Ασκολύμπρι. Μια οδηγία, για να γίνονται ολοπράσινα τα χόρτα είναι όταν βράζει το νερό να ρίχνουμε αλάτι και αμέσως μετά τα χόρτα! Και μη νομίζετε ότι είναι δικές μου αυτές ο γνώσεις. Παρακολουθώ συχνά ομάδες, μ’ αυτό το περιεχόμενο και προσπαθώ να μάθω. Όλες οι σημερινές φωτογραφίες και η συγκεκριμένη είναι του Γιάννη Βαρδάκη, είναι δημοσιευμένες στην Ομάδα “Άγρια χόρτα της Ελλάδας”.
Πικροράδικο. Το ταραξάκο, είναι ένα από τα πολυτιμότερα φαρμακευτικά και φαγώσιμα φυτά. Η καταγωγή του ονόματός του είναι ελληνική και σημαίνει αυτό που θεραπεύει τις ταραχές. Στη χώρα μας, το συναντάμε παντού, σε βουνά και σε λιβάδια και είναι γνωστό σε όλους, ως ραδίκι του βουνού. Η φωτογραφία είναι της Ευστρατιας Σουραβλα
Αυτά είναι αγριοσέλινα από μία ελώδη περιοχή της βόρειας Κέρκυρας. Πεντανόστιμα, λίγο πιο σκληρά από τα ήμερα και με εξαιρετικό άρωμα.. Το Σμύρνιον το μελανοσέλινον, κοινή ονομασία Σμυρνιά, είναι ένα καλλιεργούμενο ανθοφόρο φυτό, που ανήκει στην οικογένεια των Απιίδων (ή Σκιαδοφόρων, Apiaceae ή Umbelliferae). Η φωτογραφία της Βούλας Μπούκα.
Μάραθο. Ο μάραθος (ή μάραθο, ή φινόκιο) είναι ποώδες και αρωματικό φυτό. Είναι δικοτυλήδονο και ανήκει στην οικογένεια των Σκιαδοφόρων. Η επιστημονική του ονομασία είναι Μάραθον το κοινόν. Περιέχει αιθέρια έλαια κατά 7% και ήταν γνωστό στην αρχαία Ελλάδα, στην Κίνα, στην Αίγυπτο και την Ινδία. Το συγκεκριμένο λέγεται Λαγόποδο Ζακύνθου. Και η φωτογραφία είναι του Anastasios Arvanitakis.
Από τις πιο απάνθρωπες και σκληρές φυλακές της Ευρώπης. Ευτυχώς... κάποιος σώφρων άρχοντας αυτού του τόπου κατάλαβε ότι δεν τιμά…