Αρχική » 2025
Αρχείο έτους 2025
Είδαμε αυτό το μαγαζί στο Λουτράκι και στην Κόρινθο
Di Giorgio στο Λουτράκι, (επάνω) στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου 203. Το κατάστημα έχει βαθμολογία 4.3 Di Giorgio στην Κόρινθο, (κάτω) στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 10. Το κατάστημα έχει βαθμολογία 4.4 στο Facebook. Τα δοκιμάσαμε και τα δύο. Μας άρεσε περισσότερο αυτό του Λουτρακίου. Το φαγητό του ήταν πιο προσεγμένο…
Τι μπορείς να κάνεις στο Λουτράκι; Θα χαλαρώσεις!
Μπορείς να απολαύσεις τον ήλιο και τη θάλασσα ή να κάνεις μια βόλτα με ποδήλατο. Ή μπορείς να χαλαρώσεις περπατώντας στο μεγάλο παραλιακό πεζόδρομο. Εμείς το κάναμε σχεδόν καθημερινά αυτό καθώς αν και στην καρδιά του χειμώνα, το πετύχαμε σε μια απόλυτη ηλιοφάνεια.
Οι συστάσεις είναι να βρεις χρόνο και να επισκεφθείς τα παραδοσιακά χωριά της περιοχής, όπου μπορείς να δοκιμάσεις τις τοπικές σπεσιαλιτέ. Εμείς καταφέραμε να πάμε στην Άνω Αλμυρή, 20 λεπτά από το Λουτράκι στο σπίτι των φίλων μας, Παναγιώτη και Νίτσας. Και περάσαμε πολύ όμορφα…
Αν υπάρχει ο χρόνος, μπορείς να απολαύσεις τη φύση και τις υπέροχες θέες. Παρόλο που μείναμε αρκετά, όλα έγιναν τόσο ξαφνικά που δεν είχαμε το χρόνο να το προετοιμάσουμε λίγο καλύτερα. Μια άλλη φορά. θα τον χειριστούμε καλύτερα το πράγμα. Όπως και να έχει το χαρήκαμε πολύ.
Μια στάση στο “Μελτέμι”, στην παραλία Αγίων Θεοδώρων
Καθώς γυρίζαμε στη βάση μας, στην Αθήνα, ύστερα από τρεις γεμάτες μέρες από όμορφες εμεπιρίες και καθώς ψάχναμε στην παραλία των Αγίων Θεοδώρων πέσαμε πάνω στο “Μελτέμι”, ένα μικρό ταβερνάκι δίπλα στη θάλασσα στην παραλία του όμορφου χωριού, στο πιο όμορφο σημείο. με απέραντη θέα στο Σαρωνικό. Εκεί καθίσαμε να φάμε και να πάρουμε μια ανάσα.
Στο “Μελτέμι” μας άρεσε ο τρόπος προσέγγισης με τους ανθρώπους. Κι ύστερα η κουζίνα του. Ότι διαλέξαμε να πάρουμε, ήταν υπέροχο, καλομαγειρεμένο και απολαυστικό για τον ουρανίσκο. Έχουν αυθεντική παραδοσιακή κουζίνα που αντικατοπτρίζει την πλούσια γαστρονομική κληρονομιά του τόπου μας.
Τα παραδοσιακά του πιάτα παρασκευάζονται χρησιμοποιώντας παραδοσιακές συνταγές, τεχνικές μαγειρέματος και αυθεντικά υλικά. Προσπαθούν να διατηρήσουν την ουσία και τις γεύσεις της παραδοσιακής κουζίνας, διασφαλίζοντας ότι κάθε πιάτο προκαλεί μια αίσθηση νοσταλγίας και πολιτιστικής ταυτότητας στους πελάτες τους. Εμείς το νιώσαμε και μας άρεσε. Αυτή η κοπέλα μας σερβίρισε, χαμογελαστή. Δεν μάθαμε το όνομα της, αλλά ήταν πολύ καλή!
