρή γιορτή της άνοιξης, δίπλα μας!

Η εικόνα με την ανθισμένη λεμονιά και τα λαμπερά κίτρινα λεμόνια πάνω της, είναι σαν μια μικρή γιορτή της άνοιξης. Μου φαίνεται σαν να συμβολίζει την αναγέννηση, την ενέργεια και τη γονιμότητα της φύσης. Ένας όμορφος τρόπος να απολαύσει κανείς τα μικρά θαύματα γύρω του, δεν νομίζετε;

Αυτή η φωτογραφία αποτυπώνει τη φυσική ομορφιά και την πυκνότητα της βλάστησης. Τα πράσινα φύλλα και τα κλαδιά, δίνουν έναν αέρα φρεσκάδας, ενώ τα μικρά μπουμπούκια που φαίνονται υπόσχονται μελλοντική ανάπτυξη. Το φόντο, με τον μεταλλικό φράχτη και τα κτίρια, υποδηλώνει έναν ήρεμο εξωτερικό χώρο, ίσως κάποιον κήπο ή αυλή.

Είναι σαν μια στιγμή καθημερινής φυσικής αρμονίας, αποτυπωμένη σε έναν απλό αλλά όμορφο περιβάλλον. Στην πραγματικότητα είναι από τον ακάλυπτο κοινόχρηστο χώρο της πολυκατοικίας που μένουμε. Μια εικόνα που μπαίνει καθημερινά από το παράθυρο μου και κάνει τη ζωή μου πιο όμορφη.

Σελιδοδείκτες, δώρα καρδιάς από φίλους, στη Συνέλευση

Οι σελιδοδείκτες παραμένουν εξαιρετικά χρήσιμοι, ακόμη και στην εποχή της ψηφιακής τεχνολογίας! Ιδού γιατί: Βοηθούν στο να διατηρείς όλες τις σημαντικές σελίδες σου συγκεντρωμένες και εύκολα προσβάσιμες. Εξασφαλίζουν γρήγορη επιστροφή σε άρθρα, εργαλεία ή πόρους χωρίς να χρειάζεται να ψάχνεις από την αρχή. Μπορείς να οργανώσεις εκπαιδευτικό υλικό, οδηγούς ή μαθήματα για συνεχή μάθηση. Συλλέγεις έμπνευση, είτε για εργασία είτε για χόμπι. Οι συγκεκριμένοι φτιάχτηκαν από αδελφούς ως δώρα σε αδελφούς στη Συνέλευση της 11ης Περιοχής. Ευχαριστούμε…