Στάση για φωτογραφία πάνω στη διώρυγα της Κορίνθου
Ο Ισθμός της Κορίνθου είναι μια στενή λωρίδα γης η οποία ενώνει τη Στερεά Ελλάδα με την Πελοπόννησο, ενώ η διώρυγα που έχει διανοιχθεί σε αυτόν ενώνει τον Σαρωνικό με τον Κορινθιακό κόλπο. Έχει μήκος 6 περίπου χιλιόμετρα και το πιο στενό σημείο είναι εκεί όπου έχει κατασκευαστεί η διώρυγα της Κορίνθου (1880-1893). Ήταν στρατηγικό σημείο και για το λόγο αυτό είχε κατασκευαστεί τείχος ήδη από τους αρχαίους χρόνους (τέλη 5ου αιώνα π.Χ.), που είχε διατηρηθεί μέχρι και τους Βυζαντινούς (Εξαμίλιον). Σήμερα δύο οδικές, δύο σιδηροδρομικές και δύο βυθιζόμενες γέφυρες στα δύο άκρα της διώρυγας συνδέουν την ηπειρωτική πλευρά του ισθμού με εκείνη της Πελοποννήσου. Τα στοιχεία είναι από τη Wikipedia
Πλατεία Κορίνθου, ο Φλοίσβος, που έγινε Ελ. Βενιζέλου
Βρίσκεται στο τέλος του πιο κεντρικού δρόμου της πόλης, της οδού Εθνικής Αντίστασης. Η πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου, γνωστότερη και ως «Φλοίσβος», κυριαρχείται στο κέντρο της από ανισόπεδα σιντριβάνια που στην κορυφή τους προβάλει το μπρούτζινο άγαλμα του Πήγασου, σύμβολο της πόλης της Κορίνθου από την αρχαιότητα έως και σήμερα.
Για χρόνια υπήρξε το κέντρο συνάντησης των κατοίκων, που απολάμβαναν τη βόλτα τους αλλά και τη διασκέδασή τους, με γνωστότερο το τουριστικό περίπτερο που κυριαρχούσε, πριν την κατεδάφισή του στο κέντρο της πλατείας. Η τοποθέτηση του αγάλματος έγινε το 2008.
Παλαιότερα και μπροστά από το περίπτερο, λειτουργούσε μία παραλία η οποία εγκιβωτίσθηκε με κυβόλιθους και ενσωματώθηκε στην επέκταση του λιμανιού, με σκοπό να εξυπηρετήσει τόσο στην υποδοχή σκαφών όσο και στη δημιουργία χώρου πρασίνου και αναψυχής.
Βόλτα στην Κόρινθο, κάτω από το άγαλμα του Πήγασου
Είναι ένα από τα πιο γνωστά και χαρακτηριστικά αγάλματα στην παραλιακή πλατεία της Κορίνθου, της πλατείας Ελευθερίου Βενιζέλου. Γιατί ο Πήγασος; Ο Πήγασος ήταν το κύριο σύμβολο της Αρχαίας Κορίνθου και απεικονιζόταν στα νομίσματά της. Βρίσκεται σε μια προεξέχουσα θέση στην πλατεία, κοντά στο λιμάνι, προσφέροντας μια εντυπωσιακή θέα. Είναι ένα αγαπημένο σημείο για φωτογραφίες και αποτελεί ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα αξιοθέατα της πόλης. Περισσότερα αύριο εδώ στον ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ…
Χωρίς τους τεχνητούς καταρράκτες, πια, το Λουτράκι
Το Λουτράκι απέχει μόλις 84 χιλιόμετρα από την Αθήνα και είναι μια ενδιαφέρουσα πρόταση για Σαββατοκύριακο. Εδώ υπήρχε ένα σημείο, λίγο μετά το Δημαρχείο, στο δρόμο που πηγαίνει προς τη Λίμνη Βουλιαγμένης, το οποίο ήταν πολύ εντυπωσιακό και οι επισκέπτες σταματούσανε για να το απολαύσουν από κοντά.
Πρόκειται για τους καταρράκτες του Λουτρακίου. Αυτοί ήταν τεχνητοί και βρίσκονταν δίπλα στο ιστορικό κτήριο των παλαιών ιαματικών πηγών. Ήταν ένα από τα πλέον εντυπωσιακά σημεία της πόλης του Λουτρακίου, καθώς αποτελούσε έναν μικρό παράδεισο με ψηλά δέντρα, βράχους και φυσικά άφθονο νερό σε πολλαπλούς σχηματισμούς.
Σήμερα δεν υπάρχει πια. Ντόπιοι μας είπαν ότι όταν ξεράθηκαν τα δέντρα, εγκαταλείφτηκαν και οι καταρράκτες. Το Λουτράκι γνώρισε μεγάλες δόξες τη δεκαετία του ’80 καθώς συγκέντρωνε πολλούς τουρίστες. Στον μεγάλο πεζόδρομο βρίσκονται πολλά τουριστικά μαγαζιά και εστιατόρια και έχει πάρα πολύ κόσμο, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Δείτε ΕΔΩ πως ήταν παλιότερα οι καταρράκτες.
Σας ευχαριστούμε από καρδιάς, Βασίλη και Μάχη, καλοί μας φίλοι!. Ο Ιεχωβά να σας το ανταποδώσει κατά το μέτρο του…